Te uitbundig juichende Ché Nunnely wordt op de vingers getikt

Dinsdag, 22 december 2020 om 09:01Daniel Cabot Kerkdijk

Ché Nunnely is maandag streng toegesproken door Adrie Koster. De trainer van Willem II was namelijk niet te spreken over hoe zijn aanvaller zondag stond te juichen na zijn treffer in de 5-3 nederlaag bij AZ. Het was immers het derde doelpunt van de Tilburgers in de extra tijd. Een doelpunt zonder waarde dus, maar voor Nunnely ogenschijnlijk niet.

Het gejuich van Nunnely kon worden opgevat als provocatie richting de technische staf van Willem II, omdat de aanvaller niet in de basis stond en pas na 66 minuten mocht invallen voor de achttienjarige Wesley Spieringhs. “Nunnely heeft verklaard dat hij juichte uit pure vreugde om zijn doelpunt en dat hij er geen andere bedoelingen mee had”, vertelt Koster dinsdag in gesprek met het Brabants Dagblad.

“Hij was zich van geen kwaad bewust. Ik heb hem uitgelegd dat hij bij Willem II niet in een situatie zit om al te uitbundig te zijn na zo'n doelpunt. Door de positie op de ranglijst wordt elke handeling op een weegschaal gelegd.” Willem II beleeft een mager seizoen en staat met acht punten op een zestiende plaats. Het team van Koster leidde in Alkmaar met 0-2, maar gaf het duel volledig uit handen. Het was pas de derde keer in de clubgeschiedenis dat Willem II minstens vijf goals tegen in een Eredivisie-duel tegenkreeg waarin de Tilburgers 2-0 voor kwamen (in 1962 tegen PSV en in 1998 tegen Vitesse).

Ook Görkem Saglam kon rekenen op een gesprek met Koster De middenvelder vormde met een aantal ploeggenoten de muur bij een vrije trap van AZ, maar sprong op rare wijze opzij, waardoor Teun Koopmeiners kon binnen schieten. “Ook dat was geen kwade opzet”, licht Koster toe. “Saglam dacht dat Koopmeiners de bal langs de muur zou schieten. Hij wilde in de baan van het schot komen, maar in zulke situaties is het een kwestie van naar de keeper luisteren. Die geeft aan hoeveel mensen er in de muur moeten staan.”

Willem II wacht woensdagavond een loodzware thuiswedstrijd als koploper Ajax op bezoek komt. De Tilburgse club verloor liefst zestien van de laatste achttien thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie: alleen op 30 augustus 2008 werden er in eigen huis drie punten gepakt tegen de Amsterdammers (2-1).Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Niet handig om zo te juichen bij een nietszeggende treffer. Maar goed, laten we het jeugdigheid noemen. Hier leert 'ie van. En Koster doet dat ook goed. Hij laat het de speler weten, maar overdrijft niet.

22 december 2020 om 12:45

Ik vond de goal juist heel veel zeggend: zo’n beauty scoren nadat ze je juist uit de basis laten is gewoon je gram halen in een bepaalde mate. Ik snap heel goed dat het als een bevrijding voelde voor hem als hij ermee zat.
Wel met je eens dat Koster er precies goed mee om gaat.

22 december 2020 om 13:30

Zo zou je het inderdaad ook kunnen interpreteren. Maar ik vind het sterker om dan rustig te blijven. Maar dat is uiteraard zeer makkelijk praten achter een toetsenbord...

Als je niet juicht, is er een probleem. Als je juicht, is er een probleem.

Beetje vermoeiend.

22 december 2020 om 09:30

Iets met appels & peren. Je hebt verschillende smaken.

22 december 2020 om 09:41

Ik snap ‘m in dit geval wel. Op persoonlijk vlak ben je natuurlijk blij dat je hebt gescoord, maar als team koop je er niks voor. Je blijft met lege handen achter, dus m.i. geen reden om uitbundig te juichen.

22 december 2020 om 09:58

Zo zwart wit is het toch niet, beetje makkelijk @Djoenies. Het is toch vreemd als je uitgebreid gaat juichen nadat je een treffer hebt gemaakt in een wedstrijd die je sowieso gaat verliezen?

22 december 2020 om 10:56

Maar hij juicht echt totaal niet uitgebreid. Hij kust zijn hand en steekt wandelend beide wijsvingers richting de hemel (dat doen veel gelovige spelers) en wandelt daarna weg. Eigenlijk juicht hij amper, laat staan 'zeer uitbundig'. Vind dit heel raar van Adrie Koster.

22 december 2020 om 11:14

'maar hij juicht echt totaal niet uitgebreid.' Je hebt gelijk. Ik had de beelden teruggekeken en zag inderdaad dat hij niet uitgebreid stond te juichen. Op basis van de tekst dacht ik dat hij uitgebreid stond te juichen, maar dit was m.i. (zeer) bescheiden te noemen. Kennelijk was dit in de ogen van Koster al teveel.

Stel je toch eens voor dat hij gewoon blij voor zichzelf is.. Heeft geen basisplek, vindt dat lastig, maakt een doelpunt. Ja oke Willem II verliest, maar beter met 5-3 verliezen dan 5-2. Jonge jonge jonge...

Ach laat die jongen lekker, die is gewoon blij dat hij nog van waarde kan zijn als invaller in een gelopen wedstrijd. Al doet hij het om tijd te rekken of om de tegenstander te vernederen tot daar aan toe. Maar dit is gewoon begrijpelijk.

Op zich niet zo handig om heel uitbundig te juichen als je in wordt gemaakt terwijl je eerst op voorsprong stond. Maar ook weer niet zo erg natuurlijk.

Wat me wel opvalt in dit artikel is deze zin:

Het was pas de derde keer in de clubgeschiedenis dat Willem II minstens vijf goals tegen in een Eredivisie-duel tegenkreeg waarin de Tilburgers 2-0 voor kwamen (in 1962 tegen PSV en in 1998 tegen Vitesse).

Dat is wel echt een heel specifieke situatie, eerst op 2-0 achter komen en dan alsnog 5 goals tegen krijgen. Er staat dat het pas de 3e keer is, maar ik vraag me af of er veel clubs zijn waarbij het vaker voor is gekomen. Ik zou eerder denken dat het al de 3e keer is dat deze zeer specifieke situatie gebeurt.

22 december 2020 om 18:28

Kan me sowieso nog een 6-1 tegen PSV herinneren. Ik meen in 99/00. Geloof niet dat dit slechts zo weinig is voorgekomen.

Tsja, het komt altijd beetje raar over als je juicht als je aan het verliezen bent, maarjah liever dat dan dat hij over het veld sjokt en geen inzet toont. Een kleiner verlies is altijd positief (of zou koster er niet bij juichen als ze straks op doelsaldo degradatie of playoffs ontlopen....)Die jongen valt in en scoort en is daar oprecht blij mee, ik zie hier alleen maar positieve dingen in. Hij wil zich bewijzen zodat hij weer in de basis gebruikt wordt, zo hoort het. Maar tegenwoordig mag je niks meer... kunnen we niet gewoon een willekeurige uitslag uit een bingorekje en zo de wedstrijden af doen😂😂

Dus je staat 2-0 voor en verliest 5-3, waardoor je even een speler die uitbundig juicht een waarschuwing geeft. Waarom wordt Adrie Koster niet op zijn vingers getikt vanwege de matige resultaten? Zak veel ervaring maar winnen ho maar.

Wat een gezeik. Dit is een sportman die zich wil laten gelden. Men zou blij moeten zijn met iemand die zich zo in zet. In wat voor zin dan ook.

22 december 2020 om 11:03

Vind ik geen gezeik, als je 5-2 achter staat en je maakt een goal in de blessuretijd is het nogal ongepast en sneu als je dat uitbundig gaat vieren. Als tegenstander zou ik je dan ook niet meer serieus nemen.

22 december 2020 om 12:06

Hij vierde het helemaal niet uitbundig. Kijk het filmpje maar terug.

Ach, hoop niet dat hij te hard is toe gesproken. Ik zag er niet veel kwaad in, die jongen is blij met zijn doelpunt. Hoop dat het vooral in de media is opgeklopt en dat het intern allemaal wel meevalt.

Gezien de quote wordt dit redelijk uit z'n verband gerukt. Maar ik heb wel moeite met deze insteek. Waarom ontneem je zo'n jongen ook nog het plezier in het spel. Hij wordt op driekwart van de wedstrijd het veld in gebracht, zit in een slechte periode en maakt een goal tijdens zijn invalbeurt. Ik vind het juist goed om te zien dat de vreugde er nog in zit bij die jongen na een persoonlijk succesje. Nu krijg ik een beetje het 'terug in je hok' gevoel. Dat lijkt me op dit moment geen goede actie van Koster. Als hij na de wedstrijd super blij loopt te doen, nadat je met 5-3 verliest, vind ik het nog wat anders, maar juichen na een goal tegen AZ lijkt me prima.

22 december 2020 om 10:28

Volledig eens met de strekking van je verhaal. Ik vind het jammer dat steeds meer rand en hoofdzaken zo plat geredeneerd worden. Laat weinig ruimte voor spontaniteit en interpretatie over. Laat die gozer blij zijn met zijn goal. Er bestaat ook nog zoiets als persoonlijk geluk!

Dat er werkelijk nog zoveel mensen zijn die het echt niet begrijpen. Zo iets doe je gewoon niet bij een niets zeggend doelpunt! Niemand zegt dat je niet blij mag zijn met je eigen inbreng alleen het is totaal ongepast om dat zo uitbundig te vieren als je met een teamsport weer aan het verliezen bent (je staat als subtopper bijna onder aan de streep man!). Je maakt jezelf veel groter dan je team en dan krijg je terecht kritiek!

22 december 2020 om 10:55

Maar heb je het bewuste moment gezien? Hij juicht amper, zeer zeker niet heel uitbundig. Mag je na een goal tegen AZ niet even 2 handen omhoog steken en rustig weglopen? Als ik Koster moet geloven liep Nunnely dolenthousiast heel het veld over te rauzen, maar niets is minder waar..

Ik kon me niet heugen dat ik Nunnely super uitbundig zag juichen, toch zeker niet zo uitbundig dat dat een toespraak van de trainer zou rechtvaardigen. VZ heeft geen video toegevoegd aan het artikel dus ik toch maar even snel het eind van de samenvatting erbij gepakt. Wat blijkt, Nunnely scoort met een mooie trap van een kleine 20 meter kust op z'n hand en steekt heel rustig 2 handen in de lucht en wijst naar de hemel, zoals we dat kennen van veel gelovige voetballers (zowel Christelijk als Islamitisch) een bedank aan God. Echt to-taal niet uitbundig, heel rustig zelfs. Echt bizar van Adrie Koster dat ie zo'n jongen daarop aanspreekt na dit bewuste moment, dan snap je er echt weinig van hoor..

Ach, juichen na een doelpunten....hoe nietszeggend ook is toch normaal.
Misschien had die jongen wel een hele nare week achter de rug waarin hij dus zijn basisboek kwijt is geraakt en vierde hij dit dus puur als persoonlijk succesje, niets ongewoons aan.
Ben benieuwd naar morgen avond.....ze zullen toch niet voor de re keer op rij verliezen? Dat zie je bij clubs niet vaak gebeuren,.......maar ik zie ze ook niet echt winnen, beetje dillema.

Nou heb net de samenvatting terug gekeken, en misschien juicht hij pas na 10 seconde uitbundig, maar de eerste 10 seconden na zijn goal steekt Nunnely alleen 2 vingers de lucht in, niks overdreven gejuich, wat een overdreven gedoe zeg

22 december 2020 om 13:11

Gek he, kan me niet voorstellen dat hij nadat hij terug wandelt ineens nog uitbundig begint te juichen, dat zou heel raar zijn. Op de beelden die in de samenvatting te zien zijn doet hij gewoon ingetogen, ik snap dan ook niks van dit artikel (of beter gezegd van de reactie van Koster).

22 december 2020 om 16:13

Het probleem zit hem meer in de achterban die de houding van een aantal spelers (waaronder die van Nunnely) in voorgaande wedstrijden hekelt. Een aantal spelers wordt verweten zn mouwen niet te willen opstrijken en alles willen geven, met name de wedstrijden tegen Fortuna en Sparta was er een waar een groot aantal spelers verzuimde om 100% inzet te tonen. Als je dan je gram gaat halen als de trainer je op de bank zet vanwege recente prestaties dan maak je daar geen vrienden mee en kan ie beter niet doen.

We hebben heel erg veel last van blessures en corona gevallen. diegene die wel fit zijn en mogen spelen verwachten we dan ook 100% inzet. Nunnely is zo'n speler dat niet geblesseerd is geraakt of geïnfecteerd is geweest. Echter o.a. hij laat zien zichzelf belangrijker te vinden dan het team. Ik snap dat iedereen anders om gaat met tegenslagen maar snap ook wel dat supporters niet blij zijn met dit soort acties of lachend van het veld stappen na een kansloze wedstrijd tegen Sparta

22 december 2020 om 16:44

Over zijn houding in de wedstijden kan ik verder niet oordelen, daar zie ik Willem II niet vaak genoeg voor, maar ik geloof jou best als supporter van de club. Maar dan nog vind ik het, op basis van de beelden die ik kan zien, een raar verhaal. Hoe wordt dit geinterpreteerd als 'zijn gram halen'? Die snap ik niet helemaal. Hij loopt echt gewoon super rustig en lijkt even een bedankje naar boven te doen (nogmaals, veel gelovige jongens doen dit standaard, bij elke stand) en verder gebeurt er letterlijk niks. Of is er verder daarna nog iets gebeurt wat niet in de samenvatting zichtbaar is? Die twee vingertjes 3 seconden richting de hemel kun je mijns inziens niet zien als een provocatie richting de technische staf van Willem II, noch als 'te uitbundig zijn na een doelpunt'.

Laat die jongen toch lekker juichen. Waar maken we ons druk om het is bijna kerst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger60
D. KöhnVerdediger60
U. JenssenVerdediger60
D. SaddikiMiddenvelder61
G. SağlamMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller61
C. NunnelyAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
3 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren