Steijn bijt van zich af: ‘Als hij dat roept, dan moet hij ook maar gaan’

Maandag, 21 december 2020 om 11:48 • Laatste update: 12:18

NAC Breda-trainer Maurice Steijn stoort zich aan de discussie over Sydney van Hooijdonk. De talentvolle spits moet genoegen nemen met een bijrol in het Rat Verlegh Stadion en is ontevreden, waardoor een breuk in januari aanstaande lijkt. Met een aflopend contract kan de spits volgend jaar transfervrij vertrekken en diverse clubs hebben interesse. “Als hij vindt dat hij te weinig minuten krijgt en elke keer roept dat hij weg wil, dan moet hij ook maar gaan”, zegt Steijn.

Van Hooijdonk is dit seizoen clubtopscorer van NAC met tien doelpunten. Een vaste basisplaats heeft hij echter niet, daar Steijn kiest voor Mario Bilate. De van RKC Waalwijk overgenomen spits scoorde deze jaargang in de Keuken Kampioen Divisie pas eenmaal. De afgelopen weken werd Steijn daarom meerdere keren gevraagd naar de reserverol van Van Hooijdonk, die op zijn beurt in de media heeft aangegeven niet blij te zijn met de situatie en een transfer in januari niet uitsluit. Steijn blijft aangeven dat de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk in zijn plannen voorkomt, maar dat Bilate de voorkeur krijgt. “Dat is het verhaal toch?", reageert Steijn in gesprek met BN DeStem.

“Het kan toch niet zo zijn dat alle spelers die niet spelen bij mij op de deur kloppen en dan weg willen? Dat is wel het verhaal van Syd geweest”, vervolgt de trainer. “Zowel in september als onlangs. 'Ik wil spelen en anders wil ik weg.' Dat kan niet altijd. Ik heb voor een andere type spits gekozen waarbij ik steeds heb gezegd dat Sydney in mijn plannen voorkomt, want dan hebben we twee andere spitsen. Tegen Volendam heeft hij dat prima ingevuld.” De achterban zet vraagtekens bij de handelswijze van de trainer en algemeen directeur Mattijs Manders. Zij lijken in te stemmen met een transfervrij vertrek van de door NAC opgeleide speler. “Maar het ligt niet bij ons”, aldus Steijn.

Van de Vaart raadt transfer af: ‘Breng ze terug naar de Eredivisie en blijf’

Rafael van der Vaart ging zondagavond bij Studio Voetbal in op de situatie van Sydney van Hooijdonk.Lees artikel

“Wat verwacht iedereen van mij? Volgens mij zijn Manders en het management van Sydney al heel lang in gesprek over een verlenging. Het afgelopen jaar hebben we het opengebroken en financieel verbeterd tot het einde van dit seizoen. Nu moeten we kijken of we eruit komen. Nogmaals, je hebt daar twee partijen voor nodig”, aldus Steijn, die de situatie met Van Hooijdonk vervelend vindt. Hij zegt te hopen dat de aanvaller bij NAC blijft. “Als hij vindt dat hij te weinig minuten krijgt en steeds roept dat hij weg wil, dan moet hij ook maar gaan. Ja ..., dan houdt het op. Dat zou ik jammer vinden, dat heb ik al zo vaak herhaalt. Ook naar hem toe.”

Volgens het regionale dagblad reageert Steijn verontwaardigd als hem gevraagd wordt of hij rond de kerstdagen nogmaals met de twintigjarige spits om de tafel gaat zitten. “Hoezo? Er is niks. De discussie over hem wordt juist door de buitenwereld opgelaaid. De spelers balen daar ook van. Het gaat elke keer over hetzelfde, terwijl wij het over de ploeg willen hebben. Soms moeten dingen worden afgesloten. Dat zal een heet hangijzer worden de komende weken”, stelt de trainer, die wel graag een nieuwe spits wil aantrekken als Van Hooijdonk in januari vertrekt. “Ja, dat hoop ik wel." Van Hooijdonk is in de media reeds in verband gebracht met FC Emmen, Nottingham Forest, Swansea Sity en Sheffield Wednesday.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door jeron)

Veel mensen denk het altijd, Steijn zegt het. Is het slim om dit als trainer te doen? Nee, denk het niet. Snap wel dat hij onderhand moe begint te worden van die bloedzuigers met een plofkap die tot in den treure deze soap blijven voorzien van brandhout.

21 december 2020 om 12:53

Zijn concurrent scoorde maar 1 keer dit seizoen, zelf scoorde hij al 10 keer, waarvan ook een groot aantal als invaller. De onvrede van v Hooijdonck is toch meer dan logisch?

21 december 2020 om 13:03

Moet je er wel bij zeggen dat Bilate een tijd geblesseerd is geweest. Daarentegen, een club als NAC zou juist veel zuiniger met talentvolle spelers uit eigen jeugd moeten omgaan. Van Hooijdonk is geen gepolijste spits, maar heeft wel een drive en scoringsvermogen als een Wout Weghorst. Die moet toch wel meer de kans krijgen dan bijvoorbeeld Bilate, die door een trainerspassant als Steijn nu de kans krijgt boven hem. En dat terwijl Bilate echt niet veel beter is, integendeel. Daar komt bij dat deze situatie uiterst merkwaardig is, dus dan is het logisch dat het journaille hier vragen over stelt. Verongelijkt reageren is daarom vrij hypocriet vanuit Steijn, die omgekeerd wel blij zou zijn als de media zijn werk bezingt.

21 december 2020 om 13:32

Ik snap de onvrede natuurlijk als je denkt beter te zijn dan je concurrent. Alleen zal Steijn meer verwachten van een spits dan alleen goals maken, want wat ik altijd lees en hoor is dat van Hooijdonk wel afentoe een leuk doelpuntje maakt maar dat je er verder geen kl*te aan hebt als hij op het veld staat. Dat maakt deze reactie nog niet goed en dat kan hij ook aangeven op de goede manier, maar ik vind zeggen "ja hij moet spelen omdat ie er 10 in heeft liggen" ook maar gruwelijke scorebordjournalistiek.

21 december 2020 om 13:46

Mooi verhaal maar 10 goals vs 1 goal. Dan heb je 0 recht van spreken als spits zijnde. Helaas is er maar 1 die bepaald en dat is de coach. Maar komop je kan een heel verhaal aan vast breien maar dat die Bilate de voorkeur krijgt slaat toch nergens op. 9 jaar ouder ook nog.

21 december 2020 om 13:53

@Argecy Heb inderdaad ook maar een aantal wedstrijdjes van NAC gezien. Echter, een spits wordt altijd afgerekend op goals maken. Het is dan misschien geen goede mee voetballende spits o.i.d., maar hij maakt ze wel.

21 december 2020 om 14:08

Scorebordjournalistiek is in deze helemaal niet verkeerd. 88 minuten per goal of 555 minuten per goal (een penalty, ook 1 gemist). Ik durf te stellen dat als je mij (2e klasse) daar had neergezet ik minstens evenveel had gescoord als Bilate.

21 december 2020 om 14:40

Grotendeels als invaller? 14 wedstrijden gespeeld en daarvan 10 keer in de basis gestart en 6 keer de 90 minuten volgemaakt. Ook even een statistiekje: Van z'n 10 doelpunten maakte hij 3 strafschoppen. Min of meer gratis doelpunten. Daarbij scoorde hij nauwelijks nog in de afgelopen 2 maanden, dus het verliezen van z'n basisplaats is niet eens onterecht. Het probleem is dat zo'n jochie gelijk denkt dat 'ie speciaal is, terwijl hij nog niets bewezen heeft op een relevant niveau. Dit is uberhaupt nieuws vanwege z'n achternaam.

21 december 2020 om 14:56

Zijn concurrent mist ook gewoon deze gratis doelpunten; 1 gemaakt, 1 gemist.... Daarbuiten komt zijn concurrent verreweg niet in de buurt van de statistieken van Sydney.

21 december 2020 om 14:57

Hij denkt helemaal niet dat hij speciaal is. Hij ziet alleen wekelijks Bilate prutsen in de spits, geen goal maken en mag vervolgens zelf een half uurtje invallen. Ik snap dat zo'n jongen daar gefrustreerd van kan raken.

22 december 2020 om 00:46

Bij een spits gaat het om scorebordjournalistiek. Elk seizoen 30 goals maken en geen trainer die je er naast zet. Geen 1. Zoals makaay inzaghi

21 december 2020 om 12:58

Vraag me af of veel mensen dit denken. Denk dat de meeste mensen de speler gelijk geven. Dit is namelijk niet "iedereen" zoals Steijn zegt maar de clubtopscorer die om die reden waarschijnlijk de clubs voor het uitkiezen heeft. Ik vind het dan ook heel begrijpelijk dat er vragen over blijven komen, zeker zolang Steijn er geen fatsoenlijk weerwoord op heeft.

21 december 2020 om 13:28

Heb het in dit geval niet specifiek over van Hooijdonk maar over spelers die vinden dat ze te weinig speeltijd krijgen en gaan dreigen met een vertrek. Ben het zeker eens dat hij het in dit geval slimmer moet aanpakken zeker als trainer zijnde. Daarbij heb ik ook een beetje het gevoel (totaal geen bewijs voor) dat dit expres via de media gespeeld wordt door van Hooijdonk.

21 december 2020 om 13:01

Het hele punt is dat je als trainer slimmer moet zijn dan dit soort, in mijn ogen redelijk te volgen, meningen/teksten in de media moet gaan uiten. Daarmee ga je die Van Hooijdonk veel meer tegen je in het harnas jagen. Je kan toch ook met hem gaan zitten, het uitleggen en als hij dan alsnog aangeeft dat 'ie weg wilt, prima, dan gaat ie einde seizoen weg, maar is dit nog even de rol die je hebt te accepteren. Ik vind het niet echt van goed people management en wijsheid getuigen dat je als trainer besluit mee te doen aan het uitvechten via de media.

Dit ventje heeft het echt veel te hoog in z’n bol, zonder z’n achternaam had hij namelijk nog gewoon bij Beek Vooruit gespeeld. Ik snap de reactie van de trainer volledig, je speelt bij een prachtige club, maakt ontzettend veel minuten terwijl je nog jong bent en je blijft zeuren? Prima, ga dan maar weg inderdaad.

21 december 2020 om 12:27

Hoe zou jij het vinden als je clubtopscorer bent terwijl je vaak mag invallen en je concurrent die basis staat al wel geteld 1 hele goal heeft gemaakt, dan zou ik ook lastig gaan doen

21 december 2020 om 13:47

@Kokkie, 'vaak mag invallen', is gewoon niet waar... Die jongen stond van de eerste 12 wedstrijden 10 wedstrijden in de basis. Scoorde de eerste wedstrijden daarvan veel, maar na de eerste 5 wedstrijden stokte het en op een gegeven moment krijgt Bilate dan een keer de kans natuurlijk. De afgelopen 5 wedstrijden stond hij geen basis, maar hij ontbrak ook 2 wedstrijden. Om dus na 3 wedstrijden invallen zo te gaan klagen, vind ik niet normaal. Ja, afgelopen invalbeurt scoorde hij er 2, maar de laatste 6 basisplaatsen scoorde hij er 1. Zo geweldig recht van spreken heb je dan naar mijn mening niet.

21 december 2020 om 14:36

Aan het aantal duimpjes is wel te zien hoe weinig mensen daadwerkelijk de moeite nemen even wat dieper te graven. Die jongen heeft vaker een basisplaats gehad dan dat hij op de bank moest plaatsnemen en heeft in de afgelopen twee maanden nauwelijks een knikker geraakt. Die jongen is ook nog eens een klassieke spits, dus als hij niet scoort speel je ook gewoon met 10 man. Voetballen kan hij namelijk niet. Als je dan nu al als een verwend nest om je heen begint te schoppen, succes dan maar. Als je in de Keuken Kampioen Divisie al niet stabiel kunt presteren (ongeacht de leeftijd), wat denk je dan te gaan doen op een hoger niveau?

21 december 2020 om 14:37

@Kokkie.....Dan zou jij ook lastig gaan doen? Je speelt in een team. Het is geen one man show. De coach is de baas en als hij vindt dat jij op de bank moet zitten dan ga je daar zitten en hou je je smoel. Je wordt er goed voor betaald. Dan kan je 10 doelpunten gemaakt hebben maar je hebt maar te doen wat de baas zegt. Anders ga je maar ergens anders heen. Je gaat je in ieder geval niet als een klein kind gedragen als je er een paar weken naast zit.

21 december 2020 om 12:28

Bme12 Aan de andere kant als je concurrent er 1 maak en jij 10 met invalbeurten mag je daar toch ook wel wat van vinden?
Ik zal niet zeggen dat hij een top spits is maar heeft de cijfers wel aan zijn kant.

21 december 2020 om 12:33

Nou, als je het laat zien en aan de lopende band scoort dan heb je gewoon recht van spreken. Helemaal als jouw concurrent geen pepernoot raakt. Hoe jong je ook bent, als je met een trainer te maken hebt die jou, ondanks je prestaties op het veld, klein blijft houden kan je beter op zoek naar een andere trainer.

Ik ben het er daarom niet mee eens dat van Hooijdonk het hoog in zijn bol heeft. Het leuke is, ik ben oud genoeg om de opkomst van zijn vader meegemaakt te hebben. Die had exact hetzelfde stigma. Hij scoorde altijd en overal, maar het was ongepolijst. Daarom heeft ook die moeilijke keuzes moeten maken in het begin van zijn carrière.

Ik zou van Hooijdonk adviseren om op zoek te gaan naar een trainer die het in je ziet zitten. Hij doet me een beetje aan Weghorst/dost denken. Hoewel van de Vaart van mening is dat je niet naar een kleine eredivisieclub in het oosten van het land moet gaan is dat wel een weg die beide voorgenoemde heren geen windeieren heeft gelegd.

21 december 2020 om 12:36

Ik vind het erg dubbel. Ik snap de reactie van de trainer, echter snap ik ook dat de speler zelf denkt 'ik ben clubtopscorer en in mijn plaats staat iemand op het veld die als spits er eentje gemaakt heeft'. Dat is ook niet echt uit te leggen. Dan zet de trainer je ook nog eens voor lul door je 2 minuten voor tijd in te laten vallen. Vervolgens als die trainer er door de pers naar wordt gevraagd wat het idee achter die wissel was kan hij daar geen antwoord op geven en kapt hij het interview omdat hem niet volledig naar de mond gepraat wordt. Steijn weet dondersgoed dat ook hij in deze situatie verkeerd handelt.

21 december 2020 om 12:40

Ik zou liever met een spits spelen die 10 x scoort dan met een spits die 1 x scoort. Die andere spits zal best goed eindeloos de bal in de ploeg houden maar je zal toch moeten scoren wil je winnen. Een jonge spits die niet speelt ontwikkelt zich ook niet dus hij heeft groot gelijk als hij zijn contract nu niet wil verlengen.

21 december 2020 om 12:41

@bme12, ik ben het niet helemaal met je eens. Van Hooijdonk laat namelijk op het veld zien dat hij het meer verdient om te spelen dan zijn concurrent Bilate. Die heeft namelijk in 2x zoveel speeltijd 10x zo weinig gescoord. Dat is toch waar het als spits om draait.

Syd van Hooijdonk lijkt qua speelstijl een beetje op zijn vader. Het is niet mooi, technisch is het gebrekkig, maar hij scoort wel veel. Ik zou dit ventje het voordeel van de twijfel geven en hem 10 wedstrijden de kans geven in de basis. Maakt hij het waar en blijft hij scoren, dan heb je een tevreden en effectieve speler, en heb je succes als trainer. Maakt hij het niet waar, dan heb je het gelijk aan je zijde om hem weer op de bank te laten zitten en als supersub in te zetten.

Zonder de doelpunten van deze jongen was NAC nu terug te vinden onderin de middenmoot, dus wat mij betreft mag hij best wat meer credits krijgen. Al hoeven we van Steijn natuurlijk niet al teveel te verwachten. Een trainer die nog nooit ergens iets speciaals heeft laten zien, of spelers beter heeft gemaakt.

21 december 2020 om 14:05

Ajax moet dit ventje juist meteen ophalen. Hij maakt ze echt heel makkelijk. De rest van zijn kwaliteiten neem je op de koop toe, besteed er een goede anderhalf jaar aan om die andere vereisten te ontwikkelen, biedt hem een plan en zie waar het schip strand. In het meest extreme geval heb je er niets aan en verkoop je hem na die periode voor en paar ton. Maar als je het ook maar een beetje weet te ontwikkelen dan ga je inclusief verhuur al naar een paar miljoen. Met Huntelaar is er ook nog eens een perfecte leermeester. Dat was ook een type die met de juiste instelling heel ver is gekomen, en zijn mindere kwaliteiten sterk heeft ontwikkeld.

21 december 2020 om 14:59

Bij Beek Vooruit was hij toch wel een stuk beter dan de rest hoor.
Daarnaast laat hij nu bij Nac zien dat hij ook gewoon beter is dan zijn concurrenten. Ook gewoon een stuk beter dan Venema van wie ik het dit seizoen echt verwacht had bij Nac.
Stein heeft geluk dat er zonder publiek gespeeld wordt anders zou hij worden afgemaakt door de supporters door deze jongen zo te behandelen.

21 december 2020 om 15:38

"Dit ventje heeft het echt veel te hoog in z’n bol, zonder z’n achternaam had hij namelijk nog gewoon bij Beek Vooruit gespeeld." Je begrijpt natuurlijk dat ik deze opmerking niet serieus neem, wanneer Van Hooijdonk topscorer is van dat team. Met afstand. Verder vind ik het romantiseren van voetbalclubs nergens op slaan. Een prachtige club, ja, voor de eigen supporters altijd. Voor spelers gewoon een platform om op professioneel niveau tegen betaling voetbalwedstrijden te spelen. Als dit in een omgeving gebeurt dat niet prettig is voor een speler, dan mag die gerust wat eraan doen om het te verbeteren ipv alleen maar dankbaar te zijn als een knechtje.

Heerlijke reactie Maurice. Leuk spelertje en hij schiet ze er momenteel in alleen zou ik eerst vlieguren maken als ik hem was.

Het subtiel lobbyen en hypen is gestart met de nadruk op subtiel.

laten we ook niet vergeten dat het Maurice zijn goedrecht is om voor een ander te kiezen. Coach bepaald hoe zuur dat soms ook is.

21 december 2020 om 12:53

Beetje lastig vlieguren maken als de trainer je niet opstelt.

21 december 2020 om 13:25

Daar heeft hij als enige jongen speler last van? Of betekend vlieguren standaard in de basis staan. Hij moet zich laten zien in de minuten die hij wel krijgt denk dat jij dat zelf ook wel snapt.

Laten we wel wezen als hij wel basis staat speelt hij als een natte krant of heb ik hierin ongelijk?

De jonge voetballertjes moeten soms even met beiden benen op de grond blijven staan en hard blijven werken. Als de andere spits beter in het plan van steijn past ja dat is jammer voor de jongeman maar het is niet anders. Daar is de deur zou ik dan willen zeggen.

Hierin ben ik het gewoon eens met steijn.

Als de spits die basis speelt maar 1 doelpunt heeft dit seizoen, dan mag een bakzitter met tien doelpunten best zijn onvrede uiten. De trainer geeft ook aan dat er niks aan de hand is. Het is vaak zo dat de media iedere keer een vraag aan de speler stelt over zijn positie. En dan 20 keer op gaat verdiepen

Nou zeg, wat een trainer. Deze van Hooijdonk is van grote waarde voor Nac. Vreemd dat hij in het openbaar zijn pupillen afvalt. Vind Maurice Steijn nadat hij weg is uit Venlo ook een stuk chagrijniger overkomen.

Steijn wil geen tegenspraak ook als hij er naast zit en geen antwoorden heeft, dat is wel duidelijk geworden afgelopen periode. Het lijkt mij zeer terecht dat een speler die er 10 maakt en zijn collega spits er maar 1 ziet maken meer speeltijd wil als ie vaker op de bank zit dan in het veld staat. Het is als trainer niet uit te leggen dat je het niet doet, tenzij je met 10 punten voorsprong op kop had gestaan. Steijn heeft ook geen uitleg en omdat te maskeren speelt hij het maar op de persoon. Dat trucje pastte Steijn ook toe toen hem door de pers gevraagd werd waarom Sydney van Hooijdonk 2 minuten voor tijd moest invallen. Men wilde het idee achter die wissel weten, maar ja Steijn had geen idee of wilde niet toegeven dat de wissel alleen maar bedoeld was om Van Hooijdonk te treiteren en te provoceren. Dus kreeg ook de journalist de volle laag van professor Steijn.

Denk dat de mensen die Nac niet volgen denken dat Van Hooijdonk nooit een kans heeft gekregen. Maar ik vind de keuzes van Steijn vrij logisch. Hij haalt aan het begin van het seizoen Bilate. Die raakt geblesseerd en dus krijgt van Hooijdonk zijn kans en scoort veel. Dan scoort van Hooijdonk in 5 wedstrijden basis nog maar 1 penalty en als hij niet scoort heb je helemaal niks meer aan hem. De spits die de trainer heeft gehaald is intussen weer fit dus die krijgt zijn kans weer en doet dat de 1e wedstrijd goed. Daarna speelt hij 2 keer als een natte krant maar dat deed Sydney daarvoor ook. De spits die de trainer zelf heeft gehaald gaat hij niet na 1 wedstrijd afschrijven dus die geeft hij nog een paar wedstrijden de kans. En kamp Van Hooijdonk gaat via de vriendjes bij de lokale krant gelijk huilen.

21 december 2020 om 12:56

Dat is dus precies het punt Jules, het zou geen zak uit moeten maken of je een speler zelf hebt gehaald of niet. Dat is ego laten spreken, IPV simpelweg naar de stats te kijken en je spits opstellen die de meeste goals maakt

21 december 2020 om 13:36

Bilate raakte in zijn 1e wedstrijd na 12 minuten geblesseerd. Toen hij terugkwam had sydney in de 6 wedstrijden daarvoor 1 penalty gemaakt en geen pepernoot geraakt. Bilate had bij Nac nog geen statastieken om te vergelijken dus is het heel logisch dat bilate dan opgesteld wordt.

21 december 2020 om 14:05

Op het moment dat je bilate haalt, weet je een ding zeker: garantie op goals heb je niet. Dit seizoen 555 minuten gespeeld bij een ploeg die bovenin meedraait, 1 goal uit een penalty. Dan mag je als spits zijnde, 10 goals uit 14 wedstrijden (88 minuten per goal, 1 op 1 dus) best van je laten horen.

21 december 2020 om 12:58

Prima dat het niet opstellen van een speler goede redenen heeft. Ben het er zelfs mee eens. Maar Maurice Steijn moet dit niet zo openlijk zeggen. Je gaat niet je speler op deze manier publiekelijk laten vallen. Dat doe je binnenskamers. Voor mij is dit wederom een bewijs dat Maurice Steijn gewoon geen chique trainer. Zo huilen bij een verslaggever past bij een trainer van een Vierdeklasser.

21 december 2020 om 16:46

Speler die niet onder stoelen of banken steekt dat het spelen of wegwezen is dat kan dan weer prima. Ach als hij hiervan al overdonderd raakt onze Sidney heeft hij weinig in het betaald voetbal te zoeken.

21 december 2020 om 17:09

Dat zeg ik toch niet? Dit stuk gaat over de reactie van Maurice Steijn. Die vind ik niet kunnen. Daarmee zeg ik totaal niets over wat Sidney van Hooidonk zegt.

21 december 2020 om 14:24

Dat is het 'm ook. Mensen kijken 1 keer op transfermarkt en zien alleen de optelsom staan. Wat ze niet zien is dat die jongen al twee maanden geen knikker raakt en daardoor z'n basisplaats verloren heeft. Dat zo'n jongen dan als een verwend nest om zich heen begint te schoppen is genoeg reden voor een coach om het na een aantal weken beu te zijn. Steijn doet in mijn ogen geen rare dingen. Als je in de Keuken Kampioen Divisie niet consistent kunt presteren (ongeacht de leeftijd), wat denk je dan uit te kunnen richten als het niveau omhoog gaat?! Die Sydney Van Hooijdonk moet even weer met z'n hoofd uit de wolken komen.

21 december 2020 om 15:36

Sirius, het is duidelijk aan je reacties te zien dat je weinig of geen wedstrijden van NAC hebt gezien, iets wat ik je overigens niet kwalijk neem want als je geen supporter bent is er niet doorheen te komen. Feiten: Syndey scoort, Bilate niet , Sydney moet log veel leren als meevoetballende spits, iets waarvoor Bilate is gehaald maar die doet het ook niet. De reden waarom Sydney op de bank zit is niet, zoals jij zegt , dat hij plots geen knikker meer raakte. Dat was n.l in een periode waarin het halve elftal Corona had. Daarna is Bilate er in gekomen en die heeft werkelijk nog geen halve wedstrijd goed gespeeld. De reden is volgens Steijn dat hij een kaatsende spits zoekt die het elftal beter laat voetballen. Een laat daar nou net het probleem zitten, Bilate verliest minstens zoveel ballen als VH en het team gaat alleen maar slechter voetballen omdat er geen afmaker is. Daarnaast VH kan nog een transferwaarde opleveren en is een kind van de club. Als Bilate veel beter was geweest was er helemaal geen discussie geweest, ook niet bij de supporters

En hoeveel heeft Bilate er gescoort? Exact 1, uit een penalty. En mist ook nog een een penalty op een cruciaal moment. Op een manier waar een F-je zich nog voor zou schamen.

Bilate kan er gewoon helemaal niks van. Hij zou als kapstok moeten fungeren, maar laat elke bal van zijn voet schieten, staat continue buitenspel.
Laat anderen niet beter spelen of scoren en raakt zelf geen pepernoot en scoort niet.

Maar goed, het is wel typisch Nac, je topscorer gratis de deur uit laten lopen en een eerste klas prutser week in week uit laten spelen, omdat de trainer zijn eigen fout niet durft toe te geven.

21 december 2020 om 13:19

Hoeveel heeft Sydney er uit een penalty gescoord?

21 december 2020 om 15:05

3 van de 10

21 december 2020 om 14:32

Ach, zo indrukwekkend is het ook weer niet wat Van Hooijdonk laat zien. Van z'n 10 treffers scoorde hij er 3 uit een strafschop. Bovendien heeft hij in de afgelopen twee maanden nauwelijks een knikker geraakt. Mede daardoor dat hij z'n basisplaats verloor. Dat zou jij toch moeten weten als supporter. Als zo'n mannetje dan ook nog direct begint te dreigen met een vertrek, is het niet vreemd dat de trainer het op een gegeven moment een keer beu is. Wat denkt die jongen te gaan presteren op een hoger niveau als je in de Keuken Kampioen Divisie niet eens consistent kunt presteren. Je hoeft echt geen groot talent te zijn om er daar wat in te leggen. Zelfs Jari Oosterwijk wist er 15 te maken op 20-jarige leeftijd en dat bij Jong Twente.

21 december 2020 om 16:00

Hij raakt geen knikker omdat hij geen knikker krijgt. SvH is een spits die ze in de 16 moet krijgen. En dan is elke bal tussen de palen.
Dan heeft Sydney de pech gehad dat De Rooij meteen geblesseerd raakte en Venema hopeloos uit vorm was. (laatste wedstrijd speelde Venema goed), denk voor het eerst dit seizoen)
Als er wat aanvoer vanaf de flanken komt, dan is Van Hooijdonk dodelijk, maar die moet je niet in de ruimte gaan aanspelen.
De statistieken zijn duidelijk; als Sydney speelt wordt er gescoord en gewonnen speelt hij niet, dan is een gelijkspel het hoogst haalbare. Ook tegen laagvliegers als Top en Dordt.
Iedere normale coach zou weten wat ie dan moest doen, maar Steijn houdt vast aan zijn onooglijke cattanaccio met een prutser die er gewoon echt niks van kan. In Waalwijk lachen ze zich nog steeds de ballen uit de broek dat ze die hebben kunnen ruilen.
Het is als supporter om gek van te worden. Duurste selectie uit de KKD en dan zo voetballen, wat ook nog eens geen punten oplevert.

Ik begrijp er niets van dat je dit als trainer in de media gaat lopen uitvechten. Los van of je gelijk hebt, hoe goed Van Hooijdonk wel of niet is, of het een terechte keuze is dat je Bilate de voorkeur geeft, is het in mijn ogen kortzichtig en slecht werkgeverschap als je dit in de media uitvecht. En dan kan je denken: dat doe die Van Hooijdonk toch ook? Maar dat betekent toch hopelijk niet dat je als trainer hierin mee moet gaan? Van Hooijdonk zorgt er gewoon voor dat men weet dat hij weg wil en probeert hiermee gewoon interesse te genereren.

Als trainer zou ik nooit meegaan in zo'n media-discussie. Die win je nooit, omdat de speler veel onafhankelijker dingen kan roepen en je eigen spelers denken dan ook wel drie keer na voordat ze je benaderen met klachten of vragen want voor je het weet krijg je openlijk de wind van voren.

21 december 2020 om 14:20

Het grote verschil is dat de trainer niet hoeft te winnen. Het is namelijk de trainer en de club die bepalen hoe de nabije toekomst van die jongen eruit gaat zien. De speler schiet zichzelf hiermee alleen maar in de voet, want geen enkele club raakt echt onder de indruk van wat doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Die jongen heeft in de afgelopen pakweg twee maanden nauwelijks een doelpunt gemaakt en verloor z'n basisplaats. Dan kun je je als speler beter even gedeisd houden en keihard werken in plaats van de zeuren als een verwend nest.

21 december 2020 om 15:01

Laat ik vooropstellen dat ik vind dat Van Hooijdonk hier ontzetten stom mee omgaat. Even niet spelen en meteen mekkeren in de media. Dat zal je als teamgenoot denk ik toch ook niet waarderen, dat zo'n jong ventje zich zo egoïstisch gedraagt. Maar ik vind het gewoon niet handig dat je als trainer mee gaat in zo'n media-gevecht. Daarmee verlaag je je een beetje tot het kinderachtige niveau van de zeurende speler in mijn ogen.

Steijn is een eng ventje duld totaal geen tegenspraak en wil altijd zelf belangrijker zijn dan de club.
Wat ik al eens eerder vertelde bij VVV Venlo regeerde hij als een tiran die met verschillende spelers ruzie had en het blijkbaar normaal vond om er een jonge vriendin op na te houden die de hele dag op het complex rondliep.

21 december 2020 om 14:21

Wat zou jij pikken van een ventje die al bijna twee maanden nauwelijks nog iets raakt en daardoor z'n basisplaats verliest? Steijn doet hier iets wat elke trainer zou doen, maar het is wel duidelijk dat jij iets tegen de man hebt...

Van een redelijk ervaren trainer vind ik het toch erg onprofessioneel om zo in de media te reageren. Mnr is te trots om van Hooijdonk op basis van zijn prestaties een basisplaats te geven en houdt vast aan Bilate omdat hij beter in het systeem zou passen... Dit is erg zonde voor NAC omdat ze van Hooijdonk nu in de winter waarschijnlijk kwijt zijn en met de cijfers van een spits als Bilate komt nacompetitie zo wellicht in gevaar..

Sydney mag rustig een pas op de plaats maken...ongetwijfeld weet hij waarom hij niet altijd basis staat...als.hij een andere achternaam had piepte die niet zo hard...en als hij vindt dat hij veel beter is dan de rest...transferwindow is in Januari open..slag je slag..misschien kan.papa dat wel voor je regelen..

21 december 2020 om 14:50

Kijk jij wel eens wedstrijden van NAC Breda? Waarom krijgt die Venema steeds de voorkeur? Dat vind ik zo'n lompe wilde spits. Van Hooijdonk heeft al veel vaker aangetoond doelgerichter te zijn en heeft ondanks de vele invalbeurten al veel meer doelpunten gemaakt. Van Hooijdonk scoort gemiddeld elke 88 minuten dit seizoen. Nick Venema heeft per doelpunt bijna 240 minuten nodig.

21 december 2020 om 15:31

Venema speelt als rechts- of linksbuiten. Dat is een total andere speler dan Sydney.

21 december 2020 om 18:07

Aan jou reactie te zien kijk.jij niet veel naar NAC...hoeveel uit een penalty...3...en als jonkie moet je niet meteen gaan mokken..iets van puberaal gedrag...mentaal misschien iets sterker worden en zich niet als een diva gedragen..

21 december 2020 om 18:29

Dan heeft hij er nog steeds 7 in nog geen 900, speelminuten. Er is geen enkele speler van NAC die zulke cijfers heeft. Maar denk dat ze in Leeuwarden, Almere en Doetichem het helemaal niet erg vinden dat ze in Breda zo´n wijsneus als trainer hebben, die zijn topscoorder op de bank zet.

Ik kan beiden op zich wel begrijpen. De speler omdat z'n concurrenten het toch aantoonbaar minder goed doen en de trainer omdat hij er vast een reden voor zal hebben 'm op de bank te houden. Wat je niet moet doen, is zo duidelijk je onvrede laten merken als een verwend kind als je alleen nog maar wat doelpuntjes hebt gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Dat kon zelfs een Jari Oosterwijk nog. Ga gewoon voetballen en de kansen komen vanzelf. Komen ze niet, zijn er in de zomer ongetwijfeld clubs die geld voor je willen betalen als hij doorgaat met scoren...

Ik kan me de reactie van Sydney van Hooijdonk heel goed voorstellen. Hij is de club topscorer en moet het meestal doen met korte invalbeurten. Snap Steijn ook niet een makkelijk scorende spits laat je toch niet lopen? Genoeg clubs die hem wel op waarde zullen inschatren in binnen en buitenland. Ook nog eens gratis op te halen

Typisch weer een trainer die zijn trots niet opzij kan zetten in het belang van de prestaties van NAC en wel even wil laten zien wie de baas is. Het is duidelijk dat er iets persoonlijks speelt en hij om die reden weigert om Sydney op te stellen, maar meneertje blijft maar smoesjes verzinnen richting de media. Dacht dat Steijn een redelijk recht door zee trainer is, maar valt mij heel erg tegen. Stel hem dan helemaal niet meer op.....Hoe lang kun je volhouden dat je je topscorer op de bank zet om sportieve redenen? Die jongen moet zo snel mogelijk weg naar een club en vooral trainer waar hij wel respect verdiend. En als Sydney iets heeft geflikt, wees gewoon eerlijk en ga niet continue er omheen draaien, want dat maakt hem erg ongeloofwaardig.

Sydney moet niet vergeten dat ie de eerste 6 wedstrijden er een stuk of 7 heeft gemaakt, daarna alleen begin oktober nog een penalty tegen Mvv. Toen riepen alle supporters om Bilate want aan Sydney had je niks. Vervolgens is ie ook nog 2 wedstrijden niet inzetbaar geweest vanwege een geklapte douchedeur.

Na een enkele training 2 weken terug heel kort ingevallen tegen de Eagles. En nu bijna een half uur tegen Volendam.

Dus buiten die 1 minuut invalbeurt is het allemaal niet zo vreemd. Die jongen komt vanzelf weer in de basis als ie weer gaat scoren.

Steijn mag Van Hooijdonk gewoon niet. Merk je aan alles. Hij wou hem al uitlenen in de zomer en nu is Van Hooijdonk ondanks alles topscorer. Ik zou zsm vertrekken, interesse genoeg.

21 december 2020 om 15:51

Ik denk dat Steijn met name de hele kermis rond Van Hooijdonk beu is. De lokale krant lijkt kind aan huis te zijn bij de Van Hooijdonks en rondom vader Pierre zit ook een hele vijfde colonne die je het leven aardig zuur kan maken als trainer.

De simpele cijfers zijn dat van Hooijdonk er na 875 minuten, dat zijn nog geen 10 hele wedstrijden, al 10 in heeft liggen terwijl Bilate omgerekend 6 wedstrijden en een kwartier in het veld stond en tot 1 treffer kwam. Van Hooijdonk is sportman, hij wil spelen en hij denkt met deze cijfers ook dat hij daar "moreel recht" op heeft. Ik vind dat zo raar niet. Blijkbaar vinden andere clubs dat ook aangezien al 4 clubs belangstelllng hebben getoond. En dan wel 4 clubs die allemaal van hoger niveau zijn. Van Hooijdonk is volgens transfermarkt 4 ton waard. Als Steijn dan vindt dat van Hooijdonk maar moet gaan dan weet Steijn meteen zelf voor hoe veel geld hij op zoek kan naar een nieuwe spits. Ik denk niet dat hij er weer eentje voor dat geld vindt die er na de winterstop 10 voor hem in schoppen. Daarnaast denk ik dat als hij van Hooijdonk vanaf nu constant in de basis laat starten en veel laat spelen NAC misschien straks wel veel meer overhoudt dan de nu geldende waarde van plusminus 4 ton .misschien moet Steyn eens stoppen met vechten tegen alle logica in.

21 december 2020 om 15:52

Feit is ook dat Sydney er uit heeft gelegen met een blessure en pas vorige week weer volop kon trainen.

Komt u maar!
Wederom zichtbaar dat we voorin zwaar te kort komen!

Met een aflopend contract neemt ik aan dat hij voor een leuk bedragje te halen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder3713
T. HayeMiddenvelder340
D. MaloneMiddenvelder331
N. VenemaAanvaller315
L. ImmersMiddenvelder286
N. OlijKeeper340
S. van HooijdonkAanvaller2815
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren