‘Vechtvoetballer’ Carel Eiting: ‘Ik had deze stap nodig voor mijn carrière’

Zondag, 27 december 2020 om 11:25Thijs Verhaar • Laatste update: 11:31

Carel Eiting verraste in september vriend en vijand door Ajax tijdelijk te verlaten voor Huddersfield Town. Hij had naar eigen zeggen ook opties om zich te laten verhuren aan anders clubs, maar had zelf een duidelijke voorkeur voor de Engelse Championship, waar de wedstrijden elkaar in moordend tempo opvolgen en hij andere facetten van zijn spel kan ontwikkelen. “Ik ben hier heel gelukkig, had deze stap nodig voor mijn carrière.”

Door Thijs Verhaar

Negen wedstrijden in 29 dagen. Zo zag het speelschema er de afgelopen weken uit voor Eiting en op tweede kerstdag start weer een nieuw blok met elke twee á drie dagen een nieuwe tegenstander. “Dat is fysiek heel zwaar, ja”, beaamt de 22-jarige middenvelder. Toch zegt hij het met een lach. De bij Ajax opgegroeide Amsterdammer heeft bijna alle wedstrijden meegespeeld en het avontuur nabij de stad Leeds voldoet daarmee aan zijn verwachtingen. Een seizoen in de Championship telt 46 speelrondes, plus eventuele play-offs. “Dat is bizar veel en ik wilde gewoon heel graag veel wedstrijden spelen om beter en sterker te worden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Olympique Lyon - Nantes | Depay met Lyon koploper in de Ligue 1
Meer videos

Door de overvolle bezetting op het middenveld van Ajax was veel speeltijd dit seizoen niet haalbaar in de Johan Cruijff ArenA, dus is Eiting uitgeweken naar het John Smith’s Stadium, dat naast voetbal- en rugbywedstrijden ook geregeld het decor is van popconcerten. “Helaas blijft het nu leeg vanwege de strenge coronamaatregelen. Zonde natuurlijk, want de sfeer in de stadions hier moet geweldig zijn als alle fans erbij mogen zijn. Dat was voor mij ook een reden om hierheen te komen, dus ik hoop dat zeker nog te ervaren dit seizoen. Toch is het voetballen op zich natuurlijk het belangrijkste”, benadrukt de middenvelder, die bij Huddersfield heel gericht kan werken aan zijn verbeterpunten.

Eiting had voor zijn komst diverse gesprekken met de Spaanse trainer Carlos Corberán en raakte overtuigd van diens werkwijze. De oefenmeester zag in Eiting een multifunctionele middenvelder en laat hem afwisselend in een verdedigende of aanvallende rol spelen. “Voor mij is het goed om me om verschillende posities te ontwikkelen en daarnaast is het fijn om te kunnen spelen met zo’n hoge intensiteit. Ik wilde heel graag beter worden in het fysieke aspect van het spel”, aldus de middenvelder. “Met die dynamiek kan ik echt nog stappen in maken. Hier sprint je elke minuut op en neer en moet je de hele wedstrijd achter je man aan. Toch wel anders dan bij Ajax, want daar ben je gewend veel vaker zelf de bal te hebben en speel je veel meer vanuit een tactische discipline.”

Eiting was in 16 duels voor Huddersfield reeds goed voor drie goals en twee assists. Die goals maakte hij allemaal in november, waardoor hij genomineerd werd als Speler van de Maand.

Oneerbiedig gezegd speelt Eiting nu vechtvoetbal in plaats van totaalvoetbal, al ziet hij dat zelf totaal niet als een achteruitgang. “Nee, het is heel goed voor me om voetbal heel anders te leren benaderen dan ik veertien jaar in Amsterdam heb gedaan. Daar zorgen we er door slim te positioneren voor dat we snel de bal terug te veroveren. Hier moet je je man uitschakelen en de beuk erin gooien. Dat wilde ik graag een jaar ervaren om dat fysieke toe te kunnen voegen aan mijn spel”, legt de middenvelder uit. “Voor mijn gevoel had ik echt een stap nodig voor mijn ontwikkeling en mijn carrière. Ajax is natuurlijk geweldig, maar je weet als voetballer dat er een moment komt waarop je naar een andere club gaat waar een ander soort voetbal wordt gespeeld.”

“Ik krijg nu de kans om dat te ontdekken en geniet enorm van mijn tijd hier. Ik zie een nieuwe omgeving, leer een andere cultuur kennen en ik kan echt zeggen dat ik gelukkig ben. Iedereen is vriendelijk voor me en heb een heel leuk team met een kundige staf”, glundert Eiting, die met Juninho Bacuna een Nederlandse ploeggenoot heeft en in de kleedkamer verder vooral vergezeld wordt door Britten. “Gelukkig heb ik me gelijk goed aan kunnen passen, want dat is wel belangrijk als je ergens nieuw binnenkomt. Niet denken dat mensen zich aan moeten passen aan jou. Nee, jij moet je schikken in een nieuwe rol en een andere speelwijze.”

Toch vond Eiting het bij de contractbespreking wel belangrijk om duidelijkheid te scheppen over de ambities van de ploeg. Dat ligt vrij lastig in de Championship, waar de 24 ploegen elkaar qua niveau niet veel ontlopen. “Ze wilden er dus geen voorspelling over doen, maar duidelijk is wel dat we strijden voor de play-offs. Daar zijn we nu vijf punten van verwijderd. Toch denk ik zeker dat het kan, want we hebben nu bijna alle tegenstanders een keer gehad en we kunnen van iedereen winnen”, verzekert de middenvelder, die aangeeft dat de ploeg wat pech heeft gehad met lange blessures. Iets waar hij zelf overigens nog gevrijwaard van is gebleven dit seizoen.

Eiting kwam bij Ajax voor zijn tijdelijke vertrek tot 31 optredens in de hoofdmacht, terwijl hij ook 61 keer mocht aantreden in Jong Ajax.

“In mijn jeugdjaren heb ik wel veel blessures gehad en daar leer je van. Ik stop ook voor en na elke training tijd in het sterker worden, dus kan ik nu lange tijd door gaan. Ik voel me topfit en het is echt heel lekker om te concluderen dat ik zo’n fysiek zware competitie aan kan”, aldus de trotse Eiting. Hij heeft vanuit Ajax geen concrete leerdoelen meegekregen, al werd wel tegen hem gezegd dat het goed voor zijn ontwikkeling zou zijn om de extreme intensiteit van de Championship ‘op te pakken’. “Daar wil ik zelf ook in investeren en ik wil meer duelkracht ontwikkelen. Ook dat is minder vaak nodig bij Ajax, maar het is toch belangrijk om in huis te hebben als het nodig is.”

Vanzelfsprekend heeft hij gedurende het seizoen geregeld contact met zijn Amsterdamse werkgever, maar Eiting zegt nog niet bezig te zijn met wat er na dit seizoen gaat gebeuren als zijn huurperiode bij Huddersfield afloopt en hij nog een eenjarig contract heeft bij Ajax. “Nee joh, we zitten nu in december, dus dat is nog heel ver weg. Ik focus me volledig op mijn ontwikkeling hier, ga er alles aan doen om de club aan promotie te helpen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren”, aldus de middenvelder, die zich in nevelen hult over zijn toekomst. “Alles staat open en dat blijft zo. Ik ben benieuwd welke kant het straks op gaat, maar eerst ga ik gewoon hier lekker voetballen en bijleren.”

Met drie goals en twee assists in zestien wedstrijden haalt hij vooralsnog een aardig rendement. Zeker als je bedenkt dat hij zijn meeste minuten maakte als verdedigende middenvelder. “Die goals maakte ik in een serie als nummer ‘tien’, dus toen kwam ik vaak bij de goal. Nu is dat logischerwijs wat minder omdat ik als taak heb om de spelverdeler van de tegenstander uit te schakelen en daarnaast de opbouw moet begeleiden”, legt Eiting uit, terwijl hij benadrukt dat hij geen duidelijke voorkeur heeft. “Bij mij staat teambelang altijd op plek 1, dus het is aan de trainer. Ik ben gewoon blij dat ik hier zo veel minuten kan maken en voel me tegenwoordig comfortabel op alle posities op het middenveld. Zolang ik maar veel aan de bal kan komen en mezelf blijf ontwikkelen, ben ik hier heel tevreden.”


Poll

Verwacht jij dat Eiting in de toekomst nog wedstrijden gaat spelen voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door pinko)

Vechtvoetballer is wel het laatste hoe ik Eiting zou omschrijven. Maar deze stap is natuurlijk wel goed voor hem om aan zijn mindere punten te werken. Kan wellicht een aardige speler voor middenmoot of subtop Eredivisie worden.

24 december 2020 om 22:11

Goede stap,die hem volgend jaar zelfs een plek in Oranje kan opleveren. Hij combineert intelligentie met kracht,en dat kan voor Oranje een krachtig wapen zijn.

25 december 2020 om 11:25

Kracht en Eiting? Lijkt me sterk dat die op een half jaar tijd enorm veel stappen heeft gezet op veruit zijn zwakste kant.

25 december 2020 om 12:24

Nouja heeft tot dusver wel 16 wedstrijden gespeeld en geregeld de 90 minuten vol gemaakt. Ik denk dat je onderschat hoe snel je fysiek stappen kunt zetten als je veel speelt. Echt een perfecte overstap voor deze jongen en ik hoop ontzettend dat hij sterker terugkomt. Heeft het inzicht en de techniek om bij Ajax te kunnen slagen.

25 december 2020 om 12:32

Fysiek 90 minuten kunnen lopen is natuurlijk nog niet gelijk aan kracht. Bij kracht denk ik aan een Pogba of Lukaku, maar echt alles behalve aan Eiting.

25 december 2020 om 12:50

Pogba en kracht ? Die gast is de laatste 2 a 3 seizoenen net zo sterk als een buigbaar rietje

25 december 2020 om 13:55

Dan weet jij niet wat kracht is, of beter gezegd dan heb je een zeer eenzijdig beeld van wat kracht is. Iemand die groot en breed is hoeft niet per de krachtiger te zijn dan iemand met een andere lichaamsbouw. En Pogba..? Oké..

25 december 2020 om 14:30

Haha wat een onzin. Precies alsof Pogba makkelijk van de bal gezet wordt. Dat die ruk speelt betekent niet dat het een slappeling is natuurlijk. Mensen die Eiting een krachtige voetballer vinden hebben hem letterlijk nooit zien voetballen. Hij is een goede voetballer met een goed inzicht en een goede pas maar hij kan het fysiek niet aan. Want leg me aub eens even uit wat voor “kracht” Eiting bezit?

26 december 2020 om 11:14

Pogba wordt inderdaad gemakkelijk van de bal gezet als je kijkt naar z'n bouw, lengte en gewicht en dat in verhouding zet. Kracht wordt in voetbal dikwijls aangeduid als "de mate waarin een speler in staat is zijn lichaam(en dus kracht) functioneel in te zetten". Los van dat is er natuurlijk het fenomeen " fast twitch" en "slow twitch" vezels. Elke mens heeft hierin een uniek patroon, maar iedereen heeft van beide iets. Usain Bolt heeft veel fast twitch bijvoorbeeld, een marathonloper uit Kenia veel slow. Toch is bouw, gewicht, lengte en spiermassa absoluut niet bepalend hierin. Met andere woorden: de meest magere lat kan enorm veel fast twitches hebben en dus gigantisch explosief zijn. Aan Pogba zijn loop en handelingen te zien heeft hij niet heel veel fast twitch vezels, ideaal voor een duursport als voetbal, maar niet enorm explosief. Dus ook Pogba is niet een echte krachtvoetballer. Lukaku is weer een heel ander verhaal, das vanuit de theorie gezien een zeer "interessant object" 😜. Davies van Bayern Munchen is een perfect voorbeeld van fast twitch.

26 december 2020 om 11:32

Nu oké Pogba is dan misschien niet het perfecte voorbeeld (waar ik het trouwens oneens mee ben, kijk maar naar het wk 2018). Maar als Pogba al niet meer als krachtig gedefinieerd mag worden dan is godbetert Eiting dat al helemaal niet. Want daar gaat het over in dit topic.

26 december 2020 om 12:10

Dat, mijn beste Lierse, kunnen we niet meer met elkaar eens zijn. Carel heeft dusdanig meer slow-twitch, evenals Blind en Botteghin bijvoorbeeld, wat ze niet ongeschikt maakt voor topvoetbal, maar waar wel een hoop compensatie op andere vlakken bij komt kijken! Ik ging slechts even in op de terminologie omtrent het woord kracht en daarbij Pogba als voorbeeld. Fijne feestdagen man!

25 december 2020 om 13:57

Hij is “nu” meer een vechtvoetballer, daar doelen ze op. Dat is niet zo ingewikkeld toch? On: mooi dat hij bewust de zwakkere aspecten van z’n spel aan het verbeteren is en daarom voor deze stap gekozen heeft. Intelligente jongen. Goede voetballer.

Bij voetballers Als eiting denk ik vaak hoe hebben zij het zo ver geschopt,hij zou op een willekeurige pleintje met goede voetballers totaal niet opvallen..

24 december 2020 om 22:10

Misschien had je dan toch wat vaker naar Eiting moeten kijken, want dan had je gezien dat hij in de beker tegen amateurs telkens wel op viel in positieve zin. Maakt je nog geen Ajax materiaal natuurlijk, maar dat ie iets beter kan voetballen dan willekeurige speler op het plein dat is wel duidelijk. Zijn handelingssnelheid is te laag, maar voor de rest is hij in de basis gewoon een prima speler die in de Eredivisie makkelijk mee kan.

24 december 2020 om 22:13

Dat denk ik wel meer spelers in de eredivisie. Eiting heeft dan nog wel inzicht en functionele techniek. Dat zijn vaak niet de mooiste voetballers maar zeker wel handig. Lijkt me ook een goede mentaliteit te hebben (dat missen veel talentvolle pleintjesvoetballers helaas)

24 december 2020 om 23:48

Exact. Mentaliteit is zo'n ongelofelijk onderschatte kwaliteit in het professionele voetbal. Het tekent de verschuiving naar naar flair en branding van spelers in plaats van functionaliteit. Een speler als Neymar (willekeurig voorbeeld) zal een club veel meer opbrengen dan een speler die zichzelf minder in de kijker speelt, los van de kwaliteiten.

25 december 2020 om 00:42

Ja maar dit zijn typisch van die spelers waarbij je denk ik pas ziet hoe goed ze zijn als je met ze samen speelt. Hij denkt sneller, en dat moet omdat hij niet zo snel is. Dat in combinatie met een hele goede techniek maakt hem waarschijnlijk ook een super irritante speler om als tegenstander te hebben...zo'n gast waarbij je telkens te laat komt en het idee hebt dat hij eigenlijk helemaal niet zo goed is...maar dus wel.

25 december 2020 om 10:51

Een willekeurig pleintje met goede voetballers? Is dat pleintje dan nog willekeurig? Hoe dan ook, onderschat Eiting niet. Qua inzicht is het echt een goede speler.

25 december 2020 om 11:26

Prima voetballer gewoon hoor Eiting. Sluit niet uit dat hij via een omweg alsnog in de Nederlandse top komt te spelen.

25 december 2020 om 11:32

Eiting is misschien geen werekdtop, Maar ik denk, en hij laat nu bij Huddersfield ok zien, dat hii best in de PL kan spelen. Dan hoor je dus bij de beste 0,0001 procent van de wereld en val je op een willekeurig pleintje dus echt wel op

25 december 2020 om 12:16

Ik kan me nog een regenachtige avond, in februari 2017, op de Toekomst herinneren waar deze jongen me toch een doelpunt maakte tegen Juventus in de Youth League! Deze jongen heeft echt een absurd goed spelinzicht i.c.m. zijn techniek.

26 december 2020 om 12:13

Pleintjesvoetballers redden het juist vaak niet op het grote veld. Pleintjesvoetballer zijn vaak goed 1 tegen 1, maar ze missen vaak juist het inzicht en loopvermogen voor 11 tegen 11. Met name inzicht is iets wat juist Eiting zijn sterkste punt is.

De vraag is nu of Ajax naar zijn niveau afglijdt of dat Eiting enorme verbetering gaat doormaken.
Vaak is het een beetje van beide (zie ook Botman bijv, hij ontwikkelt zich goed en huidige centrum zakt in qua niveau.. )
Denk dat Gravenberch en Kudus ongeveer weg zullen zijn als Eitings contract afloopt. In dat geval zou het qua niveau weer aardig bij elkaar komen en peperdure aankoop kunnen schelen.
Tot nu toe is de ontwikkeling van Jong ook niet dusdanig dat er uit dat elftal wel gasten komen die er meteen staan. 2 jaartjes verlengen om volgende vertrekkers op te vangen lijkt niet zo gek.

Eiting, Ekkelenkamp; leuke spelers, maar niet voor Ajax. Daar moet je niet te veel energie in steken, maar doorselecteren. Met Labyad, Promes, Klaiber, Schuurs, lopen er al veel te veel (net) niet rond.

25 december 2020 om 04:44

die voegen idd niet veel toe en die Alvarez vind ik helemaal een drama. ik snap niet dat je 15 miljoen aftikt voor zo een simpele voetballer. zo een speler had je waarschijnlijk voor 1 of 2 miljoen ook wel ergens in de Eredivisie kunnen oppikken

25 december 2020 om 12:01

Alvarez is ook voor Ajax geen toegevoegde waarde. Maar moet je, na al die voorspelbare missers, je als Ajax niet eens afvragen wie dit soort spelers aanbeveelt? Want dan zou ik die direct bij de scouting weghalen. Ook Overmars treft in deze trouwens blaam. Hij heeft meer oog voor de financiële balans, dan voor het sportieve deel. Dat krijg je, als je gek bent op geld;-))

25 december 2020 om 14:55

ja, ik snap het ook niet. ik vind Anthony en Kudus trouwens wel prima aankopen maar wat die scouts nou voor speciale dingen hebben gezien in een Alvarez of Magallan bv dat is mij ook een raadsel. dat een speler niet slaagt bij iedere club dat kan ik begrijpen maar meestal heeft zo een speler dan toch nog iets waarvan je denkt ik snap wel dat ze er wat van verwacht hadden. bij Alvarez zie ik dat persoonlijk echt niet . wat is nou eigenlijk zijn specialiteit?

26 december 2020 om 12:20

Ajax heeft toch ook juist superveel goede aankopen gedaan. Bovendien worden de mindere aankopen vaak ook nog met winst of heel klein verlies verkocht. Bovendien een aankoop als Davidson Sanchez (37 miljoen winst in 1 seizoen), daarvoor kun je financieel heel wat miskopen voor doen. Hetzelfde met Milik die in 1 seizoen 30 miljoen meer oplevert. Natuurlijk zitten er echt aankopen bij waar niemand wat van snapt; maar dat zie je bij alle clubs gebeuren.

27 december 2020 om 16:19

Wat een gezanik om het gezanik weer. Pinko, je grijpt elke kans aan om Overmars af te zeiken, het is een beetje doorzichtig jongen. Alvarez is een degelijke speler die gewoon weer voor minimaal tien miljoen weggaat als ie het niet redt bij Ajax (net als een Marin en Kristensen gewoon weer voor de aankoopprijs weggaan). Magallan was een ongelooflijke miskoop, daar is iedereen het wel over eens. Maar ja, Overmars heeft ook Milik, Sanchez, Onana, Dolberg, Frenkie de Jong, Blind, Tadic, Neres, Tagliafico, Ziyech, Antony, Martinez en Kudus gehaald. Dan vergeet ik er vast nog wel een paar, maar dat waren allemaal hele goede aankopen hoor, en de reden dat Ajax het de laatste jaren zo fantastisch doet!

27 december 2020 om 16:15

@pinko, Ajax kan geen twintig spelers van het kaliber Tadic in de selectie hebben, als je dat soms denkt. Dat kan je gewoon absoluut niet betalen, dus je moet er ook juist spelers bij hebben die bij Ajax lekker aan hun plafond zitten, minder kosten en langer bij de club blijven. Je hebt een selectie nodig van minimaal 20 spelers. Daar moeten dus ook Veltmannen, Schönes, Labyads, Klaibers etc bij zitten. Is nooit anders geweest.

Een bewuste keuze om aan zijn zwakke punten te werken, daar blijkt wel uit dat hij wel.aan planning voor zijn carrière doet. Interessant om te zien hoe hij er voort staat aan het eind van dit seizoen en of zijn keuze vruchten heeft afgeworpen

Geweldige keuze van Eiting om de uitdaging in de championship aan te gaan. Hij had ook voor de makkelijke weg kunnen kiezen door een jaar bij Twente te voetballen. Maar nee hij kiest dus voor de keiharde championship en de 46 daar bij behorende wedstrijden. Mocht hij niet slagen bij Ajax, dan heeft hij in ieder geval een geweldige ervaring achter de rug bij Huddersfield.

25 december 2020 om 12:04

Er mankeert niets aan de instelling van Eiting, dat bevestigt zijn keuze nog maar eens. Maar hij is niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax na moet streven. Er lopen nu al veel te veel Ten Hag discipelen rond, die het peil behoorlijk neerwaarts hebben bijgesteld.

27 december 2020 om 16:26

@pinko, ja het peil is echt naar beneden bijgesteld sinds Ten Hag trainer is...

27 december 2020 om 17:50

Eindelijk zie jij het ook!;-))))

Ik vind Eiting wel een mooie vent, geen typische voetballer. Die had waarschijnlijk ook nu aan z'n master op de universiteit gezeten als hij niet voor de sport had gekozen, echt een slimme jongen. Hij werd door De Ligt en De Jong ook altijd plagerig de Professor genoemd.

Hoop dat hij een blessurevrij jaar tegemoet gaat en zich kan ontwikkelen in Engeland.

Goede keuze van Eiting. In plaats van 5x invallen voor een paar schamele minuten nu lekker knallen en wedstrijden spelen voor Huddersfield. We denken misschien lacherig over de Championship maar eerlijk is eerlijk als Feyenoord daartussen zou zitten; promoveren ze niet.

Onze Knvb heeft al moeite met 34 wedstrijden in een jaar en daar doen ze er vrolijk 46+eventuele play-offs. Niet dat bij ons 20 clubs in de Eredivisie goed zou zijn maar toch.

Voor mijn gevoel heeft Eiting nu een zwaarder seizoen dan Gravenberg omdat hij veel meer weerstand en gelijkwaardige tegenstanders heeft in plaats van een VVV-Venlo die op de rug gaat liggen en 13 goals incasseert alsof het niets is.

25 december 2020 om 12:40

Nou nou, ik denk dat Feyenoord daar wel een goede kans maakt op promotie hoor. Altijd maar doen alsof de Eredivisie niets voorstelt vind ik ook een beetje een achterhaald cliché. Er zijn maar een stuk of zes competities echt beter dan de Eredivisie op dit moment, en daar zit de Championship niet bij hoor.

27 december 2020 om 13:27

Qua ontwikkeling is het voor iedere speler anders wat het beste voor 'm is. Propper speelt inmiddels alweer een aantal jaren onderaan in de Premier League en waar is zijn ontwikkeling? Weerstand is leuk, maar weerstand alleen is niet de enigste graadmeter voor ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld eens hoe relatief matig Engelse spelers zich ontwikkelen. Zo'n groot voetballand zou veel meer talenten moeten kunnen voortbrengen. Toch valt dat enorm tegen, ondanks de enorme weerstand. Verder vind ik het een beetje onnodig om uitgerekend Feyenoord als voorbeeld te nemen. Als Feyenoord niet zou promoveren, krijgen Ajax en PSV het ook verdomd lastig.

Ik ben benieuwd hoe hij terugkomt bij Ajax. Bij vertrek vond ik hem bij lange na niet goed genoeg, fysiek was het ook een enorme slapjanus. Misschien is hij volgend seizoen van waarde, erger dan Labyad wordt het niet denk ik.

25 december 2020 om 20:47

@,fcb beste zou zijn hierna weer jaar verhuren aan een Heerenveen, Utrecht of Vitesse. Daar jaar lang de leider op het middenveld zijn en dan terugkomen als vervanger voor Gravenberch.

27 december 2020 om 16:23

Labyad haalt in de Eredivisie een geweldig rendement tot nu toe. 733 minuten gespeeld, dat zijn iets meer dan 8 hele wedstrijden, en gewoon 5 goals en 4 assists. Denk dat er maar weinig spelers in de competitie zijn te vinden die hoger scoren hoor. Ik zie ook wel dat Labyad geen Ziyech of Tadic is, maar je kan ook overdrijven; als iedereen fit is zit hij normaal gesproken op de bank, en dat is echt een luxe-speler om erbij te hebben als twaalfde man, dat zie je dus wel aan die uitstekende cijfers.

Als je als technisch begaafd voetballer, zoals Carol Eiting is, totaal kopje onder wilt gaan moet je naar een Britse voetbalcompetitie gaan. Maakt niet uit welke. Het Britse voetbal is bezig zijn eigen voetbalgraf te graven. En dat is, wat mij betreft, maar goed ook. Het was voor Eiting vele malen beter geweest een seizoen naar een club uit de Eredivisie te gaan. Waar hem wekelijks de gelegenheid wordt geboden zijn onmiskenbare voetbaltalent te ontwikkelen. Ik hoop voor Eiting dat ik volledig de plank mis sla. Maar ik vrees het niet. Brits voetbal is voor mij geen stap vooruit, maar twee stappen achteruit.

25 december 2020 om 13:34

Of je gaat juist well de fysiek strijd san en ontwikkel jezelf op dat gebied. Vooralsnog speelt jij alles en denkt dat hii daar meer van leert dan bii een Twente of Heerenveen, das toch meer van hetzelfde. Alleen op techniek en inzicht red je het niet, tenzij je het absutde talent van een Messi of Xavi of zo hebt...Maar laten we eerlijk zijn, dat heeft Eiting niet.

25 december 2020 om 15:42

Ik raadt je aan ff wat samenvattingen van Hudderfield terug te kijken. Hudderfield had een type Eiting nodig en Eiting een type club als Hudderfield. Perfecte combo.

25 december 2020 om 16:11

@nicomitea, ik respecteer je mening. Ook al wijkt die af van de mening die ik over het hedendaagse Engelse voetbal heb. Ik was, ben en blijf fel tegenstander van het soort vechtvoetbal dat er in met name de UK aan het ontstaan is. Waarin extreme kracht en meedogenloze inzet de boventoon aan het voeren zijn. En techniek en fijnbesnaard voetbalspel het onderspit moeten delven. Als ik dat soort vechtvoetbal al leuk/interessant zou vinden dan zou ik mijn interesse verplaatsen naar sporten als Rugby en American Football

Hoop dat hij sterker terug komt. Qua passing en positiespel een uitstekende speler. Als hij stappen maakt in het fysieke gedeelte van het spel en wat mentale hardheid en focus daar kweekt, dan zie ik hem zo weer meedoen voor een plek in het elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Huddersfield Town

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. ThomasAanvaller211
D. WardAanvaller194
N. BilokapicKeeper00
L. NichollsKeeper190
M. RoxburghKeeper00
R. SchofieldKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Huddersfield Town.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Paris Saint-Germain gaat een bod uitbrengen van 35 miljoen euro op Rayan Aït-Nouri. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren