Roy Keane dolenthousiast over revelatie: ‘Zelfs zijn kapsel bevalt me’

Zondag, 20 december 2020 om 21:36Dominic Mostert

Roy Keane is zondag onder de indruk geraakt van Manchester United. Het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer was op Old Trafford veel te sterk voor Leeds United (6-2) en staat inmiddels op de derde plek in de Premier League, met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer twee Leicester City en koploper Liverpool. Keane raakte met name geïmponeerd door Scott McTominay, die binnen drie minuten al tweemaal had gescoord.

"Hij is 24 jaar en wordt steeds volwassener", stelt Keane over McTominay, die samen met Fred een controlerend blok vormde op het middenveld en Donny van de Beek op de bank hield. "Hij is echt in vorm. Hij heeft inmiddels veel wedstrijden op topniveau in de benen. Zelfs zijn kapsel bevalt me. Zijn kapsel oogt scherp." De clublegende van Manchester United vindt wel dat McTominay nog vaker de diepte mag induiken. "Hij zou eigenlijk nog vaker een aanvallende oplossing moeten zoeken. We zien veel ploegen op balbezit spelen met heel voorzichtig voetbal, maar als je als middenvelder de diepte kunt ingaan, doe dat dan."

McTominay werd de eerste speler ooit die in de Premier League tweemaal scoorde in de eerste drie minuten van een wedstrijd. Na een minuut en zeven seconden sloeg hij voor het eerst toe. Bruno Fernandes legde de bal op circa vijf meter van het strafschopgebied klaar voor de oprukkende McTominay, die veel ruimte kreeg en met een strak schot de rechterhoek vond. Kort daarna verdubbelde hij de marge. Na een snelle ingooi vanaf de linkerkant kwam de bal bij Anthony Martial, die de Schot met een uitstekende steekpass bediende. Hij nam de bal vervolgens in het zestienmetergebied knap aan en zorgde koelbloedig voor de 2-0.

"Het was een perfecte wedstrijd voor hem", vindt Keane. "Hij hield het simpel. Hij zet duidelijk stappen in zijn ontwikkeling. Hij zal zijn statistieken nog wat moeten aanscherpen en meer moeten scoren, maar tot dusver was zijn rol in de ploeg vooral om extra steun te verlenen aan de achterste vier, die kwetsbaar ogen", legt de analist uit in de studio van Sky Sports. Dit seizoen was McTominay in 17 officiële wedstrijden goed voor 3 doelpunten en 1 assist. Keane ziet dat zijn huidige vorm samenhangt met een opmars bij Manchester United: de ploeg van Solskjaer pakte 19 van de mogelijke 21 punten in de laatste zeven competitieduels.

"In de afgelopen twee maanden hebben ze veel kritiek gekregen, met name vanwege de thuiswedstrijden en de enorme teleurstelling in de Champions League", weet Keane. Vóór zondag had Manchester United slechts een van de zes thuiswedstrijden in de Premier League gewonnen. Buitenshuis lieten the Red Devils nog geen steek vallen. In de groepsfase van de Champions League was een nederlaag bij RB Leipzig (3-2) fataal. "Ik ben vrij kritisch geweest op de achterste vier en de doelman (David de Gea, red.) en ik vroeg me af waar het naartoe ging met deze ploeg, maar deze wedstrijd bewijst het ongelijk van veel mensen."

Keane vindt dat Manchester United omhoog moet durven kijken. "Ik vind het altijd opmerkelijk als mensen zeggen dat ze zich geen zorgen maken om de tussenstand. Dat moet je wel doen, want daar gaat het spelletje om. Je probeert punten te pakken. Sommigen zeggen dat je pas aan het eind van het seizoen moet kijken. Nee. Manchester United verkeert in een goede positie, als je beseft hoe moeizaam de start was. Stel je voor wat er gebeurt als ze thuis ook gaan winnen. Als dat lukt, is er geen reden waarom ze niet bovenaan kunnen blijven meedoen. Liverpool is op dit moment de beste ploeg, maar Manchester United heeft goede kansen om ze uit te dagen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sammerens)

Dat over zijn kapsel slaat natuurlijk nergens op.

Maar na vandaag blijkt wel dat van de Beek nog minder uitzicht op speelminuten op het middenveld. Als deze jongen deze vorm doorzet dan kan van de beek beter een half jaar verhuurd worden dan een half jaar op de bank blijven. Dat is toch zonde voor een speler van 23 die volop wedstrijden moet spelen om goed te kunnen op zijn 28e.

Zelfs pogba zit een op een dood zijspoor terwijl hij hoger in de pikorde zit dan van de beek.

20 december 2020 om 21:49

Hoe kom je er bij dat Pogba op een dood zijspoor zit? Heeft de afgelopen 3 PL wedstrijden volledig gespeeld.

Die begint juist net weer een beetje in vorm te komen nadat hij lang last heeft gehad van zijn Corona besmetting.

20 december 2020 om 21:52

Precies! Daarnaast is het middenveld gewoon goed bezet. Meeste spelers functioneren daar naar behoren en Solskjaer blijft daar behoorlijk in rouleren. Vind ze behoorlijk fit ogen, misschien het gevolg daarvan.

20 december 2020 om 22:00

Pogba en zijn zaakwaarnemer willen een transfer bewerkstelligen.

Dood zijspoor als in maar 1 keer gescoord en weinig impact op het spel van manu. Plus het vele malen maar opdraven als invaller. Er waren tijden dat pogba meer speelde en een hoger niveau aantikte.

21 december 2020 om 09:22

Dood zijspoor betekent dat je geen rol van betekenis meer speelt en niet aan speeltijd toekomt.

Pogba heeft veel last gehad van Corona. Dit heeft hij erkend en bijvoorbeeld ook Dechamps heeft dit eerder al eens aangegeven.

Hij wordt weer fitter en belangrijker en zal dus ook gewoon weer veelal in de basis staan. Er is een zeer goede kans dat hij gisteren gewoon gespaard werd omdat ze woensdag weer moeten spelen.

Verder is het toch ook gewoon zo dat Pogba zal moeten presteren als hij een transfer wil. Gezien zijn laatste wedstrijden zie ik niet dat hij er met de pet naar zou gooien.

Punt is en blijft dat de meesten die reageren niet weten dat Pogba simpelweg niet fit is geweest de afgelopen maanden.

Waan van de dag. Roy Keane lult elke week wat anders over United.

20 december 2020 om 21:50

Omdat het elke week wat anders is bij United, logisch toch.

Off topic: Hopelijk kan ajax van de beek huren komende half jaar. Daar in manchester zitten er niet veel minuten in ben ik bang

20 december 2020 om 22:04

Ajax heeft klaasen als vervanger gehaald, die hebben met gravenberch en dalijk een fitte kudos echt geen plek voor een huurspeler

20 december 2020 om 22:16

Zou hem dan eerder aan een andere pl ploeg verhuren. Ik zou man utd meer baat bij hebben denk ik.
Zie hem trouwens niet verhuurd worden.

20 december 2020 om 22:55

Waarom moet een speler meteen weer weg na een paar maanden als die niet in de basis staat? Vind dat vaak zo'n onzin. Clubs hebben ook wisselspelers nodig. Van de Beek is niet goed genoeg voor de subtop van de Epl.

21 december 2020 om 07:19

Pardon? Niet goed genoeg voor de subtop? Hij was een van de sterkhouders bij Ajax, die zeker toen van vergelijkbaar niveau waren. Vd Beek kan dat niveau zeker wel aan. Maar wel in een voetballende ploeg.

21 december 2020 om 09:58

Wil je nu zeggen dat United geen voetballende ploeg is?

Roy Keane voor de verandering eens positief, met deze uitslag kan dat ook niet anders natuurlijk. Vroeger was Keane toch wel een held, tegenwoordig meer een oude zeur.

21 december 2020 om 17:56

Ik vind het vaak wel mooi hoe gepassioneerd hij nog steeds is. Pas geleden na de Manchester derby zag ik een filmpje gemaakt door Micah Richards geloof ik, waar Roy Keane pestchagrijnig was vanwege die zaadpot.. Hilarisch

Ik weet niet hoeveel United fans het voor SMT hebben maar sinds hij vorig jaar met Fred en Bruno samen speelt heeft hij enorme stappen gemaakt.

Veel vinden hem te safe spelen maar daar is hij ook aan 't werken en vandaag nam hij vaak het initiatief, dribbelde voorbij Leeds spelers en zocht de diepte. Het eerste wat VDB meestal doet is de bal terugspelen of op zij. Amper een actie vooruit. Hij moet echt risico in zijn spel nemen anders heeft hij niets in de basis te zoeken.

Het is alsof wij terug een soort Fletcher hebben.

20 december 2020 om 23:34

McTominay is geen geweldige voetballer maar steeds meer (oa geinspireerd door het succes van ploegen als Spurs, Chelsea en Liverpool) wordt dit van de centrale middenvelders ook niet meer verwacht, het is vooral werklust, loopvermogen en inzet. De opbouw moet dan van de inschuivende verdedigers komen. Je ziet ook dat United daar specifiek op scout: voetballende verdedigers als Lindelof en Maguire voor de opbouw (zo’n ouderwetse Smalling die de bal wegpoeiert willen ze niet meer), en hardwerkende spelers als Fred, VD Beek en McTominay op het middenveld.

21 december 2020 om 00:25

Inderdaad, hetzelfde zie je bij Liverpool. Type als Henderson/Wijnaldum is geen Xavi of Iniesta maar zolang hij zijn werk goed doet kunnen de 3 van voor hun gang gaan. Voor mij staan Fred en SMT voor op Pogba en al zeker VDB. Pogba heeft bijna 5 jaar de kans gehad om de ploeg naar een hoger niveau te brengen, het is genoeg nu en al zeker omdat hij zo graag weg wil. VDB moet lekker dit jaar aan PL wennen en volgend jaar vol de concurrentie aangaan.

21 december 2020 om 01:04

Maguirre is geen voetballende verdediger. Verschrikkelijk slechte indribbel, hele lage handelingssnelheid en zwak in de passing.

21 december 2020 om 01:26

Ik denk dat je eens wat wedstrijden moet kijken dan, en bv analyse blog breakingthelines (google maar) had een erg interessant artikel over Maguire drie maanden terug waar ze zijn opbouwende rol analyseren. Hij was vorig jaar bv de verdediger met de meeste succesvolle dribbels en de meeste key passes.

21 december 2020 om 10:21

El Fenomeno doet niet aan analyses en aantoonbare feiten Hangover. Alleen zijn subjectieve mening is waarheid en alles wat het tegenspreekt wordt bewust op een bepaalde manier gebracht cq verdraaid.

21 december 2020 om 15:10

Als je een beetje kijk op voetbal hebt en hem aan de bal ziet, dan kun je gewoon simpelweg zien dat die verschrikkelijk aan de bal is. Vergelijk dat maar eens met een Van Dijk, Ramos of een Alaba. Die zijn zoveel subtieler aan de bal. Leuk die statistieken, maar heb je ook zijn statistiek van ingeleverd ballen die vooruit werden gespeeld? Dat is wat belangrijker en dat is iets waar je wat meer aan hebt. Bovendien moet je met cijfers ook wat meer details weergeven, want je kunt ze zo vertekenen zoals Sammerens altijd doet, dat het precies in je straatje past.

21 december 2020 om 18:01

Nou ik vind dat Maguire ook gewoon vaak goed indribbelt en goede passes geeft. Dat het er niet altijd even soepel uitziet is een tweede. Maar hij doet dat over het algemeen gewoon prima.

21 december 2020 om 21:27

Ik hou van je El Fenomeno. Eigenlijk stel jij nooit teleur. Een reactie die je van tevoren alvast op had kunnen tekenen. We vinken jouw sleutelargument 'als je een beetje verstand van voetbal hebt' af van de kaart. Gevolgd door het niet te ontbreken 'nee, de meetbare feiten worden verdraaid'. Vertel nu eens: Wat zijn de statistieken van ingeleverde ballen die vooruit gespeeld werden door Maguire? Het antwoord op deze vraag zal nooit door jou gegeven worden, wat het laatste vinkje nodig is voor de bingo. Trollen hebben nu eenmaal geen feiten.

Wat een waan vd dag. Nooit goed genoeg bevonden en nu scoort hij 2x en is hij goed genoeg? Ongelooflijk toch?

Pogba mocht deze match even goed hebben gepresteerd, hij zou nog niet zo’n respect krijgen, kijk maar die 2 goals tegen city werden even snel weer vergeten.

United speelt beter en beter. de vraag is, gaan ze dit kunnen volhouden tot het einde van het seizoen. Spelers zoals Mctominay voetballen de ene keer supergoed, dan weer minder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren