Wedstrijd der topscorers eindigt in voordeel van Danilo en FC Twente

Zaterdag, 19 december 2020 om 20:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:47

FC Twente heeft zaterdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Ron Jans was met 1-2 te sterk voor de Limburgers en zette daarmee de goede lijn in uitduels voort dit seizoen. Het betekende voor Twente de derde uitzege op rij, dat lukte de ploeg voor het laatst in september 2012. Het duel in Venlo was het treffen tussen de topscorers van de Eredivisie, Georgios Giakoumakis en Danilo, die net als Steven Berghuis tien keer wisten te scoren voorafgaand aan het onderlinge treffen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Twente, wat maak je het jezelf moeilijk zeg. In de eerste helft hadden er echt wat meer ingeschoten moeten worden. Het voetbal was overigens vrij aardig. Tweede helft was het erg slordig en zorgde Ilic voor het hoogtepunt van de tweede helft door een prachtig doelpunt te scoren. Nu gauw met de puntjes de bus in naar huis en lekker het bedje in. Dinsdag moeten de laatste punten gepakt worden voor de winterstop.

19 december 2020 om 20:49

Hoe speelde Danilo? 13 duels, 11 goals en dat bij Twente: klinkt echt fenomenaal!

19 december 2020 om 20:50

Ik vond hem niet heel sterk. Erg slordig in de passing en slap in de afronding. Een voor Twente hele leuke en belangrijke speler, maar voor Ajax 1 komt hij mijn inziens nog wel echt te kort.

19 december 2020 om 20:55

Vandaag speelde hij niet zo goed. Of 't iets is voor Ajax is lastig in te schatten. Zo belangrijk als hij nu is bij FC Twente, gaat hij bij Ajax niet worden. Dan ben je toch meer op jezelf aangewezen en daarin vind ik 'm nog wat te onzichtbaar in delen van de wedstrijd. Uiteindelijk komen we er pas achter als hij deze zomer een kans krijgt om zich te bewijzen. Tot die tijd ben ik blij dat hij in Enschede speelt in ieder geval.

19 december 2020 om 21:06

Speelde niet zijn beste pot, wel hard werken en een goede goal. De hakbal die hij de eerste helft geeft vlak na zijn goal, daar droop de klasse vanaf. Ik vind het een prima spits, zit nog wel rek in.

19 december 2020 om 23:17

Ik zie dat hij zelf zelfs boos was op zijn eigen spel. Ben ook echt benieuwd of hij meekan bij het eerste. Ik hoop dat hij wel de kans krijgt.

Verdiende overwinning, maar we maakten het onszelf weer onnodig lastig. Kopie van de wedstrijd tegen ADO. En als het even kan, Ilic proberen over te nemen van Manchester City. Geweldige speler en MOTM vandaag.

19 december 2020 om 20:51

Hoe beter hij speelt voor ons, hoe moeilijker het ook wordt voor ons om hem over te nemen helaas. Ik vind het ook een mooie speler, doet bijna altijd wel iets goeds aan de bal met vandaag als hoogtepunt die heerlijke goal.

19 december 2020 om 20:57

In de eerste 55 minuten wel. Daarna was ook Ilic aardig slordig. Niet zozeer zijn schuld overigens. Ik weet niet waarom, maar elke bal werd ineens naar voren geschoten waardoor VVV weer in de duels kon komen. Daardoor waren de aanvallers op een gegeven moment ook op en werd het erg chaotisch. Ze hadden gewoon moeten blijven voetballen. Dat scheelt energie en het kost energie bij de tegenstander om de gaten dicht te lopen.

19 december 2020 om 21:02

Klopt wel, zoals eigenlijk elke wedstrijd (behalve tegen PSV) was vandaag ook weer de tweede helft een stuk slechter. Denk dat de manier van voetballen en dan vooral het druk zetten gewoon enorm veel energie kost. Ben het wel met je eens, doe dan ietsje minder druk zetten en laat VVV lekker in die grote rondo lopen.

20 december 2020 om 00:18

Ik vind dat eigenlijk wel meevallen. Ik had niet de indruk dat ze vandaag op waren, maar Roemeratoe was erg onnauwkeurig aan de bal en de verdediging schoot de bal in het laatste halfuur telkens blind naar voren. Als je die bal gewoon op de grond houdt, is er niets aan de hand. Door die lange ballen kwam VVV meer in balbezit en dan sluipt de angst erin. Dat kost wel veel energie. Ik had pas de laatste 10 minuten de indruk dat de vermoeidheid begon toe te slaan. Daarvoor was het gewoon slordig.

Terechte overwinning denk ik. Een goede eerste helft gespeeld waarin je eigenlijk 0-3 voor moet staan, de tweede helft was een stuk minder en wordt het zelfs nog spannend. Aan de kant van Twente vond ik Cerny, Ilic, Roemeratoe en Ebuehi sterk spelen. Die laatste speelt eigenlijk altijd goed trouwens, een geweldige back voor ons, straalt zoveel rust uit. Menig en Danilo moeten beter kunnen, als zij niet zo slordig zijn voor de goal win je vandaag gewoon dik.

20 december 2020 om 11:54

Vorige week tegen AZ hadden ze de wedstrijd in de eerste helft ook al in hun voordeel kunnen beslissen. En dan verlies je uiteindelijk. Ook wel mede door fouten van de scheids en Var. Maar ook tegen VVV had het zomaar mis kunnen gaan.
Twentes kracht is ook hun zwakte. Het is mooi om te zien hoeveel fun die jongens voorin aan het samenspel beleven. Ze gunnen elkaar alles en soms teveel. Koelbloedig afdrukken is er dan niet bij. Tegen AZ wilden ze de bal af en toe erin lopen. Da's mooi om naar te kijken, maar niet zo effectief. Daar moeten ze in de tweede helft van het seizoen nog aan werken.

Het is toch bizar dat een speler van Ajax bij een andere ploeg trefzekerder is dan de echte spitsen van Ajax. Traoré is echt een enorme grap en ik had liever gehad dat hij die goals tegen VVV en Atalanta niet had gemaakt, dan had Danilo gewoon vanaf januari teruggehaald geweest. Verder wint Twente hier lastig, maar winnen ze toch weer, heerlijk om ze terug te zien in de (sub)top en helemaal heerlijk voor Ron Jans.

19 december 2020 om 20:52

Danilo maakte er vandaag weer eentje maar speelde verder niet best hoor. Eigenlijk al een paar weken niet. Hij is een heerlijke spits voor ons maar is denk ik (nog) niet goed genoeg voor Ajax.

19 december 2020 om 20:58

Dat hoeft een spits ook niet, hij scoort daar draait het om. Bij het hakballetje vlak na de 1/0 waarop ilic later op de lat schiet, daar druipt de kwaliteit vanaf, daar beslist hij met 2 momenten de wedstrijd bijna in 5 minuten tijd. Hij voetbalt voor een spits wel erg makkelijk mee. Niet zijn beste wedstrijd, maar vond hem zeker niet slecht. Twente heeft voor het eerst in 10 jaar een fatsoenlijke spits. Hij doet toch niets onder voor Brobbey of Traore, hij laat het in een minder elftal toch gewoon elke week zien. Deze jongen schiet er bij Ajax 1 ook genoeg in.

19 december 2020 om 21:06

Ik vind Traore ook helemaal niets maar wat ik van Brobbey heb gezien denk ik dat die misschien wel wat meer heeft dan Danilo: felheid, kracht en snelheid en daarnaast een behoorlijke techniek. Kansen afmaken is echter een geweldige en unieke kwaliteit wat Danilo dan wel weer heel goed kan en Brobbey nog niet echt heeft laten zien, maar misschien ook de kans nog niet echt voor heeft gekregen. Ben zelf verder ontzettend blij met Danilo, na Unal eindelijk weer een spits die wat kan aan de bal.

19 december 2020 om 21:09

Danilo maakt ze al, Brobbey niet, heeft ook nog niets bewezen. Danilo staat zo vaak op de goede plek dat het geen toevalligheden meer zijn. Spits pur sang.Zo’n hakballetje waarbij hij een dodelijke aanval opzet, dat zie ik Brobbey echt niet doen.

20 december 2020 om 12:00

Voor zover bekend staat er in het huurcontract van Danilo een clausule dat Ajax hem niet tussentijds kan terughalen.

20 december 2020 om 12:01

Danilo heeft meer van een Ajax spits dan Traoré en Brobby. Dat zijn krachtpatsers en missen de finesse. Die goal die Danilo gister maakte daarin schuilt zijn kwaliteit. Veel spitsen hadden die bal een ram gegeven, hij legt hem vanuit stilstand met een klein curvje binnenkant zijnet. De schoonheid zit in de eenvoud. Als die jongen mag samenspelen met de Ajax voorhoede en middenveld, maakt hij er met gemak meer dan twintig.
Een volledig Braziliaanse voorhoede zou toch leuk zijn: Neres, Danilo en Anthony. En dan Tadic op 10. Gravenbergh en Klaassen daarachter en Labyad op de bank.

Blij met de overwinning en ook wel terecht, maar wat hebben ze het zich moeilijk gemaakt. Hier moet je minstens 4 doelpunten maken en het verval in de tweede helft was te groot. In plaats van het spel makkelijk te houden, werd de lange bal steeds vaker gehanteerd en daardoor waren spelers aan het einde van de wedstrijd gesloopt. Totaal onnodig en in de afwerking waren ze ook enorm slordig vandaag. Maar goed, nu wat positieve zaken: Niet iedereen speelde even goed, maar ze hebben toch zo'n 40 a 50 minuten uitstekend gevoetbald waarin ze domineerde en niets weggaven. Normaal sta je dan ook gewoon met 0-3 voor en kun je wachten op de fouten van Vvv. Nu ging die bal er niet in en werd het een moeilijkere wedstrijd naarmate de tweede helft vorderde.

Misschien verwacht ik wel teveel, maar bij rust moet je er toch echt minimaal 4 in hebben liggen. Keer de lat, 2x Menig die te lief inschiet. Met iets meer scherpte maak je jezelf het wat makkelijker, nu moest je de laatste 10 minuten nog oppassen dat die bal niet verkeerd valt. Misschien ook wat eerder wisselen, Danilo, Brama en Cerny liepen nabij min 70 al op hun laatste tandvlees, dan een keer zo’n jonge hond Bosch erin. Vvv bijzonder zwakke tegenstander, daar zit echt totaal geen idee achter. Zwakke pot van onze kant, ondanks dat wel blij met het puntentotaal en plek op de ranglijst.

19 december 2020 om 20:59

Dat is ook wel een dingetje bij Menig. Het is puur toeval dat hij er tegen Ajax twee inschiet, maar Menig moet wel 1 van de slechtste afmakers van de Eredivisie zijn. Zelden een buitenspeler meegemaakt met zo'n slechte traptechniek en dan is hij ook nog eens een-benig. Onvoorstelbaar dat zo'n jongen daar niet (effectief) aan werkt, want als dat niet beter gaat is dit en deze vorm wel zo'n beetje zijn plafond.

19 december 2020 om 21:01

Nou die tegen Ajax, die tweede dat is geen toevallige, daar zie je de potentie wel. Volkomen eens met je, afwerken kun je wel meer op trainen.

20 december 2020 om 00:21

Maar goed, ook een speler met een heel matig schot schiet weleens met scherp. Voor een aanvaller heeft Menig echt een heel beperkt schot. Eigenlijk mag dat helemaal niet gebeuren, aangezien dat gewoon trainbaar is. Dan is hij ook nog eens een-benig. Daardoor is hij van de 5 wedstrijden vaak ook in 4 wedstrijden redelijk onzichtbaar.

20 december 2020 om 12:04

Dan ben je die pegel die door Bizot nog net tegen de lat kon worden getikt waarschijnlijk vergeten.

20 december 2020 om 13:16

Dat een speler een slecht schot heeft, wil niet zeggen dat hij nooit een bal goed raakt. We gaan toch niet ontkennen dat Menig een slecht schot in de benen heeft?!

19 december 2020 om 21:03

Brama is denk ik te belangrijk qua balans en coaching om zo vroeg al te wisselen. Van mij mocht hij vandaag ook wel wat eerder wisselen. Belangrijke punten, maar het had natuurlijk minstens 1-4 moeten worden.

19 december 2020 om 21:14

Eens, maar verloor de laatste 20 minuten wel heel erg veel duels op het middenveld.

19 december 2020 om 21:52

Bosch moet uiteindelijk op de plek van Brama terecht komen, want Brama loopt nu toch op zijn laatste benen. Waarom dan het laatste half uur Bosch niet brengen?

20 december 2020 om 00:21

Niet zoveel als Roemeratoe. Wat die in de tweede helft aan het doen was, geen idee.

20 december 2020 om 12:06

Volgens Cszommer één van de besten bij Twente. Ik heb het ook niet gezien. Maar misschien doet Simon iets in het management van Roemeratoe? Geen idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. ZimaKeeper80
B. KoglinVerdediger82
T. PachonikVerdediger80
K. Da GracaVerdediger80
A. BastiaansAanvaller80
Y. RoemerAanvaller81
J. SchroijenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 7 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren