Marcus Thuram moet vrezen voor megaschorsing na walgelijke actie

Zaterdag, 19 december 2020 om 17:51Chris Meijer • Laatste update: 08:33

De kans is groot dat Marcus Thuram voorlopig ontbreekt bij Borussia Mönchengladbach. De 23-jarige Franse aanvaller werd zaterdagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim (1-2 nederlaag) met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij Stefan Posch in het gezicht spuugde. Gezien de coronamaatregelen ligt het in de lijn der verwachtingen dat Thuram een extra lange schorsing zal krijgen.

Met 76 minuten op de klok leverde Thuram een ongevaarlijk schot, nadat hij ten val werd gebracht door Posch. De vleugelverdediger van Hoffenheim vroeg waarom Thuram zich liet vallen, waarop de Fransman reageerde en neus aan neus kwam te staan met zijn opponent. Na enkele woorden over en weer spuugde Thuram in het gezicht van Posch. Hij bleef Thuram daarna opzoeken, tot zijn ploeggenoten hem weghaalden. De VAR riep scheidsrechter Tobias Stieler naar het scherm en de leidsman besloot snel daarna al om Thuram een rode kaart te tonen.

Met tien man gaf Borussia Mönchengladbach in het laatste kwartier een punt uit handen. Ryan Sessegnon tekende vier minuten voor het einde voor de winnende treffer in het Borussia-Park. Thuram, de zoon van voormalig Juventus- en Barcelona-verdediger Lilian, was juist bezig aan een sterk seizoen, want hij verzorgde in twintig officiële wedstrijden vier doelpunten en zeven assists. De drievoudig Frans international lijkt nu echter een fors aantal duels te moeten gaan missen.

"Ik wil namens Borussia Mönchengladbach mijn excuses aanbieden voor de actie van Marcus Thuram", vertelde trainer Marco Rose. "Dit hoort niet op een voetbalveld thuis, dit kan gewoon niet. Marcus is een fijne voetballer en een fijn mens, die zich normaal gesproken goed weet te gedragen. Ik kan dit niet verklaren. Ik denk dat er sprake was van kortsluiting."

"Er is vandaag iets gebeurd dat niet bij mijn karakter hoort en nooit had mogen gebeuren. Ik heb op een verkeerde manier gereageerd op een tegenstander, waarna iets per ongeluk gebeurde. Dit was niet de bedoeling", reageert Thuram op Twitter op de gebeurtenissen. "Ik bied aan iedereen mijn excuses aan: aan Stefan Posch, mijn ploeggenoten, mijn tegenstanders, mijn familie en iedereen die mijn reactie heeft gezien. Ik accepteer uiteraard alle consequenties die deze actie met zich mee zal brengen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door erwinson)

Een lange schorsing hiervoor heeft niks met corona te maken. Niet alles in de wereld hoeft aan corona gelinkt te worden.. dit hoort überhaupt niet en hoort, corona of niet, gewoon een enorm lange schorsing te worden.

19 december 2020 om 18:03

Dit heeft inderdaad verder niets met corona te maken. Dit is echt iets zo laag. Niet goed te praten. Ik zal de reactie van de speler en trainer wel weer voorbij horen komen van, iets met emotie, of hij zei dat m'n moeder en zus dit en dat waren. Maar dan is zelfs zo'n reactie niet goed te praten.

19 december 2020 om 19:01

Dit is inderdaad nooit goed te praten en een lange schorsing is altijd op zijn plaats bij dergelijke incidenten. Maar ik ben het niet met jullie eens dat dit verder niks met corona te maken heeft. Voetbal geniet in de meeste landen een uitzonderingssituatie, deze mensen moeten blij zijn dat zij hun beroep nog kunnen uitoefenen, daar zullen velen jaloers op zijn. Natuurlijk zijn wij voetballiefhebbers er ook blij mee dat ze dit beroep nog kunnen uitoefenen, desalniettemin is het nu spugen in iemands gezicht niet alleen respectloos voor je slachtoffer maar ook voor alle mensen die wel thuis moeten zitten, al die mensen die sociale contacten moeten mijden, al die mensen die afstand moeten houden. Ik ben persoonlijk blij dat voetballers nog kunnen voetballen, maar deze man spuugt in het gezicht van iedereen die thuis zit en dat mogelijk maakt. Conclusie: altijd een lange schorsing geven, maar in corona tijden nog net iets langer.

19 december 2020 om 19:17

Alsof voetballer tijdens de wedstrijd niet op het veld spugen... je zal er maar een sliding inzetten..

19 december 2020 om 20:00

Daar kan je het ook over hebben, maar nu lijk je totaal mijn punt te willen missen. Het een is direct en intentioneel, het ander is indirect en niet intentioneel, dat is toch een behoorlijk nuanceverschil

19 december 2020 om 18:15

Het probleem is alleen wél, stel je voor dat hij een test had gedaan en vlak voor de wedstrijd het eigenlijk pas ontwikkeld bij hem, dat zou dus betekenen dat hij bewust iets heeft gedaan waardoor hij iemand zou kunnen besmetten. Dus nee het hoort sowieso niet op het voetbalveld thuis en ja er hoort een grote schorsing aan te zitten alleen zouden ze in dit geval Corona wel extra in aanschouw moeten nemen bij de beoordeling van de schorsing.

19 december 2020 om 18:16

Natuurlijk heeft dit wel met corona te maken. Spugen is goor en laag. Hiervoor mag iemand lang geschorst worden, maar in deze corona tijd is het extra smerig en dom.

19 december 2020 om 18:54

Ik vind niet dat het iets met corona te maken heeft. Hoe kan iets nou extra smerig zijn? Dit is op het veld al het meest smerige wat je je tegenstander kan aandoen. Iets nog smeriger is er gewoon niet. Een harde tackle of iemand een kaart aannaaien vind ik relatief gezien een lichtere vergrijp.

19 december 2020 om 19:10

Het is nu smeriger omdat je er een zeer besmettelijke ziekte mee kan doorgeven.

19 december 2020 om 20:44

het heeft echt met Corona te maken, stel je voor dat hij het virus in zich heeft, dan is dit iemand ziek proberen te maken, zelfs als hij dit niet bedoelt. Hij kan zelfs gerechterlijk vervolgt worden daarvoor.

19 december 2020 om 18:32

Hij kan zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. In deze tijd expres tegen iemand spugen is gewoon poging tot zware mishandeling. Hij zou wel niet met corona gedreigd hebben hoop ik voor hem, anders is die helemaal de pineut.

20 december 2020 om 10:40

Hoop het. Die smerige vent verdient echt een goeie straf hiervoor

G*dverdamme, dit is zo ontzettend laag. Dit is never nooit goed te praten. Als i het voor het zeggen had 10+ wedstrijden, ongeacht de voorgeschiedenis van die man. Walgelijk dit.

Wat een viespeuk, lager kan je haast niet zakken. Lange schorsing geven en ik hoop dat hij zich in een hoekje gaat zitten schamen!

Doe maar een enorm lange schorsing, dit is zo enorm disrespectvol. Bah, ik vind dit echt een smerige actie. Het heeft overigens niet zoveel met Corona te maken, dit doe je gewoon niet namelijk. Dit hoort niet bij voetbal, dit hoort eigenlijk helemaal nergens.

Het is dat deze jongen waarschijnlijk weer een fortuin waard is waardoor iedereen zijn handen in onschuld wast en hem in genade aanneemt zoals we eerder bij idioten als bijvoorbeeld Suarez hebben gezien. Naar mijn idee is dit zulk laag gedrag, ik voel me er gewoon te slim, of te groot voor. Iedereen heeft zijn eigen probleem en wraak is nooit een oplossing, maar ik hoop dat hij inziet wat een smeerlap hij is en hij bereid is zich te verbeteren. Misschien kan hij beginnen met een kerstkaart, inclusief excuses, te sturen naar deze Posch. Het zal wel niet in zijn eigen hoofd opkomen maar gelukkig zijn er mensen die voor voetballers nadenken en zijn die nooit bezig met het genereren van geld, maar zijn ze oprecht bezorgd over deze jonge atleten. edit : Het zou hem sieren als hij niet morgen met een ingefluisterde tekst komt op Instagram, twitter of iets waarin hij inziet hoe fout hij is. We weten hoe fout hij is, maak het maar goed met deze jonge verdediger van Hoffenheim zonder constant het over de kanalen te doen waar iedereen meekijkt.

19 december 2020 om 19:05

Geweldige reactie. On: jammer dat dit soort dingen gebeuren. Voorhoofd tegen voorhoofd is genoeg om je ongenoegen te uiten. Nu met corona is het iets wat nog meer afgekeurd wordt ivm besmetting. Een schorsing is dan ook niet te voorkomen.

Spugen is het allerlaagste wat je kan doen, wat een ontzettend klein mannetje ben je dan. Hopelijk krijgt hij inderdaad een fikse schorsing, ook zonder corona is het een trietse actie. Maar om het nu te doen, is echt heel dom.

Wat een walgelijke actie. Maar je dan op de grond laten vallen slaat natuurlijk ook nergens op. Spugen, bijten..enz hoort niet op een voetbalveld thuis. Dus schorsen voor een jaar zonder dat de club hoeft te betalen. Want anders is een club de dupe van de waanzin van een speler.

Keihard aanpakken die gast! Als bestuur zijnde kun je dit niet aannemen als voorbeeld voor de club.

Een moment waarop je als Gladbach fan niet trots bent op een van je spelers. Een lange schorsing is het enige logische vervolg.

19 december 2020 om 18:38

Inderdaad verschrikkelijke actie van Marcus. Geef m maar wedstrijd of 7 . Zonde voor ons maar dit is bizar idioot

19 december 2020 om 19:09

7? Eerder dit hele seizoen niet meer. Dit hoort helemaal niet thuis op het veld + daarbij met corona mag je hem nog harder straffen

19 december 2020 om 20:20

Ben ik met je eens hoor maar waarschijnlijk zullen ze hem niet zo lang straffen

Voor spugen mag je van mij 10 wedstrijden schorsing geven, het is zo laag en smerig bah

Wat een gore, vuile vetzak is dat zeg. Heel het seizoen schorsen, en een levenslange schorsing zou ik ook niet erg vinden om eerlijk te zijn.

Spugen en bijten vind ik zo ongelofelijk laag. Kan er altijd ontzettend kwaad om worden als ik dat zie. Laatst het filmpje van de acties van Suarez teruggekeken en ook dan zit ik met het haar overeind naar het beeldscherm te turen. Ik begrijp ook echt niet wat er dan in je omgaat als je zoiets doet.

Lekker schorsen voor de rest van het seizoen die kerel. Kan iemand hem een poosje onder de hoede nemen om hem wat fatsoensnormen bij te brengen.

Echt een van de marginaalste dingen die je kan doen in de wereld. Als je boos word denk je wel eens: die gast wil ik op z'n bek slaan.' maar nooit of te nimmer heb ik nog maar het idee gehad op iemand te spukken... schandalig

19 december 2020 om 19:14

Ik heb toch liever dat je op mij spuwt dan dat je op mijn bek slaat hoor.

19 december 2020 om 19:23

Oké dan als je aandringt 😉

19 december 2020 om 20:41

echt? dat meen je toch niet. Spugen is zeer laag en laf, en slag in je aanzicht is ook verkeerd en verdient ook een lange schorsing, maar goed, als je voetbal speelt en niet tegen een slag kan, ben je beter om te gaan schaken.

19 december 2020 om 20:58

Het hangt er natuurlijk van af, maar een harde mep op mijn hoofd heb ik toch liever niet (een tikje is wat anders).

Waardeloze actie al bewijst dit wel dat voetballers dus bij iedere vorm van contact de neiging hebben naar de grond te gaan..

10 wedstrijden is wel genoeg. Iemand in het gezicht spugen is het smerigste wat je kunt doen.

@Voetbalzone, "walgelijk" is geen onderdeel van het vocabulaire van een nieuwsmedium. Een objectieve titel zou prettiger zijn dan deze twitterachtige uitspraak.

Zo zie je ook maar weer de maatschappelijke waarde van een voetballer. Ik heb deze man openhartig horen spreken over rasisme en het aanpakken ervan. Hij sprak over het zijn van een voorbeeld voor alle jongeren met een donkere huidskleur. En dan krijg je dit soort gedrag, dat kan dan toch echt niet. Ik mag toch hopen dat hier een zeer lange schorsing komt en dat deze vent maar even flink door het stof mag gaan..

Hij geeft duidelijk aan dat het per ongeluk was.
Dus gewoon 1 wedstrijd schorsing.

In deze tijden of je nou een sappige bent of Corona regels opvolger, ben je de grootste idioot. Helaas gebeurd dit dagelijks in het normale leven! Maar goed deze idioot als club en bond keihard aanpakken en heel lang schorsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren