Van Gaal genoemd als kandidaat in Zuid-Amerika: ‘Ik heb zijn cv ontvangen’

Zaterdag, 19 december 2020 om 09:25Yanick Vos • Laatste update: 09:33

Louis van Gaal wordt genoemd als kandidaat voor het bondscoachschap in Chili. Reinaldo Rueda staat voor een overstap naar Colombia en diverse namen worden naar voren geschoven om de huidige bondscoach op te volgen bij de winnaar van de Copa América van 2015 en 2016. Het is echter de grote vraag of Van Gaal daadwerkelijk aan de slag gaat in Chili, daar hij al ruim vier jaar met pensioen is.

Rueda is hard op weg naar de uitgang bij de Chileense bond. José Pekerman en Felipe Scolari zijn in de Chileense media genoemd als kandidaten, net als Van Gaal. “Een vertegenwoordiger belde me om hem aan te bieden. Ik heb zijn cv inmiddels ontvangen', zegt bondsvoorzitter Jorge Yungue tegen het Chileense La Tercera. Ook Gabriel Heinze werd genoemd als kandidaat, maar hij is vrijdag aangesteld als trainer van Atlanta United in de Major League Soccer.

Van Gaal werd eerder dit jaar nog in verband gebracht met een terugkeer bij het Nederlands elftal. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona werd Van Gaal in de media naar voren geschoven als een van de kandidaten. De NOS deed navraag naar zijn beschikbaarheid. Van Gaal antwoordde dat hij er over zou nadenken als hij benaderd zou worden. “Ik heb toen na het vertrek van Koeman tegen de NOS gezegd: Eén, ik ben met pensioen, twee, ik ben niet gevraagd en drie, als de KNVB komt, zal ik erover nadenken”, zei hij later In gesprek met Radio538.

Van Gaal wilde tegenover de NOS juist duidelijk maken dat een nieuwe aanstelling bij de KNVB weinig kans van slagen had. “Het ging in de publiciteit na het vertrek van Koeman ineens alleen nog maar over Louis van Gaal. In alle polls stond ik op één. Ik wilde duidelijk maken dat mijn komst naar Zeist geen grote kans van slagen had”, aldus Van Gaal. “Alleen werd het telefoontje van de NOS door andere media uitgelegd als een open sollicitatie. Maar dat was het juist níet. Ik probeerde duidelijk te maken dat ik niet gevraagd werd en dat ik de vorige keer toen ik wél werd gevraagd het óók niet gedaan heb.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door aycaramba)

Negen van de tien coaches willen graag, misschien zelf gratis, bondscoach zijn op een Ek of Wk. Status verhogend voor de oude mannen. Een plusje op de cv voor de jonge mannen Dus als Chili of zo echt komt gaat Gaal Er is er zelf 1 die coã»te que coã»te bondscoach van Curaã§ao wilde zijn; ondanks een gentlemen agreement. Daar speelt misschien het lekkere weer en omgeving een rol

Zie je van Gaal al achter zn laptop gaan zitten, ergens in Portugal, om zn CV even naar Chili te mailen. Lijkt mij dat van Gaal niet meer in een technische functie terugkeert in de voetballerij.

Nou ik denk niet dat van Gaal bondscoach van Chili gaat worden. Aangezien hij nou niet de meest ideale match is met latino's. Dat is wel gebleken toen bij Man. Utd.. Laat van Gaal straks maar lekker op de stoel van Overmars gaan zitten in Amsterdam. Dat lijkt mij een betere optie voor hem.

19 december 2020 om 10:19

Ik weet niet of het verstandig is om van Gaal op de stoel van Overmars te zetten. Ik denk dat hij zich dan ook met de coach gaat bemoeien welke spelers er in het veld moeten en welke tactiek er gebruikt moet worden. Dan heb ik nog liever van Gaal als coach dan technisch directeur. In het trainersvak heeft hij zich tenminste wel bewezen.

If you me not know, than know you nothing about football ... aldus Van Gaal....

Hoezo moet zo'n man een cv sturen

Vangaal Wereldkampioen en Zuid Amerika kampioen met Chili.
Komt hij in het rijtje met Michels.

19 december 2020 om 11:18

Ik gun het hem ook, levende legende - Hij is sowieso de meest succesvolle Nederlandse coach en snap niet waarom de Knvb De Boer verkoos boven hem, echt niet normaal. In Nederland eren we legendes pas na hun dood.

Kan iemand alsjeblieft De Boer als flessenpost daarheen sturen en LVG op de blote knieën smeken bij NL bondscoach te worden? Beste coach ever. Voor Oranje.

19 december 2020 om 15:14

Nu ben ik voor t leven een fan van van gaal met name omdat ik 6 was toen hij Ajax de beste ploeg van de wereld maakte.Dat gezegd t3 hebben is je reactie raar, hoezo moet de boer op zn blote knieeen? Op een gegeven moment moet de knvb ook door met verjongen, daarnaast wou de huidige groep liever geen van gaal, dan gaat het botsenDe boer krijgt echt te weinig eer, is 4 x kampioen geworden, 2 x daarvan met een ploeg die we gerust als de lamme en de blinden mogen aanvinken, en dat zeg ik als ajacied

19 december 2020 om 17:38

En daarbij zie je nu ook een groeiende lijn in het spel van oranje. Tuurlijk is van Gaal een top coach, tuurlijk danken we hem voor al het groots dat die bracht en tuurlijk eren we hem voor wat die met/voor het Nederlands voetbal heeft betekent. Het is nu tijd voor vernieuwing, je kan niet voor eeuwig terug vallen op van Gaal en we moeten vooruit denken. Bekijk het even net als alle mensen praten over Barcelona en Messi, er komt een tijd dat die gaat en dan moet je dat zien op te vangen, daar kan je dan maar beter optijd mee zijn, itt Barcelona. Eigenlijk is Bosch natuurlijk de gedroomde kandidaat voor Nederland, alleen gaat die nog niet komen. Ott: Zelf denk ik niet dat hij naar Chili gaat. Uit et eerder verleden is er gebleken dat hij niet goed met Zuid-Amerikaanse spelers overweg kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chili

FIFA ranking: 17
21 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Paraguay11-2
7.Peru8-9
8.Chili7-3
9.Bolivia6-10
10.Venezuela4-10
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
E. VargasAanvaller52
M. LasarteUnknown
C. PalaciosAanvaller20
C. BravoKeeper50
D. ValenciaAanvaller10
G. AriasKeeper00
N. DíazVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Chili.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chili.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren