Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Huntelaar: ‘Hij kon vanaf de zestien een schot vanaf zijn hoofd afvuren’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar heeft in gesprek met Ajax TV zijn ideale spits samengesteld. Kijkend naar kwaliteiten als snelheid, afmaken, koppen en het nemen van strafschoppen komen de namen van onder meer Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Jan Vennegoor of Hesselink en Alan Shearer voorbij. Hoeveel doelpunten de door Huntelaar samengestelde droomspits in een seizoen moet maken? “In een goed team moet hij minimaal één op één kunnen lopen”, aldus Huntelaar.

Gevraagd naar wie hij de beste spits ooit vond in combinatie met snelheid, kiest Huntelaar voor Henry. “Hij was een mooie elegante speler met snelheid en scorend vermogen”, aldus de Ajax-spits. Cristiano Ronaldo ziet Huntelaar als de beste afmaker. “Kijk, doelpunten kan iedereen maken. Maar hoeveel doelpunten je maakt hangt af van positionering en je wil om te scoren. Ronaldo heeft dat heel erg in zich. Hij wil elke wedstrijd scoren en daarom scoort hij ook zoveel.”

“De beste kopper die ik heb gezien is Jan Vennegoor of Hesselink. Hij kon vanaf de zestien een schot vanaf zijn hoofd afvuren, zo hard kon hij koppen”, aldus Huntelaar over de oud-spits van onder meer PSV en Celtic. Op het gebied van charisma heeft Huntelaar Didier Drogba hoog zitten. “Hij was een speler die er altijd stond, ook qua duelkracht. Een beetje hetzelfde als Zlatan Ibrahimovic. Ze zijn niet bang. Dat soort dingen stralen zij wel uit. Het geeft gewoon iets extra’s, een soort X-factor.”

Dennis Bergkamp wordt door Huntelaar geprezen vanwege zijn positionering. “Hij was een hele slimme speler met een mooie techniek. Hij was vanuit vroeger een van mijn favorieten. Hij koos gewoon vaak goed positie en had een bepaalde rust over zich heen.” Als Huntelaar gevraagd wordt naar de spits die qua kracht de beste indruk op hem heeft gemaakt, noemt hij Zico Tumba. “Hij was een hele sterke Afrikaanse speler. Bij De Graafschap speelde hij in het eerste, hij was echt megasterk.”

Alan Shearer wordt door Huntelaar gekozen als beste strafschoppennemer. “Hij schoot altijd met overtuiging hoog in de goal”, zegt de Ajax-aanvaller over de voormalig spits van Newcastle United. “Hij had een ritueel. Hij draaide zich om met zijn rug naar de bal. Als de scheidsrechter floot, draaide hij zich om en probeerde hij de bal hoog onder de lat te schieten.” Tot slot roemt Huntelaar oud-spits Gabriel Batistuta om zijn manier van juichen. “Hij deed altijd een mitrailleur. Hij was de eerste die altijd uitbundig juichte, aparter dan normaal. Dat viel toen wel op.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Apart dat de OG ronaldo ui brazilie niet wordt genoemd.

19 december 2020 om 11:30

Het is zijn mening. Als jou eens wordt gevraagd om je perfecte spits samen te stellen msg je R9 noemen. Deal?

19 december 2020 om 12:14

Dit is toch ook mijn mening?? Dat ik het apart vind?

Raar dat niet gevraagd wordt naar efficiëntie, minste kansen nodig om een goal te maken. Lijkt me om ook een handig iets voor een spits

19 december 2020 om 09:48

Hoezo? Alsof Huntelaar die statistieken op een rijtje heeft. Is misschien wel een gast uit het Midden Oosten die het meest efficiënt is. Gevoelsmatig zeg ik Romario

19 december 2020 om 10:39

Mischien is ie dat stiekem zelf

19 december 2020 om 11:00

Op topniveau is Messi de meest efficiente. Hij kan ook nog een aardige assist geven. De klassieke spits is eigenlijk allang verleden tijd. Zelfs Ronaldo was tot voor kort geen klassieke centrumspits. Het zijn vooral de spelers hangend op de zijkanten die de goals maken tegenwoordig.

19 december 2020 om 11:53

@viscacatalunya Lewandowski disagrees. Aguero Disagrees. Haaland Disagrees. Benzema Disagrees.

Even snel gekeken in verschillende Europese competities naar de topscoorders:

Engeland (aantal goals tussen haakjes):

Salah (11)
Son (11)
Calvert - Lewin (11)
Vardy (10)
Bamford (9)
Kane (9)
Wilson (7)
Fernandes (7)
Zaha (7)
Ings (6)

Van deze top 10 zijn 'echte' centrum spitsen: Calvert - Lewin, Vardy, Bamford, Kane, Wilson en Ings. Dus 60% van de spelers in deze lijst.

Spanje:
Aspas (7)
Oyarzabal (7)
Benzema (6)
Moreno (6)
Soler (5)
Suarez (5)
Felix (5)
Messi (5)
Alacer (5)
Tello (4)

Van deze top 10 zijn 'echte' centrum spitsen: Aspas, Benzema, Moreno, Suarez en Alacer.en Felix is ook een spits, maar die speelt als tweede spits om Suarez heen. Dus nog steeds 50% van de namen zijn 'echte' spitsen.

Italië:

Lukaku (10)
Ibra (10)
C Ronaldo (10)
Belotti (9)
Immobile (7)
Mkhitaryan (7)
Pedro (6)
Veretout (6)
Lozano (6)
Nzola (6)

Van deze top 10 zijn 'echte' centrum spitsen: Lukaku, Ibra, Belotti, Immobile, Nzola en dan is C Ronaldo nog een twijfelgeval. Zonder C Ronaldo is nog steeds 50% van de lijst 'echte' spitsen.

Duitsland:
Lewandowski (15)
Haaland (10)
Weghorst (9)
Silva (9)
Alario (8)
Wamangituka (7)
Stindl (7)
Mateta (7)
Kramaric (7)
Müller (6)

Van deze top 10 zijn 'echte' centrum spitsen: Lewandowski, Haaland, Weghorst, Silva, Alario, Mateta en Kramaric. Dus 70% van de lijst zijn échte' spitsen.

Ik denk dat dit wel genoeg bewijs is dat de 'klassieke' spits niet verleden tijd is.

19 december 2020 om 12:47

Bijna al die spelers die je noemt zijn juist geen klassieke spitsen maar snelle komende mensen. Vardy of Aspas, en ook Haaland is een komende man. Lewandowski is een moderne variant van een klassieke spits omdat hij zich terug laat zakken en mee kan voetballen. Misschien is het beter om met de definitie te beginnen van wat een klassieke spits is. Van de grote namen beschouw ik Lukaku en de huidige Ronaldo als klassieke spits in dat rijtje. Van van de top in Engeland zijn 3 van de 4: Song, Salah en Vardy allemaal komende spelers.

19 december 2020 om 13:44

Een klassieke spits als Van Basten kon ook aardig meevoetballen hoor. Kieft stond er in zijn tijd bij PSV zelfs om bekend.

19 december 2020 om 14:14

Kieft kon goed met zijn rug naar de bal spelen maar diep gaan zoals moderne spitsen doen tegenwoordig heb ik hem nooit zien doen. Hij was motorisch wat beperkt. Zoveel goals met het hoofd gescoord als toen zie je ook bijna niet meer.

Ben het helemaal met hem eens omtrent Henry. Er was een paar dagen geleden een topic waarin Benz en Henry vergeleken worden. Ben toen direct weer even beelden op gaan zoeken, sjonge sjonge wat een spits was dat zeg bij Arsenal. R9 heb ik ook nog steeds heel hoog zitten, vooral het gemak waar beide heren mee speelde zeg..

19 december 2020 om 12:50

Henry heeft nooit als spits gefungeerd. Hij was een hangende speler op links die altijd van links naar rechts naar binnen kwam gebruik makend van zijn snelheid.

19 december 2020 om 13:56

Bij Arsenal speelde hij gewoon als diepe spits hoor, met Bergkamp er omheen zwervend. Pires(of Hleb) kwam juist meer van links in die tijd in een soort verkapte 442 formatie. Laat je niet misleiden door zijn rugnummer 14. Later bij Barca(en ik dacht Juve?) speelde hij inderdaad meer in die rol die jij hem toedicht. Ook precies de reden waarom hij daar minder geniaal was dan bij Arsenal denk ik.

19 december 2020 om 14:16

Ik miste geen partij in die tijd en hij was toch echt een hangende speler op links. Hij werd dan vaak de diepte in gestuurd door bijvoorbeeld Bergkamp. Voor een echte diepe spits had hij niet de body en ook niet de techniek voor in de kleine ruimte. Bij Barcelona moest hij stijf tegen de zijlijn aan spelen en bij Arsenal had hij meer vrijheid. Dat zeker.

Alan Shearer wat een fenomeen was dat ook zeg. Heeft Ruud Gullit zich daar een klein beetje in vergist.. Sinds hij gestopt is, is het alleen maar drama met Newcastle..

Huntelaar is in alles een echte liefhebber. Ik zie niet direct een hoofdtrainer in hem, wel een analist die verrassende dingen zegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren