‘Weten jullie hoeveel jeugdspelers van AZ er bij Raiola rondlopen? Nul!’

Zaterdag, 19 december 2020 om 07:54 • Laatste update: 09:09

Mino Raiola is de belangenbehartiger van verschillende AZ-spelers, maar desondanks vindt algemeen directeur Robert Eenhoorn niet dat de zaakwaarnemer te veel macht krijgt in Alkmaar. Onder meer Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Pantelis Hatzidiakos worden begeleid door Raiola. “Laatst las ik nog dat al onze jeugdspelers naar Raiola móéten. Weten jullie hoeveel jeugdspelers van AZ er bij Raiola rondlopen? Nul!”, aldus Eenhoorn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door glory)

Het is lastig om consequent te zijn in een wereld waar de waan van de dag regeert. Robert slaagt daar in. Met vlag en wimpel!!

19 december 2020 om 08:35

Als Slot open was geweest,had ie AZ met veel lof kunnen verlaten.Zo ga je met elkaar om,en niet sneaky praten met clubs,terwijl je AZ aan het lijntje houdt.

19 december 2020 om 10:50

Slot gaf in september al aan dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Wat is daar ''aan het lijntje houden'' aan? Niets, dus die uitspraak van je klopt al niet. Daarnaast, contacteren AZ en andere clubs ook al andere spelers/coaches/zaakwaarnemers terwijl ze nog een trainer hebben die nog een 1-2... jarig contract heeft lopen. Zij doen alles achter de rug van de een speler en coach. Wie is er dan de hypocriet? Slot moet niet aangeven met wie hij praat en wat er besproken wordt. Hij is vrij om die gesprekken aan te gaan en alle informatie is enkel relevant voor hem en zijn manager.

19 december 2020 om 13:35

Dat contract is juist waar het om gaat. Toen Az hem een nieuw contract aanbood liep het helemaal niet zo goed. Maar Az gaf hem een contract, zo van, we hebben vertrouwen in je. En dan wijst hij dat af om met Fey te praten. Dat mag, maar ik kan me voorstellen dat dat steekt bij Az

19 december 2020 om 10:26

Ja dat hebben we gezien met de CL-ticket. En Eenhoorn praatte zelf met Feyenoord maar omdat het plan nog niet voldoende was en hij nog werk genoeg had bij AZ kon hij dat afwijzen en daarmee pronken. Van kijk mij eens eerlijk en trouw zijn. Had hij wel vertrouwen in Feyenoord dan had hij hetzelfde gedaan als Slot.

19 december 2020 om 10:54

Als je in een wereld waar eer en waarden niet zo hoog in het vaandel staan dat wel begint te doen dan kun je jezelf achteraf natuurlijk op de borst kloppen met je hoge moreel, of je kan realistisch zijn en gewoon doen wat het beste is voor de club. En trouwens is het heel hypocriet wat eenhoorn hier zegt, want achter de rug om naar de uefa stappen mag het morele instituut az wel gewoon doen blijkbaar.

19 december 2020 om 11:26

Consequent? Donder op man. Achterbaks bij de ueafa lopen te leuren voor een CL ticket, maar vervolgens op hoge poten je trainer ontslaan als hij hetzelfde doet voor een betere positie. Iets met een plaat en hoofd en omgang en besmetting.

19 december 2020 om 11:57

Consequent? Waar doel je dan precies op? Zoals anderen al aanhalen is AZ ook niet altijd even open geweest. En Slot heeft gewoon netjes aangegeven dat hij niet zou gaan verlengen. Dan is het logisch dat hij met andere clubs gaat praten. De gevoeligheid hier is dat het Feyenoord is, als het pak hem beet Anderlecht was geweest, was er waarschijnlijk niet zoveel aan de hand geweest. Terwijl dat qua 'focus' natuurlijk geen drol uitmaakt. Dus daarin is AZ ook niet heel consequent. Ik was altijd groot voorstander van dat Eenhoorn ooit bij Feyenoord zou komen, maar ik word steeds minder enthousiast. Het vertoont nare trekjes en een Calimero is juist wat Feyenoord niet nodig heeft.

. "Alleen: Mino Raiola is een heel goede zaakwaarnemer. Daar kan je van alles van vinden, maar dat is zo. Hij heeft spelers bij de beste clubs. Maar dat is ook de reden waarom hij zo goed is. En goede spelers willen een goede makelaar." Dit is helemaal correct. Ik begrijp dan ook heel goed dat spelers voor hem kiezen. Dat (met name Ajax) supporters hem uitkotsten omdat hij nooit aan het belang van de club denkt is een groot compliment voor hem.

19 december 2020 om 11:09

Er is niets bijzonders tussen raiola en ajax toch? Bij United zijn ze overigens ook niet zijn grootste fan momenteel.

19 december 2020 om 11:29

Onlangs bracht een groep supporters een statement uit dat de Raiola Persona non grata is in Amsterdam. Daar doelde ik op.

19 december 2020 om 13:10

Ach, dat zijn stumpers die teveel Peaky Blinders gekeken hebben. Amsterdam raakt nog eens onder bevolkt als iedereen die zij verbannen daadwerkelijk wegblijft.

19 december 2020 om 13:18

Haha dat wist ik niet. Dank voor de aanvulling.

19 december 2020 om 11:57

Raiola is een goede zaakwaarnemer voor talenten als ze geld willen verdienen of ongeacht het niveau een mooie club willen. Voor de ontwikkeling van talenten is Raiola beduidend minder goed. Op zakelijk gebied natuurlijk een uitstekende, al dan niet de beste zaakwaarnemer. Op voetbalgebied snapt de man er helemaal niets van.

19 december 2020 om 12:08

@Sirius waar baseer je dat op? Raiola kon Haaland overal slijten van Liverpool, Juve, City en Real. Uiteindelijk mede geadviseerd om voor Dortmund te kiezen. Dit heeft Haaland zelf aangegeven. Je doet nu voorkomen alsof het hem alleen maar om de centen gaat bij een deal. Kortzichtig geredeneerd van je, Mino heeft er toch meer financiële baat bij als zijn cliënt tevreden is en een stabiele carrière opbouw heeft. Ontevreden cliënt is slechte reputatie en dat betekent minder inkomsten. Los daarvan bepaalt de speler uiteindelijk waar hij tekent of denk je dat hij een revolver trekt en teken schreeuwt?

19 december 2020 om 12:32

Op m'n eigen inzicht. Begrijp me niet verkeerd; hij is goed voor de spelers die al een hoog niveau hebben, maar voor jonge talenten die nog niet doorgebroken zijn vind ik 'm niet goed. Dat kun je kortzichtig vinden en misschien is 't dat ook wel, maar dat vind ik. Het valt me namelijk op dat veel van die jonge talenten stil staan omdat ze niet aan spelen toekomen en die jaren later in moeten halen. Ook is het allang gebleken dat lang niet elke speler (en dat geldt zeker voor jonge spelers) over de zelfreflectie beschikt om zichzelf correct in te schatten en het financiele plaatje speelt ook meer dan eens een grote rol. Dan kun je een Haaland aanhalen, maar Haaland was al doorgebroken bij Salzburg op een relevant niveau en is natuurlijk niet de standaard, eerder de uitzondering gezien z'n talent.

Hij zal vanuit spelers oogpunt wel een hele goede zaakwaarnemer zijn, maar zijn stijl bevalt mij niet. Zoals hij zich in de media presenteert, komt hij provocerend over. Tov clubs is het niet netjes om allerlei shit de media in te gooien, om zo een betere onderhandelingspositie te krijgen.

19 december 2020 om 12:02

@Steve Clubs spelen even vies het spelletje mee. Je kijkt eenzijdig naar dit gegeven. Voorbeeld, zoals Kluivert destijds aangaf ... Had Ajax eigenhandig al een dealtje gemaakt met de Spurs zodat JK daarheen ging zonder dat hij dat wist. Dat toont toch genoeg dat clubs het ook achter de ellebogen hebben, zie Ozil die heeft ook met vuil spel te maken toch? Zoals Robert zegt Mino wordt the Bad Guy gemaakt zodat de eigen vuile was niet besproken wordt. Als hij echt zo slecht was, zaten de topspelers echt niet bij hem hoor. Het feit dat clubs en daardoor de simpele fans hem haten is juist een teken dat hij goed werk doet. Namelijk op komen voor de belangen van de speler, de club is dan tijdelijk zijn 'vijand' in dat opzicht. Puur zakelijk!

In Amerika.... Wel Eenhoren we zitten in Europa en om precies te zijn in Nederland. Ik schreef eerder deze week al dat Az het Nederlandse, de mens, het individu, niet meer ziet staan en steeds meer naar het zakelijke, het onpersoonlijke, het harde, overstapt.
Ik vind dit een slechte ontwikkeling. Liever een onsje meer menselijkheid, aardigheid dan een pond meer afstandelijkheid.
Het lijkt alsof Az Eenhoren is. Jammer

19 december 2020 om 10:09

AZ is geen vereniging het is een bedrijf met bepaalde doelen. Eenhoorn is iemand die over miljoenen gaat, die moet zakelijk zijn.

19 december 2020 om 10:16

In het Nederlandse bedrijfsleven gaat het toch ook over miljoenen, nee3n zelf over miljarden en toch is men hier vaak, heel vaak begaan met het lot van zijn of haar werknemers. Het is niet het een of het ander, maar het een EN het ander.

19 december 2020 om 10:31

Het zou prachtig zijn als het heel gemoedelijk zou kunnen gaan en het niet zoals bij Slot zou hoeven gaan. Als een medewerker open zou zijn over een gesprek met een concurrent dan zou het al veel makkelijker op een gemoedelijke manier kunnen gaan.

19 december 2020 om 10:31

Tja Cas kun je nagaan bij de nog grotere clubs gaat het er nog harder aan toe. Welkom in de echte wereld.

19 december 2020 om 10:56

Hoe Slot is weggestuurd had niets met zakelijkheid te maken maar met op de teentjes getrapt zijn. Hem wel aan de training laten beginnen en dan halverwege terugsturen, geen rekening houden met wat de spelers er van denken,... Allemaal heel zakelijk zeker?

19 december 2020 om 11:05

Ontslag op staande voet moet toch onverwijld, Lierse1997?

19 december 2020 om 11:07

AZ kijkt nu juist naar de menselijke kant (de cultuur) en zakelijk gezien is dat niet minder belangrijk.

19 december 2020 om 11:19

Alsof je niet even 50 minuutjes kan wachten tot hij van het trainingsveld is...

19 december 2020 om 12:02

@lierse1997 - Maar we gaan gemakshalve wel even voorbij aan het feit dat je als coach geen draagvlak meer hebt bij bestuur, spelers en de achterban als je zo vroeg in het seizoen hoogstwaarschijnlijk gaat tekenen bij de directe concurrent. Sommigen doen net alsof Slot AZ moeiteloos had laten overwinteren e.d, maar was die kans echt zoveel groter? AZ draaide al niet lekker onder Slot en dan komt ook nog eens naar buiten dat je in gesprek bent met Feyenoord na amper 10 speelronden. Laten we wel eerlijk zijn: Dat AZ uberhaupt een kans maakte op overwintering, kwam ook omdat ze een wedstrijd wonnen die je normaal maar 1 op de 50 keer wint. Het was een klein wonder dat ze Napoli op de 0 hebben weten te houden omdat Bizot los was. Dat heeft weinig met de trainer te maken.

19 december 2020 om 12:19

@Lierse1997 jij begrijpt het Slot verhaal dus duidelijk niet. Op c level is het inderdaad reden voor ontslag als je ongemeldn knuffelt met de concurrentie. De AZ structuur is dat de trainer deelneemt aan directie vergaderingen en een stem heeft in strategische beslissingen. Slot heeft gemeld niet te verlengen na 2022(!!!) maar niet dat ie nu al met vertrek bezig is. Dat is gewoon een mes in de rug l, om nog maar te zwijgen over zijn hypocrisie richting spelers die in de belangstelling stonden door te roepen 'hou je focus alleen op AZ' om daarna zelf stiekem richting Rotterdam te rijden. Jij kijkt alleen naar de manier waarop en niet naar de oorzaak. AZ kreeg het telefoontje waarschijnlijk toen de training al begonnen was ,so f*"*@n what? Moesten zij dan zoooodanig rekening houden met zijn eer en gevoel? Ze zullen de spelers wel duidelijk gemaakt hebben wat de oorzaak was en waarom dit wegsturen het gevolg is, kom op zo moeilijk is dit toch niet om in te zien. Robert zegt het in de laatste zin goed: je staat ergens voor of niet en geen slappe hap. Zakelijker dan dit kan haast niet ... Ontslag op staande voet na hoogverraad, nee jij had liever door gegaan met zo iemand die je niet vertrouwen kon, bedrijfsvoering meegedeeld, interessante spelers mee besproken allemaal om te weten dat hij een dezer dagen overstapt naar een directe (!!!) concurrent. Hahahaha nee dat is goed zakelijk :P

19 december 2020 om 12:28

De spelers zijn niet geraadpleegd bij de beslissing, de supporters zijn niet geraadpleegd bij de beslissing, hoe konden ze dan weten dat er geen draagvlak meer voor hem was?

19 december 2020 om 12:30

Nee jij snapt de hele besluitvorming duidelijk niet. Dit is duidelijk geen doordacht besluit geweest waarin alle belangrijke actoren gehoord werden. Dat blijkt wel uit alles wat er achteraf naar boven is gekomen. Ze waren bij AZ op hun tenen getrapt en wilden snel en “krachtdadig” handelen. En als gekrenkte ego’s vooropgaan op een weloverwogen beslissing dan vind ik dat alles behalve zakelijk. Het besluit an sich om hem te ontslaan is te verdedigen. Alleen de besluitvorming is totaal niet zakelijk geweest.

19 december 2020 om 12:37

@lierse1997 - De supporters hoef je niet in te lichten als dit soort dingen gebeuren. Dan is zo'n coach al snel persona non grata. Verder worden spelers zelden geraadpleegd bij het ontslag van een coach. Dat gebeurt ook niet als coaches worden ontslagen na een reeks slechte resultaten. Natuurlijk verdient het niet de schoonheidsprijs (de manier waarop Slot gehandeld heeft ook niet), maar het is wel begrijpelijk. Ik denk dat veruit de meeste clubs hetzelfde hadden gedaan.

19 december 2020 om 12:43

Ja daar kan ik het wel mee eens zijn, maar de eerste twee punten van je eerdere betoog hebben dus geen waarde omdat het op het moment van besluitvorming niet zeker was of het werkelijk wel zo was. Over het feit dat het onzeker was dat je met Slot het wel zou halen, heb je gelijk. Maar dat geldt ook andersom natuurlijk. Zoals eerder gezegd, de beslissing is te begrijpen de besluitvorming lijkt discutabel. En dat andere clubs het ook zouden doen, maakt het nog geen goede handeling natuurlijk.

Wel mooi al die artikelen en discussies over AZ. Zelfs de grootste misgunners kunnen niet anders dan erkennen dat AZ er toe doet in Nederland. Qua historie en prijzen komt AZ natuurlijk niet in de buurt van Ajax, maar qua media exposure doet AZ momenteel totaal niet onder voor de andere topclubs. Een groot compliment aan Eenhoorn voor het uitgestippelde beleid. Wat er de afgelopen 12 maanden allemaal is gebeurd zal zijn motivatie en strijdbaarheid om onze Alkmaarse topclub verder uit te bouwen enkel sterken!

19 december 2020 om 12:44

AZ is inderdaad wel een prachtig voorbeeld dat echt investeren in de jeugdopleiding heel veel kan betekenen voor een club. Op dat vlak zijn ze inderdaad gewoon een prachtig voorbeeld.

19 december 2020 om 14:35

Precies dit. Juist het feit dat mensen het over AZ hebben, maakt duidelijk dat AZ er echt toe doet. Toen Slot werd ontslagen waren daar minstens 7 artikelen op VZ aan gewijd. Dat zou bij een gemiddelde eredivisie club bij 1 of 2 artikelen zijn gebleven. De arrogante houding van sommige supporters van 'de grote 3' is totaal misplaatst. Als AZ er niet toe deed zou niemand het erover hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren