‘De scout van Bayern München zei: ‘Jörgensen is de enige die ik zou nemen’’

Zaterdag, 19 december 2020 om 07:16 • Laatste update: 07:40

Nicolai Jörgensen werd mede op advies van een scout van Bayern München in 2016 door Feyenoord overgenomen van FC Kopenhagen, zo vertelt Giovanni van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. Mede dankzij de 21 doelpunten van de 29-jarige Deense spits werd Feyenoord onder leiding van Van Bronckhorst kampioen in het seizoen 2017/18. Deze jaargang lijkt de aanvaller ver verwijderd van zijn vorm uit het kampioensjaar. De ex-trainer van de Rotterdammers denkt dat blessures er onder meer voor hebben gezorgd dat het momenteel niet wil vlotten met Jörgensen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door sirius)

een fout waar ze nu nog veel pijn van hebben door hem toen niet te verkopen

Als je alles van tevoren wist.... ik kan 't Feyenoord moeilijk kwalijk nemen dat ze 'm toen niet verkochten, hij leek een garantie voor goals. Nu moet ik constateren dat hij 1 jaar heeft gehad waarin alles goed viel en alles mee zat. Als ik alles bij elkaar optel, is het gewoon een waardeloze spits, die 1 fantastisch jaar heeft gehad in zijn carrière.

19 december 2020 om 10:13

Ja daarom kon je hem ook verkopen voor 15 miljoen dacht ik. Als feyenoord ook maar een klein beetje een lange termijn visie had gehad hadden ze dat gedaan en 3 talenten van 5 miljoen er voor weer gehaald dan hadden ze er nu heel anders voor gestaan.

19 december 2020 om 11:42

Tja, had Jorgensen die blessure niet gehad, hadden ze 'm misschien nu wel voor 25 miljoen euro verkopen en dan had niemand het erover. Je hebt niets aan als en het is absoluut niet vreemd dat een club z'n topscorer graag behoudt. Je kunt als club gewoon de pech hebben dat een speler 1 piekseizoen speelt en daarna weer terugvalt in niveau. Ik ben wel van mening dat mensen ook wel aan het zoeken zijn naar fouten die Feyenoord maakt met betrekking tot het verkopen van spelers. Clubs kunnen nou eenmaal niet in een glazen bol kijken...

19 december 2020 om 12:51

Als je als feyenoord jaar naar jaar bijna niks kunt investeren en het enige kapitaal dat je hebt komt yit verkoop van jeugdspelers MOET je zo een kans dan gewoon aangrijpen om door te selecteren en eindelijk wat talenten binnen te halen die je met winst kunt doorverkopen. 25 miljoen voor een spits van feyenoord nog in geen 10 jaar daar heb je geen glazen bol voor nodig. De td was gewoon te laf om hem te verkopem uit angst voor reacties suppporters en tegenvallende resultaten op korte termijn.

19 december 2020 om 11:40

Hij zat op zijn 25e nog bij Kopenhagen. Dat op zich was al een veeg teken, want alles in Scandinavië wat een beetje talent heeft is meestal op hun 21e/22e al weg. En bij Kopenhagen deed hij het aardig, maar het was nou ook weer niet alsof hij die hele Deense competitie aan flarden schoot. Dus hoewel het achteraf makkelijk lullen is natuurlijk, was het wel vrij waarschijnlijk dat alles bij Jorgensen in het kampioensjaar van Feyenoord mee zat, zoals bij eigenlijk de meeste Eredivisietopscorers uit de afgelopen 20 jaar alles een jaar of hooguit twee mee zat, waardoor Feyenoord ook wel had mogen inzien dat het moment was aangebroken om te cashen toen Newcastle op de stoep stond.

19 december 2020 om 11:45

Op dat moment was Jorgensen topscorer van de Eredivisie. Alsof je als club op dat moment het gevoel krijgt dat alles meezat en hij vervolgens ver terugvalt. Bovendien heeft Jorgensen laten zien dat hij het kan. Hij speelde ook gewoon goed in het kampioensjaar van Feyenoord. Hij was misschien wel de belangrijkste speler van Feyenoord voorin en was ook buiten z'n rendement belangrijk. Na z'n blessure heeft hij dat niveau alleen niet meer kunnen halen. Achteraf kun je praten van een piekseizoen, maar clubs hebben geen glazen bol.

Voor mij blijft jorgenson een fantastische spits, hij heeft alles. Techniek, balvast, koppen kan hij. Alleen heeft hij wat fysieke probleempjes gehad. Komt hij wel weer overheen

19 december 2020 om 09:58

Ik heb die fantastische spits anders al heel lang niet gezien. Tussen uit vorm zijn en wat jorgenson nu laat zien zit ook een verschil. Soms zie je dan wel dat iemand kan voetballen. Maar dat heb ik bij Jorgenson nou niet echt gezien.

19 december 2020 om 11:16

Buiten die fysieke probleempjes zit het bij hem juist vooral in het mentale. Als je hem nu ook ober het veld ziet lopen vecht hij alleen maar tegen zichzelf. Teveel op zoek naar vorm terwijl een spits juist gewoon vrij moet zijn en op intuïtie moet spelen. Dan komen de goals vanzelf

19 december 2020 om 11:20

Dat wordt al jaren geroepen. Hij heeft geen van de door jou genoemde kwaliteiten meer en maakt nu ook nog eens de verkeerde keuzes structureel, daarmee vertraagd hij het spel enorm. Het enige voordeel dat hij erbij is , is dat de linksbuiten dan ook daadwerkelijk op linksbuiten staat , anders moet je helemaal lopen schuiven met sini/linssen/haps/narsingh. Ik zie liever Banis de kans krijgen, Jorgensen voegt niet zo veel meer toe en vertegenwoordigd ook geen waarde meer.

19 december 2020 om 11:24

Koppen?? Hij heeft nog nooit een kopduel gewonnen...Ook in de duels is het maar matig hoor en wordt hij regelmatig afgetroefd. Je hebt er niks meer aan en het beste is om deze af te schrijven en doorgaan met spelers waar wel potentie in zit...

19 december 2020 om 11:49

Jorgensen is wel 29 jaar. Als je dan nog mentale problemen hebt, is het ontzettend moeilijk om je daar nog overheen te zetten. Na z'n blessure is het gewoon niet veel meer. Dat komt misschien ook wel deels omdat Berghuis het(!) aanspeelpunt in de aanval is terwijl Jorgensen juist het beste was toen hij die rol had, maar dat moet je ook afdwingen. Dat doet Jorgensen inmiddels als een paar jaren niet meer. Hij heeft laten zien dat het er wel in zit, maar hij lijkt mentaal toch wel aardig wat problemen te hebben. Hij zit zichzelf in de weg, dat zie je ook aan alles.

Scout Bayern München: Jørgensen is de enige.. om spelers als voorbeeld in te laten zien hoe het niet moet. Zou hij nu zeggen.

19 december 2020 om 10:02

Tja lekker makkelijk, in z'n eerste seizoen scoorde hij in 32 potjes 21 keer en gaf ook nog eens 14 assists.

19 december 2020 om 11:35

Lekker makkelijk? Als je de stats van zijn hele carrière bekijkt, was dat jaar juist een uitzondering en had Feyenoord hem meteen moeten verkopen. Heeft daarvoor 2x meer dan 10 doelpunten (11 en 15) gemaakt in een seizoen, dus die 21 was een hoge uitzondering.

19 december 2020 om 11:38

Hij speelde bij Kopenhagen ook niet diep in de spits, maar achter Cornelius.

19 december 2020 om 11:53

Je doet net alsof rendement het enigste is waar Jorgensen goed in was. Buiten dat speelde hij ook gewoon uitstekend in het kampioensjaar van Feyenoord. Hij was de leider voorin en speelde ook zo. Hij is gewoon ver teruggevallen in niveau en zoiets gebeurt alleen als er mentaal iets niet goed zit. Dat is eigenlijk altijd het probleem als het verschil tussen een slechte en een goede wedstrijd zo groot is. Ja, het is lekker makkelijk, want dit soort argumenten komen altijd pas achteraf.

Misschien kan die scout hem dan even aanbevelen bij Bayern. Topspits voor een zacht prijsje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren