Emmen evenaart negatief clubrecord na puntendeling tegen PEC Zwolle

Vrijdag, 18 december 2020 om 21:53Jeroen van Poppel

PEC Zwolle en FC Emmen hebben elkaar vrijdagavond in een weinig boeiend duel in evenwicht gehouden: 0-0. In de eerste helft waren de beste kansen voor PEC, maar wist de ploeg van trainer John Stegeman het lichte veldoverwicht niet om te zetten in een treffer. Emmen bleef door het gelijkspel voor de 21ste uitwedstrijd op rij zonder zege en evenaart daarmee een negatief clubrecord van bijna dertig jaar geleden.

De meest opvallende naam aan de aftrap was Dennis Telgenkamp. De doelman van Emmen werd eind oktober gepasseerd door trainer Dick Lukkien, maar kon tegen PEC weer op een basisplaats rekenen, nadat hij midweeks ook tussen de palen stond in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen (2-1). Grote afwezige was Michael de Leeuw, die niet fit genoeg bleek en zijn plek zag worden ingenomen door Lentini Caciano

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Mustafa Saymak. De middenvelder van PEC leek in de omschakeling te profiteren van een misstap bij Emmen, maar zag op aangeven van Mike van Duinen Telgenkamp ternauwernood redding brengen. Na een klein half uur spelen werd Telgenkamp wederom op de proef gesteld. Dit keer was het Van Duinen, die vanuit een moeilijke hoek op de benen van de doelman schoot. Emmen zette daar in de eerste helft een goede mogelijkheid tegenover van Glenn Bijl. De verdediger leek een hoekschop van de ingevallen Anco Jansen tot doelpunt te promoveren, maar zag zijn inzet van de doellijn worden gered.

In de tweede helft waren de kansen zeer spaarzaam en wist alleen Van Duinen tot twee kleine mogelijkheden te komen. Zijn eerste poging kon door Telgenkamp naast worden gekeken en ook bij de tweede inzet werd de doelman niet op de proef gesteld. Door het gelijkspel is Emmen voor de 21ste keer op rij zonder zege gebleven in een uitwedstrijd in alle competities. Dat is een evenaring van het negatieve clubrecord uit de periode december 1992 tot maart 1994, toen de club ook 21 uitduels zonder zege bleef. Zwolle klimt door het punt over FC Utrecht naar plek tien. Emmen blijft de hekkensluiter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door master d)

Ik heb echt naar G voetbal zitten kijken vanavond. Met alle respect voor het G voetbal want daar doe ik die mensen echt tekort mee. Het was echt beschamend slecht, wederom. Totaal geen kans kunnen creëren tegen Emmen, waar houdt het op?

Dit was nou typisch zo’n wedstrijd waarin duidelijk wordt waarom PEC-fans willen dat Stegeman vertrekt. Het was gewoon helemaal niks thuis tegen een armoedig Emmen. Tuurlijk niet verloren vandaag, maar het was wel weer verschrikkelijk om naar te kijken en winnen doen ze ook niet zo vaak. Pas 2x in 13 wedstrijden.

18 december 2020 om 22:05

Vgm wordt Stegeman ook vooral gehaat omdat hij van Go Ahead komt, geen lekkere binnenkomer. Maar ondanks dat doet hij vooral domme dingen, al is Zwolle ook een beperkte ploeg qua spelers

18 december 2020 om 22:24

Nee dat is niet waar, het ligt aan zijn voorkomen en zijn houding en vooral zijn veldspel bij Pec.. Het is echt slecht, maar daar is Stegeman niet alleen verantwoordelijk voor, maar ook de verf vertegenwoordiger die wij als technisch directeur hebben. Geen enkel kapitaal staat op het veld.

18 december 2020 om 22:48

Er staat kapitaal op het veld, dat is het probleem niet. Je hebt er een of twee aanvallers met creativiteit en een neus voor de goal nodig. Als die versterking er deze winter niet komt reken ik dat Willems wel aan.

18 december 2020 om 23:03

Welk kapitaal staat er op het veld dan? Ik zie het niet.

19 december 2020 om 00:12

De contracten die zijn opgewaardeerd vertegenwoordigen ook kapitaal. Paal, Kersten en eventueel een Van Wermerskerken zijn spelers die aangekocht zijn waarop je winst kan maken. Daarnaast heb je een Reijnders en Huiberts die ook gewoon lange contracten hebben en doorgroeien naar prima Eredivisie spelers.

19 december 2020 om 12:05

@klich - Een vraagje. Ze wouden een aantal jaren geleden aandelen verkopen om kapitaal te genereren. Zijn die aandelen al verkocht? Zo ja, dan is er namelijk echt iets flink fout gegaan, want het is eigenlijk alleen maar minder geworden met Pec, terwijl er op financieel vlak geen enorme stappen worden gemaakt. Althans, zo lijkt 't.

19 december 2020 om 13:47

Vooral luisteren naar de fans... Zwolle staat 10e nota bene.. waarin ze tegen alle topclubs hebben gespeeld .. dat is gewoon goede prestatie.. ik zou hem ook ontslaan en dan lekker met de opvolger lekker aanvallend voetbal de kkd in..

19 december 2020 om 14:00

Inderdaad topprestatie van Stegeman niet kunnen winnen van Emmen, Rkc, Fortuna, Vvv, Excelsior en Willem II. Dan ben je echt heel goed bezig.

Wat een verschrikking. 92 min die je nooit meer terug krijgt. Met pijn in de ogen zie je pec worstelen tot ergens rond de 16. En daarna... Niks... Vervolgens presteert Stegeman het om pas in de laatste 5 min te wisselen, en vervolgens de man met de grootste dreiging eruit te halen (Van Duinen). Ongelofelijk. Die man is niet goed bij zijn hoofd.

18 december 2020 om 22:08

Dat is natuurlijk ook niet helemaal fair. In de rust heeft hij Clement gebracht, waarna het daadwerkelijk veel beter ging lopen. In de tweede helft creëer je alsnog weinig, maar ben je wel 45 minuten de baas geweest.

18 december 2020 om 22:11

Wat is niet fair precies?

18 december 2020 om 22:14

Kom op Sempros, die wissel om Reijnders in te brengen was echt lachwekkend. Die jongen kan het nog helemaal niet aan en in de spits was het helemaal zielig om naar te kijken. Dan nog liever Reza die overigens ook 0 vorm heeft.

18 december 2020 om 22:44

Dat hij pas vijf minuten voor tijd heeft gewisseld. Hij heeft, los van de noodgedwongen wissel, in de rust al wel iets om proberen te zetten.

18 december 2020 om 22:46

Ja, want Reza heeft inderdaad ook al tijden niks laten zien. Laat ik voorop stellen dat ik ook voldoende vraagtekens heb over of Stegeman en PEC nog een gelukkig huwelijk is, maar stellen dat hij pas vijf minuten voor het einde wat probeerde om te zetten is objectief onjuist en daarmee niet fair.

19 december 2020 om 00:09

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook niet voor een ontslag van Stegeman. Ten eerste is er helemaal geen geld om zijn afkoopsom te betalen en ten tweede zie ik niet wie het op dit moment beter zou doen. Moet er niet aan denken dat Gert Peter de Gunst aan het roer komt, totaal lichtgewicht.

Publiek is de grote winnaar, omdat ze lekker thuis mochten blijven....

Het is duidelijk, in Zwolle is alles en iedereen toe aan de winterstop. De trainer om de negatieve tendens een beetje te laten rusten. De TD om die nieuwe aanvaller aan te trekken voor wat meer creativiteit en stootkracht. En natuurlijk het veld, zodat het daadwerkelijk een keer wortel kan schieten. Zelfde verhaal weer. Niet veel weggegeven, maar zelf ook amper iets gecreëerd. Deze had je ook gewoon moeten winnen, maar als je nog een uur had gespeeld was het ook 0-0 gebleven.

Er hangt heel veel negativiteit rond Pec. De spelers moeten op zijn flikker krijgen. Ik zeg het niet vaak maar zie graag twee wissels doorkomen die van de trainer en technisch directeur. Ze falen beide, heb graag dat de voorzitter even tijdens de hond uit laten in Dalfsen eens een ruimer rondje maakt en langst de bungalow van Verbeek gaat. Wat een zooitje, maar dat is de laatste jaren al. We zijn boven onze mogelijkheden gestegen door de bekerwinst.

18 december 2020 om 22:59

Verbeek is ook geen succesnummer gebleken bij zijn vorige werkgevers en wordt vaak weggestuurd omdat mensen niet door een deur met hem kunnen. Wel eens dat Stegeman en Willems er een potje van maken. PEC is al jaren aan het kwakkelen dus tijd voor een schone lei. Wellicht dat Jonk een kandidaat zou kunnen zijn voor PEC. Staat ook voor goed voetbal.

18 december 2020 om 23:02

Verbeek is wel een succes bij clubs met beperkende middelen zoals Pec, dat heeft hij bewezen bij Heracles.
Jonk zou zeker een toevoeging zijn, een goede kandidaat maar schat ik als een onhaalbaar voor Pec.

19 december 2020 om 12:09

Maar dan zul je het technisch beleid volledig af moeten stemmen op Verbeek. Hij gaat namelijk direct om zich heen schoppen als hij z'n zin niet krijgt. Ik denk niet dat Verbeek momenteel geschikt is voor een club uit het rechter rijtje. Het ligt allemaal te dicht bij elkaar en Verbeek heeft al aangetoond zeer inconsistent te zijn en het overzicht verliest als de druk te hoog wordt. Daar kan hij niet tegen.

Vraag me of Jeron op dit topic ook gaat reageren.. Hoe kun je claimen dat Emmen zo goed speelt en het wel ff gaat redden.. Ziet er wel degelijk uit als de nummer 18. Je beste speler Pena kan nog geen cross pass geven..

18 december 2020 om 23:59

Jij reageert ook een x weer! Heb je afgelopen week tegen Groningen niet gezien. Net of jou club zo geweldig speelt. Laat ik duidelijk zijn emmen blijft er wel in. Slaap lekker

19 december 2020 om 01:43

Zoals ik in eerder bericht aangaf, Fortuna speelt dramatisch voetbal. Bekerwedstrijden zijn altijd anders. Komen de meest gekke uitslagen langs. Of Emmen erin blijft.. Ik betwijfel het. Ik zie een elftal wat de weg kwijt is. Zelfs je beste spelers halen bij lange na hun niveau niet. Slaap lekker.

19 december 2020 om 02:39

Zonder dat ik een voorkeur wil uitspreken, denk ik niet dat Emmen er in blijft. Er zit echt amper voetbal in die ploeg. Zodra je de nacompetitie haalt kan alles gebeuren, maar boven de streep gaan ze niet komen.

19 december 2020 om 06:15

Emmen staat maar 4 punten achter op plek 13, alhoewel Emmen over de 1e 4 punten ook 11 wedstrijden of zo heeft gedaan. Maar ik denk dat het eraan ligt wie het best inkoopt in de winter. Een spits en creatieve vleugelspeler erbij zou voor Emmen een wereld van verschil maken.

19 december 2020 om 09:55

Als je nooit een uitwedstrijd wint, thuis niet wint van Ado en weggespeeld wordt door Vvv, wordt het lastig om er nog in te blijven. Wat mij betreft is plek 16 maximaal haalbaar, maar met deze selectie zie ik dat al niet gebeuren. Samen met Vvv en Fortuna is het het zwakste elftal.

19 december 2020 om 11:04

Waarom zegt iedereen dat constant over Fortuna? Die makkelijke tegenstanders die Emmen heeft gehad, heeft Fortuna niet gehad. Ja het voetbal is dramatisch. En dan? Dat is het werkelijk bij niemand florissant in het rechterrijtje. Er is naar mijn inziens bij Fortuna genoeg kwaliteit om 12de te worden. Getuige waar we staan en tegen wie we nog moeten.

19 december 2020 om 11:54

Ik zou nog eens naar het programma en de resultaten kijken. Ze hebben vvv, Zwolle, Groningen, Willem 2 thuis gehad en Emmen en Heracles uit bijvoorbeeld. Alleen Ado en Rkc hebben ze nog niet gehad als de zwakke broeders. Ik vind het een zwak elftal zonder scorend vermogen, zwakke keeper en de slechtste backs van de competitie. Het middenveld is redelijk maar de rest is echt te zwak om 12de te worden. Ook zit er geen enkel voetbal in.

19 december 2020 om 12:16

Robertoost - Dat is wel een slecht argument, sorry. Ik weet overigens niet wie het was in een ander artikel, maar daarin kwam het balbezit van Emmen ter sprake en dat ze zich daarom wel gaan herpakken. Ze hebben een hopeloos centraal duo en twee backs die vooral aan aanvallen denken. Natuurlijk laten veel ploegen de bal dan aan Emmen. Dan ontstaat er ontzettend veel ruimte achterin als je de bal verovert. Waarom denk je dat ze al 30 tegentreffers hebben?! Verder is er ook gewoon weinig kwaliteit aanwezig. Hun beste spelers zijn twee aanvallende backs en een 31-jarige speler die alleen maar bij degradatiekandidaten in de Eredivisie en een Turkse tweede divisionist gespeeld heeft.

19 december 2020 om 13:07

Emmen makkelijke tegenstanders? Bijna gehele linkerrijtje heeft Emmen gehad.

19 december 2020 om 14:30

Als je tegen Sparta, Zwolle en Ado maar twee punten haalt en uit nooit wint sta je terecht onderaan. Het thuisvoordeel valt weg en je ziet dat het elftal vorig jaar boven de kwaliteiten heeft gepresteerd.

Weer niet verloren, maar het scorend vermogen is echt verschrikkelijk. Ik heb liever dat ze 1 keer winnen en 2 keer verliezen met een beetje leuk voetbal dan dit. Het is om te janken

Ben blij dat die Judas bij jullie acteert Klein stukje gekeken maar o wat slecht... gauw weer geswitched naar the voice

19 december 2020 om 14:31

Als je zelfs the voice prefereert boven de wedstrijd, is het wel heel erg gesteld met het niveau van deze pot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk23-14
15.VVV-Venlo22-29
16.Willem II18-27
17.ADO Den Haag15-33
18.FC Emmen13-32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. LaursenAanvaller222
M. de LeeuwAanvaller218
S. SidibeAanvaller30
R. JalvingKeeper00
D. TelgenkampKeeper140
M. VerripsKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren