Galatasaray verliest bizar duel in 100ste minuut van tien tegenstanders

Galatasaray is vrijdagavond de aansluiting met koploper Alanyaspor kwijtgeraakt in de Süper Lig. De manschappen van Fatih Terim wisten tegen Karagumruk in de blessuretijd terug te komen van een achterstand, maar verloren alsnog door een tegentreffer in de 100ste minuut van Mevlut Erdin: 2-1. Terim zelf werd na zeventig minuten weggestuurd vanwege te grove aanmerkingen op de leiding. Bij Galatasaray speelde aanvoerder Ryan Donk de hele wedstrijd mee.

Al na twaalf minuten leek Galatasaray op achterstand te komen, toen Koray Altinay de bal na een subtiel hakje van Alassane Ndao voor de voeten kreeg. De verdediger schoot van een meter of vijf van het doel raak, maar werd teruggefloten wegens buitenspel in de aanloop. Een minuut na rust viel de beslissende treffer voor Karagumruk alsnog. Alparslan Erdem werd diep gestuurd over de linkerflank, waarna de Duitser met een snelle lage pass ploeggenoot Nado bediende bij de tweede paal: 1-0.

Scheidsrechter Mustafa Ögretmenoglu kende aan het einde van de tweede helft liefst acht minuten blessuretijd toe. Daarin wist Galatasaray de gelijkmaker te forceren. In de zesde minuut van de extra tijd werd Mbaye Diagne licht in de rug gelopen door Altinay, waarna de aanvaller van Galatasaray zelf de daaropvolgende penalty binnen schoot: 1-1.

Daarmee leken de bezoekers op koers te liggen voor een punt, maar dat werd in de tiende minuut van de blessuretijd alsnog uit handen gegeven. Enzo Roco had inmiddels al zijn tweede gele kaart gekregen bij Karagumruk, dat met tien man de winst wist te grijpen. Erdin ging van eigen helft razendsnel de diepte in en werd perfect gelanceerd door Ndao. Met een fraai stiftje passeerde de ingevallen spits doelman Okan Kocuk: 2-1.

1
2

Deze scheids moet zich werkelijk waar doodschamen. Ik heb het hier al meerdere keren gezegd, scheidsrechters in Turkije zijn waardeloos, maar dit sloeg alles. Om eerst 8 minuten erbij te rekenen, terwijl er eigenlijk niks is gebeurd 2e helft. Daarna een penalty te geven wat eigenlijk een overtreding voor karagumruk moest zijn. En ten slotte geef je een speler 2x geel in 1 minuut voor protesteren, wat niet eens uitbundig was.

Het ergste van alles is nog, deze jongen werd vanochtend waarschijnlijk wakker met het idee om vandaag even goed zijn best te doen. Werkelijk waar een schande.

18 december 2020 om 19:14

Sluit me volledig bij je aan, scheidsrechters in de super lig is echt om te janken, ze willen allemaal hun eigen showtje geven... maar goed! GS terecht verloren, je moet eens in de zoveel tijd vallen om 10x sterker op te staan.

18 december 2020 om 19:43

Alexdesouza,

Als onze scheidsrechters zo waardeloos zijn, waarom blijft de Uefa ze dan Europese wedstrijden toewijzen? Waarom komen er steeds meer arbiters bij met een FIFA-badge? Blijkbaar zijn de Uefa en Fifa wel tevreden met de prestaties van de Turkse scheidsrechters, die kijken naar een lange periode van wedstrijden, terwijl in Turkije de goede wedstrijden van de arbiters over het hoofd worden gezien. Net als spelers en trainers kunnen ook scheidsrechters een slechte wedstrijd hebben. Op internetfora, op tv, op social media, iedereen heeft het alleen maar over de scheidsrechters. Bekritiseren mag, maar we moeten niet gaan doen alsof zij het grootste probleem zijn van het Turkse voetbal. In tegendeel, als je kijkt naar de laatste 10 jaar hebben zij juist de meeste progressie geboekt.

18 december 2020 om 19:49

Turkse scheidsrechters zijn Europees vaak prima.
Maar dat fluiten voor gala begint op te vallen

18 december 2020 om 19:52

Ik sluit me volledig bij je aan dat de scheidsrechters niet het grootste probleem zijn in het Turkse voetbal. Er zijn genoeg dingen om aan te werken. Dan moet je denken aan een spectrum van jeugdopleiding tot salarissen op tijd betalen tot goed beleid. Toch valt het me, vooral de laatste weken, op dat scheidsrechter een hele grote invloed op wedstrijden hebben.

Daarnaast heb ik het idee dat Turkse scheidsrechters beter presteren in Europa dan in Turkije. Dan weet ik niet of het door de druk komt van de voorzitters/trainers/fans of omdat ze andere instructies mee krijgen van de scheids.

Ik kijk regelmatig wedstrijden uit de premier League en laliga en ik zie daar ook regelmatig foutjes van scheidsrechters, maar ik zie nauwelijks/nooit scheidsrechters zo erg een stempel drukken op wedstrijden als in Turkije.

18 december 2020 om 20:03

Dat beter presteren in Europa, er moet een reden zijn waarom dat zo is of waarom dat zo lijkt. Als onze clubs na een Europese wedstrijd punten verliezen in de competitie, komt dat door 'vermoeidheid'. Maar als Cuneyt Cakir doordeweeks Real-City heeft gefloten en zaterdag in Kayseri een flutwedstrijd fluit, wordt er weer geroepen dat Europa en Turkije een wereld van verschil is. Maar scheidsrechters kunnen ook vermoeid raken, scheidsrechters kunnen ook concentratieproblemen hebben na Europese wedstrijden.

Op de Turkse tv heb je programma's waarin ze het alleen hebben over de beslissingen van scheidsrechters, dat is toch niet te geloven? Nu is het Bunyamin Gezer die iedere situatie beoordeelt, vroeger was het Markus Merk die miljoenen op zijn rekening kreeg en wat kwam lullen over overtredingen en buitenspelsituaties. Maar inhoudelijke analyses over het voetbal dat wordt gespeeld, ho maar.

18 december 2020 om 20:16

Het overgrote deel van je punten sluit ik me volledig bij aan. Denk ook dat mede door programma's die scheidsrechters analyseren de druk ook heel hoog ligt. Toch ben ik het niet eens met jouw punt over vermoeidheid. Je bent ook kritisch op spelers na een mindere prestaties na een midweekse speeldag en ik vind dat je ook kritisch op scheidsrechters mag zijn. De keuze van de +8 van vandaag bijvoorbeeld kan ik absoluut niet verklaren. Ik zou het toch fijn vinden als we de prestaties van onze scheidsrechters zouden kunnen verbeteren

19 december 2020 om 02:14

Sinds kort kijk ik meer Premier League dan Superlig en mijn god wat een verschil. Spelers beuken elkaar neer en er wordt doorgespeeld, in Turkije zou hier 3 weken onderzoek voor omkoping naar worden gestart. Heerlijk dat zonder gefluit elke seconde voetbal.

Wat een waardeloze scheids. Tweede helft begon hij allebei de ploegen te stressen, waardoor hij compleet de controle verloor. We hebben verdiend verloren, kan gebeuren nadat je een week niet hebt gespeeld. Het was een fout om na de 1-1 Donk nog steeds spits te laten. Je hebt geknokt en uiteindelijk moet je tevreden zijn met 1 punt, geen reden om Donk nog steeds voorin te laten, al krijgt Roco rood. Ach ja, snel vergeten en door naar volgende week.

Niet te geloven deze pingel.. voor de rest echt een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale kijker. Ik merkte wel dat toen belhanda erin kwam het spel beter ging lopen bij Gala. Beide teams verdienden in mijn ogen de 3punten vandaag, Gumruk was de gelukkige.. maar 8min blessure tijd geven en bijna 15min lang door laten spelen was ook opmerkelijk... aangezien Fener morgen ook gaat verliezen valt de schade nog wel mee voor Gala.

18 december 2020 om 19:17

Haha hoe weet je dat Fener al gaat verliezen? En tjaa we kunnen allemaal over de scheids discussiëren maar het blijft een drama, niveau van de scheidsrechters word met de jaar slechter, zelfs met VAR falen zij nog.

18 december 2020 om 19:29

Omdat Antep uit altijd lastig is en Fener totaal uit vorm is.. Fener verliest morgen.

18 december 2020 om 19:33

@bruno, ik zie dat Antep maar 1 keer verloren heeft dus wat je zegt kan nog waar zijn ook, ik denk dat een gelijkspel het meest voor de hand ligt als ik ook zie dat Antep 6 gelijke spellen heeft, we shall see!

Wat een waardeloze zaadpot, heb geen sprankje goed voetbal gezien vanuit de kant van Galatasaray. We werden nog bijna aan een punt geholpen door de scheidsrechter, was namelijk geen penalty. Wil bijna blij zijn dat we geen punt hebben overgehouden aan de wedstrijd, zou namelijk niet verdiend zijn. Verder, Fatih en Arda hou jullie is een keer in, gaat soms echt helemaal nergens over.

18 december 2020 om 19:20

Oh, en nog 2 dingen. Diagne heeft nog hardere voeten dan Dumfries en volgens mij heb ik meer talent dan Ali Yavuz.

18 december 2020 om 19:22

Kan het niet laten, Emre Akbaba is ook al zijn voetbaltalent verloren.

Fijne manier om het voetbalweekend te beginnen. En de manier waarop is ook heerlijk. Last minute winner van Mevlut Erdinç(g) aka de Lewandowski uit Yozgat. Nu hopen dat Fener de punten pakt tegen een gedegen Antep.

Ook al ging de R en P pakket van vandaag naar Galatasaray, wist deze scheidsrechter prima hoe hij geniepig alle 50/50 beslissingen in het nadeel van ons te geven. Maar goed, als je na de 1-1 in de 95ste minuut als een dier de 1-2 probeert te maken, dan word je onvolwassen spel bestraft op een vrijdagavond Karagumruk.

Ik dacht de afgelopen weken dat er wat lijn kwam in ons spel, maar het was weer ouderwets flut.

18 december 2020 om 19:28

Sluit ik me zeker niet bij aan. Er schieten me meteen 2 doeltrappen van gs te binnen die eigenlijk een hoekschop zouden moeten zijn. Sluit me er wel bij aan dat het alles-of-niets voetbal een beetje naïef was en dat je best tevreden had kunnen zijn met een puntje hier.

18 december 2020 om 19:42

Alexdesouza07. Als we de statistieken mogen geloven hebben wij vandaag 22 overtredingen gemaakt tegenover 11 van Fatihkaragumruk. Nog niet eerder dit seizoen zoveel. We waren slecht he, begrijp mij niet verkeerd. Maar deze scheidsrechter wist heel goed 51/49 te fluiten. Ach ja. Stsl zullen we maar zeggen hehe.

18 december 2020 om 19:55

1 wedstrijd moet toch de wedstrijd zijn met de meeste overtreding hehe. Denk niet dat we ons blind moeten staren op de statistieken. We zijn het er in ieder geval over eens dat de scheids het beter had kunnen doen.

We waren al een redelijk lange tijd ongeslagen gebleven, dus was het aan de ene kant ook wel goed om weer onderuit te gaan. We gaan een drukke schema tegemoet, dus snel vergeten deze wedstrijd. Karagumruk heeft verdiend gewonnen!

Als je in de laatste seconden van een wedstrijd een tegentreffer incasseert en daar niet eens om treurt, dan zegt dat wel genoeg. Galatasaray verdiende namelijk geen minuut om te winnen.

Dit Galatasaray heeft geen pit en vooral geen creativiteit. Het middenveld kan niets creëren, omdat we daar de spelers niet voor hebben. Tel daarbij ook nog eens op dat we geen killerspits hebben en dan weet je wel hoe laat het is. Als we tegen een ploeg moeten spelen die de boel achterin op slot weet te houden, en op de counter loert (zoals Karagumruk vandaag), dan weet je al van tevoren dat het een kansloze zaak is omdat we niets kunnen creëren. Feghouli, Emre Akbaba en Emre Kılınç zijn echt ondermaats. Vooral Emre Akbaba is dramatisch. Die moeten we zsm lozen. Ook in de verdedigingslinie zijn we ondermaats. Ryan Donk is fysiek sterk, maar dat is ook zijn enige kwaliteit als verdediger zijnde. Hoe Sarrachi linksback is geworden blijft me een raadsel. Die gozer kan voor geen meter verdedigen. Aanvallend zit het bij hem wel snor, maar verdedigend is hij echt dramatisch. Ook Linnes is te wisselvallig. Alleen Marcao deed het in mijn ogen oke vandaag. Tevens speelde Taylan als enige een puike pot vandaag.

Galatasaray zal nog steeds meedoen om de titel, maar als we in de aankomende transferperiode geen goede middenvelders halen, dan zie ik het heel somber in.

18 december 2020 om 19:30

Ik vind Taylan dit seizoen sowieso wel altijd goed spelen op zijn nieuwe positie. Knap van terim dat hij dat heeft gezien.

Die Terim is ook niet oud te krijgen, maar zijn er echt helemaal geen coaches in Turkije voor Galatasaray want op een gegeven moment weet ook iedereen hoe alles werkt met deze trainer en hoe je die kan bestrijden.

18 december 2020 om 19:39

Fatih Terim is er nog steeds omdat hij bij een deel van de aanhang oneindig veel krediet heeft. Tijdens een mindere periode met een andere trainer zal zijn naam (door een deel van de aanhang) dus meteen als eerste worden geroepen om aan het roer te komen. En het bestuur luistert daar dus naar. Zodoende ontstaat er een vicieuze cirkel waarin het Fatih Terim-IN en Fatih Terim-OUT is.

In Turkije zijn er zeker wel trainers die iets moois kunnen maken van dit Galatasaray, maar het probleem is dat Turkse supporters daar geen geduld voor hebben. Al bij een beetje slecht resultaat wordt er massaal om ontslag gescandeerd. Die mentaliteit is ook deels schuld aan de achteruitgang van het Turks voetbal in de afgelopen jaren.

Karagumruk verdiend gewonnen. Scheids heeft GS niet normaal geholpen vooral de laatste 15 min. Corners van Karagumruk werden niet gegeven en GS kreeg een doeltrap en over de penalty ga ik het niet eens over hebben. Scheidsrechters zijn slecht dat roep ik al weken. Galatasaray verdiende hier niet eens 1 punt. Ze voetballen heel slecht vgm kwamen ze pas 90e min heel gevaarlijk met Diagne voorderest niks maar wat verwacht je als je spelers erin brengt die een wedstrijd moeten kantelen genaamd Arda Turan en Omer Bayram.

Goed om te zien dat Karagümrük hier wint, dik maar dan ook dik verdient.
Galatasaray gaat veel punten verliezen als ze zo door blijven spelen

Ik heb hem zelf ook bekritiseerd, maar Sergen Yalcin had wel een punt toen hij zei dat alleen hij ernaar gevraagd wordt als hij geen jonge spelers opstelt. Diezelfde vraag moet ook gesteld worden aan de trainers van Gala, Fener, Trabzon, Basaksehir, van alle clubs. Ik had eigenlijk juist van Terim verwacht dat hij het goede voorbeeld zou geven en 1 of 2 jeugdspelers voor de leeuwen zou gooien. Zelfs de bekerwedstrijden worden gebruikt om de wisselspelers fit te houden, maar dat is helemaal niet nodig met 40 competitiewedstrijden en 5 wissels per wedstrijd. Er zit niks anders op dan clubs te dwingen om jeugdspelers op te stellen, wat ze vanaf volgend seizoen ook gaan doen als ik het niet verkeerd heb.

18 december 2020 om 19:58

Als ik Ali Yavuz Kol in zie vallen, dan snap ik wel waarom ze geen kans krijgen. Drama. Als je speelt, moet je soort van talent laten zien. Net als destijds Ozan Kabak en nu bij jullie Ridvan. Om nou jeugdspelers op te stellen, omdat ze jeugdspelers zijn ? Ik weet het niet.

18 december 2020 om 20:12

Maar gangstarr, doen de andere gasten het dan veel beter? Ali Yavuz valt telkens in de laatste 10 minuten in en dan verwacht iedereen dat hij wat gaat forceren. Dat lukt de meeste ervaren spelers toch ook niet? Ik wil niet dat gasten als Nsakala en Donk de voorkeur krijgen boven Ridvan en Emin Bayram. Als dat wel gebeurt, verwacht ik dat ze het verschil maken maar dat is niet het geval.

18 december 2020 om 20:18

Ik ben zelf ook trainer, zo werkt dat niet. Je kijkt elke week met welke 11 je het meeste kans maakt op drie punten. Waarom moet je een Donk waarmee we al weken winnen eruit halen ? Dan moet je je selectie zo samenstellen dat je de keuze hebt tussen een jongen van 19 en een jongen van 21. Als je echt talent hebt, dan breek je vanzelf door. Zie Ozan, Ridvan enzovoort.

18 december 2020 om 20:29

Donk staat 4 wedstrijden in de basis, 2 winst 1 gelijkspel 1 verlies. Moet ik daarvan onder de indruk zijn? Ik bedoel dat je vanaf het begin moet kiezen voor Emin. Talent breekt in de meeste landen inderdaad vanzelf door, maar niet in Turkije, kom op. Geloof je daar na al die jaren nog steeds in? Pas als er geen andere keus meer is, wordt er gekozen voor talenten. Jong kan je hem niet meer noemen, maar als de spelers waar Terim om vroeg werden gehaald, zat Taylan bijvoorbeeld nu nog steeds op de bank. Nood breekt wet in Turkije.