Rentree van Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel bij PSV komt dichterbij

Vrijdag, 18 december 2020 om 17:06Dominic Mostert

Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel werken toe naar hun eerste minuten van het seizoen bij PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt vrijdag dat Gutiérrez de groepstrainingen heeft hervat, terwijl Van Ginkel al twee dagen meetraint met de ploeg. Wanneer Gutiérrez en Van Ginkel precies hun rentree kunnen maken, is nog niet duidelijk.

In september moest Gutiérrez geopereerd worden aan zijn enkel. Inmiddels is de Mexicaans international zo ver in zijn revalidatie, dat hij weer kan meetrainen met de groep. Voor de winterstop zal Gutiérrez nog niet terugkeren op het veld, maar hij hoopt in de tweede seizoenshelft een belangrijke rol te kunnen spelen voor PSV. Hetzelfde geldt voor Van Ginkel, die dit seizoen wordt gehuurd van Chelsea. De voormalig aanvoerder van PSV speelde vanwege aanhoudende knieproblemen geen officiële wedstrijd meer sinds 6 mei 2018.

Voorlopig zal het voor Van Ginkel bij trainen blijven. "Hij is een goede speler, zowel in het spel zonder bal als in balbezit", vertelt trainer Roger Schmidt op de wekelijkse persconferentie. "Een speler met een uitstekende mentaliteit, die goed is in de passing en heel compleet is. Het is natuurlijk niet voor niks zo dat Chelsea hem in het verleden heeft gekocht." Wat betreft zijn rentree zal veel afhangen van de fysieke reacties die Van Ginkel na trainingen en wedstrijden krijgt.

"In de laatste twee dagen deed hij weer mee in de teamtraining. Hopelijk is er geen reactie", geeft de oefenmeester aan. "Dan kunnen we de volgende stap zetten in teamtrainingen later deze maand. We wisten vanaf het begin dat het een lange weg zou zijn. Lukt het Marco om goed door de teamtrainingen te komen, dan zien we hem snel weer terug op het veld. We hebben geduld met hem. Het idee was om in de eindfase van het seizoen een topspeler erbij te kunnen hebben."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door t. alavez)

De oude van Ginkel is de ontbrekende schakel van dit elftal, zo'n box-to-box speler heeft Psv echt nodig op het middenveld. Sangaré-Rosario is in mijn ogen toch te sober om kampioen te worden in de eredivisie. Mocht van Ginkel zijn oude niveau halen, en niet een tweede Robben worden, dan zie ik Psv zomaar verrassen dit jaar in de competitie, en in Europa.

18 december 2020 om 17:35

Wat bedoel je met verassen? Het zou toch geen verassing zijn als PSV met haar materiaal kampioen gaat worden, Ajax lijkt me alleen in de breedte wat sterker. Van Ginkel was echt een heerlijke middenvelder, denk dat hij het zonder blessures ook wel bij Chelsea had gered. Benieuwd wat hij nu nog kan, is inmiddels toch al weer dik 2 jaar geleden..

18 december 2020 om 17:55

Met dit materiaal is PSV gewoon net zo'n dikke kanshebber als Ajax. Daar gaat het niet om. Maar kijk even waar PSV in juni stond. Heel Nederland lachte PSV uit omdat ze een zwakke selectie hadden, er geen spelers waren om te verkopen, Joh de Jong had 40 miljoen verbrand, PSV had ook geen geld meer om spelers te halen etc, etc.
En kijk dan even waar PSV nu staat. Dát is verrassend, of vind jij van niet en wist jij in de zomer al wel dat PSV zoveel goede spelers ging halen??

18 december 2020 om 18:04

‘Maar daar gaat het niet om’ Wat jij allemaal zegt ging het toch überhaupt niet om? 😅 Verder is het toch waar betreft JDJ? Je doet net alsof het nieuw is dat PSV goeie spelers kan kopen ofzo. Götze is een buitenkansje en dat is fantastisch. Maar jij doet nu voorkomen alsof PSV een middenmoter was en uit de dood is opgestaan, kom op je bent PSV, het is toch doodnormaal dat hun met Ajax de beste selectie hebben en samen voor de titel gaan?

18 december 2020 om 18:21

Nog steeds staat er toch geen enorm sterke selectie? Centraal achterin mist er een echte kwalitatieve speler en als er daar iemand uitvalt dan wordt het heel snel heel smal. Het middenveld is gewoon zeer sterk en breed, dat is dik in orde. De aanval is dan weer een beetje een vraagteken omdat er enerzijds zeer kwalitatieve spelers aanwezig zijn, maar zeker qua spitspositie is het nog altijd redelijk smal. Als er iets is met Zahavi (die toch ook nog niet geweldig is) of Malen dan hebben ze daar echt wel een probleem. En ik blijf erbij dat er qua transfer politiek echt niks veranderd is bij PSV, ze hebben nog gewoon dezelfde aanpak als de vorige desastreuze zomer alleen pakten de transfers nu beter uit. Ook hebben ze naar de toekomst toe een aantal grote problemen. Momenteel is er geen doelman voor de lange termijn want Mvuogo is gehuurd, centraal achterin missen ze zoals eerder gezegd de echte kwaliteit, in de spits zitten ze dan met Zahavi van 33 en een aantal spelers zoals Götze, Malen en toch ook wel Dumfries (al zou die gewoon lang kunnen blijven natuurlijk) lijken me nu niet de spelers die nog 3 jaar bij PSV voetballen. En aan die miskopen van 40 miljoen zitten ze nog vast, want uitlenen is geen permanente oplossing. Dat alles neemt natuurlijk niet weg dat PSV nog perfect kampioen kan worden. Want momenteel staat er een degelijk team.

18 december 2020 om 18:48

Qua transferpolitiek niets veranderd? Volgens mij is er geen club in Nederland waar het transferbeleid dit seizoen zo radicaal is omgegooid als bij Psv. Waar de aankopen de afgelopen twee jaar uit de koker van John de Jong kwamen, heeft Schmidt het heft dit jaar stevig in eigen hand genomen. Alle aankopen kwamen uit zijn netwerk m.u.v. Sangarã©. En dat de spitspositie niet goed bezit is, is toch echt grote onzin in mijn ogen. Sterkst bezette positie van Psv. Als Malen en Zahavi weg zouden vallen (laatstgenoemde zal tweede seizoenshelft uberhaupt geen basisspeler meer zijn gok ik), kunnen Gakpo en Madueke zonder problemen naar voren geschoven worden. Zij hebben dit seizoen al bewezen dat ze geen moeite hebben om als spits te spelen in een 4222 systeem. Madueke heeft zelfs aangegeven dat dit zijn favoriete positie is. Overigens is Mvogo voor twee jaar gehuurd en heeft PSV best wat talentvolle keepers in de jeugd rondlopen. Al sluit ik ook niet uit dat ze Mvogo definitief gaan vastleggen. En ja natuurlijk zullen Malen, Dumfries en Gotze niet nog 3 jaar bij PSV rondlopen. Zelfde geldt voor Ihattaren, Madueke, Gakpo en Teze. Maar dit is toch gewoon het lot van iedere club in Nederland? Zo gaat dat ook bij Ajax. De grote talenten spelen twee, heel misschien drie, jaar als basisspeler in het eerste en zijn daarna weg.

18 december 2020 om 18:55

De transferpolitiek is helemaal niet veranderd. Nog steeds worden er gewoon bekende spelers gekocht (meestal uit topcompetities) en is er niet echt sprake van onbekende spelers scouten. Sangaré, Mvuogo, Zahavi, Götze en Max kent echt elke gemiddelde voetbalfan wel. Hetzelfde was het geval bij Bruma, Baumgartl, Doan, Mitroglou, Lato en Ricardo Rodriguez. Het enige verschil is dan ook dat de meerderheid tot nu toe wel redelijk goed uitpakt. Trouwens zeg jij nu dat het allemaal van Schmidt komt maar andere PSV-fans ontkennen dat dan weer. En ja natuurlijk kunnen Madueke en Gakpo daar spelen, maar als die in de spits spelen is er weer iemand minder op de flanken beschikbaar. Dus ja dan wordt het toch vrij snel redelijk smal als bijvoorbeeld Malen er nu lang uit zou liggen.

18 december 2020 om 19:03

@MessiBazoer, toch heeft Constant in mijn ogen wel een punt hier. Er waren genoeg leden hier die beweerden dat PSV het heel zwaar zou krijgen dit seizoen. Ik heb regelmatig gelezen dat PSV absoluut niet mee zou doen om de titel en dat een derde plaats het hoogst haalbare zou zijn. Meerdere leden beweerden zelfs dat PSV met Vitesse en Utrecht zou moeten spelen om plek 5. Dus ja, dan is het in mijn ogen best verrassend (verassend is wat anders ) dat PSV goed mee doet, zowel in de Eredivisie als de Europa League. Sowieso is het centrale duo Teze - Boscagli één grote verrassing in mijn ogen. Het ziet er toch echt een stuk rooskleuriger uit voor PSV dan pakweg een half jaar geleden.

18 december 2020 om 19:07

Dus de transferpolitiek van PSV is in jouw ogen hetzelfde gebleven omdat ze nog steeds "bekende spelers kopen" en "geen onbekende spelers kopen"? Dus als PSV volgend seizoen Neymar, Mbappe, Ronaldo en Messi zou halen, zou PSV nog altijd dezelfde transferpolitiek hanteren in jouw ogen? Dat is toch onzin? In mijn ogen is de transferpolitiek van PSV wel degelijk veranderd, omdat ze nu duidelijk inzetten op spelers die van een kwalitatief hoger niveau zijn. Verder hebben Gotze en Zahavi zelf aangegeven dat Schmidt de voornaamste reden was om naar PSV te komen, dus dat valt niet te ontkennen lijkt me. En ik vind het ook best voor de hand liggend om te stellen dat Fein (duitser), Max (duitser), Muller (duitser) en Mvogo (red Bull) uit de koker van Schmidt komen. Verder beschikt PSV naast Gakpo en Madueke gewoon nog over Mauro, Ihattaren en Gotze als aanvallende middenvelders he.

18 december 2020 om 19:08

@Lierse, "Ook hebben ze naar de toekomst toe een aantal grote problemen." Dat is nou eenmaal het lot van Nederlandse ploegen. Elke drie seizoenen staat er een compleet andere basiself. Dat is bij Ajax, Feyenoord en AZ niet anders hoor. Ik denk dat PSV ook helemaal geen groter probleem heeft dan in eerdere seizoenen. Het kapitaal op het veld is de afgelopen maanden fors toegenomen. Ja, er zullen spelers vertrekken. Zoals elk seizoen. En zoals elk seizoen wordt het weer een kwestie van verstandig en goed inkopen. Dat is vorig jaar zeer matig tot slecht gedaan, dit jaar ziet het er een stuk beter uit. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Jong, Gerbrands en Schmidt gaan doorselecteren.

18 december 2020 om 19:16

Ze vissen nog gewoon in dezelfde vijver. Spelers die bij middenmotors spelen in topcompetities of om een of andere reden op een zijspoor zijn beland bij topclubs. En dat zinnetje “omdat ze nu duidelijk inzetten op spelers van een hoger niveau” is toch ook heel vreemd? Of ga je beweren dat ze toen ze 15 miljoen betaalden voor Bruma er minder van zouden verwachten dan van Max omdat Max “van een beduidend hoger niveau” is? Zoals gezegd, eenzelfde soort aankopen alleen pakken ze nu beter uit. En ja dan heb je dus Ihattaren (hoeveel heeft die gespeeld dit seizoen?), Götze (hoeveel heeft die de afgelopen jaren gespeeld) en Mauro (onbekend of die het niveau aankan) voor op de flanken. Dus stel even dat Malen geblesseerd is en je zet Gakpo daar. Als je in een fase zit waar de wedstrijden elkaar snel opvolgen dan wordt het al heel moeilijk om bepaalde spelers rust te geven, en zeker als er nog extra blessures of schorsingen bij komen.

18 december 2020 om 19:18

@dieGelbe, nu wat er voor andere teams geldt is natuurlijk niet heel relevant voor de problemen die PSV zal hebben. Binnen nu en twee jaar een nieuwe spits, een nieuwe doelman, een nieuwe cv en mogelijk een nieuwe rechtsachter zoeken (en zeker doelman, cv en spits zijn echt vitale posities) is echt geen sinecure. Dat zijn vaak namelijk de posities die het moeilijkst opgevuld worden.

18 december 2020 om 19:23

Hoe kun je Max nu met Bruma vergelijken? Eerstgenoemde blonk uit in de Bundesliga, laatstgenoemde zat op de bank bij een Bundesliga-club. De aankoop van Bruma was een enorme gok, terwijl het bij Max direct duidelijk was dat er kwaliteit in huis werd gehaald. Ihattaren heeft dit seizoen 14 wedstrijden gespeeld, zijn niet zoveel Psv'ers die daar boven zitten hoor? Gotze is gewoon topfit en heeft al aangegeven dat zijn fysieke problemen achter hem liggen. Is niet dat hij rondloopt met een kwetsbare knie ofzo he. Kijk natuurlijk zal PSV het moeilijk hebben als een speler als Malen wegvalt, maar welke club heeft het niet moeilijk als zijn beste speler wegvalt? Als een spits zoals Zahavi wegvalt, kan PSV dat qua selectiebreedte prima opvangen (dat doen ze momenteel overigens al, want Zahavi is al een paar weken geblesseerd).

18 december 2020 om 19:33

Het punt is dat je dan 6 spelers hebt voor 4 posities (Zahavi, Mauro, Götze, Ihattaren, Madueke en Gakpo), dus als er dan een schorsing, nog een blessure of gewoon een heel drukke kalender hebt dan wordt het smal. En ik had het specifiek over de spitspositie omdat het natuurlijk ook maar de vraag is of Madueke of Gakpo daar ook vlot hun doelpuntjes gaan maken. En over Max/Bruma, ik hoop dat je zelf ook wel inziet dat Max bij Leipzig waarschijnlijk ook wel op de bank zou zitten momenteel voor Angelino. Dus het verschil Leipzig/Augsburg is weldegelijk zeer relevant. Maar buiten het feit dat iemand anders ze scout en ze naar jouw mening “duidelijk beter” (wat natuurlijk makkelijk is nadat ze een succes zijn) zijn, zie ik geen veranderingen aan het beleid van PSV omtrent de spelers die ze aankopen.

18 december 2020 om 19:48

Lierse, oprechte vraag. Hoeveel wedstrijden van PSV heb je dit seizoen bekeken? Madueke heeft dit seizoen 3 van zijn 5 goals als spits gemaakt, Gakpo 2 van zijn 7 (terwijl hij hier in verhouding veel minder vaak gespeeld heeft). Zahavi heeft in totaal maar 1 non-penalty goal gemaakt. Ihattaren speelt gewoon vaak en Gotze is topfit en zijn gezondheidsproblemen spelen hem geen parten meer. Denk dat het wel goed is om deze zaken even helder te hebben. En wat betreft Max/bruma: bij de komst van Max vroegen de verslaggevers aan hem waarom hij voor PSV koos terwijl hij door de media in verband werd gebracht met clubs van een veel groter kaliber. Ook in Duitsland was er grote verbazing voor zijn keuze voor Psv. Bij de komst van Bruma was het enige wat men zich afvroeg of hij zijn Galatasaray-niveau van 5 jaar geleden nog kon aantikken. De komst van Max was een stunt, die van Bruma totaal niet.

18 december 2020 om 19:51

@Lierse, toch vind ik het wel relevant wat andere ploegen doen. Je kan met een matige selectie kampioen worden als de concurrentie zich niet goed heeft versterkt. Net zo goed kan je naast een kampioenschap grijpen met een ijzersterke selectie. Natuurlijk is het niet makkelijk om die posities op te vullen, maar Nederlandse ploegen doen toch niets anders? Elk jaar moeten posities opgevuld worden. Dat is ook gewoon het verdienmodel van Nederlandse clubs. En er staan altijd weer nieuwe spelers op om die posities in te vullen. Twee jaar geleden was het ook afwachten hoe Dumfries (rechtsachter) en Malen (spits) zich zouden ontwikkelen. Die hebben zich bij PSV inmiddels opgewerkt tot international. Teze, Gakpo en Ihattaren kunnen maar zo snel volgen. Het zal best een uitdaging vormen om het niveau van de selectie te verhogen, maar een probleem zou ik het toch echt niet willen noemen.

18 december 2020 om 20:00

Nu fijn dat je puur focust op alleen Max en Bruma, maar als je nu die twee lijstjes van aankopen naast elkaar legt dan ga je toch niet met droge ogen beweren dat PSV veel meer van de aankopen van dit jaar verwachte dan dat ze vorig jaar deden (Götze uitgezonderd)? En leuk dat Götze en Ihattaren (hoeveel basisplaatsen, goals en assists het laatste jaar) veel spelen maar dat neemt toch niet weg dat het nog steeds krap wordt bij blessures? En dat argument van Gakpo kan ook wel de vuilbak in aangezien die twee goals tegen de wereldploeg NS Mura uit Slovenië waren. Die van Madueke waren dan weer tegen ADO, Emmen en Omonia. Als jij daaruit met zekerheid kan concluderen dat Madueke en Gakpo veel zullen scoren in de spits dan vind ik dat oprecht straf.

18 december 2020 om 20:02

@Gelbe, ik had het ook over het Europese niveau, waar PSV toch de aansluiting wilde maken bij de Europese subtop als ik het me goed herinner.

18 december 2020 om 20:15

PSV speelt het overgrote deel van haar wedstrijden tegen ploegen van een dergelijk kaliber. Als je alleen de wedstrijden tegen tegenstanders van formaat mag meerekenen, houd je een hele kleine sample size over. Maar daarom ook mijn vraag of je wel eens een wedstrijd van PSV kijkt? Want daarmee kun je uiteindelijk wel het beste oordeel vormen. Speciaal voor jou heb ik de lijstjes naast elkaar gelegd. Aanwinsten 2019: Doan (basisspeler Groningen), Bruma (wisselspeler Leizpig), Baumgartl (op het tweede plan geraakt bij Stuttgart), Boscagli (wisselspeler Nice), Mitroglou (wisselspeler Marseille), Lato (wisselspeler Valencia). Aanwinsten 2020: Max (basisspeler Augsburg), Zahavi (basisspeler in China), Fein (basisspeler Hsv), Sangarã© (basisspeler Toulouse), Gotze (wisselspeler Dortmund), Mvogo (wisselspeler Leipzig). Ik vind persoonlijk echt wel dat je van het tweede lijstje meer kon verwachten.

18 december 2020 om 20:24

Ik kijk zeker niet alles, maar ik heb wel al een wedstrijd of 5,6 gezien van PSV dit seizoen. Maar ik zeg trouwens nergens dat de aanvallers niet voldoen, ik zeg gewoon dat het bij blessures krap wordt, dat er dan geschoven moet worden met spelers van andere posities en dat het onzeker is of die spelers daar even goed zullen presteren.

18 december 2020 om 23:54

Lierse1997, ik snap je punt niet helemaal dat je wilt maken. Door de blessure van Romero en het plotselinge vertrek van Lammers is de spitsenpositie minder goed vertegenwoordigd voor zover zijn we het eens. Dat even terzijde heb je toch nog steeds genoeg opties? Je hebt nog steeds Zahavi, Malen, Piroe als echte spits en Madueke, Gakpo als gelegenheidsspits. In het geval van een hopeloze vorm of blessure kan je het systeem nog enigszins wijzigen dat je maar met 1 spits speelt of met een gelegenheidsspits.
In een heel ideaal scenario heb je natuurlijk geld voor nog meer backup, maar de spitsenpositie vind ik alles behalve een prioriteit of een probleem.

19 december 2020 om 00:07

Nu dat van Lammers was inderdaad ongelukkig, hij wilde blijkbaar echt weg. Maar Romero is echt zo een speler waar je jammer genoeg niet op mag rekenen als vaste speler, die moet je echt al bijna als bonus zien als die fit is. En PSV speelt met een tweespitsensysteem en heeft daar ook de selectie relatief op afgesteld. Nu er zijn drie echte spitsen aanwezig voor twee posities en Piroe wil je toch ook niet komen aanzetten als het er echt toe doet? En zoals aangegeven kan je dan beginnen schuiven met Madueke en Gakpo, maar vanaf dat spelers dubbel beginnen tellen voor posities dan begin je een soort gevoel van schijnveiligheid te creëren. Zeker in een coronaseizoen waar er een hogere kans op blessures is, vind ik persoonlijk dat de diepe spits positie en ook de centrale verdedigers positie diepgang missen. Als er met 1 spits gespeeld gaat worden dan is het probleem er inderdaad niet zo, maar het lijkt me toch duidelijk dat Schmidt een bepaald systeem in gedachten heeft met daarin twee spitsen.

19 december 2020 om 00:49

Ik denk dat je het over het geheel zou moeten zien. Stel je voor je bent manager van PSV en bent verantwoordelijk voor het aankoopbeleid en de selectie. Als je kijkt naar wat je budget is en welke spelers tot je selectie behoren kan je toch niks anders concluderen dat er geen tot nauwelijks ruimte was voor meer spitsen? Je hebt naar alle waarschijnlijkheid weer beschikking over Romero volgend jaar. Plus nog andere spelers die je in de spits zou kunnen zetten. In een ideaal scenario met gouden bergen hadden ze natuurlijk gelijk vervanging kunnen regelen. Maar geheel realistisch is dit niet. Gezien het feit dat alles onzeker is momenteel. Door de Corona onder andere en door de hoge uitgave aan andere spelers. Nee, ik ben blij met het huidige beleid dat ze niet nog meer spitsen hebben aangetrokken.

19 december 2020 om 01:11

Met zo een dingen moet je inderdaad rekening houden als manager. Alleen lijkt het me dan nog steeds geen goed plan om dan toch absoluut met 2 spitsen te willen spelen. Natuurlijk kan er geschakeld worden naar een 1-spitsensysteem, maar dat vergt toch weer een totaal andere tactische aanpak en ook de manier van “gegenpress” werkt totaal anders. Begrijp me trouwens niet verkeerd ik vind dat de selectie sterk is, alleen soms niet breed genoeg. En natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden maar die tellen niet mee helaas bij de eindafrekening. Ik heb ook eens een dag voor een tussentijds examen algemene natuurkunde II de pech gehad dat er een boom door mijn dak viel door een storm, maar daar hielden ze helaas geen rekening mee bij het verbeteren 😅.

In de Mexicaan heb ik geen vertrouwen maar ik zie graag Marco in plaats van Rosario. Rosario is wel echt de zwakste in het team. Marco beweegt veel meer en is aan de bal ook veel beter.

18 december 2020 om 18:36

Het is echter de vraag hoe Marco terugkeert van zijn blessure. Hij heeft al een tijdje niet gespeeld en op de positie van Rosario wordt van hem verwacht dat hij verdedigend zijn mannetje staat. Denk dat hij, mits in vorm, wel een welkome versterking is op het middenveld. Een type met loop- en scorend vermogen is altijd welkom, zeker in dit huidige Psv zie ik veel mogelijkheden voor hem op aanvallend vlak.

18 december 2020 om 19:25

Van Ginkel heeft dik twee jaar geen wedstrijd gespeeld. Alleen maar blessureleed. Ik heb er totaal geen vertrouwen in dat hij weer op niveau komt. En dat is alleen nog maar er komen...... fit blijven is hem nooit meer langere tijd gelukt. We mogen er stilaan van uit gaan dat dit ook nu niet het geval zal zijn. Guti was niks, is niks en wordt niks. Slap in de duels, ballen pardoes in de benen van de tegenstander spelen, weinig tot niet scoren, langzaam enz enz.

Ben benieuwd. Guti was vorig seizoen vooral een slappe zak in de duels naar mijn mening. Iets wat PSV op die positie niet kan veroorloven met het soms bijna overdreven drukzetten van het middenveld. Van Ginkel zou natuurlijk geweldig zijn naast Sangare, maar eerst maar eens zien hoe hij herstelt.

Nou, als PSV Van Ginkel weer in zou kunnen zetten dan gaat dit PSV echt weer een stap verder omhoog! Dan is in feite alleen nog de positie centraal achterin matig bezet. Maar voor de rest heeft PSV dan in elke linie heel veel kwaliteit en klasse rondlopen!
Dat wordt nog wat straks na de winterstop. Want ik neem aan dat Van Ginkel pas in januari/februari weer van de partij zal zijn.

18 december 2020 om 17:25

Centraal achterin matig bezig? Vind Teze en Boscagli echt een goed duo samen. Teze brengt veel snelheid en kracht en Boscagli brengt veel voetbal van achteruit en staat vaak ook goed.

18 december 2020 om 17:28

Voor het niveau dat PSV moet nastreven heb je een gemankeerd centrum. Teze heb ik nog wel enige fiducie in, maar Boscagli is een aanfluiting. Slap, geen kerel, wordt geroemd maar als verdediger neem ik hem niet serieus en zijn zogenaamd 'geweldige trap' vind ik ook heel erg overschat. Kijk maar eens goed. De helft van die passes komt niet eens aan en als je goed kijkt zijn het bijna allemaal van die bananenballen. Nooit eens een strakke rechte pass, altijd een boogje erin. En tegen Sparta en Twente is het kiele kiele, internationaal is dit echt een aanfluiting. Heb al eerder gezegd, PSV moet ofwel Senesi ophalen, danwel Alvarez. Als ze haalbaar zijn, wat ik betwijfel.

18 december 2020 om 17:35

Dan zijn we het niet met elkaar eens. Boscagli vind ik top en veeel beter dan vorig seizoen. Zie hem veel ballen vooruit spelen die goed aankomen. Zie hem ook vaak goed Max weg sturen wat meteen gevaarlijk wordt. Ook dat je aangeeft dat hij slap is..heb die jongen zo veel duels makkelijk zien winnen. Zowel Boscagli als Teze zijn echt onderschat, vooral de laatste is niet een keer benoemd door de media terwijl hij zich echt goed ontwikkeld

18 december 2020 om 17:37

@constant kante, dat de helft van zijn passes niet aankomen is natuurlijk wel wat overdreven. Boscagli heeft een passnauwkeurigheid van 85%, wat best prima is gezien hij vaak de oplossing vooruit probeert te zoeken. Ik vind hem aan de bal echt goed, denk dat in de Eredivisie alleen Blind beter is als voetballende CV. Verdedigend mankeert er inderdaad wel het een en ander aan Boscagli, maar je bent toch niet serieus als je vindt dat PSV Alvarez moet halen?! Dan zie ik 10x liever Boscagli.

18 december 2020 om 17:46

Bedankt voor het na kijken van de passnauwkeurigheid. Als ik zie welke ballen Boscgali geeft dan vind ik 85% heel hoog. Volgens mij heeft Boscagli sws hele goede statistieken dit seizoen.

18 december 2020 om 17:48

"boscagli heeft een passnauwkeurigheid van 85%,"

Daar zitten dus al die ballen breed naar Max en naar Teze ook bij. Of heb jij voor mij een statistiek over zijn accuracy bij ballen vooruit over meer afstand dan 15 meter? Want dáár heb ik het over. Want ik kan ook 85% passing accuracy halen als CV als ik de bal tig keer achterin rondspeel.

18 december 2020 om 17:52

Nogmaals, Teze die vind ik nog iets hebben. Boscagli niet. En inderdaad, dan zij wij het niet eens met elkaar. Je zult het nog gaan zien komend seizoen. Geen idee of je PSV fan bent, of niet, maar als je dat wel bent dan geef ik je op een briefje dat we het nog vaak over Boscagli gaan hebben. En niet in positieve zin.
Laat ik het zo zeggen, ik vond Viergever ook al een enorme aanfluiting. Maar die deed het, vonden velen hier, toch gewoon prima??! Terwijl ik mey eigen ogen zag hoe Viergever ingeveer bij elke tegengoal van PSV negatief betrokken was. Kijk anders de goals afgelopen twee seizoenen nog maar eens kritisch terug. Als je erop gaat letten dan valt dat echt op.
Enfin, jij vindt Boscagli wel goed. Het zij zo. Vergeet niet dat ik ook altijd discussies had met lieden hier die Bruma een uitstekende CV vonden. Dat vond ik ook heel erg weinig. Zag er imdrukwekkend uit maar super kwetsbaar, simpel uitglijden en gewoon heel vaak door de mand gevallen. Dus, ik ben heel kritisch op Cv's . En ook op Boscagli. Tijd voor PSV om weer een fatsoenlijke CV te halen. Moreno was de laatste die voldeed. Sindsiden is alleen Scwaab acceptabel geweest. De rest niet.

18 december 2020 om 17:59

Fan wil ik mezelf niet noemen, vooral als ik mezelf met jou vergelijk haha. Ik ben een barcafan en pak de afgelopen jaren af en toe wat wedstrijden van PSV mee omdat ik dat de mooiste club in Nederland vind. Dit seizoen speciaal voor PSV fox genomen omdat ik met de komst van Schmidt wel benieuwd was naar dit psv dit seizoen. Ik hoop natuurlijk dat je ongelijk hebt over Boscagli maar dan gaan we de komende seizoen zien. Over Bruma ben ik het met je eens, dat vond ik echt een domme verdediger die gewoon niet de focus erbij kon houden. Met Moreno naast hem zag het er beter uit maar nee ik was er ook niet zo fan van. Ook ben ik het met je eens dat PSV een top verdediger moet halen omdat buiten Teze en Boscagli het heel mager vind. Zowel Viergever als Baumgartel vind ik veel te slap voor Psv. Ik zie ook graag een top cv komen die met Teze en Boscagli het uitvecht.

18 december 2020 om 18:08

Boscagli wordt door velen gezien als voetballend de beste eredivisie verdediger na Blind. Dat jij hem op dat punt aanvalt geeft aan dat je er geen kijk op hebt.

18 december 2020 om 18:26

"want ik kan ook 85 passing accuracy halen als CV als ik de bal tig keer achterin rondspeel." Maar dit is toch totaal niet van toepassing op Boscagli? Of heb jij echt de indruk dat Boscagli heel veel breed en achteruit speelt? Want die indruk heb ik zelf totaal niet. Statistieken van crosspasses zijn helaas niet voor handen, dus op dat punt zullen we in het ongewisse blijven. Maar op de website van de eredivisie is bijvoorbeeld wel te zien dat Boscagli het meest succesvolle passes van alle spelers in de Eredivisie heeft (739) en zijn passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander 78 procent is. Niet dat dergelijke cijfers alles zeggen, dat weet ik ook wel, maar ze stroken wel met het beeld dat ik zelf van Boscagli heb dat zijn kwaliteiten aan de bal gewoon in orde zijn.

18 december 2020 om 18:44

Boscagli is juist enorm verbeterd tov vorig seizoen, zowel op verdedigend als aanvallend vlak. Het is niet voor niets dat alle verdedigers en Mvogo de bal bij hem inleveren. Hij zoekt altijd de voetballende oplossing en durft vooruit te denken. Daarnaast heeft hij een prima trap in huis, waardoor hij Max bijvoorbeeld kan wegsturen die dan gevaarlijk kan worden. Teze daarentegen vind ik op voetballend vlak juist een stuk minder. Tuurlijk speelt hij wel is een bal vooruit, maar nog vaker breed of terug op Mvogo. Zonder Boscagli wordt Psv weer de ploeg die we gewend zijn, de lange bal hanteren. Dat deden ze een aantal jaren omdat Luuk in de spits stond. Op dat vlak vind ik dat Schmidt het goed heeft neergezet door Boscagli op CV te zetten.

18 december 2020 om 23:09

@Constant, ik ben het vaak met je eens. Maar wat Boscagli betreft ben ik het absoluut niet met je eens. Boscagli is bezig aan een prima seizoen. Zijn passnauwkeurigheid is hoog en daar zitten ook zeer regelmatig oplossingen naar voren in. Hij is gewoon comfortabel aan de bal. En als centrale verdediger heb je er inderdaad ook veel tikkies breed bij zitten. Als je een centrale verdediger daar op gaat afrekenen, dan zijn 99 van de 100 centrale verdedigers niet goed genoeg. Boscagli mag nog wat steviger de duels in gaan, dat ben ik met je eens. Maar het valt me op dat hij dit seizoen enorm veel duels wint door slim positie te kiezen. Als je dan vervolgens ook nog benoemt dat PSV Alvarez zou moeten halen, dan vraag ik me echt af wat je hebt gedronken deze avond Tot slot haal je Viergever en Bruma aan. Die zijn aan de bal ten opzichte van Boscagli drie klasses minder. Ik ga hier niet roepen dat Boscagli onvervangbaar is, maar hij vult zijn rol echt meer dan prima in en is een belangrijke pion in de opbouw van PSV.

Vraag me af of Rosario dan nog in de basis staat wanneer beide spelers weer fit zijn. Dan kan Schmidt er denk ik niet meer omheen. vginkel of Guti naast Sangare zou echt gruwelijk zijn en zoveel beter dan Rosario of Hendrix. Gelukkig word selectie zo ook weer breder.

Ik kan mij geen speler herinneren die er 2.5 jaar uitgelegen heeft en daarna direct terugkwam op zijn oude niveau. Verwacht dan ook niet dat Van Ginkel dit seizoen nog van waarde gaat zijn voor Psv. Guti heb ik helaas ook opgegeven. Aan de bal een prima speler, maar zonder bal een slappeling. Enorm traag bovendien. Lijkt me geen speler voor het vollgas fussball dat Schmidt voor ogen heeft.

18 december 2020 om 17:38

Santi Cazorla deed dat op 33-jarige leeftijd bij een Spaanse subtopper. Hij keerde zelfs terug bij het Spaans nationaal elftal. Volgens mij lag hij er ook 2,5 jaar uit met terugvallende revalidaties. Echt ongekend dat hij daarna uberhaupt nog op zo'n hoog niveau kon voetballen. Zelfs nu op 36 jarige leeftijd speelt hij nog in Qatar. Vorig jaar scoorde hij bij Villareal (5de plaats) nog tien competitiedoelpunten. Het is dus zeker niet onmogelijk.

18 december 2020 om 17:48

Prachtig tegenvoorbeeld inderdaad. Cazorla, fenomenale speler. Heb het even opgezocht, die lag er in totaal 1 jaar en 10 maanden uit (oktober 2016 - augustus 2018). Wel iets minder lang dan Van Ginkel, maar was natuurlijk ook een stukje ouder al.

19 december 2020 om 00:00

Het zou echt zo mooi zijn voor PSV als van Ginkel weer in de buurt komt van zijn oude niveau. Enorm goede voetballer die het in zich zou hebben om op het allerhoogste niveau te presteren mits die niet al zijn blessures had uiteraard. Ergens heb ik juist zo'n voorgevoel dat hij nog heel belangrijk gaat worden voor Psv, want het type voetbal dat hij speelt mist PSV nog in zijn selectie.

Guti heeft geen snelheid. Geen karakter. Geen handelingssnelheid. Geen omgevingsbewustzijn. Geen fysieke kracht. Geen verdedigend inzicht of vermogen. En hierdoor heeft PSV niets aan zijn kwaliteiten: op zich een redelijke techniek en een redelijke pass, maar dat kan hij alleen inzetten als hij in een straal van 10 meter geen tegenstander om hem heen heeft. Onder druk speelt hij de bal zo in de voeten van de tegenstander. En door dat gebrek aan omgevingsbewustzijn lijdt hij op de meest krankzinnige plekken in het veld balverlies. Voor mij staat hij als iedereen fit is helemaal onderaan in de pikorde van middenvelders. Van Ginkel daarentegen is als hij het niveau van zijn vorige periode bij PSV ook maar een beetje benadert meteen de nummer 1 voor de positie naast Sangaré. Wauw wat zou dat een power middenveld zijn, en, ook niet onbelangrijk, mét scorend vermogen. Oh jah, dat heeft Guti trouwens ook niet. Daar moeten we echt zo snel mogelijk van af.

Ben echt benieuwd naar Van Ginkel. Zou de missende schakel kunnen zijn op het middenveld. Maar is er heel lang uitgeweest met forse blessures. Hopelijk is hij snel weer fit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren