AZ laat Albert Gudmundsson trainen op vrije dag na verwijdering uit selectie

Vrijdag, 18 december 2020 om 16:15Dominic Mostert • Laatste update: 18:40

Albert Gudmundsson is deze week uit de selectie van AZ verwijderd door trainer Pascal Jansen, zo meldt het Noordhollands Dagblad vrijdagmiddag. De aanvaller moest donderdag, toen de A-selectie vrij was, met Jong AZ meetrainen. Ook vrijdagochtend trainde hij niet met de A-selectie mee. De verwachting is dat Gudmundsson zondag tegen Willem II niet bij de wedstrijdselectie zit.

Het gaat om een strafmaatregel van Jansen, maar het is niet precies duidelijk waar Gudmundsson voor bestraft wordt. Mogelijk heeft zijn reserverol tot ontevredenheid geleid bij de IJslander. Na het ontslag van Arne Slot speelde hij geen minuut meer in de Eredivisie: interim-trainer Jansen hield Gudmundsson tegen FC Groningen (1-2 nederlaag) en FC Twente (1-3 zege) op de bank. Tussendoor stond hij wel 69 minuten op het veld in de verloren Europa League-wedstrijd tegen NK Rijeka (2-1), omdat Dani de Wit met een enkelblessure kampte.

Gudmundsson, die in Kroatië een gigantische kans miste van vijf meter afstand bij een 1-1 tussenstand, kwam dit seizoen tot zeven optredens in de Eredivisie. Daarin scoorde hij drie keer, al dateert zijn laatste treffer van 1 november (tegen RKC Waalwijk). Mocht Gudmundsson inderdaad ontbreken tegen Willem II, dan moet Jansen nog meer puzzelen. De opvolger van Slot moet het al tellen zonder Jonas Svensson, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Ron Vlaar en De Wit.

De verwijdering van Gudmundsson uit de selectie draagt bij aan de onrust in Alkmaar, die deze maand tot een kookpunt kwam met het ontslag van toekomstig Feyenoord-trainer Slot en de uitschakeling door Rijeka in de Europa League. De overwinning op Twente was in dat kader een broodnodige opsteker voor de Alkmaarders, die met twintig punten op de zevende plaats in de Eredivisie staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door ruud_az)

Om bij AZ in de basis te staan komt hij gewoon te kort, heeft het niet verkeerd gedaan(begin van het seizoen), maar hij is het gewoon net niet. In mijn ogen is hij alleen geschikt voor de spitspositie, maar daar heb ik liever boadu ondanks dat hij nog niet veel heeft laten zien dit seizoen. Ik zag hem laatste wedstrijden al ontevreden op de bank zitten, waarna hij ook iets op Social media plaatste wat uitdagend opgevat kan worden.

18 december 2020 om 16:28

Was dit niet de speler die had geretweet toen ajax onder Bosz in de europa lesgue een elftal Jeugdspelers opstelde? Toen speelde hij volgens mij bij Psv.

18 december 2020 om 19:27

@ajax95 ja onder cocu. Toen PSV al voor niets meer speelde, nog wilde cocu geen jeugd opstellen

18 december 2020 om 16:31

Wat heeft hij dan op social media geplaatst?

18 december 2020 om 19:36

@AZEverton zo dan heeft PSV goed gedaan. Deze speler en Zakaria voor miljoenen verkocht, terwijl ze al hadden ingecalculeerd dat ze net te kort komen. Had zelf wel verwacht dat een Zakaria aanwinst zou zijn.

19 december 2020 om 21:20

Dus je hebt liever een speler die al een jaar niets meer klaarspeelt en in wedstrijden geen stap te veel zet, bijna geen bal kan aannemen en niet kan meevoetballen.

Toen deze jongen naar mijn cluppie kwam was ik erg enthousiast. Ik vond hem de speler bij PSV die eigenlijk niet genoeg kansen kreeg. Helaas een tijd later heeft Albert nog niet weten te overtuigen. Hoop dat de muiterij eenmalig is geweest en vind het goed dat hij gestraft wordt: niemand is groter dan de club Alkmaar Zaanstreek!

18 december 2020 om 16:30

Ben het met je eens over zijn tijd bij PSV. Toen zag ik ook een speler met potentie, maar hij staat nu al een tijd stil...

18 december 2020 om 17:10

Ik vind hem juist veel bewegelijker en harder werken dan Boadu momenteel.
Het is iig een perfecte speler om achter de hand te hebben.
Hij heeft blijkbaar zitten mokken op de bank met dit als resultaat.
Jammer want hij kiepert hiermee wel een emmertje grind om op eigen glazen.

18 december 2020 om 17:19

"ik vond hem de speler bij PSV die eigenlijk niet genoeg kansen kreeg. Helaas een tijd later heeft Albert nog niet weten te overtuigen. "
En hoe komt dat dan Prem? Omdat AZ hem niet genoeg kansen geeft? Of omdat hij gewoon niet zo goed is als jij denkt? Want wat zou anders de reden zijn dat ook Slot hem niet elke week opstelde dan?

19 december 2020 om 21:22

Hij krijgt bij AZ geen eerlijke kans omdat Boadu die al een jaar uit vorm is, altijd en eeuwig wordt voorgetrokken.

Voor deze speler denk sowieso beter om AZ te verlaten. Hij heeft best wat talent, maar is nog niet klaar voor AZ. Zo'n jongen zou gewoon 1 of 2 jaar bij een club als Heracles mee moeten draaien. Meters maken. Als de reden voor de straf klopt, is het ook een teken dat hij zijn plek niet kent/niet op zijn plek zit. AZ heeft meer spelers als hem. Evjen, Karlson.. Gewoon één van de jongens die soms tegen een basisplaats aan zitten. Als hij per se alles wilt spelen, moet hij toch echt even een stapje terug doen denk.

18 december 2020 om 16:32

Karlsson is wel goed genoeg vind ik hoor, die heeft een aantal goede potten gespeeld. Evjen wel akkoord, net als Druijf en Reijnders onder andere

18 december 2020 om 16:51

Zijn mentaliteit speelt hem parte de hele tijd, heeft opzich een goed periode achter de rug vanwege absentie van Boadu. Nu die weer terug is, wordt hij naar de bank gezet en begint het weer. Hij moet eens leren dat hij niet de enige is en anders maar een periode verhuren aan bijvoorbeeld Heracles zodat hij elke week speelt. Aan de andere kant heb je soms van die spelers, die in een andere team wat lager ineens geweldig spelen.

19 december 2020 om 21:23

Gudmundsson is al lang klaar voor Az, dat heeft hij al meerdere wedstrijden bewezen. Krijgt alleen geen eerlijke kans en is daarom terecht gefrustreerd.

Gudmundsson blijft een lastig verhaal. Ik vind het allemaal net niet met hem: voor de 10 positie mist hij een steekpass (geeft amper assists en steekt ook niemand weg), voor de vleugels mist hij snelheid en voor de spitspositie mist hij body en killerinstinct.

Hij is dus wel multi-inzetbaar, wat ideaal is, maar voor alle posities niet de eerste keus. En als hij dan net buiten de basiself bungelt laat hij ook niet zien de wilskracht te hebben om het tegendeel van de coach te bewijzen. Hij loopt er meestal een beetje nonchalant bij.
Dat hij overigens (als Scandinaviër) na 7 jaar nog steeds geen Nederlands spreekt vind ik ook wel getuigen van een gebrek aan mentaliteit.

Wat mij betreft afscheid nemen van hem als hij zich niet kan schikken in zijn rol. Gegokt, maar verloren, helaas. Met een beetje geluk vang je er nog een miljoen voor.

Ik ben waarschijnlijk de enige, maar ik vind dit best een leuke speler. Hij is nog jong en ongepolijst, maar ik vind m wel fijn voetballen en hij is multifunctioneel.

18 december 2020 om 17:14

Ik ben het met je eens hoor, ik zie hem graag spelen.
Ben zelfs nu wat enthousiaster over hem dan dat ik over Myron ben, maar ik ben nu eenmaal van de werkende voetballer.
De Wit en Midtsjo zijn mijn favorieten bijvoorbeeld en in het verleden had je de overtreffende trap Weghorst waarvoor ik nu graag naar Wolfsburg kijk.

18 december 2020 om 21:09

Leuk Tinus, ik houd veel van voetballers die het vieze werk willen doen, alleen zie ik die vergelijking in Gudmundsson niet echt, maar ik kijk ook niet alles. Begrijp verder wat je bedoeld, ik ben niet echt fan van Dani omdat ik het geen goede voetballer vind waar ik toch nog meer van houd. Dat is waarom ik wel fan ben van Midtsjo, die knapt heel erg veel op, maar ik vind ook dat hij best goed kan voetballen en het spelletje slim begrijpt. Ik was bij Ajax - AZ in Maart en iedereen had het over Idrissi Boadu en Stengs, maar Midtsjo was de beste die haalde het hele middenveld van Ajax uit z'n spel en speelde de bal altijd onmiddelijk naar voren naar een AZ speler, dat maakte een grote indruk op mij.

19 december 2020 om 21:26

Nee hoor, ik ben ook wel fan van hem. De wedstrijden dat hij meedeed, was AZ duidelijk beter dan met Boadu. Gudmundsson hoort gewoon in de basis te staan.

Hoe lang speelt deze jongen al bij Az?
Mag hij ook een keer boos zijn.
Zo te lezen niet; gelijk straf
Az verloochent de Hollandse mentaliteit en gaat steeds meer op lijken op een Amerikaans bedrijf.
Niet iets om trots op te zijn

18 december 2020 om 20:11

Hoezo Amerikaans?
Az word professioneler en iets harder dan dat we van Az gewend zijn, Hollandse mentaliteit is "meedoen is belangrijker dan winnen", nou inderdaad daar doen we niet meer aan bij Az.
Ook spelers laten gaan voor een pak melk en een zak aardappels zijn we gelukkig al jaren geleden vanaf gestapt......
Aansluiting in de top van Nederland vereist een andere koers en daar horen geen dwarse koppen in thuis, hetzelfde geldt voor trainers die dus liever een stap maken richting een club met een prijzenkast ipv een solide toekomst.

18 december 2020 om 20:54

Volgens mij haal je iets door elkaar, Amerikaanse / Hollandse mentaliteit. Amerikanen zijn juist veel vriendelijker en veel minder negatief(vaak wel erg gemaakt) dan de Hollandse mensen.(die overal over zeiken!)

18 december 2020 om 21:12

Wat het zeiken betreft en overal een verklaring voor willen klopt.
Maar, het Amerikaanse bedrijfsleven is keihard. Geen ruimte voor een mening/andere aanpak. Er is geen aandacht voor de mens

18 december 2020 om 21:22

Misschien iets gekleurd, werk namelijk voor een hele grote international Amerikaans bedrijf en ervaar juist het tegenovergestelde. Heb juist ontelbare mogelijkheden om te groeien, zolang je je het ook maar laat zien dat is wel een voorwaarde. Bij ontslag zijn ze wel hard, maar dan moet je je echt iets gedaan hebben. Dit bevalt mij erg, maar misschien dat sommige het juist anders zien. Vooral de winnaars mentaliteit staat mij erg aan, waardoor je er helemaal in wordt gezogen om juist meer te presteren.

Gudmundsson gaat teveel om zich heen slaan, en moet eens in de spiegel kijken. Ja hij was goed begonnen, maar ipv dat hij naar zichzelf kijkt en nog meer wil presteren gaat hij mokken op de bank.

19 december 2020 om 21:29

Vreemd jij bent positief over de Amerikaanse aanpak (presteren is goed) maar je bent kritisch op Gudmundsson die geen eerlijke kans krijgt bij AZ omdat een niet presterende speler altijd wordt voorgetrokken.

19 december 2020 om 23:44

Wow, het probleem is dat ik niet weet hoe de verhoudingen daar zijn. Misschien presteert Boadu wel veel beter op de training zodat de trainer hem een basispelk geeft.

Ik ken de exacte aanleiding voor zijn verwijdering uit de selectie natuurlijk niet, maar dit lijkt mij echt een actie waarbij AZ nog meer schade oploopt.
Na het vertrek van Slot was het al lastig om de rust terug te laten keren, maar deze maatregel zal dat enkel maar verergeren.
Maargoed qua spelersaanbod is het niet bepaald een aderlating voor AZ, nog voldoende aanbod op zijn plek.

Echt een goed stuk zeg. De feiten zijn heel duidelijk. Gudmundsson is verwijderd uit de eerste selectie. De reden hiervan is onbekend, maar wel weten we dat hij heeft meegetraind met jong AZ. Omdat de reden onbekend is, vullen we een mogelijkheid in: "zijn reserverol heeft mogelijk tot ontevredenheid geleid". Ik houd persoonlijk niet zo van dit vooraf al suggereren, wacht gewoon een moment af waar je hem of de clubleiding voor je camera hebt en houd het gewoon bij de feiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 0 0
2020/2021 AZ 26 7 1 0
2019/2020 AZ 4 0 0 0
2018/2019 AZ 25 6 5 0
2019/2020 Jong AZ 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik wil kijken wat AZ biedt, en dan bedoel ik niet alleen het financiële’

Albert Gudmundsson weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 24-jarige aanvaller staat nog een jaar onder contract bij AZ en beide partijen zijn in gesprek over een nieuwe verbintenis. Tegenover...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Olympique Lyon heeft Thiago Mendes, een aankoop van 22 miljoen euro in 2019, op de transferlijst geplaatst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren