PSV bekert door na discutabele strafschop en geweldig doelpunt Malen

PSV heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Het team van trainer Roger Schmidt won met 1-2 op bezoek bij De Graafschap na doelpunten van Philipp Max, Donyell Malen en Milan Hilderink. PSV kwam op voorsprong uit een discutabele strafschop die werd toegekend door arbiter Martin van den Kerkhof en benut door Max; Malen scoorde op prachtige wijze van grote afstand. In de slotminuut deed De Graafschap wat terug.

De Graafschap, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, zorgde er na vijf minuten voor dat PSV wakker schrok. Een vrije trap van Daryl van Mieghem werd verlengd, waarna de bal terechtkwam bij Toine van Huizen voor de tweede paal; van dichtbij kopte de verdediger over het doel. Gaandeweg de eerste helft nam PSV de regie echter in handen. De Eindhovenaren kregen genoeg kansen om de score te openen, maar voor de rust hield De Graafschap de nul.

Sterker nog: het enige doelpunt dat in de eerste helft viel, werd gemaakt door de thuisploeg. Na een klein halfuur werkte Van Huizen de bal op fraaie wijze achter keeper Lars Unnerstall en in het doel, nadat hij een lange vrije trap van achteruit verlengde, maar de verdediger zou buitenspel hebben gestaan. Omdat er geen gebruik werd gemaakt van een videoarbitrage, was het moeilijk te beoordelen of Van Huizen inderdaad buitenspel stond toen Van Mieghem de vrije trap nam.

De meeste kansen van de eerste helft waren echter voor PSV. Zo kopte Timo Baumgartl van dichtbij naast, schoot Cody Gakpo naast, overleefde De Graafschap een scrimmage voor het doel en schoot Ibrahim Sangaré op de vuisten van doelman Rody de Boer. Tien minuten na de pauze brak PSV de ban uit een penalty. Denzel Dumfries, bezig aan zijn honderdste duel voor PSV, ging makkelijk naar de grond na een duel met Rick Dekker en Max schoot vanaf elf meter raak in de linkerhoek.

Een tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Pablo Rosario, die geblesseerd raakte en werd vervangen door Adrian Fein. De bezoekers verdubbelden de marge vijf minuten voor tijd via een prachtig doelpunt van Malen: de aanvaller schoot van ruim 32 meter raak over doelman De Boer. Het bleek een belangrijk doelpunt te zijn, want De Graafschap kwam in de laatste minuut nog terug tot 1-2. De achttienjarige Hilderink zorgde voor vier spannende minuten aan blessuretijd, nadat Unnerstall de bal losliet en hij van dichtbij kon binnenschieten.

1
2

Waardeloze wedstrijd met maar 1 hoogtepunt. En wat voor.... wat een goal van Malen. De hand van de trainer is wel goed te zien bij de Graafschap. Vervelend schopploegje en zelf overal over piepen.Voor de rest snel vergeten en doorrrr.

16 december 2020 om 20:47

Defineer schopploeg dan? Snap niet echt wat je bedoelt.....
Overigens mogen jullie deze wedstrijd absoluut niet klagen met dr scheidsrechter met deze opstelling is het gewoon slecht wat psv liet zien zeg....

16 december 2020 om 20:48

Waardeloze wedstrijd? Ik vond het van beide kanten een behoorlijk goede wedstrijd. Een typische bekerwedstrijd volop strijd. PSV heeft de betere voetballers, maar De Graafschap verweerde zich goed. Het niveauverschil was zichtbaar, maar was niet dusdanig dat je kon zien dat De Graafschap een niveau lager speelde. Vond het al met al een behoorlijke wedstrijd, waarbij Ihattaren, Gakpo en Götze er eigenlijk niet aan te pa kwamen.

16 december 2020 om 20:49

Meen je dat nou? Dat was echt niet het geval. En dan nog als ze leuk willen mee voetballen dan is t snel klaar. Ze zullen af en toe wat feller zijn ja om het PSV uberhaupt moeilijk te maken

16 december 2020 om 20:52

Schopploegje? 1e helft hebben Hendrix en Viergever al samen 6 x iemand neergehaald waarbij je geen gele kaart te zien krijgt.

16 december 2020 om 21:06

Mwaoh... kan die gele kaarten. Maar de Graafschap had de wedstrijd moeten beeindigen met 9 man. Tweemaal niet eens rood maar donkerrood. Maar wat wil je ook met zo'n lompe schopper als trainer.....

17 december 2020 om 00:14

Helemaal mee eens. Hoop niet dat we Snoei weer in de Eredivisie terug zien. Vreselijke vent is dat.

Waarom wisselt Schmidt de voorste 4 in de competitie vaak zo vroeg en in zo’n wedstrijd niet 😅? Makkelijk gegeven penalty maar imo geen schwalbe. Op basis van de kansen is PSV gewoon terecht door.

Dit was een potje dat op 70% is geklaard. Dan houd je het natuurlijk wat langer vol. Maar opvallend is het wel enigszins ja. Misschien is Schmidt na overleg met de spelers tot inkeer gekomen.

16 december 2020 om 21:19

Op basis van de kansen is PSV terecht door, prima. Maar de penalty was gewoon de grap van de dag. Leuk dat PSV meer kansen had, zolang het 0-0 blijft had de Graafschap nog een kans. De Graafschap is vandaag gewoon een goede kans ontnomen. Ik zeg niet dat ze gewonnen zouden hebben, maar de manier waarop is weer belachelijk.

Slechte pot met een nog slechtere scheidsrechter. Gelukkig beloonde Malen de mensen die het volgehouden hebben nog met een werkelijk fenomenaal doelpunt. Op naar de volgende ronde.

16 december 2020 om 21:01

Vond hem bij Heracles Feyenoord echt goed fluiten. Niet te flauw met kaarten en goede beslissingen. Maar vandaag dus niet?

16 december 2020 om 21:08

Liet nu duidelijke overtredingen lopen en floot juist voor dingen waar hij niet voor moest fluiten, met als dieptepunt de penalty. Ook geeft hij twee rode kaarten niet die zo duidelijk zijn als maar kan

Weer een inspiratieloos PSV gezien. Een pluspunt is dat Schmidt nu niet meer om Fein heen kan.

16 december 2020 om 20:41

Fein speelde niet echt fantastisch, hij kan beter.

16 december 2020 om 20:46

Zeker waar. Al is het in mijn optiek al snel beter dan Rosario.

16 december 2020 om 20:44

Want? Fein was toch ook weinig bijzonders aan? Hij speelde vandaag een beetje zoals zijn karakter volgens mij ook is: voorzichtig, ingetogen. Voetballend wel aardig natuurlijk, maar verdedigend echt te slap.

16 december 2020 om 20:51

Ik ben wat teleurgesteld in Fein vandaag. Oogde niet scherp en was slap in de duels. Als hij dichter bij de basis wil komen, dan moet hij toch uit een ander vaatje tappen.

16 december 2020 om 21:22

Ik vond het best een vermakelijke wedstrijd, ondanks dat je vooraf eigenlijk al weet dat PSV dit soort potjes nooit op honderd procent speelt. Maar PSV creeerde best veel en ik vond dat De Graafschap heel sterk stond te verdedigen. Geen wedstrijd om vanuit PSV-oogpunt heel trots op te zijn, maar ik heb me niet verveeld.

16 december 2020 om 21:41

Ik zie ook liever een voetballende speler naast Sangaré. Misschien Guti straks als hij fit is of Fein inderdaad.

Prima overwinning. Uitslag had hoger moeten zijn en wellicht ook wel een rode kaart voor De Graafschap. Trouwens, wat is de commentator toch verschrikkelijk zeg man.

Skitterende goal van Malen! Weinig op af te dingen verder. Toch jammer dat het niet een keer 0-4 wordt. Maar gezien de recente historie in de beker is het voorkomen van een afgang al pure winst.

Snel vergeten deze wedstrijd, PSV wilde niet en De Graafschap kon niet en rare overtredingen waren het resultaat. Fein speelde wat onwennig terwijl die normaal (als hij speelt) gewoon goed speelt, ik wil ook Piroe wat vaker zien spelen!

Rare? Zaten absolute doodschoppen bij! Als Max (middenlijn) en Malen (laatste 5 minuten) wat theater maken en er is een VAR gaan ze er gewoon terecht af. Net zo’n opgefokte ploeg als hun trainer doorgaans is.

16 december 2020 om 20:53

Nounou MessiBazoer overdrijf je niet een beetje? Er was helemaal niks opgefokt aan, net alsof er hele tijd overtredingen werden gemaakt kom op zeg.

16 december 2020 om 20:56

Twee (eigenlijke) rode kaarten vind ik toch vrij bizar in zo’n gezapig potje.

Er werden inderdaad doorlopend overtredingen gemaakt en met name op Malen. Ook die overtreding op Baumgartl sloeg nergens op. Dat de Graafschap met 11 man eindigt is eigenlijk een wonder. Van de Kerkhof floot alsof ie Basje Nijhuis was..

16 december 2020 om 20:58

Vond het ook wel meevallen. Aantal vervelende tikken, en Malen kreeg standaard een tik op de enkels natuurlijk, maar eigenlijk gewoon goed dat een kleinere club eens op die manier van zich afbijt. Hoe vaak zie je wel niet dat ze zich naief naar de slachtbank laten leiden. Ik had waarschijnlijk een andere mening gehad als er wel eentje een blessure had opgelopen maar de Graafschap stelde zich prima op. Alleen Mike Snoei trek ik echt niet. Edit: en Ralf Seuntjes al helemaal niet.

Overdrijven is ook een kunst. Als je minder bent mag je verwachten dat je met strijdt gaat compenseren. Ik vind dat de graafschap dat deed zonder te overdrijven.

16 december 2020 om 22:06

Ik kijk net ajax, maar vergeleken met de overtredingen van Anthony en tadic vielen de overtredingen van de graafschap reuze mee.

Niet het niveau wat je mag verwachten tegen een KKD ploeg. Enige pluspuntje is het geweldige doelpunt van Malen. Zeer jammer ook dat de Graafschap zich terug liet vallen in ordinair schoppen, mede in de hand geholpen door een dwalende scheidsrechter.

Nouja, het ging vrij moeizaam maar dat lag meer aan PSV dan aan de Graafschap, hoewel die verdedigend meer dan prima stonden. Als je de laatste 5 minuten van de commentator hoort zou je denken dat PSV met de rug tegen de muur stond. In ieder geval geen overtuigende wedstrijd maar dat zijn we afgelopen jaren wel gewend in de beker. Pluspunt is dat je dit jaar niet uitgeschakeld wordt door een RKC, Roda of Graafschap, vooralsnog. Iemand een idee wanneer de loting is?

Typische PSV bekerwedstrijd. Beker en PSV is nooit een goede combinatie, en ik heb wederom weer het gevoel dat er onder Schmidt, ook de beker niet serieus wordt genomen. Desondanks kwam Schmidt met een aardig stevige opstelling. Maar met Baumgartl en Viergever achterin, met die onzekere Duitser in het doel, dan weet je zeker dat je er sowieso 2 moet maken of meer en dat was vandaag ook gebleken. Achterlijk hoe Unnerstall de fout in ging bij de 1-2. Ik vind dat echt niveau Emmen die keeper. Verder ach prima. Door naar de volgende ronde. Maar hopen dat je thuis loot tegen Excelsior of Emmen ofzo. Eerste helft was wederom weer prima met veel kansen. Tweede helft ging het ook wel oke. Goal van Malen was echt wereld's. Wow ! Trouwens, wat een schoppers zeg bij De Graafschap. Achterlijke tackle op het eind nog van een De Graafschap speler op Malen.

Als je het een aardig stevige opstelling vond dan ben ik toch benieuwd waarom je denkt dat PSV onder Schmidt de beker niet serieus neemt? 😅 Hij liet nota bene Max, Malen en Götze 90 minuten staan.

16 december 2020 om 21:03

Ja dat klopt wel. Maar toch kwam die met Unnerstall, met twee hele matige CV + nog Hendrix ervoor kwam opdagen. Wetende dat Schmidt in de tweede helft belangrijke basisspelers wisselt ( tot mijn verbazing liet die dit keer wel Max, Malen en Gotze staan terwijl ze in de competitie wel iedere keer eruit gaan ). Ook wisselde die Sangare in de rust waardoor je weer die dramatische duo terug zag op het middenveld. Is die Fein zo slecht dan? Maar goed. Uiteindelijk nog een krappe overwinning op een klote veld.

16 december 2020 om 21:05

Nouja, dat de vervangers van het basisduo in de verdediging matig is wil nog niet zeggen dat je het dus niet serieus neemt als je ze opstelt. Daarnaast is Unnerstall gewoon een prima keeper en werd Sangare juist vervangen door Rosario, die normaal gesproken juist in de basis staat. Gezien de uitspraken van Schmidt en de benadering van deze wedstrijd heb ik (gelukkig) totaal niet het idee dat hij de beker niet serieus neemt.

Geweldige goal van Malen na een chaotische wedstrijd. Ik blijf dit 4222 een kut formatie vinden. Ihattaren en Götze voelen zich vgm beide niet thuis in deze formatie en zelfs tegen DeGraafschap is het defensief extreem matig, zegt toch genoeg? Overigens wel lastig om een wedstrijd als deze te kijken wanneer je voor beide clubs bent haha.

Ik vind ik dat PSV, ondanks die op papier zeer aanvallende 4-2-2-2, niet echt overdreven veel kansen creëert in de meeste wedstrijden, zo ook vanavond niet. Er staat voor ED begrippen echt een fantastische aanvalslinie maar dominant is het nog zelden in aanvallende zin vind ik. Zullen vast nog meer automatismes in moeten komen maar ik betwijfel of dit PSV wel het beste speelt in deze formatie, een klassieke 4-3-3 met de punt naar voren zou wel eens beter kunnen werken denk ik.

16 december 2020 om 23:21

Ik vond vooral Gotze en Ihattaren echt tegenvallen vandaag. Vind Gotze over het algemeen nog wel een beetje tegenvallen, die jongen kan gewoon vele malen beter dan hij nu laat zien. En ja precies, 433 lijkt toch veel beter? En dan lopen die jongens zich ook niet helemaal kapot.