Wesley Sneijder: ‘Als ze ons benaderen, sta ik er positief in’

Woensdag, 16 december 2020 om 06:52Yanick Vos • Laatste update: 08:15

Wesley Sneijder staat open voor een samenwerking met Mark van Bommel. Na het vertrek van John van den Brom naar Racing Genk werden de twee in het geruchtencircuit naar voren geschoven als potentieel trainersduo bij FC Utrecht. In gesprek met de NOS laat de 36-jarige recordinternational van het Nederlands elftal weten dat de club hem altijd mag benaderen.

Sneijder stopte eerder dit jaar met voetballen en even leek het erop dat hij zijn rentree nog ging maken. Nadat Arjen Robben besloot terug te keren bij FC Groningen, hoopten de supporters van FC Utrecht dat ook Sneijder terug zou keren op de Nederlandse velden. “Ik had zeker nog mee kunnen lopen", aldus de oud-middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale. Tot een rentree van Sneijder in de Eredivisie kwam het uiteindelijk niet. “Ik had er geen energie meer voor.”

De oud-middenvelder wil het trainersvak in. Hij heeft zich ingeschreven voor de versnelde trainerscursus en doet een open sollicitatie: “En Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad”, vertelt Sneijder, die wel op een serieuze rol hoopt. “Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben."

Daar hij nog niet over de juiste trainerspapieren beschikt, kan Sneijder nog niet als eindverantwoordelijke aan de slag bij een club. Om die reden werd hij in de wandelgangen gezien als potentiële assistent van Van Bommel. “Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt", gaat Sneijder in op de in de media genoemde constructie. "Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in." Bij FC Utrecht is René Hake na het vertrek van Van den Brom tot aan het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door papabear)

Dat duo.... Ik zie het niet voor me. Sneijder die meer wilt dan mag en kan en eigenlijk ook niet weet wat hij wilt. Dacht namelijk dat hij ook spelersmakelaar wil worden? Laat hem eerst lekker ruiken aan het vak, door een paar keer pw mee te laten lopen met de trainingen.

Nooit doen Utrecht. Deze mam kan je niet meer serieus nemen. Zoals hij zegt, wil hij wel wat te vertellen hebben als assistent, nou dat gaat met elke trainer die aangesteld wordt botsen.

Ik zou het niet wagen met van Bommel. Kan me heugen dat hij zich bij Psv al apart gedroeg toen het slechter ging en toen hij ontslagen werd ging het weken daarna nog over hem. Kan hij het bij Utrecht wel aan als er iets vaker verloren word?

16 december 2020 om 07:42

Ik zie Van Bommel nog wel slagen ergens. Sneijder vind ik eigenlijk sinds hij gestopt is meer een popie jopie geworden.

16 december 2020 om 08:08

Misschien als hij wat rustiger en meer relaxed word maar dat was hij als voetballer natuurlijk ook nooit. Als je ontslagen word en weken daarna gaat het nog steeds over jou, hoeveel gezeik moet er dan geweest zijn. Ik zou als Utrecht zijnde toch nog verder kijken.

16 december 2020 om 08:37

Sneijder heeft een keer als analist in de liveshow van voetbal international gezeten en daar was hij opvallend inhoudelijk en zelfs een betere analist dan eigenlijk iedereen van Ziggo. Dat zegt natuurlijk niet dat hij ook direct een goede assistent is natuurlijk. Wel zegt het dat hij als het over voetbal gaat wel serieus kan overkomen, hij is meer dan iemand die in een dronken bui danst op auto's en weet ik wat hij allemaal gedaan heeft.

16 december 2020 om 12:15

Vind zijn uitspraak ook wel komisch, ik had nog wel ergens mee kunnen lopen maar had de energie er niet meer voor. Hij ziet uit als iemand die ook geen energie meer heeft om in de kelderklasse te spelen. Snap best dat je niet afgetraind bent maar hij en Rafael laten wel erg zien dat ze van het "goede" leven houden.

Ik denk niet dat iemand binnen FC Utrecht, Wesley Sneijder nog serieus neemt na die come back grap

16 december 2020 om 09:49

Dat kwam totaal niet van Sneijder. Maar daar kwamen fans mee aan en daarna opgeklopt door de media.

Als ik FC Utrecht was zou ik gewoon Rene Hake laten zitten. Trainer met een prima CV en bovendien heeft hij best redelijke wedstrijden gespeeld met FC Utrecht. Van Bommel en Sneijder zijn grote namen dus dan halen ze een hoop onnodige onrust binnen, onrust en een technische staf zonder uitgebreid CV.

Van Bommel als hoofdcoach verdiend mij inziens echt nog wel een tweede kans, kan zomaar een topper in de dop zijn (ondanks dat ik als voetballer echt een afgrijselijke bloedhekel aan hem had).

Sneijder moet m.i. eerst maar eens het ergens als stagiair proberen, voordat ie meteen in zoiets instapt.

Snijder moet dit niet willen. Totaal niet geschikt. Je moet met mensen kunnen omgaan, jezelf kunnen wegcijferen, het algemeen belang boven dat van het individu kunnen stellen, kunnen luisteren , rationeel kunnen zijn en niet emotioneel. Wordt gewoon analist net als bijv Been

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller234
M. MahiAanvaller176
M. SyllaAanvaller150
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

799 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren