Manchester City blijkt niet genoeg te hebben aan 76% balbezit

Dinsdag, 15 december 2020 om 22:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:02

Manchester City is er dinsdagavond niet in geslaagd om te winnen van West Bromwich Albion. De manschappen van manager Josep Guardiola hadden een belangrijke stap op de ranglijst kunnen zetten, maar bleven in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel. Ilkay Gündogan zette the Citizens na een half uur op voorsprong; West Brom kwam op slag van rust terug dankzij een eigen doelpunt van Rúben Dias.

Het spelbeeld was vanaf minuut één duidelijk: Manchester City had vrijwel continu de bal, terwijl West Bromwich zich uiterst gegroepeerd opstelde en gokte op de counter. De bezoekers hadden in de vijfde minuut verrassend de leiding kunnen nemen, maar het schot van dichtbij van Karlan Ahearne-Grant werd knap gepareerd door doelman Ederson. City had grote moeite om met het vele balbezit tot kansen te komen, maar brak na een half uur vrijwel uit het niets alsnog door. Raheem Sterling bereikte de achterlijn en zette laag voor op Ilkay Gündogan, die simpel binnen tikte: 1-0.

Waar is Josep Guardiola nu weer mee bezig!? ????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 15 december 2020

West Bromwich had vrijwel niets in te brengen, maar slaagde er op slag van rust toch in om terug te komen. City kreeg de bal na een hoge vrije trap vanaf de zijkant niet goed het eigen zestienmetergebied uit, waarna Semi Ajayi uit de draai kon schieten. De middenvelder had geluk dat de bal afketste op de tackelende benen van verdediger Rúben Dias en daardoor Ederson kansloos liet: 1-1.

In de tweede helft probeerde City opnieuw de druk op te voeren, maar opnieuw ontbrak de creativiteit om tot veel kansen te komen. In de slotfase volgden opeens wél enorme mogelijkheden voor City. Invaller Sergio Agüero mikte vanbinnen de zestien een paar meter naast. Gündogan kreeg een enorme kopkans van dichtbij na een voorzet van De Bruyne, maar zag Johnstone prachtig redding brengen met het been. Daarna mikte Gündogan nog een vrije trap in het zijnet. Ook Sterling kreeg een vrije kopkans, waarop Johnstone eveneens redding wist te brengen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door silvacity)

Het is werkelijk waar ongeofelijk hoeveel kansen City heeft gemist en hoeveel pech ze hebben gehad vandaag.. Ze hadden gewoon 5-1 moeten winnen.. Zo zonde dit. Zoveel kansen en toch slechts 1 keer scoren.

15 december 2020 om 22:57

Het trekt gewoon op niks sorry zet u city bril af. Ik ben al veel langer city fan als u, en ik zie zelf dat dit op niks trekt. Het is allemaal te traag, ploegen hebben al lang gezien hoe ze te verdedigen. Ze mogen gerust een andere coach aanstellen.

15 december 2020 om 23:10

Die keeper heeft WBA gewoon op de been gehouden hoor. Dat is niet iets wat je City of Pep kan verwijten.

15 december 2020 om 23:12

Die keeper zou nooit de redder mogen zijn, als je de kwaliteit van beide kernen vergelijkt. Dan zou er altijd gewonnen moeten worden zo simpel is het. En dan kan je discussieren zoveel je wil. Dit city is voer voor de kat.

15 december 2020 om 23:19

@mcfc het gebeurt toch wel vaker dat een keeper een elftal redt terwijl het andere team veel meer kwaliteit heeft. Waarom zou die keeper dan nooit de redder mogen zijn als we bij andere top elftallen zien dat het hun ook kan overkomen, deze wedstrijden win je vaker, maar never nooit altijd. Op zijn hoogst win je 9/10 keer. Edit: ben beneden erop gewezen dat het vaker voorkomt dat wist ik niet.

15 december 2020 om 23:43

Klopt maar het zou niet mogen, city lijdt te vaak puntenverlies onnodig. Het is te vaak balletje terug en dat nekt hun. Want dan haal je de snelheid eruit.

15 december 2020 om 23:03

Inderdaad aardige kansen maar ik vond city verre van overuigend. Op pech alleen zou ik het niet willen gooien. Idd vaak heel traag zoals mcfc zegt

15 december 2020 om 23:17

Ach volgens Zermatt is het altijd pech, alle uitschakelingen onder Guardiola in de kwartfinale van de CL zijn volgens hem ook allemaal pech. Maar het feit is dat city gewoon ondermaats presteert met de selectie die ze hebben, dat je een paar keer kampioen bent geworden oke, maar kwart finales CL als maximum en nu weer een dramatische start in de BPL. Het voetbal wat Guardiola maar blijft spelen is gewoon achterhaald, je speelt teams niet meer kapot op balbezit en door eeuwig geschuif, maar juist door snel omschakelen en collectief drukken en zakken. Maar goed laat City en Guardiola maar lekker dit eenzijdige spelletje blijven spelen

15 december 2020 om 23:23

De start is niet dramatisch, maar wel matig. En zelfs met de matige start van City dit seizoen, staan ze slechts 5 punten achter op Liverpool en Spurs met evenveel wedstrijden.

15 december 2020 om 23:27

Het spelletje kan best werken als het echt goed wordt uitgevoerd, maar dat was het dus niet. Dan kan je het zoals zermatt steeds op pech gooien (de keeper hield ze op de been), maar dat is geen excuus voor een city. Dat kan je pep en city zeker wel verwijten. Tegen een wba (19e!) moet je als city zijnde gewoon beter spelen en overuigend winnen. Als je 5 punten achterstand als tegenargument gaat gebruiken, dan weet je dat het slecht gaat en de schade probeert te beperken.

15 december 2020 om 23:36

@Zermatt, klopt de achterstand van City op de nmr1 is nog maar 5 punten, maar zelfs het gat tussen de nmr 10 en nmr1 is ook nog maar 5 punten. Zo zie je hoe hoog het niveau ligt in Engeland.

15 december 2020 om 23:47

Ah meeste landen in Europe de competitie dit jaar is veel spannender dan normaal. Zware programma voor de topploegen, daar profiteert de subtop ervan. En ik keur het zeker goed. Spannende conmpetities zijn veel leuker

16 december 2020 om 00:09

Voor nu zeker, maar zal het op langere termijn niet betekenen dat topclubs een nog bredere selectie gaan bezitten als dit zo blijft?

16 december 2020 om 01:19

City mist echt een afmaker. Aguero valt te vaak weg. En Jesus is net niet.

Johnstone redt WBA even drie keer in de laatste 10 minuten. Man of the match.

15 december 2020 om 23:27

Ex-United toch?

16 december 2020 om 00:09

Bizar hé.. Heeft United eentje onder de lat staan die zo nu & dan blundert.. Maar dan hadden ze met Johnstone een puike keeper. Met Henderson een goeie & Romero die bij pak 'm beet een Newcastle basis zou staan.

Statistisch gezien lijkt het op een van DIE wedstrijden. 76% balbezit, 27 schoten en 7 schoten op doel. En de tegenstander scoort uit 1 schot op doel. Een pass accuracy van 90% tegenover 59%. Kan gerust zeggen dat het niet mee zat.

15 december 2020 om 23:18

Tja, er gaat toch iets consequent fout bij City. Het is namelijk zeker niet de eerste keer dat City de statistieken mee heeft en toch punten verspeelt. Sterker nog, het gebeurt echt uitzonderlijk vaak bij City. Even wat voorbeeldjes uit iets meer dan een jaar tijd. Bij alle voorbeelden die ik noem had City overigens ook substantieel meer balbezit: Porto-City uit: 2 schoten- 18 schoten en 0-0. Spurs-City dit seizoen: 4 - 22 schoten en 2-0. Spurs-City vorig seizoen: 3- 19 schoten en 2-0. City-Spurs vorig seizoen: 30 -3 schoten en 2-2. West Ham - City dit seizoen: 6 - 14 schoten en 1-1. City-Leicester dit seizoen: 16 - 7 schoten en 2-5. City-Lyon vorig seizoen: 18 - 7 schoten en 1-3. City- Wolves vorig seizoen: 18- 7 schoten en 0-2. City- Crystal Palace vorig seizoen: 25- 5 schoten en 2-2. Southampton- City vorig seizoen 8- 26 schoten en 1-0. City- Manchester United vorig seizoen: 22-11 schoten en 1-2. Dat is toch bizar en echt geen toeval meer.

15 december 2020 om 23:23

Als het ze zo vaak overkomt missen ze wellicht een kwaliteit afmaker? Ik volg city niet zo heel nauw dus kan niet echt een oordeel geven.

15 december 2020 om 23:41

Dat klopt helemaal, ze missen echt een afwerker. Ik ben al heel lang city fan. Dus heb heel veel aanvallers zien komen en gaan. Maar het is nu echt te erg. Aguero topspits maar die is te vaak geblesseerd. Is elk jaar minimaal 2 maand out. Heeft zijn leeftijd niet mee. Jesus te plat als aanvalsleider. Het zegt alles dat mahrez topscorer is op de moment. Er moet een topspits komen, maar een echte klepper. Niet iemand waar pep weer van denkt die kan het in mijn ogen. Haaland daar moeten ze op in zetten. Maar ja pep zal weer iemand toveren die weeral faalt. City heeft vaak heel veel balbezit, meer doelkansen. Maar daar win je niks mee als je niet afwerkt. City heeft teveel mooi weer voetballers. Leuk als de ploeg draait, maar als het om de knikkers gaat verliezen ze.

16 december 2020 om 00:01

Ja die klinische afmaker hebben ze wel in Aguero, maar die is meer geblesseerd dan fit. Jesus is een leuke dribbelaar, maar geen killer.

Verder vind ik ook dat City het door naïviteit vaak over zichzelf afroept. Ze zijn zo volhardend om hun eigen spel te spelen dat ze daar nog wel eens in doorslaan.

Tegen ploegen die zichzelf georganiseerd ingraven blijft City maar breien, heeft het teveel man voor de bal en schiet het uit gebrek aan inspiratie maar uit de tweede lijn. De tegenstander wacht geduldig op een verkeerd passje of ander moment waarin ze vlijmscherp kunnen counteren. Dan zie je dat ze vaak direct een overtal hebben. Die counterkansen zijn vaak een heel stuk gevaarlijker dan 5 kansen van City.

Natuurlijk, er zit vaak ook een beetje pech bij de afronding, maar daar ligt het echt niet altijd aan. Spurs-City dit jaar vond ik een mooi voorbeeld. Zoals ik al zei: 4 om 22 schoten in het voordeel van City en toch had ik gelijk na de wedstrijd het idee dat de overwinning van Spurs volledig terecht was. Dat kwam omdat die kansen van Spurs 100% kansen waren, terwijl het bij City vooral uit de 2e lijn kwam.

Een City in vorm vind ik ook een van de mooiste teams om te zien (misschien wel het mooist), maar als het niet lukt moet je aanpassen en dat doet Guardiola niet genoeg vind ik.

Chelsea dropt punten, City dropt punten.. morgen Spurs v Liverpool gelijk spel? Ik teken ervoor.. Hopen dat United donderdag uit wint van Sheffield. Wat een seizoen ook, knots gek! On: West Brom komt hier wel heel goed met een punt weg! Vooral in de slotfase.

15 december 2020 om 22:58

Niet zo gek dat united kampioen word met dat campingelftal 😂

15 december 2020 om 23:14

Heb het nergens over een kampioensschap kerel. Heb meer over top 4 eindigen wat wellicht essentieel kan zijn in het binnen halen van eventuele 'topspelers'. Ala Upamecano, Milinkovic-Savic om er maar even 2 te noemen

16 december 2020 om 00:36

Moet je eerst Woodward maar eens vervangen krijgen, anders strijd je het hele seizoen voor top 4 om vervolgens met Witsel en Boadu aan te komen zetten.

16 december 2020 om 08:02

United mag dit seizoen blij zijn als ze de EL halen. Zelfde geldt voor Arsenal. Die doen al helemaal niet meer mee. Dat je je zelf helemaal gaat verblijden met "toekomstige" uitslagen van andere clubs is echt heel droevig. 🤣

16 december 2020 om 10:48

Gast waar maak jij je druk om? Serieus? Alsof jij niet liever heb dat jou club op een positie eindigd wat belangrijk is voor de club, hypocriet! United staat er teminste iig nu nog wel goed voor ondanks dat er dit seizoen al onnodige punten werden verspeeld. Maarja, enigste waar men hier tegenwoordig goed in is, is United bashen, dan maar supporters ook even mee nemen toch? Rare man

Veel meer heeft City niet kunnen doen. Westbrom verdedigde nog erger dan degradatiekanidaten in de Serie A... er was niet doorheen te voetballen

15 december 2020 om 23:10

Wat bedoel je met 'nog erger' ? Gewoon heel realistisch gespeeld. Ga je hoger op het veld staan wordt je afgeslacht. Dan heeft WBA ook nog wat geluk en dan neem je gewoon een punt mee in een uitwedstrijd tegen een top 6 team. Perfecte avond voor Wba.

15 december 2020 om 23:17

City dwong ook weinig af. Een top city zoals in het kampioensjaar was er wel doorheen gekomen. Nu was het veel te stropig

Vreselijk, kansen blijven missen, kansen blijven missen, nog meer kansen missen, en meer en meer. Maar City heeft goede zaken gedaan. De afgelopen 2 wedstrijden 2 punten ingelopen op Chelsea. De strijd om de Europa League plekken blijft spannend. Vandaag had City uiteraard moeten winnen. West Brom 2x gevaarlijk geworden door een bal in de kluts. Dit hadden 3 punten moeten zijn. Laten we het eens over Jesus hebben. Hij is totaal geen speler die losse ballen afjaagt. voorzetten erin loopt of diep gaat wanneer ze gevaarlijk kunnen worden.

Geweldig gekeept door johnstone, leek wel een potje fifa daar schiet je ook 70 x op goal en scoor je 1x.

Rodri was echt dramatisch. Hoe vaak heeft hij De Bruyne wel niet laten staan om zelf een dramatisch afstandsschot te lossen?

15 december 2020 om 23:10

Hij probeert het tenminste. De andere spelers leggen hem weer terug wanneer ze bij de 16 komen

Gezien de statistieken heb ik het idee dat dit een herhaling is van Galatasaray-Kayserispor niet zo heel lang terug. Ik voel de frustratie van de City supporters maar al te goed vanavond.

16 december 2020 om 00:24

Dit gaat al het hele seizoen zo. Er moet echt iets heel erg snel gaan veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder281
R. SterlingAanvaller279
İ. GündoğanMiddenvelder2412
R. MahrezAanvaller249
Bernardo SilvaMiddenvelder232
João CanceloVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

228 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 24 5 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Nathan Aké maakt zaterdag langverwachte rentree bij Manchester City

Nathan Aké maakt zaterdag zijn rentree bij Manchester City. De verdediger verschijnt aan de aftrap van het duel met Leeds United in de Premier League. Aké kwam niet meer in actie...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren