Zakaria Bakkali krijgt zoveelste tegenslag in carrière vol verloren jaren

Vrijdag, 18 december 2020 om 08:49Yanick Vos • Laatste update: 09:26

Zakaria Bakkali is ondanks een contract tot medio 2022 klaar bij RSC Anderlecht. De 24-jarige buitenspeler is door trainer Vincent Kompany uit de selectie gezet en mag uitkijken naar een nieuwe club. Het is het zoveelste dieptepunt in de carrière van de tweevoudig Belgisch international, die na zijn doorbraak bij PSV gezien werd als gigantische belofte. De wereld lag aan zijn voeten, maar nooit is hij erin geslaagd om ook maar in de buurt te komen van het niveau dat van hem werd verwacht.

Door Yanick Vos

Welk incident er voor heeft gezorgd dat Bakkali wordt weggestuurd bij Anderlecht? Geen. De dribbelaar heeft niets misdaan, maar toch moet hij weg. “Dit is geen beslissing tegen hem, maar één voor de groep. We hadden immers een te grote kern om goed te kunnen werken. We hebben dit gedaan voor de club”, luidde op een persconferentie de uitleg van Kompany, die linksbuiten annex schaduwspits bij zijn bijnaam Zico noemt. Diverse Belgische media melden dat Bakkali zich goed gedraagt bij Anderlecht en goed in de kleedkamer ligt. Uitzicht op speelminuten heeft hij echter niet. Kompany ziet geen toekomst voor Bakkali bij Anderlecht en heeft hem daarom uit de A-selectie gezet. Bakkali moet voorlopig meetrainen met de beloften en in januari hopen op een nieuwe club.

Niet voor het eerst in zijn loopbaan bevindt Bakkali zich in een uitzichtloze situatie. Als speler van PSV maakte hij iets soortgelijks mee, al had zijn min of meer gedwongen vertrek destijds een andere reden. De rechtspoot, die in 2008 ondanks interesse van Manchester City de overstap maakte van de jeugdopleiding van Standard Luik naar PSV, maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren. In de voorrondes van de Champions League dook hij plots op in de basis tegen Zulte Waregem. Bakkali maakte een weergaloze indruk en iedereen was ervan overtuigd dat hij het in zich had om uit te groeien tot een absolute topspeler. Niet lang na zijn debuut tekende hij tegen NEC (5-0) voor een hattrick. Trainer Phillip Cocu was vanzelfsprekend zeer te spreken over Bakkali: “Zeker heb ik van hem genoten”, zei hij in augustus 2013 tegenover de NOS. “Hij is creatief, speelt in het belang van het elftal en is defensief verantwoordelijk. Hij heeft specifieke kwaliteiten en die zal hij altijd blijven houden.”

De PSV-basis voor het duel met Zulte Waregem in de voorronde van de Champions League in het seizoen 2013/14.

Cocu was niet de enige trainer die lovend was over het toenmalige zeventienjarige talent. Ook bondscoach Marc Wilmots was overtuigd en haalde hem bij de nationale ploeg van België. Door blessures bleef een debuut uit, maar in oktober 2013 kwam het er toch van. Bakkali verkoos een interlandloopbaan bij de Rode Duivels boven Marokko en op 15 oktober van dat jaar kwam hij als invaller binnen de lijnen tegen Wales. De Belgische bond was in zijn nopjes met het besluit van Bakkali. Een prachtige interlandcarrière lag in het verschiet, maar het liep compleet anders. De Belgisch international kreeg te maken met een terugval. Na de winterstop liet hij vrijwel niets meer zien en kwamen de eerste problemen aan het licht. PSV wilde het tot medio 2015 lopende contract graag verlengen. Bakkali hield de boot af en weigerde zijn handtekening te zetten. Hij wekte woede bij de Eindhovense clubleiding en de club stelde zich hard op. In een gesprek met technisch manager Marcel Brands kreeg hij te horen dat hij uit de selectie werd gezet.

“’Luister Zak, als je niet bijtekent, ga je naar de reserven’”, vertelde Bakkali jaren later tegenover Fan! over de boodschap van Brands. "Ik lag zogenaamd moeilijk bij de supporters. Praat in Nederland over mij en er wordt slecht over me gedacht. Bij PSV bekeken mensen me anders dan voordien. Ik was niet langer Zakaria, het talent. Ik was Zakaria, het enfant terrible. Dat voelde ik. Twee, drie trainers deden nog wel normaal tegen me, omdat ze me echt kenden. Maar de rest? Niets was nog hetzelfde. Dat was veel om te slikken.” Bakkali wilde maar niet bijtekenen en dus leek een zomers vertrek in 2014 in de maak. Interesse was er volop; genoeg clubs zagen de potentie van de rechtspoot. Het Eindhovens Dagblad meldde dat de clubs in de rij stonden: Atlético Madrid, Eintracht Frankfurt, Liverpool en FC Porto wilden hem inlijven. Tot een transfers kwam het echter niet en Bakkali verdreef naar de achtergrond in het seizoen 2014/15. Hij kwam in die jaargang niet verder dan vijf optredens namens Jong PSV.

In de zomer van 2015 bood Valencia een uitweg. Waar PSV in 2013 mocht dromen van een miljoenentransfer bij een eventuele verkoop van Bakkali, moest het twee jaar later genoegen nemen met een opleidingsvergoeding van 310.000 euro. Hij vertrok via de achterdeur en bij de fans van PSV kon hij niets meer goed doen. Terugkijkend op zijn vertrek zocht Bakkali ook de schuld bij zichzelf. “Kijk, ik heb ook fouten begaan. Ik was jong. Maar als je telkens uit de selectie valt als negentiende man is dat keihard. En dan slaan de stoppen wel eens door. Ik was droevig. Ik trainde zonder glimlach, want ik speelde geen wedstrijden. Ik had uiteindelijk willen bijtekenen, vorig jaar in juni nog”, zei hij in 2015 als speler van Valencia. “Als PSV me maar een goed contract had gegeven, waarmee ik niet doel op het financiële." Bakkali benadrukte dat hij ‘alleen respect’ wilde van PSV. “In de zin dat ik speeltijd zou krijgen. Ik weet wel, dat kan je niet in een contract zetten. Maar je kan wel tonen dat je op me rekent. Maar in mijn achterhoofd daagde: PSV heeft met mij afgezien. Als ik nu bijteken, gaan ze mij doen lijden. Het was ik tegen hen. Ze dachten dat ik wel zou bijtekenen als ik in de B-kern zou panikeren. Maar ik bleef rustig.”

Bakkali in een duel met Neymar tijdens Barcelona - Valencia in het seizoen 2016/17.

De start van Bakkali bij Valencia was veelbelovend. Een vaste basisplaats zat er niet in, maar in de minuten die hij kreeg liet hij zich van zijn beste kant zien. De lokale krant Las Provincias noemde de aanwinst de publiekstrekker van Valencia. Met zijn onbevangenheid groeide hij in korte tijd uit tot een speler van toegevoegde waarde in het team van trainer Nuno Espírito Santo. Ondanks een goede start wist Bakkali die lijn niet door te trekken. Ook in Spanje bleef het bij een bijrol; in LaLiga kwam hij in het seizoen 2015/16 niet verder dan 560 speelminuten. Het seizoen daarop kwam hij in totaal achttien keer in actie in de Spaanse competitie, maar slechts eenmaal als basisspeler. Met een totaal van 398 speelminuten in een compleet seizoen in alle competities, werd duidelijk dat de toekomst van Bakkali niet in Valencia lag. Net als bij PSV slaagde Bakkali er niet in om te voldoen aan de hoge verwachten en dus was een vertrek de enige uitweg. Ondanks geruchten over een transfer naar FC Porto vertrok hij in 2017 op huurbasis naar Deportivo La Coruña, de club waarmee hij onder leiding van trainer Clarence Seedorf degradeerde. Na opnieuw een teleurstellend seizoen besloot Valencia Bakkali te verkopen.

Bakkali was inmiddels 22 jaar en mislukt bij PSV, Valencia en Deportivo La Coruña. Waar jaren geleden de clubs over elkaar struikelden in de hoop om hem aan te trekken, nam de interesse in 2018 af. In België was men Bakkali echter nog niet vergeten. Standard Luik toonde interesse en was naar verluidt zelfs akkoord met Valencia over de transfersom, maar de keuze viel uiteindelijk op Anderlecht, dat 1,2 miljoen euro voor hem betaalde. Net als PSV hield Valencia minder aan Bakkali over dan eerder werd verwacht. In zijn eerste seizoen in de sinaasappelstad steeg zijn marktwaarde volgens Transfermarkt naar vier miljoen euro. Met een vierjarig contract sprak Anderlecht vertrouwen uit in Bakkali. In zijn eerste seizoen kreeg Bakkali nog het voordeel van de twijfel met achttien optredens in de Belgische competitie, maar al twee jaar op rij komt hij nauwelijks meer aan de bak. Vorig seizoen gingen al geruchten de ronde dat Anderlecht hem wilde lozen. Nu gaat het er echt van komen en het besluit van Kompany om hem terug te zetten naar de B-selectie komt niet uit de lucht vallen.

Aad de Mos denkt dat Bakkali vlak na zijn doorbraak naast zijn schoenen is gaan lopen. "Ik ken hem al sinds hij op zijn twaalf jaar bij PSV arriveerde. Veel te vroeg dacht die jongen dat hij beter was dan wie ook. Omdat hij eens door Nike tot beste jeugdspeler werd verkozen en dat soort flauwekul", zei de oud-trainer in 2018 tegenover Het Laatste Nieuws. Dat Bakkali bij diverse clubs is mislukt heeft volgens De Mos te maken met het feit dat hij niet de juiste begeleiding heeft gekregen in zijn jonge jaren. “Daar heeft die jongen geen schuld aan. De jeugdtrainers toen waren nobody's - geen ex-spelers zoals André Ooijer, Wilfred Bouma of Ruud van Nistelrooij nu”, legde De Mos uit. “Die trainers wilden kampioen worden voor hun eigen cv, maar ze boden geen weerstand. Na een wedstrijd hoefde Bakkali bijvoorbeeld niet mee in de bus met de rest van de ploeg. Dat noem ik de verkeerde begeleiding.”

Mede door blessureleed heeft Bakkali zijn stempel niet weten te drukken in het team van Kompany. Dit seizoen speelde hij twee keer namens Anderlecht, maar na zijn laatste wedstrijd op 4 oktober tegen Club Brugge zat hij niet meer bij de wedstrijdselectie. Omdat hij geen uitzicht meer heeft op speeltijd heeft de technische staf in samenspraak met de clubleiding besloten om hem voorlopig met de beloften te laten meetrainen. In januari mag hij uitkijken naar een nieuwe club, maar het is de vraag wie zijn vingers aan hem durft te branden. Met een bruto jaarsalaris van 1,2 miljoen euro behoort hij tot de grootverdieners bij Anderlecht en maar weinig clubs zullen gezien zijn situatie bereid zijn om hem voor een dergelijk bedrag een contract aan te bieden. Mocht Bakkali, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt, zijn carrière nieuw leven willen inblazen, zal hij naar alle waarschijnlijkheid water bij de wijn moeten doen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door kefa83)

Nooit echt het idee gehad dat dit een wereldster ging worden, maar meer een hype. Voetballen kon hij wel, dat is een ding wat zeker is. Jammer dat het zo loopt voor hem, had toch wel verwacht dat hij bij een mooie subtopper nog van waarde zou zijn later in zijn carrière.

16 december 2020 om 00:35

Had je dat niet verwacht vanwege de mentaliteitsproblemen of omdat hij het voetbaltechnisch niet in zich had? Ik vond het echt een fantastisch talent namelijk, zo zie je dat talent maar 1 van de drie pijlers is.

16 december 2020 om 10:26

Echt niet? In die eerste paar wedstrijden onder Cocu had ik liever Bakkali in de basis dan Depay, want Bakkali tikte een veel hoger niveau aan. wat begon die jongen stormachtig als 16/17-jarige. Ongekend. Maar hoe snel die kwam is die ook weer afgegleden helaas.

16 december 2020 om 12:48

Hier in Nederland werd hij al direct de nieuwe Cruijff genoemd.

16 december 2020 om 13:24

Mensen gaan me waarschijnlijk niet serieus nemen. Maar laten we hopen dat Ihattaren niet in dat rijtje terechtkomt.

Beetje apart verhaal. Zocht niet naar het financiële maar het respect. Lijkt me niet dat psv zulke problemen heeft met een speler voor niets. Toch zonde want leek me een talentvolle speler. Zegt wel iets dat hij nog steeds niet zijn potentie waarmaakt

16 december 2020 om 01:27

Inderdaad apart. Na dit stuk zou je bijna denken dat Bakkali slachtoffer is, terwijl er ook destijds via Thijs Slegers, Eindhovens Dagblad, Marcel Brands en zelfs van zijn eigen eerdere zaakwaarnemers hele andere verhalen verteld zijn over een jongen die simpelweg het te hoog in zijn bol had. Daar heeft PSV destijds deels zelf aan bijgedragen maar dat praat zijn bizar arrogante houding nog niet goed. Heel vreemd mannetje.

16 december 2020 om 09:18

Hij zegt het zelf wel ergens.... Ik heb veel fouten gemaakt. Hij kan er echter nog steeds niet geheel oprecht over spreken. Ja hij heeft toen gigantische fouten gemaakt en het is een start geweest voor het vernietigen van zijn eigen carrière, helemaal eigen verantwoordelijkheid, los van de harde maar terechte boodschappen die hij heeft gekregen. Ik noem dat een begrenzing.

16 december 2020 om 18:18

Bakkali is niet zo'n moeilijk karakter, hij is vooral erg lui.

16 december 2020 om 02:36

Apart verhaal inderdaad. Ik kan nooit zo goed tegen die zielige verhalen achteraf. Niemand gelooft toch zeker dat PSV zomaar een supertalent buiten de selectie zet, omdat hij niet gelijk een krabbel wil zetten? Het verhaal ging dat er meermaals een akkoord leek te zijn, maar dat het kamp van Bakkali steeds de voorwaarden veranderde. PSV had net een slechte ervaring achter de rug met Labyad en ging (terecht) op hun strepen staan. Vaak is het zo bij dit soort jongens dat familie en zaakwaarnemers zich er nadrukkelijk mee gaan bemoeien, terwijl het gewoon simpel had moeten zijn. Hij zat goed op zijn plek bij PSV en had gewoon een leuk contract daar moeten tekenen. Hij had gewoon nog een hoop te leren en bij PSV wist hij zijn weg en de club was bereid om in hem te investeren. Een lucratief contract bij een Europese subtopper klinkt leuk, maar daar krijg je weinig tijd en relatief weinig aandacht, want er worden gelijk prestaties verwacht. Bovendien is het natuurlijk een enorme overgang, zeker op zo'n jonge leeftijd.

16 december 2020 om 10:11

"zocht niet naar het financiële maar het respect."

Dat is natuurlijk onzin. Als het hem vooral ging om respect te doen was, dan had hij na PSV veel beter naar een Nederlandse of Belgische subtopper kunnen gaan, waar hij veel speeltijd had gekregen en belangrijk had kunnen zijn. Maar nee. Hij ging, als tiener die zich nog niet eens bewezen had in de eredivisie, naar Valencia.

17 december 2020 om 13:01

Ja wat een onzin allemaal zeg. Mislukt bij Psv, Valencmia, Deportivo La Coruña en dus mislukt bij Anderlecht. Maar hij zocht alleen maar respect. Respect dwing je af met prestaties en die waren er bij hem niet. Altijd eventjes een leuke start, maar daarna meteen weer bergafwaards.

Aissatti, Bakkali, Affelay, Labyad. Allemaal toptalenten van PSV die het op een of andere manier nooit echt hebben waargemaakt. Hoe kan dat toch?

16 december 2020 om 00:56

Hoezo Aissatti en labyad? De een heeft bij Ajax gespeeld en dan ander speelt er nog steeds.

16 december 2020 om 01:04

Afellay heeft meer dan 50 wedstrijden voor oranje gespeeld,is 4x kampioen geworden met PSV,aanvoerder geweest van psv,heeft een transfer afgedwongen naar de beste Barcelona ooit,is belangrijk geweest in de halve finale cl tegen real Madrid,heeft minuten gemaakt in de finale, en daarna kwamen de blessures....labyad speelt gewoon bij de grootste club van Nederland momenteel een subtopper in Europa...

16 december 2020 om 01:22

Vanwege connecties met de trainer mag Labyad af en toe meedoen bij Ajax ja, maar je kunt toch moeilijk stellen dat hij de potentie die hem als 18-jarige werd toegedicht ook maar enigszins heeft waargemaakt.

16 december 2020 om 01:24

Hij kon ook weer terug naar PSV destijds maar koos voor Ajax,dus genoeg keuze voor labyad.

16 december 2020 om 01:35

Dat is een onzinverhaal dat Labyad - meneertje "PSV blijft voor mij de mooiste club van Nederland " - zelf de wereld in heeft geholpen. Je denkt toch niet dat Marcel Brands serieus overwogen heeft om een speler terug te halen die hem uitmaakte voor "conciërge" en op hele smerige wijze de club verlaten heeft. Nee Labyad is niet meer welkom in Eindhoven.

16 december 2020 om 01:41

Spreek ik met de zoon van Marcel Brands nu?,Ik heb het niemand horen ontkennen..

16 december 2020 om 01:46

Je hebt het niemand horen ontkennen dus is het waar? Als PSV op alle onzin vanuit de media moet reageren, zouden ze daar iemand fulltime voor in moeten huren.

16 december 2020 om 02:22

Hij heeft het zelf geroepen op camera,op een oud speler kun je toch wel reageren,hij vertelde zelfs dat hij een gesprek met cocu had..

16 december 2020 om 08:30

Affelay is bij elke club buiten PSV nooit een dragende speler geweest a la sneijder robben vdv van persie etc. Aisatti toch bij ajax? Nou daar speelde die geweldig.... Labyad speelt bij ajax vanwege Ten Hag. Komt gewoon tekort. En wat ik bedoel is dat ze nooit (muv affelay dan) de sprong naar een echte topclub hebben kunnen maken

16 december 2020 om 16:53

mariek90.

Labyad kon terug naar Psv? Nope. Labyad wilde destijds terug naar Psv. En hij heeft ook uitgebreid, onder het uitdrukkelijk en uitvoerig aanbieden van zijn excuses voor de beledigingen die hij aan het adres van Brands had gemaakt, gesolliciteerd bij Psv. Marcel Brands heeft hierop de excuses van Labyad aanvaard maar na een afweging besloten dat het niet verstandig was als Labyad bij PSV zou terug keren.
En pas daarna is Labyad bij Ajax in beeld gekomen en is hij overgestapt naar Ajax. Dus jouw suggestie als dat Labyad tegelijk de keuze had tussen naar PSV terugkeren óf naar Ajax, als je dat wilde beweren, die klopt niet.

16 december 2020 om 16:57

Marieke90
Labyad heeft inderdertijd, kort na zijn overgang naar Ajax, inderdaad van alles geroepen. Dat doen spelers wel vaker. Dat ze, om alvat een wit voetje te halen bij de fanatieke aanhang, van alles roepen en beweren. Zo beweerde Labyad, in diezelfde periode, ook nog bij hoog en laag (ook op TV bij Kees Jansma nota bene) dat de reden dat hij destijds bij PSV vertrokken was niets met geld te maken had, maar met het feit dat hij 'geen zin meer had om linksbuiten te spelen'. Hij speelde destijds bij PSV op het middenveld als controleur. Daar kwam hij veel meer aan de bal en als linksbuiten was hij, vond hij zelf, veel te weinig betrokken in het spel. Maar omdat PSV anders wilde gaan spelen en Van Bommel terugkeerde in Eindhoven, zag Labyad dat hij op linskbuiten terecht zou komen. Aldus Labyad.
Dus wat Labyad, volgens jou, allemaal heeft geroepen in de pers daar zouden we behalve een heleboel vraagtekens ook een paar korrels zout moeten nemen.
Labyad had geen keuze tussen terugkeren naar PSV óf naar Ajax. Dat is een fabel, verzonnen door Labyad zelf.

16 december 2020 om 01:16

Zoals Marieke90 al zegt zijn Afellay en Labyad niet echt gefaald. Afellay heeft mooie toppen bereikt en heeft gewoon pech gehad met blessures. Labyad zit nu op zijn top (en zelfs een beetje boven zijn niveau). De andere 2 zijn compleet naast hun schoenen gaan lopen en zijn voor het geld gegaan. Die Aisatti had zichzelf niet alleen als talent erg hoog zitten: 3 jaar geleden was hij clubloos en mocht hij meetrainen bij ADO om een contract af te dwingen. ADO noemde het een stage, waarna Aisatti en de zaakwaarnemer geen respect voelde en genoeg wisten. Ik quote de zaakwaarnemer: ‘Ismaïl is geen speler die moet bewijzen dat hij kan voetballen’. Als je na al die slechte jaren nog steeds zo jezelf overschat, ben je ver van de realiteit verwijderd.

16 december 2020 om 01:32

Is dit echt gebeurd. Dan spoor je echt niet hoor hahahahahahahah. Alsof die bij real Madrid speelde

16 december 2020 om 01:22

Ik vind een affelay en aissati heel anders dan een labyad en bakalli. Een affelay had gewoon enorme pech qua blessures bijv

16 december 2020 om 01:29

Affelay heeft echt wel wat waargemaakt. Spelen bij Barcelona kan niet iedereen en hij heeft ook 50+- interlands. Alleen blessures hebben het voor hem verpest

16 december 2020 om 05:12

Tsja, wat wil je nu zeggen eigenlijk? Kishna, fisher en bazoer waren toptalenten van ajax die het op een of andere manier nooit hebben waargemaakt, hoe kan dat toch? Elke club heeft talenten, en niet iedereen red het.

16 december 2020 om 10:32

@richdinho Wat een onzin reactie en ook nog 21 likes? Mensen zijn echt slecht geïnformeerd:

Affelay: 4x kampioen met Psv. Aanvoerder. Iets van 50 interlands. Volgens mij zat die ook bij de WK selectie die 2de werd in Zuid - Afrika. Daarna toptransfer naar Barca waar die regelmatig speelde totdat die knie kapot ging. Daarna idd einde carriere, maar goed: wie kan wel nog op niveau spelen met 2 door en door rotte knieen?

Labyad: Begon stormachtig, heeft toen wat verkeerde keuzes gemaakt qua clubs, maar heeft verder toch een prima carriere? Goed bij Vitesse. Goed bij Utrecht en speelt nu bij ajax. denk dat veel voetballers dat ook wel zouden willen.

Aisiatti: Speelde misschien wel de beste wedstrijd ooit die ik van een 16-jarige heb gezien. Pirlo en Gatusso helemaal zoek spelen in een CL wedstrijd. Ongekend. Van hem zeg ik: die had het talent om in de wereldtop te spelen, maar had helaas niet de fysiek en het mentale. Heeft verder wel een redelijke carriere gehad. Ook nog bij ajax gespeeld.

Bakkal: Vond ik nooit een heel erg talentvolle voetballer. Wel een slimme speler die regelmatig scoorde. Heeft qua carriere gedaan wat ik eigenlijk wel van hem verwachtte, maar is er wel vroeg mee gestopt.

16 december 2020 om 10:58

"labyad: Begon stormachtig, heeft toen wat verkeerde keuzes gemaakt qua clubs, maar heeft verder toch een prima carriere?"

2012-2013: Maar 11 basisplaatsen bij Sporting, slechts 2 goals en 3 assists.
2013-2014: Niet eens meer bankzitter bij Sporting, in de winter verhuurd aan Vitesse, daar in een half seizoen slechts 3 goals en 0 assists.
2014-2015: Heel seizoen Vitesse, 8 goals, 4 assists.
2015-2016: Terug naar Sporting, daar al snel teruggezet naar het 2e elftal. In de winter verhuurd aan Fulham, de nummer 21 van de Engelse 2e divisie, waar hij uiteindelijk zelfs bij het 2e elftal op de bank kwam te zitten.
2016-2017: Gedumpt door Sporting en daarna een half jaar clubloos. In de winter opgepikt door Utrecht. Wederom geen denderde cijfers: 3 goals en 2 assists in een half jaar tijd.
2017-2018: Redelijk seizoen bij Utrecht, 11 goals, 8 assists.
2018-2019: Ajax, slechts 2 basisplaatsen.
2019-2020: Ajax, wederom slechts 2 basisplaatsen.

Vind je dat een prima carriere?

16 december 2020 om 17:02

Bij PSV opgeleid, bij Vitesse en Utrecht gespeeld en nu bij Ajax spelen. Hoezo zou dat géén prima carriere zijn eigenlijk?
Ja okay, jij hebt het over spelers die na PSV of Ajax naar topclubs gaan én daar bepalende spelers worden. Dan hebben we het toch over, wát, een handvol spelers maximaal toch? Als je ziet hoe de gemiddelde carrieres in het betaalce voetbal verlopen, dan haalt dus 99,9% nooit de Europese top. Binnen dat kader vind ik dat Labyad gewoon zelfs een uitstekende carriere heeft (gehad). Er zijn echt niet zoveel spelers die hem dit kunnen navertellen.
Dus ja, ik vind Labyad een geslaagde voetballer met een prima carriere.

16 december 2020 om 19:51

Wow cabinessence, ik als mede Psv'er ben ook geen fan van Labyad, zeker door de manier hoe hij bij PSV is weggegaan, maar bij PSV was hij zeke een groot talent. En overal gezien heeft die een prima carriere.

Bij Sporting 27 keer gespeeld en 3 goals gescoord in zijn eerste seizoen (ook nog 6 potjes europees en 1 goal). Als 19-jarige jongen in een compleet nieuw land en bij een nieuwe club is dat zeker niet verkeerd.

Eerste keer bij Vitesse 3 goals in 1058 minuten. Niet denderend maar ook niet verkeerd als 19 jarige aanvallende middenvelder bij de nummer 6 van de ED.

bij Fulham was het inderdaad 3 keer niks.

Daarna als jonge gast (21 jaar) 9 goals en 5 assists in 2395 minuten (volgens Whoscored) bij Vitesse zijn gewoon prima cijfers voor een aanvallende middenvelder bij een subtopper (vitesse werd dat jaar 5de). Dat is elke 171 minuten betrokken bij een doelpunt. Als je dat niet goed vind, dan ben ik benieuwd welke standaarden jij hebt voor een 21-jarige speler. Ter vergelijking,. een 21-jarige Van de Beek (die in het beste ajax van de afgelopen 20 jaar speelde) kwam tot 9 goals en 10 assists in 2442 minuten (elke 128 minuten betrokken bij een goal). Zoveel verschil zit daar niet in, zeker als je meeneemt dat de teamgenoten van Van de Beek 7 niveautjes hoger zaten dan dat Vitesse.

Daarna een half jaar clubloos, inderdaad niet goed voor zijn carriere en daarna bij Utrecht 3 goals en 3 assists in 1035 minuten (elke 172 minuten betrokken bij een goal). Niet verkeerd voor iemand die een half jaar niet gespeeld heeft.

Daarna bij Utrecht 15 goals en 10 assists in 2775 minuten (volgens whoscored) dat is elke 111 minuten betrokken bij een goal. Ziyech, die dezelfde leeftijd heeft en dat seizoen bij ajax speelde haalde 9 goals en 15 assists in 3043 minuten. Oftewel 127 minuten per goal/assist. Dus Labyad had betere statistieken en dat bij een subtopper als Utrecht. Gewoon heel erg goed. Hoe kun je dat een 'redelijk seizoen' noemen?

Bij Ajax lijkt die inderdaad op zijn top te zitten (of misschien net erboven). In zijn eerste twee seizoenen niet veel gespeeld. Wel in seizoen 1 elke 130 minuten betrokken bij een goal en in seizoen 2 elke 74.5 minuten betrokken bij een goal.

En dit jaar lijkt die meer te spelen en heeft die 4 goals en 4 assists in 576 minuten. Dat is elke 72 (!) minuten betrokken bij goal. Dat zijn gewoon hele goede cijfers voor een aanvallende middenvelder.

Ondertussen ook 6 A-interlands voor Marokko gespeeld. Dat vind ik een prima carriere inderdaad waar veel spelers nog jaloers op zouden zijn.

16 december 2020 om 10:42

Afellay had vooral pech met blessures. De andere drie zijn gewoon te ongeduldig geweest, die wilden al heel geforceerd stappen gaan maken voordat ze goed en wel vaste basisspelers waren bij Psv. En dat is niet goed gebleken voor hun ontwikkeling.

16 december 2020 om 16:44

Affelay vind ik wel erg enthousiast in dit rijtje, maar het zou mij niet verbazen als we over een aantal jaar Ihataren in dit rijtje plaatsen. Iedereen heeft nog hoop maar ik zie de bui al hangen.

16 december 2020 om 16:50

Afellay heeft gewoon een zeer uitstekende carriere gehad. Bij veel mooie clubs gespeeld, heel veel interlands. Hier kunnen maar een paar spelers echt een puntje aan zuigen. Labyad had een mooie carriere bij PSV kunnen hebben, koos ergens anders voor (geld) en heeft uiteindelijk via utrecht nu gewoon een mooi contract bij de grootste club van Nederland. Wat heeft Labyad hier dan precies niet waargemaakt? Want een carriere bij de twee beste clubs van Nederland is maar voor een enkeling weggelegd.
Otman Bakkal had je ook nog kunnen noemen (aangezien die andere vier allemaal marokkaanse achtergronden hebben). Was een aardige voetballer bij PSV maar ooit een topper. Heeft gewoon een prima carriere gehad want zoveel spelers zijn er niet die PSV en feyenoord op hun CV hebben staan. Mocht je bedoelen, 'ja maar hij heeft nooit in de Europese top gespeeld' wil ik je erop wijzen dat dat niveau maar voor een enkeling is weggelegd.
Aissati is weer een ander verhaal. Die is inderdaad altijd eeuwig talent gebleven. Maar daarmee toont toch eigenlijk vooral dat puur talent alleen nooit genoeg is om in de top te slagen? En verder niets??

16 december 2020 om 23:19

Mentaliteitsproblemen? Je ziet het vaker bij Marrokkaanse spelers. Voetballen kunnen ze wel, alleen heb je om succesvol te zijn in topsport meer nodig dan alleen kwaliteiten met de bal en moet het ook in orde zijn in je bovenkamer. Je zelf met name niet overschatten.

17 december 2020 om 11:16

Zie jij het niet bij andere spelers dan? Waarom zie jij dat niet bij Andy Van der Meyde, Rene van der Gijp, Mario Been? Ton Blanker? Het zit dus niet goed in de bovenkamers van deze mensen, is dat wat je zegt, of is er een verschil tussen de namen die jij noemt en die ik noem? Welke kwaliteiten hebben voornoemde spelers dan niet waardoor zij succes in topsport gemist hebben?

17 december 2020 om 11:34

Bij van der Meyde, Gijp en Been zat het ook niet helemaal goed in de bovenkamer. Althans niet voor een topsporter. Wel een ander soort mentaliteitsprobleem. Namelijk feestbeesten, en daar kun je de marokkaanse jongens niet van betichten. En ik zou daar Theo Janssen aan willen toevoegen. Bij de marokkaanse jongens die gefaald hebben speelt er iets anders en dat zouden clubs best eens kunnen onderzoeken om hier op een betere manier mee om te gaan. Bijna iedere jonge speler die bij een topclub speelt en met een meerjarig contract is weg gegaan is geslaagd in het buitenland, en bijna iedere jonge speler die transfervrij of met gezeik is weg gegaan heeft gefaald. Natuurljk zijn er uitzonderingen maar dit is de rode lijn. Wellicht betekent dit dat geld in de jonge jaren niet de drijfveer moet zijn maar speeltijd. Daarbij komt dat als een club veel geld voor je wilt betalen de kans op speeltijd groter is dan wanneer je transfervrij of voor weinig geld komt. De voorbeelden zijn lebio

17 december 2020 om 18:51

"bij de marokkaanse jongens die gefaald hebben speelt er iets anders en dat zouden clubs best eens kunnen onderzoeken om hier op een betere manier mee om te gaan."
Ja, wát dan? Wát is er zo (fundamenteel) anders dan precies volgens jou waar die clubs dan onderzoek naar zouden moeten doen? Want ik zie ze niet zo eigenlijk, die rode lijn.

17 december 2020 om 08:00

Marokkaanse achtergrond. Bij 1 succesje denken ze vaak dat ze Maradona zijn. Veel broers of een vader die denken dat ze het beter weten dan een zaakwaarnemer helpt ook vaak niet. Naast Ziyech zijn er opvallend veel van deze jongens die niet de crack worden als de belofte die ze waren. Jammer dat er vanuit eigen hun eigen achtergrond niet meer begeleiding is om te zorgen dat ze zich niet gek laten maken.

17 december 2020 om 11:18

Er zijn ook opvallend veel jongens met een 100% Nederlandse achtergrond die nooit de crack zijn geworden die ze als belofte waren. Moet ik hier echt dat rijtje namen nog eens noemen? Lag dat dan aan die gebrekkige begeleiding die deze jongens vanuit hun achtergrond hebben gekregen, of aan de broers die hun zaakwaarnemer waren? Waar lag dat dan aan Stormjager?

17 december 2020 om 17:59

Wow, je mag in deze tijden van kromme deugdrang ook niks meer zeggen. Ik zie bij de genoemde jongens een opvallend patroon, destijds bevestigd door insiders. Dat jij er ineens een soort wegkijkreactie op los laat zie je helaas vaker. Benoemen betekend misschien beter in staat zijn te begeleiden in de toekomst, bij PSV is na het echec van deze gasten niet voor niets e.e.a. veranderd. Maar goed, jij hebt je eigen waarheid.

17 december 2020 om 13:08

Men, Aissatti, ik moest gewoon weer even graven in m'n geheugen, hehe. Speelt nog steeds zie ik. Groot talent, maar niet de mentaliteit. Zelfde met Bakkali. En bij Labyad is 't vooral dat 't wat minder talent is, maar op zich mentaal stabieler.

Al vind ik Affelay wel geslaagd, die wist wel die stappen te zetten, maar gewoon enorm breekbaar gebleken en met al die blessures is het ook niet gek dat 't er niet allemaal uit is gekomen. Maar los daarvan was hij hard op weg om basisspeler van Barca te worden en een sterke kracht in het NL elftal.

18 december 2020 om 10:05

Het is niet zozeer waar ze vandaan komen, maar een bepaald slag jongens heeft gewoon een mentaliteitsprobleem. Talentvolle jongens als Ajoub,Souffian Amrabat(Utrecht), Maher (Az) die hebben ook niet waargemaakt wat ze wél in zich hebben, ook Ajax heeft een hele batterij aan "moeilijke" gasten gehad, kijk maar eens naar wat die weggestuurd hebben in jeugd....laatst nog met Lang die bestempeld werd als moeilijk(en ja...drt komt ergens vandaan).

Er was niets aan de hand. Maar toch maar uit de selectie gezet. Ondanks alle diplomatie van Anderlecht ziet eenieder dat de geschiedenis zich weer herhaalt.

Eeuwig zonde. Als hij zijn voeten liet spreken, waren er weinig beter dan hij. Ik kan me niet herinneren of het mentaliteit, blessures of simpelweg vormverlies was waardoor hij in de eerste instantie uit de eerste 11 verdween, maar wat het ook was, hij is er zowel niet bij ons, als bij een ander, ooit boven op gekomen.

Het blijft zonde hoe het bij PSV is gelopen. Zijn debuut was geweldig maar na een blessure was het allemaal net iets minder en toen had hij al teveel gespeeld om nog mee te mogen doen bij Jong PSV. Dat was helaas het begin van het einde, nadat hij boos wegging is het nooit meer wat geworden.

nou Vitesse, sla je slag. Rehabilitatiecentrum Arnhem draait op volle toeren.

16 december 2020 om 10:37

Poeh, als Vitesse ook maar 50% van zijn potentie eruit kan halen dan is het al een absolute topper in de Eredivisie. Wat ik me kan herinneren in die eerste paar wedstrijden van PSV had die snelheid, diepgang, een actie en een poeier in zijn benen. Individueel een erg complete speler.

Ik zou het niet eens zo'n gek idee vinden. Denk dat een jongen als Tanane misschien wel tot hem door kan dringen.

Het zal wel weer niet aan meneer Bakkali zelf liggen.
Jammer dat zijn voetballende kwaliteiten niet matchen met zijn mentale kwaliteiten.

Zo zie je maar hoe het kan lopen met 'supertalenten'. Bakkali, Aissati, ze lijken wel verdwenen. Ik hoop dat ons Mo'tje in een positieve en vooral realistische flow blijft (daar heb ik wel vertrouwen in hoor), want zoals je ziet kan een voetbalcarriere er in 5 jaar tijd een heel stuk slechter uit zien.

16 december 2020 om 11:39

Ihattaren is niet echt te vergelijken met hen. Lijkt toch gewoon rustig na te denken over vervolgstappen en niet bij de pakken neer te zitten als er kritiek komt. Media stoken een beetje, maar hij lijkt er niet van op te kijken. Echt knap voor een 18 jarige.

Aisatti was ook gewoon rustig en goed, helaas niet goed genoeg voor de top. Afellay had het ook wel gered als hij niet zoveel geblesseerd was.

Labyad en Bakalli, dat waren de jongens die uit de pas gingen lopen toen PSV ze een nieuw contract wilde voorleggen. Hun goedrecht. Tuurlijk.

16 december 2020 om 13:00

Persoonlijk vind ik ze toch wel te vergelijken gezien hun status als 'supertalent' en afkomst. Ook vond ik het vrij bijzonder dat Ihattaren na wat kritiek de Instagram-pagina van Ajax ging volgen en hun foto's begon te liken. Waar is dat goed voor? Maar goed, ook dat is zijn goedrecht

16 december 2020 om 17:12

Ach, het is echt niks nieuws, dat supertaleten mislukken. Is letterlijk van alle tijden. Nu gaat het dan, vanwege het tijdsgewricht, mede over de afkomst van die jongens en worden daar allerlei oorzaken gezocht. Lijkt me onzin allemaal. Wie kent nog Ton Blanker? Robbie Rijnink? Dennis Schulp? Mink Peeters, Jip Bartels, Jordy Hoogstraten, Quincy Owusu-Abeyie, Collins John, Jordy Brouwer??? Allemaal talenten die grote toekomsten voorspeld werden. Werd helemaal niks. Zo gaat dat soms in de voetballerij.

Het zijn altijd die gozers die schreeuwen om respect die niet begrijpen wat dat inhoud. Het loopt ook bijna altijd slecht af met dat soort gasten. Zonde, zeker bij deze jongen want voetballen kan hij wel. Misschien ziet hij ooit nog eens het licht.

Altijd maar weer die oordelen of iemand zonder hem te kennen. Psv heeft zoveel fouten met hem gemaakt qua opleiding, qua voorkeurbehandeling, qua chanteren mbt contract. Als je op school al ze toetsen laat maken door de studiebegeileder en het vervolgens raar vind dat hij zich niet ontwikkelt. Op de trainingen idem, hij kon weinig fout doen ook al deed hij heel veel fout. Als je dan ook zelf niet intelligentie niveau hebt en je familie ook net zo. Dan wordt het wel heel moeilijk om gewoon te blijven. Zo zijn ze overigens ook omgegaan met Depay, alleen had hij het geluk dat hij wel NL sprak en in een gastgezin zat.

16 december 2020 om 10:39

Joost1999, het ligt nu dus aan Psv? Fouten, voorkeurbehandeling en zelfs chanteren met contract. Ik ken Bakkali ook niet, inderdaad, maar weet wel dat PSV meerdere malen rond was met Bakkali gek werd omdat er steeds op werd teruggekomen, steeds nieuwe eisen en voorwaarden. Uiteindelijk bleek Bakkali meerdere zaakwaarnemers te hebben waaronder (familieleden die overal de hort op gingen). Toen n het buitenland zelfs gelijktijdig meerdere voorcontracten bleken te zijn getekend bij meerder clubs, was voor PSV de maat vol en duidelijk dat deze jongen het niet zou gaan redden. Ik snap heel goed dat het sterke benen zijn die de weelde kunnen dragen en dat een gebrek aan intellegentie bij zowel de voetballer als de omgeving hiertoe kunnen leiden. Maar om dan PSV de schuld te geven...?

16 december 2020 om 17:21

Is jouw kritiek hier dat ze hem te soft aangepakt hebben? Okay, dat zou kunnen. Hij is zwaar gepamperd inderdaad. Als dat een verwijt is, okay, maar dat vind ik te billijken.

Maar dat PSV hem gechanteerd heeft met dat contract, dat is nonsens. PSV is ongeveer twee jaar lang met hem bezig geweest om zijn contract te verlengen. En die jongen staat het natuurlijk vrij om te zeggen 'nee ik wil niet verlengen' of om een beter voorstel te vragen. Maar zo is dat niet gegaan. Die jongen heeft steeds bij PSV aangegeven dat hij n wilde gaan op het contract voorstel, maar iedere keer als PSV dan wilde tekenen, dan had Bakkali steeds een excuus, wilde hij uitstel of, en dat liefst vier keer, wisselde hij opeens van zaakwaarnemer en kwam hij met geheel nieuwe en aanvullende eisen. Hierop heeft PSV inderdaad de onderhandelingen gestaakt. Wat zou jij doen, als club? Je aan een lijntje laten houden door een 17-18 jarige die spelletjes speelt? PSV niet. En volledig terecht.
Overigens was dat niet eens het einde. Want uiteindelijk nam Bakkali na weer een zaakwaarnemer wissel de zoon van Kees Ploegsma in de armen als agent. Die heeft, op instructie van Bakkali, alsnog een mooie deal met PSV uit onderhandeld waarna Bakkali aangaf daarmee te willen instemmen. Waarop wederom een afspraak was gemaakt om te tekenen en je raadt het al: ter elfder ure zegde Bakkali de afspraak weer af, brak met Ploegsma Jr. en zette de boel weer op de lange baan. Hierop heeft Marcel Brands gedaan wat iedere TM met een beetje verstand in zijn bol zou doen. Die trok hierop het aanbod van PSV in, en die heeft Bakkali voor de keuze gesteld. Na twee jaar onderhandelen was de maat vol. Ofwel Bakkali kon een contract tekenen bij Psv, ofwel PSV kon verder niets anders dan het zo laten en geen gebruik meer maken van de diensten van Bakkali. Immers, wat heb je eraan een speler nog speeltijd te geven als die niet verder wil bij de club? Dan gaat die tijd en energie naar andere spelers. Heel logosch én begrijpelijk.
Dus het verhaal zit een stuk genuanceerder in elkaar dan 'psv chanteerde hem net een contract'. Het was juist eerder dat PSV er genoeg van had na twee jaar onderhandelen en steeds aa het lijntje gehouden worden.

16 december 2020 om 18:22

Je zorgt er dus voor dat iemand totaal geen opleiding heeft, geen verantwoordelijkheid leert en mag doen waar hij zin in heeft. Vervolgens wil je dat diegene een contract tekent naar jou voorwaarden en als diegdne dat niet doet raak je geirriteerd als psv zijnde. Wat verwacht je nou vsn iemand van 17 die nog niet in de 1e klas van het basis vmbo kan meekomen. Die zich inderdaad door famlie en sndere zaakwaarnemersook laat beinvloeden. Vervolgens zorg je ervoor dat Ploegsma zijn zaakwaarnemer wordt, dat is de huiszaakwaarnemer die naar psv pijpen danst. Als dat allemaal verkeerd breng je in de media dat het allemaal aan Bakkali ligt. Die ondertussen ook nog heeft te dealen met het kiezen tussen Marocco en Belgie. Ja dan ligt de schuld idd niet bij psv en duidelijk bij Bakki want hij had beter moeten weten en doen wat psv zegt, want die hebben hem al die tijd geweldig begeleid toch......

17 december 2020 om 11:08

PSV heeft gezorgd dat hij 'totaal geen opleiding heeft'? Wat? hebben ze hem, terwijl hij leerplichtig was, van school weggehouden? Waar héb je het over? En vervolgens baseer je daar een conclusie op dat die jongen dus, zeg jij, door PSV te dom om te kakken is gehouden. En als die jongen dan domme dingen doet, tja, dat is dan de schuld van Psv. Hadden ze hem maar naar de Havo moeten laten gaan??? Sorry, maar dit is apekool.
Wat ook onzin is, is je opmerking dat PSV wil dat iemand een contract tekent naar de eigen voorwaarden. Want jeetje zeg, wat een nare mensen daar bij Psv. Bij andere clubs delen ze standaard blanco cheques uit natuurlijk, maar nee bij PSV vinden ze dat ze contracten mogen uitdelen naar redelijkheid en in ieder geval niet zodanig dat het jongste selectielid niet direct de grootste verdiener is. Foei Psv!
Oveirgens leuk dat je in de serie van vijf (5) zaakwaarnemers die Bakkali in twee jaar versleet alleen Ploegsma Jr. noemt. Al die andere zaakwaarnemers hebben namelijk iedere keer weer eerst een akkoord gegeven aan PSV voor contractverlenging waarna Bakkali ze aan de kant zette en steeds met een nieuwe kwam. En die stelde dan gewoon weer nieuwe eisen. Ploegsma was de laatste in die rij. En jij zegt wel dat die 'naar de pijpen van PSV danst', maar jij kent Ploegsma Jr. duidelijk niet. En dus roep je maar wat. Ploegsma Jr. is een onafhankelijk agent en die danst evenveel naar de pijpen van PSV als dat Raiola dat doet naar die van Ajax.
Overigens, Bakkali heeft na ruim overleg met Ploegsma alsnog zijn akkoord gegeven aan contractverlenging. Om daarop vervolgens weer terug te komen. Dat was dus niet één keer, maar in totaal vijf keer dat Bakkali dat heeft gedaan. En toen was de maat voor PSV vol. Maar ik begrijp dus van jou dat dit allemaal aan PSV lag. Omdat ze Bakkali dom hebben gehouden. En niet aan die jongen zelf. Want als PSV hem beter had begeleid, ja dan Bakkali niet zulke rare dingen gedaan. Had PSV maar meer geduld gehad met deze jongen. Dan had hij zeker zijn contract verlengd namelijk.
Sorry, maar wat je hier zegt is gewoon onzin. Ik kan er niets anders van maken.

17 december 2020 om 13:44

Beste Constant kante, Wat begrijp je niet? Denk jij dat als een jongen die idd verplicht naar school moet en notabene amper NL spreekt niet zelf ze toetsen en huiswerk maakt dat hij dan een school kan afmaken? Als je dan vervolgens door de studiebegeleider dit laat doen, hoe gaat hij dan ooit iets anders leren dan de straattaal?? Ja hij ging wel naar school en nee hij hoefde daar niks te doen want dit werd "geregeld". Hoe gaat deze jongen uberhaupt wat begrijpen van contracten, van zaakwaarnemers, van TD's???? Wie is hier nou de boosdoener??? In mijn ogen in eerste instantie zijn fam / zogenaamde zaakwaarnemers en PSV. Maar als je als psv zijnde weet de fam ook laag is opgeleid en hun zaakwaarnemers alleen voor zichzelf het beste eruit willen halen, dan mag je toch verwachten niet dom houd door hem niet te begeleiden in zijn opleiding. Er is door dit alles zoveel wantrouwen onderling veroorzaakt. PSV had beter moeten en handelen. En ja ik noem Ploegsma omdat hem voor psv zo heb zien handelen. Overigens gebeurd dit bij veel meer clubs omdat dit gunstig is voor de clubs. Het mooie van alles en daar isnpsv niet de enige in. De clubs hebben goese contacten bij de media en zorgen er wel voor dat de speler meestal de als het zwarte schaap gekenmerkt.

17 december 2020 om 14:11

"maar als je als psv zijnde weet de fam ook laag is opgeleid en hun zaakwaarnemers alleen voor zichzelf het beste eruit willen halen, dan mag je toch verwachten niet dom houd door hem niet te begeleiden in zijn opleiding."

Dus als ik het goed begrijp blijf jij werkelijk beweren dat PSV het debacle Bakkali volledig aan zichzelf te wijten heeft, want ze hebben hem , 'bewust' ook nog, dom gehouden en omdat die jongen dom is, zijn familie ook trouwens, en PSV hem dus in de armen heeft gedreven van zaakwaarnemers die alleen zichzelf willen bevoordelen en daardoor is er zoveel wantrouwen veroorzaakt. Allemaal de schuld van Psv. Hadden ze Bakkali maar naar het VWO gestuurd, dan was het allemaal anders gelopen en had PSV hem waarschijnlijk voor 55 miljoen euro aan Real Madrid verkocht....

Sorry, maar ik vind wat je schrijft nonsens. Het spijt me, hier kan ik verder niet serieus op ingaan. Maar wel goed te weten dat mensen als De Ligt, Gravenbergh en Ihattaren dus gewoon allemaal hele domme mensen zijn, in jouw ogen, met laag opgeleide en domme ouders, want anders waren ze nooit in de handen van Mino Raiola terecht gekomen. Die wil namelijk alleen voor zichzelf het beste eruit halen. En dat hebben Ajax en PSV dus helemaal aan zichzelf te danken. Hadden ze Gravenbergh maar naar het Gymnasium moeten sturen.

Ja als de technisch directeur je zak gaat noemen dan weet je dat in de problemen zit.

Zo te lezen is hij mentaal niet goed genoeg voor het topvoetbal wellicht dat het bij een kleinere club alsnog op latere leeftijd lukt.. Aan zijn talent licht het in ieder geval niet...

De aanhef boven het verhaal doet vermoeden dat Bakkali van de ene in de andere tegenslag is gelopen. Zo is het natuurlijk niet. Bakkali heeft zijn onomstotelijk aanwezige talent gewoon niet tot bloei weten te brengen. Dat heeft niets met tegenslag van doen, maar in ieder geval wel met keuzes. Bijvoorbeeld bij welke club wil e zijn, door wie laat je je hoe begeleiden, wat heb je er voor over om te slagen. Dat soort keuzes hebben veel meer met de situatie van Bakkali te maken dan simpele tegenslag. Hijdoet mij denken aan Aisatti, die ook aanvankelijk desterren van de hemerl speelde, maar uiteindelijk nu ergens op het tweede niveau van Turkije speelt. En nul komma niks meer aan transferwaarde vertegenwoordigt.

Nou ja als er niks aan de hand is, zou anderlecht hem toch niet nu weglaten gaan. Houd hem dan uit fatsoen tot januari in de groep, zo gaat iedereen er toch een beetje vanuit dat er wel wat aan de hand is.

Feyenoord.....ophalen die gozer! Kan best lekker ballen en zal zich zeker nog willen bewijzen in Nederland!!!

Treurig dat sommigen het toch niet kunnen laten om z'n afkomst erbij te halen. Boularouz, El. Ahmadi, Bousata, Abdeloui,Ramzi, Afellay, Zyech, El Katabi, Ayoub,Barazite,Idrissi, Maher allemaal spelers met een prima mentaliteit. Zo zijn er nog meer van die jongens bij Pec, Utrecht etc. Als PSV supporter was ik minder blij met Bakali en vind Labyad een vervelend ventje. Maar die zijn er van alle afkomsten. Stop met die tunnelvisie.

In Valencia lachen ze zich nog altijd een kriek als het over dit ventje gaat. Hopeloos slecht.... staat ook constant kilo of 5 te zwaar. Totaal nutteloos, kan er beter mee ophouden want zoiets wil je niet in je team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. NmechaAanvaller2512
M. MurilloVerdediger242
F. AmuzuMiddenvelder231
H. DelcroixVerdediger210
A. LokongaMiddenvelder212
M. MiazgaVerdediger180
P. MukairuAanvaller182
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

België
163 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren