Neef André Onana ontslagen na organiseren van lockdownparty

Dinsdag, 15 december 2020 om 16:40Rian Rosendaal • Laatste update: 17:04

Fabrice Ondoa is dinsdag op staande voet ontslagen door KV Oostende. De neef van Ajax-doelman André Onana hield tegen de afspraken in thuis een coronafeestje, tot grote woede en teleurstelling van zijn Belgische werkgever. De leiding van Oostende vindt de door Ondoa georganiseerde lockdownparty reden om de samenwerking per direct stop te zetten.

"Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren", foetert voorzitter Gauthier Ganaye in een verklaring op de clubsite. "We zijn opgelucht dat wij tot nu toe nog geen enkele covidbesmetting gehad hebben en we doen er ook alles aan om dat zo te houden. Daarom wijzen we onze spelers steevast op hun plichten en zij nemen ook hun verantwoordelijkheid op. De coronaprotocollen worden strikt nageleefd. KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten."

De politie in Oostende kwam in de nacht van zaterdag op zondag af op een melding van geluidsoverlast in het appartementencomplex van Ondoa. Aldaar trof men een lockdownparty aan met ten minste tien personen. De politie werd door verschillende aanwezigen beledigd, waardoor in totaal elf processen-verbaal werden uitgeschreven, voegt Oostende toe aan de berichtgeving voer het ontslag van de doelman uit Kameroen.

Ondoa stond sinds medio 2018 onder contract bij Oostende, de huidige nummer negen in de Jupiler Pro League. De 41-voudig international van Kameroen, wiens contract bij de Belgische club nog anderhalf jaar doorliep, maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van Barcelona. Een doorbraak in de hoofdmacht van de Catalanen bleef echter uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door chanfan)

Ontzettend stomme actie van de doelman. Las ergens dat hij geen vaste basiskracht is, mogelijk daardoor minder enthousiast.

15 december 2020 om 21:22

Tsja, veel voetballers en andere jongeren houden dergelijke feestjes, maar als je geluidsoverlast veroorzaakt in een appartementencomplex dan is dat niet al te snugger.

KV Oostende, de mooiste club in België en vervolgens handelen ze hier ook naar. Ik houd persoonlijk wel van zulke principiële clubs die niet steeds de handen voor het hoofd houden bij het infantiele gedrag van deze overbetaalde professionals. Lekker op zoek naar een nieuwe club Ondoa, succes!

15 december 2020 om 17:26

De club heeft regelementen omtrent corona, omdat als 1 speler corona oploopt hij dit over kan dragen aan de rest van de selectie. Dat kan betekenen dat je een hele golf spelers kunt krijgen die niet mee kunnen spelen wegens positieve tests, of ze nou ziek worden of niet. Deze man heeft zich heel duidelijk niet aan deze regelementen van de club gehouden en neemt daarmee doelbewust het risico dat ik hiervoor aanstipte. Daarmee is dit niet een prive zaak en staat de club volledig in haar recht om hem te ontslaan.

15 december 2020 om 17:32

Hoezo heeft de club hier geen nadeel van?

Voetbal clubs hebben het enorm zwaar (net als vele bedrijven), en mogen de handen dichtknijpen dat ze nu een in een uitzonderssiutatie zitten waardoor ze toch nog blijven spelen en dus inkomen genereren. Dat wordt onder andere gedaan doordat spelers zo veel getest worden en van hen ook wordt verwacht dat ze in een bubbel blijven.

KV doet dit dan goed en heeft nog geen enkele besmetting gehad. Maar dan komt er iemand die denkt het wel beter te weten en toch gewoon een feest organiseert. Daarmee dus het risico op besmetting vergroot. Stel dat hij nu daar besmet was geraakt en vervolgens de halve selectie van Oostende besmet, en omdat het misschien bij een speler niet tijdig wordt ontdekt die in een wedstrijd ook een tegenstander besmet. Dan gaat dat zo door. Daar heeft de club dan dus wel enorm veel nadeel van.

Het feit dat je als speler dat risico durft te nemen, dat je niet inziet in wat voor enorm bevoordeelde positie je al zit omdat je je beroep wel gewoon mag uitoefenen toont gewoon aan hoe wereldvreemd / egoistisch je bent. Het verscheuren van dit contract vind ik dan ook zeer sterk van de club

15 december 2020 om 17:38

En die bubbel kan geen 10 personen zijn? Er zouden zeker 10 mensen geweest zijn. Voor hetzelfde geld waren dat alleen zijn familie en die van zijn zus met alle kinderen. Om maar wat te noemen. Ik vind dit altijd zo'n laffe berichtgeving.

15 december 2020 om 17:42

Dat is geen bubbel in België. Er mag slechts 1 iemand op bezoek komen als je zelf een gezin hebt. Ben je alleenstaande dan mogen er twee mensen op bezoek komen. Dus nee zijn bubbel kan geen 10 mensen zijn.

15 december 2020 om 19:54

Volgens ooggetuigen werden er ook 3 schaars geklede dames weggeleid. Ondoa woont in een appartement en door geluidsoverlast rond 01u30 werd er de politie bijgehaald. Er werden op een gegeven moment zelfs 3 politiewagens bijgehaald. De politie was zelfs tot na 03u00 ter plaatse om vaststellingen ten doen.

Dus ik betwijfel of dit zijn zus is met haar kinderen...

15 december 2020 om 17:33

Nu persoonlijk vind ik het niet zo een mooie club hoor. Ze hebben geluk dat er eens een rijke suikeroom is langsgegaan want anders hadden ze nooit in eerste klasse gespeeld.

15 december 2020 om 18:39

Het niveau waarop de club speelt is voor mij van geen betekenis of een club wel of niet mooi is. KV Oostende ken ik als club weinig, maar het is mijn club in België omdat Oostende by far het beste wat jullie zuiderburen te bieden hebben (zoals Scheveningen dat is in Nederland), vervolgens heeft ook nog eens Spinvis een lied over de stad geschreven wat zo mooi is. Het is evident dat je dan supporter wordt van Oostende.

15 december 2020 om 18:57

Mag zeker hoor 😉. Maar de club Oostende zelf is nogal kunstmatig. Niet heel veel supporters en eigenlijk een te duur stadion. Momenteel hebben ze wel echt een goede trainer.

15 december 2020 om 18:41

Mooiste club? Je kan de fans op 1 hand tellen en ze zijn artficieel grootgebracht. Het is geen club met een traditierijk verleden, staat niet voor fris, aanvallend voetbal, lanceert weinig jeugd, is een eerder onaantrekkelijke stad. Ik zie geen enkele reden waarom iemand oostende aantrekkelijk zou vinden. Nu ben ik natuurlijk clubfan dus niet objectief maar bijv. Kv mechelen vind ik wel een mooie traditieclub. Grijzere muizen dan Oostende vind je niet. Verder wel goed dat ze hier hard tegen ootredenw maar dit gaat voor mij wel erg ver. Er zijn andere straffen. Ben er ook van overtuigd dat ze dit niet hadden gedaan mocht hij 20 miljoen waard zijn, zoals elke club uiteraard. Misdchien mij is het zelfs een manier om zijn loon te kunnen schrappen zonder ontslagbergoeding te moeten betalen? Is het niet zo dat als een werknemer een zware fout maakt, de werkgever geen ontslagvergoeding moet betalen? Het is bekend dat de nieuwe overnemers bij oostende keihard in de kosten snoeien.

'de politie werd beledigd, waardoor in totaal elf processen-verbaal werden uitgeschreven, voegt Oostende toe aan de berichtgeving voer het ontslag van de doelman uit Kameroen.'

Dit zou een voorbeeld van de Nederlandse politie moeten zijn. Ik lees overal dat de politie bijeenkomsten en/of feesten beëindigd van 20 tot meer dan 100 mensen en dan dat er 1 of 2 processen verbaal zijn uitgedeeld vanwege belediging van ambtenaar in functie. Boetes weer gewoon naar 400 euro en iedereen die de regels overtreed op de bon slingeren. De extra maatregelen en de daarbij horende financiële steunpakketten hebben we grotendeels aan deze mensen te danken. Zo kunnen wij daar nog iets van terug zien. Wie niet luisteren wil die moet het maar (financieel) voelen.

15 december 2020 om 17:16

Vreemd, in Belgie is het sinds vandaag zelfs 700 euro boete voor elke aanwezige, en 4000 euro boete voor de organisator.

15 december 2020 om 17:22

Wat vind je daar vreemd aan? 700 Euro is veel geld, maar na 9 maanden mag de ernst van het corona virus toch wel duidelijk zijn. En als jij denkt dat maatregelen niet voor jou gelden of je ontkent het helemaal, dan is het duidelijk. Dan moet je dokken.

De afgelopen maanden zijn er elk weekend feestjes geweest. Zonder boete gaan die gasten het een week later weer proberen. Met een boete van 400 euro, wordt het toch een dure hobby.

15 december 2020 om 17:33

Ik had het over het vreemde verschil tussen de harde aanpak in Belgie en de zachte aanpak in Nederland.

15 december 2020 om 17:41

Ik zie de ernst van het coronavirus niet in. Heb het al gehad voor er maatregelen waren, had maanden later nog steeds antistoffen en mag nog steeds niet. Ik ben er wel een beetje klaar mee, 9 maanden lang de maatschappij verkloten omdat ze het niet voor elkaar krijgen een virusje onder controle te houden.

15 december 2020 om 17:43

Dus als je k*** vrij eenvoudig zou weten te overwinnen dan zou je op basis van je ervaringen al die heisa rond k*** ook niet snappen?

15 december 2020 om 18:12

Werkt hier ook helemaal niet. Cijfers zakken niet langer... Nog een Coronajaartje voor de beog ole

15 december 2020 om 19:21

@Lierse1997 Even een oprechte vraag, stel dat de besmettingen niet afnemen en het vaccin toch langer op zich laat wachten hoe lang ben je bereid in lockdown te zitten?

15 december 2020 om 19:29

Geen idee hoe ik er binnen een half jaar ernaar zal kijken. Maar een half jaar nog zeker. Al lijkt 8 maanden lockdown aan een stuk me niet echt realistisch. Maar als de cafés en restaurants weer open zijn, er in beperkte mate gewinkeld kan worden en je kan afspreken met een beperkte groep vrienden (de situatie na de eerste lockdown dus), valt het allemaal wel mee.

15 december 2020 om 17:20

In Belgie kunnen mensen die aan Lockdownparty's hebben deelgenomen tot wel 3 maanden celstraf krijgen. Daarnaast moeten ze ook nog eens een boete van 2000 euro betalen. Afgelopen week werden al de eerste processen jegens overtreders gestart. Het ziet er naar uit dat de Belgische autoriteiten (terecht) een zero tolerancebeleid uitvoeren. Dat zouden wij in Nederland ook kunnen doen mits we zelf niet overtreder in het kabinet hebben zitten. Echt absurd dat Grapperhaus dat hele schandaal overleefd heeft, en dat de meeste Nederlanders ook nog eens vinden dat die man te hard is aangepakt. Overigens had ik het bestuur van Oostende wel eens willen horen piepen in het geval dat Ondoa de onbetwiste eerste keeper was. Behoorlijk hypocriet dus, hoe ze nu dit aanhalen om een (ongewenste) speler te ontslaan.

15 december 2020 om 17:27

Ik vraag me af of de meeste Nederlanders vinden dat Grapperhaus te hard is aangepakt. Ik heb hier ook al eerder gezegd, die vent moet weg. Je overtreed de regels, dus accepteer de consequenties. In het begin was de boete 400 euro en een aantekening op je strafblad. Dit is aangepast na de overtreding van Grapperhaus. Enkel omdat je met een strafblad geen minister mag zijn. Dit vind ik een van de weinige blunders van Rutte. Hij had die man weg moeten sturen en de straf (400 euro en een aantekening) in stand moeten houden. Nu kun je die boete eigenlijk niet meer verhogen.

Je laatste opmerking vind ik suggestief.

15 december 2020 om 17:37

Leuk. Tegelijkertijd is het door de Belgen en Duitsers dat Nederland nu in lockdown gaat. Want als die twee landen allebei een vergelijkbare situatie als Nederland hadden zou het niet vol met Belgishe en Duitse touristen die komen winkelen zitten.

15 december 2020 om 17:40

Ja en nu gaan al die Nederlanders waarschijnlijk naar België komen omdat het bij jullie een lockdown is, een straatje zonder einde.

15 december 2020 om 18:13

Klopt. Een Europees beleid zou mooi geweest zijn. Maar ja...

Op deze manier kan je natuurlijk makkelijk van iemand af geraken zonder enige vergoeding te betalen of een andere ploeg te zoeken.

15 december 2020 om 20:26

Nee hoor. Als hij het niet had gedaan, was hij niet ontslagen.

15 december 2020 om 20:35

Het is hypocriet. Als je een coronafeestje bijwoont of organiseert wordt je al gestraft door een boete of zelfs een gevangenisstraf. Heb nog niemand gehoord die zijn werk door verloren is. Oostende heeft hier gewoon een perfecte manier gevonden om een speler van de hand te doen die niet echt nodig is en zodoende wat te besparen.

15 december 2020 om 21:08

Zucht. Het is niet hypocriet. Hij kan besmet raken en daardoor zijn teamgenoten besmetten en daarmee de club benadelen. Elke werknemer die willens en wetens zijn werkgever benadeelt, mag worden ontslagen.

15 december 2020 om 21:36

Het mag zeker, maar het is vooral gedaan omdat hij derde of vierde doelman was en nog anderhalf jaar op de loonlijst stond. Vooral handig voor Oostende om de te hoge loonkosten nog wat te verlagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KV Oostende

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AA Gent387
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
M. GueyeAanvaller3311
M. KvasinaAanvaller335
G. HubertKeeper370
F. SakalaAanvaller3316
M. ThiamAanvaller210
B. CaponVerdediger121
J. HendryVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina KV Oostende.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Turkse media: Overmars reist na EK-deelname Turkije af naar Istanbul

Altay Bayindir geniet concrete interesse van Ajax, zo verzekeren Turkse media. De doelman van Fenerbahçe en het nationale elftal van Turkije kan volgens lokale kranten de overstap naar Amsterdam maken als...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren