Wild gerucht over megaroof Feyenoord bij AZ ‘goede 1 april-grap’

Dinsdag, 15 december 2020 om 16:08Yanick Vos

José Fortes Rodriguez sluit uit dat Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal van AZ naar Feyenoord verhuizen. De zaakwaarnemer van het drietal reageert tegenover NH Nieuws desgevraagd op het gerucht, dat vorige week naar buiten kwam. Met behulp van Amerikaanse investeerders zou Feyenoord het drietal naar De Kuip willen halen, zei presentator Wilfred Genee vorige week in het programma Veronica Inside. “Goede 1 april-grap”, aldus Fortes Rodriguez.

In navolging van trainer Arne Slot, die na dit seizoen Dick Advocaat opvolgt in Rotterdam, zou Feyenoord ook Boadu, Stengs en Wijndal willen aantrekken. Genee meldde dit op basis van een bron die hij ‘heel serieus’ neemt. Hij maakte bekend dat Feyenoord mogelijk in handen komt van Amerikaanse investeerders, die tweehonderd miljoen euro zouden willen investeren.

Met dat geld zou Feyenoord van plan zijn om een grote slag te slaan bij AZ. Genee stelt 'dat ze ook een soort deal hebben met Mino Raiola, de zaakwaarnemers van de drie spelers, en dat ze ook Boadu, Stengs en Wijndal willen gaan halen'. "Ze zijn echt wel wat aan het doen. Er zit echt wel wat meer achter zit dan alleen het salaris dat ze Slot hebben geboden”, zei Genee.

"Ik weet van niks", reageert Fortes Rodrigues, die als zaakwaarnemer werkt bij het makelaarskantoor van Mino Raiola, waar de genoemde AZ-spelers bij zijn aangesloten. "Ze hebben niet geïnformeerd en als ze dat willen doen, dan mag dat op 1 april." Stengs (18 miljoen), Wijndal (11 miljoen) en Boadu (18 miljoen) vertegenwoordigen volgens Transfermarkt een gezamenlijke marktwaarde van 47 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door bliek)

Wat zou feyenoord ook met een Stengs moeten? Soort van 2e Boetius. Ziet er allemaal heel leuk en fraai uit, maar het is een veel te laag rendement.

15 december 2020 om 16:28

Dan zou ik dat juist een typische Feyenoord aankoop vinden. 😜 Buiten dat klopt het gerucht dus helemaal niet.

15 december 2020 om 16:46

Die transferwaardes zijn wel erg laag voor AZ paradepaardjes. Als spelers als Jahanbaksh 25 miljoen en janssen 22 miljoen hebben opgeleverd en een mindere speler als Til 18 miljoen, wat al nagenoeg evenveel is als de nog steeds duurste uitgaande Feyenoord transfer van Kuijt, dan mag je die 47 miljoen wel verdubbelen.

15 december 2020 om 16:53

Jahanbakhsh 25 miljoen?? Dat was volgens mij wel 6 miljoen minder. Janssen 22 miljoen, Jahanbakhsh 19 miljoen en Til 16 miljoen. Alsnog prachtige recordtransfers waar Feyenoord opvallend genoeg voor onder doet. Dat Kuyt de duurste transfer ooit is, 13 jaar geleden, is een bijzonder gegeven. Gezien de transfergekte 3 jaar geleden tot Corona pas echt tot een hoogtepunt is gestegen.

15 december 2020 om 17:15

Transfermarkt heeft altijd lage waardes, kijk maar eens op hun website.

15 december 2020 om 17:14

Geef die jongen eens wat meer respect. Ja hij zit een mindere periode, nadat hij weer geblesseerd aan het seizoen is begonnen. Meerdere wedstrijden moest spelen, ivm al die wedstrijden (overbelasting). Niet huilen straks als hij in Januari je club gaat pijn doen!

Wel jammer dat het een broodje aap verhaal is, Feyenoord mag komen hoor voor onze 3 boys. 100 Miljoen op de rekening van Az extra.

15 december 2020 om 17:19

"respect" haha, waarom zou je die jongen respect moeten geven? En waarom mag hij niet vinden dat Stengs veel te weinig rendement heeft? I.m.o. is dat namelijk gewoon zo. Overschatte voetballer.

15 december 2020 om 17:25

Omdat je nu van elke speler dit kan zeggen, van de clubs die Europees en international zijn. Ze spelen allemaal slechter dan normaal! Noem mij er 1 die er geen last van heeft en zijn normale niveau haalt.

15 december 2020 om 17:45

Tuurlijk heeft iedereen er last van maar als je als vaste basisspeler een jaar lang geen assist geeft en amper scoort, dan heb je gewoon geen rendement en verdien je helemaal geen “respect”. De enige aanvaller met soortgelijke statistieken die mij dnel te boven schoet is zelfs Lingaard

15 december 2020 om 17:45

Inderdaad een belachelijk gerucht, die jongen mag de schoenen van Berghuis niet eens poetsen. Stengs heeft in seizoen 18/19, 19/20 en 20/21 in totaal 10 keer gescoord en 12 assists gegeven. Berghuis haalt die cijfers gemiddeld elk jaar.

15 december 2020 om 23:03

En toch gaat AZ meer verdienen aan Stengs dan F'nrd gaat doen aan Berghuis.

Ik denk dat AZ inmiddels ook wel Feyenoord-toeslag van 200% toe zou passen.

15 december 2020 om 16:59

Dat zou goed zijn voor Feyenoord, dan gaan ze wellicht op zoek naar echte versterkingen. De enige speler van AZ die momenteel een echte toegevoegde waarde is voor Feyenoord, dat is koopmeiners.

15 december 2020 om 18:00

Boadu sws ook, als je ziet wat de opties zijn voor de spitspositie, bij feyenoord...

15 december 2020 om 18:29

Wijndal beter dan Haps en Malacia. Boadu beter dan elke optie van Feyenoord wat betreft de spits positie. De vleugels voorin is om het even. Naast onze grote vriend Koopmeiners zal ook Midjsto van meer toegevoegde waarde zijn het middenveld. Bijlow en Bizot is om het even.

15 december 2020 om 20:16

Laat me niet lachen. Berghuis heeft in z’n eentje meer goals dan de gehele voorhoede van az met reserves erbij en dan zeg jij dat het om het even is haha. Midjsto zou het niet redden bij Feyenoord. Koopmeiners vind ik wel echt een goede speler en Wijndal ook. Alleen ik weet niet of wijndal beter is dan een haps in vorm. Bijlow is natuurlijk vele malen beter dan Bizot. De verdediging van az is sws minder dan die van Feyenoord.

Had ook niet anders verwacht. Als je als Nederlandse topclub voor 50/60 miljoen wil gaan shoppen bij AZ dan is je beleid natuurlijk al helemaal belachelijk, goed dus dat dit niet doorgaat. Ben überhaupt al minder overtuigd van Stengs en Boadu. Vorig seizoen leken alle kwartjes de goede kant op te vallen, maar dit jaar hebben ze samen 4 (!!!) goals gemaakt. Verklaart natuurlijk ook de plek op de ranglijst momenteel (7e). Was vorig jaar dan een seizoen waarin alles meeviel voor Slot?

15 december 2020 om 16:35

Slot is sowieso geen wonderdokter. Anders was AZ ook niet zo slecht begonnen dit seizoen. Van Stengs ben ik nooit heel enthousiast geweest. Boadu en Wijndal daarentegen, daar zie ik wel wat in. Echter zullen jonge spelers stappen moeten maken in hun ontwikkeling en het is altijd maar afwachten hoe dat uitpakt.

Lijkt mij ook een onzin bericht. Feyenoord moet niet zoveel risico nemen en vele miljoenen betalen van spelers die het nog niet hebben laten zien of aan spelers die Feyenoord niet nodig omdat er al een prima speler op dezelfde positie staat .

15 december 2020 om 16:33

De enige die ik zou willen is geloof ik Wijndal. De andere 2 hoeft van mij niet.
Onze backs zijn te vaak geblesseerd en Wijndal zou prima passen.

Maar allemaal cowboy verhalen tis echt komkommer tijd in medialand

15 december 2020 om 16:48

Je hebt liever Jorgensen of Bozenik dan Boadu? Boadu nog steeds een paar klassen beter natuurlijk en bovendien een groot talent. Uiteraard blijven dit cowboy verhalen, totaal kansloos.

15 december 2020 om 17:18

Ik was zeer gecharmeerd van Boadu, maar hij wordt maar niet echt beter. De enige die ik van AZ écht graag bij Feyenoord zou willen zien, is Koopmeiners. De prijs-kwaliteit verhouding bij Boadu lijkt me niet zo gunstig, los van dat het inderdaad een cowboyverhaal is. Ik zie liever een spits met wat meer gif

16 december 2020 om 08:39

Boadu een groot talent uiteraard maar staat nu wel stil toch?
Kijk even naar zijn cijfers dit jaar ook maar 3 goals.

Als je Boadu wil halen betaal je denk 20 mil ofzo voor minder kan je in het buitenland wel wat halen toch?

15 december 2020 om 16:47

Wie heeft Feyenoord dan op de plek van Boadu staan?

15 december 2020 om 19:33

Inderdaad niet veel maar de cijfers van Boadu zijn ook niet indrukwekkend toch? En ze zullen hem niet voor 15 laten gaan dus zoek liever even verder

Zo zien we maar weer de relevantie van VI tegenwoordig. Vroeger, toen Johan no bij het blad VI zat, hadden ze de nieuwtjes. Nu is het slap ouwehoeren, algemeenheden over de wedstrijden van het weekend en 'fake-news'.

15 december 2020 om 18:02

Helemaal mee eens. Al merk je aan johan ook heel erg dat hij niet meer in het wereldje zit. Is vaak totaal niet op de hoogte van situaties. Denkt nog steeds dat elk italie alleen maar verdedigt. En slaat sowieso echt oneindig keer vaker dan vroeger de plank mis. Maar dat kan ook komen doordat ie ouder wordt, hij is ook veel minder ad rem dan vroeger.

Alsof iemand dat ook maar enigszins serieus nam. Zelfs Ajax heeft niet zomaar even 50 à 60 miljoen euro liggen dat het zomaar even uit kan geven voor drie talenten uit de Eredivisie. Buiten dat zou dat ook een zeer onverantwoord risico zijn. Diegene die dat gerucht heeft verzonnen, houdt wel van een fles pure jenever op een late avond.

15 december 2020 om 17:17

Wel jammer , had Feyenoord graag meteen leeggezogen met 100 miljoen . Zolang er betaald wordt, en mij club er beter van wordt heb ik er vrede mee. Az wordt elk jaar leeggezogen.

Feynoord is een vies spelletje aan het spelen, eerste stiekem met trainer afspreken en nu proberen ze spelers weg te halen bij hun club, oke dat mag voor 100 miljoen euro mogen ze hebben.

15 december 2020 om 17:10

Ja wat een vreselijk vies spel met een trainer met een aflopend contract

15 december 2020 om 18:33

Wat een zielige reactie. Ik weet waarschijnlijk hetzelfde als jou en dus hebben we geen idee hoe het is gelopen. Slot wilde zijn contract niet verlengen en is gaan praten met Feyenoord. Ik vind dat Feyenoord dit wel bij AZ had moeten melden maar verder is er naar mijn idee niks geks gebeurd. Als jou arbeidscontract afloopt ga je toch ook op zoek naar wat anders? Zeker als je zelf besluit om sowieso niet langer te willen blijven. Het hele verhaal van dat Feyenoord geinteresseerd is in meerdere spelers van AZ geloof ik sowieso niet want er is nog niets bekend over investeerders of verkoop van waardevolle spelers in Rotterdam

Zou als Feyenoord zijnde bij AZ buiten Boadu toch eerder Koopmeiners, Midtsjo en Karlsson weghalen. Helemaal al geen Wijndal als je Haps en Malacia hebt.

15 december 2020 om 17:11

Ik vind juist Wijndal de enige speler die ik wel zou willen overnemen op dit moment. Haps is vaak geblesseerd en van Malacia ben ik helemaal niet overtuigd.

Stengs lijkt wel talent te hebben, maar het komt er niet echt uit, dus het is maar de vraag of hij ooit een fatsoenlijk niveau gaat halen. Boadu speelt ook als een natte krant en scoort niet buitengewoon veel. Dan heb ik liever dat we in het buitenland zoeken naar een spits.

15 december 2020 om 17:20

Malacia is een topper man. Is over 2 jaar net zo goed als Wijndal. Boadu kunnen we wel gebruiken maar ik wil Bannis en Bozenik wel eens zien onder Slot. Stengs vind ik niet speciaal net zoals Koopmeiners. Svensson zie ik wel graag komen. Karlsson en Midtsjo zijn wel goed maar niet beter dan we al hebben. En zo'n spelers kun je goedkoper vinden ipv de hoofdprijs aan AZ te betalen. Dus Svensson transfervrij ophalen, dan zijn we eindelijk verlost van Nieuwkoop. En de rest is alleen leuk voor een leuk prijsje anders kan je beter verder gaan zoeken.

15 december 2020 om 17:59

Ik zou Wijndal als eerste (en misschien ook als enige) halen. Midtsjo is te oud, leuk als je die transfervrij over kan nemen maar anders niet aan beginnen. Stengs is behoorlijk gestagneerd, Koopmeiners en Karlsson zijn eigenlijk ook te oud om nog naar Feyenoord te gaan (worden 23 dit seizoen, daar ga je als Feyenoord zijnde dan nooit meer geld aan verdienen als je die voor de hoofdprijs moet halen)..

Ja we zien het wel in de zomerstop....zoals het nu gaat met Stengs en Boadou kosten die samen 13 Miljoen. Wijndal zal dan wel wat meer waard zijn maar als hij zich zo blijft ontwikkelen dan is hij te duur voor de nederlandse competitie.
Ik vind het beetje dom om nu al zoiets te roepen in de media door Rodriguez want als het wel gebeurt hoe geloofwaardig ben je dan.

Ik had ook gehoord dat AZ het satellietclub van Feyenoord zou worden en dat de opgeleide talenten bij AZ naar Feyenoord doorstromen. Alles te danken aan Slot en Arnesen, die samen deze deal hebben bewerkstelligd. Jup.

15 december 2020 om 17:19

Haha, dat mogen ze het geld wel eerst meteen overmaken aan Az 200 Miljoen . Phoe, daar kan je heel wat moois van doen.

Wat moet Feyenoord in hemelsnaam met Stengs? Die heeft in zijn hele carrière nog niet zoveel doelpunten en assists gemaakt als Berghuis in een gemiddeld seizoen maakt.

Als Feyenoord zich nu bij AZ zal melden vermoed ik zomaar dat AZ naast de Ajax-tax ook de Feyenoord-tax gaan introduceren. Dan ga je het over bedragen hebben die de talenten van AZ absoluut niet waard zijn.

15 december 2020 om 18:40

Die tax zoals je het noemt die AZ voor Ajax al zou rekenen gaat ze op lange termijn denk eerder in de weg zitten dan dat het wat extras oplevert. Vaak zien spelers Ajax echt als een stap hogerop en als er op een gegeven moment transfers op die manier worden geblokkeerd, ga je krijgen dat dat soort jongens in de jeugd denken, misschien kan ik beter nu de overstap maken als ze interesse hebben en dan heb je helemaal bijna niks

15 december 2020 om 19:00

Dat denk ik zelf ook hoor. Maar vind die honkballers uit het AZ bestuur allemaal vrij kleinzerig. Die laten de emotie veel meer overheersen dan de eventuele toekomstige gevolgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren