Evra komt met bizar verhaal: ‘Henry deed de tv uit omdat Xhaka captain was’

Maandag, 14 december 2020 om 16:30 • Laatste update: 15:12

De malaise bij Arsenal werd zondagavond tegen Burnley (0-1 verlies) andermaal blootgelegd. Granit Xhaka benadeelde na een uur spelen zijn ploeg met een rode kaart en tot overmaat van ramp werkte Pierre-Emerick Aubameyang de bal tien minuten later achter zijn eigen doelman. Het resultaat was een vijftiende plaats in de Premier League. Oud-speler Emmanuel Frimpong kwam nog dezelfde avond met een oplossing voor Arsenal: "Verkoop Xhaka en haal mij transfervrij."

Frimpong staat bekend om zijn tweets met een humoristische ondertoon en de voormalig voetballer deinst niet terug voor een stevige mening als zijn oud-werkgever in een vormdip verkeert. "Laten we Arsenal met onmiddellijke ingang ontbinden", slingerde Frimpong de wereld in via Twitter na de nederlaag van Arsenal tegen Burnley. Frimpong, die als negenjarige bij Arsenal binnenkwam, doorliep de jeugdopleiding van de Londenaren en speelde in totaal dertien jaar in het shirt van the Gunners. Hij debuteerde in 2011 in de Premier League en speelde uiteindelijk zes competitiewedstrijden, voordat hij in 2014 vertrok.

Naast Frimpong blijkt ook Thierry Henry geen groot fan van de Zwitserse international. Henry zou in het verleden tegen landgenoot Patrice Evra hebben gezegd dat hij weigerde Arsenal te kijken zolang Xhaka als aanvoerder zou fungeren. "Op een dag nodigde Thierry Henry me uit om Arsenal te kijken", zegt Evra bij Sky Sports. "Hij zette de tv aan en het eerste beeld dat hij op het scherm zag was Xhaka die Arsenal leidde. Hij deed de tv uit en zei: 'Ik kan niet aanzien dat Xhaka aanvoerder van mijn team is'. We keken vervolgens niet naar de wedstrijd, maar begonnen over van alles te praten. Dat zegt je alles wat je moet weten over hoe er gedacht wordt over Xhaka, zelfs door clublegendes.”

Het moest zondagavond een mooie avond worden voor Arsenal tegen Burnley, nadat de ploeg voor het eerst sinds maart weer aantrad voor eigen publiek. Aan dat feestje maakte Xhaka na een uur spelen een einde. De middenvelder greep Ashley Westwood naar de keel bij een opstootje en zag zijn actie door scheidsrechter Graham Scott bestraft worden met een rode kaart. "Hij heeft zijn team weer in de steek gelaten", concludeert Evra.


Poll

Is Granit Xhaka goed genoeg voor Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gooner4)

Ik ben het eens met Henry, maar vind het wel schandalig dat Evra dit deelt. Henry is een club icoon van Arsenal en dit is niet iets wat je zomaar de wereld in moet gooien. Vind het respectloos richting zowel Henry als Arsenal. Maar Evra weet nooit de grens te vinden, dat weten we ondertussen wel.

14 december 2020 om 16:38

Evra praat wel vaker z’n mond voorbij over dit soort dingen. Lijkt wel alsof hij tof wil doen over met wie hij prive omgaat..

14 december 2020 om 16:40

Als Henry niet wilt dat zijn mening ergens over bekend wordt, moet hij van tevoren rekening houden dat je zoiets dan niet met Evra deelt. Dat is in feite een wandelende tabloid die vroeger toevallig goed tegen een bal kon schoppen.

14 december 2020 om 16:41

Kan best zijn dat Evra eerst langs Henry is gegaan met de vraag of hij dat verhaal mocht publiceren. Vind het eigenlijk vooral lullig richting Xhaka, dat die continu weer wordt afgemaakt in de media. Ben het ook wel eens hoor met Henry, hij heeft niet het niveau dat ik gewend ben van Arsenal. Maar om hem dan á la Manolev telkens af te maken is ook niet goed voor zo'n jongen.

14 december 2020 om 16:46

Henry heeft hier echt geen toestemming voor gegeven. Evra die praat gewoonweg (weer) zijn mond voorbij..

14 december 2020 om 17:43

Xhaka verdient het om afgemaakt te worden, dus zo lullig is het niet.

14 december 2020 om 17:53

Xhaka is dan ook alles waar Arsenal niet voor staat. (ofja, voor stond) Al geldt dat ook voor spelers als Elneny, Mustafi, Holding en Kolasinac. Toch opmerkelijk dat onder Wenger de speelstijl altijd oogstrelend was (ongeacht de spelers die hij tot zijn beschikking had) en dat daar onder Emery en Arteta niks meer van over is gebleven. Om het dan nog erger te maken, ga je ook nog Xhaka als aanvoerder aanwijzen. (beetje vergelijkbaar met Psv en Rosario)

14 december 2020 om 22:44

En jij verdient en schop van henry. Geen verstand van voetbal.

14 december 2020 om 18:06

Ach joh Evra is zo’n Van der Meijde of Van der Vaart type die soms dit soort dingen vertellen. Zal wel een overdreven grap zijn. Xhaka kan echt wel tegen zo’n opmerking hoor, het is een volwassen vent

Evra moet niet voor iemand anders gaan praten. Henry heeft overigens wel gelijk als dit waar is want Xhaka is echt een liability op het middenveld. Heeft ook een erg kort lontje, terwijl die aanvoerder is bij het Zwitsers nationaal elftal. Geeft altijd het slechte voorbeeld, maar het is wel tijd om Arteta eruit te gooien zie zijn impact op het spel niet. Ik denk dat Arsenal supporters moeten accepteren dat dit een hele matige team is. Individuele kwaliteiten zat maar als een team komt het echt tekort. Het is niks meer dan een leuke middenmoter in de Premier League. Aubameyang hadden ze ook nooit een groot contract moeten aanbieden, had al zo gevoel dat die hetzelfde geval als Ozil zou worden. Heeft helemaal niks laten zien dit seizoen.

15 december 2020 om 09:13

Ik denk dat mensen niet zo moeten overdrijven met hoe slecht het team is. Natuurlijk is het geen topteam, maar je hebt genoeg kwaliteiten om de top 6 te halen en zelfs te kunnen strijden voor de top 4 als het meezit. Ik vind de selecties van Spurs of United echt niet zoveel beter.

Die conclusie over Auba trekken is wat voorbarig. Arsenal creëert echt helemaal geen zak en dan wordt het voor hem ook lastig. Het is een afmaker, niet iemand die dingen creëert. Afmaken wordt lastig in dit team.

15 december 2020 om 22:25

Hoogindeconcen. De waarheid zal tussen jullie in liggen. Jij bekijkt altijd alles omtrent Arsenal op het meest negatieve puntje. En dat vergelijken van welke speler bij welk ander team in de basis zou staan, is compleet nutteloos. Het gaat erom hoe je als team presteert. En dat is de basis van het punt van Gooner4. Arsenal heeft geen top selectie, maar qua selectie hoort het wel veel beter te doen dan dat wij nu doen. Dat heeft niets met denial te maken. Kijk naar de selectie van Spurs, wie daarvan zou je ruilen met City/Liverpool spelers dan? Kane en Son, that's it zo'n beetje. Maar als team opereren ze nagenoeg met zo goed, zo niet beter. Daar gaat het om. Arsenal zou als team een stuk beter moeten kunnen presteren. Top 6 hoort gewoon te kunnen. Top 4 is te enthousiast in mijn optiek. Dat zou alleen kunnen als je boven jezelf uitstijgt.

16 december 2020 om 12:25

Nee ben ik niet, ik ben realistisch. Ik zeg dat top 6 haalbaar moet kunnen zijn en je zou kunnen strijden voor de top 4 als alles meezit. Dat betekent dat het dan gewoon erg goed moet lopen en spelers in vorm moeten zijn. Maar goed, dat kun je ook van andere teams zeggen dus die laten we even voor wat het is. Dat er nu commentaar is op de selectie van Arsenal is logisch, maar door deze vorm lijkt elke speler nog 10x slechter dan dat hij daadwerkelijk is. Dat vertekent in mijn ogen gewoon erg het beeld. Kwalitatief gezien is Arsenal niet veel zwakker dan Spurs of United, als team echter wel. Arsenal hoort met deze selectie echter gewoon rond die top 6 te staan. United staat 7 punten boven Arsenal. Stel je voor het draait dadelijk om, dan is Arsenal zeker weer beter is heeft United de zwakste selectie?

Xhaka prima voetballer, maar niet meer bij Arsenal. Er is de afgelopen jaren teveel gebeurd en soms heb je gewoon een nieuwe omgeving nodig om weer door te kunnen groeien. Hopen dat we in januari al afscheid van hem nemen, dat maakt de weg weer vrij voor andere spelers zoals Niles, Willock en Smith Rowe. Overigens begrijp ik niet hoe die Evra nog steeds mag lullen voor de buis, die man heeft echt geen toegevoegde waarde daar.

Tjah Xhaka... Arsenal had hem 2 jaar geleden al moeten verkopen. Dat hij nu nog speelt en zelfs aanvoerder is zegt eigenlijk al genoeg over de status van Arsenal op dit moment. Als je kijkt doet het gewoon pijn aan je ogen.

14 december 2020 om 16:46

Hij is geen aanvoerder..

14 december 2020 om 17:55

Het mag imo nooit gebeuren dat een speler met zulke beperkte kwaliteiten de band om heeft tijdens een wedstrijd. Zelfs niet in een oefenwedstrijd. De aanvoerder is óf het verlengstuk van de trainer óf het uithangbord voor je club.

Ik snap Henry echt volkomen. Je moet toch niet bedenken dat het team waar jij samen met Bergkamp, Viera en Pires geschiedenis geschreven hebt ineens een een aanvoerder als Xhaka aanwijst. Elk team heeft waterdragers nodig, maar het moment dat de waterdrager het team moet leiden is het hek van de dam.

Fijne vriend is die Evra. Hij komt alleen nog maar in het nieuws waarin hij andere op een bepaalde manier neer zet. Kom eens met je eigen mening en laat andere lekker voor zichzelf praten. dat kunnen ze echt zelf wel, daar hebben ze jou niet voor nodig Evra!

15 december 2020 om 10:32

Pas maar op dalijk beschuldigd hij je van Racisme! Ja ik vind het ook een gemeen naar mannetje die eigenlijk alleen met negativiteit in het nieuws komt.

Is dit een grap of typt iedereen ineens opzettelijk cursief?

Xhaka lacht nog het hardst. Hij kan echt niet voetballen en benadeeld al seizoenen lang het elftal en krijgt er ook nog eens dik voor betaald.
Los van Xhaka is heel Arsenal trouwens triest (bezig)

Doe ik ook bij arsenal als xhaka niet de aanvoerder is

Er is geen enkele speler waar ik zo'n hekel aan heb gehad, als Granit Xhaka. Henry heeft gelijk, zo'n figuur zou nog niet in de buurt van de selectie mogen komen, laat staan dat je hem de aanvoerdersband geeft. Het zal een glorieuze dag zijn wanneer Xhaka definitief de club verlaat.

15 december 2020 om 16:30

Ik begin haast te twijfelen of die dag ooit nog gaat komen... Idem voor heel veel andere spelers. Zonder dollen, ik zou de volgende spelers allemaal weg doen:

Mustafi, Holding, Sokratis, Chambers, Luiz, Mari, Kolasinac, Bellerin, Soares, Xhaka, Elneny, Özil, Willian, Lacazette en Nketiah (verhuur).

Nagenoeg al onze verdedigers, maar alsnog. We hebben notabene 8 centrale verdedigers in de selectie zitten, waarvan ik er slechts 2 van zou houden...: Gabriel en Saliba.

Wat mij betreft kopen we voor die 15 uitgaande spelers slechts 3-4 spelers terug overigens. We hebben leiderschap en strijd nodig. Daar moet je dus spelers voor zoeken. En dan liever een smallere selectie, dan zo'n uitgebreide selectie die kwalitatief en qua mentaliteit niks voorstelt...

15 december 2020 om 22:31

Nee Hoogindeconcen. De problemen die wij hebben, komt juist omdat we continu voor kwantiteit gaan in plaats van kwaliteit. En kijk eens naar mijn lijstje. Mustafi heeft nog nauwelijks minuten gemaakt, Sokratis is niet ingeschreven, Kolasinac heeft nauwelijks gespeeld, Chambers heeft net wat minuten gemaakt en Mari idem. Oké, je zou een paar spelers kunnen houden. Maar het gaat er gewoon om dat je de spelers die al 4 jaar niet presteren eruit moet gooien. Klaar, basta. Koop 3-4 echte versterkingen, met name op basis van leiderschapskwaliteiten, en vul dat aan met jeugd. En bouw van daaruit verder. Het kan niet slechter dan nu hoor.

Grappig, ik doe dit, maar dan met Lacazette.

14 december 2020 om 17:56

Ik doe het voortaan met Willian.

14 december 2020 om 18:16

En Bellerin..

14 december 2020 om 18:20

Onderhand met de halve selectie TheRoscoe.. Lacazette, Xhaka, Bellerin, Mustafi, Willian, Holding, Kolasinac en ga zo maar door..

14 december 2020 om 21:41

Pepe, Luiz.

Arsenal heeft volgens mij een goed jeugdelftal en spelers als Elneny, Xhaka, Lacazette, Pepe, Willian laten je constant letterlijk in de koude kleren staan. De ideeën van Arteta vind ik nog geen eens zo slecht, maar net wanneer het goed lijkt te gaan laten ervaren speler je stikken.

Feit is; je hebt een zooi spelers die je niet wil, maar je kunt niet in 1 of 2 jaar alles vervangen.

Wat doe je dan? Jeugdspelers gaan gebruiken en die stellen je net zo vaak teleur, maar die worden steeds beter, worden waardevoller, luisteren beter, betere mentaliteit en je bouwt weer aan een team....

15 december 2020 om 14:09

Tja, maar ondertussen zie je die ideeën van Arteta ook niet meer teurg Schop.. Het spel is om te huilen. En ik kan op dit moment ook echt niet zien wat Arteta nou wil brengen. In het begin zag je dat nog wel deels, met Xhaka die naar linksback schoof als Tierney naar voren ging en AMN die als rechterwingback deels inzakte tot centrale middenvelder. Alleen op een gegeven moment is alles weggezakt, er is niet op voortborduurt. Eerst was het dat super vervelende: Aubameyang kan alleen vanaf linksbuiten met naar binnen komen een bal erin schieten. Een soort van de ''perfecte'' aanval volgens Arteta. Daarna werd het: aanvallen doen we helemaal niet meer.

Maar inderdaad, gebruik de jeugd gewoon wat meer. Had niet zo zitten klooien met Saliba. Zet Bellerin eens aan de kant. Gebruik Balogun wat meer. En kijk naar je selectiespelers die ook daadwerkelijk wat toevoegen. Laat die spelen en vul hen aan met jeugd bijvoorbeeld. En dat je een keer speelt met Lacazette bijvoorbeeld, dat is helemaal niet erg. Het gaat erom dat er spelers zijn die wekelijks door de ondergrens zakken en de wedstrijd erna weer spelen.. Terwijl andere spelers het moeten doen met 1 EL wedstrijd, die nooit beloont zal worden met een kans in de PL daarna.

Plus, wie verzint het om het aanvalsspel op voorzetten te baseren, terwijl je geen enkele speler hebt die kan koppen..?

15 december 2020 om 15:22

Uiteindelijk is het dan ook kritiek naar Arteta inderdaad, alleen je moet van erg goede huize komen om dat te kunnen denk ik dan. Net zoals er speciale interims worden aangesteld bij bedrijven om de boel op zijn kop te zetten is een hele andere tak van sport dan bedrijfsvoering in normale tijden. Dan kun je met je tactische verbeteringen aan komen zetten. Net zoals een Lijnders misschien met goede ideeen bij NEC aan kwam, als er niemand luistert en je kunt ze niet laten luisteren dan houdt het op. Dan heb je ook nog eens coaches die het krediet niet hebben om dat te doen, zoals de Boer die tegen Milovejovic en Mcarthur op liep (ongeacht of de Boer goed of slecht is) en v Gaal die Rooney eruit probeerde te bonjouren. Dat heb je bij Arsenal gelukkig niet, dus zal het puur een coach zijn die het gewoon aan kan.

En ja dat stukje eerlijkheid moet er weer in terug komen. Als je goed speelt blijf je staan, als je slecht speelt moet je zitten en wachten op je herkansing. Als je selectie slecht is kom je vanzelf bij jeugdspeler. Lijkt teveel op Fifa hij heeft op papier 80 aanval dus hij staat erin, die Eze van Palace heeft misschien 50 aanval en sloopt hele verdedigingen

Zo dat laatste, daar had je Giroud voor moeten hebben, dat zou op dit moment je ideale speler zijn voor dat systeem.

15 december 2020 om 15:48

Daar heb je natuurlijk gelijk in . Ik benijd Arteta ook absoluut niet. En ik weet ook 100% zeker dat hij puur gekozen is omdat hij geen groot weerwoord zal hebben naar het bestuur. Maar dat alles maakt zijn baan niet makkelijker inderdaad.

Precies jouw 2e alinea is inderdaad wat denk ik al heel veel zal schelen, in ieder geval in de publieke opinie. En eigenlijk is dat al jaren aan de gang bij Arsenal, maar goed. Het is wel iets dat drastisch moet veranderen. Het feit dat je week na week slecht kunt presteren zonder consequenties, dat motiveert spelers natuurlijk niet. En helaas beschikken we bij Arsenal (nog) niet over de spelers die uit zichzelf gemotiveerd zijn en dat ook over kunnen brengen naar anderen; de leiders die jij al vaker hebt aangedragen.

Haha ja, ik was persoonlijk ook nooit echt voorstander van het vertrek van Giroud. Ik had geregeld kritiek op hem, maar dat kwam omdat ik vond dat voor een onbetwiste basisspeler je meer mocht verwachten van hem. Maar voor de rol die hij de jaren daarna bij Chelsea net zo heeft vervuld, is hij perfect. En statistisch gezien heeft Giroud in zijn Arsenal loopbaan het beter gedaan dan Lacazette tot nu toe.. en dat voor 15 miljoen versus 51,3 miljoen.

15 december 2020 om 13:13

Ahem. Weet je zeker dat je de enige was?

16 december 2020 om 00:18

Goeie vraag. Geen idee. In een woord: competentie. Maar ja, hoe ga je dat voor elkaar krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton493
9.Arsenal468
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2813
N. PépéAanvaller245
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller162
MartinelliAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

23 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren