Alanyaspor zet Besiktas te kijk en gaat weer alleen aan kop in Süper Lig

Alanyaspor gaat de komende dagen alleen aan kop in de Süper Lig. De verrassing van het seizoen in Turkije was zondag met 2-1 te sterk voor Besiktas en profiteerde daarmee optimaal van de verrassende nederlaag van Fenerbahce tegen Yeni Malatyaspor (0-3). Alanyaspor, dat de voorgaande twee competitieduels had verloren, staat nu drie punten los van Fenerbahce en Galatasaray, al heeft de laatste club een wedstrijd minder in de benen.

Na 26 minuten spelen werd er voor een penalty gefloten. Rachid Ghezzal kreeg het leer in het strafschopgebied op zijn arm en de arbiter wees naar de stip. Anastasios Bakasetas faalde niet vanaf elf meter en schoot de bal loeihard in de linkerhoek: 1-0. Elf minuten voor tijd viel de 2-0 van het team van Çagdas Atan: na een actie van Tayfur Bingol aan de linkerkant was het Bakasetas die de bal via een been van een verdediger onder doelman Utku Yuvakuran schoot.

Alanyaspor kwam luttele minuten later met een man minder te staan toen Khouma Babacar zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg voor een arm in het gezicht van zijn opponent. Daar kon Besiktas, dat zonder de geblesseerde Jeremain Lens aantrad, te laat van profiteren. Guven Yalcin werd in het strafschopgebied wel heel opzichtig vastgehouden door Welinton, waarna Vincent Aboubakar oog in oog met José Carlos Marafona vanaf elf meter de eindstand bepaalde.

Alanyaspor speelt volgende week zondag een uitwedstrijd tegen laagvlieger Denizlispor. Gatalasaray komt twee dagen eerder in actie bij Fatih Karagumruk, terwijl Fenerbahce op zaterdag bij Gaziantep uitkomt.

2

Alanya veel beter gespeeld. Besiktas verliest hier door Sergen. Je speelt 3 weken lang mooi voetbal met 1 verdedigende middenvelder en 2 aanvallend komt hij vandaag tegen Alanyaspor met 3 verdedigende middenvelders. Wellinton donder aub zelf op want Sergen houdt te verl van je denk ik. Gefeliciteerd Alanya

Cagdas Atan heeft echt een voetbalmachine van Alanya gemaakt. Ze spelen naar hun kunnen echt super goed. Met Bakasetas, Bareiro, Baboucar en Davidson hebben ze momenteel, naar mijn mening, de beste voorhoede van de Lig en met Marafona en Caulker is het achterin ook solide. Ben benieuwd. Ik denk niet dat dit een gevalletje Bursaspor wordt, maar ik laat me graag verrassen. Het seizoen is nog lang, maar ze hebben al van Besiktas en Gala gewonnen. Al missen ze wel echt de kampioenservaring die een Gala wel heeft.

13 december 2020 om 19:12

FlackoGS zonder enige bedoeling puur uit nieuwsgierigheid wat vind je van die penalty en elleboog van babacar waar hij geel krijgt?

13 december 2020 om 19:34

Ik vond het een terechte penalty. Vooral domme actie van Ghezzal. Rode kaart twijfel ik, je zou het kunnen geven. Al is Rosier ook ontsnapt aan zijn tweede gele vlak voor de rust.

13 december 2020 om 19:17

Ik vond het ook mooi dat ze druk blijven zetten en niet vol in de verdediging storten. Zelfs met 10 man lieten ze zich niet achteruit drukken en hielden ze constant druk op de verdediging van Besiktas. Ik ben verkocht.

13 december 2020 om 19:23

Mooi dat je aandacht besteedt aan Alanya. Heerlijk teampje dit. Vooral die Bakasetas. Lijkt de Visca van Alanya te worden.

13 december 2020 om 19:29

Afgelopen zomer schijnt Lazio geïnteresseerd te zijn geweest in Bakasetas, al zullen zij nu wel 2x nadenken voordat ze iemand van de Super Lig kopen (Muriqi). Als Bakasetas echter zo doorgaat, is hij deze zomer exit. Alanya gaat weer flink cashen, na Demiral nog een klapper.

13 december 2020 om 22:02

Klapper met Demiral? Hij was op huurbasis bij Alanyaspor voor een half jaar..

13 december 2020 om 22:46

Ja, huur met optie tot koop van 3,5 miljoen euro, die ze aan het einde van het seizoen gebruikt hebben om hem vervolgens meteen voor 7 miljoen door te verkopen aan Sassuolo. 3,5 miljoen euro voor een speler die een halfjaar is gehuurd, is niet slecht voor een club als Alanyaspor.

Laat ik beginnen met Alanya feliciteren, MAAR even serieus wat is dit voor penalty? Dit kan je toch niet meer serieus nemen. En die elleboog van babacar ofzo? Als dat geen directe rode kaart is snap ik niks meer van voetbal. Verder heeft Alanya gewoon verdiend gewonnen op basis van hun spel. Amper kansen gehad denk dat wij grotere kansen hebben gemist (ghezzal en guven beide 1 op 1) maar we speelden echt veelste slap en te traag. Alanya heeft gestreden en ons het spel niet laten maken.

13 december 2020 om 19:20

Ik vond de scheidsrechter ook een hele merkwaardige wedstrijd fluiten. Ben inmiddels ook wel een beetje zat van de scheidsrechters in Turkije. Ze drukken bijna iedere keer hun stempel op de wedstrijd. De ene week kan je winnen door 2 penalty's en de volgende week krijg je de meest onnozele rode kaart en verlies je daardoor.

13 december 2020 om 19:22

Alex je hebt helemaal gelijk we kijken helaas naar een competitie waarin de scheidsrechters op zijn zachtst gezegd bepalen wie er 3 punten pakt

Alanya verdiend gewonnen, ik hoopte nog op een gelijkspel laatste minuten maar helaas. De winnaar van de week is Gala zonder dat ze een wedstrijd hebben gespeeld.

Als je Besiktas-supporters een dikke maand geleden had gezegd: Basaksehir, Fener, Alanya gaan jullie zes punten halen, had niemand met de geest van toen geweigerd. Een goede periode van Besiktas. Helaas verliezen ze hier van een getergde Alanyaspor, dat de wedstrijd met hoge druk begon. Besiktas zit met een dilemma: Wie moeten we centraal op het middenveld opstellen ? Of eigenlijk liever gezegd: Wie moeten we niet opstellen ? Atiba, Dorukhan, Mensah, Atiba. Alle vier verdienen ze het. Je kunt mij op mijn vingers tikken en stellen dat de echte dilemma achterin zit, maar die mening deel ik niet, want als poep de vervanger van poep is, is het geen dilemma. Voor de rest wil ik Besiktas-supporters feliciteren met hun R en P - pakket. Jullie zijn vanavond de gelukkigen met de door MHK ingepakte Rood en Penalty pakket. Ik laat die even gaan he, maar die 7 minuten blessuretijd !???? Die er uiteindelijk 10 werden ? Wat is dit nou weer man ?

13 december 2020 om 19:21

Gangstarr heb je ook wat te zeggen over de penalty die alanya krijgt? Wat is dat voor penalty? 1. Ghezzal doet alles onbewust is gewoon een schrik moment en 2. Alsof het anders een doelpoging werd hij zou niet eens bij iemand van alanya komen! En de elleboog van babacar dan kijk dat je slingert is 1 maar dit was gewoon letterlijk een elleboog in het gezicht!

13 december 2020 om 19:25

Was gewoon een penalty, Ghezzal moet nooit meer meeverdedigen want dit sloeg echt nergens op. Over de rode kaart van Babacar valt wel wat te zeggen, daar had de VAR hem op zijn minst over kunnen waarschuwen en dan is het aan de arbiter.

13 december 2020 om 19:26

Is gewoon penalty. De armen zijn veels te wijd en niet langs het lichaam. Dat het verder onbewust was is dan niet meer belangrijk.

13 december 2020 om 19:27

Jammer dat je alleen weer dat laatste stukje eruit pikt en niet ingaat op mijn voetbaltechnische gedeelte. Ik vond het een 100% penalty. De bal is heel lang onderweg, hij wordt niet van richting veranderd. Hij draait opeens weg alsof hij bang van de bal is. Amateuristisch. En als z'n arm naast zn lichaam was ok, maar ook deze is in een onnatuurlijke houding. Mijn oom heeft op een hoog niveau gefloten en hij zei ook direct penalty. Ik houd het ook daarbij.

13 december 2020 om 19:28

Ik vond dat zeker ook een penalty, maar twijfelde wel bij de penalty van Besiktas. De overtreding leek toch te beginnen buiten de 16

Begon inderdaad buiten de 16. Maar binnen de 16 zie je hem nog steeds aan de shirt trekken van de bjk speler. Gewoon handjes thuis houden.

13 december 2020 om 19:35

De overtreding gaat verder binnen de 16, die speler van Alanya blijft trekken. Guven is dan wat slimmer dan bijvoorbeeld Larin en gaat direct naar de grond.

Ik vond de scheidsrechter weinig goed doen deze wedstrijd, maar ik was het wel eens met die 10 minuten. Eindelijk wordt het tijdrekken niet beloond. Vaak wijst de scheids op zijn klokje, maar wordt er max een minuut bijgeteld terwijl er >2 worden gerekt

Ik hoop dat je hebt gekeken want in de blessuretijd gaf hij 7 minuten waarbij 4 minuten de keeper tijd ging trekken en een speler van Alanya een blessure had en zijn vriend ff ruzie kwam zoeken. Penalty was gewoon een penalty. Je kan gewoon zeggen dat Besiktas slecht was vandaag en niet bullshit lopen lullen.

13 december 2020 om 19:30

Sinds wanneer wordt tijdtrekken van de keeper bij de blessuretijd opgeteld? Is dit een nieuwe regel?

13 december 2020 om 19:38

Ik hoop dat je weet dat er een Turkse scheids vandaag heeft gefloten he. Elke week doen ze andere dingen normaal bij andere wedstrijden vaak genoeg gezien dat de scheidsrechter tijdens de blessuretijd zijn horloge stopte of een kaart ging trekken voor tijdrekken maar dat werd vandaag niet gedaan vandaar dat ze 3 minuten langer dan de 7 minuten hadden gespeeld. Probeer aub niet dr Turkse scheids te verdedigen want die doen elke week zelf waar ze zin in hebben dus hou die ‘ is dit een nieuwe regel ‘ bij je

13 december 2020 om 19:45

Ik verdedig de scheids niet. Je geeft zelf al aan dat als de keeper tijdtrekt dat hij een kaart moet trekken. 3 minuten langer doorspelen omdat een keeper tijdtrekt is de grootste onzin die ik ooit heb gehoord. Verder ben ik het met je eens dat de Turkse scheidsrechters doen waar ze zin in hebben. Tijd optellen bij de blessuretijd omdat hij daar zin in heeft is daar een voorbeeld van.

Zoals je het zelf al zegt, een maandje geleden zouden we hiervoor tekenen dus geen reden om de hoofden te laten hangen. Enige wat ik hoop is dat Sergen doorheeft dat je in Turkije wel wat meer diepgang op je middenveld mag hebben. Op dit moment zou ik kiezen voor Josef, Atiba en Mensah op het middenveld. Aangezien Oguzhan en Ljajic buitenspel staan, hoort Mensah er altijd in.

13 december 2020 om 20:36

Mensah heeft zowel diepgang met als zonder bal. Die zou ik altijd laten spelen. Atiba presteert nog steeds. Josef brengt de nodige fysiek en duelkracht. Dan is het toch weer typisch dat de Turkse speler de minste is van het groepje. Je kunt ook gewoon de samenstelling van de tweede helft opstellen. Dat zag er niet verkeerd uit.

Dit is het probleem waar we vaak mee te maken gaan krijgen. Een middenveld dat bestaat uit Josef-Atiba-Dorukhan gaat niks kunnen creeren. Mensah is geen wonderkind maar hij maakt tenminste meters als hij aan de bal is. Sergen moet wat meer gebruik maken van zijn selectie, Atiba is geen machine dat hij iedere week gaat spelen en Larin komt net terug van een schorsing. Nkoudou deed het prima vorige week, als je in zo'n uitzonderlijke periode steeds vasthoudt aan dezelfde spelers kom je straks in de problemen als er blessures of coronagevallen opduiken.

Tweede helft speelden we zoals het moet, maar Alanyaspor is een ploeg die weinig tegen krijgt en weinig weggeeft. Cagdas Atan heeft ook heel goed ingespeeld op onze rechterkant die compleet uit de wedstrijd is gespeeld in de eerste helft. Geen man overboord want we hebben nog 29 wedstrijden te gaan, maar Sergen moet hier lessen uit trekken.

Aub nooit meer met 3 verdedigende middenvelders spelen en Wellinton zsm op de bank en als laatst in de winterstop een nummer 10 en een keeper halen.

13 december 2020 om 19:33

Wellinton of Necip maakt niet veel uit, Vida noem ik niet eens op. Als we voor het doel Serkan Kirintilli of Babacan gaan halen, hoeft het van mij niet. Dan ga ik liever verder met Ersin en Utku.

Tayfur Bingol en Davidson maakten inderdaad de rechterkant van Besiktas helemaal kapot. Vooral Tayfur speelde volgens mij de beste wedstrijd van z’n carrière, ondanks dat het niet zijn natuurlijke positie is.

13 december 2020 om 19:48

Atiba zag er echt vermoeid uit 2de helft. Sergen moet hem nuttig gebruiken en de juiste wedstrijden voor hem uitkiezen. Hij is niet meer de jongste in de selectie.

Ik heb de hele wedstrijd niet gezien, maar van wat ik zag van de 2de helft was het niet al te slecht. Alleen trok het voorin op niks in mijn ogen. Te veel slechte controles binnen de zestien waardoor we een paar kansen hebben verputst. En ik zou echt wel eerder wisselen als ik sergen was. Een beetje risico nemen door atiba of josef sneller te wisselen. Ik heb de 1ste doelpunt terugbekeken en daar werd ghezzal gewoon geduwt door babacar waardoor de bal op zijn handen kwam. Hoe de VAR dat niet heeft gezien is toch wel belachelijk. En bij het 2de doelpunt was utku te slap. Zo een schot zou je never ever mogen tegenkrijgen als doelman in mijn ogen. Wellinton is een zwakkere tosic gewoon. Hij wordt echt super gemakkelijk voorbij gedribbeld elke keer. Ene week gaat die goed spelen en de ene week shit.

Zware wedstrijd op een zwaar veld. Terechte nederlaag volgens mij. Ik had getekend voor een 9 op 12 tegen Basaksehir, Fenerbahce, Kasimpasa en Alanya. Wel moet Sergen nooit meer met Josef-Dorukhan-Atiba starten, dat werkt gewoon niet. Mensah is misschien niet beter maar hij is wel een type die veel meters maakt met de bal. Verder aub geen Wellinton meer, zelfs mijn oma zou hem nog voorbijkomen. Vida of Necip, maakt mij niet zoveel uit. Ten slotte was onze befaamde rechterkant de 1ste helft onzichtbaar, credits naar Alanya voor dat. Zoals ik al zei, 9 op 12 is goed. Nu gewoon herstellen, rusten en op naar de volgende wedstrijd. Er komt een drukke periode aan, gelukkig tegen 'mindere' tegenstanders. Nog niks verloren.

Zonder 1 wedstrijd te spelen is Gala de winnaar van deze week geworden mits ze volgende week tegen Fatih Karagumruk winnen.

Wat betreft de wedstrijd: Alanya heeft hier mooi werk geleverd. Bakastekas lijkt toe aan een stap hogerop, maar wat viel Babacar vies tegen! Echter ga ik er niet van uit dat Alanya de koppositie vasthoudt, maar hopelijk kunnen we Alanya volgend jaar naar de nieuwe uefa conference leauge sturen.

Zou Welinton een tape van Sergen hebben?

Laat je antwoord hieronder weten👇

Lekker man, mn local die van mn cluppie wint. Krijg ik de komende tijd ook lekker vaak te horen.. alles wat ik wilde zeggen, is al gezegd door andere gebruikers hierboven...

Alanyaspor is een stugge tegenstander die momenteel domineert. Ze leven boven hun stand. Deze wind gaat een keer voorbij. Nu gooien alle ‘kampioenen’ hun euros in de jackpot, Cimbom gaat aan einde van de rit alle gemaakte punten uitcashen. Zo gaan die dingen. Dit is geen misplaatste arrogantie, maar kampioens intuïtie. Zal de titel wat betekenen voor Cimbom; nee! 1. het is gewenning en 2. Er komt geen gevolg in Europa. Succes wat binnenlands blijft, is een zoete bite met een bittere nasmaak.

Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien dus ik ga er verder ook geen oordeel over vellen. Wat ik wel heb gezien is de schandalige wijze waarop Cagdaş Atan is behandeld door de pers. Er wordt letterlijk geen één vraag gesteld aan hem na de wedstrijd. Zeer respectloos naar een trainer die na 12 speelrondes gewoon knap 1e staat met Alanya.