Jansen: ‘Het zou kunnen duiden op een zeer ongedisciplineerde groep’

Donderdag, 10 december 2020 om 23:36Dominic Mostert • Laatste update: 23:40

Pascal Jansen denkt dat het ontslag van Arne Slot een negatieve uitwerking heeft gehad op de spelersgroep van AZ. Onder leiding van de interim-trainer verloor AZ zondag met 1-2 van FC Groningen en donderdag met 2-1 van NK Rijeka. De zwakke vorm is volgens Jansen niet volledig los te zien van de onrust die het vertrek van Slot teweegbracht.

"Het is denk ik moeilijk te ontkennen dat het niks met je heeft gedaan", beaamt Jansen voor de camera van NH Nieuws. "Waar de club uiteindelijk voor heeft gekozen, is ingrijpend geweest." Hij benadrukt echter dat hij en de spelers geen invloed kunnen uitoefenen op die gebeurtenissen. "We moeten daarmee dealen. Je moet dan antwoord geven op het veld als team en als trainer. Dat hebben we nu twee wedstrijden nagelaten."

AZ incasseerde zondag tegen Groningen al twee rode kaarten en moest donderdag in Kroatië negen minuten voor tijd, bij een 1-1 tussenstand, verder met tien man. Jesper Karlsson ging met een hoog geheven been een duel met Daniel Stefulj aan. Het been van de buitenspeler was niet gestrekt, maar hij leek Stefulj wel licht te raken, nadat die zijn hoofd omlaag hield om bij de bal te komen. Jansen is allerminst blij met de rode kaart van de linksbuiten.

"Wij moeten echt zorgen dat we uit dit soort situaties blijven, dat heb ik binnen ook aangegeven. Dit gebeurt niet alleen deze wedstrijd. Dit is al de zesde rode kaart die wij oplopen. Dat is natuurlijk te bizar voor woorden. Dat zou kunnen duiden op een zeer ongedisciplineerde groep", is Jansen eerlijk. "Uiteindelijk komen we in de eindfase met zijn tienen te staan. Daar hadden we eigenlijk elf man knetterhard nodig om die partij binnen te halen."


Poll

Vond je de rode kaart voor Jesper Karlsson terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door voetbaleredivi)

Haha, lekkere uitspraak in je 1e week als trainer. Die uitspraak geldt trouwens ook wel voor onze groep.

Top aangepakt door de leiding van AZ zo vlak voor een cruciale wedstrijd. Wat sta je dan voor lul zeg met je krachtige statement.

10 december 2020 om 23:44

Ik sta als supporter nog steeds achter de TD. Maar ik hoop wel dat ze snel met een nieuwe trainer aankomen.

11 december 2020 om 06:57

Slot kwam niet bepaald betrouwbaar over door in dit stadium al met een andere club te praten terwijl hij gewoon nog een doorlopend contract voor bepaalde tijd had.
Begrijp het daarom ook wel dat de clubleiding van hem af wilde. De clubleiding heeft er niet voor gekozen dat de coach juist in deze cruciale fase met een andere club om de tafel ging zitten. Ze kozen er wel voor om die coach direct op straat te zetten. Misschien dat het handiger was geweest wanneer de club na deze belangrijke wedstrijden afscheid had genomen van de coach maar je ziet bij veel clubs (waaronder Feyenoord) dat teams sowieso minder gaan presteren wanneer de coach heeft besloten te gaan vertrekken. De scherpte lijkt dan weg.

11 december 2020 om 09:22

Hoewel ik ook begrip heb voor de wens van de AZ-directie om Slot buiten te gooien, had ik daar ook mee gewacht tot de winterstop. Dan had AZ zelf achter de schermen al met een opvolger kunnen praten, én Slot hard op z'n kloten geven en aangeven dat hij zijn gezicht nog kan redden door tot aan de winterstop maximaal te presteren. Nu leidt de daadkracht tot onrust en dat lijkt ze gewoon de Europese overwintering te hebben gekost. Niet alleen slecht voor AZ, maar ook slecht voor Nederland op de coefficientenlijst.

11 december 2020 om 14:58

Slot had een aflopend contract geen doorlopend contract

11 december 2020 om 09:27

Erg makkelijk gezegd, onder slot moest AZ al overwinterd zijn eigenlijk. Tegen Napoli en Sociedad thuis moet je met 3 punten van het veld lopen als je kijkt naar de kansen en het spelbeeld. Nu laat je het afhangen van de laatste wedstrijd en laten heel veel spelers het afweten. Eigenlijk zie ik niet veel verschil met vorige weken, je speelt goed maar de spelers verzuimen het om de bal in het goal te leggen. In de rust moet je al 0-2 voor staan als je de kansen ziet.

Ik vond deze kaart niet echt terecht , maar feit is dat het inmiddels de 6e rode kaart is die zwaar invloed heeft op het resultaat. Zit dus wel degelijk een kern van waarheid is wat hij zegt ....

10 december 2020 om 23:45

Het was gevaarlijk spel gele kaart was voldoende geweest.

11 december 2020 om 08:19

Tsja, Muller had 1-2 jaar geleden ook zoiets en toen hij rood kreeg was het merendeel het ermee eens. Opportunisme, he.

11 december 2020 om 09:23

Volgensmij had Muller een gestrekt been en had tagliafico ook een flinke hoofdwond.

Hij is tenminste wel eerlijk, nu zal het ook wel een beetje zijn om de aandacht af te leiden voor de spelers zodat de media niet op hun duikt maar op het bestuur en Arne Slot maar goed heel tactisch was het zeker niet en ik denk ook eigenlijk niet dat je je punt echt gemaakt hebt als AZ leiding....

Alle credits naar het stoere bestuur bij AZ. Nu twee keer verliezen en uitgeschakeld in Europa. Chapeau! En dan deze Pascal Jansen die zijn spelersgroep nog even denkt te kakken te moeten zetten. Echt lekker bezig...

11 december 2020 om 09:35

Mag je de schuld ook een beetje bij Slot zelf zoeken, die het belangrijker vond om met een nieuwe club al over volgend seizoen te gaan praten in plaats van AZ tijdens belangrijke wedstrijden naar de winterstop te lozen. Daarnaast zat het ook niet echt mee. 100% kans wordt ongelofelijk gemist en een overdreven rode kaart.

Het zal aan mij liggen, maar ik kan het ontslag op staande voet van Slot nog steeds niet helemaal begrijpen.
Het heeft in elk geval wel prima uitgepakt voor AZ😂

Als ze maar snel een Cocu halen want met deze Pascal wordt het helemaal niks. Dat kan ik nu wel al garanderen. Cocu is een oud topvoetballer, werkt altijd wel bij de jonge jongens. Snel halen aub!

11 december 2020 om 00:33

Waar is Cocu precies goed in? Is toch geen goede trainer voor AZ? Heb ik nog liever Gio!

11 december 2020 om 00:59

Gio en Cocu is toch lood om oud ijzer? Of heeft Gio meer laten zien in jouw ogen?

11 december 2020 om 12:04

Gio straalt naar mijn idee meer uit. Cocu ziet er uit als een zwerver. Plus hij presteert niks in het buitenland. Maar het liefste zie ik beide trainers niet komen. Wie wel kan ik zo even niet bedenken.

11 december 2020 om 02:05

Ik vind dat ze Jansen tenminste een kans moeten geven. Hij zit er nu een week en heeft niet eens tijd gehad om eventuele eigen ideeën toe te passen. Het zit hem ook niet mee, het programma is vrij lastig komende tijd en de onrust is immens.

11 december 2020 om 10:21

Az en die jongens hebben een leider nodig, een echte manager. Geen assistent trainer die wellicht geen leiderschap kwaliteiten heeft maar zo oogt hij ook in de interviews. Ik weet het niet, heb me twijfels in ieder geval.

Wat een opruiende titel is er gekozen zeg, man man man.
Hij heeft het over dat je bij 6 rode kaarten wellicht gaat denken aan ongedisoplineerd terwijl iedereen, vooral gisteren heeft kunnen zien dat dit een scheidsrechterlijke dwaling was.
Geen van de 6 kaarten is voortgekomen uit ernstig gemeen en onsportief spel, op de domme kaart van Bizot na misschien.

Ik hoor liever van hem, waarom hij die ontzettende prutser van een letschert Martins indi vervangt in een wedstrijd die je eigenlijk moet winnen. Haal koopmeiners een linie naar achteren en zet een andere voetballer op het middenveld... Nu staat daar een vent die bij jong az niet eens een verschil zou kunnen maken...

Ik had al eerder aangegeven dat ik vond dat het ontslag van Slot een emotionele, primaire reactie was die alleen goed was voor het ego van de 2 directeuren. Wat een onzin dat " dit ook in het bedrijfsleven gebeurt". Daar worden dit soort overwegingen alleen genomen als het primaire proces van de organisatie hierdoor geen afbreuk ondervindt. Nou, dat is hier wel effe anders. Er zijn nog nooit zo veel wedstrijden achter elkaar verloren als na het vertrek van Slot. Niemand kan nog ontkennen dat hier geen oorzakelijk verband mee is.

Dit is toch de kers op de taart van een rampseizoen. Dit is dezelfde directie die afgelopen zomer het 'eerlijk' en wijs vonden om achter de rug van de Knvb en Ajax naar de Uefa te stappen. Over transparantie gesproken. Niet dat AZ het niet mocht proberen, maar was er dan 'eerlijk' over geweest en stond niet vooraan om de competitie te beã«indigen terwijl je wist dat je tweede stond. En dan verwijt je de trainer (aflopend contract) die heeft aangegeven niet te willen blijven, dat hij in gesprek gaat. En dan vlak voor een cruciale week in Europa geef je hem een schop. Dat pakt verrassend goed uit zeg. Nee Karma is a dish served cold. Het meest trieste vind ik nog dat ik de huidige spelers van AZ sympathiek vind en het spel tot voor de zomer heel degelijk. Maar iedere AZ supporter die hier claimt het bestuur te begrijpen, snapt er in mijn ogen net zo weinig van.

De deur van de Europa League valt voor AZ na het ontslag van Arne in het Slot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Gustavo Hamer bevindt zich nog altijd nadrukkelijk op de radar van Rangers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren