‘Mino Raiola lacht zich kapot, die heeft Stengs, Boadu en Wijndal’

Dinsdag, 8 december 2020 om 15:41Rian Rosendaal • Laatste update: 15:52

Barry van Galen denkt dat de invloed van Mino Raiola op het beleid van AZ steeds groter wordt. De vermaarde zaakwaarnemer behartigt namelijk niet alleen de belangen van de weggestuurde trainer Arne Slot. Raiola is daarnaast als zakelijk adviseur ook verbonden aan de belangrijkste spelers binnen de selectie van de Alkmaarse club, zo blijkt uit de woorden van Van Galen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door constant kante)

Lekker zo een artikel met alleen maar aannames. Uiteindelijk hebben die jongens nog een contract bij AZ. Dus zij bepalen naar welke clubs die spelers gaan. Raiola heeft ook gewoon nog steeds een band met AZ en gaat dat niet overboord gooien voor de Indianenverhalen uit R'dam. Raiola heeft ook belang om die spelers voor 20+ mil te verkopen voor zijn commisie ipv goedkoop proberen weg te zetten bij Feyenoord.

8 december 2020 om 16:00

Mrkrillin eerst noem je het allemaal geruchten en dan zijn het opeens indianen verhalen uit Rotterdam. Ik denk dat Feyenoord er weinig mee te maken hebben toch die gooien de verhalen de wereld niet in dat doet de pers. Jij doet hetzelfde met aannames met goedkoop weg zetten naar Rotterdam. Stengs is een groot talent maar de prestaties zijn er nog niet heeft net zoveel goals en assist as Geertruida een invaller dus die 20 zal er voorlopig niet komen.

8 december 2020 om 16:07

@bliek excuses. Met uit R'dam bedoel ik natuurlijk niet Feyenoord. Had dit wel beter kunnen verwoorden. Ik ga er vanuit dat Arenssen echt geen 25 miljoen neerlegt voor een Stengs bijv. Zijn doorverkoop marge wordt wel erg klein. Arnssen - vooral bij PSV - was juist van het gericht inkopen, doorontwikkelen en dan voor max verkopen.

8 december 2020 om 16:25

Zolang die Amerikaanse investeerders niet die 200 miljoen neerleggen is de kans dat Feyenoord bedragen van 25 miljoen gaat betalen voor een speler exact nihil.

8 december 2020 om 16:28

Top dan is hij duidelijk.
Ik denk persoonlijk dat hij nu ook geen 25 mil waard is.
Zoals eerder gezegd kan deze jongen prima voetballen, maar mag nog wat stappen maken.
Zijn cijfers waar je uiteindelijk op afgerekend word zijn niet super.

8 december 2020 om 16:01

En Feyenoord moet dit ook niet willen. Gericht scouten (het kan blijkbaar wel getuige Senesi en Sinisterra) en eigen jeugd.....en ik verwacht dat die 3 ook niet willen, eerlijk gezegd. Onzinverhaal.

8 december 2020 om 16:24

Hoezo heeft Raiola een belang om die spelers voor 20+ miljoen te verkopen? Die commissie waar jij het over hebt, die word niet door AZ betaald maar door de kopende club. En anders dan jij stelt is die commissie niet een vast percentage van het transferbedrag, of iets dergelijks. Raiola vraagt gewoon een bedrag voor zijn diensten en de kopende club zal die fee gewoon moeten betalen als ze die spelers willen. En in dat plaatje is het voor Raiola dus juist veel interessanter als de bedragen relatief lager zijn die de kopende clubs moeten betalen. Dus die zijn bereid Raiola meer te betalen, als daarmee de prijs die zij betalen lager uitvalt.

8 december 2020 om 16:29

@contstant Kante was het niet zo dat er vanaf juli 2020 nieuwe regels ingevoerd zijn voor makelaars? Max percentage van verkoop?

8 december 2020 om 19:49

Nee. Fifa heeft wel duidelijk gezegd dat zij de enorme woekercommissies van zaakwaarnemers aan banden wil leggen maar op dit moment staat er in beginsel geen enkele limiet op de fees. Fifa wil een soort regeling waarbij dat bedrag op maximaal 3% commissie wordt gesteld.
Denk zelf trouwens dat dit soort plannen niet gaan werken. Raiola, Mendes, en al die andere grote vissen gaan toch wel manieren vinden om die regels te omzeilen. Op 'project basis' voor clubs werkzaamheden gaan verrichten, buiten het voetbal om activiteiten doen voor en met de spelers, etc etc. Dit is lastig te omzeilen.

Ik denk dat allemaal wel mee valt.
Wijndal, Boadu en Stengs hebben zelf ook nog iets te zeggen.
Ik zelf blijf erbij dat ze Slot te snel hebben ontslagen. Er zijn gesprekken geweest en er is nog niks getekend.
Had inderdaad lekker tot de winterstop gewacht dan had je deze belangrijke weken ook gewoon met rust kunnen voetballen.
Voor de rest het zijn allemaal geruchten eerst alles maar eens zien.

8 december 2020 om 16:04

Met rust kunnen voetballen? Alsof... Als hij niet was ontslagen, had het net zo goed wekenlang volgestaan met speculaties (juist als het nog niet rond is). Of het de juiste beslissing was laat ik in het midden, maar goede kans dat er dan nóg meer onrust was geweest

8 december 2020 om 16:07

Dan had er waarschijnlijk niet eens wat naar buiten gekomen.
Ze hadden met Slot kunnen praten en als ze dat intern hadden gehouden was er nergens onrust geweest.

8 december 2020 om 16:23

Niet eens wat naar buiten gekomen? Hoe denk je dat de directie van AZ erachter is gekomen...? Bij AZ zeiden ze zelf dat ze het via de media hadden voornomen. Voor het ontslag waren er al tig berichten over de overstap Slot naar Feyenoord

8 december 2020 om 16:32

Arsenal dezelfde media die roepen dat wijndal,stengs en boadu in de belangstelling staan.
Dezelfde media die 400 keer mis zit.

Had gewoon met Slot om de tafel gegaan had niks over dat gesprek naar buiten gebracht en had lekker gevoetbald deze belangrijke week.
Ik vind het echt zwaar overdreven gedrag. Maar dat is mijn mening hierin.

8 december 2020 om 16:50

Er zit een aardig verschil tussen deze berichten en letterlijk alle media die claimen dat het gesprek had plaatsgevonden. Dan kan je het wel in de doofpot stoppen, maar die spelers zijn ook weer niet zo dom. Die gaan ook echt wel vragen stellen. En wat zeg je dan tegen een Slot als bestuur zijnde? We hebben je nog een paar weken nodig, maar dan moet je weg? Alsof Slot dan nog goed gefocust kan werken

8 december 2020 om 16:53

Dat gesprek om de tafel is er geweest, maar is waarschijnlijk geëscaleerd omdat AZ zich genaaid voelde. Slot had eerlijk moeten zijn en dan was hij waarschijnlijk ook ontslagen maar was het een stuk rustiger gegaan. Het is niet fair om na 9 wedstrijden al met de concurrent te praten over je plannen voor volgend seizoen. Maar Feyenoord kan en gaat die jongens toch nooit betalen dus ik maak me er niet zo druk om. En anders mogen ze de hoofdprijs betalen, net als iedereen.

8 december 2020 om 16:13

@bliek "ik zelf blijf erbij dat ze Slot te snel hebben ontslagen. " Jij bent toch Feyenoord fan? Eigenlijk zou je blij moeten zijn dat AZ zo emotioneel reageerde. Slot is nu eerder beschikbaar om zich voor te bereiden op Feyenoord. Kan nu rustig focussen op welke positiies versterkingen nodig zijn, welke spelers nodig zijn voor zijn spel. Praten met potentiele spelers, wedstrijden kijken bij de jeugd. Verder zal hij nu nog meer wraak willen nemen. Toch een smet zo een ontslag.

8 december 2020 om 16:30

@mrkrillin,

Er staat nog een handtekening niks er zijn gesprekken geweest.
Als ik een nieuwwerkgever zoek ga ik ook eerst in gesprek zonder het mede te delen.
Daarnaast als ik informatie wil meenemen heb ik dat allang veilig gesteld.
Had makkelijk in de winterstop gekunnen.

Stel hij heeft getekend vind ik het prima inderdaad dat hij nu vrij is en alle tijd heeft om zijn ding al te doen.

8 december 2020 om 16:35

Huiberts en Eenhoorn hebben geconstateerd dat ze niet meer met Slot door één deur konden. Dan moet daar gelijk actie op worden ondernomen. Ik snap ook goed dat wanneer je altijd open en eerlijk bent naar elkaar en dit verzwijgt en het komt uit dat je dan weg moet. Ik vind de manier van handelen van Slot ook erg ondankbaar richting de club die jou zonder enige ervaring de kans biedt om hoofdtrainer te worden. Bij AZ kwam hij in een gespreid bedje. Bij Feyenoord moet nog begonnen worden aan het bouwen van de slaapkamer. Terwijl de druk in Rotterdam veel groter zal zijn. Ook een ontzettend groot risico van Feyenoord mochten zij op dit moment, terwijl er zoveel zaken spelen, zo’n onervaren trainer te nemen.

8 december 2020 om 16:40

Ik weet ook niet of de stap goed is.
Maar kennelijk ziet Slot er iets in.
Een ander verhaal stel dat de geruchten van Boadu,stengs en Wijndal waar zijn en die hebben een gesprek gehad.
Worden die dan ook gelijk ontslagen?

8 december 2020 om 16:50

Nee, want spelers mogen niet midden in het seizoen wisselen van club en praten met een andere club, hebben geen invloed op het clubbeleid en hebben er alleen maar belang bij om hun uiterste best te doen voor hun huidige club. Want er komt nog een EK aan. Ze vertegenwoordigen ook veel meer waarde dan een trainer. Beetje domme vraag van je.

8 december 2020 om 16:52

Domme vragen zijn er niet.

8 december 2020 om 16:55

Dit antwoord had je zelf ook kunnen bedenken. Beetje simpele vraag die ik al meerdere malen voorbij heb zien komen, maar kom op zeg.

8 december 2020 om 18:08

slot heeft AZ aan het lijntje gehouden 7 weken geen antwoord geven op een contractverbetering en dan ook achteraf nog eens lullen met feyenoord in die 7 weken.

Nee AZ heeft correct gehandeld.

Haha ja, maar zo heeft Raiola nog een gehele stal vol spelers en lopen daar ook belangen langs elkaar heen bij clubs door heel Europa. Alleen nu is het een makkelijk 'inkoppertje' om die spelers van AZ - onder Raiola's management - direct aan Feyenoord te linken. Maar die gaan natuurlijk ook nog eens veel te veel kosten om überhaupt te halen.

Tja, Raiola is populair bij jonge voetballers. Maar dat je als club het aanmoedigt om een bepaalde zaakwaarnemer aan te raden ben je als club verkeerd bezig. Ondertussen heeft Mino zich binnengewerkt in Ajax, Psv, AZ en binnenkort Feyenoord. Het lijkt mij zeer ongezond. Elke transfer gaat dan met vijven en zessen en uiteindelijk strijkt Mino himself het meeste op. Dit kon AZ wel eens heel veel geld gaan kosten. Ik weet nog dat toen Justin Kluivert bij kon tekenen bij Ajax dat alleen mocht als Raiola 30% van de rechten zou ontvangen. Ajax weigerde dat en Justin vertrok. Als hij dit soort contracten met de AZ spelers heeft afgesloten houdt AZ niet erg veel over aan deze transfers....

Natuurlijk is het een broodje aap verhaal, maar indien Feyenoord ineens een gigantische kapitaalinjectie krijgt, dan kunnen ze gelijkwaardige of betere spelers dan deze heren halen die ook nog eens goedkoper zijn.

Geweldig, ik zorg dat ze vanavond alle 3 hun koffers al gepakt hebben
Eerst de 200 miljoen overmaken naar Alkmaar, dan gaan wij lekker shoppen
Avaro Morata moet kunnen met zo'n budget

Louis Vgaal het seizoen laten afmaken bij AZ zou wel echt geweldig zijn voor de hele Eredivisie en ook voor de jonge talenten zoals Boadu. Gio en Cocu zijn ook gewoon mooie opties, maar misschien is het verstandiger om die een nieuw seizoen te laten beginnen

Wat een slecht verhaal van Barry zeg. Leuk verhaal denken, dat doen ze bij de kleuters ook Barry. Je was een weergaloze voetballer met fantastische inzet, maar je interviews zijn meestal niet best. Raiola is zaakwaarnemer idd, en ik snap dat het een door kan werken in het ander. Maar wie betaald die jongens Barry? Juist dat is nog altijd AZ waar ze onder contract staan. Het zijn allemaal internationals die toch einde seizoen of seizoen erna een stap moeten maken. Wijndal is er meer dan klaar voor inmiddels. Die andere nog lang niet. Maar als ze weg willen , dan worden ze verkocht. Maar wat denk je dat dat oplevert met langlopende spelerscontracten ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren