‘Ik praat vaak met Arnesen, ik had hem voor de wedstrijd nog aan de telefoon’

Dinsdag, 8 december 2020 om 12:37Rian Rosendaal • Laatste update: 12:41

Francesco Antonucci wordt intensief gevolgd door de technische leiding van Feyenoord, zo onthult de aan FC Volendam verhuurde spelmaker. Technisch directeur Frank Arnesen heeft geregeld contact met de pas 21-jarige middenvelder, dit seizoen één van de smaakmakers in de Keuken Kampioen Divisie. Antonucci hoopt op een mooie toekomst in Rotterdam, al wil hij liever niet te hard van stapel lopen. Zijn trainer Wim Jonk benadrukt daarnaast dat hij zichzelf geen kandidaat vindt voor het trainerschap bij Feyenoord, ondanks de geruchten hieromtrent.

"Ik praat vaak met hem (Arnesen, red.), bijna elke week", verklaart Antonucci tegenover RTV Rijnmond. "Voor de wedstrijd (van maandagavond tegen Excelsior, red.) had ik Arnesen nog aan de telefoon. Hij vroeg hoe ik me voelde en wenste me succes. Het is echt mooi hoe Feyenoord met mij bezig is. Ik ben blij dat ik bij de club heb getekend." De huurling volgt de verrichtingen van Feyenoord op de voet. "Maar eerst wil ik promoveren met FC Volendam", zo klinkt het vastberaden.

Antonucci, die voor vier seizoenen tekende bij Feyenoord, krijgt regelmatig feedback van Arnesen over zijn prestaties in het shirt van FC Volendam. "Hij kijkt vaak ook naar mijn wedstrijden en kan me daarmee helpen. Soms moet ik sneller passen en niet zoveel dribbelen. En ook vaker in de duels komen", verduidelijkt de jonge middenvelder. De door Feyenoord verhuurde speler kende een moeizame start van het seizoen, maar inmiddels presteert hij weer op de toppen van zijn kunnen. Antonucci staat op vier doelpunten en drie assists namens de nummer zes in de Keuken Kampioen Divisie. "Nu gaat het goed. Ik ben erg blij."

Jonk wordt vervolgens door RTV Rijnmond gevraagd naar zijn toekomst als trainer. Hij is genoemd als mogelijke opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord, maar de coach van FC Volendam wil daar voorlopig niets van weten. "Als er ergens iets gebeurt komen er altijd allerlei namen op lijstjes te staan. Dat is een compliment als je wordt genoemd, maar dat is helemaal niet aan de orde." Jonk snapt de link met Feyenoord wel, aangezien Antonucci een goed contact heeft met Arnesen. "Vaak worden één-tweetjes zo gemaakt, maar zo werkt het niet altijd."


Poll

Zie jij Francesco Antonucci ooit slagen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door london calling)

Goeie gozer die Frank, niks mis mee!

Hoge verwachtingen voor volgend seizoen! Zal verdedigend nog wat moeten groeien. Goede techniek en leest het spelletje!

Kan iemand mij vertellen hoe hij het doet bij Volendam?
Gaat hij een meerwaarde bij Feyenoord worden of is het een verkeerde keuze geweest.

8 december 2020 om 13:07

Had het aan het begin van het seizoen wat lastig net als heel Volendam. Begint steeds beter en beter te spelen!

8 december 2020 om 13:08

Fijne en technische voetballer, die zeker een meerwaarde kan zijn bij Feyenoord in creatief oogpunt. Moet nog veel gesleuteld worden aan zijn verdedigende taken, vuile meters en brutaliteit. Persoonlijk zou ik hem er volgend seizoen zeker bij pakken, samen met Azarkan, Sinisterra en eventueel Bozenik een talentvol, creatief en technische voorhoede waar veel potentie in zit.

8 december 2020 om 13:12

Creatief en technisch hoort Bozenik niet in dat rijtje wat mij betreft.

8 december 2020 om 13:17

@ajax1812 Klopt wat je zegt, maar verder wel neusje voor de goal, lengte, doelgericht, voor iedere bal gaan , kun je prima gebruiken in combinatie met technische spelers. Vind sowieso dat Bozenik nogal te snel wordt afgeschreven als iemand die er niks van kan.

8 december 2020 om 13:23

@ramon - Ja eens. Bozenik heeft laten zien dat hij met aanvoer een goede spits kan zijn (kiest erg goed positie, schiet vrijwel alles wel op goal, ook sterk met het hoofd), maar daar ligt het probleem; er is weinig aanvoer. En als targetman was hij vooralsnog erg wisselvallig, Het ene moment erg goed in de kaats, etc., en het andere moment erg slordig. Als ik zie hoe AZ speelt denk ik dat Bozenik aan Slot een goede trainer gaat hebben.

8 december 2020 om 14:13

Je kan er weinig van zeggen want hij heeft nog niet op eredivisie niveau gespeeld. Ajax haalde hem als belofte maar dat leidde tot niets. Ging verder bij Monaco maar ook daar brak hij nimmer door. Pas sinds verleden jaar speelt hij regelmatig in de Kkd. Maar of hij eredivisie materiaal is, de tijd zal het leren.

Zou wel grappig zijn; Jonk bij Feyenoord en Arne Slot die naast de pot pist. Wellicht kan hij het dan bij Volendam proberen

8 december 2020 om 14:02

@29er denk eerder dat AZ nu voor Jonk gaat. Kan jij gelijk die jonge LCV meenemen. Groot talent waar AZ al tijd achter zit.

Je hoort weinig van Frank Arnesen zelf, maar ondertussen wordt alsmaar duidelijk dat hij achter de schermen enorm veel werk aan het verrichten is. Ook dit geregelde/wekelijkse contact toont z'n betrokkenheid en is mooi om te lezen. En ben uiteraard benieuwd naar Franco komend seizoen. Lijkt na z'n moeilijke start, waar hij niet fit was, weer in vorm te komen en richting z'n niveau (ook fysiek) te groeien.

8 december 2020 om 13:53

Dat zijn inderdaad weer eens andere geluiden dat verhuurde spelers al weer maanden niets van Feyenoord hadden gehoord. Dit is mogelijk wel een ander geval; eerder verhuurde spelers werden nog wel eens verhuurd om ze (deels) van de post salarissen te krijgen i.p.v. dat er een groeiplan achter zat en dat is hier zeer nadrukkelijk wel het geval.

8 december 2020 om 14:54

Jaa inderdaad. Hoop dat hij ook goed contact onderhoudt met Burger die ondertussen op de bank verpietert.

9 december 2020 om 01:21

Hopelijk haalt ie Burgertje lekker terug deze winter. Kunnen we prima gebruiken.

Volgens mij is Frank Arnesen er een van Tempo Team. Wat die allemaal in een veertig urige werkweek weet te stoppen lukt mij niet eens in een maand (ik ben dan ook geen TD van de mooiste club van Nederland). Wel leuk om te lezen hoe begaan hij is met spelers als Antonucci. Van Geel was waars vergeten waar hij hem verhuurd had.

8 december 2020 om 14:39

Haha, ik snap dat het ten opzichte van Van Geel natuurlijk een heel andere wereld is voor Feyenoorders. Maar laten we nou niet doen alsof Arnesen de ultieme voetbalgod is op dit moment. Vergeet niet dat wat hij doet, gewoon het werk is van een TD. Kijk je naar andere topclubs in Nederland en de rest van de wereld, dan zie je dat contacten met spelers en contractverlengingen gewoon het 'standaard' werk is. Zo'n Overmars die een paar keer naar Zuid-Amerika is gevlogen om met potentiã«le spelers te praten, John de Jong van PSV die drie keer in een halfjaar naar Argentiniã« is gevlogen om te vragen aan Maxi Romero hoe het met hem ging. En daarnaast wordt natuurlijk een TD afgerekend op transfers. Overmars heeft een aantal parels gehaald (maar ook miskleunen), John de Jong heeft in zijn eerste jaar een aantal miskleunen gehaald, maar de spelers van dit jaar zijn allemaal voltreffers (niet te vergeten ook dat De Jong als hoofd scouting zo'n beetje hoofdverantwoordelijk was voor de komst van Lozano, Madueke, Malen, Arias). Arnesen is naar mijn mening slecht begonnen met enorm veel flop transfers (bozenik (groot twijfelgeval), Teixeira, Linssen, Conteh en Diemers) en 1 degelijke speler (spajic), maar we moeten het zien wat hij kan halen met meer geld. Bij zijn vorige clubs (op Chelsea en PSV na) heeft hij gewoon ondermaats gepresteerd met dure aankopen die niet rendeerden en heeft hij Tottenham bijna failliet laten gaan. We gaan het zien!

8 december 2020 om 14:57

Ik zie 'm niks zeggen over de transfers en wat het werk moet zijn van een TD? Maar als je ondertussen oplet zie je dat Arnesen - waarvoor hij óók gehaald is - bezig is met een grote reorganisatie om de club op diverse afdelingen op een hoger niveau te krijgen. Dat is vooralsnog vooral een groot verschil. Over die transfers, e.d.; ja duidelijk dat iedere td dat doet.

8 december 2020 om 15:50

Voorlopig moet ik het allemaal nog zien met Arnesen. Voor het eerste elftal heeft hij niet heel veel anders gedaan dan zijn voorganger. Bozenik is zijn grootste aankoop en daar kan bij Advocaat nog geen half compliment van af. Voor de rest zijn het gratis of goedkope spelers uit de eredivisie die niets toevoegen en blessure gevoelige afdankertjes uit het buitenland die bij Feyenoord verder mogen revalideren.
Ook bij Antonucci moet ik het nog zien, mocht vertrekken bij Ajax en vervolgens bij Marseille en speelt nu als 21 jarige bij een subtopper in de KKD maar was wel de grootste aankoop afgelopen zomer. Hij is straks 22 als hij eindelijk op eredivisie niveau kan gaan spelen, als het echt zo'n top talent was geweest lijkt het me dat hij daar wel eerder aan toe was geweest.
Het is ook niet zo dat het overal waar Arnesen geweest is een groot success is geworden. Zeker niet zelfs, HSV was al aan het afglijden maar Arnesen heeft zeker niet geholpen en vervolgens was hij steeds binnen een jaar weg bij de clubs waar hij TD werd, en ook niet omdat hij zo goed functioneerde.

8 december 2020 om 18:46

Je moet kijken naar de situatie, London Calling. Na corona waren de middelen gewoon even minder en moest Arnesen met een kleine portemonnee winkelen. Hij heeft er bewust voor gekozen om met zo min mogelijk uitgaven de selectie op te lappen. Ik heb het al eerder gezegd, maar Linssen en Diemers zijn als 15e of 16e speler echt niet verkeerd. En als je Bozenik zelf hebt bekeken zie je dat het een speler is die een neusje voor de goal is, maar wel aanvoer nodig heeft. Advocaat heeft hem gebruikt om een discussie uit te lokken over een extra spits. Ik heb er nog wel vertrouwen in, zeker als hij aanvoer krijgt. En ja, over de leeftijd van Antonucci, ik vind het juist een slimme constructie om hem nu speeltijd te gunnen. Is een goedkope gok die nog wel eens heel goed kan uitpakken. Arnesen kijkt ook naar de lange termijn, dat had Feyenoord nodig. En ja, over zijn carrière, hier zit ook een vertrek bij Anderlecht bij, waar hij door Kompany uiteindelijk weinig inbreng had. Dus ook bij die zaken moet je kijken naar de verschillende situaties. En ja.....je moet het altijd nog zien, maar voorlopig ben ik tevreden met wat ik zie en hoor. Jonge gasten krijgen contracten, beleid wordt omgegooid en daadkrachtig handelen.

9 december 2020 om 00:36

Het kan best dat er allemaal excuses voor zijn. Maar een goed excuus is nooit een groot succes. Uiteindelijk heeft hij gewoon 10 miljoen uitgegeven aan B garnituur, twijfelachtige jeugdspelers en spelers die om wat voor reden dan ook niet renderen.
Ook na afloop van de transferwindow lukte het advocaat nog niet om een half compliment uit zijn mond te krijgen over Bozenik, dus he was zeker niet alleen om druk uit te voeren voor een nieuwe spits. Druk die zo wie zo niet nodig was geweest als Bozenik wel had voldaan.
Als Antonucci echt zo goed was geweest had hij prima in de eredivisie aan de slag kunnen gaan, en niet in de subtop van de Kkd, het is geen jongen van 18 of 19. Het hele rechterrijtje, maar ook een club als Twente bestaat voor de helft (of soms meer) uit huurlingen. Als hij volgend seizoen goed genoeg moet zijn voor Feyenoord dan was daar dit seizoen echt wel plaats geweest voor een 21 jarig talent met potentie voor Feyenoord 1. Gokjes zijn prima, die kun je doen wanneer je geld genoeg hebt, niet wanneer je elke euro drie keer moet omdraaien. Dus als het een gok is, is het gewoon slecht beleid want Feyenoord zit niet in een situatie waarin ze zich dat kunnen veroorloven.
Misschien dat Diemers en Linssen prima backups zijn, maar wat er in het veld stond was op 2 of 3 spelers na allemaal goed als nummers 15-16, niet als nummers 1 tm 11. Feyenoord heeft nou juist behoefte heeft aan directe versterkingen, niet aan nog meer net niet spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren