Misidjan maakt na 575 dagen en een taakstraf zijn rentree: ‘Ik ben dankbaar’

Maandag, 7 december 2020 om 23:39Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:41

Virgil Misidjan heeft afgelopen zondag na 575 dagen zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. In het shirt van 1. FC Nürnberg mocht de voormalig aanvaller van Willem II de laatste acht minuten vol maken in de wedstrijd tegen Paderborn (0-2 winst). "Ik ben blij en dankbaar voor dit moment na zo'n lange tijd", zegt Misidjan na afloop tegenover BILD.

"Dankzij de overwinning en de teamprestatie is het helemaal perfect. Het was een fijn gevoel", besluit Misidjan, die mede door blessureleed bijna twee jaar aan de kant stond. Ook in de privésferen maakte de aanvaller een zware periode door, want in november 2019 werd Misidjan veroordeeld voor mishandeling, waarna hij 275 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd kreeg.

De 0-2 overwinning van Nürnberg was erg belangrijk voor de ploeg, maar voor Misidjan was de zege zeker speciaal: de laatste keer dat de 27-jarige buitenspeler in een officieel duel in actie kwam was op 11 mei 2019; destijds werd er met 0-4 verloren van Borussia Mönchengladbach. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het toen mis voor de aanvaller, die een zware kruisbandblessure opliep. Vervolgens raakte Misidjan ook nog betrokken bij een mishandeling en werd daarvoor veroordeeld. In oktober leek de Nederlander terug te keren op het veld, maar opnieuw zat een blessure zijn rentree in de weg.

Na tien speelronden bezet Misidjan met zijn ploeg Nürnberg momenteel de twaalfde plek van de ranglijst van de 2. Bundesliga. Dankzij de winstpartij van afgelopen weekend slaagde Nürnberg er bovendien het gat met de gevreesde zeventiende plek te vergroten tot zes punten. Misidjan werd in het seizoen 2018/19 overgenomen van het Ludogorets, waar hij in totaal ruim vijf seizoenen actief was. Voor zijn overstap naar Bulgarije speelde de buitenspeler 54 officiële wedstrijden voor Willem II, waarin hij 10 keer scoorde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Nou ja, zware tijd, hij heeft gewoon iemand mishandeld natuurlijk. Komt hier bijna over alsof hij slachtoffer is.

8 december 2020 om 07:25

Tja is dat niet eigen aan de huidige wereld waar daders vaak meer rechten te lijken hebben dan slachtoffers? En zoals je stelt: zware tijden die hij zichzelf bezorgd heeft door iemand te mishandelen. Maar ze zijn zo braaf meneer... 🙄

8 december 2020 om 07:27

Dit zullen bepaalde luitjes zeer waarschijnlijk weer anders zien, maar hij was ook slachtoffer. Hij werd racistisch bejegend en werd fysiek ook belaagd. Dat was de reden voor de ‘vechtpartij’.

Als je fysiek en verbaal zeer agressief wordt aangepakt, dan is het niet héél gek dat iemand op vergelijkbare wijze reageert. De een sympathiseert met de man die zich racistisch uitliet en hem fysiek bejegende. De ander zal z’n schouders ophalen en denken ‘tsja, had je je racistische uittingen maar moeten inslikken.’

8 december 2020 om 07:51

Wat een onzin Apocalyps. Niemand, maar dan ook niemand gaat zich sympathiseren voor een racist. Echter, geweld is niet de oplossing, dus beide partijen zitten hier fout. Terecht dat bij een celstraf heeft gekregen, de maatschappij is verhard.

8 december 2020 om 08:09

@ Apocalyps. Misschien moet je voor volledigheid dan ook vermelden dat de bewuste man maar liefst 68 jaar was en zijn been en elleboog brak. Tevens heeft deze speler al eens eerder een rijontzegging gehad. Nee, helemaal okselfris lijkt deze ook niet...

8 december 2020 om 09:37

'@ Apocalyps. Misschien moet je voor volledigheid dan ook vermelden dat de bewuste man maar liefst 68 jaar was en zijn been en elleboog brak.'

Kennelijk nog steeds jong en vitaal genoeg om anderen racistisch te bejegenen en fysiek te belagen. Z'n leeftijd is een non-factor in dezen. We hebben het niet over een onschuldig oud dametje of meneer die door een kansloze idioot uit het niets slachtoffer werd van een mishandeling, zoals we dit bijvoorbeeld weleens bij Opsporing verzocht zien.

'tevens heeft deze speler al eens eerder een rijontzegging gehad. Nee, helemaal okselfris lijkt deze ook niet...'

Omdat hij te hard reed op een plek waar je maximaal 30 kilometer mocht rijden, ja. Om hem hierom niet helemaal okselfris te noemen, gaat nergens over. Het is geen Barry van Galen die stelselmatig de kickbokser uithing of een voetballer bij wie een aantal draden niet helemaal met elkaar verbonden zijn, zoals bij Joey Barton bijvoorbeeld.

Dit een rustige jongen. Er zijn genoeg (oud-)voetballers die het predikaat 'niet okselfris' echt verdienen. Daar valt hij niet onder.

8 december 2020 om 09:45

'wat een onzin Apocalyps. Niemand, maar dan ook niemand gaat zich sympathiseren voor een racist. Echter, geweld is niet de oplossing, dus beide partijen zitten hier fout. Terecht dat bij een celstraf heeft gekregen, de maatschappij is verhard.' Kingsofleon, Ik denk dat je mij begrijpt mij verkeerd, of wellicht heb ik mij verkeerd uitgedrukt. Het gaat er niet om dat zij sympathie hebben voor hem, omdat hij zich racistisch zou hebben uitgelaten (of een racist zou zijn, als jij dit verwoordde), maar omdat bepaalde mensen alleen de oudere man als slachtoffer in dit verhaal zien. En dat gaat er bij mij niet in. Ze zitten, zoals jij dit aangaf, beide fout. 'terecht dat bij een celstraf heeft gekregen, de maatschappij is verhard.' Dit is niets nieuws, toch? Of bedoel je te zeggen dat Misidjan z'n 'verdediging' symbool staat voor de verharding van de maatschappij?

8 december 2020 om 10:54

Dan is het dus een rustige niet-okselfrisse gast. Fijn dat je het voor em opneemt, maar zijn daden spreken dat het kan knetteren in zijn bovenpan, hij heeft zichzelf gebrandmerkt.

8 december 2020 om 11:08

Knetteren in zijn bovenpan... Zichzelf gebrandmerkt... Ah, je hebt het nu over die vent die het nodig vond om iemand racistisch te bejegenen, en als dat nog niet genoeg was, fysiek te belagen.

Dat hij zichzelf met zijn actie heeft gebrandmerkt en als straf voor de rest van zijn leven als 'limp Bizkit' moet rondlopen, is zijn eigen schuld.

In Suriname zeggen ze: ‘Ba suku ba feni ba tyari'. Vrij vertaald naar het Nederlands: ‘als je zoekt, zal je het vinden en dan zal je het ook moeten dragen.'

Nou wat mij betreft is de gunfactor dan op 0, maargoed good for him

8 december 2020 om 01:02

Iemand mag geen fouten maken? Jij bent zo perfect? Hij is veroordeeld en heeft zijn straf uitgewerkt. Dan ben je in deze maatschappij weer een normale burger.

8 december 2020 om 01:07

Dat zegt hij helemaal niet. Het is alleen logisch dat je een veroordeeld iemand niet het voordeel van de twijfel geeft. Dat betekent niet dat je diegene geen kans geeft. Hij moet zich alleen bewijzen.

8 december 2020 om 01:44

Je mag toch ook wel kritisch zijn op iemand die iemand anders mishandeld? Tuurlijk krijg je nieuwe kansen maar normaal ben je dan niet direct

8 december 2020 om 10:45

Ik zeg helemaal niet dat ik perfect ben. Hij zal vast zn redenen hebben gehad, maar hoe hij dat heeft opgelost is niet handig. Dan ben ik vast een moraalridder als ik dat zeg, maar wat mij betreft, nadruk op mij (wat jij vind moet je zelf weten), heb je dan een streepje minder. Alleen maar goed is dat hij zijn leven weer normaal probeert op te pakken.

8 december 2020 om 11:23

'je mag toch ook wel kritisch zijn op iemand die iemand anders mishandeld?'

@ackaka,

Natuurlijk mag / moet dat. Maar diezelfde kritiek moet in dezen dan ook worden geuit op de persoon die zich racistisch uitliet en het daarbovenop nodig vond om hem fysiek te belagen.

Men ziet alleen Virgil Misidjan als agressor in dit geheel, terwijl het gedrag en handelen van de man totaal wordt genegeerd.

Het is geen jongen die uit het niets een ander besluit een trap te verkopen. Daar staat hij ook niet om bekend. Voor de rest is hij een rustige en 'normale' gozer.

Ik weet nog dat Lumu en Misidjan grote talenten waren toendertijd bij Willem II. Ik was benieuwd waar Lumu nu uithangt en die zit nu dus blijkbaar in Georgië. En dan Misidjan die buiten het veld zich dus blijkbaar als een complete randdebiel gedraagt. Zonde van die gasten.

8 december 2020 om 10:39

Lumu was een groter talent destijds. Beetje hetzelfde als Frenkie de Jong alleen had Frenkie een betere mentaliteit dan Jeroen Lumu. Misidjan was ook een groot talent maar niet van dat kaliber. Willem II zal toen in de eerste divisie en moest Misidjan laten gaan. Echter de mentaliteit van Misidjan is vele malen beter en heeft buiten dit incident nooit problemen opgeleverd. Er is daar gewoon iets gebeurt waardoor het is geklapt bij hem. Maar als ie zn niveau weer terug krijgt is hij voor veel eredivisie clubs zeer bruikbaar en qua mentaliteit zou ik hem niet afwijzen in tegenstelling tot een Advijaj of Lumu.

Het verhaal achter de veroordeling maakt het een stuk minder erg vind ik, als hij rascistisch bejegend wordt dan is een mishandeling met mate een consequentie die je kan verwachten

8 december 2020 om 07:27

Tja zo kan je alles rechtspreken wat krom is. Dus een racistische bejegening is een carte blanche om mensen te mishandelen? Zou mooi zijn moest iedereen die racistisch bejegend wordt op die manier reageren...? Het maakt zijn actie misschien iets meer te begrijpen maar absoluut niet minder erg. Hoop alleen dat die idioot die hem dan racistisch bejegende ook een passende straf gekregen heeft ( maar dat zal wel niet).

8 december 2020 om 10:30

Mee eens, racisten mogen van mij altijd een paar flinke tikken krijgen.

8 december 2020 om 10:43

Ja en nee. eigen rechter spelen is natuurlijk niet te accepteren maar vind dit gebeuren wel verzachtend (straf is daarom ook lager uitgevallen). Misidjan is ook fysiek belaagd door de man alleen vond de rechter het leeftijdsverschil van hem en de man aangeven dat Misidjan de man met minder geweld van zich af had moeten kunnen houden....er is gewoon iets geknapt bij Misidjan. Ik denk dat als hij een keer goed hard had uitgehaald en bijv een neus had gebroken dat ie niet was gestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Nürnberg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.St. Pauli3517
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
E. ShuranovAanvaller165
R. KlaußUnknown
P. KlandtKeeper00
C. KlausKeeper00
C. MatheniaKeeper160
K. FischerVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC Nürnberg.

21 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren