Fabrizio Romano onthult werkwijze en legt herkomst ‘here we go’ uit

Maandag, 7 december 2020 om 11:16Yanick Vos • Laatste update: 12:15

Fabrizio Romano wordt wereldwijd gezien als een van de grootste transferexperts. Tijdens de transferperiodes heeft de Italiaanse journalist de ene na de andere primeur op transfergebied. In een podcast op de clubwebsite van Ajax doet Romano een boekje open over zijn werkwijze. “Ik leef in een jungle. Je moet altijd het onverwachte verwachten. Dat is het idee van mijn werk. Ik moet er iedere dag voor werken om er iets voor terug te krijgen”, vertelt Romano.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door medellin)

Lijkt alsof hij zijn rol toch wat overschat gezien zijn Instagram-post. Hij is nog steeds een journalist die het nieuws gewoon bericht. Dat hij regelmatig een primeur heeft is leuk natuurlijk, maar dat verandert er weinig aan.

7 december 2020 om 14:21

Vind heel die business zo triest, zie je ook bij de Nba. Het enige wat je dan bent is een handpop die info verspreidt voor zaakwaarnemers, spelers (en clubs) om zo de druk op te voeren bij anderen. En dan heb je je bronnen die zeggen dat speler A naar club B gaat.

Waarschijnlijk hoopt hij dat hij opgepikt wordt door The Athletic of een andere nieuwsdienst en zo een hoog salaris kan krijgen.

Gewoon een journalist die deals meldt als ze helemaal rond zijn, deze zomer volledig zijn hype uitgebuit. Genoeg deals die al eerder rond waren maar hij over deed alsof ie de eerste was die het naar buiten bracht. Gun hem zijn succes daar niet van, maar echt geen goeroe.

7 december 2020 om 12:08

Hij wacht tot betrouwbare lokale journalisten iets naar buiten brengen en dan herhaalt hij dat met zn 'here we go' en iedereen likt zn reet

7 december 2020 om 12:15

gek dat hij als een van de weinige betrouwbare journalisten gezien word door velen dan.

7 december 2020 om 12:28

Niet zo gek want hij heeft een breder bereik dan die lokale journalisten. Zoals ik al zei, hij heeft goed gebruik gemaakt van de hype afgelopen zomer en wordt nu gezien als goeroe wat ie echt niet is. Maar het legt hem geen windeieren.

7 december 2020 om 14:04

Hij brengt shit pas naar buiten als hij er ook bevestiging van heeft. Die komt altijd van iemand anders. En hij reageert ook heel vaak op dingen die mensen roepen, als ze niet waar zijn. Want heel vaak wordt ergens gezegd dat het van hem komt, terwijl dat niet zo is. Vergelijk dat me een Valentijn, en dan is het niet zo heel vreemd dat men deze man vertrouwt. Hij doet z'n werk zoals het hoort.

Wat een held is Fabrizio. Het is het zeker waard om hem te volgen op social media. Ik vind het ook knap dat hij primeurs brengt over spelers die niet zo groot en bekend zijn. Zoals bijv. de transfer van Sam Lammer afgelopen zomer. Bij PSV waren ze druk bezig om zijn contract open te breken en te verlengen, maar Fabrizio wist allang dat hij niet ging bijtekenen, omdat hij mondeling akkoord was met Atalanta. Daar wisten ze bij PSV niks van en daarom waren ze ook een beetje boos. Anderhalve week later was helemaal rond en ging Lammers naar Bergamo om daar z'n contract te tekenen.

7 december 2020 om 11:47

Nouja, PSV was niet per se boos dat hij naar Atalanta ging, maar dat hij PSV maandenlang aan het lijntje hield met de belofte dat hij zeker wel ging tekenen. En toen was het opeens in een dag: ik vertrek doei.

Ik moet altijd een beetje lachen als de term 'transfer-expert' wordt gebruikt, alsof het een of andere masteropleiding is ofzo. Deze man is toch ook niets meer dan een journalist die gewoon zijn bronnen heeft? We maken het allemaal wel wat groot vind ik.

7 december 2020 om 14:30

Als je maar lang genoeg normaal blijft, word je vanzelf speciaal.

7 december 2020 om 18:48

Net als een Instagram model😂

Hij zat er zo vaak naast dus zo bijzonder is zijn werk niet.

7 december 2020 om 14:05

Het is niet dat hij er naast zat per sé. Maar dat onderhandelingen heen en weer gaan. Hij brengt alleen maar naar buiten wat hij weet. Het enige dat dat bijzonder maakt is dat er tegenwoordig veel meer journalisten zijn die blind wat roepen, alsof ze twee pijltjes naar een dartbord met spelers en clubs hebben gegooid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. CragnoKeeper
A. MeretKeeper
S. SiriguKeeper
F. AcerbiVerdediger
A. BastoniVerdediger
D. CalabriaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren