PSV ontsnapt tegen Heerenveen dankzij Joël Piroe en VAR

In navolging van Ajax, AZ, Vitesse en Feyenoord is ook PSV er niet in geslaagd om te winnen. Na puntverlies van de concurrenten had het team van Roger Schmidt zondag tegen sc Heerenveen dé kans om in te lopen op de Eredivisie-ranglijst, maar kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Friesland. PSV kwam voor rust op voorsprong via Mario Götze, maar na de thee richtte Heerenveen zich op en dreigde een nederlaag door goals van Henk Veerman en Mitchell van Bergen. In blessuretijd was het invaller Joël Piroe die de 2-2 maakte en zodoende een punt redde voor PSV. In extremis werd een strafschop voor Heerenveen geannuleerd na ingrijpen van de VAR.

PSV maakte grote indruk in de eerste helft in het Abe Lenstra Stadion. De bezoekers waren heer en meester en hadden liefst 78 procent balbezit, maar moesten toch doelman Yvon Mvogo bedanken dat het niet op achterstand kwam. Heerenveen kreeg verschillende kansen en de grootste viel te noteren in de 21ste minuut. Joey Veerman stak Van Bergen de diepte in op de linkerflank. Laatstgenoemde had een scherpe voorzet in huis op Henk Veerman, die de bal tegendraads op doel schoot. Met zijn scheenbeen voorkwam Mvogo de 1-0 van de Heerenveen-spits. Minuten later was het Erwin Mulder die een fantastische redding in huis had op een knappe inzet van PSV-verdediger Boscagli. Op aangeven van Philipp Max werkte de Fransman de bal achter zijn standbeen langs op doel, maar het was Mulder die met een indrukwekkende reflex redding bracht.

Na een klein halfuur spelen kwam PSV verdiend op voorsprong via Mario Götze. Cody Gakpo werd de diepte ingestuurd en behield goed het overzicht. Hij stak Götze weg in het strafschopgebied en met een handig wippertje werkte hij de bal over Mulder heen. Dat PSV niet met een grotere voorsprong de kleedkamer opzocht na 45 minuten spelen was te wijten aan de scherpte voor het doel. De Eindhovenaren combineerden er lustig op los en kreeg in de 37ste minuut dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Denzel Dumfries leverde een goede voorzet af bij de tweede paal, waar Cody Gakpo opdook en de bal van dichtbij net naast schoot. Aan de andere kant van het veld was het Mvogo die op slag van rust een inzet van Joey Veerman tot hoekschop verwerkte.

In de tweede helft kwam Heerenveen beter in de wedstrijd. In het eerste kwartier na rust drongen de Friezen wat meer aan en nam het de controle over. PSV-trainer Roger Schmidt greep in en bracht Jorrit Hendrix als vervanger van Mohamed Ihattaren, die zondag terugkeerde in de basis en het een uur volhield. Even later werd ook Max gewisseld, waardoor Hendrix linksback kwam te spelen. De bezoekers lieten na rust een groot verval zien en de gelijkmaker kwam twintig minuten voor tijd dan ook niet uit de lucht vallen. Joey Veerman stuurde Henk Veerman de diepte in. De PSV-verdedigers dachten aan buitenspel, maar Hendrix stapte net te laat. De Heerenveen-spits rondde oog in oog met Mvogo beheerst af: 1-1.

Heerenveen rook bloed en ging op jacht naar de voorsprong. Tien minuten voor tijd kreeg het loon naar werken via Van Bergen. De buitenspeler speelde Boscagli op fraaie wijze uit. Hij kapte de PSV-verdediger uit en schoot de bal vanuit een lastige hoek hard achter Mvogo. Met de wedstrijd van donderdag nog in de benen slaagde PSV er niet in om er een slotoffensief uit te persen. Toch werd het 2-2 via Piroe. De invaller scoorde van dichtbij en redde zodoende een punt voor zijn ploeg. Een minuut later leek het alsnog mis te gaan voor PSV toen scheidsrechter Bas Nijhuis naar de stip wees na hands van Ibrahim Sangaré. De middenveler kreeg bovendien een rode kaart, maar hij mocht blijven staan en de penalty ging niet door. De VAR annuleerde de penalty vanwege buitenspel in een eerdere situatie.

1
2

Het angstgegnerschap van Heereveen ten opzichte van PSV is bijna fascinerend. 3 verschillende trainers, elk jaar twee behoorlijk veranderde elftallen voor elkaar en vaak onder verschillende omstandigheden. Het enige wat hetzelfde blijft is dat PSV tenminste 2 punten laat liggen. Bizar. Uiteindelijk gewoon blij met een puntje. Want daar zag het niet meer naar uit. Nou gefeliciteerd Feyenoorders, toch nog gezamelijk de winnaar van het weekend - neem dat goede gevoel maar mee naar Oostenrijk :'.

6 december 2020 om 18:47

Roda en Heerenveen uit was/is altijd een garantie voor puntverlies, al jaren.

6 december 2020 om 18:48

Van mij mag Heerevenveen Roda z.s.m. gaan verzellen op het tweede niveau in Nederland (grapje hoor). We komen er echt nooit meer van af.

6 december 2020 om 18:52

Vergeet Feyenoord en NAC uit niet

Laat NAC ook maar daar, daar hebben we ook vaak genoeg punten verloren

6 december 2020 om 20:00

Zoveel angstgegners, hoe kunnen wij ooit kampioen zijn geworden. Gelukkig zijn er altijd zekerheidjes zoals Vitesse uit 🤔

6 december 2020 om 20:32

ADO is altijd wel een makkie voor jullie. En met Ajax hebben jullie veel minder moeite dan met Feyenoord.

Ach, dit seizoen zijn we zelf onze grootse angstgegner. We verliezen alleen maar van onszelf.

6 december 2020 om 18:51

Klopt wel een beetje dit seizoen. Maar vandaag verdiende Heerenveen zeker een pluim en een resultaat. Compact gehouden en grote kansen op de counter gecreëerd.

Ben vooral benieuwd wanneer de BeNeLiga komt. De topclubs zijn de Eredivisie duidelijk ontgroeid....

6 december 2020 om 18:50

Dat werd dit weekend inderdaad duidelijk bij Ajax - Twente.. Psv was de tweede helft ook drama. Liet zoveel gaten vallen.

6 december 2020 om 18:53

Ja precies, maar als Ajax met 0-5 wint van emmen en psv wint met het 2de elftal van sparta dan staan de analisten in de rij om te roepen dat het tijd wordt voor een BeNeLiga.

6 december 2020 om 18:56

Haha omdat ze een keer gelijkspelen tegen een subtopper? Jij verwacht dat de top 3 34 wedstrijden geen punt verliest behalve tegen elkaar? 👍

6 december 2020 om 19:07

Zeker niet, maar je kan ook niet verwachten dat clubs als Ajax en psv met 20 keer het budget van emmen, vvv en fortuna het geen 1 keer makkelijk gaab hebben in de Eredivisie.

6 december 2020 om 20:15

Twente, Heerenveen en Groningehn mogen meedoen in de Beneliga. Geen probleem!

6 december 2020 om 20:11

En Twente dan? De grote winnaar in de strijd om de titel dit weekend.

6 december 2020 om 20:27

Je bent een troll, toch?

6 december 2020 om 20:57

Nee gewoon Tukkers branie.

6 december 2020 om 21:06

Haha? Hilarisch?

Weer een bijzonder goede eerste helft gezien waarin PSV heer en meester was maar weer verzuimt om meer te scoren, had gewoon 0-3 moeten staan. En alhoewel ik in het wedstrijdtopic kritiek had op het wisselbeleid van Schmidt klopt het ook gewoon dat de spoeling gewoon dun is, en de gehele basis had 90 EL minuten in de benen..!

Je speelt gelijk en loopt een puntje in maar dit voelt als verlies, zeker als je ziet hoeveel kansen je in de eerste helft krijgt... Beetje een herhaling van de wedstrijd tegen Twente.

Ik snap waar je op doelt, PSV was heer en meester met zelfs 80% balbezit. Maar ze hebben toch niet echt 100% kansen laten liggen?

Toch wel een tweetal kansen die er echt wel in moesten. Was inderdaad met name tot aan de 16 heer en meester

6 december 2020 om 18:54

Die van gakpo was wel een 100% kans op 2-0. Maar goed, worden ook gered door mvogo eerste helft

6 december 2020 om 19:05

@thucan, Ah oké, die heb ik gemist dan. Keek met een schuin oog. Bijzonder met zulke aanvallers, dat daar eigenlijk het probleem ligt 😅

7 december 2020 om 05:11

Mag je ook melden dat Veerman zeker een goal had moeten maken in de 2de helft, zeker die 2de kans bij die voorzet had erin gemoeten. Mooie reflex van Mvogo.

Max lijkt sinds de interlands steeds vroeger in de wedstrijd op te zijn. Eigenlijk is het van de zotte dat we op de twee backposities, cruciaal voor het spel van Schmidt, geen enkele back up hebben. Doe gasten moeten verreweg het meeste energie in de wedstrijden gooien. En als de batterij daar leeg raakt wordt PSV acuut twee keer zo zwak.

6 december 2020 om 18:55

En dan zou ik zeggen dat ze kunnen omschakelen maar 4-3-3, waar je miss iets meer kunt leunen op de buitenspelers. Zodat de backspelers niet steeds buitenom hoeven

6 december 2020 om 21:11

Brenet huren in de winter?

6 december 2020 om 19:51

Maar hoe vaak wil je dit nog schrijven? Je zou toch denken dat de wedstrijd tegen FC Twente, waar de grote zwakte van dit PSV heel duidelijk naar voren kwam, een keerpunt zou zijn waar Schmidt dacht: "dit heeft geen nut, die ploeg moet in de tweede helft ook nog kunnen gaan"?

6 december 2020 om 20:31

Toch waren in de eerste helft de grote kansen voor Heerenveen ondanks het overwicht van 80% van Psv. Tweede helft grotendeels gemist door de F1, maar begreep dat psv niet veel creëerde.
Uiteindelijk pakt psv het Sinterklaas kapoentje van Ajax gisteren maar deels uit

6 december 2020 om 20:59

En dan ook nog geholpen door de VAR. Ik kan me vergissen, maar het beeld bij Studio Sport was niet correct. Volgens de streep minimaal buitenspel, maar de bal is al van de voet. Beeld is te laat stilgezet. Kan ook betekenen dat Veerman nog verder buitenspel stond.

6 december 2020 om 23:51

@4fredondo

Hoezo geholpen? Buitenspel is buitenspel..

7 december 2020 om 07:55

De samenvatting nog even gekeken, was gewoon buiten spel hoor

En wederom een zwaar onkundig PSV gezien vandaag. Enorme overwicht maar voorin werkelijk schandalig weinig weten te creëren. Je hebt met een Gakpo, Malen, Madueke, Ihattaren, een aanval waar je u tegen zegt, maar die gasten weten geen bal tussen de palen te krijgen.... Ik vraag me echt af waar die Schmidt mee bezig is, want dat je dit elftal niet draaiende krijgt ligt toch echt aan de coach. Het stort elke week na rust gigantisch in en dat mag je absoluut niet blijven gebeuren!
Uiteindelijk mag je de goden nog danken voor een gelijkspel en loop je toch nog een triest puntje in op Ajax.... Treurnis troef dit.

Die wissels zijn wel echt bizar te noemen...

Tja wat moet je dan? PSV'ers lopen ook op hun laatste benen na donderdag. Mede door de speelwijze in de 1e helft moeten er gewoon frisse krachten in. Hendriks op linksback is echt geen keuze uit weelde hoor.

Je had ze ook kunnen laten staan en donderdag rust kunnen geven, nu ze toch al door zijn.

6 december 2020 om 19:01

Dan gaat er iets mis met de speelstijl. Desnoods train je wat rustiger.

6 december 2020 om 19:02

Ja precies. Leuk als je donderdag weet te winnen, maar je bent natuurlijk al door. Zou met deze agenda de competitie dan belangrijker vinden.

7 december 2020 om 05:58

Er wordt amper getraint. Daar ligt het misschien ook wel aan. Vrijdagochtend terugvliegen. Misschien nog uitlooptraining. Zaterdag voor beteiding op zondag. Maandag uitlooptraining gehad van zondag. Dinsdag voorbereiding op donderdag. Daarna vliegen. Woensdag nog training daar. Donderdag wedstrijd. Ploegen als Heerenveen/ Twente etc. Trainen de hele week vol.

Uiteindelijk heel blij met dit punt. Maar man wat was ik chagrijnig te tweede helft. We hadden hier op basis van beide helften ook zeker niet meer verdiend.

Onvoorstelbaar wissel beleid. Hoe haalt die trainer het in zijn hooft... notabende europees al door

Omdat iedereen 90 minuten in de benen had. Je zag aan Gotze, Gakpo en Malen dat ze niks meer brachten in de 2de helft en dan moet je frisse jongens inbrengen. Uiteindelijk schiet een wissel PSV nog naar een punt.

Dit weekend is toch een stuk minder dramatisch verlopen voor Ajax dan aanvankelijk gedacht. Bizar dat de gehele top 4 punten verliest.

Dat is ook wel echt Eredivisie stijl. Dat gebeurt zo vaak dat een favoriet punten laat liggen en vervolgens alle achtervolgers ook. Heb dit als Ajax fan ook andersom vaak meegemaakt, heel frustrerend. Gek genoeg zullen PSVers nu nog blij zijn met een punt ook. Blijft een leuke competitie dit.

6 december 2020 om 20:48

Niet dramatisch ?? In dit tempo is Ajax over 3 wedstrijden koploper af ...

6 december 2020 om 20:51

Zolang niemand wint, is dat ook niet zo. Daarnaast geloof ik niet dat we snel nog zo’n totale offday gaan hebben.

6 december 2020 om 21:05

denk je werkelijk?

Weet iemand wanneer ihatteren voor het laatst een goal of assist heeft gegeven?oprecht benieuwd geen sneer na hem!

Meer dan 20 wedstrijden geleden

6 december 2020 om 19:18

December 2019 tegen PEC. Waarschijnlijk in oefenwedstrijd oid nog wel. Maar ruim 11 maanden geleden en op paar minuten na 14 volledige wedstrijden aan speelminuten.

zo onnodig weer dit, 1e helft moet je gewoon met 3-0 voor staan , dan is het klaar. nu een hoop gezeik en word het nog 2-1 ook. Gelukkig valt dan de 2-2 nog en werd er natuurlijk prima ingegrepen door de VAR. maar jongens.. zo onnodig dit.

6 december 2020 om 19:03

1-2 was maximaal haalbare als je kritisch naar de eerste helft kijkt. Met balbezit maak je geen goals. Heerenveen 3 grote kansen gehad zonder geweldig te spelen. Tweede helft zakte PSV duidelijk door de ondergrens wat Heerenveen de gelegenheid geeft om terug te komen. Spectaculair einde met bijna een overwinning.

Deze wedstrijd was niet goed voor mijn hart, matige 1e helft waar je wel minimaal die goal moet maken en 2e helft gewoon vele malen beter.

En toen die counter na de kans van Veerman had ik al het gevoel dat hij erin zou gaan. En natuurlijk balen van het einde ofc!

Maarja een punt tegen PSV is nooit verkeerd!

God wat hebben we mazzel dit weekend. Feyenoord speelt gelijk, AZ verliest, vitesse verliest en PSV speelt gelijk. Had veel rotter kunnen zijn. PSV beetje mazzel aan het einde....

Waar hadden ze mazzel? Het was buitenspel toch?

Dat Veerman die kans mist en dat PSV dan vlak daarna scoort. Ik zou het zelf ook niet per se mazzel noemen, want het hoort bij het voetbal, maar een kleiiiiiiin beetje wel.

En de manier hoe de goal valt bal van richting zodat hij bij de psver komt. En precies wat jij zegt. Acmilan.

6 december 2020 om 19:16

Of het geluk dat PSV de kansen in de 1e helft mist. Zo kan ik er nog wel een paar.

Pff nou inderdaad. ik baalde flink van de nederlaag maar uiteindelijk valt het allemaal mee. Van de andere kant, als Ajax had gewonnen hadden ze een grote stap kunnen zetten, dus het baal gevoel blijft

6 december 2020 om 19:10

Als Ajax gewonnen had weet je ook niet of vandaag iedereen punten had verspeeld.

Ik snap niet waarom sommige Ajacieden zich zorgen maken. Bij Ajax is dit incidenteel en het zet de ploeg in ieder geval weer op scherp. PSV gaat nog vaak tegen puntverlies aanlopen, want het is wel duidelijk dat deze speelstijl te veel energie eist in de eerste helft waardoor het verval in de tweede helft groot is. Het speelschema leent zich er ook niet voor om conditioneel nog stappen te zetten. Die spelers worden met de maand meer vermoeid. Dan is die verdediging ook gelijk vrij matig. Nee, ik denk eerlijk gezegd dat Ajax dit seizoen fluitend kampioen wordt en dan hoeft het niet eens groots te spelen. Bij Vitesse komt er ook wat druk op nu. Die houden dat logischerwijs geen seizoen vol. PSV is slachtoffer van z'n eigen tactiek en gaat dit nog veel vaker meemaken als Schmidt zo eigenwijs en koppig blijft.

6 december 2020 om 20:09

Denk dat weinig mensen verwachten dat Vitesse tot de laatste dag mee gaat doen om de titel. De druk gaat toch meespelen. Het zal wel weer tussen Ajax, PSV en Feyenoord gaan. Maar PSV moet wel snel iets aan de conditie gaan doen, want dit kan ze nekken.

6 december 2020 om 21:01

Het nekt ze nu al een paar keer in de 2de helft. Al zal dat ook deels te maken hebben met de EL doordeweeks.

Wat een vreselijke tweede helft, als je met zo'n instelling de tweede helft ingaat, dan verdien je het ook gewoon niet om te winnen en mag je zelfs blij zijn dat je hier nog een punt pakt (al denk ik op basis van de hele wedstrijd dat een punt het maximale voor beide ploegen was). En dan nog maar niet over de wissels te spreken, dan sta je gelijk en haal je je beste spelers eruit. Ongelooflijk. Weer een enorm verval na een ontzettend goede eerste helft. Ik baal enorm, wat een zaadpot weer. Complimenten aan Heerenveen voor de tweede helft overigens, die hebben zich goed herpakt (al dan niet doordat PSV weer enorm inzakte).

6 december 2020 om 20:02

Zag je dit dan oprecht niet aankomen? Zoals PSV die eerste helft speelde, dat vergt gewoon heel veel energie. Als Schmidt niet snel z'n oogkleppen af zet, gaat dit nog vaker gebeuren. Je gaat vast wedstrijden krijgen waar je wel met 3-0 de rust in gaat, maar je gaat ook zeker nog wedstrijden als die tegen FC Twente en Heerenveen krijgen. Als er tactisch niet iets verandert, wordt een tweede plaats al geen zekerheid. PSV maakt het zichzelf veel te moeilijk.

7 december 2020 om 12:14

Nou ja je ziet het natuurlijk aankomen als je ziet dat ze 5 minuten in de tweede helft met lang niet zo veel pit spelen als in de eerste helft. Maar ik blijf me erover verbazen dat het al de zoveelste keer is. Als het zo vaak gebeurt zou je er toch van moeten leren? Dat gebeurt niet, dat is Schmidt zeer kwalijk te nemen. Het team moet leren de momenten te kiezen, want ze zijn gewoon niet fit genoeg om deze speelstijl 90 minuten lang te spelen (maximaal 60 minuten zelfs). Ik vind het dan ook behoorlijk naief. Misschien dat we na de winterstop wat meer van PSV gaan zien omdat er dan (geloof ik) minder wedstrijden zijn.

8 december 2020 om 14:24

Mee eens. Het enigste wat PSV op dit moment laat zien, is dat het wel degelijk geweldig kan voetballen. Waarom dan volhardend blijven aandringen op het druk zetten terwijl het voetbal schijnbaar al genoeg is? Laat de ploeg gewoon gedoseerd en op een normale manier druk zetten, zodat het zich kan focussen op de situaties waarin ze het beste zijn. Op dit moment kost het druk zetten ze alleen maar punten en ploegen worden over het algemeen conditioneel niet sterker na een winterstop en zeker niet als ze Europees overwinteren.

6 december 2020 om 19:06

Het aantal schoten tussen de palen viel nog wel mee van PSV de eerste helft...

6 december 2020 om 19:22

Ja maar als je kijkt naar die kans van Gakpo.. Was denk ik lastiger om de bal ernaast te schieten dan erin

6 december 2020 om 22:59

Dan kom ik nog steeds op 1-2, die kans van Veerman meetellende.

Dit was te verwachten na een goede eerste helft. En kunnen we eens een keer stoppen met die Hendrix. Doet pijn aan mijn ogen om zo'n slechte speler in een PSV shirt te zien.

Zelfde liedje weer met dit Psv. Fantastische eerste helft, maar tweede helft weer gigantisch ruk waardoor je hier weer bijna verliest. Het is op dit moment gewoon te moeilijk om het niveau de hele wedstrijd vast te houden. Helemaal de manier waarop Schmidt wilt spelen met dat constant druk naar voren. Het gebeurt veel te vaak dat je in de eerste helft erg goed speelt en op voorsprong komt, en vervolgens geef je het in de tweede helft helemaal weg. Gezien tegen Twente, Granada en Paok etc. En dan mag Sangare nog erg blij zijn dat Veerman buitenspel stond in de laatste seconde's want anders had je hier ook nog verloren ook. Wat komen we hier ontzettend goed weg zeg. Met een puntje waar je nooit wint, moet je gewoon tevreden zijn. Bizarre wissels weer van Schmidt maar goed, hij moest wel want zoveel spelers zaten er doorheen en notabene Piroe maakt de 2-2. Ik zie echt wel dat dit PSV aan het groeien is onder Schmidt want in veel wedstrijden ben je gewoon in de eerste helft veel en veel beter en speel je ook goed voetbal. Alleen het andere probleem is nog altijd dat de tweede erg ruk is helemaal als je met maar 1 doelpuntje verschil voorstaat. Het zou eens een keer lekker zijn als PSV er 3 maakt in de eerste helft. Maar goed, weer een lastige uitwedstrijd door de streep. Tegen Omonia Jong PSV opstellen en dan volgende week knallen tegen Utrecht. 3 puntjes achter op Ajax, nog niks aan de hand.

Ik heb ook vaak het gevoel bij Psv dat ze denken ruim voor te staan in de tweede helft terwijl het vaak 1 doelpunt verschil is.

Al zoveel wedstrijden achter elkaar een goede eerste helft en daarna compleet verzaken... hoe lang gaat dit nog door..

Ach beter dan de concurrentie hoor. Ajax AZ Feyenoord speelden deze week allemaal geen enkele goede helft. Dus wat dat betreft doen jullie het beter. Het verval is overigens wel opvallend ja. Vermoeidheid? Niet gewend zoveel te spelen?

Blijft bijzonder hoe PSV telkens weer, zo enorm instort in de tweede helft.

Een erg sterk psv in de eerste helft. Vervolgens bizarre wissels van Schmidt die Herenveen zo in de wedstrijd helpen, 2 goals en wat gemiste kansen van Heerenveen. Een gelijkmaker, en een hectische slotfase. Al met al was dit voor de neutrale toeschouwers een leuke wedstrijd

6 december 2020 om 18:57

Bizarre wissels, maar wie moet je anders inbrengen?

Je moet je vooral afvragen waarom die jongens gewisseld moesten worden

Ik heb alleen de 2de helft gezien maar wat was Joey Veerman ongelooflijk machtig! Speelde werkelijk waar fenomenaal. Liet al die spelers van PSV als amateurs eruit zien. Van die helft kan je al een compilatie van 10 min zien met hoogtepunten. Moet de stap gaan maken naar de top 3

Hendrix op staande voet ontslaan. Ik zag dat Boscagli weer de schuld kreeg in het live meepraten draadje maar die gast moet én zijn eigen werk doen én het gepruts van Hendrix oplossen. Mijn respect voor hem is dit seizoen in ieder geval fiks gestegen.

6 december 2020 om 20:24

Helemaal met je eens Lupo Romano.
Hendriks moet die steekpass er gewoon uithalen dan is er niets aan de hand. Belachelijk dat een Viergever hier geen streepje voor heeft als back up linksback. Heel vreemd gewoon

Begrijp me niet verkeerd ben echt een fan van Hendrix, hele mooie gast. Mar wat is die waanzinnig slecht, eerst op 10 daarna op 5, die kan gwn niet meer

PS wat moet viergever wel niet denken

Snap ook niet waarom Viergever geen kansen meer krijgt, als je toch van plan bent om te wisselen.

Lood om oud ijzer. Wat win je met viergever?

Contrast tussen de eerste en tweede helft wederom bizar groot. Wissels van Schmidt hebben de wedstrijd ook geen goed gedaan. Hendrix voor Ihattaren waardoor we met drie controleurs op het veld stonden. Lijkt Van Bommel wel. Verder blijft Boscagli helaas een hele beperkte verdediger. Zonde want aan de bal heeft hij best kwaliteiten.

Tja, als je linksback blij aan de verkeerde kant staat te dekken én buitenspel opheft en jij toch nog de schuld krijgt wordt het wel heel moeilijk.

6 december 2020 om 18:59

Ging inderdaad zwak verdedigingswerk van ploeggenoten aan vooraf. Maar Boscagli blijft wel kwetsbaar in de 1 op 1 duels.

Dan nog mag je wel wat doortastender verdedigen. Dit leek nergens op. Maar Hendrix zag er ook zeker niet goed uit nee. Is ook geen linksback

Het was geen goede wedstrijd. Wat heb je aan 80% balbezit als het maar 1 goal oplevert? Dut moet echt anders

Was een sterke eerste helft van Psv. Enige wat ontbreekt is een afmaker.

6 december 2020 om 19:04

En uithoudingsvermogen 😉

Dit is typisch Eredivisie, wij verliezen van Twente, Rotterdam en Eindhoven lopen polonaise... en dan doen ze zelf dit!

Als wij gister hadden gewonnen dan winnen zij ook allebei!

Ajax zorgt voor die winnaarsmentaliteit, lekker weekend zo, voor ons is het goed om weereens te verliezen, dan gaan onze vedettes weer een stapje extra zetten...

On: Hoe speelde Joey Veerman?? Zou hij passen bij Ajax, PSV of Feyenoord??

6 december 2020 om 19:19

Hij zou makkelijk mee kunnen bij alle 3 de clubs. Ik zie het meer als een Europees probleem. Te toevallig dat alle clubs die Europees hebben gespeeld allemaal punten verspelen. Blijkbaar is dit toch te zwaar voor onze verwende jongetjes

Puntje ingelopen stap voor stap gaat dit wel goed komen. Beginnen steeds beter te voetballen. Ze hadden moeten winnen vandaag

6 december 2020 om 19:54

Wat gaat goed komen dan? Dit zag je na de eerste helft van mijlenver aankomen. PSV kan het maar een helft volhouden en na 50 tot 60 minuten is de tank leeg. Dan is de kans groter dat je het nog vaker weg gaat geven in de tweede helft dan dat er verbetering in komt. In december gaat een ploeg conditioneel niet beter meer worden. Sterker nog, door het drukke speelschema wordt de fitheid in de loop van het seizoen zelfs minder. PSV is slachtoffer van z'n eigen tactiek. Natuurlijk ga je nog wedstrijden krijgen dat je in de eerste helft wel afstand neemt, maar je gaat ook nog wedstrijden krijgen waarin je maximaal met een minimaal verschil de rust in gaat. Als dit ook gebeurt tegen een scherp Ajax, krijg je er zo 4 tegen. Schmidt is gewoon vreselijk naief en koppig.

Het is niet lucky van Psv, ze spelen al sinds hun oprichting op zo'n Duitse wijze.

PSV heeft, wat ook voor Ajax geldt, een gammele defensie. Aanvallend gaat het grote delen meer dan goed, maar achterin is het nooit waterdicht. Het handelsmerk van PSV - scoren in de eindfase - levert dan toch weer een punt op. Die kunst krijgt Ajax maar niet onder de knie. Maar al met al verdiende Heerenveen uiteindelijk zeker een punt. Maar dat hadden er drie moeten zijn...

Laten we zeggen dat Schmidt hardleers is. Dit gaat ongetwijfeld nog vaker gebeuren. Na de wedstrijd tegen FC Twente dus helemaal niets geleerd en wederom was de koek op een gegeven moment op bij veel spelers. PSV is slachtoffer van z'n eigen tactiek.

6 december 2020 om 23:52

Niet zo gek na 90 EL minuten in de benen..

8 december 2020 om 14:28

Maar wat maakt dat uit? Dien je daar als coach geen rekenschap mee te houden dan? Dat is toch geen excuus? Je weet dat het speelschema zwaar is, je weet dat de ploeg niet de conditie heeft om die manier van spelen lang vol te houden en ik mag aannemen dat de coach weet dat de conditie van een ploeg doorgaans niet sterker wordt naarmate het seizoen vordert.

Doodzonde dat je 3 punten weggeeft. Eerste helft was gewoon prima en tweede helft geef je het gewoon cadeau. Januari wordt een pittige maand met alle "toppers" met deze instelling mag je hopen op plek 2

Toch mooi hoe moeilijk PSV het altijd heeft in en tegen Heerenveen

Nu met een gelukje opnieuw in blessuretijd een puntje gepakt in Friesland net als de laatste editie van deze wedstrijd