Ploeterend Feyenoord verliest wéér punten in De Kuip

Zondag, 6 december 2020 om 14:05Chris Meijer • Laatste update: 14:31

Feyenoord is voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen tegen puntenverlies in een thuiswedstrijd aangelopen. Heracles Almelo hielden de Rotterdammers in De Kuip op een 0-0 gelijkspel, ondanks dat de bezoekers de laatste 25 minuten met een man minder speelden na een rode kaart voor Sinan Bakis. Door de remise tegen Heracles verzuimt Feyenoord om in punten gelijk te komen met Vitesse, de nummer twee op de ranglijst, en kan PSV later op de zondag de voorsprong op de Rotterdammers uitbreiden naar drie punten.

Berghuis bleef op eigen verzoek buiten de basiself, waarschijnlijk ook mede met het oog op de Europa League-wedstrijd tegen Wolfsberger AC van komende donderdag. Feyenoord kan zich met een zege in Oostenrijk verzekeren van Europese overwintering, ondanks de 0-2 nederlaag van afgelopen week tegen Dinamo Zagreb. Door de afwezigheid van Berghuis posteerde trainer Dick Advocaat twee nieuwe namen in zijn voorste linie: Nicolai Jörgensen was terug van een Europese schorsing, terwijl João Teixeira als vleugelaanvaller opgesteld werd.

Na een ongevaarlijk schot van Lucas Schoofs was de eerste grote kans voor Heracles. Rai Vloet dook plotseling vrij op voor de neus van Nick Marsman, maar de doelman van Feyenoord maakte zich breed en zag dat de middenvelder de bal tegen hem aan schoot. Kort daarna toonde de thuisploeg zich voor het eerst in het strafschopgebied van de tegenstander. Een schot van Luciano Narsingh zorgde voor weinig problemen voor doelman Janis Blaswich, maar kort daarna was hij wel kansloos bij een inzet van Tyrell Malacia. De vleugelverdediger ontving de bal binnen de zestien na doorkoppen van Jörgensen en schoot vervolgens direct, maar zijn inzet belandde op de lat.

Jörgensen, die de laatste tijd extreem worstelt met zijn vorm, kreeg de volgende mogelijkheid, toen hij ontsnapte aan de defensie van Heracles. Eenmaal in het strafschopgebied aangekomen fabriceerde hij een ongevaarlijk lobje. Grote problemen bleven in het restant van de eerste helft uit voor Feyenoord, maar zelf creëerden de Rotterdammers ook niet al teveel. Een vrije trap van Mark Diemers was nog de grootste mogelijkheid, al ging die een behoorlijk stuk naast het doel van Blaswich.

Er kwam weinig verandering in het speelbeeld na rust. Feyenoord zocht naar een opening, terwijl Heracles in de omschakeling voor dreiging zorgde. Na een uur spelen besloot Advocaat Berghuis alsnog binnen de lijnen te brengen als de vervanger van Narsingh. Kort daarna kwam Heracles met tien man te staan, nadat Sinan Bakis in een tijdsbestek van acht minuten twee gele kaarten kreeg voor het hinderen van een uittrap van Marsman en een overtreding op Marcos Senesi. In een overtalsituatie ging Feyenoord nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer.

Een schot van Orkun Kökcü kon gered worden door Blaswich, terwijl een voorzet van Berghuis net niet Jörgensen bereikte. Advocaat bracht Marouan Azarkan als vervanger van Uros Spajic om in de absolute slotfase te zoeken naar de openingstreffer. Na een snelle aanval dook Azarkan met nog vijf minuten op de klok vrij op in het strafschopgebied, maar zijn aanname was niet goed. Ook Naoufal Bannis kwam in de laatste minuten nog in het veld, maar tot een doelpunt kon Feyenoord desondanks niet meer komen. De laatste wapenfeiten waren een gevaarlijk schot van Toornstra, dat kon worden gekeerd door Robin Pröpper, en een poging van Berghuis.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

195 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Anti fussball bij Heracles. Feyenoord kwam er niet doorheen. Wel blij met het debuut van Azarkan. Hopelijk zien we hem vaker in actie!

6 december 2020 om 14:10

Dat van Feyenoord kan je moeilijk wel fussbal noemen hea

6 december 2020 om 14:16

Nou inderdaad. Als ze niet oefenen op ruimtes creëren doordeweeks, waar oefenen ze dan wel op? Wat een slappe hap. Totaal geen beweging. Zet dan azarkan en bannis neer ipv narssingh en jorgensen. Die gasten willen zich tenminste nog bewijzen.

6 december 2020 om 14:22

Berghuis inmiddels ook al sinds 4 oktober geen velddoelpunt (überhaupt maar 3 dit seizoen) gemaakt in de ED. Het scorend vermogen van zowel het middenveld als de aanval is veels te laag dit seizoen.

6 december 2020 om 14:29

Als je ook ziet wat voor ballen Linssen loopt te missen, om maar niet over Nicolai te spreken die echt totaal niet scherp is, dan blijkt dat 2/3de van je (beoogde) aanval 2 goals heeft gemaakt na 11 potjes..

6 december 2020 om 14:35

ik had dit puntverlies al ingecalculeerd. zonder Berghuis ben je eigenlijk gewoon een middenmoter. als die niet in vorm is of niet meedoet hebben we gewoon een groot probleem

6 december 2020 om 14:37

Met Berghuis ook...

6 december 2020 om 14:48

ja het is niet best idd. Arnesen is gehaald voor een beter beleid maar als ik dan de aankopen Bozenik, Conteh, Linssen, Texeira en Diemers zie dan zie ik nog weinig verbetering

6 december 2020 om 14:51

Nee optimist, met Berghuis staan we ondanks een sloot aan blessures gewoon 4e/5e. Mensen die Berghuis blijven bashen, terwijl zijn cijfers van afgelopen seizoenen bewijzen dat hij al jaren bij de top 5 spelers van de competitie hoort, snappen het niet. Dit seizoen is hij in mindere vorm, maar ook mede door de blessures, speelt hij wel met matige medespelers, dan is het voor de beste voetballers moeilijk om te renderen. Daarnaast heeft hij, ook mede door blessures, vrijwel alles gespeeld, ondanks dat hij zelf ziek is geweest en merk je de afgelopen weken dat hij gewoon niet fris is.

6 december 2020 om 14:57

Ja dus? Dan blijf je met Berghuis nog steeds een middenmotor... Doet niks af aan de kwaliteiten van Berghuis hoor. Daar hoor je mij niets over zeggen....

6 december 2020 om 15:01

Dan heb ik hem verkeerd gelezen. Overigens nog steeds niet met je eens. Mits fit is het een prima selectie en zelfs met de vele blessures nog in de bovenkant van de stand. Dit zegt overigens meer over het niveau van de competitie dan over Feyenoord.

6 december 2020 om 15:08

en dan wordt er van Slot verwacht dat hij met dit materiaal dominant aanvallend voetbal gaat spelen, gekoppeld aan goede resultaten. ik wens hem alvast veel succes

6 december 2020 om 15:17

Maar Japie, als je wat spelers anders neerzet en iedereen fit is kan het wel. Bijlow, Nieuwkoop (of nieuwe back) Spajic Senesi Haps Middenveld met punt naar voren, Fer Toornstra (zoals hij nu speelt toch maar laten staan) Kokcu, 10 is meer zijn positie) Berghuis, nieuwe spits (graziano mag wel terug komen,), Sinisterra Mocht Senesi vertellen dan Geertruida op zijn plaats. En dan gasten als Azarkan, Burger, Antonucci, Wehrmann, Malacia regelmatig minuten geven en de concurrentie aan laten gaan. Advocaat speelt bewust behouden, maar daarom is het aanvallend matig..

6 december 2020 om 15:24

Hij speelt behouden omdat feyenoord anders defensief kwetsbaarder is, maar voornamelijk door het gebrek aan kwaliteit en vorm voorin waardoor die op deze manier probeert de ruimtes voor de spelers zo groot mogelijk te krijgen.

6 december 2020 om 15:32

@jeroenf222 maar hoeveel assists en steekpasses geven Toornstra, Kokcu en Fer dan? dat zijn toch geen spelers die snel de oplossing naar voren zien en die veel verassing in hun spel hebben? ik zie deze spelers iig niet het initiatief nemen en uitblinken in het veld. imo wordt de Feyenoord selectie echt zwaar overschat. het is degelijk allemaal maar qua voetballend vermogen en creativiteit vind ik het persoonlijk vrij armoedig

6 december 2020 om 15:36

Ik hoop dat ze meer rendement krijgen als het middenveld anders wordt neergezet. Met Bijlow Senesi Haps en Spajic is het nergens voor nodig om zo behouden te spelen.

6 december 2020 om 15:40

Wellicht kan Advocaat wel een keer op cursus bij jou JeroenF222.

6 december 2020 om 15:46

Vreemd dat niemand praat over de sublieme verdedigende prestatie van de op papier kleinere ploeg Heracles,die ook nog eens uit speelde op vreemde bodem.

6 december 2020 om 15:56

Denk niet dat hij nog op curcus gaat, maar vind het spel nu gewoon enorm matig. En ik snapte de behoudende instelling afgelopen seizoen, maar nu het verdedigend goed staat is dat echt niet nodig. Zeker niet tegen de mindere tegenstanders in de competitie. Dan mag je het spel echt wel wat meer maken. Overigens is dit een forum om je mening te geven en is je opmerking eigenlijk behoorlijk kinderachtig.

6 december 2020 om 16:00

@jeroenf222 het is ook denk ik niet eens perse de bedoeling om behoudend te spelen. er zit gewoon te weinig creativiteit in de ploeg en dan ziet het er al snel uit want je bent supervoorspelbaar om te verdedigen voor de tegenstander. je kan het spel wel willen maken maar als je de spelers niet in huis hebt die het spel uberhaupt kunnen maken dan houdt het al heel snel op

6 december 2020 om 16:32

Ben het met je eens Japie. Creativiteit is (al jaren trouwens, we hebben liever harde werkers zonder balgevoel...)ver te zoeken. Jongens als Joey Veerman en zelfs een Pena van Emmen (jaja, ik durf..) denken en voetballen altijd vooruit. Tuurlijk missen we Sinisterra maar we missen vooral slimme voetballers met een meer dan gemiddelde techniek en scorend vermogen. Voorin en op middenveld, overigens is onze rb-positie ook matig ingevuld en het centrum moet ook wat bijkomen. Spajis matig, van Beek (wanneer fit) ook te matig. Senesi best aardig maar verdedigend toch te kwetsbaar. Met lef spelen en uitstralen dat we de beste zijn is er al helemaal niet meer bij. Oh ja, Jorgensen vast aardige kerel maar stop er aub mee en geef Bannis de rest van het seizoen een kans.

6 december 2020 om 14:10

Nee, Feyenoord speelde lekker. Van beide kanten een dikke zaadpot

6 december 2020 om 14:10

Je bedoelt de Azarkan die vorig jaar 18 minuten speelde?

6 december 2020 om 14:11

Ja Azarkan laat in 10 minuten zien waarom het onbegrijpelijk is dat Advocaat met Narsingh begint. En dan die rare wissels van Advocaat.... Botteghin? Waarom blijft hij minuten krijgen? Diemers speelt belachelijk slecht, maar mag blijven staan. Teixeira op een vreemde positie.

6 december 2020 om 14:25

Ach, al die Feyenoorders die na 1 goede wedstrijd tegen Willem II deden alsof Teixeira de verlosser was. Loopt er ook gewoon bij als een enorme zoutzak en heeft vandaag ook gewoon weinig goeds gedaan. Doet heel druk, maar zo weinig rendement. Iedere week wordt duidelijker waarom hij nooit is doorgebroken

6 december 2020 om 14:29

Klopt, valt me ook erg tegen. Al heeft hij ook nog weinig momenten op zijn ideale positie gespeeld en komt hij in een matig draaidend en gehavend elftal binnen.

6 december 2020 om 14:11

Was niet eens het debuut van azarkan he😅😅

6 december 2020 om 14:11

Vindt je het gek met 10 man?

6 december 2020 om 14:14

Was met 11 man ook al zo hoor, maar Feyenoord heeft het aan zichzelf te danken. Als je tegen een stel amateurs van Heracles geen kansen kunt creëren, dan verdien je ook niks.

6 december 2020 om 14:30

Is toch ook logisch vanuit Heracles perspectief gezien, staan een paar punten boven de streep dus waarom zou je alleen maar druk zetten en alleen maar proberen te voetballen

6 december 2020 om 14:11

Als die maar wel het overzicht bewaard. Die ingooi was echt bizar, net als het moment dat hij de bal gewoon moet afleggen op Toornstra. Hoop dat hij wat meer kansen krijgt, maar dat naieve moet er wel uit.

6 december 2020 om 14:11

Nou wat Feyenoord aan de bal liet zien was ook een vorm van antivoetbal. Dan is een nul nul dus wel terecht.

6 december 2020 om 14:20

Tja. Heracles speelde met het Slot erop. Een Slotoffensief zat er ook niet in. Het was nogal Arnetierig wat Feyenoord liet zien.

6 december 2020 om 14:40

Arnetierig... dan denk je alles gezien te hebben 😂

6 december 2020 om 14:12

Maar dat is hun goed recht. Zouden meer ploegen uit het rechterrijtje moeten doen, dan gaat de weerstand omhoog voor bovenste ploegen.

toch wel leuk dat feyenoord beseft in de 70ste minuut van laten we eens gaan voetballen..

6 december 2020 om 14:09

Ik heb dat besef niet gezien? Echt heel matig, de hele wedstrijd.

6 december 2020 om 14:10

Afgezien van wat korte momenten waarop een beetje aangezet werd zag ik veel te weinig beleving en echte strijd. Volgens mij vinden ze het wel best zo, of er zit echt niet meer in. Dat kan natuurlijk ook, maar zelfs met 6/7 afwezigen moet je van dit Heracles winnen.

6 december 2020 om 14:36

6/7 afwezigen?! Je bent best positief ingesteld. Ik hoop dat we iets meer creëren als we terug zijn naar een ziekenboeg met 6 man!!

6 december 2020 om 14:41

Laten we het niet erger maken dan het is toch? Natuurlijk missen we veel man, en zou voor elke ploeg het moeilijk op te vangen zijn, maar we missen momenteel:

Haps, Bozenik, Fer, Bijlow, Conteh, Van Beek en Sini. Van hen spelen er 5 basis en de andere twee zijn bankzitters. Althans van Conteh hebben we natuurlijk pas heel weinig gezien.

6 december 2020 om 14:57

Wie is de 5e basisspeler?

6 december 2020 om 15:16

Haps, Bijlow, Sini, Fer & Bozenik had er denk ik inmiddels ook wel ingestaan lijkt mij.

6 december 2020 om 15:25

Maar bozenik heeft toch nog totaal geen indruk kunnen maken? Die andere 4 worden logischerwijs keihard gemist.

6 december 2020 om 14:13

Dan zag jij meer dan ik. Het spel bleef lamlendig, en iemand een behoorlijke pass geven waar hij wat mee kon doen heb ik amper gezien.

Punt ingelopen op Ajax!

6 december 2020 om 14:09

En Feyenoord nog steeds ongeslagen hahah

6 december 2020 om 14:15

Als ze het nog een paar wedstrijden volhouden staat dit team tussen een paar legendarische teams die een heel kalenderjaar ongeslagen wisten te blijven. Zeker knap maar daar mag wel een asteriskje bij

6 december 2020 om 14:13

Je bent wel positief

6 december 2020 om 14:21

Dat was ook het enige "positieve" vandaag. Verder enorm slecht

6 december 2020 om 14:23

Ondanks dat het slecht was halen ze toch gewoon een puntje.. Ik ken een club die vreselijk speelt én verliest.. Maar het was niet veel soeps inderdaad.

6 december 2020 om 14:33

Ja, maar bij die club was het meer een incident en bij ons weet ik niet eens meer hoe goed spel er dan wel uitziet. Het is echt al heel lang, heel matig. Wel stabiel, dat dan weer wel.

6 december 2020 om 14:39

Ja en de 0 gehouden én gespaard voor dr Europa league. Daar valt immers wel geld te verdienen.

6 december 2020 om 14:46

En toch zijn Ajacieden weer wat opgeluchtiger dan gisteren. Nu psv nog punten verspelen.

Wat was het weer matig. Voor Narsingh (friendly reminder dat hij 9 ton verdiend) kan je beter een zak aardappels opstellen, en Diemers is ongeveer net zo slecht. Daar hoef je maar naar te blazen en hij ligt. Ook nog eens de draaicirkel van een tank en wacht altijd veel te lang met afspelen. De standaardsituaties van Feyenoord wil ik het niet eens meer over hebben. Senesi steekt met kop en schouders uit in dit elftal. Geweldige inspeelpass heeft hij ook. Die passeeractie als linksback was ook niet mis.

6 december 2020 om 14:23

De draaicirkel van Diemers is juist heel klein, wat ongeveer zijn enige goede kwaliteit lijkt te zijn. Ik heb de hoop mog niet opgegeven, Diemers dan, Feyenoord in zijn geheel wel. Dramatisch.

Wat wisselt advocaat toch slecht. Hier moet je gewoon winnen.

6 december 2020 om 14:12

Wat moet die anders heeft ultra aamvallend gewisseld meer kan die niet

6 december 2020 om 14:14

Nee, al had Azarkan gewoon op links wel logisch geweest.

6 december 2020 om 14:15

De juiste spelers wisselen. Waarom Botteghin brengen? Dan kan je niet ver genoeg naar voren. Waarom Diemers en Teixeira zo lang laten staan? Waarom Bannis en Azarkan zo laat brengen?

6 december 2020 om 14:35

Botteghin kwam erin omdat nieuwkoop niet verder kon en Feyenoord met 3 man achterin ging spelen ipv 4. Daardoor kon Malacia dieper staan op de vleugel. In die zin gewoon een aanvallende wissel (was volgens mij ook voor de rode kaart), daarna had er nog wel een CV af gekund, wat later ook gebeurde met Spajic.

6 december 2020 om 14:43

Dan had hij dus Geetruida moeten brengen in plaats van Botteghin. Met Botteghin zit je iemand achterin die voor onrust zorgt, niet kan opbouwen, te traag is, vaak buitenspel opheft, bijna altijd een kaart pakt en domme overtredingen maakt, die ook nog regelmatig een penalty tegen opleveren. En meestal staat hij te ver naar achteren waardoor het veld te lang wordt. Voor mij onbegrijpelijk dat hij nog minuten krijgt.

6 december 2020 om 14:46

michell , en waarom niet Geertruida ipv Botthegin??
Dat is waar Jeroen op doelt namelijk.

wat wordt er weinig gecreëerd bij Feyenoord Hopelijk als alle spelers weer terug zijn van een blessure wordt het wat leuker om naar te kijken want dit houdt echt niet over

Hele matige wedstrijd, gigantische kans gemist door Heracles in de eerste helft helaas (voor mijn toto) Op het einde wat pech voor Feyenoord, ik dacht daar ook een handshake te zien in de 16?

6 december 2020 om 14:17

Had je echt Heracles laten winnen in je toto?

6 december 2020 om 14:27

Hebben ze handen geschud in de 16? Apart.

6 december 2020 om 14:33

Ach, zo valt er ook wat voor te zeggen dat Heracles een pingel verdiende. Het was gewoon bagger van twee kanten. Feyenoord moet eerst maar eens weer een behoorlijke reeks neerzetten voor we uberhaupt weer mogen dromen. Eerst donderdag, wat ook een zeer belangrijk potje is.

Het js op dit moment tegen ons gewoon sta met 11 in de 16 en je pakt een punt. We kunnen er toch niet doorheen spelen

Ongelooflijk... Diemers VERTREK

Poeh, armoedig voetbal, veel te laag tempo, zeker als je tegen 10 man speelt, creativiteit vrijwel volledig afwezig. Wel nog ongeslagen...
Als je dan toch Slot kunt halen, zou ik proberen om hem in de winterstop in te laten schuiven...

6 december 2020 om 14:31

Zou Slot nog niet betrekken in dit zooitje. Laat hem volgend seizoen maar bouwen met wat gerichte versterkingen en wat jeugdig talent erbij

6 december 2020 om 15:41

Feyenoord heeft niet echt grote talenten toch? Anders is het helemaal vreemd dat Advocaat ze niet gebruikt gezien alle blessures. Mede daarom vind ik een overstap naar Feyenoord vreemd voor Slot. Hij werkt graag met talent en dat is er bij Az in overvloed, en bij Feyenoord nagenoeg niet.

6 december 2020 om 18:01

In de O18 zitten echt wel goede talenten. Die gasten zijn volgend jaar op een leeftijd dat ze bij het eerste betrokken kunnen worden. We gaan het zien

6 december 2020 om 14:45

Ik acht de kans best reëel dat Advocaat er in de winter de brui aan geeft en dat Slot dan direct aan de slag kan. In het verleden is vaker gebleken dat Advocaat best impulsief kan handelen wanneer hem iets niet zint. Ik hoop het niet, want dat zou toch een smetje op de fantastische prestatie van Advocaat bij Feyenoord zijn, maar ik zie inmiddels bij hem eenzelfde soort onvrede die hem eerder deed weerhouden om bij Feyenoord aan de slag te gaan. Destijds zei hij dat hij geen zin had in alle negativiteit, maar die negativiteit straalt hij nu ook zelf uit.

dat zagen we natuurlijk niet aankomen. kunnen we stappen maken op de ranglijst, maken we daar traditie getrouw geen gebruik van. we vinden ajax en vitesse gewoon te lief.

Arne slot zal blij zijn om deze groep over te nemen ipv het veel sterkere AZ wat hij trainde...

6 december 2020 om 14:13

een fit Feyenoord is sterker dan AZ. Zelfs een matig Feyenoord blijft boven AZ staan....

6 december 2020 om 14:22

Qua historie en fanbase is Feyenoord natuurlijk veel groter maar als je alleen naar de basiself kijkt zou naar mijn mening alleen Senesi en Berghuis (indien hij terug in vorm komt) bij AZ in de basis staan en AZ heeft financieel ook meer mogelijkheden dan Feyenoord momenteel.

6 december 2020 om 14:24

Haps, Spajic, Bijlow en waarschijnlijk ook Toornstra als hij zo speelt als nu. Dus dat valt reuze mee, dan is het 6 om 5. Qua financiën heb ik het idee dat er een investeerder aan komt, dus misschien wordt Slot wel de Klopp van Feyenoord

6 december 2020 om 14:35

Zou dat kunnen komen omdat AZ 2 wedstrijden minder gespeeld heeft? Aantal verliespunten staan ze gelijk

6 december 2020 om 14:36

die zin ''az heeft meer financieele mogelijkheden dan Feyenoord'' hoor ik wel vaker maar waar is dat dan op gebaseerd? Feyenoord heeft een begroting 3 keer zo groot als az 68 mil vs 26 als je kijkt naar de laatste 2 seizoen heeft Feyenorod dubbel zoveel uitgegeven aan transfers. dat we geen man united zijn snap ik ook wel, maar ik heb nergens een afbeelding gezien van de bankrekening van Feyenoord dus waar komt dat dan vandaan? Die deal met antonucci, of het transfervrij overnemen van bijv. conteh, je kan zeggen dat doen ze omdat ze geen geld hebben, je kan het ook als gewoon slim de markt op gaan zien.

6 december 2020 om 15:00

@JeroenF222, zeg jij serieus hardop dat Haps in fe plaats van Wijndal zou spelen? Haps die bij AZ weg mocht omdat er betere alternatieven warem? Wijndal, wie de vaste linksback van het Nederlands elftal wordt? Die zou op de bank komen ten koste van Haps? Daarnaast, Toornstra? Serieus? Bovem Koopmeiners of Midtsjo? Echt? Spajic? Zo'n degelijke 13-in-een-dozijn voetballer? Die je er altijd wel in kan hebben maar wel de eerste speler welke je zou willen doorselecteren? Ik kan alleen Bijlow begrijpen. De rest is natuurlijk gewoon niet beter dan wat er bij AZ loopt momenteel.

6 december 2020 om 15:06

Bijlow geef ik je, maar dat je spajic noemt ipv senesi... Denk senesi zou beter zijn dan hatzidiakos, maar bmi is beter dan spajic. Toornstra zou voor wie in de basis bij az moeten staan? En haps gaat wijndal er nu niet meer uitspelen. Denk serieus dat 3 spelers (als berghuis in vorm is) bij az in de basis zouden staan. Miss senistera ook ipv gudmundson als die z'n niveau van vorig seizoen haalt.

6 december 2020 om 15:06

Haps speelde de afgelopen weken voor zijn blessure echt geweldig en had net zo goed geselecteerd kunnen worden voor oranje. En als je Toornstra de laatste weken ziet spelen zou hij op die positie inderdaad gewoon spelen bij AZ. Spajic is niet alleen degelijk, maar ook nog voetballend goed. Maar in de hoofden van veel mensen is AZ zo geweldig, maar uiteindelijk zijn ze in alles kleiner dan Feyenoord. De selectie lijkt nu misschien iets beter, maar zelfs met 8-10 blessures staat Feyenoord nog boven AZ en met verliespunten gelijk .....hoeveel beter zijn de dan echt?

6 december 2020 om 15:07

Senesi wel, vind dat toch wel de beste cv in de ed.

6 december 2020 om 15:09

Dat financiele deel mag je even uitleggen Rob. Een begrotingsgat van 50 miljoen met feyenoord maar az heeft financieel zo veel meer te besteden? Ik kan mij geen aankopen in de prijsrange als Bozenik, Senesi of Sinistera herinneren bij AZ. Dan gekeken naar de selectie ben ik het met je eens dat az enkele talenten heeft en niet elke speler van feyenoord er in de basis zou staan. Echter denk ik dat je enkele spelers vergeet, bijlow zou wel een goede kans maken. Spajic, Haps en Malacia ook wel. Bij Sinistera is het echt even kijken hoe hij terug komt.

6 december 2020 om 15:12

Dat de club az kleiner is, zegt niks over de selectie van de club.

6 december 2020 om 15:14

Zijn goede spelers, maar kans maken is iets heel anders dan zeggen dat die daar erin zouden staan (zeker).

6 december 2020 om 14:24

Kan hij in ieder geval spelers beter maken bij Feyenoord haha veel slechter kan bijna niet

6 december 2020 om 14:33

Kom op zeg. Ik wil AZ wel eens zien als ze 11 geblesseerden hebben. Bovendien zal er volgend jaar hopelijk gericht versterkt worden en een andere groep staan. Dan ziet de wereld er weer iets anders uit.

6 december 2020 om 14:44

Tegen Napoli 13 spelers

6 december 2020 om 14:58

13 spelers? Ja, Jordy Clasie zal gemist worden zeg.

6 december 2020 om 14:46

Hij kiest er toch zelf voor, dus ja: hij zal er inderdaad blij mee zijn.

Wat heb ik een bloedhekel aan Feyenoordsupporter zijn af en toe. Wat een drol van een ploeg. Schaam je, losers.

6 december 2020 om 14:19

Waar trainen die gasten op? En waarom is niemand fanatiek? Stelletje gelaten figuren die alles wel oké vinden. Zou je bij Ajax mee aan moeten komen. Dan sta je er een maand naast

6 december 2020 om 14:31

Precies, als er 3 man bij de scheids staan verandert die trap op de voet van Spajic gewoon in een rode kaart. We missen een leider, al begint Senesi dat meer en meer te worden.

Heracles is de hele wedstrijd feller geweest. Zo veel simpele ballen die fout gaan. Het was echt triest. Alleen Toornstra was echt goed. Texeira en Diemers hebben niets goed gedaan.

Bijzonder dat Feyenoord dit seizoen in uitwedstrijden veel beter is dan thuis. Meer wedstrijden gespeeld in de Kuip, maar duidelijk minder punten gehaald en minder doelpunten gemaakt, dan wanneer er uit gespeeld wordt.

6 december 2020 om 14:16

Zonder publiek he, is voor Feyenoord een groot nadeel

6 december 2020 om 14:25

Dat verklaard het verschil tussen thuis en uit dit seizoen nog niet. Ze zijn de beste ploeg in uitwedstrijden tot nog toe dit seizoen. Dit terwijl in eigen huis ze niet in de top 5 staan.

6 december 2020 om 14:28

Een mogelijke verklaring is dat tegenstanders in hun eigen stadion wellicht zich wat veiliger voelen en wat hoger durven te staan waardoor Feyenoord iets meer ruimte krijgt? Zelf deze ruimte creeren doen we niet, maar het is iets wat mij ook al opviel en wat je mooi gestaafd hebt met deze statistiek.

6 december 2020 om 15:15

Ook de manier van voetballen, uit krijg je toch meer ruimte van de tegenstanders dan thuis.

Feyenoord dacht vandaag eventjes de Atalanta-tactiek te gebruiken? Iedereen moet het hele veld bestrijken? Schandalig slecht weer. Ik weet dat Advocaat ervan houdt om achter de bal te spelen, maar een beetje passing-training zou de selectie ook wel weer is goed doen.

Knap dat die gozer van Heracles geen rood kreeg voor exact dezelfde overtreding als Kokcu. Knvb gaan we eens eenduidig de regels volgen? Voor de rest, wat was het weer bagger. Feyenoord verdiende de overwinning meer dan Heracles, maar een echte uitgespeelde kans, op die bal van Malacia na, heb ik niet gezien. Het was weer genieten geblazen.. Heb je de kans om echt weer aan te sluiten, doe je dit.

6 december 2020 om 14:12

Als er een team vandaag niet mag klagen over de scheids is het Feyenoord wel...

6 december 2020 om 14:16

Ik zeg toch ook helemaal niks over de scheids, ik vraag me enkel af waarom Kokcu voor exact dezelfde overtreding van het veld wordt gestuurd, maar die spits mag blijven staan. Dat ligt niet per se aan de scheids, maar wel aan de manier waarop de regels gehandhaafd worden. Voor de rest vond ik de scheids best prima fluiten. Die rode kaart hoefde van mij niet per se, net als dat die twee penalty momenten in mijn optiek te licht waren voor zowel Feyenoord als Heracles.

6 december 2020 om 14:21

Ja, dat moment was apart met die rode kaart van Kokcu in het achterhoofd. Maar vond 'm verder ook prima fluiten. Liet genoeg doorgaan en trapte niet in het 'gejank' van diverse spelers om een vrije trap uit te lokken.

6 december 2020 om 14:41

Op het einde hadden we best een penalty tegen kunnen krijgen, daar hadden we wel wat geluk.

6 december 2020 om 15:51

En waarom dan? Zoveel onterechte rode kaarten en penalties tegen. Het geint zieligvte worden.

6 december 2020 om 14:12

Knap dat Heracles geen penalty kreeg bij die corner terwijl ze voor exact hetzelfde, en voor veel minder, bij bosjes gegeven worden

6 december 2020 om 14:14

Knap dat Feyenoord geen penalty kreeg voor die overduidelijke handsbal.

6 december 2020 om 14:41

Gewoon een duel man. Anders had Feyenoord er 1 moeten hebben voor hands van Heracles en had Heracles had natuurlijk een tweede rode kaart moeten hebben.

Zelfs Slot gaat hier niks van maken. Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat Dick er binnenkort mee gaat kappen, vooral als donderdag niet gewonnen worden. Feyenoord heeft in de afgelopen 3 wedstrijden 8 keer op goal geschoten. Bizar dit

En Berghuis is je captain? Wat een loser is dat zeg

6 december 2020 om 14:40

Senesi captain maken. Die ontpopt zich steeds meer als leider.

6 december 2020 om 15:04

Toornstra was captain

Helemaal klaar mee. Elk team weet als je 5 man achterin gooit in de kuip, vertrek je met punten.

Het is een godswonder dat dit Feyenoord maar 4 punten achter de koploper staat. Dat is dan nog het positieve, dat de schade in deze weken beperkt blijft.

6 december 2020 om 14:20

Maar Feyenoord heeft Ajax,psv,az,Heerenveen,Vitesse nog niet gehad...

6 december 2020 om 14:26

Klopt, maar tegen die tijd zijn er wel veel spelers terug van blessures. Dan kan het er weer heel anders uitzien.

6 december 2020 om 14:35

Ik zie ons met het huidige spel niet zo snel winnen van Ajax, PSV & AZ wat met de huidige stand gewoon nodig is om echt mee te draaien bovenin.

6 december 2020 om 14:47

Ik zie het ook niet gebeuren,maar vorig seizoen was de positie van Feyenoord in december veel kanslozer en toen kwam het ook nog sterk terug. Daar hou ik me maar aan vast.

6 december 2020 om 14:56

Beter tegen die teams dan tegen FC Parkeer de bus van de laatste weken.

Uitstekend verdedigd van Heracles. Als je het goed dicht gooit heeft Feyenoord zelden een antwoord, tenzij er een wondergoal of een penalty uit de lucht valt. Verdiend punt, verder heeft Heracles ook een erg zwakke ploeg met een spits die er echt geen klote van kan. Hoe ze daar aan komen is me echt een raadsel.

Snap echt totaal niet waar Advocaat allemaal mee bezig is?
Zijn wisselbeleid is een van de meest belachelijke die ik ooit heb gezien.
Op een gegeven moment stond
1. Malacia linksbuiten.
2. Diemers rechtsback.
3. Senesi linksback.
4. Texeira op ''10''.
5. Azarkan én Berghuis op links.
6. 2 spitsen.
7. geen links buiten.
8. 4 middenvelders.
9. Botthegin , wrm geen Geertruida?

Heb je 2 spitsen erin staan, stel je Azarkan op rechts op terwijl die linksbenig is en terwijl Berghuis daar al staat.
Waarom zet je hem in hemelsnaam niet op links zodat ie kan voorgeven?
Ik snap er helemaaaal niks van.

Om te schamen dat we Heracles , met 10 man , niet met de rug tegen de muur hebben kunnen drukken en zo weinig hebben gecreerd.
Slaat overigens nergens op hoeveel minuten Diemers krijgt week in week uit.
Texeira wordt door de meeste fans gezien als prima speler , maar ik zie het totaal niet zitten in hem.

Azarkan speelde met veel pit en lef , hopelijk krijgt ie de minuten die Narsingh krijgt.
Narsingh is even nuttig als een eenbenige op een step.

6 december 2020 om 14:13

Haha dat ligt niet aan het wisselbeleid, maar aan de kwaliteit van de spelers in het veld. De bedoeling was 3-4-3, echter is het met Diemers, Toornstra en Berghuis en Jorgensen uit vorm, aanvallend wel heel erg povertjes. Denk dat er in het rechterrijtje een aantal ploegen zijn met aanvallend meer stootkracht dan dit Feyenoord momenteel.

6 december 2020 om 14:36

Ik heb geen 3-4-3 kunnen zien eerlijk gezegd. Diemers - Botthegin - Senesi Azarkan - Toornstra - Texeira - Kokcy Berghuis - Jorgensen - Bannis Zie je het zo voor je? Ik heb deze opstelling in het praktijk niet kunnen zien. Dit is wat ik zag: Diemers - Botthegin -----------Toornstra ----------------------Kokcu - Senesi -----------Texeira--------- Azarkan Berghuis - Jorgensen - Bannis Ofja...ik denk dat ik dat zag , want dat is het meest logische wat ik er van kan maken , maar als ik heel eerlijk ben snapte ik er letterlijk niks van. En Bannis bedoel ik niet als linksbuiten overigens , maar gwn als spits. Het is zo idioot dat ik het niet eens op papier kan uit schrijven. Edit: Gaan we weer Vz , na een edit wordt er een zooitje gemaakt van het hele bericht. Ik ken een prima developer die jullie site enigzins respectabel kan maken voor relatief goedkoop... om te schamen dat je geen normale website kan maken als grootste voetbalsite van de benelux.

6 december 2020 om 15:25

Kan goed zijn hoor en als spelers gewoon in positie blijven lopen zien we die gekke formaties ook niet. Kortom, niks te maken met wisselbeleid maar met de kwaliteit van, of beter gezegd het ontbreken daarvan, de spelers.

6 december 2020 om 15:56

Botthegin wisselen voor Nieuwkoop en daardoor de hele opstelling omgooien heeft wél te maken met een slecht wisselbeleid.

6 december 2020 om 16:32

Dat is een hele andere discussie, daar kún je iig over discussiëren of je dat slecht wisselbeleid vindt of niet. Je geeft eerst aan dat je hele rare formaties zag. Daar reageer ik op en dat heeft absoluut niets te maken met wisselen maar met onderlinge afspraken, communicatie en kwaliteit in het veld. Of zoals ik al zei; het ontbreken daaraan.

6 december 2020 om 17:12

Ik denk dat de rare formatie uit de hoed van Dick kwam.
Je gaat me echt niet wijsmaken dat professionele spelers niet weten wat hun posities zijn.
Azarkan en Berghuis op rechts bijvoorbeeld, Malacia linksbuiten etc.
Dat zijn duidelijk opdrachten die ze mee hebben gekregen van Dick, als speler heb je daarnaar te luisteren.
Anders weet ik het ook niet.. nog nooit zo iets vreemds gezien.

Azarkan is een leuke voetballer zeker niet alles ging goed maar zou toch overwegen hem opstellen ipv Narsighn. Hopelijk lukt het feyenoord om zich te herpakken voor donderdag.

Die Azarkan viel goed in, voor de rest was feyenoord toch weer heel armoedig.

Wat een ongelofelijk kansloze ploeg. Kunnen geen bal overspelen en het is allemaal zoo traag en voorspelbaar. Geen creativiteit niks. Volgens mij weten ze niet dat voetballen om scoren draait. Advocaat doet ook helemaal niks. Van mij mag die vertrekken. Wordt tijd dat de supporters zich eens laten horen bij de kuip

Heerlijke pot. Weer eens een keer de nul gehouden en dat tegen een levensgevaarlijk aanvallend Heracles. Nog steeds ongeslagen en een punt ingelopen op de koplopers. Wat een fantastische zondag.

Schaam je dood echt schaam je dood. Wat een kut elftal. Wat een kut instelling.

6 december 2020 om 14:13

Kut elftal niet, kut instelling wel. Het is gewoon bizar dat we nu alweer gelijkspelen tegen een team wat we gewoon moeten verslaan. Een keer tegen een zeperd oplopen kan, maar dit is gewoon structureel. Focus maar weer op plek 3, helaas..

6 december 2020 om 14:15

Schei toch uit. Narsingh, Diemers, Nieuwkoop, Jorgenson, Botteghin, Texeira WAARDELOOS.

6 december 2020 om 14:17

Nieuwkoop, Jorg & Botteghin werden we gewoon kampioen mee.

6 december 2020 om 14:21

Ja 4 jaar geleden en toen speelde Nieuwkoop nooit.

6 december 2020 om 14:24

13 wedstrijden gespeeld dat jaar en was echt niet slecht als stand-in. Leek er ook klaar voor nadat hij zich vorig jaar niet heel slecht had doorontwikkeld bij Willem II

6 december 2020 om 14:55

Feydon , onzin.
1. Nieuwkoop speelde helemaal niet ''niet slecht'' , hij was gewoon slecht.
2. Hij leek er helemaal niet klaar na Willem 2.
3. Hij heeft in die ''13 wedstrijden'' slechts 588 minuten gemaakt , wat neer komt op 6,5 wedstrijden. Heeft dus totaal geen aandeel gehad in het kampioenschap.

Vind wel dat ie zich geweldig herpakt/ontwikkeld heeft , speelt dit seizoen namelijk redelijk tot zeer goed.

Onbegrijpelijk dat Azarkan tot vandaag nooit bij de selectie zat en zo'n slapzak als Narsingh constant boven 'm verkozen werd. Diemers ook weer ontzettend slecht. Maar goed, hadden wat erg goede kansen en de goal had kunnen vallen (hadden ook weer achter kunnen komen), maar er zat weinig verder in tegen de muur van Heracles door met name het lage tempo. Echt een dramapot. Op naar donderdag dan maar.

Hier kon je op wachten. We zijn dusdanig in vorm dat als je 5 verdedigers opstelt je er eigenlijk al bent... verschrikkelijk dit. Kan je ondanks alles wat dit seizoen tegen zit op 2 punten komen en dan krijgen we dit.

Zou Slot al spijt hebben?

6 december 2020 om 14:33

Nee, hoe slechter het nu gaat, hoe meer hij kan verbeteren

Kansloze vertoning. Typerend was de vrije trap van Diemers. 0.0 overtuiging in dat schot.

Narsingh en diemers slecht. Tactiek van feyenoord is goed voor tegenhouden en georganiseerd staan maar aanvallend te statisch.Ik mis vilhena. Diemers kan dat niet wat vilhena kon.

Narsingh en diemers slecht. Tactiek van feyenoord is goed voor tegenhouden en georganiseerd staan maar aanvallend te statisch.Ik mis vilhena. Diemers kan dat niet wat vilhena kon.

Geweldig resultaat. Weer ongeslagen. Zeer attractief gespeeld tegen een Heracles dat met 10 speelde.
En het legioen gaat weer blij aan het avondeten. Betaal je hiervoor nou miljoenen aan salarissen?

totaal geen plan...“wie het meest met de bal loopt , krijgt morgen een vrije dag” ? geen plezier en totaal geen lijn. lange verhaal kort : geen kwaliteit op man of 5 na

Nog wel steeds ongeslagen dat Feyenoord! Man, man, man, wat een trieste boel weer. Feyenoord kan letterlijk niks creëren.. alleen Azarkan liet in die weinig minuten wel een goede gedrevenheid zien.

Advocaat mag wel eerder aanvallend wisselen. Hoop dat hij vol op de aanval gaat komende donderdagavond. Liever met 6-0 eraf dan weer een 0-0 ofzo.

Typische Feyenoord uitslag en stel die Jorgensen AUB nooit meer op. Het is niet om aan te gluren.

Toch een puntje inlopen op ajax en vitesse Nee zonder gekkigheid Vandaag kon je het geen voetbal noemen van beide partijen

Wat ben ik blij als die advocaat weg is zeg....niet dat dit zooitje te redden is...maar toch

6 december 2020 om 14:34

Ben juist van mening dat het wel te redden is als je de juiste mensen opstelt op juiste posities en als jonge gasten een serieuze kans krijgen.

Ook deze wedstrijd deed pijn aan mijn ogen, wat een inspiratieloze ploegen en de enige die nog strijd leverde was de uitploeg

Jongens dit is toch gewoon razend knap, petje af voor dit Feyenoord. Zo'n lange ongeslagen reeks kun je alleen maar respect voor hebben. Worden zij de nieuwe invincibles?

Beginnen met bannis en azarkan! Zo klaar met nico niet normaal

De wedstrijd van de Lamme tegen de Blinde deed, als voetballiefhebber, pijn aan mijn ogen. Ik ga mij morgen melden bij de Oogkliniek. Dan ben ik gisterenavond veel meer aan mijn trekken gekomen bij het duel tussen Ajax en FC Twente!

Zie niemand hier over de situatie over de situatie in het strafschopgebied bij Feyenoord! Hier had Heracles gewoon een penalty moeten hebben.

6 december 2020 om 14:43

Dan moet je iets beter lezen , wordt in een aantal reacties wel degelijk aangehaald.

Fair is fair, ze hadden wellicht een strafschop moeten hebben, maar als we daar een strafschop voor moeten geven dan had Heracles nog een extra rode kaart moeten hebben (moment dat die spits op de enkel van Spajic doorstapt en echt te laat is) en ook een pingel (overduidelijk handsmoment).

6 december 2020 om 14:44

Omdat er ook niets aan de hand was. Je kan ook op alle slakken zout leggen

6 december 2020 om 14:47

Precies.. zoals de eerste kaart voor Bakis.. maarja, erg blij met het resultaat voor ons. Maar maak me wel zorgen dit seizoen over de kwaliteit voorin.

6 december 2020 om 14:51

Ik vond dat ook wat zwaar gestraft hoor. Had van mij iig niet gehoeven, wel dom van die tweede gele kaart natuurlijk, als je er al net een hebt gekregen.

6 december 2020 om 15:03

Zuivere handbal ook van Heracles wat een penaltie had moeten zijn. En natuurlijk een 2e rode kaart.Maar laten we eerlijk zijn het zou allemaal teveel van het goede geweest zijn. Die situatie was gewoon een duel waarin Botteghin er beter voor stond en dus meer kracht kon zetten.

6 december 2020 om 15:03

Zuivetr handbal ook van Heracles wat den penaltie had moeten zijn. En natuurlijk een 2e rode kaart. Maar laten we eerlijk zijn het zou allemaal teveel van het goede geweest zijn. Die situatie was gewoon een duel waarin Botteghin er beter voor stond en dus meer kracht kon zetten.

Wat mij betreft is vandaag maar weer eens duidelijk geworden dat Azarkan de kans moet krijgen boven Narsingh. Die had in die 10 minuten meer laten zien dan Narsingh heel dit seizoen. Ik zei het net al. Je mist een Sinisterra met diepgang en een individuele actie om de wedstrijd open te breken. Een Haps die er overheen kan denderen en de hele linkerflank kan bestrijken. Een Fer die de balans op het middenveld bewaart en zijn duels wint. Een Toornstra die in een aanvallendere rol op kan duiken in de zestien en zijn doelpuntjes meepikt. Een Bozenik als extra optie in de spits en met een neusje voor de goal. Een Bijlow die de verdediging neerzet en het gevoel van rust geeft. Ik ben ondertussen ook wel een beetje klaar met Dick. Neem nou eens een keer risico man. Ga hoger staan tegen nota bene Heracles. Geef je jeugdspelers eens de kans ipv de Diemers en Narsinghs van deze wereld het handje boven de hoofd te houden

6 december 2020 om 14:53

@repuiztav, mee eens. Elke voetballiefhebber weet intussen dat Luciano Narsingh alleen enige toegevoegde waarde heeft als de tegenstander niet te beroerd is regelmatig en voluit de aanval te kiezen. In plaats van het voorkomen van doelpunten heilig te verklaren. Ploegen als SC Heracles jagen het publiek het stadion uit.

Zo zie je maar dat Feyenoord thuis zonder publiek niks kan.

6 december 2020 om 14:55

Ja een groot verschil. Bij psv is er eigenlijk weinig veranderd, zo zonder publiek.

6 december 2020 om 15:10

Is dit nou echt nodig? Wat een kinderachtig gedrag.

6 december 2020 om 15:52

Ik zie dit juist als een mooi compliment.

Hopelijk kunnen we snel weer met deze opstelling spelen: Bijlow Geertuida / Spajic / Senesi / Haps (Malacia) Fer Kokcu / Toornstra Berghuis / Jorhenson / Sinisterra Dan win je deze wedstrijd makkelijk. En dan zijn spelers als Nieuwkoop, Texeira, Linssen, Malacia, Azarkan, Bannis en Bozenik gewoon goede spelers om af en toe in te laten vallen en wat spelers rust te geven. Maar op deze manier valt er met dit zware programma en al die blessures gewoon niets van te maken.

Ongeslagen reeks duurt voort😉

Ach ja...zaadpot,maar dat geldt voor alle 4 ploegen die europees hebben gespeeld deze week,alleen hadden die niet zoveel blessure gevallen bij belangrijke spelers. Puntje ingelopen, nog ongeslagen en hopelijk krachten gespaard voor donderdag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 25 5 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kraay jr: ‘Hij verdient een miljoen, maar hij heeft helemaal niets laten zien'

Nicolai Jörgensen is op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De spits ontbrak maandag tijdens de eerste training richting het nieuwe seizoen onder leiding van Arne Slot. De oefenmeester legde later...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren