‘Het is al rond, Slot wordt gewoon trainer van Feyenoord volgend jaar’

Zaterdag, 5 december 2020 om 09:24Yanick Vos • Laatste update: 10:02

AZ-trainer Arne Slot is topkandidaat bij Feyenoord om Dick Advocaat na dit seizoen op te volgen als trainer in De Kuip, zo maakten vrijdagmiddag diverse media bekend. Martijn Krabbendam, clubwatcher van Feyenoord namens Voetbal International, heeft van een bron zelfs al vernomen dat de deal al rond is en Slot hoe dan ook volgend seizoen in Rotterdam werkzaam is. Ook Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad verwacht dat Slot naar De Kuip verkast, maar ziet in hem eerder een Ajax-trainer dan een Feyenoord-trainer, zegt hij bij FOX Sports.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik zou deze stap niet begrijpen. Veel trainers sneuvelen in de kuip. Hij zit in een heerlijke positie bij Az met veel mogelijkheden. Die mogelijkheden heeft Slot bij Feyenoord niet. Als het avontuur mislukt dan beland je vaak nergens of ergens waar je niet wilt zijn.

5 december 2020 om 10:13

Begrijp er ook niks van. AZ is beter en qua beleid veel stabieler. Wellicht meer salaris?

5 december 2020 om 10:20

Dan zal het geschetste toekomstperspectief wel veel beter zijn? AZ presteert nu dankzij de door jou genoemde punten top en Feyenoord presteert volgens vele te matig. Dat kan je ook zien als een hele mooie startpositie omdat iedereen van mening is dat het beter moet kunnen.

5 december 2020 om 10:23

Alleen salaris is een hele domme reden. Dat is zo vergankelijk zeker als je ziet dat het gewoon moeilijk is in de kuip. Ik denk dat hij ook beseft dat hoe hij nu presteert bij AZ ook echt de max voor de club is. Ze doen het super goed maar veel rek lijkt er niet meer te zitten. Bij Feyenoord is er veel winst te behalen. De Kuip smacht naar goed voetbal, de laatste die dat gelukt was is Fred Rutte. En hij zal ook echt wel iets voorgehouden zijn. Er lijkt toch met de interesse vanuit Amerika een bak geld aan te komen waar ze wat mee kunnen doen. Hij vindt het plaatje in ieder geval goed genoeg om de sprong te maken, wie zijn wij dan om met halve info te zeggen dat het een rare keuze is.

5 december 2020 om 10:40

Zoals ik eerder steldd, denk ik dat Slot het type is dat vooral van uitdagingen houdt. Hij is erg slim en ziet de kans bij Feyenoord misschien wel als een challenge om Feyenoord voetballend aan de praat te krijgen. Vanuit die insteek kan ik het begrijpen, wat ik overigens wel echt jammer vind

5 december 2020 om 10:42

Slot en Feyenoord doen er verstandig aan zeer snel dit bekend te maken. Aan speculaties heb je niets en verslechtert de verstandhouding meer. Ook de spelers van Az hebben hier recht op. Voor Az geldt dat ze een uittocht kunnen proberen te voorkomen door snel een trainer aan te stellen waarin spelers vertrouwen kunnen hebben. Zo niet dan zijn Stengs Wijndal Bizot straks weg Voor Huibert en Eenhoren is het natuurlijk een klap in het gezicht

5 december 2020 om 10:59

@frdirk. Het probleem is juist dat Feyenoord fantastisch presteert met de middelen die ze hebben. Advocaat haalt er het maximale uit. De kans dat het slechter gaat komende seizoenen lijkt groter dan dat het beter gaat. De jeugd is matig, ook omdat de grootste talenten weggekaapt worden. Het eerste elftal is ook geen kampioenselftal, maar als Berghuis vertrekt blijft er echt weinig over. En echt geld om te versterken is er ook niet. Daarom is het voor Feyenoord wel verstandig om het misschien op een andere manier te proberen met een ander type trainer. Maar het afbreuk risico voor Slot is gewoon erg groot.

5 december 2020 om 10:17

Dat klopt enigzinds wat je zegt, maar ik heb voor het eerst in lange tijd het gevoel dat de organisatie zelf veranderingen doormaakt. Arnesen heeft een bepaalde visie voor de club en waar hij over een paar jaar wil staan. Daar zitten onder andere meer jeugd/jonge spelers en herkenbaar voetbal in. Slot heeft bij AZ razendknap bewezen dat hij dat kan. Ik kan mij voorstellen dat mensen nu de vergelijking maken tussen waar AZ staat en waar Feyenoord staat. Dat mensen naar de toekomst kijken en AZ meer mogelijkheden toedichten snap ik ook maar is niet fair. Want een trainer kan het verschil maken. Slot is juist iemand die Feyenoord verder kan helpen en gezien zijn kwaliteiten hetgeen is dat een verschil kan maken tussen Feyenoord en AZ de komende jaren. Als je dan de organisatie meehebt en er duidelijk wordt aangegeven dat je de tijd krijgt, denk ik niet dat Slot snel gaat falen.

5 december 2020 om 10:30

Persoonlijk denk ik ook dat Slot Feyenoord verder kan helpen. Ik ben het dan ook totaal niet eens met al die analisten die zeggen dat Advocaat het maximale uit deze groep haalt. Ik denk dat Feyenoord helemaal niet altijd op eigen helft hoeft te staan, maar best aanvallend voetbal kan spelen. In een systeem waarin spelers ook meer uitgedaagd worden en zich ontwikkelen. Dat Advocaat afgelopen weekend door een journalist van fox vertelt moest worden dat Utrecht wel eens met 2 spitsen kon gaan spelen en Feyenoord vervolgens geen idee had wat te doen tegen 2 spitsen was gewoon een lachwekkende blunder van Advocaat. Iets waar je gek genoeg niemand over hoort, want Dick kan niks fout doen. Ik ben ervan overtuigd dat als Slot met deze groep aan de slag gaat het spelplezier terugkomt. Het positiespel verbetert, spelers individueel sneller ontwikkelen en meer waard worden en uiteindelijk de resultaten minimaal gelijkwaardig zullen zijn. Zou voor Feyenoord geweldig zijn.

5 december 2020 om 10:38

Jongens laten we nou ook weer niet overdrijven. Feyenoord is kwa fanbase en potentie nog steeds een van de top clubs in Nederland (zeg ik als Ajacied). Ik snap dat AZ momenteel goed / beter bezig is maar laten we nou niet overdrijven. Ik den overigens ook dat menig spelers in de AZ selectie liever bij een Feyenoord zou voetballen dan AZ, alleen kan Feyenoord ze gewoon weg niet betalen.

5 december 2020 om 10:55

Hehe, eindelijk iemand die het ziet. Alsof we raar zouden opkijken als er een trainer van Leicester naar Man United gaat of van Leverkusen naar Dortmund. Gewoon een hele mooie stap voor Arne, ik gun het hem van harte.

5 december 2020 om 11:09

Precies, alleen op de variabelen "talenten, beleid en financiële slagkracht wint AZ op dit moment beter. Dit is met beleid en een investeerder in te halen en heb er vertrouwen in dat Arnesen dit gat met Slot kan dIchten.

5 december 2020 om 16:28

Bij Feyenoord hjebben ze hem een dikek worst voorgehouden, de investeringen van buitenlandse investeerders. Dus een groot kapitaal om wat op te gaan bouwen.

Qua clubs is het natuurlijk een enorme vooruit gang. En salaris ongetwijfeld ook. Maar als je op de korte termijn kijkt (komende 3 jaar bijvoorbeeld) dan zit er in AZ toch gewoon meer mogelijkheden/potentie? Je absolute topspelers liggen voor langere tijd vast, AZ verkoopt spelers doorgaans goed. Bij Feyenoord is het verwachtingspatroon hoger, met misschien wel een mindere selectie. De jeugdopleiding van AZ stoomt elk jaar 1/2 basisspelers klaar. Zolang hij geen Feyenoord fan is, zou ik dit een domme move vinden. Senesi en Berghuis lijken te vertrekken, dus je begint daar met een mindere selectie en misschien met een transfer budget van 10/12 miljoen? Van dat geld moeten er dus 3/4 échte versterkingen komen, onmogelijk. Vanuit Feyenoord kant is dit natuurlijk fantastisch! Beter dan de namen Jonk, Fraser en Kuyt. Absolute nummer 1 kandidaat, erg knap.

5 december 2020 om 10:06

(messibazoer) Ja dat klopt misschien wel maar toch blijft Feyenoord in alles een grotere club als AZ en die gaan echt wel weer terug komen hoor op de plek waar ze horen . Dus is het zeker een vooruitgang zeker qua naam .

5 december 2020 om 10:08

Komende 3 jaar? Voetbal is een dagkoers he. De stap van az naar Feyenoord is een vooruitgang. Niet alleen op gebied van fans, stadion en historie, maar ook op sportief gebied. Feyenoord kan nog veel beter en bij az zit je nu toch wel aan het plafond. Einde van het seizoen kunnen ook daar de toppers weggaan.

Bij Feyenoord zullen Senesi en Berghuis onhoudbaar zijn. Ook Kokcu gaat weg vrees ik, maar dat geeft Slot wel zat ruimte om spelers te halen die zijn spel kunnen spelen. Daarnaast lopen er een stuk of 6/7 uit hun contract. Spelers met een duur contract. Dan heb ik het nog niet over de jeugdopleiding gehad waar langzaamaan de 2003 lichting en stiekem zelfs 2005 lichting al om de hoek komt kijken. Nee, toekomst ziet er bij Feyenoord rooskleurig uit en Arne Slot is een goede keuze van Feyenoord.

5 december 2020 om 10:18

@kdk-123, Ik hoop het van harte, maar op basis van stadion, fans en historie? Dat zijn toch kul argumenten. Misschien is er financieel meer mogelijk dan ik denk, of is er bij AZ juist minder mogelijk de komende jaren. Maar als ik het van de buiten kant bekijk (net als iedereen hier) dan is het voor mij geen verstandige keuze.

5 december 2020 om 13:09

Wat ik daarmee wil zeggen is dat een stap van een subtopclub naar een topclub altijd promotie is en daarom zou ik niet weten waarom je dat niet zou doen.

Verder loopt er gewoon veel talent bij Feyenoord en denk ik dat er financieel veel meer mogelijk is dan dat wij weten.

5 december 2020 om 10:14

Niet alleen over 3 jaar, maar daar zal later meer duidelijkheid over komen

5 december 2020 om 10:16

Toch lijkt die wel de overstap te maken, dus dan kan je je beter afvragen: waarom doet die het wel? Ik zou beginnen met Berghuis te verkopen voor die 8 miljoen. Berghuis loopt de laatste tijd rond als een verwende blaag. Maar ja, als die zo doorgaat als de laatste tijd, is er geen club meer die hem wil hebben.

5 december 2020 om 10:22

Ja of misschien haal je een goeie spits die wat voor minder druk en meer afleiding zorgt, waardoor Berghuis nóg beter gaat worden. Ik zou dan eerder Köcku, Jörgensen (desnoods voor 1 miljoen ofzo) verkopen. Kelly en Narsingh, dat zijn types die je prima kunt lozen en er veel salaris mee bespaart. In de Eredivisie is het natuurlijk wel zo, dat je met 2/3 echte versterkingen meteen mee kan doen om de titel. Maar nogmaals, ik weet het precieze budget niet voor komend seizoen. En ook niet wat de plannen zijn van een Senesi, Berghuis, Haps en Bijlow bijvoorbeeld. Slot lijkt me een verstandige man, die AZ niet zo snel opgeeft om in een zwart gat te springen. Er zal dus meer mogelijk zijn dat wij denken, neem ik aan.

5 december 2020 om 10:18

Welke mogelijkheden en potentie zit er bij Az? Jongens als Wijndal, Koopmeiners, Svensson en eventueel Stengs en Boadu blijven ook niet langer dan 1 of 2 seizoenen meer bij Az. Als die wegvallen heb je bij AZ helemaal niks meer. Ja de talenten van Jong Az maar die laten het voor alsnog ook niet echt zien in de Eredivisie. Feyenoord speelt misschien laatste tijd slecht maar staan nu ook niet voor niks boven Az in de Eredivisie. Senesi word waarschijnlijk voor de hoofdprijs verkocht dus geld gaat er wel komen. Met Arnesen verwacht iedereen dat hij prima dat geld gaat uitgeven.

5 december 2020 om 10:51

Kom op, stel die jongens gaan allemaal weg dan komt er een kapitaal binnen waar je U tegen zegt. Az heeft daar elke keer mee te maken, dat we het seizoen opnieuw moeten beginnen met nieuwe spelers/jeugd. Telkens wordt het onderschat, en elke jaar verbazen ze ons weer. Over dit seizoen heb je gelijk, we zijn niet goed gefocust begonnen. Het leek telkens op onderschatting. Het ging te makkelijk in de eredivisie en dachten wel dat ze het over de streep konden trekken vooral tegen het einde van de speeltijd. Het seizoen is nog lang, Az heeft nog maar 9 wedstrijden gespeeld en bij winst op 2 punten van Feyenoord af.

5 december 2020 om 11:13

Ik overdrijf misschien een beetje maar iedereen loopt dit ook te roepen over Feyenoord. Ja als Senesi en Berghuis er niet zijn wat is er dan nog? Er lopen zeker leuke talenten rond in Jong AZ maar buiten de voorhoede spelers valt het ook eigenlijk wel mee. Het seizoen is inderdaad erg lang en als Feyenoord zo blijft spelen dan gaat AZ er zeker overheen.

De club is natuurlijk groter, echter gaat het nog steeds om de prestaties op het veld. Bij AZ heb je er nog altijd een prima jeugdopleiding en doorstroming onder zitten, zou lekker blijven persoonlijk.

Natuurlijk s Feyenoord in bijna alles een veel grotere club dan AZ. Als je kijkt naar supporters, historie en uitstraling kan AZ daar in de komende 50 jaar niet eens bij in de buurt komen. Echter, als je naar korter termijn kijkt (zeg 3 jaar, de duur dat hij daar misschien zit) heeft hij bij AZ een veel betere selectie (ook qua leeftijd en potentie) en zijn er financieel meer mogelijkheden dan bij Feyenoord. Hierdoor zal het voor hem qua cv en salaris een mooie stap kunnen zijn, sportief lijkt het me alleen maar een stap terug.

Ik zelf denk dat Slot het vooral als een uitdaging ziet om bij Feyenoord aan de slag te gaan. AZ presteert goed en misschien al wel maximaal, terwijl een club als Feyenoord beter kan met de achterban. Wanneer je Feyenoord op de rit krijgt, staat het wel echt goed op je cv lijkt mij. Vind het overigens wel erg jammer. AZ maar doorschakelen naar Jonk. Speelt goed voetbal met Volendam en komt uit de buurt

5 december 2020 om 10:15

En van Bommel naar Az? Zou dat wat zijn?

5 december 2020 om 10:28

Ben persoonlijk niet zo fan van hem. Heb dus liever een Wim Jonk. Maar verder dan Jonk weet ik ook niets wat bij AZ momenteel past

5 december 2020 om 11:34

Jonk zou wel uitstekend bij AZ passen qua filosofie en jeugdopleiding. Per saldo wordt AZ hier dan ook niet slechter van.

Ik denk dat er op dit moment een trainer moet komen die of heel goed luistert naar Arnesen . Dus dan heb je het denk ik over het type Dirk Kuijt, die zal aan een leiband van Arnesen en het bestuur lopen . Of een type trainer die niet bang is om intern zijn mond open te doen en af en toe een flinke discussie heeft met Arnesen en het bestuur. Maar natuurlijk wel met de neuzen de zelfde richting op

5 december 2020 om 10:17

Je beseft dat je wel twee uiterste voorstelt he?! Een trainer die volledig in de pas loopt vs. Een trainer die zijn mond intern opentrekt voor flinke discussies! Welke is het nu?

5 december 2020 om 11:13

Een van die twee dus . Je hebt geen halve zachte trainer nodig , maar eentje die of volledig de lijn steunt die het bestuur uitstippeld of eentje die samen met het bestuur het beleid bepaald. Dus wel eentje die zijn mond open durft te trekken . Ik ben benieuwd waar Slot staat

5 december 2020 om 10:24

Ik snap toch ook niet waarom sommigen in Arnesen echt de oplossing zien. Hij heeft een goed netwerk en een mooie visie, maar alles gewoon in zijn handen leggen is ook een risico. Er is natuurlijk ook een reden dat hij snel weg moest bij Anderlecht.

5 december 2020 om 10:39

Lierse, een technisch manager zit er altijd voor de lange termijn en clubs leggen eigenlijk altijd alles in handen van deze mensen. Behalve als er een dictator als eigenaar zit of een manager die te veel te zeggen heeft. Arnesen doet het naar mogelijkheden gewoon erg goed. Heeft een lange termijn plan, verlengt contracten op tijd en is nu ook weer slagvaardig. Hij is het beste wat Feyenoord kon overkomen op dit moment. En dat hij weg moest bij Anderlecht lag er meer aan dat het een rommeltje was en dat Kompany te veel macht had.

5 december 2020 om 10:42

Je lot in handen leggen van 1 iemand is nooit een goed idee, dat kan altijd beter gespreid worden. En is het momenteel ook geen rommeltje bij Feyenoord? Ik vind arnesen een bekwame man die momenteel goed werk levert. Maar sommigen schijnen in hem echt de verpersoonlijking van de wederopstanding van Feyenoord te zien. En voor een dergelijk vertrouwen is zijn recente trackrecord misschien net niet goed genoeg.

5 december 2020 om 10:54

Wat ik wil zeggen...een td zit er altijd voor de lange termijn en is eindverantwoordelijke op technisch vlak. Dus ja, zo'n man kan je maken of breken, maar heb dat liever dan een trainer met veel macht.

5 december 2020 om 11:12

Daar ben ik het zeker mee eens. Maar Bossie stelt voor iemand aan te stellen die alles doet wat Arnesen zegt, wat me dus geen goed idee lijkt.

5 december 2020 om 11:14

Daarom ook nog keuze twee , eentje die intern wel zijn mond open duft te trekken.Ik ben ook een voorstander van een trainer die een beetje spart met het bestuur/ beleid. Die daarmee het uiterste er uit weet te halen. Het eerste type daar dacht ik aan , omdat de naam Dirk Kuijt daar in de Kuip rond zweeft. Dat lijkt me dan wel een type die aan de leiband van Arnesen/ Bestuur zal mee lopen.Waarom moest Arnesen eigenlijk weg en ging het daarna beter of slechter met Anderlecht?

5 december 2020 om 11:16

Op die manier Lierse, dat ben ik met je eens

Ik zou niet weten waarom Slot niet naar Feyenoord zou moeten. Hij komt bij een grotere club, heeft in principe betere spelers mits ze niet allemaal in de ziekenboeg zitten uiteraard en als het meezit kan hij over een aantal maanden weer in een stadion met 48000 man coachen. (Of tenminste een deel daarvan.)Feyenoord heeft ook gewoon meer potentieel. De laatste 5 jaar eindigde Feyenoord 3 keer boven Az, wonnen ze een titel, 2 knvb bekers en 2 johan Cruijf schalen. En eigenlijk hadden ze het op sommige momenten beter moeten doen. Ook het profiel van spelers waar Arnesen geintresseerd in is passen goed bij de spelwijze van Slot.Misschien raakt hij Senesi, Haps en Berghuis kwijt maar dan krijg hij wel een flink budget om te besteden. Spajic keert al terug en Marsman, Nieuwkoop(kan verlengt worden), Narsingh, ten Hove, Johnston, Wehrman(kan verlengt worden) en van Beek lopen uit hun contract.Ook kan hij met Jonge gasten aan de bak zoals Bijlow, Malacia, Hendriks, Geertruida, Hall(mits verlengt), Kokcu, Wehrman (mits verlengt), Burger, Johnsen, Sinisterra, Bozenik, Bannis en Azarkan.Als je het zo bekijk krijg ik het vermoeden dat er geen beter moment is om in te stappen dan dit jaar. En ja soms moet het beter bij Feyenoord maar misschien is Slot wel de man die dat voor elkaar krijgt

5 december 2020 om 10:20

Vind het ern goede reactie hoor, maar ik denk dat geen enkele trainer de talenten van AZ inruilt voor Johnston, Bozenik, Hendriks en Burger... Maar goed, Slot wel blijkbaar, daar zou ik erg blij mee zijn.

5 december 2020 om 10:42

Een goedemorgen Gluubster Johnston zal inderdaad geen boek over uitkomen ben ik bang maar we hebben ook nog een Mikael Torset Johnsen in de onder 21. Een speler die nog niet veel heeft kunnen laten zien door de corona maatregelen maar wel erg veel potentie liet zien in het begin. Daarnaast hebben we opzicht wel prima talenten alleen word daar altijd heel kritisch naar gekeken bij Feyenoord. Bijlow, Malacia, Geertruida, Kokcu, Sinisterra en Bozenik zijn prima jonge spelers om mee te werken. En wie weet gaan Hendriks, Hall, Burger, Azarkan en Bannis ook nog wel verassen. Misschien is Slot wel degenen die er wel het niveau uithaalt wat we verwachten. Als je bijvoorbeeld ziet hoe hij aan de slag ging met Idrissi. Extra mooi voorbeeld eigenlijk dat was 4 jaar geleden een jongen waar net zo over werd gesproken als dat ze nu over onze talenten doen maar ging wel eventjes voor 14 miljoen de deur uit bij Az.

5 december 2020 om 11:10

Je hebt gelijk hoor. Die Johnsen was ik inderdaad even vergeten. Hoop dat Arne Slot er wat van kan maken, want ben buiten Kokcu, Bijlow en Sini niet heel erg onder de indruk van de jeugd tot zover.

5 december 2020 om 11:36

Dat snap ik wel. Daarom hoop ik op Slot misschien is dat de ontbrekende sleutel in combinatie met Arnesen.

5 december 2020 om 10:24

Ik snap dat je fan van Feyenoord bent hoor wolkje, maar dit verhaal is echt veel te rooskleurig voorgesteld. AZ heeft op dit moment meer potentie en mogelijkheden dan Feyenoord, dus deze stap is best wel heel gek. Al die talenten die jij noemt zijn geen wereldtop en gaan daar zeer waarschijnlijk ook nooit worden. Feyenoord moet er maar eens werk van maken om te zorgen dat de echt grote talenten op hun 16e/17e niet vertrekken, want daardoor is nu de B-keuze over. Slot had objectief gezien veel beter kunnen wachten tot Ten Hag vertrekt bij Ajax of tot er een mooie subtopper in het buitenland komt.

5 december 2020 om 10:39

“Feyenoord moet er maar eens werk van maken om te zorgen dat de echt grote talenten op hun 16e/17e niet vertrekken,“ Als je het nieuws rondom Feyenoord een beetje volgt dan weet je dat er de afgelopen periode meerdere contracten zijn uitgedeeld aan uitzonderlijke talenten als Milambo en Kleijn, waar heel wat clubs naar hengelde. En grote talenten als Ben David dos Santos en ‘t Zand. En nog een stuk of vijf anderen.

5 december 2020 om 10:56

Hallo Lovre, ik lees heel vaak de laatste jaren dat Az meer potentie en mogelijkheden heeft. Maar naar mijn gevoel is de rek er wel een beetje uit. Ik vind Boadu, Stengs, Koopmeiners, Wijndal en Karlsson goede talenten maar zijn dit wel wereldtalenten dan? Karlsson is nu goed bezig maar naarmate de verwachtingen toenamen zag ik toch wel steeds meer achteruitgang bij Boadu, Koopmeiners en Stengs. Dat geeft niet want dat dat gebeurt wel eens maar Stengs bijvoorbeeld is over een paar dagen 22 en dan kijk je naar zijn niveau van dit seizoen en dan heb ik toch wel me bedenkingen. En over de talenten binden ben ik het helemaal eens. Summerville, Zirkzee, Bogarde en Chong hadden wel wat kunnen toevoegen. Gelukkig hebben er al een paar talenten verlengt waar veel clubs achter zaten zoals Kleijn ook op dat gebied zien we nu stappen bij Feyenoord. De combi Arnesen en Slot zie ik wel zitten en grote stappen maken. Nu de bedoeling om ook gasten als Sliti aan boord te houden. (Waanzinnig talent.)

Is gewoon een stap omhoog voor een trainer! De druk van het moeten winnen en het verwachtingspatroon die bij een absolute topclub hoort zal hem alleen maar een betere trainer maken

Dit betekent natuurlijk dat Arnesen een goed verhaal heeft waar Slot in gelooft. Qua potentie en club is Feyenoord natuurlijk vele male groter dan AZ. Qua beleid kunnen we een voorbeeld nemen aan de Alkmaarders. Maar goed, er komen natuurlijk wel spannende tijden aan bij Feyenoord: komt dat nieuwe stadion er? En hoe ver zijn de gesprekken met investeerders? Ik ben er altijd wel een beetje sceptisch over, maar mochten deze ontwikkelingen ineens serieus doorgang vinden, dan ontstaat er wel momentum; een 'vliegwiel' aan mogelijkheden.

5 december 2020 om 10:14

Dit kan lullig overkomen maar dit zijn toch vragen die al jarenlang spelen en er gebeurt niks. Die spannende tijden lijken altijd te eindigen in teuleurstellingen.

5 december 2020 om 10:26

Ik raad je aan om de Youtube presentatie van 'on Air' van 3 weken geleden te kijken over de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Het plan is echt heel ver (en prachtig!) uitgewerkt. Dat zou ik niet niets durven noemen, maar inderdaad moet het definitieve besluit begin 2021 vallen. De gemeente Rotterdam vindt dit een hele belangrijke ontwikkeling voor Rdam-Zuid. Waarschijnlijk komt er ook een nieuwe brug over de Maas. Dus niet alleen voor Feyenoord is het van groot belang dat de stadionplannen doorgaan. Dat is een voordeel. Qua investeerders heb ik totaal geen zicht op de huidige stand van zaken. Geen idee hoe serieus het is.

Ik zie echt niet in waarom je bij Feyenoord zou werken. Geen geld, geen spelers en altijd gejank. Bij AZ heb je een heerlijke spelersgroep, altijd maar even afwachten wat je kan houden natuurlijk, maar als je ziet hoe ze het met idrissi hebben opgelost dan lijkt er tenminste enig beleid en wat centjes te zijn. Dit is bij Feyenoord niet het geval. De vijver waar ze uit moeten vissen is zo intens triest dat ik bijna medelijden met ze krijg.

Oke als het zo is, is het zo. Az laat Slot de wc's maar schoonmaken de rest van het seizoen. S6, Az is Feyenoord voorbij met bijna alles (op supporters/stadion na), Onbegrijpelijk keuze dus. vgaal maak het seizoen svp af, zeker na deze belangrijke week en volgend seizoen met Jonk erbij nog die extra stap te zetten.

5 december 2020 om 10:13

Lekker dankbaar naar je trainer! Bij elke trainer weet je dat ze na een goed seizoen weg kunnen gaan

5 december 2020 om 10:54

Haha, hier heb je antwoordt. AZ stuurt Arne Slot per direct weg (ad.nl)

5 december 2020 om 10:16

@Ruud_az: Nee hoor, alleen qua recente prestaties en huidig niveau selectie is AZ beter, maar op alle andere facetten is Feyenoord gewoon een reus vergeleken bij AZ. AZ zit al aan z’n top als provincieclub en Feyenoord is een Sleeping giant. Ik begrijp dat je de move niet leuk vindt, dat zou ik ook vinden in jouw schoenen, maar de stap is gewoon meer dan logisch en zeker een stap voorwaarts.

5 december 2020 om 10:17

Heerlijk reactie Ruud. Je kan iemand ook gewoon de stap naar een topclub gunnen, toch? Bij AZ werkt Slot inderdaad een een gespreid bedje. De organisatie van AZ staat als een huis, wees er blij mee! Maar imo toont Slot juist ambitie door zo'n moeilijke klus aan te gaan bij Feyenoord. Een grotere uitdaging kan ik als trainer in Nederland niet bedenken.

5 december 2020 om 10:35

De vraag is alleen of je Feyenoord echt een topclub kunt noemen in deze tijd. Ik vind het zeker geen vooruitgang voor Slot. Het enige is de uitstraling en het stadion, dat is bij AZ natuurlijk vele malen minder. Hij zal er wel een uitdaging in zien, maar het zal mij niets verbazen dat As de aankomende jaren boven Feyenoord eindigt. Of Slot nou trainer is van AZ of Feyenoord doet daar mijn inziens weinig van af.

5 december 2020 om 10:45

Al degradeerde Feyenoord. Het blijft een topclub. Met fans door het hele land, historie, clubiconen, een prachtig stadion, de stad Rotterdam, de fanatieke supporters. Allemaal facetten die AZ, ook wanneer de club zijn potentie maximaal benut zoals nu, nooit zal hebben.

5 december 2020 om 13:12

Maar wat brengt dat je nou? Geeft dat spelers een boost in hun carrière? Geeft dat trainers een boost in hun carrière? Historisch gezien geeft dat de club Feyenoord een hogere status dan AZ. Maar dat is AZ. Historisch gezien is Feyenoord ook altijd een rommeltje geweest en vergeleken met Ajax en PSV is Feyenoord op z'n zachtst gezegd het lelijk eendje van de drie clubs, dus als je jezelf zo goed mogelijk wilt ontwikkelen, dan kan je beter bij AZ zitten dan bij Feyenoord, lijkt mij.

5 december 2020 om 10:18

Op de ranglijst zijn jullie Feyenoord ook niet voorbij.

5 december 2020 om 10:28

Op basis van wat alles voorbij? Jeugdopleiding valt moeilijk te zeggen, omzet niet, stadion niet, reputatie niet, kwaliteit in het team valt moeilijk te zeggen, aanhang niet, werkingsbudget niet, stadion niet, achterland niet en potentieel naar de toekomst toe ook niet. Momenteel is AZ hen voorbij, maar ik zou niet weten waarom dat iets definitief moet zijn.

Op de korte termijn heeft AZ het meer op de rit dan Feyenoord, maar wat ik wel frappant vindt is dat ik overal lees dat AZ, Feyenoord voorbij. Als je we kijken naar de afgelopen 10 jaar is AZ 3x boven Feyenoord geëindigd (incl. coronaseizoen) en de laatste 5 jaar is het 3-2 voor Feyenoord, dan kan ik niet concluderen dat AZ, Feyenoord voorbij is. Daarnaast zeggen de gewonnen titel en 2 gewonnen KNVB-Bekers ook iets.

Op dit moment vindt ik wel dat AZ een betere ploeg heeft dan Feyenoord, maar het is wel raar om te zien dat Feyenoord 6 basisspelers mist en dat AZ nog steeds onder Feyenoord staat.

Ook wel humor die reacties van Ajacieden die AZ afgelopen zomer nog zo een kleine club vonden omdat ze een rechtzaak tegen Ajax durfde aan te spannen bij het CAS wb het kampioenschap, en nu allemaal vinden dat AZ toch echt een stap verder is dan Feyenoord. Ik heb gisteren dingen voorbij zien komen 'feyenoord is geen stap verder dan 10 jaar geleden', uhm toen verloren we met 10-0 van Psv. 'feyenoord doet het al jaren sportief minder dan Az', uhm Feyenoord is vaker boven AZ geeindigd.

Kennelijk vinden sommige members het een beetje spannend dat er beleid gemaakt wordt bij mijn club.

5 december 2020 om 10:20

Wat is je punt? Ik zou niet zo hard van stapel lopen. Er zijn echte betere trainers dan slot in de Kuip geweest en ook die zijn verjaagd. Ik las ergens dat het een beetje vergelijkbaar is met de situatie toen Rutte kwam. Ik ben het wel daarmee eens. Houden ze in Rotterdam wel van zulk voetbal?

5 december 2020 om 10:36

Mark Rutte ook trainer geweest in de Kuip?😅

5 december 2020 om 10:46

Wat mijn punt is staat in de post waar je op reageert. Nee in Rotterdam houden we alleen van lelijk hotseknots begonia voetbal, nou goed? En Mark Rutte naar Feyenoord? Ja hij komt wel eens omdat hij supporter is van de mooiste club van NL maar om onze premier gelijk te stellen met Arne Slot is ook wat.

5 december 2020 om 10:28

Ja dit valt me ook op. Ik denk dat Ajacieden meer respect hebben voor AZ dan voor Feyenoord.

5 december 2020 om 13:14

Je kan AZ makkelijk een kleinere club vinden dan Ajax en ze nog steeds verder vinden staan dan Feyenoord. Zo groot is het verschil tussen Ajax en Feyenoord nou eenmaal.

Geld. Prestige. Stadion. Rotterdam. Supporters. Uitdaging. Iedereen, inclusief analytici, kan wel roepen dat dit een stap achteruit is, maar Feyenoord is en blijft nog steeds een grotere club dan AZ. Een willekeurige Italiaan wilt ook liever AC Milan coachen ipv een Atalanta. Feyenoord blijft Feyenoord. Van namen als Kuyt, van Bommel en Fraser naar Arne Slot is natuurlijk wel een fijn vooruitzicht voor de Feyenoorders volgend seizoen. Maar dan moet er nog wel het één en ander aan het materiaal gesleuteld worden. Zware opgave voor Arnesen.

Lekker ieder jaartje 3 wedstrijden Europees spelen. Doet het best leuk bij AZ maar vervangbaar. Als het waar is zou ik hem per direct vervangen en niet tegen Feijenoord op de bank hebben zitten.

Als hij even had gewacht en wanneer Ten Hag weg was gegaan was hij wellicht wel een kandidaat voor Ajax geweest. Past precies in het profiel omdat hij een kaal hoofd heeft, mist alleen nog een baardje. Daar is het iets stabieler om trainer te zijn denk ik zo. Maar goed alle succes in Rotterdam natuurlijk.

5 december 2020 om 10:43

En als ten Hag bijtekend?

Als je nog niet zo lang geleden bij Cambuur voor de groep stond, dan is dit een begrijpelijke keuze. Maar naar mijn idee is dit wel 1 die jou ook gelijk kan schaden, als je hier mislukt, wat niet gek is met minder materiaal, dan kom je niet zo snel van die stempel af. Anderzijds heb je deze uitstapjes wel nodig om groter te worden. Een paar jaar Az is naar mijn inziens verstandiger maar leuk voor feyenoord, als hij hetzelfde op de mat kan brengen als bij Az, wat uiteraard nog afwachten is. Overigens denk ik niet dat Feyenoord nu hetzelfde spelletje als Az gaat spelen, bij Az zit dit veel dieper, dit begint al in de jeugd en daar spelen ze vanuit een bepaalde filosofie, net als bij Ajax. Bij feyenoord moet meer veranderen willen ze volgens dit patroon gaan voetballen.

"een bron" wist te melden dat het waarschijnlijk al rond is.
Persoonlijk zou ik dit erg jammer vinden en de stap eigenlijk niet te begrijpen.
Feyenoord is dan wel de grotere club, maar daar houd het wel bij op denk ik zomaar.
De mogelijkheden die er bij Az liggen kunnen ze bij Feyenoord alleen maar over dromen momenteel en dan heb ik het over het voetbal, de jeugd en de organisatie.

5 december 2020 om 10:47

'feyenoord is dan wel de grotere club, maar daar houd het wel bij op denk ik zomaar'. Uhm, dat is toch vaak de reden dat spelers of trainer van club A naar club B gaan?

Al zou hij een goede kok zijn, zonder ingrediënten kun je niet koken.

Volgens velen moet Slot dus een top 3 club weigeren. Laat me niet lachen. Niemand zou dat doen in zijn positie.

Ik snap de stap van Slot nog niet echt. Bij AZ heeft hij een elftal dat beter bij zijn spel past, een club die hem minder druk oplegt en een team dat al goed ingespeeld is. Het is natuurlijk waar dat Feyenoord een grotere club is maar als trainer is dat niet zo relevant. Het zou heel knap zijn als hij een goed voetballend elftal weet op te bouwen maar het afbreukrisico is wel echt groot. Bij Feyenoord verwachten ze waarschijnlijk dat het eerste seizoen direct al een succes wordt en ik weet niet hoe realistisch dat is met de spelers die ze nu hebben. Na een paar mindere maanden kan het al voorbij zijn bij wijze van spreken.

Ik ligt echt weer in een deuk om de reacties op dit onderwerp vandaag. Half Voetbalzone verklaart Slot voor gek, zal ook niks te maken hebben met de afgunst richting Feyenoord of zo. Laten we eerlijk zijn, als er in de UK een trainer van Leicester naar Manchester United gaat zien we dat als een promotie. Als er in Duitsland iemand van Leverkusen naar Dortmund gaat ook. In Italie van Bergamo naar Milan, ga zo maar door. Maar hier wordt een trainer die van een subtop club naar een topclub gaat niet begrepen.

Pfff al dat gespeculeerd, we horen het wel als het rond is. Trainer die goed over komt in de media maar ja az is geen Feyenoorder he ! Vraag me af of hij echt deze club mensen beter kan laten functioneren dan advocaat.

Slot zal wel meer weten over die Amerikanen en het nieuwe stadion. Rotterdam is trouwens ook wel de meest Amerikaanse stad van Nederland met die machtige skyline en de historie van de Holland-Amerika-Lijn.

5 december 2020 om 12:00

Daar schiet je wat mee op met die skyline en navelstaarderij op het verleden.
In economisch opzicht is de Regio Rotterdam al tijden voorbijgestreefd door de Regio Zuid/oost Brabant en de Regio Amsterdam.
Dat correleert ook exact met de huidige top-2 van deze eeuw.
Top-3 is al 30-40 jaar nostalgie.

5 december 2020 om 13:50

Dat Feyenoord al 30-40 jaar structureel geen serieuze concurrent is voor Ajax en PSV ben ik met je eens. En dat Zuid-Oost Brabant een grote economische impact heeft ook. Maar het is nou ook weer niet zo dat de regio Rijnmond niks meer voorstelt hè. De problemen bij Feyenoord hebben denk ik vooral andere redenen.

Zo gek is dat toch niet? Met AZ gaat hij toch niet veel meer bereiken dan hij nu doet, terwijl Feyenoord een veel grotere club is, waarmee het nu weliswaar wat minder gaat dan iedereen hoopt, maar waar wel mogelijkheden en vooral ook de uitdaging bestaan om iets nieuws neer te zetten.

Laten we vooral reeel blijven , bij Feyenoord is er zonder geld niets mogelijk en daar lijkt ook geen verandering in te komen. Een nieuwe trainer kan alleen maar diep vallen als hij de resultaten van Dick niet overtreft . Ieder nieuwe seizoen staan de supporters bij het stadion te roepen dat ze weer voor het kampioenschap gaan. Iets wat maar gemiddeld om de 10 jaar gebeurt , de afgelopen 100 jaar 15 keer .dat je zelf vind dat je de beste stadion, de beste supporters hebt , een grote club (op basis van ?,qua prijzen en punten sta je derde in de geschiedenis , in Europa 37e), daar win je geen prijzen mee . Feyenoord heeft in de loop van de jaren goede trainers gehad en altijd was er een andere beter (ajax,psv) .Ik hoop voor Slot dat hij de juiste beslissing heeft genomen en anders hoop ik niet dat hij eindigt als Stam , dat Feyenoord het einde van zijn carriere betekent . Succes met Arne Slot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger162
M. DiemersMiddenvelder151
S. BerghuisAanvaller1510
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller112
L. FerMiddenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

92 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord gaat in ieder geval een doelpunt maken tegen Ajax’

Na de midweekse speelronde, waarin Feyenoord en Ajax geen fout maakten tegen respectievelijk PEC Zwolle (1-0) en FC Twente (1-3), kan het vizier op De Klassieker van aanstaande zondag (16.45 uur)....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren