René van der Gijp: ‘Als ik hem was, ging ik écht niet naar Feyenoord’

Vrijdag, 4 december 2020 om 21:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:09

René van der Gijp raadt het Arne Slot met klem af om AZ voor Feyenoord te verruilen. De oefenmeester van de Alkmaarders is door Feyenoord benaderd om na het seizoen de opvolger van Dick Advocaat te worden en heeft het aanbod momenteel in overweging. Volgens Van der Gijp is een stap van Feyenoord naar AZ momenteel vooral een stap achteruit.

Alleen om financiële redenen zou Van der Gijp een overstap kunnen begrijpen. "Ik snap dat iedereen drie keer per jaar op vakantie wil, maar als ik toch Arne Slot was, en ik werk bij AZ en ik kan naar Feyenoord, dan deed ik dat écht niet", aldus de analist. "Je stapt in een club waar je van tevoren weet dat je nooit aan het verwachtingspatroon kan voldoen. Er is geen geld, je moet het doen met Mark Diemers, met Bryan Linssen, met Naoufal Bannis, met Jordy Wehrmann... Nou, ga er maar aan staan."

Van der Gijp benadrukt dat Slot het in Alkmaar goed voor elkaar heeft. "Hij heeft een hartstikke leuke ploeg bij AZ, en er is nog geld ook daar!", zegt de oud-rechtsbuiten. Ook Johan Derksen raadt het Slot af om naar Feyenoord te verkassen. "Wat er gaat gebeuren: Dick Advocaat heeft het optimale uit die groep geperst. Wie Frank Arnesen (de technisch directeur, red.) ook voor deze groep zet als opvolger, het wordt minder."

Het is volgens Derksen zelfs onzeker of Advocaat het seizoen wel afmaakt. "Ik sluit niet uit dat hij eerder stopt. Dick houdt nu zijn mond, maar zijn lichaamstaal verraadt dat hij heel ontevreden is." Van der Gijp voegt toe dat er thuis tegen Heracles Almelo een cruciale wedstrijd voor Feyenoord aankomt. "Ik meen het uit de grond van mijn hart: zondag is voor Feyenoord cruciaal. Als ze zondag niet doorkomen, spelen gelijk of verliezen, gaat het seizoen uit als een nachtkaars. Dan ga je donderdag ook verliezen (uit bij Wolfsberger AC in de Europa League, red.)."

Tot slot komt Van der Gijp terug op de kansloze nederlaag die Feyenoord donderdag in de Europa League leed tegen Dinamo Zagreb (0-2). "Als je dan na afloop tegen die trainer van Dinamo Zagreb zegt: 'Je hoeft geen transfersom te betalen, pak er maar twee van Feyenoord.' Die hoeft hij niet", aldus Van der Gijp.


Poll

Raad je Arne Slot een overgang naar Feyenoord aan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door otterreelick)

En daarom is Feyenoord een veel grotere club. Al die commotie om deze mogelijke overstap. Geen haan die er naar kraaide toen Slot naar AZ ging.

4 december 2020 om 21:44

Natuurlijk was er geen haan die er naar kraaide, er was tenslotte nauwelijks iemand die van de assistent trainer van SC Cambuur had gehoord.

4 december 2020 om 21:46

Hij heeft hiervoor gewoon jaren verdienstelijk in de Eredivisie gespeeld. Als je een beetje voetbal volgt dan had je zijn naam wel geweten.

4 december 2020 om 21:47

En dat bedoel ik. AZ kan zo'n trainer halen, Feyenoord nooit. In alles een veel grotere club, hoewel AZ het geweldig doet

4 december 2020 om 21:58

Het kan aan mij liggen maar de voetballer Slot die kende ik nauwelijks en ik denk dat ik lang niet de enige ben. Slot heeft gevoetbald bij PEC Zwolle/ FC Zwolle, NAC en Sparta waarvan het leeuwendeel in de eerste divisie en zijn laatste wedstrijd was in 2013 dus zo verwonderlijk is het niet dat hij uit mijn geheugen was verdwenen. Daarnaast ken ik vrijwel geen enkele assistent trainer omdat dat soort details totaal niet interessant voor mij zijn. Vind het uitermate knap dat jij dat wel allemaal wist, Chapeau

4 december 2020 om 22:02

Naja ben het grootte deels met je eens. “Maar feyenoord kan nooit zon trainer halen.” Waarom vinden vrij veel mensen jonk dan een goeie optie? Is toch een beetje hetzelfde?

4 december 2020 om 22:05

@ Aad, AZ heeft hem gehaald als assistent trainer en stelde hem een baan als hoofdtrainer in het vooruitzicht maar dan moest hij het natuurlijk wel goed doen. Ik Heb je al eerder gelijk gegeven dat Feyenoord in alles een grotere club is maar ik zie geen enkele reden waarom Feyenoord dat niet zou kunnen doen. Het feit dat Feyenoord vele malen groter is heeft daar natuurlijk geen fluit mee te maken.

5 december 2020 om 11:03

@goat: Appels met peren. Jonk presteert bovenmaats met Volendam als hoofdtrainer en heeft natuurlijk naam gemaakt als speler

4 december 2020 om 21:47

Maar het probleem is nu ook juist dat Feyenoord een veel grotere club is. Met meer druk, een hoger verwachtingspatroon. Terwijl ze materiaal hebben voor plek 4/5/6 in Nederland, zeker als er een paar wegvallen. Stel dat Berghuis voor een appel en ei weggaat deze zomer. Dan heb je alleen Senesi waar je nog wat geld aan kan verdienen. En wat moet je daar dan van gaan maken als trainer? Als hij daar lekker vijf of zes jaar aan iets mag bouwen en Feyenoord gaat volle bak inzetten op de jeugd, zelfs als dat betekent dat ze hooguit voor plek 4/5 kunnen gaan de komende jaren: altijd doen als Slot zijnde. Maar bij een club waar het verwachtingspatroon onbedoeld soms zo hoog is, heb je die garantie niet dat je echt aan iets kan bouwen. Bij AZ heb je nu veel meer mogelijkheden. Dan zou ik als Slot zijnde eerder wachten tot er een vacature bij PSV of Ajax komt.

4 december 2020 om 22:07

Maar is dat wel echt zo? Wanneer heeft AZ voor het laatst meer dan 4 miljoen euro aan een speler gespendeerd? Feyenoord mag dan lang niet op volle toeren draaien, maar het heeft eigenlijk structureel meer te besteden dan AZ. Verder: Feyenoord is momenteel nog zoekende en haalt daardoor veel te weinig rendement uit het achterland. AZ daarentegen draait op volle toeren en zoveel meer zit er niet in op de korte termijn. AZ is momenteel afhankelijk van de misstanden bij Ajax, PSV of Feyenoord. Ajax en PSV lopen al veel te ver voor en het is een kwestie van tijd dat het bij Feyenoord weer wat beter gaat. Daarbij kan het bij AZ eigenlijk alleen maar slechter gaan onder de huidige omstandigheden. AZ zal flink moeten groeien in begroting en achterland (zo'n beetje 50 procent) en dat financiele verschil moet je elk jaar weer ergens weg kunnen halen.

4 december 2020 om 22:30

@Sirius AZ heeft een goede jeugdopleiding en rendeert inderdaad mede door spelers die bij de grote clubs afvallen. Maar als je nu kijkt naar het materiaal, de potentie in het elftal en wat er in potentie binnenkomt: ik denk dat in alle gevallen AZ aan de goede kant van de streep staat. Er komt zelfs nog talentvolle jeugd aan daar. Dus in de komende twee a drie jaar zie ik AZ misschien wel eens tussen de vijf of tien miljoen voor een speler gaan betalen. Bij Feyenoord zal ooit (ik neem aan komende zomer) Berghuis vertrekken. Dan moet je je volledige aanval opnieuw opbouwen, want je hebt daar dan 0 creativiteit en weinig kwaliteit rondlopen. Je moet dan een klapper of twee halen met Senesi en Bijlow/Haps om een paar goede spelers te kunnen halen. Maar ik zie het de komende paar jaar eerder slechter gaan met Feyenoord dan dat ze ineens de top bestormen. En dus: als Slot die tijd en ruimte krijgt om iets op te bouwen, vanuit de jeugd, stap er vooral in. Maar anders denk ik dat je beter bij dit AZ kan blijven, dat wellicht nog een keer kan stunten met een kampioenschap of mooie run in Europa. Dan dat je naar Feyenoord gaat, zomaar met wat pech twee seizoenen op rij weinig presteert en dan het veld moet ruimen voor een Kuyt o.i.d. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke afweging: ga je voor de zekerheid en flow van AZ of voor de potentie van Feyenoord, ook al duurt het wellicht nog twee of drie jaar voordat zij iets kunnen betekenen.

4 december 2020 om 22:38

Maar dan nu de vraag: Hoeveel potentie zit er in deze selectie dan? Is er uberhaupt iemand die precies weet waar jongens als Stengs en Boadu staan? Is er iemand die weet waar de aanstormende jeugd van AZ staat? Dat soort aspecten zijn altijd zeer relatief en erg veranderlijk. Bovendien moeten we ook niet vergeten dat een gehavend Feyenoord momenteel gewoon boven AZ staat. Het is gewoon de interpretatie die een bepaald beeld schetst. Feyenoord heeft een verwachtingspatroon, AZ heeft die met alle respect niet echt. Feyenoord is 3 punten verwijderd van plaats 2 en het gaat vooral over wat er allemaal mis is, terwijl AZ een valse start kent, terug te vinden is op plaats 7 (wel met een wedstrijd tegoed) en niemand die er ook maar naar kraait. Ik heb zelf met eigen ogen gezien hoe moeilijk het is om echt structureel te concurreren met een club als Feyenoord. Kijk naar FC Twente. Dit is geen persoonlijke aanval (vooral een algemene reactie), maar ik vind het naief om te denken dat AZ gewoon zo door kan gaan als nu en geen risico's hoeft te nemen. Ik denk dat we allebei de inschatting wel kunnen maken hoeveel er nodig is voor AZ om richting een begroting van zo'n 40 miljoen euro te gaan. Dat betekent 14,5-15 miljoen euro extra, elk jaar weer.

4 december 2020 om 22:51

Dat is altijd lastig inderdaad. Maar waar we ons op kunnen baseren: Wijndal die een uistekende indruk maakte bij Oranje, evenals Boadu (1 potje weliswaar) en Stengs. Ook Koopmeiners een talentvolle jongen. En deze gasten doen het nu in de Europa League alleraardigst. Een Dani de Wit die nooit een hoogvlieger zal worden, maar nog erg jong is en als hij er een seizoen 10 tot 15 inschiet, gaat hij ook voor een miljoen of acht weg. Karlsson vind ik een heel talentvolle speler. Taabouni die bij de jeugdelftallen van Oranje vaak een van de betere is. En dat AZ ondermaats presteert staat buiten kijf, maar is inherent aan het feit dat je met erg jonge en daardoor wisselvallige spelers speelt. Ik denk dat probleem bij Feyenoord is dat jongens als Kocku, Geertruida en Sinisterra talentvol zijn, maar in mijn optiek - en in die van velen denk ik - niet zo talentvol als de grote talenten van AZ. Daarnaast heb je bij AZ mensen als Svensson en Midtjo lopen die nog geld opleveren als ze vertrekken, waar ik me afvraag hoeveel een Toornstra en Diemers waard zijn. Het is misschien nit picking, maar ik denk dat dat sentiment meespeelt: de spelers die AZ scout en haalt, dat is allemaal logisch. Bij Feyenoord was dat jarenlang niet het geval. En dat Feyenoord er relatief goed voor staat is natuurlijk hoofdzakelijk te danken aan Berghuis.

5 december 2020 om 07:50

Sirius. Heel sterk onderbouwd en ben het helemaal met je eens. Az doet het geweldig en verdient echt de krediets voor wat ze met hun mogelijkheden bereiken maar ervanuit gaan dat ze even Feyenoord uit de top 3 stoten is wel erg optimistisch. De scouting van Az is wel echt buitenklasse. Die Karlsson bijvoorbeeld is echt weer een pareltje.

4 december 2020 om 21:47

Logisch, waarom zou je commotie maken als de assistent trainer van Cambuur naar AZ gaat om daar assistenttrainer te worden? Snap het wel hoor, als Feijenoordsupporter wil je natuurlijk dat ze structureel bij de top horen maar de afgelopen jaren zijn AZ en Feijenoord gewoon gelijkwaardig. Natuurlijk is er dan commotie als een trainer naar een concurrent kan overstappen...

4 december 2020 om 23:37

Natuurlijk is Feyenoord een veel grotere club maar op korte termijn lopen ze ver achter op az

5 december 2020 om 09:40

Op korte termijn staan ze 4e en Az 7e.

5 december 2020 om 09:59

Ze had het gisteren bij VI over dat Feyenoord op een kantelpunt staat dit weekend en dat denk ik ook, ik vrees puntverlies voor Feyenoord en dan heeft AZ alweer evenveel of minder verliespunten dan de Rotterdammers. En dan is de magie van Advocaat uitgewerkt

5 december 2020 om 02:05

De eerste prijs is binnen voor Feyenoord dit seizoen. De groter dan AZ award. Nu nog de groter dan Excelsior award en de dubbel is binnen.

ik denk ook dat het lastig wordt voor Slot. ik zie nu alweer dat mensen spectaculair aanvallend voetbal verwachten maar ik zou niet weten hoe als ik naar de selectie kijk. zoveel voetballend vermogen en creativiteit zit er niet in dus ik hoop voor Slot dat iig de resultaten goed zullen zijn zoals nu onder Advocaat en eerder onder Gio

4 december 2020 om 21:46

Twee andere spelers en je kunt opeens wel aanvallen. Senesi is top voor aanvallend spel, Haps ook, Geertruida in t centrum. Kokcu en fer prima op t middenveld. Je hoeft niet 11 nieuwe spelers te kopen, en bovendien begrijpt iedereen dat t niet ineens geweldig zal gaan.

4 december 2020 om 21:50

maar de creativiteit moet voorin en op de 10 positie zitten. Kokcu wordt steeds neergezet als een creatieve speler maar hoeveel beslissende steekpasses geeft hij nou in een wedstrijd? van Geertruida en Fer hoef je ook niet te verwachten dat ze voorin het spel gaan bepalen. alles moet van Berghuis afkomen. wil je creatieve spelers kopen dan ben je aardig wat geld kwijt want die kosten minimaal 10 plus miljoen en of Feyenoord zoveel kan aftikken daar heb ik mijn twijfels bij. kijk naar een Ajax waar Tadic, Neres en Anthony voorin lopen en Kudus normaliter op je middenveld speelt. dat zijn 4 creatieve spelers, daarom kunnen ze aanvallend dominant voetbal spelen. alleen een Tadic was niet genoeg geweest voor dat type spel

4 december 2020 om 22:01

@Japie en zelfs bij Ajax merk je dat het gemis van Ziyech enorm is. Die zette iedere wedstrijd gewoon minstens drie keer iemand voor de keeper. En ik vrees wel een beetje voor Feyenoord als Berghuis vertrekt. Vanwege zijn leeftijd e.d. zal hij hooguit een miljoen of 10 opleveren. Scoort ie op het EK misschien 15 miljoen. Daar kun je als Feyenoord zijnde niet gek veel mee. Terwijl hij zo bepalend is voor Feyenoord. Als Berghuis goed speelt, speelt Feyenoord goed. Wat hou je over als Berghuis vertrekt? Treurig weinig eigenlijk. Vandaar ook dat ik er als Slot zijnde niet zou instappen. De komende paar jaar kan het zomaar in elkaar donderen voordat je weer wat kan betekenen (aangezien Feyenoord nu wel vol wil inzetten op jeugd)

4 december 2020 om 22:01

Maar hoe groot is de kans dat Senesi en Berghuis komend seizoen nog bij Feyenoord spelen? Je 2 beste spelers. Dan moet je niet 2, maar 4 échte versterkingen halen.

4 december 2020 om 22:10

@martijnr12 helemaal mee eens! Gravenberch, Tadic, Neres, Anthony en Kudus zijn allemaal creatieve spelers en Ajax mist idd zelfs een Ziyech. hoe wil Slot dat dan wel voor elkaar krijgen met de huidige selectie van Feyenoord? Berghuis is idd de enige creatieve speler, die moet je ten koste van alles zien te behouden want voor een gelijkwaardige speler betaal je zo 15 miljoen

4 december 2020 om 22:11

@messibazoer klopt en daarom denk ik dat het een lastig verhaal wordt voor Slot als er daadwerkelijk aanvallend dominant voetbal van hem verwacht wordt. dat wordt het al als Berghuis en Senesi wel blijven

4 december 2020 om 22:11

@japie_krekel - FC Twente kan het zelfs met min-20+ miljoen en een spelersbudget van misschien iets meer dan 5 miljoen euro. Het is vooral de vraag of Arnesen weet hoe hij een selectie moet samenstellen die Feyenoord in staat acht aanvallend voetbal te spelen.

4 december 2020 om 22:21

FC Twente kan dat omdat daar niet van verwacht wordt dat hun het merendeel van hun wedstrijden winnen. van Feyenoord wordt dat wel verwacht en dan is dat meteen heel anders. kijk naar een Ajax en wat de creatieve spelers waarmee je een Eredivisie domineert hebben gekost. Tadic (12 miljoen), Kudus (9 miljoen), Ziyech (11 miljoen), Neres (12 miljoen) en Anthony (15 miljoen). waar gaat Feyenoord dat geld vandaan halen voor twee of drie van die spelers?

4 december 2020 om 22:32

Dat is wel heel gemakkelijk. PSV haalde Malen weg bij Arsenal voor een paar miljoen, Ajax haalde Eriksen weg uit Denemarken voor een paar miljoen en De Jong voor een miljoen euro en een percentage bij nota bene Willem II Ajax geeft die bedragen uit omdat ze het kunnen. Feyenoord zal een stuk creatiever moeten zijn. We hebben het hier niet over een technisch apparaat van Sparta waarbij scouts en technisch bestuur het moeten doen met een modaal loon. Verder moet je niet vergeten dat FC Twente in een veel benauwdere situatie zit dan Feyenoord. FC Twente kan niet zomaar besluiten om dit of dat te doen. Gaat het fout, staat de club in brand en kun je de boel opdoeken.

4 december 2020 om 22:40

dat kan maar Arnesen haalde de creatievelingen Diemers en Texeira in huis die niet het niveau hebben om op het niveau van Feyenoord ook creatief het verschil te maken. we kunnen wel een Eriksen misschien vinden die dan op zijn 16e wordt gehaald maar dan moet Slot dus twee of drie jaar gaan wachten voordat hij Feyenoord eindelijk aanvallend kan laten spelen. misschien heeft Twente idd ook een betere scouting maar ik denk dat een Diemers en Texeira daar wel belangrijke spelers waren geweest. Feyenoord moet echter twee niveautjes hoger vissen om de verwachtingen waar te maken en dan kost dat je flink wat geld. of je moet een hele goede scouting hebben zitten maar een hele goede scouting kost ook flink wat geld

5 december 2020 om 00:41

De Jong werd voor een symbolisch bedrag van 1 euro bij Willem II weggehaald!

5 december 2020 om 01:09

@alkatorian dat is zo maar als wij iemand gratis weg halen is het geen Frenkie maar een Linssen

4 december 2020 om 22:32

Mensen snappen niet hoe Az werkt. Az werkt al jaren vanuit de jeugd op een bepaalde manier. Ontwikkelen, vertrouwen geven en een bepaalde voetbalvisie. Die jeugdspelers ontwikkelen zich nog sneller nadat ze met jong Az in de Kkd spelen en daar plukt Slot met Az 1 de vruchten van. Bij Feyenoord is dat totaal anders. Totaal geen gezonde visie en werkwijze. Dan kunnen ze Slot leuk een toekomst project voorachotelen maar als je meteen niet presteert mag je na een periode meteen je biezen pakken. En bedoel je werd met Az vorig seizoen bijna kampioen, tegen een groots Ajax. Hoezo wil je dan naar Feyenoord. Zou ik niet snappen zoals Gijp dat ook aangeeft.

5 december 2020 om 01:36

Tegen een groots Ajax? Dat is wel erg overdreven. Ze waren twee sterkhouders kwijtgeraakt, waren verdedigend wankel en wisten niet te overwinteren in de Champions League in een toch niet vreselijk zware poule. Het Ajax van vorig seizoen was natuurlijk niet slecht, maar ook zeker niet groots. Zo fantastisch is het niet om na 25 speelronden 2 keer gelijk te spelen en 5 keer te verliezen als koploper van de Eredivisie. AZ kan dan al jaren vanuit de jeugd werken, maar talenten als Stengs en Boadu lopen er niet altijd rond. Die gaan ook tegen mindere generaties aanlopen en ook AZ gaat eens tegenslagen krijgen. Je denkt toch niet serieus dat AZ over een lange termijn zo competitief kan blijven als je naar de begroting en de omvang van de club kijkt? Vergeleken met een Feyenoord heeft die club ook nauwelijks een verwachtingspatroon. Ze hebben een valse start en niemand die er naar kraait. Sterker nog, iedereen is nog steeds erg positief. Een gehavend Feyenoord daarentegen staat 5 punten voor (wel een wedstrijd meer gespeeld) en er is nauwelijks iets positiefs te lezen. Dat alleen al laat zien hoeveel groter Feyenoord is dan AZ in bijna alles.

5 december 2020 om 02:34

Bijlow komt terug, Haps komt over een aantal maanden terug, Fer komt terug, Kokcu moet z’n vorm nog vinden, Sinisterra komt terug. Wanneer je dan ook nog eens Berghuis en Senesi verkoopt voor zo’n 30/40 miljoen in totaal, kan je daar wel wat mee natuurlijk. Op papier staat het niet slecht, alleen de uitvoering + fitheid moet meezitten. Denk dat Slot het aankan en ook veel met de jeugd zou spelen, Hendriks, Wehrmann, Bouchataoui en Azarkan zullen misschien wel kansen krijgen, wie weet wat er uitgehaald wordt dan.

Je kan ook spelers als Bijlow, Haps, Senesi, Kokcu, Fer en Berghuis benoemen René. Dan verandert de zaak al.

4 december 2020 om 21:48

Wat verandert er dan precies? Het is ook nog maar zeer de vraag of Senesi, Kokcu en Berghuis er dan nog zijn. Haps zit de helft van de tijd in de ziekenboeg en van Fer is het beste er al een tijdje af.

4 december 2020 om 22:02

Maar dat geldt toch ook voor AZ? Het is maar afwachten hoelang Midtsjo, Stengs en Boadu er nog zitten. Laten we ook niet doen alsof AZ op elke positie een geweldige speler heeft lopen. Die hebben ook zo hun zwakke punten. Op de korte termijn kan AZ concurreren, op de lange termijn ziet het er gewoon een stuk minder goed uit. AZ is afhankelijk van de stand van zaken bij Feyenoord, want AZ heeft zo even ook niet iets achter de hand waardoor ze ineens 1 keer zo groot kunnen worden in omvang. Uiteindelijk gaat dat verschil ze een keer weer opbreken.

4 december 2020 om 22:58

Wat verandert er dan? Uhm nou, dat je dus toch ook wat betere spelers in je selectie hebt zitten dan Diemers of Linssen?

4 december 2020 om 23:44

@ Srius, ik heb het toch niet over AZ of wel?

4 december 2020 om 23:47

Klopt acmilan maar de vraag blijft staan. de spelers die straks overblijven is, op Bijlow na, nou niet bepaald iets waar je de show mee steelt.

5 december 2020 om 01:40

Fer is juist weer herboren en de meest stabiele speler op het middenveld waarin Feyenoord enorm veel wedstrijden ongeslagen was.

4 december 2020 om 21:51

Bijlow, Haps, Fer en Senesi gaan toch niet het aanvallende spel bepalen? die spelers moeten voorin lopen en op de 10 positie

4 december 2020 om 22:21

Japie, kijk wat er bij AZ achterin loopt. Vlaar, Leeuwin, Hatzidiakos, Letschert. Daarmee lukt het Slot. Dan zal het met Senesi en Geertruida ook wel lukken hoor. Of een opvolger van Senesi

4 december 2020 om 22:26

maar dat is juist mijn punt. achterin is niet de belangrijkste linie want die gaan het spel niet verdelen en bepalen, een mannetje uitkappen op techniek of aanvallers vrij voor de goal zetten met steekpasses. die spelers moeten voorin lopen zoals bij PSV met creatieve spelers als Gotze, Gakpo, Madueke of een Ihatteren b.v. of bij Ajax met een Kudus, Gravenberch, Tadic, Anthony of Neres. die spelers bepalen voornamelijk of je aanvallend dominant voetbal kan spelen en hoeveel creatieve spelers met die kwaliteit hebben wij? alleen Berghuis

4 december 2020 om 23:00

Dan verschillen wij daarin gewoon van mening Japie Voor mij is de achterste linie namelijk het belangrijkst. Je hebt wel gelijk dat de andere clubs veel meer van dat soort creatieve spelers hebben. Toch denk ik dat mijn al één zo'n speler erbij het er een stuk beter uitziet. Is Antonucci in potentie niet zo'n speler?

4 december 2020 om 23:12

@japie, inderdaad tenzij je Ramos of Dani Alves daar hebt lopen gaat je verdediging het aanvallende spel niet bepalen. de verdediging kan uiteraard leuk meedoen maar bepalend?

4 december 2020 om 23:48

@acmilan2019 maar al kan je verdediging met veel ruimte in hun rug spelen, als je voorin niet 3 of 4 spelers hebt die aanvallend en creatief het verschil kunnen maken dan ga je nog steeds geen aanvallend dominant voetbal kunnen spelen

4 december 2020 om 23:49

@primetime mee eens! de verdediging kan een bijdrage leveren aan aanvallend spel maar bij lange na niet de bijdrage van een creatieve nummer 10 en creatieve aanvallers

5 december 2020 om 00:16

Berghuis speelt toch ook als een natte krant!? Ook nog eens erg weinig snelheid...

5 december 2020 om 00:34

klopt maar dat is juist het probleem. als onze enige creatieve speler van het vereiste niveau niet draait dan blijft er niks meer over van dit Feyenoord

4 december 2020 om 22:21

Acmilan2019. Precies Gijp en Derksen pakken graag altijd alles aan om leuk en overdrevene te doen. Niets is zo veranderlijk als die twee. Wehrmann viel laatst goed in dan hoor je hem niet, in de basis was het ongelukkige wedstrijd en hij kan er gelijk niks van. Weet ook nog goed dat ze ze over Gravenberch praten en nu is hij allergrootste talent van NL. Maar terug naar de zogenaamde discussie. Tuurlijk is Feyenoord in alles een grotere club dan AZ, die gaan komende jaren ook echt aan alles bouwen.

4 december 2020 om 22:56

Tuurlijk zijn er twee kanten. Maar als je alleen maar de negatieve kant gaat belichten (wat ook de laatste tijd gebeurt), dan krijg je toch echt wel een heel verkeerd over Feyenoord. Wat ik nu de laatste tijd hoor, moet ik geloven dat Feyenoord normaal gesproken een degradatiekandidaat zou zijn ofzo zonder Advocaat.

Hij heeft wel een punt. Bij AZ heb je er een paar die straks voor hoofdprijzen verkocht worden. Stengs, Boadu en noem ze allemaal maar op. Dan zijn er wel weer mogelijkheden om een selectie samen te stellen. Bij Feyenoord zie ik alleen Senesi serieus iets opbrengen. Voor de rest is bijna niemand iets waard.

4 december 2020 om 21:58

Maar wat is de hoofdprijs? Bovendien: Je kunt niet enkel gokken op de jeugdopleiding. Het is onmogelijk om telkens gouden generaties op te leiden. Ook moet je maar afwachten wat je voor Stengs en Boadu ontvangt. AZ moet het niet van het rendement van het stadion hebben met een capaciteit van slechts 17.023 en qua prestaties in Europa presteren ze als een typische Nederlandse subtopper. AZ is momenteel afhankelijk van de transfersommen, maar dat hou je niet eeuwig zo vol. Bovendien is de begroting van AZ normaliter(!) niet eens de helft van dat van Feyenoord. AZ moet dus structureel 25 miljoen euro extra omzetten om op dat vlak te kunnen concurreren met Feyenoord. Als je het gewoon bekijkt zoals de situatie nu is: AZ zal dit jaar in jaar uit vol moeten houden en Feyenoord zal jaar in jaar uit zo slecht moeten draaien. Dat is gewoon totaal niet realistisch. Totdat AZ het gouden ei vindt (zeer onwaarschijnlijk) is het gewoon afwachten tot Feyenoord het lek boven heeft. Ik denk niet dat er nog meer in het vat zit voor dit AZ. Beter dan het op dit moment gaat kan het haast niet meer onder de huidige omstandigheden.

4 december 2020 om 22:12

Je praat wel op de heel lange termijn, momenteel is AZ een club met goede talenten waarbij het stadion wordt uitgebreid. Natuurlijk is Feyenoord een club met meer mogelijkheden, maar het is al jaren niet geweldig. En het is ook niet dat het de afgelopen jaren beter lijkt te gaan. Als Feyenoord nu gaat investeren in jeugd en stadion bijvoorbeeld, dan plukken ze daar niet direct te vruchten van. Dus je kan je afvragen hoeveel Slot daar dan van mee gaat maken, er van uit gaande dat hij daar ook geen vijf jaar zal blijven. Overigens, wat is de hoofdprijs? Nou, meer geld dan Til en Jahanbakhsh? Dat moet wel lukken toch?

4 december 2020 om 22:22

@Sirius je hebt op zich wel goede punten. Maar je gaat er van dat bij Feyenoord het lek boven komt. Maar waar baseer je dat op? Het is niet iets van de afgelopen jaren dat het slecht loopt bij Feyenoord. Zo gaat het al 20 jaar. Feyenoord heeft de meeste en trouwste supporters, Rotterdam is een van de grootste havens van Europa, je hebt een mooie jeugd. Op papier zou feyenoord helemaal niet zo ver achter moeten staan op Ajax en psv. Maar toch zit er structureel iets niet goed bij de club. Dus ik ben er niet van overtuigd dat het bij Fey alleen maar beter word en bij AZ alleen maar slechter.

4 december 2020 om 22:24

Iedere jeugdopleiding heeft een aantal uitstekende talenten. Het grote probleem bij clubs is vaak het lef om ze de kansen te geven en het herkennen ervan. Ik ben ervan overtuigd dat er echt wel een paar jongens rondlopen die mee kunnen met dit Feyenoord. Echter weet je dat pas als je ze de kans geeft en daar zitten risico's aan vast. Bovendien vergeet je naar mijn mening iets: Het is niet Feyenoord die moet groeien ten opzichte van AZ. Feyenoord moet alleen goed beleid gaan voeren. Het is AZ die moet groeien ten opzichte van Feyenoord. Sterker nog, als beide ploegen in percentages evenveel rendement halen uit het achterland, moet AZ met zo'n beetje 100 procent stijgen. Dat verschil is veel te groot om er zomaar vanuit te gaan dat dit zo blijft de komende jaren. Feyenoord heeft maar 1 keer zo'n moment nodig als FC Twente afgelopen zomer had waarin de puzzelstukjes even in elkaar vallen. Daar is echt geen wonder voor nodig. Zo heel veel meer zit er naar mijn mening niet in dit AZ, terwijl Feyenoord niet zoveel minder meer kan draaien als nu. Realistisch gezien is AZ te klein om dit vol te houden. Onder normale omstandigheden kan AZ niet eens concurreren met FC Twente qua achterland, laat staan Feyenoord, PSV en Ajax.

4 december 2020 om 23:26

Een naïeve gedachte...hoogmoed komt voor de val....ooh sorry F'nrd is al van haar voetstuk gevallen. F'nrd is te log om snel te veranderen. En een grotere begroting zegt niets over het te besteden bedrag aan mogelijke versterkingen.

5 december 2020 om 00:02

@othoved89. Feyenoord is al jaren niet geweldig. Klopt ze hadden vaker kampioen kunnen worden, maar als jij twee clubs in NL kan noemen die de laatste jaren meer prijzen hebben gewonnen vind ik het knap. Mensen doen opeens alsof Feyenoord in een soort onuitputbaar dal zit qua sportieve resultaten, maar noem mij naast Ajax een NL club die de laatste 5 jaar zo steady heeft gepresteerd. @rick101. Je doet net alsof er ten opzichte van 10 jaar geleden niets is veranderd. Om je geheugen op te frissen, 10 jaar geleden was Feyenoord op sterven na dood. Geen sportief perspectief, geen financieel perspectief, continu rond de 10e plek in de Eredivisie. Momenteel is Feyenoord vrij steady nummer 2, 3 of 4 in de Eredivisie achter Ajax, maar laatste paar jaren flink wat prijzen gewonnen. De situatie stellen alsof er niks is veranderd in 40 jaar tijd is compleet absurd en stompzinnig.

4 december 2020 om 22:35

Vind je dat hij een punt heef.? Ik vind het populistisch, simpel schreeuwen. Ze zouden zich bij VI eens moeten verdiepen wat er achter zit, maar daar zijn ze niet zo van. Ze rijden naar de studio en beginnen hun riedeltje "kantinepraat" af te ratelen. Nadenken of research is net ff te veel moeite

Gijp wordt echt een betweter met nare trekjes. Niks oprecht. Niks spontaan. Vooringenomen.

4 december 2020 om 21:57

Gijp had groot gelijk. Alles wat hij zei was ij volledig mee eens

4 december 2020 om 21:59

En hoe zie je dat voor je dan? Denk je serieus dat Feyenoord zo slecht blijft draaien en AZ zo goed? Hierboven ga ik er inhoudelijk op in.

4 december 2020 om 22:03

Bij AZ lijkt het altijd wat soepeler en rustiger te lopen. Bij Feyenoord lijkt niet allemaal zo lekker te gaan. AZ heeft ook de spelers om aantrekkelijker te voetballen. Bij Feyenoord is er inderdaad meer druk. Maar mensen zeggen dat dit goed is. Kijk, stel dat hij naar Feyenoord gaat en het lukt ff niet. Krijg je gelijk gedoe. En als je dan bij Feyenoord ontslagen wordt of ondermaats presteert, waar ga je dan naar toe? Middenmotor eredivisie?

4 december 2020 om 22:16

Dat is het risico. Maar goed, grote Europese clubs komen ook niet ineens uit bij de coach van AZ. Hier in Nederland mag AZ dan een grote naam hebben, maar in het buitenland hebben de meeste mensen nog nooit van AZ gehoord. Die kennen vooral Ajax, PSV en Feyenoord. Het zou niet zomaar moeten, maar zoiets heeft toch invloed. Bovendien is Slot ook bij AZ 1 slecht seizoen verwijderd van dezelfde situatie. Mensen vergeten in de voetballerij snel wat je goed hebt gedaan als het eenmaal niet lekker gaat.

4 december 2020 om 22:17

Ja nr. 11, dat is druk. Als hij nooit een uitdaging aan wil gaan en geen risico neemt, kan hij wellicht zijn hele leven bij AZ blijven. Denk niet dat hij dat wil. Als hij bij Feyenoord presteert, zegt dat meer

4 december 2020 om 23:22

Als buitenlandse clubs zien dat een 'nietszeggende clubje als AZ' zo goed speelt in Europa en ver komt in Europa, dan is dat toch heel goed van de coach? Je kan het ook omdraaien

4 december 2020 om 23:37

Ik denk ook dat AZ in Europa niet echt bekend is na de overwinning op Napoli en het gelijke spel tegen real sociedad. Maar Slot hoeft echt niet meteen een topclub in het buitenland. Er zijn genoeg subtoppers in aantrekkelijke voetballanden

5 december 2020 om 01:41

@fantje - Nou ja, jouw clubvoorkeur is na twee reacties al zo overduidelijk dat ik niet eens hoefde te kijken. Kom op zeg, denk je dat Europa anders wordt omdat AZ even verrast? De gemiddelde voetballiefhebber kent de kampioen in Denemarken of Noorwegen niet eens en jij denkt dat ze in Engeland of Duitsland met grote ogen staan te kijken wat AZ in de Europa League presteert? Prima hoor, maar daar trap ik in ieder geval niet in.

5 december 2020 om 01:44

@nr.11 - Als ze zo fenomenaal zouden spelen wel ja. Tegen Sociedad speelden ze voor de eerste keer goed. Zo'n wedstrijd als tegen Napoli kun je 100 keer spelen en je wint 'm hooguit die ene keer. Als AZ in die wedstrijd met 4-1 van de mat was getikt, zou niemand er vraagtekens bij zetten. Het was namelijk een wonder dat het 1-0 bleef. Het was geweldig dat ze 'm over de streep trokken, maar laten we wel realistisch blijven...

5 december 2020 om 02:50

laten wij maar eerst eens een keer niet verliezen van een Zagreb of Wolfsberger voordat we kritiek gaan hebben op een club die iig punten pakt tegen veel serieuzere tegenstanders als een Sociedad en Napoli. als Feyenoord weer aanvallend goed voetbal wil spelen moet Arnesen hoger mikken als een Conteh, Linssen, Texeira en Diemers

Voor de Feyenoord supporters die denken dat Feyenoord veel beter is dan AZ, doet AZ het enorm goed in Europa voor 'hun doen' in vergelijking met het 'grote Feyenoord'.

4 december 2020 om 22:14

En toch 5 punten achter op een gehavend Feyenoord...

4 december 2020 om 22:30

@repuiztav, vind dat nu ook wel simpel gezegd hoor. Aan het eind van het vorig seizoen stond AZ ook boven Feyenoord. Aan het begin van dit seizoen hebben ze gewoon een beetje pech gehad met die gelijke spelen, totaal onnodig. Maar als ik zie hoe AZ speelt tegenover hoe Feyenoord speelt dan kan er toch wel gewoon geconcludeerd worden dat AZ verder is? AZ krijgt kans op kans tegen Napoli en Sociedad terwijl Feyenoord in 90 minuten 2 keer op goal heeft geschoten tegen Dinamo Zagreb. Ik ben het hier ook gewoon eens met René hoor, je gaat naar een topclub met veel spelers van niveau FC Utrecht en velen doen alsof Slot van die spelers opeens Nederlandse en Europese toppers kan maken. Pijnlijk ook nog dat Linssen en Diemers gewoon nog 3 jaar vast liggen. Het gaat echt 2/3 jaar kosten voordat ze een aanvallend ingesteld team kunnen samenstellen, maar de vraag is of Slot die tijd krijgt. Lijkt me aannemelijk dat het gemor onder Feyenoord fans gaat toenemen als blijkt dat het aanvallende voetbal niet werkt en je zo misschien een keer 7e staat.

4 december 2020 om 22:37

Ik zal je eerlijk zeggen. Als men ziet dat er goed gevoetbald wordt, jeugd goed gebruikt wordt en er potentie in de ploeg zit. Zou iedere Feyenoorder dat verkiezen boven een 3e plek. Dan maar een keer 5e of 6e. En ik weet dat ik niet de enige Feyenoorder ben die er zo in staat

4 december 2020 om 22:40

Bovendien ben ik het met je eens dat AZ veel beter speelt hoor. Maar dat doen momenteel wel meer clubs in de Eredivisie.

4 december 2020 om 22:47

Haha ja klopt, maar er zal wel flink aan de stoelpoten gezaagd worden als Feyenoord als 6e eindigt. Ben benieuwd hoe er dan wordt omgegaan met de druk van buiten

5 december 2020 om 01:41

AZ heeft een beetje pech gehad, waar Feyenoord het hele seizoen al tien spelers moet missen waarvan de helft basisspelers zijn. Over pech gesproken.

Och och. Iedereen is er als de kippen bij om Feyenoord af te zeiken. Alsof de club voor altijd een verloren zaak is. Alsof de club geen stappen meer kan maken. Ik heb bij Feyenoord het gevoel dat we al jaren in de startblokken staan, maar niemand die echt het startschot geeft. Dit is gewoon niet alles wat Feyenoord te bieden heeft. Er zit veel meer in, maar we zijn wel gebaat bij goed beleid. Dat lijkt nu stukje bij beetje meer op orde te komen. We'll see!

5 december 2020 om 00:11

Ik zit echt met stijgende verbazing al de reacties te lezen in dit topic. Als ik was ingevroren in maart 2019 en nu was wakker geworden dit topic lezende had ik gedacht dat we op het punt stonden om te degraderen, zo wordt er over ons aller Feyenoord gesproken. Ik lig echt in een scheur als je realiseert dat Feyenoord 'gewoon' boven AZ staat en de laatste jaren vijf keer meer prijzen heeft binnengehaald dan AZ.

5 december 2020 om 09:21

Ze zijn doodsbang dat er beleid gaat komen bij Feyenoord en dan krijg je dit soort onzin reacties dat Slot maar bij het geweldige AZ moet blijven. Verliest hij straks 3x dan kan hij er niks meer van

Az is op het moment ook duidelijk beter met meer potentie in de selectie, maar toch zijn ze kleiner dan feyenoord. Gijp redeneert dat er geen eer te behalen is, maar je kan het ook als uitdaging zien. Voorlopig staat Feyenoord dit seizoen ook gewoon boven AZ. De laatste weken wordt het gebrek aan breedte gewoon heel duidelijk. We missen 7 spelers en kunnen dat totaal niet opvangen. Verandert nog steeds niets aan het feit dat Feyenoord een traditionele topclub is en AZ een provincieclub.

Wel prettig dat ze alleen benadrukken wat er niét mogelijk is. Met Bijlow, Malacia, Geertruida, Kökcü, Burger, Sinisterra, Bozenik etc. is er ook gewoon veel talent. Als Senesi en wellicht Haps worden verkocht is er bovendien financieel ook weer wat mogelijk. Met Fer, Toornstra, Berghuis, Jørgensen is er ook nog de nodige ervaring, al is laatstgenoemde natuurlijk chronisch geblesseerd. In Jong Feyenoord zit niet veel bijzonders, maar in de jeugdteams daaronder zitten echt goede talenten. Advocaat perst er voor nu het maximale uit, maar het is niet zo dat er bij Feyenoord geen potentie zit. Het is juist een gunstig instapmoment, denk ik

4 december 2020 om 22:36

Juist geen goed instapmoment. Het was beter geweest als je instapt als die goede jeugdlichting over 1/2 jaar doorbreekt en al een aantal eredivisie wedstrijden achter de rug heeft, dan dat je nu nog 2 jaar op die lichting moet wachten. Hetzelfde ‘geluk’ had Slot ook met Stengs, Boadu en Koopmeiners die al wat KKD en Eredivisie ervaring hadden toen hij begon. Van dat rijtje van jou zie ik alleen Bijlow (mits fit) en Sinisterra nog verder doorbreken naar topniveau

wat een gelul weer , Feyenoord mist een heel team aan geblesseerde.
Als je bij een topclub 1 of 2 spelers mist word dat al als excuus gebruikt maar Feyenoord moet het maar goed blijven draaien.
Hoe vaak is AZ nou boven Feyenoord geëindigd?
Als je denkt dat het structureel is dan ben je niet goed bij je hoofd.
Mocht het lukken bij Feyenoord dan kan je onsterfelijk maken.

4 december 2020 om 22:46

Precies Critic0. Er wordt net gedaan of Feyenoord mijlenver achter AZ ligt, geen idee waarom. AZ presteert goed en is dan qua niveau vergelijkbaar met Feyenoord, waar het vaak onrustig is. Dat impliceert al dat het plafond bij Feyenoord veel hoger ligt. Als daar relatief hetzelfde rendement uit de club wordt gehaald, is dat voor Slot echt veel mooier hoor

5 december 2020 om 01:48

Afgelopen 6 seizoenen 3 om 3. En ik denk inderdaad dat dit structureel zal worden. Er is werk aan de winkel voor Feyenoord als dit niet iets structureels mag worden. Maar goed ik begrijp wel dat Slot naar Feyenoord gaat, en ik denk dan ook dat dit al rond is. Feyenoord is zeker een grotere club dan AZ maar je kan niet ontkennen dat AZ zeer snel groeit en structureel bij de top 4 hoort. Voor Slot is Feyenoord natuurlijk een groter podium vanwege de bekendheid en hangt er een risico aan, maar hij zal er waarschijnlijk ook op vooruit gaan qua salaris. Mislukt het, dan heeft hij op het verkeerde paard gegokt. Maar als het lukt dan zal hij een nog grotere trainer worden dan hij bij AZ zou worden. Als AZ zijnde had ik er wel alles aan gedaan om Slot te behouden indien ze de top 2 willen gaan aanvallen de komende 2/3 jaar.

Feyenoord is een grote club, fanatieke aanhang en een rijke historie. Maar is al decennia geen topclub op sportief gebied. Dat is AZ zeker ook niet. Maar maakt eel stappen en het verschil is niet zo groot meer. De kwaliteit van de jeugdspelers die AZ aflevert zorgt voor een flink rendement. F'nrd heeft een flink grotere begroting. Maar waar blijft dat geld? Stadion kost hun bakken vol met geld. Salarissen zijn buitensporig in vergelijking met de kwaliteit. Al jaren een organisatorische puinhoop. Weinig visie. AZ werkt al 10 jaar met een duidelijke visie, in spelopvatting, moneyball principe, groei en commercie. Daarnaast moet een selectie wel passen bij de spelopvattingen van een coach. Dat zie ik niet. En ook niet zomaar 4 of 5 spelers even halen die F nrd echt versterken. Dick Advocaat haalt er nu het maximale uit, terwijl AZ alleen maar beter gaat spelen. En waarom zou Advocaat weggaan als er echt serieus geld geinvesteerd kan worden al dan niet door een grote investeerder. Slot moet deze trein maar even voorbij laten gaan. De volgende kent wellicht een betere verbinding.

De enige reden die ik kan bedenken voor Arne Slot om hier in ieder geval over in gesprek te gaan is dat er serieus bij Feijenoord gesproken wordt over een kapitaalinjectie. Ik neem aan dat dit onderwerp van gesprek is. Ik denk ook dat de partij die er geld in steekt ook graag een plan ziet voor de komende jaren en Slot heeft laten zien wat hij kan. hij spreekt bovendien ook op een intelligente manier over voetbal, komt goed over, heeft ervaring met jonge spelers, kan ze beter maken dus zou in dit scenario passen. En verder, hoe zeer ik Feijenoord ook een warm hart toedraag, het is diep treurig wat daar de laatste 40 jaar is neergezet. er zijn vele theorieën en filosofieën hierover maar uiteindelijk is en blijft het ondermaats. Laat ik het zo zeggen, een speler van Feijenoord zou het nooit meer als een promotie moeten zien om bijvoorbeeld naar PSV te gaan

5 december 2020 om 00:09

Nouja, Feyenoord heeft in de laatste vijf jaar vijf prijzen gewonnen. Was waarschijnlijk 6 geworden als Covid geen roet in de bekerfinale had gegooid. Ze zijn alweer ruim een jaar ongeslagen. Als dat 'diep treurig is' wat er neergezet is de laatste 40 jaar, wat vind je dan van al die andere Nederlandse clubs op Ajax na? Die mogen niet eens meer naar buiten komen denk ik.

5 december 2020 om 09:23

Voor een club die er al jaren niks van kan doen we het vrij aardig met elk seizoen een prijs haha

5 december 2020 om 13:14

ik snap wat jullie zeggen maar ik kan me herinneren dat Feijenoord nog eens in de 2 / 3 jaar kampioen werd en dat PSV ver achter lag. Ik ben realistisch en al jaren hopen we op een solide aanpak om de huidige achterstand weg te werken en het heeft nog niets opgeleverd. Goed, een keer kampioen en een paar keer de Knvb beker en een supercup. En ja, een jaar ongeslagen in de NL competitie maar overwintering in de EL is onzeker (en daar verliezen een veel voorkomend gebeuren) en het voetbal is gewoon niet om aan te gluren. Beperkte technische kwaliteiten wat vooral zichtbaar is als ze onder druk gezet worden, dan lukt het bijna niet om er onder uit te voetballen. ik wil gewoon, maar dat is nu wel duidelijk, een Feijenoord dat elk jaar tot het eind meestrijdt om de titel, eens in de twee jaar in de CL komt en dan ook nog eens regelmatig kan overwinteren in de Cl..

5 december 2020 om 14:50

@kingpark. Haha dan ga jij al lang mee maat. De laatste keer dat Feyenoord ver voor PSV lag was in de jaren '70 namelijk.

Ik moet wel grinniken om dit soort reacties. Als er in Duitsland iemand van Hoffenheim naar Dortmund zou gaan vindt iedereen het logisch. Als er in Engeland iemand van Leicester naar Man. U. zou gaan vindt iedereen het logisch. Als je in Italie van Atalanta naar AC Milan zou gaan vindt iedereen het logisch. Maar als in NL iemand die bij een provincieclub werkt naar een topclub wil gaan is de wereld opeens te klein. Feit is dat AZ enorm knap beleid voert, maar nooit het achterland, de achterban en de ambiance van Feyenoord gaat krijgen. Ook wel humor die reacties van Ajacieden die AZ afgelopen zomer nog zo een kleine club vonden omdat ze een rechtzaak tegen Ajax durfde aan te spannen wb het kampioenschap, en nu allemaal vinden dat AZ toch echt een stap verder is dan Feyenoord. Dit is toch goed vermaak op de vrijdagavond.

Slot aantrekken is de eerste stap in Eenhoorn aantrekken. Dat veranderd veel ten opzichte van de huidige situatie

Ik zou niet weten waarom Slot niet naar Feyenoord zou moeten. Hij komt bij een grotere club, heeft in principe betere spelers mits ze niet allemaal in de ziekenboeg zitten uiteraard en als het meezit kan hij over een aantal maanden weer in een stadion met 48000 man coachen. (Of tenminste een deel daarvan.)Feyenoord heeft ook gewoon meer potentieel. De laatste 5 jaar eindigde Feyenoord 3 keer boven Az, wonnen ze een titel, 2 knvb bekers en 2 johan Cruijf schalen. En eigenlijk hadden ze het op sommige momenten beter moeten doen. Ook het profiel van spelers waar Arnesen geintresseerd in is passen goed bij de spelwijze van Slot.Misschien raakt hij Senesi, Haps en Berghuis kwijt maar dan krijg hij wel een flink budget om te besteden. Spajic keert al terug en Marsman, Nieuwkoop(kan verlengt worden), Narsingh, ten Hove, Johnston, Wehrman(kan verlengt worden) en van Beek lopen uit hun contract.Ook kan hij met Jonge gasten aan de bak zoals Bijlow, Malacia, Hendriks, Geertruida, Hall(mits verlengt), Kokcu, Wehrman (mits verlengt), Burger, Johnsen, Sinisterra, Bozenik, Bannis en Azarkan.Als je het zo bekijk krijg ik het vermoeden dat er geen beter moment is om in te stappen dan dit jaar. En ja soms moet het beter bij Feyenoord maar misschien is Slot wel de man die dat voor elkaar krijgt.

Ben het volledig eens met Renè. Feyenoord is misschien kwa historie en geschiedenis een grotere club dan AZ maar voor je trainerscarriére is het dodelijk om daarheen te gaan. Zeker als je van AZ komt die gewoon 2de gaan eindigen dit seizoen. Boadu, Koopmeiners en Stengs worden denk ik wel verkocht na dit seizoen maar dan is er geld zat om 3 vervangers te halen. Zoals Renè al zegt is er geen geld bij Feyenoord en moet je het doen met Diemers, Bannis, Botthegin, Nieuwkoop, Fer etc etc. Gewoon een zeer matige selectie. Nee als Slot een beetje verstandig is blijft hij lekker bij AZ.

Als je kijkt naar het spelerspotentieel, dan moet Slot inderdaad bij AZ blijven. Maar als Stengs en Wijndal afgelopen jaar Idrissi naar Sevilla hebben zien gaan, kan ik me ook voorstellen dat het lastig gaat worden daar vervangers voor te vinden. Daar komt nog bij dat een “trein” als Feyenoord niet ieder jaar voorbij komt. Ik snap het wel als Slot de stap maakt. Nu maar hopen dat Arnesen hem niet na 3 mindere wedstrijden de deur wijst want dan zijn we in Rotterdam voorlopig nog niet uit de penarie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1610
B. LinssenAanvaller144
L. NarsinghAanvaller91
J. BijlowKeeper60
L. SinisterraAanvaller51
N. MarsmanKeeper110
L. PrattoAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
12 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren