‘Bijzondere opleving houdt Memphis Depay voorlopig weg uit Barcelona’

Vrijdag, 4 december 2020 om 14:39Rian Rosendaal • Laatste update: 15:16

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Barcelona in januari een poging gaat ondernemen om Memphis Depay over te nemen van Olympique Lyon, zo weet Mundo Deportivo vrijdag te melden. Vanwege de moeilijke situatie in financieel opzicht geeft men er naar verluidt de voorkeur aan om de Oranje-international volgend jaar zomer transfervrij naar het Camp Nou te halen. Daarnaast lijkt trainer Ronald Koeman voorlopig voldoende vertrouwen te hebben in Martin Braithwaite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Memphis Depay volgend seizoen bij Barcelona spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door msn10)

Hoe kun je een speler als ''miskoop'' beschouwen als hij nooit speelt? Telkens weer toen hij inviel, was hij gevaarlijk. Nu speelt hij eindelijk en maakt hij goals, ben zelf niet geheel verrast. Gewoon een prima spits maar natuurlijk geen topspits, iets wat je wel verwacht bij een club als Barca.

4 december 2020 om 15:15

Je verwacht inderdaad een topspits, maar als een prima spits andere spelers weer doet opbloeien en hopelijk exceleren als Griezmann, Dembele etc.. dan zie ik het als een prima oplossing. Haal je weer rendement uit je investering en parkeer je geld voor latere aankopen. Ik kan nog wel heel positief uitpakken voor Koeman en co

4 december 2020 om 19:01

Wie zegt dat wanneer je er een spits zet van +60 miljoen euro dat er dan beter gespeeld gaat worden? Dat is zo'n grote fout die 'fans' en coaches/teams maken. Als Braithwaite het nu goed doet, gewoon laten staan en ook volgend seizoen.

Je moet kijken naar de balans in het team. Je kunt en moet niet op elke positie een absolute topper hebben. Er moet ook een klik zijn. Met Suarez was dat er maar die is er nu niet meer en hij was oud en een tweede Suarez loopt er ook niet direct rond. Ook al haal je Haaland dan kan het weer zo'n Griezmann verhaal worden.

4 december 2020 om 15:25

Een aankoop die nooit speelt, lijkt me bijna per definitie een miskoop. Of de speler daar zelf iets aan kan doen, is een ander verhaal...

4 december 2020 om 15:30

Hij was gekocht wegens de blessure van Suarez maar had de pech dat door de gezondheidscrisis de wedstrijden opschoven en Suarez weer terug kon komen. Ik vond dat ook jammer. Ik vond het team voetballend beter zonder Suarez.

4 december 2020 om 15:40

Ik vind dat werkelijk zo n domme redenering. "Ja, je kunt m geen miskoop noemen, want hij speelt nooit." Wrm denk je dat ie nooit speelt??

4 december 2020 om 16:36

Omdat hij van leganes komt volgens 90%. Hoeveel grootmachten kopen spelers weg van kleine clubs, meer dan genoeg. Mensen denken soms niet na en roepen zomaar wat. Omdat Barcelona een grote club is betekent het niet automatisch dat ze alleen spelers moeten kopen van andere grote clubs. Waarom ik dit zeg is, veel echt veel riepen Huh?, van leganes naar Barcelona? Wat is daar mis mee dan, koopt real geen speler bijvoorbeeld van een Mallorca bijvoorbeeld. Ja ok dat zijn meestal jonge talenten dan maar alsnog kan je niet iemand afschrijven omdat hij van leganes komt.

4 december 2020 om 18:15

@msn, had natuurlijk ook geen super statistieken bij leganes. Als hij heel vaak zou scoren dan zou niemand zeuren dat hij van leganes af zou komen. Hij verrast me wel

4 december 2020 om 20:00

Ja laat me duidelijk zijn ben het helemaal met je eens maar het gaat bij mij echt om dat mensen doen alsof grote clubs niet winkelen bij de kleintjes terwijl juist dat wel het geval is. Ik heb gezien dat hij diepte heeft en snelheid en zijn loop acties zijn ook gevaarlijk als hij op 1 lijn staat met de verdediging van de tegenstander. Ik had gehoopt en hoop nog steeds dat hij mondjes snoert want ben altijd tegen de mensen die zomaar gaan afkraken als ze nog niks gezien hebben. Dat het geen bekende naam is weet ik ook wel en wist ik ook wel maar je hoeft niet gelijk negatief te praten. Ja leuke spits voor Willem 2 of Zwolle beetje respect mag wel. Die jongen kan er ook niks aan doen toch dat Barcelona hem wilt wie zou nee zeggen dan?

4 december 2020 om 16:57

ik vind Braitwaithe echt pure armoede. leuk voor een Levante of Leganes ofzo maar zo een speler hoort toch niet bij Barca te spelen?

Gezien de financiële situatie bij Barca is het beter goed te kijken naar de huidige selectie en wat ze nog voor talenten hebben rond lopen.

''miskoop'' speelt nooit en als die speelt doet ie het gewoon prima en nu scoort ie ook is en geeft ie assists. Sorry maar ik heb liever Briathwaite dan depay als reservere. Braithwaite is echt een pure 9 die in de spits blijft staan. Hij kan ook goed de bal vast houden en is voetballend gewoon prima voor een reservere. En het belangrijkste nog, hij schikt zich in die rol. Griezman, Fati, Messi, Trincao, Dembele, Couthino en Pedri zijn allemaal of betere aanvallers dan Depay of hebben meer potentie dan Depay dus die zie ik liever allemaal liever spelen dan Depay. Depay gaat het daarnaast helemaal niet accepteren als hij een Braithwaite rol krijgt.

4 december 2020 om 15:18

Als je die namen zo ziet dan heeft Barca ondanks alle negativiteit wel echt een heerlijke aanval en middenveld. Dembele en Couthino beginnen beter en beter te draaien, het is voor het eerst dat ze dit laten zien. Pedri en Trincao zijn allebei hele talentvolle spelers die ik wel zie uitgroeien tot vaste waarde. Trincao heeft een goede dribbel maar mag echt rustiger zijn voor het doel. Griezman heeft eindelijk zijn vertrouwen terug en Messi is Messi, die kan elke moment de wedstrijd doen kantelen. Het middenveld met Frenkie en Pjanic is degelijk. We hebben 2 goede backs en een wereldkeeper. Misschien dat Barca toch een prijs of 2 kan pakken? Of ben ik dan te enthousiast? Ach fijn de toekomst ziet er rooskleuriger uit dan je in eerste instantie zou denken.

4 december 2020 om 15:32

Meen je? Pff thanks voor het melden man. Kijkt dan toch lekkerder zo zonder spanning dan. Zie ik de rest van de wedstrijden als oefenpotjes. Enig idee ook waar Messi volgend seizoen speelt? En kan je ook even checken wanneer Corona gedoe voorbij is?

4 december 2020 om 15:58

Misschien even off topic maar het begint me echt op te vallen dat Barca zonder Messi veel frisser en leuker is om naar te kijken. Messi blijft natuurlijk een geweldenaar en als je die in je team hebt ben je wel gek als je hem niet zou gebruiken. Maar als je ziet hoe spelers als Couthino, Griezman en Dembele durven te voetballen als Messi er niet bij is. Tuurlijk hebben ze niet tegen de allerzwaarste tegenstanders gespeeld, maar Ik vind het toch wel heel bijzonder en ook jammer. Maar er lijkt wel meer balans en betere taakverdeling te zijn in de wedstrijden dat Messi niet speelt. En naar mijn idee zie je dat ook wel terug in de prestaties van o.a. Braitwaite. of zeg ik nu iets heel gek?

4 december 2020 om 16:08

Valt dat op of is dat toevallig omdat Griezman 2 keer scoorde tegen 2 matige CL tegenstanders waar Messi niet bij was? Ik zie namelijk Barca ook goed spelen met Messi op het veld. Griezman en Couthino speelden een goede wedstrijd afgelopen weekend met Messi op het veld, ook spelers als Fati en Pedri die ook gewoon goed spelen met Messi op het veld. Couthino en Griezman hun probleem is niet Messi maar ze spelen vooral tegen zich zelf, te bang om fouten te maken en daardoor maken ze juist die fouten. Griezman lijkt het vertrouwen in zich zelf terug te hebben gevonden en scoorde een geweldig doelpunt afgelopen weekend toen Messi naast hem stond op het veld. Dus nee denk niet dat Barca ''beter'' speelt zonder Messi. Tegen Juve, Villareal, Celta en Betis zag ik heerlijke wedstrijden en dat was met Messi erbij.

4 december 2020 om 16:50

Dan neem ik bij deze mijn opmerking terug. Ik heb niet alle wedstrijden van barca kunnen volgen dus dat geeft ook niet de juiste beeldvorming. De wedstrijden die ik had gezien waren niet om over naar huis te schrijven.

Het is wel heel positief dat Griezman weer het vertrouwen lijkt te hebben hervonden. Als die man het op zijn heupen krijgt, met een enorm gedreven Braithwaite daar nog achter die zich goed in zijn rol lijkt te schikken zo. Dan komen er echt nog wel mooie tijden aan. Hopelijk zal de druk op Messi ook iets minder worden dan.

4 december 2020 om 17:12

Je laatste zin is wat elke barcafan hoopt. Het barca van afgelopen 3 seizoenen was alleen Messi. Hjj redde ons zooo vaak en als hij keer zijn dag niet had dan stond er werkelijk niemand op. Zie wedstrijd Roma en tegen Liverpool. Met Griezman, Dembele en Fati heb je 3 spelers die gewoon echt Messi kunnen ondersteunen. Mits ze met vertrouwen spelen, Koeman lijkt dat gelukkig voor elkaar te krijgen. Het seizoen is natuurlijk nog jong en het is aankijken hoe het team zich ontwikkeld. Dat er een mooie tijden aankomen heb ik zeker vertrouwen in💪

Geen topspits, zal zeker niet individuele hoogstandjes van Braithwaite verwachten, maar nuttig is hij zeer zeker wel. Hij laat het team beter draaien, puur omdat hij een vaste spits is met diepgang. Leuk om te zien hoe hij toch is opgebloeid.

Zegt ook wel veel dat je depay zo graag wilt hebben die in de ruimte speelt van griezzman en messi en braitwaite weg wou doen terwijl hij degene is die de ruimtes voor die spelers groter maakt. Komt koeman goed mee weg dat depay toch niet komt naar barcelona.

4 december 2020 om 15:17

Zo is dat. 3 spelers die de bal in de voeten willen hebben is wat teveel van het goede.

Snap nog steeds niet waarom Barca zoveel interesse heeft in Depay, past daar totaal niet, heb liever Braithwaite.

4 december 2020 om 16:29

Ja man helemaal mee eens. Depay wil inzakken, de bal continue in zn voeten hebben daar hebben wij met Griezmann en Messi al 2 van. Braithwaite is overigens een explosieve speler zowel de eerste meters als lange afstand. Hij staat altijd in het centrum waardoor de creatieve spelers achter hem een groter en ruimer speelveld hebben. Die penalty van Dembele was een goed voorbeeld: Braithwait wordt diep gestuurd, is zijn tegenstander te snel af en enige optie is neerhalen. Hij bevalt mij wel tot nu toe. In de minuten die hij speelt werkt hij zich de pleures maar het is ook efficient. Kan je nagaan ergens in Spanje is er 60m betaald voor een spits die het leuk deed bij Frankfurt en totaal een flop is. En teams van zo een club komen Braithwaite belachelijk maken hahah. Hij doet het vergeleken met Hazard en Jovic statistisch in ieder geval beter en ey qua spel eigenlijk ook gewoon.

Een miskoop is braithwate helemaal niet joh, kijk naar zijn prijs en wat hij levert. Prima aankoop voor in de breedte. En nog leuker nu hij goed speelt. Ik vind het wel tof want echt niemand gaf hem een kans

Dit is zo opportunistisch als de pest natuurlijk, maar in het geval van Barca is het maar beter om de hand op de knip te houden.

Toch wel leuk om een underdog als Braithwaite het goed te zien doen bij Barca. Elke keer worden er grapjes over hem gemaakt, maar de man maakt zijn doelpunten en doet het vooralsnog prima.

Wat een omhoog gevallen arrogante supporters bij Barca. Altijd maar trots praten over hoe geweldig hun jeugdopleiding is. Maar uiteindelijk is niemand goed genoeg als het geen wereldster is. Geen enkele geduld is er meer. Het duurde jaren voor Xavi de beste middenvelder van wereld werd. Maar er wordt van een talent verwacht er meteen te staan voor de zo geweldige Barca. Eto’o kwam na goede prestaties van Mallorca en GROEIDE uit tot een wereld spits. Maar zijn potentiële vervanger moet Minimaal 100 miljoen euro kosten en van een Europese concurrent komen. Nu is er een onbekende Deense spits altijd redelijk gepresteerd in Frankrijk en deed het niet slecht in het Spaanse rechter rijtje. Hij brengt wat de arrogante sterren na laten. Iemand die vecht en blij is dat hij voor zo een club mag spelen en wat krijgt hij van de fans? Hij word uitgelachen en weg gemompeld van “dit is natuurlijk geen Barca speler” maar intussen werkt hij hard, laat de spelers om zich heen beter presteren en hij scoort. Dat is wat ik van een Barca speler verwacht. Barca de club van mooie voetbal, waar jeugd de kans krijgt en goede voetballers sterren worden. Nu is het met with n club die geen salaris kan uitbetalen omdat de beste speler ter wereld bij de club beter is voor het imago en de fans of pers alleen nog maar Galactico praktijken van verwachten.

4 december 2020 om 15:48

''iemand die vecht en blij is dat hij voor zo een club mag spelen en wat krijgt hij van de fans? Hij word uitgelachen en weg gemompeld van “dit is natuurlijk geen Barca speler” Ohja doen de Barcafans dat? De enige die Braithwaite uitlachen zijn de NIET-barcafans en misschien wat jonge fans die niet snappen dat je 30 sterren in het team kan hebben. Ik en meerdere barcafans zijn juist blij met Braithwaite, hij de enige pure 9 die diep gaan en lekker in de spits blijft spelen. Van mij mag hij lekker blijven en Depay lekker weg blijven.

Je opmerking over de jeugd ja.. Fati was toch ook geen wereldster maar die krijgt toch genoeg minuten? Roberto ook, van hem kan je nou niet echt spreken van wereldster. Alena en Puig krijgen laatste weken ook wat minuten.

Wat een omhoog gevallen arrogante supporters bij Barca. Altijd maar trots praten over hoe geweldig hun jeugdopleiding is. Maar uiteindelijk is niemand goed genoeg als het geen wereldster is. Geen enkele geduld is er meer. Het duurde jaren voor Xavi de beste middenvelder van wereld werd. Maar er wordt van een talent verwacht er meteen te staan voor de zo geweldige Barca. Eto’o kwam na goede prestaties van Mallorca en GROEIDE uit tot een wereld spits. Maar zijn potentiële vervanger moet Minimaal 100 miljoen euro kosten en van een Europese concurrent komen. Nu is er een onbekende Deense spits altijd redelijk gepresteerd in Frankrijk en deed het niet slecht in het Spaanse rechter rijtje. Hij brengt wat de arrogante sterren na laten. Iemand die vecht en blij is dat hij voor zo een club mag spelen en wat krijgt hij van de fans? Hij word uitgelachen en weg gemompeld van “dit is natuurlijk geen Barca speler” maar intussen werkt hij hard, laat de spelers om zich heen beter presteren en hij scoort. Dat is wat ik van een Barca speler verwacht. Barca de club van mooie voetbal, waar jeugd de kans krijgt en goede voetballers sterren worden. Nu is het met with n club die geen salaris kan uitbetalen omdat de beste speler ter wereld bij de club beter is voor het imago en de fans of pers alleen nog maar Galactico praktijken van verwachten.

4 december 2020 om 15:37

Volgens mij zijn het juist supporters van andere teams die hem uitlachen. De Barcelona fans staan vierkant achter Fati, Puig, Araujo en nu ook Mingueza. De meesten willen geen rare aankopen meer.

Lucky Koeman haha. Want Depay zou letterlijk niks hebben toegevoegd aan Barcelona. Hij beweegt in dezelfde ruimtes als Messi en Griezmann. Braithwaite is een echte nummer 9. Ook al is ie voetballend minder dan Depay, dan nog zal hij meer toevoegen.

Braithwaite wat een dieptepunt in de geschiedenis van Barcelona.
En Depay is niet goed genoeg voor de absolute top,nu niet en nooit niet.
Barcelona moet gaan voor Kane of Lukaku.
Als deze spelers niet haalbaar zijn,dan maar investeren in de eigen talenten.
de overgangsfase met of zonder Messi.

4 december 2020 om 19:08

Oke stel he, kane komt of Lukaku. Waar zet je hem neer? Op de bank? Juist ja..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 21 11 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Robin van Persie spreekt zich uit tegen relschoppers in ‘onze mooie stad’

In navolging van Memphis Depay heeft ook Robin van Persie zich op Twitter uitgesproken over de ongeregeldheden in Nederland. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal richt zich in zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren