‘Feyenoord schakelt snel en gaat vol voor Slot als opvolger van Advocaat’

Vrijdag, 4 december 2020 om 13:51Rian Rosendaal • Laatste update: 20:27

Arne Slot moet met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord worden, zo weet Feyenoord Transfermarkt vrijdagmiddag te melden. Technisch directeur Frank Arnesen zou al in verregaande onderhandeling zijn met de huidige coach van AZ. Feyenoord komt op korte termijn met de aankondiging van de komst van Slot, zo klinkt het.

Advocaat kondigde afgelopen week aan dat hij na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer van Feyenoord. De 73-jarige coach liet een maand geleden al aan Arnesen weten dat hij er niet nog een seizoen aan vastplakt in De Kuip, waardoor de 'td' van de Rotterdammers al enige tijd bezig is met diens opvolging. Naar nu blijkt is Slot voor het Feyenoord-bestuur de voornaamste kandidaat om in de zomer van 2021 het stokje over te nemen van Advocaat.

Slot is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van AZ, dat donderdagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen Napoli in de groepsfase van de Europa League. In de Eredivisie staat de formatie van de 42-jarige oefenmeester op de zevende plaats, met vijf punten achterstand op nummer vier Feyenoord (22 om 17). Slot lijkt goed te kunnen werken met talenten en de Rotterdamse club wil graag dat de focus meer op de jeugdopleiding komt te liggen, wat de interesse in Slot kan verklaren.

In de afgelopen periode werden verschillende opvolgers genoemd van Advocaat, die in oktober 2019 werd gepresenteerd als opvolger van de opgestapte Jaap Stam. Onder meer de namen van Mark van Bommel, Henk Fraser, Wim Jonk, Dirk Kuyt en Phillip Cocu passeerden de revue in De Kuip. Het lijkt er nu echter op dat de leiding van Feyenoord ervoor kiest om met de jonge Slot in zee te gaan.

Slot werd donderdag na afloop van het thuisduel met Napoli geconfronteerd met de vermeende interesse van Feyenoord. "Ik denk als wij zo goed spelen als we doen dat bijna elke speler in de belangstelling staat van welke club dan ook. En als een speler dan op zulke vragen zou ingaan, dan zou ik het heel vervelend vinden als dat zo afleiden van hetgeen waar we mee bezig zijn, namelijk met AZ heel goed presteren. Dus laat de trainer daar nou het hele goede voorbeeld aan geven door op geen enkele wijze daarop in te gaan totdat er wél iets is om te melden. Maar zolang er niets is, zul je van ons niets horen, van mij niks in ieder geval", zo zei Slot op de persconferentie.


Poll

Goede keuze van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

302 reacties (laatste reactie door kaws)

Verrassend, maar moet nog zien of hij het goed gaat doen. Doet het goed bij AZ, maar Feyenoord is een moeilijkere club dan AZ. Maar wat mij betreft een betere optie dan Fraser of Van Bommel, dus ben niet ontevreden.

4 december 2020 om 14:00

Waarom is hij een betere optie dan Fraser? Ot: ik zou zelf Fraser graag zien komen. Kan goed overweg met bescheiden budgetten en het lijkt dat hij dat zou krijgen bij Feyenoord. Maar ja, wie ben ik?

4 december 2020 om 15:00

Fraser is nou echt de meest typische ambitieloze keuze die je kunt maken. Vind t een geweldige man, maar kunnen we alsjeblieft alsjeblieft een keer niet een typische Feyenoord trainer aannemen? Als je ooit een keer aansluiting wilt met de top, moet je echt trainers en staff krijgen die een visie hebben. Dat conservatieve moet maar een keer afgelopen zijn. Wat gaat Fraser veranderen in de club? Helemaal niets.

4 december 2020 om 15:01

Ik denk niet dat Slot dit gaat doen, natuurlijk is Feyenoord een grotere club maar ze hebben ook een lege portemonnee en er wordt net als bij Dick wel verwacht met een matige selectie mee te doen om d prijzen. Een injectie in de spelersgroep is volgend jaar denk ik alleen maar mogelijk bij een verkoop van Senesi en of Kokcu, dus een aderlating op kwalitatief vlak. Bij Az is veel meer ruimte om te investeren en hebben ze gewoon een betere selectie. Van alle spelers van Feyenoord zou alleen Senesi en Kokcu in de basis staan bij Feyenoord dat zegt wel wat.

4 december 2020 om 15:17

Op de achtergrond merk je wel een beetje dat er een plan is ontstaan om afscheid te nemen van de vvf en er wat investeerders interesse hebben. Dat kan naast de verkoop van senesi en mountainhouse een aardige injectie opleveren. Verder klopt het niet helemaal wat je zegt. Berghuis, spajic en bijlow zouden ook gewoon basis staan. Als sini zo terug is is dat ook een uitstekende speler. En Haps. Dus wat dat betreft heeft az zeker de toekomst, maar op dit moment zijn beide teams op volle sterkte niet zo verschillend van elkaar

4 december 2020 om 19:47

Haha Sheringham, even vaak kampioen in de laatste 20 jaar. AZ staat hoger op de UEFA ranking, respectievelijk 65 en 66. Over transferinkomsten en potentie van de selectie maar te zwijgen...

5 december 2020 om 09:59

Uhu PatrickKluivert. Uiteindelijk gaat AZ ook spelers als Stengs, Wijndal en Boadu verkopen. Dan is het nog maar de vraag wat voor lichting je daarvoor terugkrijgt of welke spelers gehaald worden. Ik zei het in een ander topic ook al. De facetten om door te stoten als echte topclub, zijn bij Feyenoord al aanwezig en er is niet heel veel nodig om het balletje te laten rollen. Echter zal er bij AZ nog flink wat moeten gebeuren om echt aan te gaan haken. Om te beginnen moet de begroting nota bene verdubbeld worden, hebben ze geen hele grote achterban, is het stadion te klein, hebben ze geen historie of naam bij spelers die eventueel aangetrokken kunnen worden. Kortom, er komt heel wat bij kijken. Ze kunnen niet elk jaar een voltreffer hebben qua transfers of lichting van jeugd. Dat gaat met pieken en dalen.

4 december 2020 om 14:02

Ben vooral benieuwd welke middelen hij krijgt qua transfers. Het netwerk van AZ is ieder jaar wel goed voor één of twee successen, dat is bij Feyenoord al een tijd geleden. Van het huidige materiaal vraag ik me ten zeerste af of Slot het daarmee beter kan doen dan Advocaat.

4 december 2020 om 14:05

Denk ook niet dat de verwachting is om het beter te gaan doen, denk vooral dat het nat als bij AZ de bedoeling is om jeugd de kans te gaan geven.

4 december 2020 om 14:18

Arnesen wil van de zomer echt gaan vernieuwen. Misschien na verkoop van Senesi en Haps en lozen van een aantal spelers die veel salaris opstrijken maar amper spelen Narsingh, Kelly, Jorgensen etc. Of er zit echt een investeerder aan te komen.

4 december 2020 om 14:27

Ze werden vorig jaar derde, staan nu 4e, het lijkt me dat als hij het minder goed doet dan dat, dat hij er niet heel lang zal zitten.

4 december 2020 om 14:31

Ik verwacht dat er toch investeerders komen en wellicht spreken de plannen van Arnesen hem aan.

4 december 2020 om 16:01

Feyenoord zal toch ook miljoenen verliezen door de Corona of is dat alleen in Amsterdam. Er is volgend seizoen nog minder geld dan nu. En senesi is maar voor een deel van Feyenoord. Het zal niet eenvoudig worden

4 december 2020 om 14:06

ik vind Slot een hele goede coach maar we moeten geen AZ voetbal gaan verwachten met dit materiaal. daarvoor hebben we veel te weinig creativiteit

4 december 2020 om 14:18

Dat klopt Japie, echter kan het elftal er volgend jaar helemaal anders uitzien. Daar zullen Arnesen en Slot vast hun plannen over hebben. Er komt een mooie lichting jeugd aan die je er mogelijk al bij kunt halen, eventuele investeerders en/of het verkoop van een paar spelers maken weer heel wat mogelijk om eens echt beleid te gaan voeren. Wat dat betreft heb ik het volste vertrouwen in Arnesen

4 december 2020 om 14:20

Ben ook vooral erg benieuwd wat het grotere plan is, als Slot inderdaad naar Feyenoord gaat. Momenteel heeft Feyenoord niet de spelers om aanvallend voetbal te spelen met veel druk en een hoge lijn. Terwijl Slot natuurlijk een vrij aanvallend denkende coach is. Ik ben dus erg benieuwd of Feyenoord een andere weg in wil gaan slaan of dat Slot zich meer gaat aanpassen en speelt vanuit het realisme zoals Advocaat dat nu doet.

4 december 2020 om 14:34

Eerste wijziging zou de opstelling moeten zijn, met de punt naar voren spelen.
Dan kan je met Kokcu/texeira - Antonucci - Fer spelen, dat is opzich een prima middenveld. Op de flanken Berghuis en Sini.
Opzich is dat best wel creatief.

Het middenvel van Feyenoord is al jaren ongeorganiseerd , als je daar organisatie in weet te krijgen dan heb je een heerlijk middenveld met creativiteit en een boel loopvermogen.
Als je de looplijnen en positiespel van ons middenveld vergelijkt met die van Ajax, Psv of Az dan gaat het echt nergens over.
Ik zie zo vaak dat de linksback , middenvelder (kokcu) en linksbuiten op 1 lijn staan met 3-5m afstand tussen elkaar, slaat echt nergens op. Geen driehoekjes of wat dan ook.
We hebben het zo moeizaam omdat ons middenveld niet klopt.

4 december 2020 om 14:44

Ik vind dit middenveld eerlijk gezegd niet bijzonder. Deze spelers zie ik weinig bepalende dingen doen in het veld en ik vind ze vaak ook helemaal niet goed spelen. Alles moet komen van Berghuis, de enige speler samen met Senesi die van een hoog niveau is. Als die zijn dag niet heeft dan blijft er weinig van Feyenoord over

4 december 2020 om 14:51

Ben ik het niet mee eens. Een fitte Sini en Fer zijn ook heel belangrijk voor het elftal.

4 december 2020 om 15:05

Niet helemaal waar japie. Geertruida gaat prima worden centraal. Malacia wordt een aardige back. Nieuwkoop begint ook goed te ballen. Bijlow is een toptalent. Kokcu heeft nog altijd veel potentie en begint weer een beetje te draaien. Sini komt eraan. Ik zie teixeira ook nog wel beter presteren in een team dat op de combinatie speelt. Diemers en Linssen is back up. Toornstra degelijk. Je moet in elke linie wel versterken en met name een goede spits aantrekken. Jorgensen eruit. Wat b-garni lozen. Senesi voor de hoofdprijs en berghuis voor een degelijk bedrag en dan investeren..

4 december 2020 om 15:10

Bijlow vergat ik idd, die is ook top. De rest van die spelers vind ik persoonlijk niet zo heel indrukwekkend

4 december 2020 om 15:15

Geen speld tussen te krijgen Feye88, misschien een hele kleine speld: Geertruida en Nieuwkoop gaan punten kosten. Doen het aanvallend nu heel even leuk maar staan nog zooo vaak verkeerd opgesteld. Ejuke kwam er ook steeds weer voorbij. Ik zeg Bijl en Zeefuik mits laats genoemde wissel blijft bij Hertha

4 december 2020 om 15:32

@theking,

Nieuwkoop is verdedigend sterker dan aanvallend en doet het echt goed.
Ze staan inderdaad vaak verkeerd opgesteld , maar alleen in balbezit is dat het geval, verdedigend staan ze goed.
Nieuwkoop speelde tegen Cska een van zn beste wedstrijden , zo niet de beste, die had Ejuke in zn zak.

Ik was een van de mensen die heel kritisch was op Nieuwkoop altijd en begreep niet hoe hij het ooit tot Feyenoord 1 had geschopt , maar die vent heeft me heel erg verbaasd, ik moet mijn ongelijkt toegeven (mits hij dit niveau vast kan houden).
En vergeet niet dat hij eigenlijk de backup is , hij is een meer dan prima backup.

4 december 2020 om 15:35

@japie ,

Als Kokcu zn vorm hervind dan is het een uitstekende speler.
Antonucci als de creatieve 10.
Fer is vanzelfsprekend.
Als een coach het middenveld georganiseerd krijgt dan heb je een heerlijk middenveld.

4 december 2020 om 16:29

Sorry maar op basis van wat zou Antonucci al een basisplaats kunnen verdienen? Hij schijnt het goed te hebben gedaan vorig seizoen, maar ik las pas dat het dit seizoen bij Volendam niet echt lekker draait bij hem. Natuurlijk verdient iedereen een kans, maar ik vind het een beetje kort door de bocht om hem hier al als de nieuwe creatieve 10 van Feyenoord te bestempelen.

4 december 2020 om 17:59

@tvl11 mee eens! Antonucci is best een aardig talent maar bij lange na niet van het niveau van een Stengs, Ihattaren en Gravenberch bv

4 december 2020 om 18:21

Omdat je geen enkele 10 in de selectie hebt? Hij heeft zn potentie getoond en je kan het op zn minst proberen, werkt het niet dan verhuur je hem. Spelers op andere posities zetten heeft weinig nut (zie Linssen, Narsingh , Texeira , Diemers etc) Texeira is overschat , prima als backup maar geen basis materiaal vind ik.

4 december 2020 om 14:59

Precies. Neem gelijk Eenhoorn mee .

4 december 2020 om 15:06

Tennis Mark mag van mij inderdaad plaatsmaken voor Eenhoorn!

4 december 2020 om 15:16

Honkbal Eenhoorn bedoel je 😜

4 december 2020 om 20:37

Hij moet gewoon wachten tot Ten Hag vertrekt en dan kan hij naar Ajax, stapje hoger. Feyenoord is juist een stapje omlaag vergeleken met AZ.

Sorry, maar waarom zou slot dit doen? Er zit toch veel meer potentie is az op het moment?

4 december 2020 om 13:58

Geld misschien.

4 december 2020 om 14:08

Als AZ wat toppers verkoopt heeft AZ ook meer geld.

4 december 2020 om 14:14

Volgens Transfermarkt is de waarde van de selecties redelijk vergelijkbaar: 110 miljoen (az) tegenover 104 miljoen voor Feyenoord. Hier zit dan wel Spajic in die gehuurd is, maar dan kom je op ongeveer 98.

4 december 2020 om 14:15

Bedoel gewoon z’n salaris, als feyenoord hem een salaris kan bieden wat hij niet krijgt bij AZ, zal die denk ik gewoon voor feyenoord kiezen. Advocaat zou hier ook niet voor een appel en een ei zitten.

4 december 2020 om 14:15

Ik denk dat hij het bij geld heeft over salaris. Slot zal meer verdienen en Feyenoord biedt ook hogere salarissen.

4 december 2020 om 14:29

Misschien het goede verhaal van Arnesen inclusief een mogelijke investeerder?

4 december 2020 om 13:58

Omdat Feyenoord in bijna alles een grotere club is dan Az, misschien, en al helemaal in potentie?

4 december 2020 om 13:59

Niet in alles momenteel, niet in potentie iig

4 december 2020 om 14:00

Op dit moment echt totaal niet, Feynord heeft niks van talent of wat dan ook, AZ is echt wel een stuk beter

4 december 2020 om 14:01

Dat klopt wel hoor, maar AZ is hard bezig om Feyenoord in te halen. Bij AZ heb je nu met Stengs, Koopmeiners, Boadu en Wijndal 4 spelers waarvoor je toch wel rond de 100 miljoen voor moet krijgen. Waardoor AZ ook weer geld verdient om verder te kunnen groeien.

4 december 2020 om 14:04

Az zal Feyenoord nooit structureel inhalen op het gebied van Stadion, supporters, uitdaging, uitstraling, salaris. En qua prestaties overigens moet ik het ook nog maar zien. De laatste seizoenen hebben ze helemaal niet beter gepresteerd. Hooguit Europees gezien, dat dan wel.

4 december 2020 om 14:04

In potentie is Feyenoord juist veel groter. Pommetje horlepiep

4 december 2020 om 14:04

Ach.. we moeten al 10 jaar aanhoren dat AZ, Feyenoord voorbij is gestreefd. Ook Feyenoord staat niet stil, kan ik je verzekeren. Er liggen echt mooie plannen in het verschiet.

4 december 2020 om 14:05

In potentie is Feyenoord veel groter, gewoon qua huidige capaciteiten niet.

4 december 2020 om 14:06

Rond de 100 miljoen? Ga je er nooit voor krijgen.. Spelers zonder CL ervaring, afkomstig van een club die qua naam de marktwaarde ook niet opschroeft. Met 60 miljoen voor alle 4 mag je al heel tevreden zijn, denk niet eens dat je dat er voor gaat krijgen al helemaal omdat het lijkt dat Boadu vorig seizoen boven zichzelf uitsteeg en nu toch iets minder blijkt te zijn. Dat AZ Feyenoord aan het in halen is ben ik overigens wel helemaal met je eens..

4 december 2020 om 14:07

Dat klopt, AZ heeft zeker spelers met een bepaalde waarde op het veld staan. Stengs, Koopmeiners, Boadu en Wijndal moeten inderdaad flink wat geld in het laatje brengen. Maar bij Feyenoord staan toch ook Bijlow, Malacia, Kokcu, Sinisterra, Berghuis en Senesi etc. onder contract. Ze zullen ongetwijfeld niet allemaal de hoofdprijs opleveren maar ze vertegenwoordigen ook behoorlijk wat kapitaal. Feyenoord zou voor Slot een hele mooie uitdaging zijn. In Feyenoord zit meer rek en minimaal net zoveel potentie, zo niet meer dan bij AZ.

4 december 2020 om 14:12

@michiel2424

"de laatste seizoenen hebben ze helemaal niet beter gepresteerd."
Welke plek had AZ, en welke plek had Feyenoord afgelopen seizoen? Oh, 2018, waar stond AZ en Feyenoord? Precies, check je feiten voordat je loopt te blaten als kip zonder kop.

4 december 2020 om 14:16

Denk dat je het om moet draaien:" Slot moet voor Feyenoord een mooie uitdaging zijn.....:

4 december 2020 om 14:17

Serieus ja, Bad Habbit? pak je nou twee seizoenen die je goed uitkomen, en sla je die daartussenin gewoon over? zullen we de laatste 5 seizoenen nemen dan? Az: 4-6-3-4-2 ( al is die laatste dan discutabel, maar oke) Feyenoord: 3-1-4 -3 -3 Of zullen we anders even naar de afgelopen 10 seizoenen kijken, dus de 5 seizoenen daarvoor? ook wel een mooie periode. Je realiseert je dat het dan nog veel erger wordt? Az 4-4-10-6 -3 Feyenoord 10 -2-3-2-4. Moeten we nog even over de gewonnen prijzen hebben in die periode? Denk het niet he? Kortom: de enige manier waarop jij je gelijk haalt is door een afgebroken laatste seizoen, en een willekeurig seizoen twee jaar geleden te nemen. Wie moet nou precies zijn feiten checken?

4 december 2020 om 14:19

AZ is toch gewoon beter dan Feyenoord het laatste decennium. Ze zullen nooit de grootte qua fans en stadions hebben. Maar op voetbalgebied zijn ze consequent beter met een betere jeugdopleiding.

4 december 2020 om 14:21

"az is toch gewoon beter dan Feyenoord het laatste decennium" Op basis waarvan? Hooguit het veldspel en inderdaad de jeugdopleiding. De prestaties echt niet. Zie hierboven.

4 december 2020 om 14:21

Er kennen hier een paar niet de betekenis van het woord potentie. AZ is nu verder maar Feyenoord heeft meer potentie. Sterker nog, als je de grootte van de club afzet tegen de prestaties heeft Feyenoord zelfs meer potentie dan Ajax. Al zal dat nog heel veel tijd, moeite en geld kosten voor dat zal blijken. Als.dat al ooit het geval gaat zijn.

4 december 2020 om 14:24

@memphisdepay Die inhaalslag gaat wel heel erg langzaam.
Alleen heeft AZ op dit moment inderdaad wel de betere talenten.
Het probleem is dat je met een eventuele verkoop nooit het structurele verschil in omzet dicht gaat maken. Dat is nu zo'n 40 miljoen (omzet AZ ongeveer 30, die van Feyenoord ongeveer 70 miljoen). Op de lange termijn zullen ze dus altijd meer geld uit kunnen geven aan transfers en salarissen. Dat gat is ook niet veel kleiner geworden de afgelopen jaren.
Dat maakt de huidige prestatie van AZ er natuurlijk alleen maar knapper op.

4 december 2020 om 14:24

Daarnaast is de begroting van AZ slechts nog maar 25 miljoen, terwijl Feyenoord op zo'n 70 miljoen zit. Een flink verschil. Waar AZ zo goed als aan haar plafond zit, zit er bij Feyenoord nog ontiegelijk veel rek in. Het probleem is, is het bestuur en staf van Feyenoord capabel genoeg om dit ook volop te gaan benutten?

4 december 2020 om 14:30

Ja mee eens Feyenoord is een veel grotere club wat betreft historie, fans, aandacht in de media, uitstraling.

Ik weet niet precies wat je bedoeld met potentie. Het verhaal dat Feyenoord in potentie een veel grotere, succesvollere club is dan dat het nu is hoor ik echt al mijn hele leven. Feyenoord is altijd één stadion, één investeerder verwijderd van aansluiting bij Ajax en Psv. Alleen gebeurt het nooit. Dit is het misschien wel gewoon. Op basis van wat zou het een grotere club moeten zijn? De grote haven? Kijk eens waar Hamburg momenteel staat.

4 december 2020 om 14:33

Daar heb je een punt. Misschien vertekent het beeld bij mij door Europese wedtrijden en door het feit dat Feyenoord matig presteert terwijl het zo'n grote fanschare heeft. Ten opzichte van de mogelijkheiden haalt AZ er veel meer uit. De jeugdopleiding van AZ is ook bijzonder.

4 december 2020 om 14:35

@michiel2424 Ho ho, jouw woorden: "de laatste seizoenen hebben ze helemaal niet beter gepresteerd." Dus niet wat me beter uitkomt, maar reagerend op jouw uitspraak. Er staat geen tijdsvak bij he?

4 december 2020 om 14:44

@1974 Dan heb jij geen verstand van voetbalzaken als je niet inziet dat Feyenoord op gebied van verkoop van spelers, jeugd en zelfs ook marketing nog grote stappen kan maken. Alleen wat is er voor nodig om dat in verandering te brengen ? Juist ja, geld. Geld wat van investeerders of een nieuw stadion kan komen. Of een goed seizoen/ontwikkeling van enkele spelers die je nu hebt en die je daarna voor een mooi bedrag kan verkopen, Senesi bijvoorbeeld.

4 december 2020 om 14:52

Maar wanneer komt het eruit. Het zou mooi zijn voor de competitie als Feyenoord weer aan gaat haken bij de andere 2. Alles op Feyenoord City zetten vind ik riskant. Met wat kleine aanpassingen moet het toch ook al stap voor stap beter gaan.

4 december 2020 om 14:54

'az is toch gewoon beter dan Feyenoord het laatste decennium.'

Even kijken, totaal aantal punten sinds 2011: Feyenoord wint.
Aantal keer boven de andere club: Feyenoord wint, zelfs als je het niet afgemaakte seizoen meerekent.
Aantal prijzen gewonnen: Feyenoord wint.

Welke meetwaarde je ook pakt, Feyenoord komt er beter uit dus ik weet niet waar je dit vandaan hebt gehaald maar het lijkt op onderzoeksbureau de dikke duim.

4 december 2020 om 14:58

@bme12

'az is verder in potentie'. Uhm, volgens mij is Feyenoord in alles qua potentie veel groter, en zou je AZ wellicht nu verder kunnen noemen (alhoewel, Feyenoord staat boven AZ en heeft recentelijk aanzienlijk meer prijzen gewonnen). Waar het bij Feyenoord aan schort momenteel is de brug van de jeugd naar het eerste. Dat is iets waar Slot bewezen bedreven in is. Met een ervaren TD als Arnesen en waarschijlijk financieel iets meer armslag is er natuurlijk zat potentie bij Feyenoord.

4 december 2020 om 15:16

@badhabbit.

oke, dan kijken we dus naar alle laatste seizoenen. Moet ik nog voor gaan kauwen wat dat voor resultaat geeft?

4 december 2020 om 15:20

Ik snap het niet, hoezo mensen op deze forum zo Anti-Feyenoord zijn. Komop mensen. Feyenoord is toch een veel grotere club. Wordt hier geroepen dat Ajax bete jeugd heeft, dat klopt helemaal niet. En zij hebben ook afgelopen jaren niet meer jeugdspelers van een groette niveau laten debuteren en door verkopen. Wordt geroepen boadu, koopmeijers, strengs, wijndal. Laten we kijken naar Feyenoord, Bijlow, malacia, gertudia, korcu. En als we veder kijken in de afgelopen 10 jaar zie je dat Feyenoord ook veel meer spelers heeft opgeleid en verkocht. Of zijn we vergeten dat Feyenoord hoofdLeverancier was in de vorige wk waar Nederland aan mee deed?

4 december 2020 om 16:38

En wat betreft punten verdiend in Europa voor Nederland? Wie wint er dan?

4 december 2020 om 18:31

@michiel2424 Je hebt helemaal gelijk hoor, Feyenoord is in bijna alles een grotere club dan AZ en van mij mag je dat woordje "bijna" ook nog weglaten want ik zou werkelijk niet weten waarin AZ groter groter is dan Feyenoord. Potentie, groter stadion, historie, Stad, supporters en noem de rest van het riedeltje maar op, AZ kan op geen enkel vlak tippen aan Feyenoord. Feyenoord heeft echter ook 1 mankement waar AZ 'ogenschijnlijk' totaal geen last van heeft. Feyenoord weet zich namelijk al een jaar of 40 totaal; geen raad met al die potentie. Jij zal er misschien anders over denken maar 4 landstitels in 40 jaar zijn er maar 2 meer dan AZ in diezelfde 40 jaar. Een club met zoveel potentie moet toch wel iets beter kunnen voetballen dan wat ze de laatste 40 jaar hebben laten zien?

4 december 2020 om 18:36

@repuiztuiv Wat ik hierboven heb gekalkt geldt eigenlijk ook voor jou. Waar de een het heeft over potentie, heeft de ander het over de begroting die ik nog was vergeten op te noemen. Heel leuk allemaal voor de fans dat Feyenoord daarin een lichtjaren voorsprong hebben op AZ maar de club weet zich daar al 40 jaar geen raad mee en dan heb je er geen fluit aan.

4 december 2020 om 19:28

@kaassie daar ben ik het deels wel mee eens. Het probleem is dat Feyenoord qua begroting eigenlijk al jaren de derde club van Nederland is. Ik ken de financiele cijfers niet 40 jaar terug, maar de afgelopen 20-30 jaar waren ze dat wel.
En je moet al meer dan 50 jaar terug om op een moment te komen dat Feyenoord structureel sportief meer was dan de derde club van Nederland. Voor veel, met name Feyenoord fans zijn zij echter de op een na grootste club (of zelfs de grootste). Als je Feyenoord op basis daarvan gaat beoordelen was het allemaal niet goed, als je Feyenoord gaat beoordelen als derde club van Nederland, dan is een kampioenschap eens in de 10 jaar best een goede prestatie.

4 december 2020 om 20:03

@repuiz

Welke plannen liggen er bij Feyenoord klaar, aanvraag voor faillisement?

AZ moet gewoon zelf verlengen met hem. AZ heeft meer te bieden qua speler sen alles. Dan ga je straks naar Feyenoord en breng je je eigen reputatie als trainer in gevaar omdat het gewoonweg niet loopt met de huidige selectie. En dan kun je weer van 0 beginnen.

4 december 2020 om 20:22

Kaassie, je hebt volkomen gelijk. Feyenoord is daarom in theorie de grotere club in mijn beleving. Momenteel zijn de eerste elftallen op zijn minst gelijkwaardig en ik denk zelfs dat AZ verder is.
In ieder geval doet het echt pijn aana mn ogen als ik Feyenoord van de week zie voetballen in Europa, zo intzettend slecht.

5 december 2020 om 08:57

Jaakke, vergeet vooral voor het gemak niet dat Feyenoord 9 spelers mist door blessure's, waarvan een groot gedeelte basisspelers zijn. Dit komt het spel ook niet bepaald ten goede... Dat wordt allemaal vergeten en men baseert daarom ook dat AZ verder is. Ik zou wel eens willen zien hoe AZ zo'n groot aantal blessures zal opvangen en of dat hun spel ten goede zou komen. Ik denk namelijk dat geen enkele club dat trekt...

4 december 2020 om 13:59

Helemaal mee eens, maar toch snap ik het wel! Feyenoord is natuurlijk nog altijd een top 3 club, met een prachtig stadion veel fans etc qua uitstraling is Feyenoord wel mooier. Het is wel link voor je carriere maar de keuze is zeker te begrijpen haha

4 december 2020 om 14:05

Wel mooier.. Ooit in het AZ stadion geweest? De fans van AZ 'retteketet' horen zingen en met hun waaiertjes horen klapperen? 'wel mooier' is nogal een understatement.

4 december 2020 om 14:15

@ffeyenoord

Je gaat zeker nooit mee met het uit publiek? je Reactie slaat namenlijk nergens op als je mee was geweest, of uberhaupt de wedstrijd op tv had gekeken

4 december 2020 om 14:24

Het zijn liefhebbers. De jongeren zijn wel minder voor Ajax dan de oudjes. AZ speelde toch voornamelijk in de Eerste Divisie vroeger. Noord-Holland is natuurlijk een welvarende regio en heeft maar 2 topclubs. Er is dus voloende achterland. De Z staat ook voor Zaanstreek.

4 december 2020 om 14:43

Daar is ook helemaal niets mis mee. Hartstikke mooi dat er zoveel voetballiefhebbers naar het stadion gaan. Excelsior zit ook vol met Feyenoord-supporters en is ook een hele sympathieke club

4 december 2020 om 14:48

Wanneer heb je voor het laatst die klappertjes gehoord, even kijken of je echt zo bij de tijd bent?

4 december 2020 om 15:04

@voetbalzone ik zie dat jullie mijn reactie hebben verwijderd. Volgens mij is het toch algemeen bekend dat er veel (oudere) Ajax fans, uit Alkmaar en omstreken, een seizoenkaart hebben bij AZ? Daar is verder niet mis mee. Mooi juist, dat dit gewoon kan in Nederland. Vinden jullie het echt zo erg dat ik deze opmerking maak zonder bronvermelding? Ik ben helaas niet in de gelegenheid een enquête af te nemen bij het AZ-stadion. Covid enzo...

4 december 2020 om 13:59

Omdat Feyenoord nog steeds veel groter is dan AZ.

4 december 2020 om 13:59

Dit is gewoon een stap(je) voor een coach, werken bij een grotere club, met meer aanzien/druk. Mooie opstap naar nog weer een grotere club.
En tot Slot ook een in potentie grotere portemonnee

4 december 2020 om 14:14

Geld, status. Je bent toch ineens de coach van een topclub in plaats van een subtop club.
AZ doet het natuurlijk fantastisch, maar uiteindelijk is Feyenoord in alles 3 keer zo groot, of meer (omzet, aantal fans, ed...).
Alleen heeft AZ op dit moment inderdaad meer talent in de selectie, maar daar zullen er in de zomer ook een paar van vertrekken en dan moet je nog maar afwachten wie of wat je er voor terug krijgt.

4 december 2020 om 14:17

@london Calling

"maar daar zullen er in de zomer ook een paar van vertrekken en dan moet je nog maar afwachten wie of wat je er voor terug krijgt."

Dat horen we al elk seizoen, en elk seizoen staat er weer een nieuw iemand. Kom eens met iets nieuws. En dan nog, alsof dat niet bij elke club gebeurd?

4 december 2020 om 14:21

Afgelopen zomer werd Idrissi verkocht, daar hebben ze Karlsson voor teruggehaald, die hem zonder problemen vervangt. Misschien is AZ er zelfs wel beter op geworden. Zoals Bad Habbit zegt, elk seizoen horen we dit verhaaltje. Dat hoort ook bij de voetballerij, elke club heeft dat. Gelukkig weet AZ vaak je juiste aankopen te doen met weinig geld, in tegenstelling tot Feyenoord.

4 december 2020 om 14:22

Ja badhabbit, en wij horen al 10 jaar dat AZ ons voorbij streeft en dat lukt ook zelden. Kom eens met iets nieuws

4 december 2020 om 14:39

Knap dat je dat al 10 jaar hoort! Na het DSB debacle is AZ toch wel eventjes weggeweest. Het is eigenlijk pas sinds de laatste drie seizoenen dat AZ echt weer pogingen doet om aan te haken. Eigenlijk sinds Slot er zit is alles pas weer echt goed gegaan. Dus, waar hoor jij al 10 jaar dat AZ jullie voorbij gaat streven? Laat zien!

4 december 2020 om 14:40

@jeroenf222

Ik zeg nergens dat we Feyenoord voorbij zijn. Ik reageer op het feit dat London Calling stelt:

"maar daar zullen er in de zomer ook een paar van vertrekken en dan moet je nog maar afwachten wie of wat je er voor terug krijgt."

4 december 2020 om 15:03

Laten we wel wezen Feyenoord is eenmaal de grotere club.
Alleen de basis bij AZ staat natuurlijk veel beter.
Er heerst rust in de organisatie en het staat. De druk om te presteren is iets lager.
Feyenoord wilde niet voor niets Eenhoorn hebben.
Bij Feyenoord is het nog steeds een grote ellende op bestuurlijk niveau en er zal voorlopig alleen maar onrust blijven.
Dat een trainer voor Feyenoord kiest boven AZ snap ik dan toch wel.
Het is toch mooi om wekelijks in een volle kuip te staan. Feyenoord is qua club en aanzien nog steeds een stapje hoger dan Az.
Wil Slot rust om hem heen moet hij zeker bij AZ blijven die krijgt hij bij Feyenoord niet.
Ik hoop echter dat hij naar Feyenoord komt hij presteert nu toch wel 2 jaar optimaal.

4 december 2020 om 15:21

Net als we al jaren horen dat Az Feyenoord ingehaald heeft, AZ een betere club is, het geen stap vooruit is. Maar ondertussen eindigt AZ vrij regelmatig onder Feyenoord.

4 december 2020 om 15:23

@badhabbit - Maar buiten dat moet er bij AZ nog heel veel gebeuren, wil het echt met Feyenoord en de andere clubs concurreren. De begroting zou moeten verdubbelen, het spelersbudget zal flink omhoog moeten, je hebt minstens de dubbele bezetting in het stadion nodig en dus zal het stadion uitgebreid moeten worden. Al die dingen moeten structureel van aard zijn. AZ draait momenteel op volle toeren en alles valt hun kant op, maar wat ga je doen als dat een paar seizoenen niet gebeurt (en die seizoenen gaan natuurlijk net als bij iedere club wel komen)? Ik zou niet onderschatten hoeveel er nog moet gebeuren bij AZ om Feyenoord achter zich te laten.

4 december 2020 om 17:36

@badhabbit dat vind ik iets te makkelijk. Het zal best dat het niet iets nieuws is, maar dat maakt nog niet dat het niet klopt. AZ doet het al jaren prima.
Maar toen Weghorst en Jahanbakhsh vertrokken had je geen volwaardige vervanger waardoor je EL voetbal misliep. Dat kan bij AZ gebeuren, bij de top 3 ligt dan, ongeacht de vervangers die er komen, je hoofd als coach al op het hakblok en is het seizoen, tenzij je kampioen wordt, dan al mislukt.

AZ doet het prima, maar het is ook niet zo dat AZ enorm over presteert. Na het wegvallen van FC Twente kom je met de 4e begroting van Nederland steeds rond die 4e plaats uit, een keer een plaats hoger of lager. Dus ja er vertrekken elk jaar spelers, en ja ze worden opgevangen, maar structureel dichterbij de top 3 kom je ook niet (had misschien vorig jaar kunnen gebeuren maar dat zullen we nooit weten).
En daar zit wel het probleem, het financiele gat naar Feyenoord wordt niet kleiner, en dat met Ajax en PSV alleen maar groter, zeker wanneer je over meerdere jaren kijkt.

4 december 2020 om 14:18

Ik denk dat AZ als club redelijk dicht tegen het plafond zit. Feyenoord is daarin meer een slapende reus, groter gebied waar dominant in zouden horen te zijn. Grotere achterban, toch meer een a-merk dan AZ ook internationaal en simpelweg meer mogelijkheden bij goed beleid. Als Slot het aandurft om zich voor jaar of 6 aan Feyenoord te verbinden en het hele proces richting nieuwe stadion (?) en het opzetten van solide route van jeugd naar eerste mee wilt maken is dit wel het moment om in te stappen. Dit jaar met Advocaat waarde proberen te creëren waar mogelijk en qua resultaten bovenin Eredivisie blijven.

4 december 2020 om 14:38

@wolterx
Je schets een mooi scenario en ik denk dat Arnesen een goede zet is geweest van Feyenoord, ondanks de negatieve mening vanmorgen van de heer Driessen. Verandering schuurt ... overval ...
Ik schat echter de rest van de directie, m.n. Koevermans, niet dermate hoog in dat hij leiding kan geven aan een dergelijk complex transformatieproces.

4 december 2020 om 15:09

Ik heb ook mijn twijfels bij Koevermans al is het tot dusverre voor iemand die Feyenoord niet dusdanig actief volgt vooral een gevoel erbij. Het zegt ook wat dat Feyenoord eigenlijk al minimaal 20 jaar een club is waar meer uit te halen valt, het is niet iets wat simpel opgelost kan worden. Momenteel is het denk ik proberen waarde te creëren zonder vroegtijdig af te hoeven haken om kampioenschap/niet overwinteren in Europa. Ajax had jaar of 10 geleden ook zo'n periode van waarde creëren maar toen was het geluk dat het niveau lager lag in top Eredivisie dan nu geval is imo. Zolang Feyenoord het niet als een sprint aan gaat pakken en juiste mensen kan vinden om lastige vraagstukken op te lossen is het gewoon een club met veel meer mogelijkheden dan AZ. Spelersprijzen bij Feyenoord moeten omhoog, spelers moeten ook gewoon die "hype" meekrijgen en dat begint bij de club zelf. Dat doen ze nog niet goed genoeg imo.

4 december 2020 om 14:40

Omdat Feyenoord, Feyenoord is. Ego dingetje. Daarbij moet je niet vergeten dat het investeerders verhaal ook nog speelt. Komt er echt ruim 100 miljoen beschikbaar? Komt er een fantastisch nieuw stadion? Veel oude garde loopt uit het contract dus kun je bouwen naar hartenlust. Mooi project hoor om bij te horen.

4 december 2020 om 15:28

Bij Feyenoord is het gewoon wachten op een reeks van goede beslissingen. Met andere woorden, de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment. Dat is simpelweg een kwestie van tijd en dan schiet het met stappen vooruit. Natuurlijk is Feyenoord veel interessanter voor trainers dan AZ. Sportief rendeert AZ momenteel een stuk beter met betrekking tot talent en restwaarde, maar verder is Feyenoord in alles 50 tot 60 procent groter. Dat is een gat die je niet even compenseert met het verkopen van jongens als Til, Idrissi, Janssen en eventueel Stengs en Boadu. Telkens als AZ groeit in begroting, spelersbudget en uitgaven doet (zoals uitbreiding stadion), zullen die kosten structureel gedekt moeten kunnen worden. Een minder seizoen en je komt in acute problemen. Dan moet je spelers verkopen om gaten te dichten en is de druk om op Europees niveau te presteren enorm. Zo ging het bij FC Twente ook faliekant mis.

4 december 2020 om 14:53

@d.pranjic: behalve de recente resultaten, is Feyenoord in alles een veel grotere club dan AZ. Daarnaast is de potentie bij Feyenoord vele malen groter dan bij AZ op de lange termijn. Daarnaast denk ik dat Slot een stuk meer kan gaan verdienen bij Feyenoord. Ik begrijp Feyenoord wel en begrijp ook als Slot hierop in gaat.

4 december 2020 om 15:03

Als TD zou ik blind AZ voor Feyenoord inruilen. De potentie van de club is voor iedereen zichtbaar dus als TD daar een beleid opzetten kan heel mooi uitpakken. Als hoofdtrainer zou ik toch liever bij AZ blijven, mooie selectie met (in mijn ogen) meer potentie en minder druk.

4 december 2020 om 14:55

AZ heeft meer spelers met potentie. In Feyenoord als club zit meer potentie dan in AZ

4 december 2020 om 16:26

Eindelijk iemand die het goed verwoordt. Precies dit dus, waardoor het als trainer best wel een moeilijke stap is omdat er puur op dit moment gewoon niet zo veel rek zit in Feyenoord als in AZ. Misschien dat Slot een project voor zich ziet van de komende 5 jaar, dan zou ik het wel begrijpen als hij voor Feyenoord kiest.

4 december 2020 om 15:18

Ik denk dat je potentie met acute middelen verward. Feyenoord heeft veel meer potentie dan AZ. Alleen al in omvang loopt Feyenoord een straatlengte voor. Je moet niet onderschatten hoeveel er voor AZ nog nodig is om op die aspecten te kunnen concurreren. Ze zouden dan hun begroting moeten verdubbelen en daar ook structureel naar moeten presteren.

4 december 2020 om 16:48

Het lijkt inderdaad alsof mensen niet begrijpen wat "in potentie" betekend. Ze verwarren het allemaal met de huidige staat (selectie, rust, etc.). Op dit moment vind ik Ajax, Psv, AZ en Vitesse allen verder dan Feyenoord, maar in potentie is Feyenoord natuurlijk gewoon na Ajax de grootste (al zullen rasfeyenoorders het 'na Ajax'-gedeelte wat minder leuk vinden...)

Feyenoord heeft echter wel al langer een probleem om die potentie er eindelijk eens uit te halen. PSV moet het al een hele tijd voor zich laten gaan en het is momenteel meer aan het concurreren met AZ en Vitesse dan met Ajax en Psv. Feyenoord moet denk ik dus eens heel kritisch naar zichzelf gaan kijken wat ze fout doen. En dat is echt niet alleen het moderniseren/nieuwbouw van het stadion. Het betekent ook eens een voetbalstrategie kiezen en daar ook echt voor gaan. Feyenoord heeft te veel trainers gehaald die totaal van elkaar verschillen en niet dezelfde kijk op het spelletje hanteren. Het heeft een selectie dat meer is gekozen op "die deed het bij zijn vorige club wel aardig" in plaats van "die past in onze filosofie". Ik denk dat daar echt de zwakke punten van het huidige Feyenoord liggen.

4 december 2020 om 15:22

Trainer in de kuip of Afas stadion.. buiten geld speelt dat ook mee denk ik

4 december 2020 om 15:59

Slot gaat dit niet doen. Zijn filosofie sluit totaal niet aan bij de spelersgroep van Feyenoord. Zoals Advocaat al eerder terecht opmerkte, dit Feyenoord kan niet spelen met ruimte in de rug. Slot is echt veel meer geschikt als voor AZ of Ajax.

4 december 2020 om 16:06

Speedy. Slot gaat dit zeker wel doen. Iedere club kan met ruimte in de rug spelen, mits je daar de spelers voor hebt. Jij en ik weten nog niet welke spelers er uit de koker gaan komen. Wat niet is, kan nog komen.

Dit zal wat Zijn. Voor ons werelds maar waarom zal slot dit zelf willen?

4 december 2020 om 14:03

Meer geld, grotere club beter voor CV als die slaagt en Arnesen wil echt gaan vernieuwen van de zomer.

4 december 2020 om 14:06

Waarschijnlijk vanwege de status van de club Feyenoord. Het legioen en het stadion zijn legendarisch. Wellicht dat Slot ziet dat de grootste talenten van AZ binnenkort vertrekken en weet dat hij nu het maximale eruit heeft gehaald. Feyenoord heeft met Bijlow, Geertruida, Kokcu, Sinnistera en Malacia toch ook best wat talent lopen.

4 december 2020 om 14:19

@ktb84

" Feyenoord heeft met Bijlow, Geertruida, Kokcu, Sinnistera en Malacia toch ook best wat talent lopen."

En die gaan niet weg?

4 december 2020 om 14:41

Sinisterra is lang geblesseerd geweest, vraag is hoe die de tweede seizoenshelft functioneert. Bijlow is een keeper, zie Onana daar komt minder snel een club voor. Kökcü zou zomaar kunnen vertrekken, bij Malacia en Geertruida denk ik dat dit zeker nog een jaar gaat duren.

4 december 2020 om 14:58

Het is inderdaad vrij onwaarschijnlijk dat zij weggaan, BadHabbit

Pfff dit zou een stunt zijn zeg! Heeft AZ bijna kampioen gemaakt vorig jaar, dus zou hier zeer blij mee zijn. Moet ook wel wat kosten natuurlijk, zo’n trainer.

4 december 2020 om 15:31

Waarom een stunt dan? Het is niet zo dat een Utrecht er ineens mee aan de haal gaat zoals het geval was bij Maher. Van AZ naar Feyenoord is zo vreemd niet.

4 december 2020 om 18:15

Als derde club van Nederland de trainer van AZ (4e-5e club van Nederland) halen vind ik geen enorme stunt. Het enige waardoor het dat misschien zou kunnen zijn is omdat hij, als je de verhalen mag geloven, bij Ajax gold als de opvolger voor ten Hag.
Ik zou het eerder een stunt vinden wanneer je een trainer die internationaal zijn sporen heeft verdiend in een categorie nog boven advocaat halen.

Dat zou erg mooi nieuws zijn wat mij betreft, en nu verder bouwen!

Die zag ik niet aankomen, ik was lekker bij AZ gebleven. Toch minder potentie in het huidige Feyenoord maarja; het blijft een grotere club en bovendien ook een hele mooie!

4 december 2020 om 15:06

Alleen word jij niet de trainer van Feyenoord. Het is een veel grotere club met meer fans, potentie en beste stadion van Nederland. De stap van Feyenoord naar een grotere club is minder groot dan als die van AZ gaat.

4 december 2020 om 16:17

Niet meteen zo snauwerig, ik geef gewoon mijn mening S-070. Absoluut een grotere club met een grote aanhang. Potentie wellicht maar met het huidige spelersmateriaal absoluut niet. Beste stadion is ook gestaafd aan nostalgie; de Arena maar ook bijvoorbeeld Phillips Stadion zijn een stuk moderner. Mocht er een verbouwing komen dan zie het er meteen een stuk beter uit.

4 december 2020 om 16:45

Was niet slecht bedoeld maar qua sfeer is De Kuip echt iets speciaals. Maar daar heb je nu weinig aan zonder fans. Qua spelers is AZ iets beter maar denk dat de meeste weg zijn na dit seizoen terwijl Feyenoord ze wel gaat behouden. Dan kom je ongeveer op hetzelfde uit. Maar zou geen logische stap zijn voor hem. Denk eerder Jonk of Fraser. Hoop alleen geen Kuyt die is niet klaar voor het grote werk.

4 december 2020 om 15:36

Maar waarom dan? Het is een kwestie van tijd voordat er bij AZ ook even een stok tussen de spaken komt. Elke voetbalclub heeft daar last van en zeker een club die al op volle toeren draait. Feyenoord heeft juist veel meer potentie en zit nu in de hoek waar de klappen vallen. Het is een kwestie van tijd voordat Feyenoord uit dat dal komt. Dat kan zelfs al gebeuren als ze twee spelers verkopen voor 2x 10 miljoen euro (niet zo onrealistisch) en daarvan 15 miljoen euro goed spenderen aan jonge spelers met potentie. Dan ziet de wereld er ineens al heel anders uit. Het kan eigenlijk alleen maar beter bij Feyenoord, terwijl ik niet zo snel zie waar het nog beter kan bij AZ. De laatstgenoemde zal dan namelijk stappen moeten maken die het financieel niet structureel kan dragen, althans dat is mijn inschatting.

4 december 2020 om 16:19

Potentie doel ik vooral op het spelersmateriaal. Ik denk dat je met AZ beter voetbal kan spelen dan met Feyenoord. Op lange termijn zal Feyenoord AZ altijd voor moeten kunnen blijven, de potentie van de club is namelijk erg groot. Op lange termijn is dit een begrijpelijke keuze maar ik kan me niet voorstellen dat Slot er een jaar of 5 zit straks.

Dat zou een verrassing zijn zeg! Stond ook op het lijstje bij Ajax bij een eventueel vertrek van Ten Hag. Kan Kuyt mooi aan de slag bij AZ :-p

4 december 2020 om 13:59

Van Bommel of Cocu zie ik wel Az gaan trainen

4 december 2020 om 14:11

Van Bommel lijkt me echt een anti-match. AZ wil altijd mooi, verzorgd, totaalvoetbal spelen. Als Van Bommel iets heeft bewezen is dat hij dit absoluut niet kan/wil. Zou een doodsteek zijn voor AZ.

4 december 2020 om 14:19

Van Bommel had bij PSV het materiaal niet om verzorgd voetbal te spelen. Zelf had hij altijd wel gezegd de voorkeur te hebben voor goed voetbal, maar het moest wel passen bij het elftal. Bij AZ heeft hij de spelers er wel voor

4 december 2020 om 14:24

Als Van Bommel of Cocu naar AZ gaan kan de club beter ophouden met bestaan. Passen totaal niet bij AZ. Cocu is sowieso maar een slechte coach die overal faalt en Van Bommel is totaal niet geschikt voor een club als AZ met vooral nuchtere mensen. Iemand als Slot is een honderd procent match.

4 december 2020 om 14:51

Ik zie AZ dan gewoon voor Jonk gaan. Past echt wel in hun filosofie om hem een kans te geven in de Eredivisie. Zou mij ook niets verbazen als dat een hele goeie match gaat zijn want hij heeft de voetballers voor zijn visie.

4 december 2020 om 17:12

Ik heb het gevoel dat Arnesen Jonk gaat binnenhalen voor de jeugdopleiding. Brard is daar nu maar dat is er een van de oude garde. Het is overduidelijk dat Arnesen de jeugdopleiding aan het renoveren is. Jonk zou een uitstekende kandidaat zijn om leiding te geven aan dat proces.

4 december 2020 om 14:00

En waarom zou AZ Kuyt willen?

4 december 2020 om 14:04

Is toch ook maar een grapje ;-). Maar natuurlijk zie ik AZ eerder kiezen voor een van Bommel of Cocu zoals @feycoev al aangeeft. Denk dat Cocu een prima optie zou zijn voor AZ.

Dat is op heel veel vlakken een stap achteruit voor Slot. Knap als Feyenoord dit voor elkaar weet te boksen.

4 december 2020 om 15:14

Denk dat hij blij mag zijn met deze stap, komt net kijken en doet het leuk bij een subtop club waar een aardig talentvolle generatie loopt momenteel, maar een topclub is toch ff anders. Maar hij verdient deze kans wel.

4 december 2020 om 15:26

Financieel zal het een stap vooruit zijn, qua potentie, qua prijzen, qua eindklasseringen. Het enige dat AZ voor heeft op Feyenoord is het frivole spel. Laat daar nou ook de trainer een hand in hebben. Natuurlijk zijn Boadu, Wijndal en Koopmeinders leuke talenten. Maar nog steeds presteert Feyenoord beter met Linssen, Geertruida en Malacia. Stuk voor stuk misschien minder, maar de stand in de eredivisie liegt er niet om.

Wow! Als dit waar is ga ik vervroegd aan de vrijdagmiddagborrel! Fantastische trainer en precies wat FR nu nodig heeft. Fingers crossed.

Qua spelersmateriaal zit je momenteel bij AZ wel goed en misschien zelfs beter dan bij Feyenoord, maar Feyenoord is hoe je het wendt of keert toch een grotere club en uitdaging. Begrijp het dan ook wel als Slot deze kans aangrijpt.

Gemengde gevoelens bij deze keuze. Doet het leuk bij az, maar of hij ook een grotere club als Feyenoord aan kan.. We gaan het zien.. In ieder geval beter als Kuyt denk ik

4 december 2020 om 15:33

Dat laatste sowieso. Ik vind de hosanna stemming hier ook wat overdreven hoor. Doet het leuk bij een subtopper met een goeie generatie talent en weinig druk. Moet het nog maar zien bij een topclub. Maar ben wel benieuwd, als hij het ook echt wordt.

Heel verassend, niet echt een stap omhoog op sportief gebied. Financieel en qua club natuurlijk wel. Zou wel een goede zijn voor Feyenoord om weer een beetje aansluiting te vinden met Ajax en PSV..

Bijzonder te noemen, dan zou je denken dat dit een voorbode is op de overname/investeerders. Want waarom zou je bij AZ weggaan waar op dit moment veel meer mogelijk lijkt.

4 december 2020 om 14:00

Feyenoord is een grotere club behalve qua recente prestaties. Denk dat iedereen met een voetbalhart en enige kennis van het Nederlandse voetbal een kans om bij Feyenoord aan de slag te gaan niet laat lopen. Als je 't daar op de rit krijgt dan lijkt me dat een heerlijke golf om op te zitten. Dat het een grote uitdaging gaat worden moge duidelijk zijn.

4 december 2020 om 14:08

Qua recente prestaties is Feyenoord ook niet kleiner dan AZ. Meer prijzen gewonnen de laatste 10 jaar, vaker boven AZ geeindigd, momenteel boven AZ in de rangschikking. Op z'n best is het gelijkwaardig voor AZ, maar dan moet je vrij creatief kunnen rekenen.

Als ik Arne Slot was zou ik bij AZ blijven. Ik denk dat hij nu juist bezig is aan de goeie gang naar boven, met goed spelersmateriaal. Denk dat er nog genoeg aan te sleutelen is bij AZ en vind het spelersmateriaal ook veelbelovender.

Als dit echt waar is doet Feyenoord geweldige zaken. Slot presteert erg goed met az in de eredivisie en Europa. Houdt ervan om jeugd de kans te geven. Zou echt goed zijn als hij de coach wordt.

Kleine stunt toch wel te noemen, maar Slot gaat zeer afhankelijk zijn van z'n materiaal. Dat zit heel anders in elkaar dan bij AZ!

Zou als slot nog wel even goed nadenken ... matige of talent volle groep.... als berghuis dan weggaat....

4 december 2020 om 14:01

heb je geld waar je 2 a 3 leuke jonge talenten van kan kopen. iets waar slot uitstekend mee lijkt te kunnen werken

dat zou me een stunt zijn. speelt leuk voetbal en gebruikt de jeugd, past inderdaad perfect in het beeld van arnesen. maar zelfs ik moet toch toegeven dat op dit moment het toch een stapje terug is voor slot denk ik zo? worden er dan toch grotere plannen achter de schermen in gang gezet?

4 december 2020 om 14:08

Slot speelt leuk voetbal omdat hij daar het materiaal voor heeft. Feyenoord heeft helemaal niet de selectie staan om leuk voetbal te spelen

4 december 2020 om 15:39

nu niet nee, maar hij gaat nu toch ook helemaal niet beginnen? Arnesen is duidelijk druk bezig. wie weet wat er op zijn lijstje staat dit seizoen geef hem ook even de tijd. dat negatieve gelul kennen we nou wel, we doen niet anders.

4 december 2020 om 15:53

Japie. Slot begint ook niet meteen aan deze klus. Hij stapt volgend jaar pas in. Dus waarom je het over deze selectie hebt, is mij een raadsel.

4 december 2020 om 16:07

Omdat er amper geld is. Welke geweldige creatieve spelers ga je halen zonder geld? Een creatieve speler van het vereiste niveau kost je minimaal 12 miljoen en of Feyenoord zulke bedragen heeft liggen dat vraag ik me af. Dan hebben we ook nog een veelscorende spits nodig die ook niet goedkoop zal zijn. Dan zit je zo al op een 20 miljoen en dan moet je nog hopen dat je Senesi en Berghuis daarnaast kan behouden want anders schiet je nog niks op

4 december 2020 om 16:11

Onzin wat je zegt. Dat heet goed scouten. Potentie van een speler zien, voordat een grote club dat doet. Een Sinisterra is ook voor een schijntje opgehaald. Jij beweert nu dat het schier onmogelijk is om kwaliteit te halen voor weinig geld. Volgens mij bewijst de huidige club van Slot dat dat wel kan

4 december 2020 om 16:47

creatieve spelers zijn gewoon erg duur en als er een club is die nou niet echt uitblinkt in goed scouten is het Feyenoord wel. Ziyech werd destijds al gezien als enorm goedkoop toen hij voor 11 miljoen was op te halen bij Twente en dat zijn bedragen die Feyenoord niet zo snel heeft liggen

4 december 2020 om 17:14

Je beseft dat Feyenoord al rond was met Heerenveen over Ziyech maar dat hij voor Twente koos.

4 december 2020 om 17:56

Feyenoord is nooit rond gekomen met Ziyech. die mocht van Van Geel en Rutte concurreren met Boetius voor de linksbuitenpositie. daar had Ziyech logischerwijs geen trek in en vervolgens koos hij voor FC Twente die in hem wel een hele belangrijke speler zagen en toen heeft Van Geel Toornstra maar gehaald. op dat moment kostte Ziyech overigens maar 6 miljoen maar omdat hij FC Twente uitgroeide tot de beste speler in de Eredivisie is hij toen later aan Ajax verkocht voor 11 miljoen. mede door geldnood want ze hadden hem liever al in een eerder stadium verkocht aan een buitenlandse club voor de hoofdprijs maar die buitenlandse club kwam destijds niet

Apart en onverwacht als dit door mocht gaan, je zou denken dat de stap van AZ naar Feyenoord nu op dit moment niet direct een vooruitgang is.

Heeft wel bewezen dat hij met jong talent goed kan presteren en staat voor mooi voetbal, gelukkig geen Fraser.

Huh, AZ was toch de topclub en Feyenoord de subtopper? Vreemd dit. Arne Slot zou wel gek zijn, als hij hier toe zou happen. Heeft hij soms geen ambitie?!

Wauw als dit waar is, dan ben ik heel blij. Zowel tactisch als in zijn presentatie vind ik het een goeie coach. Had niet verwacht dat hij open zou staan voor Feyenoord. AZ is een topteam, maar Feyenoord een topclub. En wellicht verwacht hij of heeft hij meer informatie dat een groot aantal spelers van het setje Wijndal, Koopmeiners, Stengs, Boadu vertrekt. Als dit echt waar is, dan doet Arnesen wederom goeie zaken.

Dit zou echt top zijn. Maar als ik eerlijk ben is de stap van AZ naar Feyenoord op dit moment een stap zijwaards toch? In ieder geval beter dan Fraser, Kuyt en Van Bommel.

Zo hey, Dit was niet een stap die ik snel had zien aankomen. Ik ben erg benieuwd of dit een goede match zou zijn. Ik blijf het spel van Feyenoord altijd lastig vinden om in te schatten. een bepaald soort voetbal willen spelen is niet alleen afhankelijk van je ambitie, maar ook van je spelers. Feyenoord komt op mij toch altijd over als de club van het harde werken. Niet lullen maar poetsen. Ik laat me graag verrassen.

Waarom zou Slot dit doen? Voor geld ook zeker niet want dat hebben ze niet?!

4 december 2020 om 17:14

Daar vergis je je in, grote vriend. Ze betalen bij Feyenoord aanzienlijk meer salaris.

Dit zou een enorme stond zijn. Zou dit zeker toejuichen! Beter dan al die sentiment trainer die uit de koker van de media komen.

Het zou heel mooi zijn als Feyenoord Slot kan binnen halen, ze lijken in ieder geval in de goede richting te kijken ( een vooruitstrevend iemand).

als hij stengs, boadu, wijndal en koopmeiners nou ook gewoon meteen ff meeneemt. nee zonder dollen wat een stunt zou dit zijn

Prima! Snap niet dat iedereen hier zegt dat het een stap zijwaarts is misschien nog wel achteruit volgens sommige. Feyenoord is een vele grotere club als AZ, met meer mogelijkheden. Slot is misschien wel de spil in de nieuwe toekomstplannen, weten jullie veel. Beide een prima deal en voor Slot een mooie stap hogerop!

4 december 2020 om 14:34

die mogelijkheden mag je dan even uitleggen, want qua jeugd is het bij feyenoord helemaal niet zo goed meer, en AZ heeft de Jong ploeg in de kkd, geld voor aankopen zijn er ook niet zo zeer, en de spelersgroep loopt nu ook niet over van het talent op het moment. mocht er een speler voor veel geld verkocht worden dan daalt het niveau dusdanig omlaag dat dat niet zo makkelijk is op te vangen, enige geluk dat feyenoord op het moment heeft is naar mijn mening ene Dick Advocaar die deze jongens nog zo kan neerzetten en motiveren dat er nog wat resultaten uit komen. dus ja in alles lijkt het zeker een stap zijwaarts. Maar ik ben zeer benieuwd hoe Slot er zelf tegenaan kijkt, misschien is feyenoord wel zijn droomclub en maakt het hem verder niks uit, dat kan natuurlijk ook nog gewoon

4 december 2020 om 14:56

"misschien is feyenoord wel zijn droomclub en maakt het hem verder niks uit, dat kan natuurlijk ook nog gewoon"

Ja, want bij Feyenoord valt natuurlijk geen eer te behalen. Is het onmogelijk om de club weer op de rit te krijgen en loopt er totaal geen talent rond.

Het is toch een prachtige uitdaging juist! Je kunt de trainer worden die de slapende reus naar de top heeft gebracht. Met een ambitieuze Arnesen, die van de hoed en de rand weet, kun je zeker iets moois neerzetten.

Een Jong team in de KKD is natuurlijk ideaal, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen grote talenten door kunnen stromen naar het eerste. Bijvoorbeeld een Martins Indi, Karsdorp, Kongolo, De Vrij hebben dit ook niet nodig gehad om door te breken en uiteindelijk zelfs Oranje te bereiken. Als je echt goed bent als talent, kom je er wel.

De O18 is een lichting met een aantal spelers om te likkebaarden. Slot krijgt daarmee echt een aantal pareltjes in handen en mag daar iets moois mee smeden.

Prima coach. Qua status van club en waarschijnlijk salaris zal hij er zeker op vooruit gaan. Qua selectie en potentie van selectie absoluut niet. Daar gaat hij echt een paar stappen mee terug. Het spel dat hij nu met AZ speelt, dat gaat hij nooit kunnen spelen met de selectie van Feyenoord. Dat gaat nog echt een aantal jaren lukken om de manier van zijn spelen erin te brengen en de spelers ervoor te halen. Al met al is het voor Feyenoord wel een vooruitgang, maar of dat echt voor Slot gaat zijn. Ik denk dat als hij bij AZ blijft nog 1 a 2 jaar hij een veel grotere stap kan maken.

Ik sta hier serieus om te springen. Wat zou dit een verstandige zet zijn van Feyenoord zeg! Sinds Arnesen bij Feyenoord zit waait er toch een frisse wind door de Kuip. Ik denk serieus dat Martin van Geel met een Fraser op de proppen kwam. Dit is tenminste een trainer met een duidelijke visie, tactisch sterk en een fijne oogstrelende manier van spelen en hij presteert dit ook met AZ. Dit zou een geweldige zet zijn en hij is wat mij betreft meer dan van harte welkom! Feyenoord heeft een trainer nodig die verzorgd voetbal speelt, niet schroomt om talent de kans te geven! Natuurlijk, dit doet Advocaat ook wel, min of meer noodgedwongen. Maar hij negeert ook iemand als Azarkan. Hij stelt liever een nietsnut als Narsingh op. Dus een coach die zijn ogen niet sluit voor talent en het aandurft om deze gewoon op te stellen want laten we wel zijn, dat kan gewoon in de Nederlandse competitie. Ik snap nooit zo goed waarom men altijd zo terughoudend is bij Feyenoord met het opstellen van jeugd. Laten we hopen dat dit goed gaat komen!

Zou heel dom van hem zijn. Feijenoord is veel minder dan AZ. Bovendien kan AZ zich door ontwikkelen en als Ten Hag vertrekt bij Ajax wordt hij vast zijn opvolger. Daar zit voir hem veel meer perspectief in

4 december 2020 om 17:09

Er zijn voldoende trainers die bij Ajax en Feyenoord hebben gezeten. Hij zou kunnen rijpen bij Feyenoord en zich kunnen voorbereiden op een echte topclub in Nederland of het buitenland.

Ik vind het toch apart that Slot hier zo happig op is. Het is nou ook niet dat hij al zo lang bij AZ zit. Ik ben ook erg benieuwd wie zij nu binnen gaan halen!

Daar neemt slot wel een risico mee. Materiaal bij AZ is beter dan bij Feyenoord. Voor Feyenoord lijkt me dit een goede trainer. Laat Kuyt nog maar wat ervaring opdoen voor hij de a selectie gaat doen.

Voor het talent en de groep hoef je het niet te doen. AZ heeft veel meer talent en potentie dan Feyenoord heeft. Echter is Feyenoord natuurlijk wel de grotere club en zal hij er ook meer gaan verdienen. Slot is wel echt een trainer wie zich goed kan mengen in de spelersgroep, lijkt me wel een fijne man als trainer. Echter vraag ik me alsnog af of hij het bij Feyenoord gaat redden, is en blijft een taaie ploeg om trainer van te zijn.

4 december 2020 om 14:15

Hoezo veel meer potentie en veel meer talent? Dat valt toch reuze mee? Natuurlijk Boadu, Koopmeiners, Stengs en Wijndal dat zijn toptalenten. Echter vind ik het buiten die namen ook niet heel veel soeps bij AZ. Of nouja niet veel soeps, talenten/spelers als De Wit, Karlsson, Aboukhlal, Evjen etc. moeten het ook allemaal nog maar laten zien. Feyenoord heeft met Bijlow een onwijs groot keeperstalent in huis. Heeft in mijn ogen de beste verdediger in de persoon van Marcos Senesi. Heeft talenten als Malacia en Kokcu, laatstegenoemde kon al een mooie transfer maken naar het buitenland afgelopen transferperiode. Ondanks dat hij niet echt presteert staat hij er toch goed op in het buitenland, maar de beste man is twee jaar jonger dan een Stengs en drie jaar jonger dan een Koopmeiners. En buiten dat, er wordt altijd gedaan of dat de opleiding van Feyenoord niks meer voortbrengt en dat is heel makkelijk praten als buitenstaander. Want welke niet-Feyenoord supporter volgt nou de jeugdopleiding intensief? Dat zijn er verdomd weinig. En de gene die het wel doen die weten echt wel dat er pareltjes rondlopen. De opleiding van Feyenoord is echt niet minder dan die van AZ. Het enige voordeel dat AZ heeft is dat het jong elftal KKD speelt. Dus nee, AZ heeft zeker niet meer talent en zeker niet meer potentie. Feyenoord presteert redelijk maar heeft tig blessure's. Als Feyenoord op volle oorlogssterkte is, dan staat er toch een heel ander elftal dan nu. Er zit meer rek en potentie in Feyenoord dan het merendeel van deze site denkt of wilt geloven.

Op dit moment zit er zeker meer potentie bij az, met daar een fantastische jeugd opleiding, die ze overegens al jaren hebben. Maar Feyenoord is een nog altijd veel grotere club en behoort gewoon samen met Ajax als de grootste clubs van Nederland en ook de moeilijkste. Maar de stappen die arnesen wilt maken, snap ik slot wel, bouwen, bouwen, bouwen, en volgens mij kan je dat wel aan slot overdragen, maar dan graag hem een aantal jaren de kans geven en niet afvinken naar een paar nederlagen.

Wauw, Arnesen zit niet stil en voor Feyenoord zou Slot een uitstekende optie zijn. Hij heeft bij al zijn vorige clubs uitstekende indruk achtergelaten en bij AZ doet hij het ook prima. Een moderne trainer met aanvallend voetbal.

Lijkt me stug. Als Ajax of PSV komt dan begrijp ik het nog wel maar Feyenoord? Uiteraard is er de aantrekkingskracht van de club; groter in vele opzichten, mooi stadion, fanatieke achterban. Daar tegenover staat een sterke jeugdopleiding van AZ, goed bestuur en een voetbalvisie die aansluit op zijn manier van spelen. Denk dat hij beter kan wachten op een grote club met rust in de organisatie en munten op de bank.

4 december 2020 om 14:12

Lijkt me stug? Dit is niet uit de lucht gegrepen hoor. Feyenoord een Slot zijn al een aantal maanden in gesprek over de mogelijkheden. Al ver voor de aankondiging van het vertrek van Dickie.

4 december 2020 om 14:51

@repuiztav

Neem aan dat je daar ook bewijs voor kan aantonen?

4 december 2020 om 14:57

Het is geen kwestie van kunnen. Wel van willen en mogen.

4 december 2020 om 14:13

Helemaal met je eens. Ik denk zelf dat Slot een veel grotere stap gaat kunnen maken dan Feyenoord als hij nog min. 1 seizoen na deze bij AZ hetzelfde kan presteren als hoe ze het nu doen.

Dit zou geweldig zijn voor Feyenoord, had nooit gedacht dat Slot haalbaar zou zijn! Ik hoop zodat dit bericht op waarheid berust!

Bijzonder
Afwegend vind ik AZ op vele vlakken stukken beter

Betere elftal, elk jaar goede doorstroming vanuit de jeugd, meer financiële armslag, kwalitatief veel beter.

Enige bij Feyenoord denk ik aan: Grotere naam en ze hebben een dak op het stadion

4 december 2020 om 14:15

Tja en wat zijn de prestaties van beide clubs de afgelopen jaren? Feyenoord won de titel, de KNVB beker en twee Super cups. Wat won AZ? Als bepalende spelers vertrekken en dat gaat natuurlijk gebeuren op korte termijn, is er voor Slot bij AZ niet veel meer te winnen. Bij een uitgaande transfer van bijv Senesi, Jorgensen en/of Berghuis, zal er bij Feyenoord toch wel wat mogelijk zijn financieel gezien.

4 december 2020 om 14:19

En als de beste spelers van AZ vertrekken is er niet iets mogelijk op financieel gebied? Beetje kromme redenatie van je dit!

4 december 2020 om 14:20

Jorgensen ?? Haha meen je dit? Als je daar überhaupt een geldbedrag voor kan krijgen mag je al blij zijn. En Berghuis heeft toch een clausule van 8 miljoen in zijn contract staan? Dus dan blijft alleen Senesi over als grote transferbedrag.

4 december 2020 om 14:40

@kalou, dat zijn allemaal dingen uit het verleden, het toekomstplaatje is waar Slot naar zal kijken en dat lijkt mij toch echt in het voordeel van AZ te spreken

4 december 2020 om 14:41

Tuurlijk wel, maar mijn punt is dat het niet zo is dat er financieel niets mogelijk is in Rotterdam. Begrijp me niet verkeerd, het zal me een rotzorg zijn wie daar trainer wordt. Zou de keuze voor en van Slot echter wel begrijpen.

4 december 2020 om 14:43

Senesi zal wel rond de 25 miljoen gaan opbrengen. Als Berghuis en Jorgensen samen voor 10 vertrekken heb je met 35 miljoen best wat mogelijkheden hoor. Punt is dat men roept dat er niets mogelijk is. Dat is natuurlijk nonsens.

4 december 2020 om 14:51

Al jarenlang zie je de opmars van betere transfers AZ dan Feyenoord
Ook al jarenlang zie je meer jeugd van AZ de eredivisie instromen dan Feyenoord

Neemt niet weg dat Feyenoord een mooie club is!
Maar AZ is momenteel in haar gehele organisatie en structuur vele malen beter bezig.

Waar Feyenoord met veel moeite een Diemers haalt, zet AZ een Dani De Wit in de selectie. En behoud hierin nog vele miljoenen over van de verkoop Til

Feyenoord behoud een blessuregevoelige Jorgensson en weigert 16 mil, waar AZ Miljoenen pakt voor Janssen en een Boadu doorschuift

De jeugdafdeling van Feyenoord heeft momenteel 0 weerstand waar die van AZ in de KKD speelt. Die schuiven makkelijker in. Je ziet ook dat een Wout Burger het bijlange na niet trok in het eerste.

Enkel die Senesi is een schot in de roos die momenteel beter is dan de verdedigers bij Az
Maar verder....misschien Geertruida momenteel

4 december 2020 om 14:52

@kalou2005 " Als bepalende spelers vertrekken en dat gaat natuurlijk gebeuren op korte termijn, is er voor Slot bij AZ niet veel meer te winnen." Dat horen we elke seizoen, kom eens niet met zo'n dooddoener

4 december 2020 om 14:59

BadHabbit; kan kloppen, maar wat heeft AZ dan gewonnen elk seizoen de afgelopen vijf jaar? Trainers willen prijzen pakken en AZ pakt nooit prijzen, behalve de schoonheidsprijs. Uiteraard geen zekerheid dat hij dat bij Feyenoord wel gaat doen, echter ondanks dat enkele mensen die bij de waan van de dag leven, schreeuwen hoe ver AZ Feyenoord voorbij is, wonnen ze wel een titel, een KNVB beker en twee Super cups.

4 december 2020 om 15:09

Bij Feyenoord was er de afgelopen jaren spraken van structureel wanbeleid. Na het behaalde kampioenschap is er niet door geselecteerd en is er eerder een terugval dan een opmars. We zijn weer terug bij af. Dat bij AZ het beleid beter is, dat klopt. Echter, sinds Arnesen is er echt wel wat veranderd bij Feyenoord. Arnesen investeert geld niet alleen in het eerste elftal maar ook in de jeugd. De jeugd heeft de toekomst en daarom wilt Arnesen voor Slot gaan als coach. Die geeft talenten de kans. Advocaat daar in tegen die schreeuwt vaak in de media dat er spelers bij moeten.

Check even de feiten voordat je Feyenoord gaat afbranden. Je vergelijking tussen Diemers en De Wit slaat als een ... op een drumstel. AZ haalde Dani de Wit eind augustus 2019. Feyenoord heeft Diemers in juni 2020 gehaald. Waarom heeft Feyenoord Diemers gehaald? Omdat het corona virus roet in het eten heeft gegooid. Linssen en Diemers stonden niet op de lijst van Arnesen. Maar omdat de voetbalwereld een flinke knauw had gekregen, het transferlijstje van Arnesen direct in de prullenbak kon en de toekomst onzeker was en er juist bezuinigd moest worden, heeft men toch Diemers genomen. Waarom hoor ik je denken? Omdat met zo weinig mogelijk geld er toch een middenvelder bij moest komen. Een ontzettende leuke vergelijking maar gebruik die a.u.b. nooit meer. Iets met appels en peren. Als je Feyenoord een beetje volgt dan had je dit al kunnen weten. Feyenoord lees: Arnesen, was in een hele andere vijver aan het vissen dan waar men uiteindelijk noodgedwongen andere keuzes heeft moeten maken. Het transferbeleid is niet slecht, heeft door corona juist even pas op de plaats moeten maken. Linssen en Diemers zijn spelers die Feyenoord er momenteel min of meer doorheen helpen maar die straks ook als eerste plek moeten maken voor daadwerkelijke versterkingen.

Dat verhaal van Jorgensen en 16 miljoen er ook echt bij halen. Jorgensen was in bloedvorm, er lag een EK in het verschiet, hij was nog te belangrijk voor Feyenoord om weg te doen. Gegokt en verloren. Het EK was een miserie voor Jorgensen want hij was barslecht. Hij werd daarna geen schim meer van de speler die hij was mede door de talloze blessures. Ja, dan is 16 miljoen zeker een gemis. Een behoorlijke inschattingsfout van Van Geel, maar hé, was het allemaal maar zo makkelijk als nu achteraf te praten hé. In de toekomst kijken dat kan helaas niemand!

Fijn dat je ook alleen de negatieve punten benoemt van de jeugdopleiding van Feyenoord. Nul weerstand, oké, je bedoelt enkel Jong Feyenoord misschien? Daar zijn ze ook totaal niet mee bezig om die te krijgen naar de Kkd? Een beetje makkelijk om iets af te kraken, waarmee men sinds kort begonnen is. Het is een bekend verhaal waarbij Feyenoord jaren geleden de boot heeft gemist maar dit was vanwege gebrek aan inkomsten niet verstandig. Je noemt ook welgeteld een speler om je argument kracht bij te zetten. Een speler die nog weinig minuten in Feyenoord 1 heeft gemaakt maar die door jou nu al wordt afgeschreven. Daar in tegen staan jongens als Kleijn en Milambo. Wie? Ja precies. Dat zegt jou waarschijnlijk niks maar dat zijn jongens die met veel oudere jeugdtalenten spelen om juist.. Weerstand te krijgen.

Senesi is zeker een schot in de roos. Sterker nog, dat is een fenomeen. Die gaat Feyenoord een flinke berg met geld opleveren. Hij werd niet voor niets recent al bij de voorselectie van Argentinië gehaald, en er zijn meerdere miljoenenbiedingen afgewezen. Als ik kijk naar de verdediging van AZ dan word ik daar persoonlijk ook niet heel warm van hoor. Wijndal vind ik een zeer goede speler. Maar de rest?.. Vlaar, Leeuwin en Letschert dat is ook pure armoede. Maar ik bemoei niet.

Over schot in de roos genoemd, laten we vooral Sinisterra nog niet vergeten. Wie weet wat Bozenik nog in huis heeft, die heeft ook nog weinig speelgelegenheden gehad, maar wordt ook door alles en iedereen afgeschreven. Vlak voor de corona uitbraak gekocht, weinig gespeeld en nu geblesseerd. Dat Advocaat het niet in hem ziet zitten wilt niet zeggen dat het er niet uit gaat komen bij hem. Advocaat speelt liever met Linssen in de spits of met Narsingh in plaats van Azarkan. Summerville is ook niet voor niks weg gegaan. Maar goed, ik hou verder op.

Met alle respect maar als ik slot was zou ik dat niet doen. Er is amper geld in Rotterdam en de spelers die er nu zijn kunnen dat spelletje wat hij wil spelen echt niet spelen. Dit zou echt geen goede match zijn. Feyenoord snap ik wel, denken een goede trainer binnen te halen maar ik zie deze 2 niet matchen. Sowieso alles beter dan Kuyt.

Zou een logische keuze zijn van Feyenoord. Het argument dat de huidige AZ selectie meer potentie heeft is lulkoek, ervan uitgaande dat zeker enkele toppers in spé AZ op korte termijn zullen gaan verlaten. Met één a twee uitgaande en inkomende transfers bij beide clubs kan er ineens heel veel veranderen. Ik neem aan dat iedereen dat wel snapt. Slot zou in dat kader dus eigenlijk ook uitstekend timen. Beter dan dit wordt het met AZ toch niet als bepalende jongens als Boadu, Stengs, Midtsjo, Wijndal en ook Koopmeiners vertrekken. Bij Feyenoord daarentegen worden geen wonderen verwacht en kan er met een uitgaande transfer van Senesi weer het een en ander binnen gehaald worden. Ben erg benieuwd!

4 december 2020 om 14:19

AZ zal meer vangen uit de verkoop van die jongens dan Feyenoord uit Senesi. Dus zij kunnen ook weer herinvesteren. Neemt niet weg dat Feyenoord bijna per definitie een zwaardere uitdaging is door veel andere factoren. En dat ik Slot als Feyenoorder en fan van aanvallend verzorgd voetbal graag zie komen. Moet hij wel de middelen en tijd krijgen anders wordt het dalijk een tweede gertjan verbeek.

4 december 2020 om 14:46

Ik ben geen supporter van beide clubs, maar als ik kon kiezen tussen wekelijks in het Retteketet AZ stadion te coachen met windkracht 25 of in een stampvolle Kuip, wist ik het wel. Uiteraard is dat enorm subjectief.

4 december 2020 om 16:02

Ik denk dat je plaatje icm je naam nogal wat mensen de indruk geeft dat je voor feyenoord bent

4 december 2020 om 14:56

Deze beagrumentatie is zooow krom als wat.....

Alles wat AZ verkoopt verdampt en wordt niet beter
Alles wat Feyenoord verkoopt kan geïnvesteerd worden???

AZ verkoopt al jaren hun beste spelers!
Janssen
Jahanbhakz
Johansson
Gudelj
Haps
M. Johansson
Gouweleeuw
Elm
Hoedt
Hendrikssen
Berghuis
Maher
enz enz enz

Elk jaar weer staan er nieuwe jongens waarvan grote deels uit hun eigen jeugd of prima gescout...

Feyenoord is een erg mooie club
AZ is enkel stappen verder

4 december 2020 om 14:59

Waarin zijn ze stappen verder? Dat ze een ploeg in de KKD hebben? Het is leuk om gewoon neer te zetten "az is verder" en er vervolgens geen enkele beargumentatie aan vast te knopen. Ik ben wel razend benieuwd waar je mee komt. Het verschil is in ieder geval niet zo groot als jij wil doen geloven

4 december 2020 om 15:07

Jeron; van mij mag AZ veel verder zijn, het kan me geen reet schelen, alleen ik zie niet waarin ze dan verder zijn volgens jou?! Als ik naar de ranglijst kijk is het de laatste vijf jaar een beetje haasje over tussen AZ en Feyenoord waarbij Feyenoord één x de titel pakt en een jaar de beker wint. Bovendien wonnen ze tussendoor nog twee sipercups. AZ won overigens al 7 jaar helemaal niets. Maar ze zijn wel verder. Dat verder zijn levert dan toch verdraaid weinig op. Dus ik ben razend benieuwd.

Spelers krijgen allerlei verwensingen aan hun hoofd als ze naar een concurrent stappen Spelers mogen niet naar concurrenten: wij verkopen niet enz Maar trainers mogen wel overstappen Vreemd Koeman en Advocaat deden het eerder Slot weet ook dat Feyenoord een grote club is en AZ wil heel graag maar kan niet verder groeien. De belangrijkste spelers zijn nu gebleven, maar zien ook dat dit het max haalbare is En als de trainer em peert dan, ja dan peer je nem ook toch. .

Verrassend. AZ heeft nu meer mogelijkheden dan Feyenoord voor een coach. Slot kan het natuurlijk wel zien als een mooie uitdaging. Ik juich het iig wel toe. Hij heeft een heldere filosofie. Vraag blijft wel in hoeverre hij tijd en juiste spelersmateriaal krijgt hiervoor.

Lekkere azijnpissers hier, ik heb Feyenoord hoger zitten dan AZ. Dat gezeur over een top 4 slaat nergens op. Slot zal vast wel potentie zien en bepaalde voorwaarden stellen waardoor hij het gaat doen.

Waarom zou je dit als Slot willen? Ik zie mensen redenen zoals Stadion en supporters noemen. Als je zo gaat redeneren zouden spelers/trainers van PSV ook liever naar Feyenoord gaan maar dat is niet zo. Lijkt mij dat je als coach vooral sportief & financieel het hoogst haalbare wilt , dus zullen ze bij Feyenoord verrassend genoeg met een grote zak geld zijn langsgekomen. Ben bang dat Slot hier spijt van zal krijgen maar ik laat me graag verrassen.

Eindelijk wat van beleid te zien bij Feijenoord, dankzij Arnesen.

Hij is zich ervan bewust dat alleen of vooral investeren in jeugd de enige manier is Feijenoord weer uit het slob te halen. Sportief én financieel.

Er werd tot nu toe teveel gefocust op de korte termijn, terwijl je in die korte termijn geen potten zou kunnen breken, omdat je niet het geld had en hebt voor echt goede aankopen. Er kwam dan ook vrijwel alleen maar middelmaat binnen, en daar ging je geld. Het leverde niet veel meer op dan EL voetbal, wat ook vrijwel niks oplevert.

Dus focussen en investeren in jeugd, per speler kost dat relatief niks, en hun plafond kan veel hoger liggen dan een aankoop, daar een heel goede, meer gearriveerde speler niet haalbaar is voor Feijenoord.

Met Slot ook eindelijk een trainer die goed en aanvallend voetbal voorstaat, en die het prima vindt met talenten te werken.

Voor de toekomst is dan veel afhankelijk van je jeugdscouting en opleiding. Deze moeten sowieso zo goed mogelijk zijn.

Dan moet Arnesen wel een heel goed verhaal hebben om Slot binnen te halen. Wat mag je van Slot verwachten met deze spelersgroep? Of houd Arnesen/ Feijenoord, nog een troef achter de hand in de vorm van een externe geldschieter?

Ik ben hier heel blij mee. Bij Feyenoord gaan de investeerders er komen. Waardoor er geld vrijkomt voor versterkingen. En met Slot een trainer die goed voetbal wil spelen en de jonge jongens kansen geeft. Ik zie de toekomst positief tegemoet.

Ik geloof m’n ogen eerlijk gezegd niet. Wat zou ik hier van balen. Zag het ook zeker niet aankomen. Als het daadwerkelijk zo is, vind ik het ook heel storend dat het nu al uitkomt. Dan zit je nog een halfjaar met een coach die naar de concurrent stapt.

4 december 2020 om 14:29

Van Slot zou je toch verwachten dat hij dit koste wat het kost geheim zou willen houden. Wat voor effect heeft zoiets op je spelers? Aparte move en ik schrik er net als jij van!

4 december 2020 om 15:00

Het vervelende is dat dit ook echt een doorn in het oog is voor de ambities van AZ. De top aanvallen lukt steeds beter en beter, maar als het boegbeeld van dat proces naar de directe concurrent gaat (ook nog de minste van die top) laat dat zien dat je er blijkbaar echt nog lang niet bent. Echt heel benieuwd hoe dit nieuws zich gaat ontwikkelen.

4 december 2020 om 14:35

Ik denk dat Slot professioneel genoeg is om zich nog steeds 100% in te zetten. Die wil het ook gewoon goed achterlaten bij AZ, lijkt me

4 december 2020 om 14:41

Het heeft ook meer met sentiment te maken natuurlijk. Als het goed loopt zal het niet zo'n probleem zijn, maar als de resultaten in de cruciale maand januari met wedstrijden tegen Feyenoord tegenvallen krijg je er wel problemen mee. Je weet hoe dat werkt. Verhuurde spelers die tegen hun werkgever spelen hebben ook vaak zat de schijn tegen hun gehad. Met trainers werkt dat net zo.

Dom als hij dat zou doen. AZ betere ploeg dan Feijenoord. Maar is ook een moment opnamen wat houdt AZ aan goede spelers over. Zullen denk zat spelers vertrekken denk ik.

Feyenoord mag in zn handjes knijpen dat een toekomstig toptrainer aan de gang wil gaan bij de club. Persoonlijk snap ik er niks van en als ik Slot was had ik nog een seizoen gewacht tot het plekje van Ten Hag vrij zou komen, want qua tactiek en filosofie is hij echt een Ajax trainer. Niet handig dat dit nu naar buiten komt en ik ben nooit fan van trainers die midden in het seizoen al weten dat ze naar een andere club gaan. Dat dit dan ook nog eens een directe concurrent is maakt het nog erger.

Ben toch benieuwd war Arne gaat doen.
Interesse kan altijd, maar toehappen is een tweede.
Als Az-er hoop ik dat hij Feyenoord links laat liggen, niet als grotere club maar om de sportieve mogelijkheden die bij Az groter zijn momenteel.
Als Slot wel voor Feyenoord gaat negeren ze hier wel een hoop clubleden mee, Kuyt zal hopen op die aan alsook Henk Fraser die dit vanaf de zijlijn volgt.

4 december 2020 om 14:34

Werd eens tijd dat ze wat clubleden zouden negeren. Het moet eens afgelopen zijn met het sentiment rond dit soort mensen. Mocht het rond komen met Slot, zou ik Jonk een uitstekende opvolger vinden voor AZ.

4 december 2020 om 15:33

Ik ben nog niet bezig met aan een opvolger denken,....ja voor Advocaat dan, want dat is aan de orde.
Ik denk overigens dat hij bij Az blijft, maar die gedachte is meer op hoop gebaseerd.
Van mij mag Feyenoord met die sentimenten blijven lopen, dat is meer wel het pad dat ze ingeslagen zijn met Kuyt, De Wolf, Taument....etc....
Ik zou het dus logiser vinden als ze met Fraser aan kwamen zetten.

4 december 2020 om 18:25

tinus het zou idd jammer zijn maar er staan trainers van de a en b status te popelen om bij AZ aan de slag te gaan let maar op.

Ik zou het ook jammer vinden maar elke keer werd het beter bij AZ na een vertrek van een trainer.

Naar mijn mening is hij samen met Jonk een interessante coach. Ben blij dat ze niet voor Jonk gaan. Aangezien ik die heel graag bij Ajax zou willen zien.

Snap hier helemaal niks van. Waarom zou je met Slot aanvallend willen gaan voetballen als Jaap Stam heeft aangetoond dat dat met dit elftal niet kan. Zoek gewoon eenzelfde coach als Advocaat

Lijkt me toch een zeer bijzondere keuze. Niet zozeer om van Az naar Feyenoord te gaan, al kun je zeggen dat het ook niet echt een sportieve vooruitgang is momenteel.

Maar vooral omdat hij waarschijnlijk op pole position zit om Ten Hag te vervangen bij Ajax. Een club met veel meer rust in de tent, een veel stabieler beleid en bovenal veel betere spelers om mee te werken. Ongeacht clubvoorkeur lijkt mij dat toch een veel mooiere ambitie om na te streven.

Maargoed Feyenoord nu is een zekerheid en Ajax later is een onzekerheid natuurlijk. Voor hetzelfde geld blijft Ten Hag nog 2 jaar. Zal waarschijnlijk ook wel een doorslaggevende factor zijn geweest in zijn besluitvorming.

Ik denk een goede trainer maar of hij bij Feyenoord past is altijd maar afvragen. Hij lijkt mij iets te aardig en vriendelijk voor Feyenoord en Ajax. Gevoelsmatig zou hij naar mijn idee het beste bij PSV passen.

Voor Slot zelf hangt het denk ik ook wel een beetje af hoe hij er verder in Europa op staat. Hij heeft het nu goed gedaan en misschien komt er wel iets langs wat in ieder geval wat betreft competitie en salaris een grotere stap zal zijn dan van AZ naar Feyenoord.

Feyenoord is gewoon een lastige club omdat het verwachtingspatroon niet altijd strook met wat er mogelijk is. Mocht het mis gaan dan kan het voor Slot misschien moeilijker worden om een andere buitenlandse club te vinden.

Als ik Slot was zou ik nog bij AZ blijven en wachten op Ajax want die komen heus wel binnen twee jaar. Bij Feyenoord heb je door het verwachtingspatroon niks te winnen. Ik zie Stengs en zijn vrienden ook nog wel bij AZ spelen aankomende jaren, omdat ik niet zo snel verwacht dat clubs rond de 20 miljoen gaan betalen en dat is weer wel wat AZ in gedachten heeft. Tenzij hij een goed EK speelt trouwens.

Ik heb er nog even over na zitten denken.
Ik denk dat Slot de stap maakt omdat AZ en Feyenoord nu ruwweg gelijk zijn aan elkaar qua selectie. Maar Slot natuurlijk ook gaat nadenken over de komende jaren.

AZ heeft natuurlijk enkele problemen wat dat aangaat.
het Achterland (stadion, Supporters aantallen etc) zullen altijd vrij beperkt blijven.
De huidige kwaliteit in de groep is ook wel ongeveer het maximale wat er te halen valt.
In principe gaan deze zomer spelers als Stengs en Boadu weg. dan moet je nog maar afwachten wat er over blijft en wat je kan investeren.

Arnesen heeft waarschijnlijk een heel plan klaarliggen waarmee hij Feyenoord binnen 3 jaar weer een echte top-club wil maken.
Als Slot daarin mee gaat dan is dat natuurlijk voor hem een mooie kans.
In potentie blijft Feyenoord natuurlijk de 2e club van Nederland (je zou zelfs concurrent van Ajax kunnen zijn als je je kaarten goed speelt) maar qua mogelijkheden blijft Feyenoord wel superieur aan AZ.

Het is op dit moment wel een stap opzij. dat geef ik toe.
Maar ik denk dat als je naar de komende jaren kijkt, Feyenoord zomaar een paar stappen afstand zou kunnen gaan nemen.

Het lijkt er tevens op dat de hele organisatie voor het eerst in jaren goed staat.
Een sterke Rvc, De algemeen directeur houdt de rust, Arnesen krijgt vrije hand om alles op te tuigen.

Dat is wel eens anders geweest

De vraag is of Feyenoord nou echt een stap omhoog is voor Slot. In potentie uiteraard wel, dan is Feyenoord een grote club. Maar het komt er niet lekker uit. Bij AZ kan je met talenten werken, leuk voetbal spelen, niet zoveel druk als bij Feyenoord. Daar is altijd gezeur, niets mogelijk, dan weer wel en uiteindelijk toch niet en worden er derderangs spelers gehaald.

Verassende wending die ik niet had zien aankomen. Feyenoord Transfermarkt is eigenlijk altijd wel betrouwbare in het nieuws dat ze verspreiden, dus dit zal gaan gebeuren.

Vanuit Feyenoord een slimme zet, een trainer die heeft bewezen met jonge spelers een goed elftal te kunnen bouwen en voetbal te laten spelen.

Feyenoord zal komende flink gaan renoveren, spelers als Narsingh, Marsman, van Beek en Kelly lopen uit het contract daar salarisbudget door creëren. Daarnaast is de kans groot dat Senesi en Berghuis worden verkocht, de eerste 8 miljoen is voor Feyenoord. Bij Senesi moet Feyenoord ongeveer 25% van de transfersom naar zaakwaarnemer, speler en San Lorenzo. Daarnaast zou Kökcü bij een goede tweede seizoenshelft voor flink wat geld verkocht kunnen worden.

Bij AZ verwacht ik dat Koopmeiners, Wijndall, Midtsjo en Svensson zullen vertrekken. Koopmeiners en de twee Noren spelen al 3 jaar op een constant niveau en daarvoor zou het goed zijn om onder hogere weerstand te gaan voetballen, dit wordt natuurlijk anders wanneer AZ Champions League haalt. Daarnaast heeft AZ de afgelopen 5 jaar gebouwd en hebben ze de laatste 2 seizoenen voor AZ begrippen een geweldige ploeg. Nu ben ik benieuwd dat wanneer deze spelers mochten vertrekken wat er dan gebeurd, is AZ in staat op dezelfde kwaliteit terug te halen, ik ben geneigd te zeggen van niet, op de rechtsback hebben Sugawara al. Maar de middenveld positie met Midtsjo en Koopmeiners is cruciaal omdat dit de as is van je helft. Als AZ echt verder wil zullen meer geld moeten genereren om de volgende stap te maken, want die zitten in alles nu aan hun plafond waar het altijd met golfbewegingen zal gaan verlopen.

Al met al een interessante plotwending waar binnenkort meer van zullen horen.

4 december 2020 om 14:50

AZ is bezig met meer geld te genereren door in de komende seizoenen het stadion uit te breiden. Uiteraard investeert men ook altijd nog volop in de jeugdopleiding die alleen maar beter zal worden de komende tijd. Wanneer Midtsjo en Koopmeiners vertrekken zal het een lastig jaar kunnen worden volgend jaar, aan de andere kant als Clasie weer fit is heb je in ieder geval één speler erbij die kwalitatief goed genoeg is. Hoogstwaarschijnlijk gaat men in de winter nog een middenvelder halen om deze transfers te anticiperen. Bizot zal ook wel vertrekken verwacht ik, dus je raakt inderdaad heel wat spelers kwijt. Maar dat geldt, zoals je zegt ook voor Feyenoord. Denk wel dat AZ meer geld zal krijgen uit transfers aankomende zomer.

Voor de rest eens met je betoog dat Feyenoord een club is met meer mogelijkheden. Echter maken ze daar momenteel en in het recente verleden te weinig gebruik van..

4 december 2020 om 15:00

Feyenoord benut haar potentie in de verste verte niet, dat klopt volledig. Als je kijkt naar de supportersaantallen, het achterland, het netwerk zou Feyenoord meer mogelijkheden moeten hebben als PSV en bijna gelijk zijn aan Ajax.

Bizot was ik inderdaad vergeten, kans is groot dat AZ meer transferinkomsten gaat kweken dan Feyenoord. Ik verwacht persoonlijk dat ze het meest gaan verdienen aan Wijndall, die is het jongst, is international (basis/bank) en is een linksback. Koopmeiners is een controlerende middenvelder, net als Midtsjo met drang naar de goal, maar dat zijn tegenwoordig niet meer de spelers die het meeste opleveren. Als Stengs meer gaat scoren gaat hij wel de jackpot opleveren.

4 december 2020 om 15:27

Als je voor Stengs na het EK de jackpot kan krijgen (meer dan 20/25 miljoen) moet je dat direct doen. Hij is te wisselvallig en ik zie op dit moment te weinig verbetering daarin. Ik had gehoopt dat zijn ontwikkeling iets sneller zou gaan, maar helaas is dat niet het geval. Verder heb je nog Gudmundsson die momenteel erg goed speelt, maar ooit weer plaats zal moeten maken voor Boadu. Die zal ook ontevreden zijn over zijn speeltijd en misschien wel weg willen, want hij is te goed voor een plek op de bank.

Koopmeiners zal niet super veel opleveren, maar ik verwacht wel meer dan bijvoorbeeld Guus Til. Rond de 18 tot 20 miljoen. Dat is ongeveer wat Feyenoord ook voor Berghuis zal krijgen (of is dat te optimistisch?).

Als Feyenoord een nieuw stadion krijgt en ze de toptalenten kunnen behouden dan hebben ze meer mogelijkheden dan Psv, maar daar gaan heel wat jaren overheen.

Verrassend, ben benieuwd of hij een afkoopsom heeft en of ze die kunnen betalen. Is wel iemand met visie en die met tegenslag kan omgaan. Hij krijgt het toch weer op de rit. Het is de vraag of hij slaagt, want de coach is net zo goed als zijn materiaal en dat materiaal bij AZ is gewoon beter en Feyenoord hefft geen geld op de bank en heeft ook niet veel kapitaal op het veld staan. Senesi, Haps en Berghuis kunnen een leuk bedrag in het laatje brengen, maar dan houd het ook wel op. Bij Feyenoord kan hij zich echt bewijzen want bij AZ werk je toch in de luwte en krijg je meer tijd. Hij is met Fraser de beste optie, zeker als je de Wolf en van Persie toevoegd aan zijn staf en Arnesen slim laat inkopen en de jeugd een kans geven, dan zou er iets moois kunnen bloeien.

Zonde van de carrière van slot dit is echt een stap achteruit. Met dit materiaal kan je geen succes verwachten.

Tja is dit voor Slot wel een stap voorwaarts? Zou mij ook niets verbazen als Slot binnen 2 jaar bij een club als PSV of Ajax zit. Waarom zou je nu dan naar Feyenoord willen, puur voor de historie?

Zou ik als Slot zijnde nooit doen. Bij AZ heb je meer mogelijkheden en een betere selectie.

Laten we wel wezen, op dit moment is AZ potentieel natuurlijk veel verder dan dat Feyenoord is. Normaal zou je kunnen zeggen dat de jeugdopleiding van Feyenoord een hoger niveau is, waardoor je in de toekomst grote stappen kan maken..maar ook dat is niet meer het geval.

Ik zie in de reactie een discussie over welke club verder is. Als je het mij vraagt vind ik dat AZ een beter elftal is, maar zij zijn als club absoluut niet verder.

AZ is de afgelopen 10 jaar wel 4x boven Feyenoord geëindigd, maar zijn veel minder stabiel in prestraties geweest, meer golfbewegingen. Om maar even te zwijgen over de gewonnen prijzen. AZ staat dit seizoen overigens ook onder Feyenoord qua verliespunten.

Als AZ meewilt en een extra topclub wil worden zullen ze op de lange termijn meer geld gaan genereren want als club zit je na een tijdje ook aan je plafond en is verder groeien bijna onmogelijk. Daarmee zeg ik niet dat een AZ geen goede prestaties levert, want met de begroting die zij hebben is het een geweldige prestatie dat ze meestrijden met Psv, Feyenoord en AZ.

Ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is. Slot doet het natuurlijk goed met AZ, maar Ik heb op 1 of andere manier het gevoel dat hij totaal niet bij Feyenoord past. Ik zie gewoon geen Feyenoorder in hem.

Hele goede keuze, had hem graag bij Ajax gezien als ten Hag zou vertrekken. Ben benieuwd!

Zou ik dom vinden van Slot, AZ is veel verder dan Feyenoord op dit moment. Bovendien zou ik hem een mooie opvolger van ten Hag vinden. Ik zou nog 1-2 jaar met deze AZ talenten werken en dan een stap omhoog maken ipv deze stap opzij...

Jammer. Ik ben wel een beetje fan van AZ. Ik zou dan graag Henk de Jong naar AZ zien komen na dit seizoen. Laat ook altijd aanvallend voetbal zien en presteert keer op keer goed.

Hopelijk wil Slot naar Feyenoord. Vind Feyenoord al jaren echt kansloos, er is totaal geen topsport klimaat daar. Niet nadenken en mouwen opstropen, maar voor topsport is meer nodig!

Zeer tevreden als dit doorgaat. Een jonge trainer, tactisch sterk en representatief voor de camera. Maar goed, laten we niet te vroeg juichen...

Als ik Slot zou zijn, ging ik niet naar Feyenoord. Het is alleen nog maar de naam maar hij krijgt daar te maken met veel meer druk en kwalitatief minder spelersmateriaal dan bij AZ. Valt bijna geen eer te behalen daar. Als ik hem was, zou ik bij AZ blijven en dan wachten op Ajax waar hij ook op het lijstje staat. Past veel beter bij zijn visie en hij krijgt veel en veel beter materiaal tot zijn beschikking.

Feyenoord een grotere club dan Az? Op grond van sportieve prestaties zeker niet. AZ is hun de laatste jaren daarin voorbij gestreefd. Op Ajax en PSV kampt Feyenoord al zo'n 30-40 jaar met een sportieve achterstand. Qua naamsbekendheid in het buitenland moet Feyenoord het uitsluitend hebben van bejaardentehuizen aldaar omdat deze cub de huidige generaties totaal niets meer zegt. Ook qua bestuurlijke organisatie, financien en opleidingen legt Feyenoord het af in vergelijking met Psv, Ajax en Az. Het zo roemruchte stadion is pure nostalgie omdat het verworden is tot een bouwval. Slechts in een zaak is Feyenoord nog steeds de grootste, namelijk het aantal capuchons bij thuiswedstrijden. Inruilen van AZ voor Feyenoord betekent voor Slot een demotie in plaats van een promotie. Er kan namelijk niets, er mag namelijk niets en toekomstige plannen zijn gebouwd op drijfzand. Voor jonge coaches is Feyenoord eerder een kerkhof dan een springplank. Slechts het "ouwe lullen" front met een goede reputatie heeft daar nog iets te zoeken omdat zij financieel al binnengelopen zijn.

4 december 2020 om 16:11

Feyenoord die de laatste "10 jaar gewoon" 7x boven az is geeindigd is op grond van sportieve prestaties dus ook gewoon groter dan az. Verder zit az aan zijn plafond ivm het te kleine achterland , dit terwijl feyenord een slapende reus is .

4 december 2020 om 16:18

"slapende reus"??? Ze liggen al 40 jaar in coma en gaan daaruit niet meer ontwaken. Er is geen erkende voetballiefhebber c.q. deskundige die nog spreekt over de top-3. Dat stamt nog uit het Methusalem tijdperk van het betaald voetbal. Top-2 is al jaren en jaren de realiteit (zoals onlangs Advocaat zelf in soortgelijke bewoordingen toegaf).

Nou ja, hoop discussie over is het slim of niet... Ik zou het, als ik Slot was, niet doen, denk ik. Ja, Feyenoord is de grotere club, qua historie, qua naam, qua supporters-aantallen, qua fanatisme, qua een heleboel. Aan de andere kant is hij bij AZ bezig aan een mooi project van (inmiddels) ruim 3 jaar, waar hij nu de vruchten van plukt.
Als ik Slot was, zou ik eerst dit seizoen wat verder laten lopen. Als hij weet te overwinteren in Europa (kansen daarop zijn momenteel niet onaardig) en je weet ook in de knock-out fase nog wat te laten zien, dan is er mogelijk nog een hoop meer interesse dan alleen Feyenoord.
En als ten Hag vertrekt bij Ajax, dan zou dat een grotere stap zijn dan Feyenoord, op dit moment.

Bij Feyenoord is een hoop te bereiken, maar dat zit niet zo zeer bij de trainer, maar in de organisatie, en dat gaat niet op hele korte veranderen.

Ik hoop vooral dat hij nog bij AZ blijft, maar ik realiseer me dat de kans best groot is dat hij na dit seizoen vertrekt.

Klinkt heel goed, ben wel benieuwd of hij zich aan gaat passen aan het materiaal. AZ heeft toch een heel andere speelstijl en slag spelers dan Feyenoord. Ik denk dat het huidige spel van AZ heel lastig te vertalen is naar Feyenoord.

4 december 2020 om 16:13

Scheelt dat Slot niet perse met dit materiaal aan het werk hoeft. Er komen nog twee transferwindows aan, voordat hij het stokje overneemt. In de tussentijd ontwikkelen er zich ook talenten die hij erbij zou kunnen halen.

4 december 2020 om 18:34

Ik hoop toch wel dat je het met me eens bent dat AZ een heel andere slag spelers haalt dan Feyenoord. AZ is toch meer de voetballende ploeg, waar Feyenoord meer werkvoetballers haalt. Het is minder verfijnd dan bij AZ wat er doorgaans rondloopt.

5 december 2020 om 10:07

Dus omdat Feyenoord in het verleden werkvoetballers heeft gehaald, met name door aan definanciële afgrond te hebben gestaan, maar dat vergeet je voor het gemak, blijven ze voor altijd werkvoetballers halen? Dat lijkt me niet. Feyenoord is inmiddels een andere weg ingeslagen, maar dat kost wat tijd en daar sluit Slot goed bij aan.

Tsja.. als je Advocaat hoort spreken over de jeugdopleiding, dan zit er ook niet veel talent aan te komen. Ik snap het allemaal wel als Slot interesse heeft voor Feyenoord: Grotere club qua supporters en historie, maar kom op.. Senesi gaat straks weg, van dat geld houden ze ws amper wat over, omdat zijn komst ook weer via verschillende investeerders tot stand is gekomen, dus dan krijg je er een mindere verdediger voor terug. Het middenveld is veel slechter dan van AZ, om maar niet te spreken over de voorhoede.

4 december 2020 om 16:44

Die hele jeugdopleiding van Feyenoord een failliete boedel. Er verkassen tegenwoordig ook meer en meer talenten naar Ajax en Psv. En eigenlijk is dat niet verwonderlijk. In een onderzoek van 'n jaar geleden is gebleken dat zowat de helft van de jeugdopleiders bij Feyenoord niet eens over een (jeugd)diploma beschikt.

Snap Feyenoord wel, maar zou het echt niet snappen wat Slot betreft (tenzij Feyenoord hem een aanzienlijk beter contract biedt, wat ik me afvraag).
1. AZ heeft een beter team dan Feyenoord. Alleen Berghuis en misschien een centrale verdediger zou bij AZ spelen.
2. AZ speelt beter voetbal en heeft een hoger plafond dan Feyenoord
3. Bij AZ heb je minder druk, en zit hij lekker
4. Er zullen meer clubs zijn die hem nu willen, bij Feyenoord riskeer je de beerput
5. Feyenoord heeft amper middelen tot verbetering, maar een hoger verwachtingspatroon.
6. AZ heeft een goede organisatie die werkt; aankopen kloppen vaak, spelers zijn blij, bij Feyenoord begint het beter te worden maar is al jaren onrustig.

Argumenten vóór:
1. Feyenoord heeft een grotere talentenvijver
2. Feyenoord is qua naam en supporters groter

4 december 2020 om 17:53

Vind zelf de talenten die bij az lopen in de jeugdopleiding van hoger niveau

Tja, het materiaal van AZ is beter dan dat van Feyenoord dus of je dezelfde attractieve manier van voetballen met resultaat zal zien in de Kuip? Denk het niet. Advocaat weet dit maar al te goed daarom sluit hij de boek gewoon dicht en hoopt hij dat ze voorin op de juiste momenten kunnen toeslaan. Hij hoopt vooral op Berghuis.

Ik denk dat Slot zijn kaarten nog wel even tegen de borst zal houden. Natuurlijk is Feyenoord qua potentie en status aantrekkelijker. Maar voorlopig is nog helemaal niet duidelijk in wat voor een staat de club over 7 maanden is. Het maakt nogal een verschil op welk Europees niveau Feyenoord uitkomt en wat voor een selectie er staat. Ruim de helft van de huidige selectie kun je niks mee als ambities hebt. En of Senesi, Haps en Berghuis volgend jaar nog in de Kuip spelen is ook de vraag. Slot zou zeker een goede trainer voor Feyenoord zijn, maar ik denk dat hij op meer plekken wel als interessante opvolger gezien zal worden.

Zou ik onbegrijpelijk vinden als slot dit zou doen. Veel meer mogelijkheden bij az. Ook een veel betere jeugd daar. Maarja wie weet laat hij zich verleiden door de grotere fanbase bij feyenoord, ook t enige waar t beter scoort dan az maar dat is slechts mijn mening

Zou het toch een stap terug zien voor Slot eerlijk gezegd. Potentie om aanvallend voetbal te spelen is met Az toch velen malen beter dan bij Feyenoord en ik verwacht niet dat er volgend seizoen ineens 10 miljoen budget erbij komt na een Corona seizoen. Had altijd gedacht dat Slot opvolgen van ten Hag bij Ajax zou worden. Voor Feyenoord zou het wel top zijn is een rustige coach die staat voor mooi aanvallend voetbal en blijft altijd netjes en rustig. Arnesen zou dat echt geweldig doen als hij dit voor elkaar krijgt.

waanzinnig goed nieuws!!!! heb nu al zin in volgend seizoen! slot brengt frisheid realisme en jeugd

Ik snap deze vanuit Feyenoords perspectief helemaal, vanuit Slot heb ik toch een paar vraagtekens.. Hij gaat van een swingend jong elftal waarmee hij zonder al te veel druk gemakkelijk in de top 4 landt, naar een niet draaiend team dat onder een enorm vergrootglas ligt. Heeft Feyenoord dan zulke betere voorwaarden/faciliteiten en internationale faam? Voelt iig als een flinke gok vanuit Slot. Grote kans dat het er niet uitkomt de komende twee jaar in mijn optiek.

waanzinnig goed nieuws!!!! heb nu al zin in volgend seizoen! slot brengt frisheid realisme en jeugd en waarom hij dit zou moeten doen? nooit in de kuip geweest zeker. Ff andere koek dan retteketet

AZ is een provincieclub met het plafond van een provincieclub. Ze zijn in de afgelopen decennia een keer kampioen van Nederland geworden, dankzij de zwendelpraktijken van Dick Scheringa. In welk serieus Europees voetballand staat er een club in de top uit een provinciestad met nog geen 100.000 inwoners?

Alles beter dan dicky de kaviaar Wat heeft hij nou gebracht bij feyenoord alleen rust en comediant spelen voor de media Qua v o etbal totaal niks en dan heb je nog de assistenten nog wat trainen ze daar op varkenoord als je kijkt hoe ze spelen lijkt totaal nergens op die vette dikke drol wacht alleen wanneer die berghuis en linssen op dreef zijn ja alleen voor eigen succes maar als team komen ze behoorlijk te kort ook feyenoord jeugd cokcu komt te kort voor de hoofdselectie en nog wel meer alleen texiera voldoet wel aan de norm helaas is jensje ook afgezwakt hij kan veel beter.

Zeker een goede zet. Ook voor Arne Slot is Feyenoord ook internationaal een podium wat hoger is dan AZ. Goede keuze voor alle partijen.

Top trainer Chapo voor td Feyenoord overmars mag achter ze oren krabben als hij na Feyenoord gaat

Bij AZ werkt hij met betere spelers als bij Feyenoord maar moet daar wel nog betere prestaties gaan leveren. Ik moet het nog maar zien of het een succes wordt.

Is Slot beter dan zijn spelers? Plus idd Feyenoord is een erg moeilijke club. Weinig geld en groot verwachting gevoel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

92 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Nicolai Jörgensen verloor zicht aan één oog tijdens wedstrijd tegen AZ

Nicolai Jörgensen verliet zondagavond in de topper tegen AZ (2-3 verlies) na ruim een uur spelen het veld met een blessure. Dick Advocaat gaf na afloop van het duel voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren