Ajax verlengt met Tagliafico, maar moet nog vrezen voor transfer in januari

Vrijdag, 4 december 2020 om 13:16Rian Rosendaal • Laatste update: 00:21

Nicolás Tagliafico heeft zijn tot 2022 lopende contract bij Ajax verlengd tot medio 2023, zo maakt de Amsterdamse club vrijdag wereldkundig. De Telegraaf wist onlangs al te melden dat beide partijen de intentie hadden om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Desondanks is het niet onmogelijk dat Tagliafico in de winterstop alsnog vertrekt, zo benadrukt zaakwaarnemer Ricardo Schlieper, met Internazionale als één van de voornaamste kandidaten om hem tussentijds over te nemen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Nicolás Tagliafico volgend jaar nog bij Ajax spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door constant kante)

Nou inderdaad voor sommige spelers.. er zijn gewoon ontzettend veel transfers geweest en ook best hoge bedragen uitgegeven. Dus het heeft meer te maken met prioriteit.. als een topclub Tagliafico echt wilde hebben dan was hij natuurlijk allang weg geweest..

4 december 2020 om 16:33

Exact ook mijn gedachte! Als ze nu al geen 25 miljoen willen neerleggen, waarom dan volgend seizoen wel? Hij wordt niet beter natuurlijjk. Hooguit slechter nog. Sowieso ook lastig vind ik om deze twee zinnen aan elkaar te verbinden: "de verwachting leeft in Amsterdam dat Ajax na dit seizoen meewerkt aan een transfer van Tagliafico, in ruil voor de tussentijdse contractverlenging en de opwaardering van de verbintenis. Daarnaast hoeft directeur voetbalzaken Marc Overmars de vraagprijs volgend jaar zomer niet drastisch naar beneden te brengen." Huh? Hoe dan??

Volg inter niet al te nauw maar lijkt me een prima/leuke club voor tagliafico, Bijtertje. Speel je daar niet als back voornamelijk als aanvaller? Wel een leuke rol

Nico is de eerste die ik een transfer gun, maar niet in de winterstop. Hopen dat ie in ieder geval het seizoen afmaakt, zou echt zonde zijn als ie nu vertrekt. Zeker omdat er nog geen directe vervanger is en je die dan halverwege het seizoen in moet gaan passen...

Is helemaal geen groot gemis. Leuke aanvallende back, maar ook een onnodig kaartenpakker. Als Ajax straks enkele miljoenen kan vangen voor Tagliafico, dan moet het heel rap Wijndal van AZ halen. 😀

4 december 2020 om 13:34

Wijndal gaat niet gehaald worden, AZ vraagt de hoofdprijs als Ajax aan de deur komt.

4 december 2020 om 13:47

Wat vind jij een hoofdprijs voor Wijndal ? 25 miljoen ? Dit gaat hij voor mijn gevoel meer dan opleveren als hij zich blijft door ontwikkelen en ajax hem weer zou verkopen.

4 december 2020 om 14:00

Ajax gaat geen 25 miljoen betalen voor een speler uit de Nederlandse subtop, of hij dat nou waard is of niet. Zo wie zo is de marge naar boven dan maar heel beperkt, Ajax gaat ook geen 40 miljoen krijgen voor een back.

4 december 2020 om 13:50

Geen groot gemis? Tuurlijk hij pakt teveel kaarten maar is een hele goede back voor ajax, zeker juist verdedigend met zijn mentaliteit. Afgelopen jaren was dat juist de zwakke plek. Wijndal is ook een leuk talent (haalbaar?), maar tagliafico ga je niet zomaar vervangen.

4 december 2020 om 17:17

Ik vindt hem persoonlijk niet zo sterk spelen dit seizoen, vooral in de CL, hij had best veel bijdrage aan de tegengoals, de 0-1 van Liverpool in de Arena, de 1-2 van Atalanta in Bergamo, de 1-2 van Mitdyland (of zoiets) in Denemarken. Hij brengt veel aanvallend maar verdedigend helpt het niet veel als je Blind (die ook uit vorm is) met Nico aan de zelfde kant hebt. Hij is een strijder, een bijtertje maar ik begrijp best dat de top het niet echt met Nico aandurft.

4 december 2020 om 17:48

Dit seizoen idd wel minder maar lijkt wel iets beter in vorm te komen. Vind zn vorige seizoenen nog respresentatiever dan deze 1/3 van een seizoen ongeveer qua geen groot gemis.

4 december 2020 om 14:08

Geen groot gemis? 12 doelpunten 2/3 jaar zijn gewoon goede statistieken. En in de cl heeft ie meerdere malen laten zien dat ie er staat als het nodig is.

4 december 2020 om 14:13

Idd de goals maar vooral de verdedigende taken die hij uitvoert. Dat is toch belangrijker als verdediger

4 december 2020 om 15:00

5 wedstrijden in de champions league dit seizoen en geen enkele kaart. Ook in de competitie al 4 wedstrijden geen kaart gepakt....

4 december 2020 om 16:38

Geen groot gemis? Is letterlijk sinds zijn komst basisspeler en een versrikkelijke belangrijke pion in het elftal van ten Hag. Ik denk niet dat jij even met 10-15 betere linksbacks kan komen hoor. Nico is een transfer in de zomer gegund, ik zal zijn vrouwtje ook missen, maar hij is op leeftijd en ik zou t mooi voor hem vinden als hij in Italie of Spanje kan spelen.

Nee, Ajax reageert inderdaad niet op 25 mln. Vooral niet nu er verlengd is!

4 december 2020 om 13:30

25 mil is gewoon marktconform voor nico denk ik? Zeker in deze tijden ga je echt niet meer krijgen. Dan zal hij nog 1 of 2 seizoenen moeten blijven tot de corona ellende weer vertrokken is.

4 december 2020 om 13:41

@johan166, tegen die tijd is hij 30 en ga je al helemaal amper meer iets voor hem vangen

4 december 2020 om 13:55

Hij wordt alleen maar minder waard de komende jaren. Heeft niets met zijn kwaliteiten te maken maar alles met zijn leeftijd. Hij wordt 29 in de zomer. De europese subtop (en daar reken ik dan clubs als inter ook bij) geven dat soort bedragen niet uit aan spelers van in de 30, die kijken ook naar de leeftijd en de potentiele restwaarde van spelers.

4 december 2020 om 16:10

Inter is dan weer toevallig de club die dat dan weer juist wel doet....

4 december 2020 om 13:53

Voor 20-25 is hij gewoon weg. Voor weinig gekomen, aandeel gehad en stap gunnen voor hij in waarde gaat dalen door leeftijd. Je weet nu al jaar dat hij zal vertrekken dus vervanger moet ook op oog zijn.

4 december 2020 om 16:41

Als er een club was geweest die bereid was 20-25 te bieden, dan was Tagliafico allang weg geweest. Hij flirt al met grotere competities sinds begin vorig seizoen.

Krijg ook steeds meer het idee dat clubs een beetje schrikken van zijn leeftijd. Hij is natuurlijk niet de jongste meer, en wie weet is hij over 2 jaar 50% minder. Ik had daarentegen, zeker gezien zijn prijs, wel verwacht dat hij afgelopen zomer opgehaald zou worden. Absolute top zal misschien net te hoog voor hem zijn, maar Europese subtop kan hij prima mee.

Een vertrek in januari zou wel echt zwaar klote zijn gezien de huidige back ups. Dan zullen ze wel bij Van Aanholt uitkomen met zijn contract tot 2021. Het liefst zie ik Tagliafico vroeg in de zomer vertrekken zodat we alle tijd hebben voor een opvolger. Wijndal is daarvoor natuurlijk de gedroomde kandidaat.

4 december 2020 om 13:32

We hebben Martinez toch gewoon?

4 december 2020 om 13:36

Vind ik niet heel sterk op linksback en dan valt de back up van Blind ook weg. Zit je wel heel krap in de linker verdedigers.

4 december 2020 om 16:59

Dan wordt er uiteraard een vervanger gehaald.

4 december 2020 om 17:02

Niet gewoon een jeugdspeler de kans geven? Want eigenlijk was Martinez toch de vervanger voor Tagliafico??

Mooi! Leuk wat die makelaar zegt maar in huidige markt gaat natuurlijk niemand 25 miljoen neerleggen voor Nico.

4 december 2020 om 13:29

Daar ben ik ook bang voor. Clubs smijten niet zomaar met geld als de inkomsten een stuk lager zijn.

Kans lijkt me 0 % dat hij in de winter weggaat. Overmars verkoopt geen dragende spelers in de winterstop. Inter lijkt me dan wel weer een geschikte club voor hem.

4 december 2020 om 16:42

Overmars zou Ajax een hele slechte dienst bewijzen als een club 20-25 biedt in de winter en hij Tagliafico niet zou verkopen.

5 december 2020 om 01:11

Totaal niet. Wie gaat er dan linksback spelen? Blind is te traag. Martinez is het ook niet. Salah-eddine in de lappenmand.

5 december 2020 om 11:19

Martinez, uitstekende back! Blind kan daar prima spelen. En anders kan Ajax een jeugdspeler een kans geven wellicht? Hoe dan ook, die positie is alles behalve onbezetbaar en het vangen van 20 miljoen is voor Ajax vele belangrijker dan een linksback. Bovendien, het is Tagliafico he. Niet Paulo Maldini of Roberto Carlos.

5 december 2020 om 11:56

Ik vind Nico verreweg de beste linksback die we hebben gehad sinds Maxwell (15 jaar geleden). Die vervang je echt niet zomaar. Je gaat er vrijwel zeker op achteruit. In de jeugd loopt er momenteel niet veel rond naar mijn mening. In Salah-Eddine heb ik wel vertrouwen, maar het is afwachten wanneer en hoe hij terugkomt. Douglas is er voorlopig nog niet klaar voor. Rensch is rechtsbenig (dus alleen in nood al la Dest). Tuurlijk kun je Martinez of Blind er neerzetten, maar beiden komen op een andere positie veel beter tot hun recht. Bij Blind lijkt het beste er bovendien wel een beetje vanaf te zijn. Wat mij betreft bieden ze Tagliafico een contract voor het leven aan. Goede linksbacks zijn bizar schaars.

Kan me voorstellen dat dat ook afhangt van of inter kan overwinteren in de CL. Inter in de CL en Ajax in de EL kon wel eens betekenen dat Nico gaat

4 december 2020 om 16:43

Mag hij dit seizoen dan nog voor een andere club in de CL uitkomen?

Klinkt allemaal heel logisch, denk dat dit het beste voor Taci en voor Ajax is. Vindt hem dit seizoen niet heel denderend spelen. Cachen en op een slimme manier een back bijkopen, afhankelijk van CL kwalificatie. Als het EL wordt dan zou ik intern een oplossing zoeken.

Ik gun Nico ook zeker een transfer, heeft altijd zijn stinkende best gedaan en heeft nooit lopen zeuren. Maar liever niet halverwege het seizoen, zal ook afhangen of Ajax wel of geen CL meer speelt na de winterstop denk ik. Maar in principe heb je al wat back-up opties in huis, Martinez is namelijk gehaald als vervanger van Nico, ook Klaiber of Mazraoui zouden op links kunnen (zie Emmen-uit), maar beide zijn geen echte linksback. Ook zou Quincy Promes als aanvallende LB kunnen spelen, dit heeft hij al meermaals gedaan in Rusland en zelfs bij het NL-elftal. Maar ikzelf ben van mening dat als Nico gaat in de winterstop dat ze voor een ander moeten gaan bijv. Wijndal, maar die laat AZ niet gaan voor een appel en een ei. Ook bij AZ zal het min of meer afhangen of ze wel of niet nog in de EL spelen na de winterstop.

Nico, Neres, Onana gun ik een mooie vervolgstap hogerop naar een absolute topcompetitie. (Engeland, Spanje, Duitsland) Maar alsjeblieft niet in januari maar het einde van de competitie zijn vrij om te gaan bij een goed bod. Spelers als Scherpen, Kotarski, Blind, Schuurs, Labyad, Klaiber, Ekkelenkamp, Eiting, Magallan mogen van mij ook definitief vertrekken. Even weer schoon schip maken.. Ten Hag mag ook elders werk gaan zoeken. Ook tijd voor een nieuwe kapitein aan het roer.

4 december 2020 om 13:53

@AFCA, eens hoor. En Tadic, Gravenberch, van der Sar en Overmars moeten dan ook maar weg. Ajax ruilt Messi tegen Gravenberch (en ontvangt daar nog 10 miljoen bij) en Messi wordt speler/trainer/technisch directeur/algemeen directeur bij Ajax.

4 december 2020 om 13:58

Valt me nog mee dat hij niet de jeugdopleiding wilt gaan fuseren met AZ en dan eerste optie op talenten aan AZ geven. Hij wilt helft van de selectie en trainer zien vertrekken terwijl we laatste paar jaar voor Nederlandse begrippen een meer dan prima opzet hebben.

4 december 2020 om 15:44

Scherpen zag ik laatst in Jong Ajax tegen Cambuur. Daar maakte hij een prima indruk. Is dat maar een moment opname en is hij over de hele tijd niet zo stabiel? De rest van de inhoud van je post kan ik me helemaal in vinden. Maar als Feijenoord Slot haalt, vis je achter het net. Want ik heb niet de indruk dat Ten Hag eind van het seizoen vertrekt.

Ik denk dat Martinez een prima oplossing zou zijn

4 december 2020 om 15:41

Martinez is meer een centrale verdediger. Wijndal is een prima vervanger. En als het kan met een plus aan het eind, moet je dat niet laten.

Als hij idd vertrekt meteen Wijndal proberen te halen voordat Slot hem meenemeemt naar Feyenoord.

4 december 2020 om 14:45

Dat risico is volgens mij nihil. Hij is veel te duur.

4 december 2020 om 15:58

Te duur voor Feyenoord bedoel je denk ik. Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben

Niet laten gaan in de winterstop. Want dan krijgen we alle topploegen in de competitie. En ook in Europa hebben we hem dan hard nodig.

Wijndal wordt een lastig verhaal denk ik, dus neem aan dat ze aan Van Aanholt denken. Ik zou die jongen Twente ook in de gaten houden, want die vind ik uitstekend spelen dit seizoen. Vooral tegen Feyenoord kan ik me herinneren.

Mooie club voor hem die bij hem past. Samen met Atletico is deze speelstijl op zijn lijf geschreven. Hopelijk kan Ajax dan toeslaan met Wijndal.

4 december 2020 om 15:43

Past juist niet bij hem. Conte is daar trainer en Conte speelt met 3 cv's en 2 vleugelbacks. Deze speelstijl is Tagliafico juist niet op het lijf gespreken, aangezien hij niet de linker centrale verdediger kan zijn en het is geen aanvallende vleugelverdediger.
Atletico past beter denk ik idd.

Martinez kan daar prima spelen en Kudus zou ook nog kunnen volgens Ten Hag.
In de jeugd lopen 2 talenten rond´ Salah en Baas.
Als Ajax besluit een Linksback te kopen dan a.u.b niet het nivo vanaanholt of Willems.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren