Jan Boskamp geschrokken: ‘Ik dacht dat ik naar de andere kant ging’

Zaterdag, 5 december 2020 om 08:58Chris Meijer • Laatste update: 08:58

Jan Boskamp kampte afgelopen tijd met een stevige griep. De 72-jarige analist verscheen donderdagavond bij RTL7 voor het eerst weer op televisie, nadat hij twee weken geleden vanwege hoge koorts verstek moest laten gaan bij Veronica Inside. Boskamp vertelt dat hij behoorlijk geschrokken is, vooral omdat hij vreesde dat hij besmet was met het coronavirus.

“Het gaat prima. Alleen het traplopen gaat nog een beetje moeilijk, maar dat was altijd al zo”, zegt Boskamp, die bij de zender aanschoof om de Europa League-wedstrijden van Feyenoord (tegen Dinamo Zagreb) en PSV (tegen Granada) te analyseren. “Ja, ik had echt schrik. Ik dacht dat ik naar de andere kant ging. Gelukkig was het niet wat de dokter en ik dachten: geen corona, maar een stevige griep.”

Er werd twee weken geleden in het programma Veronca Inside gemeld dat Boskamp ziek was. De oud-voetballer zou die maandagavond aanschuiven, maar moest verstek laten gaan omdat hij met hoge koorts op bed lag. “Jan heeft de verschijnselen van corona”, zei Johan Derksen. “Hij heeft de test gedaan, dat hoort hij morgen (dinsdag, red.) pas. Maar hij had vanavond weer hoge koorts. En Jan zit natuurlijk in een risicogroep, hij moet echt uitkijken.”

Een dag later meldde RTL7-presentator Simon Zijlemans al dat het beter ging met Boskamp, waarna spoedig het bericht volgde dat hij een negatieve coronatest had afgelegd. De analist schuift vrijdagavond voor het eerst weer aan in Veronica Inside.33 reacties (laatste reactie door jacksparrow)

Mooi, we nemen al te vaak afscheid van mooie mensen.
We hebben je er nog graag even bij, Jan.

4 december 2020 om 12:11

Wat mij betreft tikt hij de 100 aan, een van de weinige voetbal dieren. Die door bijna heel Nederland op handen word gedragen omdat hij zo geliefd is, door puur zichzelf te zijn.

4 december 2020 om 12:14

En zichzelf niet zo serieus te nemen. Het is daarom eigenlijk niet eens opvallend dat zijn populariteit niet clubgebonden is.

4 december 2020 om 12:47

Helemaal mee eens! Het lijkt er bij Jan ook op dat hij een soort van materiã«le vorm van vooringenomenheid heeft. Alles wat Feyenoord doet heeft een speciaal plekje bij hem, iets dat hij niet onder stoelen of banken steekt. Bij Jan is het echter niet zo dat handelingen, spelers of beleid van een club niet zijnde Feyenoord direct slecht is. Dat maakt hem, in ieder geval voor mij, altijd een prettige analist om naar te luisteren.

4 december 2020 om 13:01

Precies dit inderdaad. Jan is fervent Feyenoord supporter, maar draait hier niet in door. Geeft een realistische kijk op zaken, in tegenstelling tot bijv Sjakie of de gebroeders Kerkhof bij hun clubs.
Daarnaast vind ik Jan misschien wel de beste analist bij VI. Derksen springt van de hak op de tak, en heeft er niet meer zoveel kijk op. En Gijpie roept vaak maar dingen om leuk over te komen, maar voetbal inhoudelijk ben ik het ook zelden eens met hem.

Gelukkig maar! Hopelijk kunnen we nog lang genieten van deze baas =)

Blij dat het weer goed gaat met Jan. Blijft toch een prachtkerel!

Gelukkig gaat het weer goed met Bossie.
Wat een prachtvent is dit.
Lult nooit mee met de rest. Altijd een goede en sterke eigen mening.

Iets minder bamihappies lijkt me wel zo verstandig

Het is wuhkeluk niet te geloven, da's toch werelds man. Wat kan dat ventje lekker eten hè. Wel een beetje oppassen hoor Jantje

Eerlijk is eerlijk zo ga je toch ook niet met je lichaam om. Kan het als trainer gewoon niet bevatten dat mensen niet goed voor hun lichaam zorgen. Al die troep die er wekelijks in gaat, van drank tot fastfood en snoep. Snap dat je het weekend zin hebt in een lekker koud biertje of een wijntje tijdens het eten maar om nou dagelijks een biertje te pakken. Buiten dat wordt er ook niet gelet op suiker en zout die we binnen krijgen. Jan is 72 jarig, als hij beetje beter op zijn lichaam let dan kan je er zo langer mee door gaan. Maar goed blij dat het goed gaat en hopelijk blijft het zo! Jan is voor mij heerlijk om naar te luisteren en naar te kijken!

4 december 2020 om 13:26

Achja, gezond leven is ook niet altijd alles.
Deze man geniet met volle teugen van een lekker hapje waar hij ook maar is en dat zal hij doen tot aan zijn dood. Hij is al 72 en denkt misschien wel, er zijn genoeg mensen die eerder de ander kant op gaan op een nog jongere leeftijd dus ik geniet zo lang ik kan ipv een grassprietje te zijn en minder genieten.

4 december 2020 om 13:33

''achja, gezond leven is ook niet altijd alles.'' Niet? We krijgen de rest van onze leven maar 1 lichaam waarom zou je niet een klein beetje je best doen om dat goed te verzorgen. Je haalt natuurlijk nu 2 uiterste door elkaar. Waarom zou je een grasspiretje moeten zijn? Je kan toch ook lekker genieten met mate? Hoe Jan er nu uit ziet is gewoon echt niet gezond. Je hoeft niet je hele levensstijl te veranderen maar een ''lekkere vette hap'' minder per week en meer bewegen kan al een hele boel schelen. Ga er van uit dat je zolang mogelijk door wil brengen met je familie en dat je zo lang mogelijk de dingen wil doen die je leuk vind. Dat je op 72 de trap al niet meer kan belopen.. Ja dat is natuurlijk gewoon pijnlijk.

4 december 2020 om 13:49

Ach ja, misschien heeft Jan wel geluk. In elk geval lekker genieten. Ik had een kennis die altijd sportte, super gezond at en toch op zijn 62ste dood neerviel. Dus ja, wat is wijsheid als je geen geluk hebt.

4 december 2020 om 15:13

@barclover123, persoonlijk hoef ik niet echt oud te worden. Zo oud mogelijk worden is namelijk ook echt niet alles. Als je heel oud wordt zijn op gegeven moment al je vrienden al jaren overleden, je broers, je zussen, je partner. Misschien zelfs je kinderen.

4 december 2020 om 21:22

Ach Jan is waarschijnlijk gelukkig met hoe hij is. En ook met hoe hij eet. Een levensgenieter. Wie zijn wij om hem daarop te beoordelen. Hij weet zelf ook wel dat hij daardoor misschien wat minder lang leeft dan iemand die elke dag bloemkool eet. Jantje moet gewoon lekker blijven doen waar hij zich het beste bij voelt al is dat 2 pannen mosselen opeten. Leven en laten leven.

Echt een leuke man om naar te luisteren en vaak ook interessant hoe hij het spel leest fijn dat het weer goed met hem gaat. Wel goed te horen dat het een keer geen Corona is aangezien alles voortaan alleen maar daarover lijkt te gaan, zijn een hele hoop veel ernstiger zieke mensen op de wereld die nu door dit virus achteraan mogen sluiten helaas

Gelukkig maar, mooie vent.

Topkerel die Boskamp. Mooi dat het weer beter gaat! Hoop voor hem dat hij snel weer naar zijn Feyenoord kan.

Hopelijk gaat hij ook een keer zinnige dingen zeggen dan....

4 december 2020 om 22:11

Doet ie gelukkig al. Hopelijk ga jij stoppen met zo'n zuurpruim zijn.

8 december 2020 om 11:32

Buiten alle enigszins lastige namen verkeerd uitspreken, wat wel vermakelijk is zegt hij werkelijk niks. Hij heeft het over dat het allemaal mooi is, dat die kleine weer zo goed was en bevestigt alleen wat Theo Janssen aangeeft. Die man kan niet praten, kan amper volzinnen maken en heeft ook nog eens een spraakgebrek. Hoezo zinnig wat hij zegt....

FC Midgetland en Atletic Bilbo... haha

Mooi dat hij weer is opgeknapt, ouwe baas.

4 december 2020 om 23:45

Romelu Lakoeke, John Stoned,... de lijst is toch ongezien mooi 😅.

Hij moet wel blijven oppassen dat hij het in de studio niet alsnog oppikt. Doe maar lekker voorzichtig nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren