Heitinga en Hofland krijgen goed nieuws; Kuyt nog niet geslaagd

Vrijdag, 4 december 2020 om 10:48Yanick Vos

De KNVB heeft bekendgemaakt dat elf deelnemers aan de UEFA Pro opleiding deze week hun trainersdiploma hebben behaald. Onder de geslaagden zitten onder anderen oud-internationals John Heitinga en Kevin Hofland. Voor Dirk Kuyt laat het diploma nog even op zich wachten. De oud-voetballer heeft de opleiding nog niet kunnen afronden door de coronacrisis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door daavy)

Het lijkt een beetje het verhaal van Stam met Kuijt. Jaap Stam kon de cursus ook niet aan en dat had puur met intelligentie te maken, hij had de MTS ook niet afgemaakt. Toch heeft de Knvb dat nooit naar buiten gebracht maar in plaats daarvan een 1 op 1 cursus aan hem aangeboden. Beetje vergelijkbaar met krijg je Golfvaardigheids bewijs in 1 dag dan zegt ook de cursusleider de antwoorden voor die je moet invullen. In praktijk bleek ook wel dat Jaap geen goede trainer was, in het begin had hij nog Ulderink bij Ajax als assistent maar daar moest hij weg omdat ze het niet in hem zagen, later bij Reading hield het ook niet over en zonder Ulderink bij Feyenoord was al helemaal geen succes. Nu dreigt met Kuyt hetzelfde maar dat mag dus niet naar buiten komen dat hij de cursus niet aan kan, welk beter argument dan Corona komt dan nu wel erg goed uit. Hoezo heeft Kuyt door Corona niet het diploma kunnen halen? De rest zat toch in dezelfde positie en haalt het toch ook? Nee dit is weer een "stammetje" van de Knvb. ook bij Feyenoord is niet voor niets steeds meer twijfel over trainerscapaciteiten van Dirk, hij wordt ook niet de opvolger van Dick volgens Arnesen terwijl dat wel de bedoeling was.

4 december 2020 om 11:06

Ben ook bang als Feyenoorder dat het ook die kant opgaat als Kuijt trainer zou worden.

4 december 2020 om 11:49

"daarbij moet minimaal twee jaar als zelfstandig hoofdtrainer worden doorgebracht in minimaal de hoofdklasse." Kuyt is al het gehele jaar nergens trainer, nadat hij zich te groot voelde voor O21. Dus heeft maar 1 jaar als trainer doorgebracht en niks te maken met Coronavirus. Als Kuyt zich hier niet in kan schikken, zie ik ook het zelfde als Jaap Stam gebeuren..

4 december 2020 om 13:44

Die extra aanvullende voorwaarde van Hoofdklasse geldt niet voor Ex Internationals volgens mij. Heijtinga heeft ook geen hoofdklasse getraind. Natuurlijk is Feyenoord super populair onder de aanhang van Feyenoord maar ik denk dat er toch wel veel twijfel is over zijn trainerscapaciteiten, zeker als je nagaat hoe het Van Bommel vergaan is bij PSV en Stam bij Feyenoord. Daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten. Dit soort types zijn prima cultuurbewakers voor een club maar moet je eerst in een assistent rol neerzetten en dan kijken wat het wordt en ja dan kan het twee kanten op. Maar als Kuijt zich te goed vind voor het 021 elftal dan zegt dat ook wel wat ....

4 december 2020 om 14:15

Nou ja ik vind van Bommel wel wat anders. Die deed het in zijn eerste seizoen heel behoorlijk, maar ging voornamelijk ten onder omdat hij zich op een bepaald moment overal mee liep te bemoeien, wat ten koste ging van zijn kerntaken.

4 december 2020 om 11:12

Daar lijkt het totaal niet op. Voor Stam werd een speciaal cursuspakket samengesteld omdat de klassikale lessen hem boven de pet gingen. Kuyt kan vanwege de coronamaatregelen simpelweg het praktijkonderdeel van de cursus niet afronden, waardoor hij logischerwijs vertraging oploopt. Opmerkelijk hoe alles wordt aangegrepen om Kuyt negatief af te schilderen.

4 december 2020 om 11:23

Hooge boomen, die boven de kleine uitsteken, het meest bloot staan aan den wind, zoo staan personen van aanzien, die hooge betrekkingen bekleeden, bloot aan allerlei beoordeeling, aan haat, nijd, laster en vervolging.

4 december 2020 om 11:52

Jaap Stam kon niet aan de voorwaarde voldoen en Kuyt ook niet, dus zeker ergens te vergelijken.

4 december 2020 om 13:48

Praktijk deel had hij prima kunnen invullen als assistent trainer bij Dick of als verantwoordelijke bij Feyenoord onder de 21 maar daar voelde hij zich te goed voor. Het praktijk gedeelte voor ex-internationals stet overigens heel weinig voor omdat er van uit gegaan wordt dat ze dan al veel hebben meegemaakt met goede coaches. Hoe kan het dan dat de rest het praktijkgedeelte wel kon invullen, er staan genoeg namen bij die niet Ex international zijn en het dus ook konden invullen. Meelopen met bijvoorbeeld Jong Utrecht is voor een ex international al voldoende als hij dat 2 maanden doet en af en toe een training leid.

4 december 2020 om 13:54

Eh, maar die anderen zoals Heitinga en Hofland is 't toch wel gelukt? Wat een onzin om je achter Corona te verschuilen. Tenzij hij werkelijk besmet is geweest met Corona op een ongelukkig moment, maar dat zou dan nieuws zijn.

4 december 2020 om 17:08

De KNVB meldt zelf nota bene dat de coronamaatregelen het inplannen van de praktijkonderdelen bij enkele cursisten bemoeilijkten, maar uiteraard weten jullie het beter haha.

5 december 2020 om 09:27

Ik bazeer op het feit dat Kuyt maar 1 jaar trainer is geweest bij een team, waarin de tekst duidelijjk staat vereiste is minimaal 2 jaar. Dus ja ik weet het beter!

4 december 2020 om 11:15

En dit is gewoon stoken van Voetbalzone. Noem anders even iedereen op die nog niet geslaagd is...

4 december 2020 om 11:55

Niks stoken, Kuyt wordt toch de grote trainer van Feyenoord en winnen met Kuyt aan het roer toch de Champions League!??

4 december 2020 om 12:01

Oké Daavy, met deze reactie laat je zien dat je de discussie niet waard bent. Ik daag je uit iemand te vinden die dat heeft gezegd. Fijne dag nog

4 december 2020 om 12:09

Dat was mijn eigen gedachte, iemand die nog niks gepresteerd heeft qua trainer zijn en dan z'n baan aangeboden krijgt voor de toekomst. Ja dan denk ik dat is een hele grote, dit doe je namelijk niet zo maar!
Dat je niet met mij eens bent mag hoor, iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

4 december 2020 om 11:22

Volgens mij heb jij het verhaal niet helemaal gevolgd. Ik zal niet roepen dat Stam een fantastische trainer is, maar hij heeft in Engeland wel goede prestaties neergezet. Bij Feyenoord ging het niet van harte, dat kan hoor. Je kan een paar keer vallen, als je maar weer opstaat. Stam begon leuk bij Jong Ajax en daarna Reading. Deed het ook echt niet verkeerd in Zwolle trouwens. Misschien is hij nog geen trainer om een club als Feyenoord te dragen en misschien zal hij dat ook nooit worden. Maar je schildert hem wel heel makkelijk af.

4 december 2020 om 11:29

Nou Rutger, stam was echt ontzettend slecht. Ook bij Zwolle was zn start leuk maar daarna was t niks meer. Heeft bij Feyenoord slechte keuzes gemaakt, had een slechte invloed op de groep en liet alleen blijken geïrriteerd te zijn

4 december 2020 om 11:29

Ik schrijf Stam nog niet helemaal af, maar bij Jong Ajax deed hij het niet persé leuk. Voetbal was ook vaak niet om aan te gluren. Iemand als Nouri moest gewoon vaak banken bij Stam. Dat elftal leefde op toen hij weg was. Het klinkt misschien niet allemaal even leuk wat Xajacfa zegt, maar ik denk dat er een kern van waarheid in zit. Net als Stam lijkt Kuijt mij iemand die het niet persé van zijn intelligentie moet hebben. Of dat nou de reden is waarom Kuijt zijn cursus nu niet haalt laat ik dan nog maar even in het midden, maar een bepaalde hoeveelheid cognitief vermogen is wel een vereiste om op een bepaald niveau als coach te slagen. Ontbreekt daar iets dan compenseer je dat met andere kwaliteiten en mensen naast je die dat wel hebben. Al met al wijst er bij Kuijt maar weinig op dat hij een manier heeft gevonden om als coach op het niveau te kunnen opereren dat nodig is als hoofdcoach van Feyenoord 1.

4 december 2020 om 13:54

2rutgerrrr.... Ik heb het verhaal juist gevolgd. Als je 1 keer een training had bijgewoond bij Jong Ajax had je gezien dat Ulderink alles deed. Bij een wedstrijd van Jong Ajax bepaalde Ulderink ook alles van opstelling, tactiek tot wissels. Jaap nam geen enkel eigen besluit. Daarop is gezegd dat het contract bij Ajax niet verlengd zou worden, Ulderink kon overigens wel blijven. Jaap werd toen door Reading gevraagd en heeft Ulderink weer meegenomen, dus bij Reading was het exact het zelfde. Nu zwolle, bij hen heeft hij het idd goed gedaan en behouden voor degradatie met name de eerste 5 wedstrijden waren daar goed met o.a. een overwinning op Feyenoord. De laatste 4 van het seizoen gingen weer verloren en wat men in Zwolle ook wel blij met interesse van Pec. Maar hier heeft hij het idd redelijk goed gedaan. Bij Feyenoord zag je dat hij niet paste bij een grote club en niet met druk kon omgaan.

4 december 2020 om 11:26

@ xajacfa. Ik vind je aannames nogal uit de lucht gegrepen. Het kan ook zijn dat hij minder tijd aan de cursus kon besteden, bijvoorbeeld, omdat hij in scheiding lag/ligt. Om het dan gelijk op intelligentie te gooien lijkt me niet nodig. Daarnaast is schoolboek-intelligentie misschien nodig voor die opleiding, maar niet om een goeie trainer te worden. Het belangrijkste is dat je EQ op orde is en dat je weet hoe je met mensen omgaat en ze optimaal kan laten presteren.

4 december 2020 om 11:32

Als trainer moet je begrijpen wat looplijnen zijn, wat tactiek inhoudt, je eq is belangrijk hoor, maar het belangrijkste is toch dat je kwaliteiten van je spelers kan inschatten en aan een team kan bouwen. Voetbal wordt steeds meer een wetenschap.

4 december 2020 om 11:27

Een heel verhaal van je om het op intelligentie te gooien, terwijl in de tekst duidelijk staat "vooral het praktijkgedeelte bleek vanwege de coronabeperkingen moeilijk in te plannen bij clubs.". Dat is een valide argumentatie. ALs je het per se op intelligentie wil gooien; ik vind het een godswonder dat Heitinga door de cursus is gekomen.

4 december 2020 om 12:35

Dan zal Kuyt het helemaal niet redden;-))

Dat Kuyt (nog) niet is geslaagd is een zegen voor het NL voetbal in het algemeen, en Feyenoord in het bijzonder. Los van dat hij mij niet competent genoeg lijkt, zal hij ook totaal geen vooruitstrevende trainer zijn. Die gast is nooit origineel geweest en puur op doorzettingsvermogen en mentaliteit ga je het niet redden als trainer (van een topclub). Ik denk dat de uitspraak van Adriaanse (paard en ruiter...) heel toepasselijk zal zijn voor Kuyt. Feyenoord zit nu in een situatie waarin ze risico's moeten/kunnen nemen en met een grote focus op de jeugd en innovatief spel mooie dingen kunnen bereiken en een hele nuttige bijdrage kunnen hebben aan het NL voetbal. Je hebt een paar spelers lopen (bijv. Senesi en Kokcu) die een leuk bedrag zullen opleveren en ik hoop dat ze dat verstandig investeren. Misschien dat je 2-3 jaar buiten de top 3/4 eindigt, maar het zal wel duurzamer zijn. Ik hoop dan ook dat ze een jonge, intelligente trainer aanstellen, aangevuld met een sterke staf, en die dan ook daadwerkelijk de tijd geven (iemand als Willem Weijs bijvoorbeeld). Kijk naar clubs als Mã£â¶nchengladbach, Hoffenhem etc., die durven risico's te nemen met trainers en dat betaald zich ook uit. Feyenoord is altijd de meest conservatieve van de top 3 geweest, en het lijkt me tijd dat daar verandering in komt.

4 december 2020 om 11:34

Dortmund en Liverpool zijn altijd clubs geweest waarmee we ons konden identificeren. Qua supporters en ook qua slapende reus status. Het lijkt me nou echt de moeite waard om te kijken hoe daar de boel is gekanteld.

4 december 2020 om 11:46

Precies, misschien dat Klopp het wel een leuke uitdaging vindt . Het lijkt er lig op dat een buitenstaander wel een verstandig idee zal zijn. Het is gewoon belangrijk dat Feyenoord naar potentieel opereert en presteert, dan zullen ze van minimaal PSV niveau moeten zijn, dat zal beter zijn voor het hele NL voetbal.

4 december 2020 om 11:46

Waar baseer je nou echt op dat hij niet origineel is? Of is geweest? Op basis van zijn spel? Zijn interviews? Ik vind het bijzonder dat iedereen hier al op de hoogte is van de trainerskwaliteiten van Kuijt. Heb jij hem achter de schermen meegemaakt? Of sta je vaak langs de lijn bij trainingen en heeft hij dan oude trainingsvormen? Of regelmatig wedstrijden van u19 en u21 bezocht en bekeken? Waar haal je het vandaan?

4 december 2020 om 11:53

Onder21 wordt niet door Kuyt getraint! Daar voelde meneer zich te groot voor en wilde liever overal beetje in de keuken gaan kijken.

4 december 2020 om 12:02

Dus heeft hij nog minder bronnen om zijn verhaal te onderbouwen.

4 december 2020 om 12:33

Is hij dan per ongeluk bij visrestaurant Hom noch kuit binnengelopen? Want op een voetbalterrein is hij niet gespot...

4 december 2020 om 12:31

Denk jij dat Ryan Gravenberch een goede trainer word of is dat zelfs voor jou te vroeg om te beoordelen?

4 december 2020 om 12:45

Very clever... Kuyt heeft nooit aanleiding gegeven om te vermoeden dat hij een vrije geest is en dat kan je prima extrapoleren naar wat voor trainer hij waarschijnlijk zal zijn. Het kan best een leuke trainer zijn, maar veel meer dan een herhaling van de Knvb cursus zal hij denk ik niet doen. Ik denk dat Feyenoord veel meer nodig heeft dan een Knvb pop. Ik vind al die schattige opmerkingjes prima hoor, maar geen enkel signaal wijst erop dat Kuyt vooruitstrevende ideeën heeft of zal hebben en de tijd zal uitwijzen dat ik gelijk heb

4 december 2020 om 13:05

Matige onderbouwing als je het echt baseert op de journalistiek en de interviews. Kuijt een KNVB-pop noemen en vervolgens Derksen napraten. Kijk, ik weet niet hoe hij het gaat doen als trainer. Hoe iemand als speler is zegt vrij weinig over zijn trainerskwaliteiten. Eigenlijk haal je je gehele verhaal onderuit door het verhaal van "Paard en ruiter" te noemen. Die uitspraak was namelijk: een goed paard is nog geen goede ruiter.....maar het kan dus wel.

4 december 2020 om 13:16

Ik heb het nergens iets geschreven over de speler Kuyt, maar over de persoon Kuyt. Verder heel leuk hoor, je opmerking over Derksen, maar ik heb al meer dan 10 jaar geen tv en kijk sowieso geen troep. De vereisten voor een trainer van een topclub zijn hoog en ik denk ook dat Feyenoord meer heeft aan iemand met frisse ideeã£â«n, ik denk dat Kuyt zowel competenties mist als dat hij geen frisse ideeã£â«n zal hebben, en daarom niet wenselijk is als trainer. C'est tout

4 december 2020 om 13:22

Jij noemt het gelijk een zegen voor het nederlandse voetbal dat hij nog niet geslaagd is, dat lijkt me wat vroeg om te beoordelen. Je beoordeeld hem alleen nu als voetballer en zijn intervieuws? Er zijn ook goede trainers die niet eens prof zijn geworden en andersom. Dat zegt toch allemaal nog niks. En Kuyt voor de camera is zeker een hele andere Kuyt dan in de kleedkamer. Ik wil niet zeggen dat het een goede trainer gaat worden maar er valt nu toch nog amper wat te zeggen.

4 december 2020 om 13:24

Zijn inderdaad hele vreemde uitspraken. Ik heb zelf ook geen hoge dunk van dirk, maar laten we eerlijk zijn. Dit kun je moeilijk /onmogelijk goed beoordelen op basis van voetbal interviews. Wat mij betreft is hij niets minder dan bijvoorbeeld heiting tot het tegendeel is bewezen.

4 december 2020 om 14:06

@pablonino, uiteraard zit er een grote onzekerheid aan mijn extrapolatie. Ik gun het Kuyt ook wel, ik ben alleen heel sceptisch, en ik denk dat Feyenoord er meer aan heeft om het ergens anders te zoeken (wat ze ook lijken te doen gezien het Slot gerucht). Wat betreft die zegen voor het NL voetbal. Kuyt is een wandelende platitude, daar heeft niemand iets aan.
@musi26, ik ben ook niet onder de indruk van Heitinga. Hij komt vermoed ik ook tekort als trainer voor de NL top.

"daarbij moet minimaal twee jaar als zelfstandig hoofdtrainer worden doorgebracht in minimaal de hoofdklasse." Kuyt is al het gehele jaar nergens trainer, nadat hij zich te groot voelde voor O21. Dus heeft maar 1 jaar als trainer doorgebracht en niks te maken met Coronavirus.. Vind dit dus een beetje vreemd dat de Knvb nu de Corona hierbij gaat betrekken, de rest ( die wel een team coachte, 2 jaar lang ) hebben de cursus wel kunnen afronden! 1 1 = 3

Het is een vooroordeel, maar ik zie in geen van de drie genoemde trainers een toptrainer. Van Kuyt ben ik vrij zeker. Maar nogmaals, puur op de indruk van buitenaf. Heitinga traint de jeugd van Ajax en is nou niet direct echt succesvol, al zal de insteek bi Ajax jeugdteams variã«ren; Hofland heeft het niet laten zien bij Fortuna Sittard en over Kuyt zijn glansrijke carriã¨re bij Quick Boys en de Feijenoord jeugd - voor zover daar aanwezig - zijn nou niet tekenen van iets dat lijkt op een glimp van een toekomstige Feijenoord 1 trainer. Bij deze drie jongens denk ik aan de uitspraak van Co Adriaanse: een goede ruiter is nog geen goed paard. Of andersom;-))

Als Heitinga die cursus kan afronden ben ik echt benieuwd naar het niveau van die opleiding. Die gozer is echt te dom om te poepen.

4 december 2020 om 14:17

Heitinga komt toch behoorlijk wat minder intelligent over dan bijvoorbeeld Stam, maar voor die laatste bleek de cursus te lastig om te voltooien en moest er op maat een programma komen. Blijkbaar heeft Heitinga ons al die jaren voor de gek gehouden

4 december 2020 om 17:09

Dan heb je het ook wel over de allerslechtste eredivisietrainer van de laatste 15 jaar. Stam lijkt me niet het gewenste referentiekader.

Kuyt komt op mij altijd dom over en het was een voetballer die werkte en het nooit van z'n voetbal gogme moest hebben. Hij had goeie spelers om zich heen staan die hem hielpen. Ik zie Kuyt echt geen goeie trainer worden. Hij kan zichzelf een rol aanleren, maar heeft niet de intelligentie om zelf nieuwe taktieken uittedenken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren