PSV verdient miljoenen met Europa League-succes

Vrijdag, 4 december 2020 om 07:35Yanick Vos • Laatste update: 10:16

PSV won donderdagavond met 0-1 op bezoek bij Granada en is daardoor zeker van kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League. Behalve het sportieve succes is het bereiken van de volgende ronde ook in financieel opzicht goed nieuws voor de Eindhovenaren. Volgens Rik Elfrink, clubwatcher van PSV namens het Eindhovens Dagblad lopen de verdiensten in de Europa League op naar ruim zes miljoen euro. Dit bedrag kan nog verder oplopen.

Een doelpunt van Donyell Malen in de 38ste minuut was voor PSV genoeg om de overwinning op te eisen. “Op verzoek: PSV verdient vanavond sowieso 1.570.000 euro door de zege in Spanje, waardoor de teller met Europese verdiensten in dit seizoen in totaal op 6.040.000 euro komt. Bij groepswinst komt daar nog 500.000 euro bij”, schrijft Elfrink. PSV staat tweede in de groep met negen punten, twee minder dan koploper Granada. Volgende week donderdag kan het team van trainer Roger Schmidt de groepswinst pakken op eigen veld tegen Omonia Nicosia. Granada moet dan wel verliezen van PAOK Saloniki.

Deelname aan de Europa League leverde PSV, net als AZ en Feyenoord, een startpremie op van 2,92 miljoen euro. Een overwinning is goed voor 570.000 euro, terwijl een gelijkspel 190.000 euro oplevert. PSV houdt overigens niet het hele bedrag over. De club levert in op onder meer premies en de veranderagenda. “Maar dit is wel het prijzengeld”, aldus Elfrink.

De financiële verschillen met de Champions League zijn enorm. In het miljardenbal levert kwalificatie voor de groepsfase al 15,25 miljoen euro op en is een zege goed voor 2,7 miljoen euro. Clubs die de groepsfase overleven mogen nog eens 9,5 miljoen euro bijschrijven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik blijf het toch bijzonder vinden dat de verschillen met de CL zo enorm groot zijn. In de kleinere voetballanden zoals Nederland is het haast van levensbelang om kampioen te worden. Als kampioen kan je financieel enorme sprongen maken. Het verschil is zo enorm groot, dat een bal op de paal of een gemiste strafschop zomaar 25 miljoen of meer kan kosten.

4 december 2020 om 08:02

Misschien nog wel het gekste; Geen VAR.. Was die er wel dan had bijvoorbeeld een Feyenoord al een punt of 3 meer gehad. Financieel zullen de bedragen alleen maar meer gaan verschillen denk ik.

4 december 2020 om 08:22

Vanaf de knock-outs is er wel een VAR.

4 december 2020 om 11:48

Toch blijft het wel vaag. Vanaf de ko fase pas. Net als dat kwalificatie voor CL geen var heeft. Daar gaat het al helemaal om gigantische belangen voor veel clubs

4 december 2020 om 08:05

Toch zie je juist in die kleinere langen dat de kampioenen als ze CL spelen helemaal geen enorme financiele sprongen maken en in eigen land gaan domineren omdat ze toevallig CL spelen. Het zijn leuke extra's, niet meer en niet minder.

4 december 2020 om 08:10

Welke clubs in de kleinere landen halen dan structureel CL? Gister hoorde ik bij Feyenoord dat Dinamo al sinds 2005 zo’n beetje elk jaar kampioen is. Maar die spelen dus gewoon EL, daarom is er geen financieel overmacht in eigen land.

4 december 2020 om 08:27

We hebben in Noorwegen natuurlijk Rosenborg BK gehad die jarenlang CL speelde. In Zwitserland had je een FC Basel die onlangs jarenlang dominantie en goede resultaten in onder andere de CL zijn leidende positie kwijt is. Olympiakos jarenlang CL-voetbal en toen plotseling 2 jaar geen kampioen. Dinamo Zagreb heeft 3x CL groepsfase gespeeld in de laatste 5 jaar. Ook geen financlele overmacht in eigen land dus.

4 december 2020 om 08:28

Denk bijvoorbeeld aan Basel. Die overwinterden zelfs een paar keer in de CL. Basel werd echt keer op keer kampioen in Zwitserland en speelde daardoor altijd CL. Toch is de club de laatste jaren enorm afgetakeld en is directe concurrent Young Boys de laatste jaren gewoon kampioen.

4 december 2020 om 09:15

Zagreb heeft echt wel een financieel overmacht in hun competitie hoor. Kopen gewoon de beste bij de concurrentie. Hoe het met anderen zit, dat weet ik niet

4 december 2020 om 13:11

Messi. Dinamo Zagreb heeft sinds 2006 nagenoeg elk seizoen in de CL gespeeld.

4 december 2020 om 08:43

Dit is natuurlijk bewust zo opgezet door de uefa, net zoals die nieuwe Europese elite competitie hetzelfde doel nastreeft. Een relatief kleine groep vrienden die elk jaar alleen maar rijker worden

4 december 2020 om 12:54

Je kan ook gerust tweede worden als je ranking maar hoog genoeg is. Dan ben je een beschermde ploeg en zijn de kwalificatie play-off wel te doen.

4 december 2020 om 13:12

Prcies! En daarom had de Knvb, in het belang van het gehele Nederlandse voetbal, AZ naar de groepsfase CL moeten sturen en Ajax naar de kalificaties. Want die waren voor Ajax wel te doen geweest, zoals jij ook al vaststelde.

4 december 2020 om 14:10

Waarom Ajax stond bovenaan. Niet AZ. Het doet er niet toe wat voor wie wel te doen was. Punt!

4 december 2020 om 15:56

Ja dat had gekund maar zou wel vals spel geweest zijn. In de Nederlandse regels geldt in de eredivisie het doelsaldo bij gelijke stand en niet de onderlinge resultaten. Maar puur vanuit de kansen geredeneert om zoveel mogelijk CL deelnemers te hebben, dan was het wel een betere optie. Maar goed, eerlijkheid duurt het langst zullen we maar zeggen .

4 december 2020 om 16:08

Het was uiteraard puur en alleen geredeneerd vanuit de gedachte dat als je het gehele Nederlandse voetbal een dienst had willen bewijzen, je dat op die manier had kunnen (en in mijn ogen misschien had moeten) oplossen.
Dat het vals spel was geweest dat zie ik niet, want anders dan jij redeneert geven de reglementen van de Knvb niet alleen nergens aan dat bij een, door overmacht (of Corona) voortijdig gestaakte competitie uit mag of zelfs moet gaan van doelsaldi, als sprake is van een gelijke stand, ook is het zo dat de Knvb zelfs, conform het verenigingsrecht en relevante jurisprudentie, het recht heeft om binnen bepaalde grenzen van redelijkheid en billijkheid élke beslissing te nemen die het goed acht. Dus in dat licht had er natuurlijk nooit sprake geweest van 'vals spel'.
En okay, ik ben niet achterlijk. Ajax had dat nooit aanvaard natuurlijk. En ik zou dat ook niet gedaan hebben, als ik Ajax directeur was. Maar vanuit waar we het over hadden, belang van het gehele voetbal, was dat wel dé oplossing gezien de status van Ajax en de tegenstanders die zou hadden kunnen loten.
By the way, als de reglementen werkelijk hadden bepaald dat in dit soort gevalleen het doelsaldo beslissend zou zijn geweest (zoals jij stelt) waarom is Ajax dan niet als kampioen gekroond? Dát zou immers, als klopt wat jij stelde, de dan enige logische beslissing geweest zijn toch?4 december 2020 om 17:13

@speedieafc, ik ben ook wel benieuwd wat de regels zeggen bij een half afgespeelde competitie. Doelsaldo is logisch na 34 wedstrijden of wanneer alle clubs iedereen heeft ontmoet. Maar is het nu ook zo logisch...?

5 december 2020 om 01:39

De reglementen stellen de stand op. Bij het afbreken van de competitie stond Ajax bovenaan op basis van het doelsaldo. Ajax is niet tot kampioen gekroont omdat de competitie niet afgemaakt is. Ajax is aangewezen als eerste CL deelnemer omdat ze bij het afbreken bovenaan stonden.

5 december 2020 om 11:17

Speedy, klopt. Maar mijn punt is, áls de regels hadden voorzien in deze situatie (wat ze nou net niet deden), zoals jij zegt, dan was het ook logisch geweest dat de Knvb Ajax ook gewoon kampioen hadden gemaakt. Op basis van de restbevoegdheid in de reglementen. Al snap ik maar al te goed dat de Knvb daar niet aan durfde.
Overigens, het plaatsen voor de groepsfase CL is voor Ajax natuurlijk tig keer belangrijker en relevanter dan puur die titel. Ajax heeft cups en prijzen zat. Maar die 40 miljoen, daar gaat het om.

Hij vergeet dat ze alleen e roep kunnen winnen als ze de wedstrijd winnen. Dat is ook nog 500k euro. En ja het verschil met de CL is belachelijk

4 december 2020 om 08:03

Het verschil is net als mannen en vrouwen voetbal eigenlijk 😅. Na de EL kijk ik niet als er geen Nederlandse ploeg in speelt. Ja vanaf de kwartfinale is er meestal een leuk affiche. In de groepsronde van de CL stikt het al van de leuke wedstrijden. Het verschil is misschien te groot, maar opzich wel te verklaren.

4 december 2020 om 09:27

Sowieso moeilijk winnen van de top 4 landen. Die krijgen blijkbaar een punt erbij als ze verliezen want volgens VZ staan ze op 11 punten, 2 punten meer dan PSV. Terwijl ze gisteren op 10 stonden voor de wedstrijd. On: leuk en aardig dat ze de bedragen voor de EL behoorlijk verhoogd hebben, alleen verschil blijft enorm met cl. Want die zijn nog gekker verhoogd.

Verschil is hardstikke logisch. Voor de CL ga je nog eens lekker zitten. EL kijk je niet voor het niveau.. Iedereen volgt de CL. Interesse in EL is veel minder. Een bal op de paal 25milj, volgens mij is er elk jaar een wedstrijd in Engeland waar een bal op de paal je 100milj kan kosten

4 december 2020 om 08:03

Gros zal wedstrijden van ploegen uit eigen land kijken. Rest zien we wel in de samenvattingen. Ik ga echt niet voor mijn plezier Brugge tegen Zenit of Dortmund tegen Lazio zitten kijken...

4 december 2020 om 08:04

Maar wel Juve-Barca en United-PSG oa. In de CL zijn de groepswedstrijden soms al groter als de uiteindelijke finale van de EL.

4 december 2020 om 09:29

Eerlijk gezegd kijk ik die ook niet. Sowieso veel wedstrijden van een drama niveau. Roofbouw wordt er gepleegd op de spelers en dat komt de kwaliteit echt niet ten goede.

Hoeveel jaar speelt Ajax nu CL? Als ze dit jaar weer kampioen worden en die kans is groot dan wordt de afstand nog groter. Ajax zal uit de Eredivisie treden zich aansluiten bij de nieuw opgerichte Europese competitie en met het opleidingsteam in de eredivisie gaan spelen. Dat verwacht ik althans.

4 december 2020 om 08:23

Dan moeten ze wel gevraagd worden natuurlijk.

4 december 2020 om 08:46

@WouterSL, met het opleidingsteam in de Eredivisie? In dat geval vind ik dat de Eredivisie CV zich keihard moet opstellen. De Eredivisie is geen podium voor een opleidingsteam. Dan maar een Eredivisie zonder Ajax. Dat opleidingsteam speelt in de Keuken Kampioen Divisie en dat is goed genoeg.

4 december 2020 om 09:27

Hahaha. Ajax kreeg vorig jaar ternauwernood de titel toegewezen, werd daarvoor zelfs in het de ligt-de jong jaar op de voet gevolgd door PSV en vlak daarvoor waren alweer de kampioensjaren van PSV en Feyenoord. Bovendien hebben ze vorig jaar naast de startpremie niet bijzonder veel opgehaald en is ook nu de kans groot dat ze na de winter in de EL spelen. Het is nog niet eens een uitgemaakte zaak dat een Europese competitie wordt opgericht, dat Ajax wordt uitgenodigd lijkt me ook allerminst zeker en dat Jong Ajax dan in de Eredivisie gaat ballen is gewoon luchtfietserij.

4 december 2020 om 09:46

Wat een fantasie, WouterSL. Ik kan er echt met m'n verstand niet bij dat mede-Ajacieden dit werkelijk geloven. Je hele verhaal is een samenhangsel van verzinsels en aannames. En PS: Hoe kom je er überhaupt bij om dit te posten in een topic over de Europese inkomsten van PSV..??

4 december 2020 om 13:19

Ik verwacht dat niet. Er komt geen grensoverschrijdende Europese competitie. Dus Ajax zal linksom of rechtsom 100 zeker in de eredivisie blijven. Daarin zal Ajax eerst dit huidige seioen alle zeilen bij moeten zetten om kampioen te worden. Wat met nog 24 duels te gaan dus absoluut niet zeker is. Integendeel. Ajax heeft van PSV en AZ een heleboel tegenstand dat eerst nog overwonnen moet worden. En sterker nog, er dreigen lastig tijden voor Ajax. Want PSV moet kampioen worden, omdat PSV dat aan haar stand verplicht is. Maar Ajax moet geen kampioen worden, voor Ajax is het halen van die landstitel echt van levensbelang. Als Ajax namelijk gã©ã©n kampioen meer wordt, dan heeft Ajax met een hofhouding op CL niveau direct een probleem. Dat probleem kunnen ze mitigeren als ze minstens elk seizoen voor 55 miljoen aan spelers verkopen. Maar als ook die bron op zou drogen of, nog veel erger, als de markt zou imploderen, dan kan dat door jou gebouwd luchtkasteeltje weleens heel rap in rook opgaan. Dus ja, zo heeft iedereen zo zijn verwachtingen. En zullen we wel gaan zien hoe het gaat aflopen.

4 december 2020 om 14:24

Als Ajax volgens jou al alle zeilen moet bijzetten hie zit dat dan met PSV. Die staan al 4 punten achter na hey" makkelijke" deel van de competitie. Hun selectie is minder breed en OSV overwintert ook. En als Ajax een jaar geen kampioen wordt is er man overboord. Wat denk je wat er gebeurt met PSV als de markt implodeert? Verlopig staat Ajax er van alle nl clubs er het beste voor. En zelfs als ze geen kampioen worden is de kans redelijkerwijs aanwezig dat ze cl halen daar Ajax de laatste 5-10 jaar minimaal 2e worden. Veel succes met PSV ze zullen het nodig hebben....

4 december 2020 om 15:01

Je mist het punt. De risico's van Ajax zijn vele malen groter dan van Psv. Want dat er geen man overboord is als Ajax een jaar geen kampioen wordt, is jezelf een illusie voorhouden. En wat je bedoeld met 'al vier punten achter na het makkelijke deel', dat kan ik niet volgen. In dat moeilijke deel speelt PSV twee keer tegen Ajax. Dan kan dus die achterstand al een voorsprong van twee punten zijn. Daarnaast, de stelling dat als je van makkelijke tegenstanders niet wint je ook niet van stereker tegenstanders wint, is apekool. Zo'n verband bestaat niet in voetbal. Eigenlijk is er in je hele relaas maar een ding dat klopt. De zin waarin je stelt dat Ajx van alle clubs er, voorlopig, het beste voor staat. Maar voorlopig kan gewoon ook heel snel weer over zijn. En dã¡t was mijn punt van mijn bijdrage waar je op reageerde. De rest, over wie er minimaal tweede zal worden de komende tien jaar, dat is puur giswerk. En daarvoor kun je in plaats van in je glazen bolletje ook gewoon even naar de geschiedenis kijken. PSV is ook diverse malen de club geweest die er het beste voor stond van alle clubs. Over tijd verschuift dat weer. Er is werkelijk waar geen enkele reden noch aanleiding om vandaag aan te nemen dat dit deze keer revolutionair anders zal zijn. Maar okay, jij mag uiteraard best hopen. Want feit is, hoop is waar je stellingen vooral op gebaseerd zijn. We gaan het allemaal wel zien. Als Ajax de komende zes jaar op rij kampioen wordt, heb ik alsdan voldoende tijd om te beginnen met me zorgen maken. Maar vandaag? Nope, sorry.

4 december 2020 om 15:20

De risico's van Ajax zijn vele malen groter dan Psv? Ik denk dat jij hier degene bent die zichzelf een illusie voorhoud. Naast dat Ajax drie seizoenen achter elkaar CL speelt, hebben ze ook nog voor gigantische bedragen spelers verkocht waardoor het eigen vermogen nu zo hoog is dat ze makkelijk één of twee jaar zonder titel kunnen opvangen.

Volgens mij heeft PSV deze luxe niet en proberen ze toch aan te haken door tamelijk dure spelers te halen met grote salarissen in een seizoen waar je zonder publiek speelt en geen CL inkomsten hebt. Met welk geld gaat PSV dit opvangen mocht het dit seizoen en volgend seizoen misgaan? Zoals gezegd kan Ajax dan gebruik maken van het gigantisch eigen vermogen, die PSV niet heeft. Dus om nu te zeggen dat de risico's van Ajax groter zijn, zelfs vele malen is echt compleet onzin.

4 december 2020 om 16:25

Het is alleen complete onzin wat ik zeg als je door een tunnel naar de zaak kijkt. Zoals jij doet zegt maar. Ik heb hierboven uitvoerig uitgelegd dat focussen op inkmosten alleen een illusie is. Als jouw inkomen 100 is en je uitgaven 98, en ik een inkomen heb van 75 en ik 70 uitgeef, wie maakt dan jaarlijks de meeste winst? Dit is maar een voorbeeld, om je inzicht te geven. Maar dát is waar ik het over heb.
Want ik zie dat je het alleen maar hebt over 'gigantische bedragen' spelers verkocht (hoeveel precies en nog belangijker, wat was het netto transferresultaat van al die aankopen? Ik geef een hint. Over het afgelopen boekjaar, dus inclusief de Ziyech transfer, boekte Ajax een transferresultaat van 20 miljoen. Dat is dus over alle verkopen over vorig boekjaar. Of dacht jij echt dat Ajax voor Ziyech alleen al 40 miljoen minus aankoopbedrag 12,5 miljoen is dus 27,5 over hield? Ja? Dan vergis jij je.
En het meest saillante detail is ook nog dat zonder dit verkoopresultaat Ajax operationeel verlies heeft geleden. Vertaald: Ajax geeft per seizoen meer uit dan het aan inkomsten binnen krijgt. Ik zie dat je daar nergens op ingaat en je alleen maar focust op veronderstelde inkomende bedragen waarvan je de hoogte niet eens kent. Oftewel, je rekent jezelf rijk. Ook prima dat je stelt dat er spelers verkocht worden, maar Ajax moet elk seizoen vor 55 miljoen verkopen he! 55 miljoen!
Blijft nog dat geroemde eigen vermogen. Allereerst, eigen vermogen is geen zak met geld op de bank. Ajax heeft nergens 175 miljoen staan dat ze zo even kunnen opnemen en uitgeven, ook niet om zomaar eventjes het verlies van 40 miljoen CL geld (dat nu structureel in de begroting is opgenomen, dus als Ajax een jaar geen Cl haalt kost dat direct 40 miljoen). Daarnaast, eigen vermogen kun je niet drie keer uitgeven. Dat kan één keer. Als jij denkt dat Ajax dus op dat eigen vermogen een jaartje of twee drie kan teren en dat er dan nog niets aan de hand is, ja okay, dan hebben we inderdaad geen discussie verder. Dan leef jij echt in een andere wereld dan ik, waarin jij kennelijk een manier hebt gevonden om jouw geld eerst aan de bakker en daarna datzelfde geldt aan de slager, aan je huurbaas en dan nog een keer aan je vriendin te geven. In de echte wereld bestaan dat soort waanideeen niet. Maar als je dat wilt blijven geloven, be my guest.
Overigens, kennelijk heb je dat hierboven allemaal gemist, ik heb duidelijk aangegeven dat Ajax er het beste voorstaat. En ik reageerde op de stelling dat PSv grotere risico's liep dan Ajax, omdat het nu eenmaal andersom is. Wie het meeste uitgeeft en het meest afhankelijk is van niet structurlee inkomsten, die loopt uiteraard het meeste risico. Of was je het alweer vergeten, tijdens de Corona discussies en de hulp die Ajax kreeg? Opeens hoorde wel van de Ajaxdirectie dat juist Ajax door Zorona het zwaarste getroffen werd. Of ben je dat echt vergeten? Ajax geetf verreweg het meeste uit. Dus dát is een groter risico. Wat valt dar niet aan te snappen eigenlijk?
Enfin, doe vooral je best en roep vooral dat ik 'complete onzin' verkondig hier. Uit je onderbouwing blijkt niet dat je enig inzicht in financiën hebt. Laat staan over welke bedragen het nou precies gaat. Dus waarom is wat jij zegt dan hout snijdend? Ik zal de vraag zelf beantwoorden. Je bijdrage snijdt geen hout en slaat de plank totaal mis. Helaas.Ik neem aan dat met de entree van het derde toernooi ook de inkomstenverdeling veranderd? EL wordt dan namelijk kleiner, dus met minder van die nietszeggende rotploegen, dus met meer leuke wedstrijden.

6 miljoen euro is natuurlijk een lachertje in het voetbal. Ajax pakt alleen al met meedoen in de CL 15 miljoen euro. Ja het is leuk dat PSV dit bedrag krijgt maar het financiële gat met Ajax is nog nooit zo groot geweest. Voetbal was toch een stuk spannender in de periode voor de oliedollars. Nu is het een kleine club elites die elk jaar in de CL strijden en de rest krijgt wat broodkruimels.

4 december 2020 om 11:06

Die 15 mio is alleen nog de startpremie. Daarnaast hebben we ook nog iets van 18M gekregen voor onze plek op de uefa ranking en nog ongeveer 6M aan tv gelden. Alles bij elkaar al bijna 40M zonder een bal te trappen. Verschillen worden zo veel te groot

4 december 2020 om 13:24

Ja klopt, Ajax pakt geen 15 maar ongeveer 40 miljoen door de deelname aan de CL.
Maar Rafael, het heeft geen zin puur te kijken naar inkomsten alleen. Je moet daar ook het resterende plaatje bij nemen. Ajax geeft ook heel veel meer geld jaarlijks uit dan Psv. De salariskosten van Ajax jaarlijks zijn al niet eens te voldoen met die 40 miljoen uit de CL! Prima dat Ajax terecht dikke bedragen binnen harkt, maar ze hebben ook een huishouden dat dergelijke inkomsten vereist. Waarbij je je moet afvragen wat er gebeurd als je ineens niet meer dat soort bedragen ontvangt, bv omdat je een keertje geen landskampioen wordt. Of twee jaar. Want je huishouding die blijft en die moet je blijven betalen. Maar dan met een gat van 40 miljoen, per jaar.
Dat 'gat' tussen PSV en Ajax moet niet overdreven worden. Zodra PSV weer zelf de CL haalt is dat gat grotendeels al weer weg.

Toch mooi om te zien dat de investeringen die PSV Afgelopen zomer zomer gedaan heeft, zich laat uit betalen in overwintering in de Europa league. Iets dat al jaren niet gelukt is! Het gat met de CL inkomsten is een inderdaad groot, maar het maakt deze miljoenen inkomsten niet minder belangrijk. 😁

4 december 2020 om 11:36

Zeker mooi, maar geeft ook direct het verschil met CL (ajax) aan. PSV heeft nu dus overwintering nodig om een investering van 6 Mlj goed te maken. Gelukkig overwinteren ze, maar wat als dat toch niet gelukt was?
Ajax wist met plaatsing CL dat het zo'n 40 Mlj kan bijschrijven. Dat investeert toch een stuk makelijker. En dan hebben we het nog niet eens over de inkomsten die ze kunnen maken door winst partijen en overwintering.
Verschillen zijn te groot en kampioen Eredivisie is hiermee eigenlijk een must geworden voor clubs met ambitie.

4 december 2020 om 13:23

Is natuurlijk een risico wat je neemt. Maar het is heel simpel aanhaken of afhaken. Bereik je niet de tweede plek moet je weer spelers gaan verkopen. PSV heeft altijd wel een paar toppers die leuk verkopen dus die toestanden van eerder dat we de grond aan de gemeente moeten verkopen komen niet weer.

4 december 2020 om 13:28

Robur,
En exact zo heeft Ajax élk seizoen deelname aan de groepsfase CL nodig om de investeringen en de peperdure huishouding die het momenteel voert goed te maken. En overigens, daarbij heeft Sar ook al erkend dat Ajax naast dus die 40 miljoen ook nog voor 55 miljoen aan spelers, jaarlijks, moet verkopen om break even te draaien.
De vraag die je dus moet stellen is niet of de verschillen 'te groot' zijn geworden, de vraag is wat meer risico met zich brengt. PSV dat zes miljoen zet op overleving EL, of Ajax dat het moeten halen van de landstitel én 55 miljoen aan spelers moet realiseren elk seizoen. Zeg het maar, wat denk jij?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller157
E. ZahaviAanvaller83
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

8 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 7 0 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren