Theo Janssen grijpt 20 seconden aan om Feyenoorder af te branden

Donderdag, 3 december 2020 om 22:08Dominic Mostert • Laatste update: 22:11

Luciano Narsingh is schuldbewust na de 0-2 nederlaag van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb. Vanwege de schorsing van Nicolai Jörgensen kreeg de aanvaller na ruim een maand weer een basisplaats bij Feyenoord, maar hij liet geen overtuigende indruk achter. Narsingh kwam nauwelijks in het spel voor en neemt zichzelf dat kwalijk, vertelt hij in een interview met RTL7 na de verliespartij in de groepsfase van de Europa League.

"Ik kwam veel te weinig in het spel voor", erkent Narsingh, aan wie vervolgens wordt gevraagd wat hij zichzelf verwijt. 'Ik heb mezelf niet kunnen laten zien met een individuele actie of een assist. Je hebt me bijna niet gezien", vat de linksbuiten samen. "Hoe dat komt? We voetbalden moeilijk. Ik kwam bijna niet in één-op-één-situaties waarin ik mijn man kon opzoeken. Na een lange tijd mocht ik weer beginnen. Dat is waarvoor ik leef en waarvoor ik hard werk. Als je dan zo’n wedstrijd speelt, is dat gewoon kut."

Dat Narsingh geen goede wedstrijd speelde, was ook Theo Janssen opgevallen. Na afloop van de wedstrijd schakelde RTL7 rap door naar het duel tussen Granada en PSV, maar tussen de bedrijven door kreeg Janssen twintig seconden om zijn frustraties te uiten. Hij wendde de tijd aan om Narsingh af te branden. "Ze moeten volgende week tegen Wolfsberger ‘eventjes’ zien te winnen, maar dat gaat natuurlijk niet lukken als ze dit niveau vasthouden. Narsingh speelde een heel slechte wedstrijd. Hij kwam echt niet in het spel voor en heeft eigenlijk bijna alles verkeerd gedaan."

Als Jan Boskamp aanstipt dat Steven Berghuis ook geen goed optreden afleverde, laat Janssen blijken het daarmee eens te zijn. “Berghuis deed maar wat en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er waren weinig jongens die het goed hebben gedaan, maar Marcos Senesi vond ik nog wel oké spelen." Berghuis zelf wijst naar de absentie van een groot aantal spelers als mogelijke verklaring voor het teleurstellende spel. "We missen ongelooflijk veel spelers. De grootste kwaliteit die je hebt is je beschikbaarheid. We missen er wel erg veel, ja", zegt de aanvoerder van Feyenoord tegen FOX Sports.

"Je mist gewoon spelers met kwaliteit. Het is enorm zonde. Zo kun je ook niet echt stappen maken", voegt Berghuis daaraan toe. De opdracht in de aanloop naar de beslissende groepswedstrijd tegen Wolfsberger in Oostenrijk is voor de aanvaller helder. "Hard blijven werken en in jezelf investeren. Dat is het positieve van deze avond: we hebben alles nog in eigen hand, kun je nagaan. Het is nog geen denderende campagne. Als je kijkt naar de kwaliteit die we hebben en de tegenstanders, mogen we wel meer verwachten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door @gruppo)

Narsingh kreeg wel de bal wel maar deed er gewoon niks mee. Paar keer een rondje draaien en dan terugspelen of verspelen. Hoe kun je dan zeggen dat je niet in goed in stelling bent gebracht? (Zo klinkt het imo)

3 december 2020 om 22:52

Nou ik snap t wel. Niet dat hij het anders wel goed zou doen. Maar ga die wedstrijd eens kritisch bekijken. Niemand ziet ruimte. Niemand loopt in de ruimte. Niemand zet een stapje naar achter of naar voren, biedt zich aan, creëert driehoekjes. Al die basis dingen gaan verkeerd. Daarom is t altijd rommelig. Advocaat kan t achterin aardig dicht houden en uiteindelijk creëer je door een berghuis dan vaak wat kansen. Maar van vloeiende aanvallen is al jaren geen sprake in de kuip. Ik ben strontjaloers als ik naar de discipline van Ajax kijk. Die snappen wel hoe je aanspreekpunten en rust creëert.

4 december 2020 om 10:53

Narsingh op links domste zet van onze vriend Advocaat, Narsingh kan helemaal niets op links voetballen. Terwijl je op rechts een linkspoot hebt lopen, hij had er ook voor kunnen kiezen om Narsingh op rechts te laten spelen Berghuis als hangende spits en Linssen op links. Maar blijkbaar heeft primadonna Berghuis een privilege op de rechtsbuitenplaats, zelfs als hij al weken slecht voetbalt. Als aanvoerder moet je het elftal op sleeptouw nemen in plaats als eerste je hoofd te laten hangen.

Vanaf links kan hij gewoon niks. Zijn kwaliteiten zijn snelheid en diepte, maar op de linkerkant kapt hij alleen maar terug naar zijn rechterbeen, waardoor zijn enige kwaliteiten niet eens kunnen worden benut. Dan zie ik liever Teixeira op die plek, die in de kleine ruimte nog wat kan afdwingen

3 december 2020 om 22:30

Maar Narsingh is ook helemaal niet snel meer? Heeft ook geen goede voorzet meer, ook niet per ongeluk. Hij kan letterlijk niks.... letterlijk. Het maakt me alleen maar bozer beseffende wat hij jaarlijks opstrijkt.
Komt op mij ook wat dikkig over trouwens ...maar kan aan mij liggen.

4 december 2020 om 01:47

Hij heeft ook nooit een goede voorzet gehad. Zelfs in zijn goede tijd was het een blind paard met oogkleppen op.

Narsing is een aanfluiting eerste klas en dat wist iedereen ook al toen hij gehaald werd. Het gekke is dat ze dat bij Feyenoord blijkbaar niet zien. En Berghuis toont zich een ware aanvoerder door even mede te delen dat zijn ploeggenoten geen kwaliteit hebben. Zet Berghuis maar een wedstrijdje op de bank. Hopelijk wordt hij dan wakker.

3 december 2020 om 22:52

Die deelt gewoon mee in de malaise. Speelt als een krant net als de rest.

3 december 2020 om 23:02

Fijenoord is gewoon geen Fijenoord meer.

3 december 2020 om 22:58

Heel Feyenoord was een aanfluiting,en jij pikt Narsingh eruit ?? Alsof Narsing er wat aan kon doen dat Feyenoord 2 goals tegen kreeg. Zagreb was gewoon beter,ook daarover praat niemand. Nee wat doen we..narsingh als kop van jut nemen. wel zo makkelijk.

3 december 2020 om 23:09

Vanavond was heel Feyenoord inderdaad een aanfluiting. Maar de meeste spelers hebben toch ook vaak wel goed gespeeld. Narsing heeft nog nooit iets bij Feyenoord te zoeken gehad. Vandaag was hij ook weer de minste. En dat was knap.

4 december 2020 om 10:55

Heel Feyenoord met alle respect als je ziet hoeveel spelers die geblesseerd zijn in de basis thuis horen. Vind ik het nog wel mee vallen. Valt Linssen en Spajic ook nog uit, dan kan PSV en Ajax het ook niet opvangen.

Pff in een poule met deze tegenstanders verwacht je toch gewoon minimaal 10 punten voor een Nederlandse topclub? En dan schatte ik Cska nog in als de beste tegenstander, maar dat blijkt helemaal brandhout te zijn. Het is gewoon echt abominabel slecht wat feyenoord vandaag liet zien, deed gewoon pijn aan mijn ogen. Zo ontzettend zonde

3 december 2020 om 22:27

Ik verwachtte er 6 en met heel veel geluk 8.

3 december 2020 om 22:55

Wat zegt je verwachting over Cska over je inschatting van jouw verwachatte 10 piuten? Dat je graag Feyenoord te kijk zet is bekend, maar nu laat je je wel erg in de kaarten kijken.

3 december 2020 om 23:05

Ik dacht dat Feyenoord met Cska ging uitmaken wie er de groep ging winnen. Ik heb doorgaans echt wel een hoge pet op van alle Nederlandse clubs, en daarmee heb ik me al veel te vaak in de vingers gesneden. Maar over vanavond kun je toch niet anders dan realistisch zijn. Tegen een matig Zagreb nog niet kunnen domineren. Dat valt me erg tegen, en daar baal ik oprecht van.

3 december 2020 om 23:13

Dat Feyenoord niet best was, ben ik helemaal met je eens.
Dat jij daar oprecht van baalt, geloof ik helemaal niets van.

3 december 2020 om 23:00

Topclub? Ga nou niet doen alsof Feyenoord de laatste jaren iets heeft laten zien op Europees gebied, waardoor je nu 10 punten verwacht? Dit is kwalitatief gezien het slechtste Feyenoord van de laatste 5 a 6 jaar.

3 december 2020 om 23:09

De nummer 7 uit Zwitserland.... dat moeten 6 punten zijn. Thuis winnen van Zagreb, en dan nog een puntje halen in de kuip tegen Cska of uit bij zagreb.... Dat zijn toch geen gekke gedachtes? En inderdaad Feyenoord presteert momenteel niet naar behoren, maar ik had gewoon wat meer verwacht eerlijk gezegd.

3 december 2020 om 23:13

De nummer 7 uit Zwitserland word je ook enorm genaaid, maar de factor vorm van de dag en geluk neem je natuurlijk niet mee in jouw gedachte. Normaal gesproken verwacht je 5-7punten voor Feyenoord in deze loting, dat kan nog altijd en door de andere uitslagen kunnen ze nog door ook.

3 december 2020 om 23:18

Die uit Oostenrijk komt bedoel je

3 december 2020 om 23:30

Die bedoel ik, excuus Ik wil niet zeggen dat feyenoord met het behaalde aantal punten tot nu toe het slecht doet, ik had alleen verwacht voor aanvang van de eerste wedstrijd dat Feyenoord rond de 10 punten uit zou komen. Dat is vooral gebaseerd op de naam van de Nederlandse topclub. De laatste keer dat ik zagreb zag spelen was het helemaal niks, en Wolfsberger mag toch geen probleem zijn normaal gesproken? Het klopt wel dat ze echt heel hard genaaid zijn thuis. Ik hoop echt dat ze doorgaan. Met 4 clubs na de winterstop in Europa zou fenomenaal zijn.

3 december 2020 om 23:03

Tja topclub. Ajax of PSV zou er idd wel 10halen. Feyenoord mist gewoon kwaliteit. Snap je reactie daarom eerlijk gezegd niet. Zeg dan gewoon haha Feyenoord is slecht.

3 december 2020 om 23:04

Nou, niet om lullig te zijn, maar ik had totaal niet de verwachting dat Feyenoord hier even makkelijk ging overwinteren. Cska en Wolfsberger hebben de afgelopen 5 jaar ongeveer net zoveel punten als Feyenoord gepakt in Europa en Zagreb een stuk meer.

3 december 2020 om 23:11

Ja dat weet iedereen, maar dat is niet zo lekker om de groep Feyenoord supporters te kijk te zetten. Had persoonlijk thuis winst op wolfsberger verwacht, uit minstens gelijk en misschien ergens nog een puntje mee pikken. Overwintering had geen enkel weldenkende Nederlander verwacht, maar fijn dat ze nog een kansje hebben.

4 december 2020 om 00:57

@craig een Nederlandse top club had ook eenvoudig 10 punten gehaald, maar er zit geen Nederlandse top club in deze poule

4 december 2020 om 08:57

Psv of ajax zaten toch niet in deze poule?

Ik zeg het al jaren, Berghuis is prima tegen Emmen als het vlot loopt, als het tegenzit dan kan hij z’n team niet dragen.

3 december 2020 om 22:41

Leuk dat jij dit al jaren roept, geeft ook aan dat het kennelijk diep zit. Maar Berghuis scoort ook al jaren in de topwedstrijden in de ED. Op belangrijke momenten ook. Dat ie t alleen maar doet tegen rechterrijtje ploegen klopt niet

Ik ken genieg amateurs die beter zijn dan Narsing..stelt echt niks voor.

Heb überhaupt nooit begrepen wat Feyenoord in hem heeft gezien. Het zou hem sieren als hij zijn contract laat ontbinden.

Toch nog een klein lichtpuntje: Ik vond Malacia niet slecht gezien het feit dat hij lang niet heeft gespeeld.

Afbranden, wat een onzin. Hij zegt gewoon netjes wat hij heeft gezien en heeft nog eens gelijk ook nog

Het is zo jammer voor Nederland dat Feyenoord het al jaren niet op de rit lijkt te hebben in Europa. En dat terwijl het in de eredivisie al zo lang ongeslagen is. Ik weet niet waar het aan ligt maar het kan toch niet de kwaliteit van de tegenstanders zijn want die zijn in Europa ook gewoon matig.

4 december 2020 om 10:14

Naja, clubs als Zagreb zijn natuurlijk ook geen tegenstanders waar je fluitend naartoe gaat, lijkt mij. Ze hebben het grotere clubs in het verleden ook lastig gemaakt. Ajax is genaaid door ze, maar ze hebben ook gewoon van een Barcelona gewonnen of gelijk gespeeld tegen Inter. Daarnaast vind ik het heel patriotisch om te roepen dat Feyenoord beter is, maar dat roepen we alleen omdat het een Nederlandse club is. Feyenoord stelt in werkelijkheid gewoonweg niet veel voor. Dat is niet ververlend bedoeld, maar het is op dit moment wel de waarheid. Er steekt geen enkele speler bovenuit de laatste weken. Er zijn 2 spelers die een transfer naar een betere competitie verdienen, Senesi en Berghuis, al is die laatste zo wisselvallig als de pest. Haps ook, maar die raakt waarschijnlijk al geblesseerd bij het zetten van zijn handtekening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger162
M. DiemersMiddenvelder151
S. BerghuisAanvaller1510
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller112
L. FerMiddenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

163 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren