Wilfred Genee polst analist voor Veronica Inside: ‘Lijkt me heel leuk’

Donderdag, 3 december 2020 om 14:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:17

Als het aan Wilfred Genee ligt zit er volgend jaar een nieuw gezicht aan tafel op maandag- en vrijdagavond bij Veronica Inside. Donderdagmorgen belde de presentator van het gelijknamige radioprogramma met Theo Janssen om zijn beschikbaarheid te polsen. Janssen verkocht daarbij niet gelijk een ‘nee’, maar gaf aan nog tot volgend jaar zomer onder contract te staan bij RTL. “Iedereen kan een gesprek met mij aangaan en dan zien we wel wat het wordt.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door gerbenoverweg)

Sneijder wordt ook wel eens genoemd. ik denk dat dat ook een goede optie kan zijn want dat is niet iemand die een blad voor de mond neemt en die gewoon eerlijk durft te zeggen wat hij denkt over trainers of spelers en volgens mij heeft hij ook wel kijk op het spelletje. van Janssen ben ik zelf niet zo een fan als analist. Van Der Vaart vind ik wel een prima indruk maken als analist. die durft ook gewoon voor zijn mening uit te komen

3 december 2020 om 15:04

Sneijder zie ik niet zo snel daar zitten.
Wellicht leuk voor jou Jaap Krekel dat ze Veltman vragen!

3 december 2020 om 15:11

wie weet is het wel een goede analist. ik verwacht hem in de toekomst wel bij zo een programma maar die zit nu nog in Engeland

3 december 2020 om 15:26

Theo Janssen is een hele goede analist zegt altijd zinnige dingen neg als van der Vaart laat ze samen maar komen , maar aub geen Pierre want zie kraamt alleen maar onzin uit en trapt open deuren in .

3 december 2020 om 16:30

"sneijder zie ik niet zo snel daar zitten."

Nee die zal moeten staan om boven de tafel uit te komen.

3 december 2020 om 16:30

"sneijder zie ik niet zo snel daar zitten."

Nee die zal moeten staan om boven de tafel uit te komen.

3 december 2020 om 16:39

Sneijder zou de uitzending na de ruzie gekomen zijn. Helaas dat ze geen andere datum meer afgesproken hebben.

3 december 2020 om 16:39

@sloep01, zou zeker kunnen. Toch zie ik graag ook Ronald Waterreus verschijnen, heeft een scherpe kijk op zaken.

3 december 2020 om 17:16

@japie: Dan liever Vd Vaart; heeft zelfspot en is een verademing met zijn analyses

3 december 2020 om 15:31

Ben het helemaal met jou eens dat Van der Vaart een goede, nuchtere analist is. Alleen moet er ook een chemie zijn tussen VDV en de anderen aan tafel. Jan Boskamp is een rustig persoon en dat geldt ook voor Theo. Ik denk dat het balans een beetje zoek is als Van der Vaart aanschuift. Dan krijg je 3 analisten aan tafel die allemaal graag aan het woord willen zijn. Bovendien vind ik ook Theo gewoon een top kerel en bijzonder prettig om naar te luisteren.

3 december 2020 om 17:02

Ik mis een beetje je motivering waaróm jij Theo Jansen niet ziet zitten als analist Japie.

Ben zelf trouwens wél gecharmeerd van hem. Anders dan de analisten van voorheen durft hij ook gewoon voetballers kritisch te benaderen en gewoon ronduit te zeggen dat iets slecht is. Ik vind dat Theo Jansen namelijk, net als Van der Vaart inderdaad, gewoon voor zijn mening uitkomt.
Daarnaast vind ik hem ook wat betreft het voetballende aspect goede input hebben. Hij analyseert in ieder geval op een veel hoger nievau dan de gemiddelde bezoeker van VZ.

VI is toe aan iets nieuws en iets fris. Ik keek vroeger elke uitzending hier in Amerika. Het was leuk, en ook al waren ze kritisch op Ajax was er ook nog enig voetbal verstand. Dat zie ik er niet meer in zitten en iedereen is enorm op z'n hoede door wat er vorig jaar gebeurde. Ik zelf ben best fan van Theo Janssen, humor, zelfspot, en gewoon een goede kijk op t spelletje en was bij vlagen een mooie rasvoetballer, heb in zijn Twente tijd hem hele speciale dingen zien doen.

3 december 2020 om 15:47

Ik kijk meer de Amerikaanse shows eigenlijk. Lekker irriteren aan Nick Wright etc. Vooral als het NBA seizoen weer is begonnen. Shannon Sharpe & Skip Bayles... Max Kellerman & Stephen A Smith.. hahah geweldig. Ik kan daar dan weer echt van genieten. VI kijk ik in principe alleen de hoogtepunten.

3 december 2020 om 17:09

NBA shows? Doet Shaquile O'neal nog mee aan die shows? Die gast spoort dus echt niet, zoals hij soms tekeer ging. Vond zijn ruzies met Charles Barkley ook legendarisch.

Maar goed, het gaat over voetbal. Je kunt vinden wat je vindt, maar ik vind dat het niveau met Jansen en Van der Vaart zoveel beter is geworden dan het was toen vroeger daar Ronald Koeman en Tom van 't Hek daar zaten. Of Marc van Hintum en Ozcan Akyol.

3 december 2020 om 17:44

Shannon sharpe & Skip Bayless zijn een legendarisch duo aan het worden. Vooral de haat van Skip naar LeBron is niet te geloven en triest eigenlijk.

3 december 2020 om 21:17

Janssen en Vd Vaart zijn ook niet die types die volgens een bepaalde script kunnen werken. Ze passen mijn inziens ook beter bij VI. Dat zou het programma direct wat meer voetbal knowhow geven. Ja, Shaq en Charles zijn ook.legendarisch. Het staat allemaal weer bijna op het punt te beginnen.

3 december 2020 om 21:19

Ja 1 van de beste duo's met chemie. Je hebben ook heel veel respect voor elkaar. Shannon heeft meermaals in interviews aangegeven dat hij veel aan Skip te bedanken heeft. Shannon was een ex NFL player met 0,0 ervaring in zulke shows. Maar Skip wilde met Shannon werken en niemand anders. Die compilaties van hen echt geniaal.

3 december 2020 om 21:54

Hahaha nee man die doen het echt omdat ze betaald worden om lariekoek te roepen.
CBS heeft nu het CL en EL voetbal, daar zit een heel mooi team met twee mooie vrouwen die t spelletje begrijpen, Jamie Carragher, Roberto Martinez, Micah Richards en dan op de velden hebben ze Peter Scheichel, dat is echt heerlijk man, vroeger had je die Amerikaanse die er echt geen pepernoot van begrijpen, zelfs de gene die in Duitsland en Engeland hebben gespeeld.

3 december 2020 om 21:55

Doen ze expess champagnepapi, ze lokken reacties uit, Stephen A Smith doet hetzelfde terwijl hij in t echt heel veel weet over basketbal en heel dicht tegen de NBA en de sterren zit.

3 december 2020 om 21:56

Ik vind dat zij het echt heel goed doen Tnt, en niet alleen chuck en shaq, maar ook ernie en kenny the jet.

Theo erbij lijkt mij leuk. En dan "voetbalkenner" maar niet heus Valentijn Driessen thuis laten. Die voegt werkelijk helemaal niets toe. Zo'n azijnzeiker die zijn krantje verkocht wil hebben. Theo is helder in zijn analyses, heeft ook wel humor. Van mij mag ie. Hoewel ik momenteel Wim Kieft toch wel de meest fijne analist van het stel vind. Duidelijk, geen praatjes en niet op de man.

3 december 2020 om 14:56

Zeker mee eens. Ik luister altijd graag naar Kieft. Vind dat hij samen met Boskamp de meest verstandige dingen zegt over voetbal. Valentijn voegt inderdaad weinig toe; denk het allemaal beter te weten maar heeft gewoon vaak ongelijk. Ook qua humor vind ik hem niet in het programma passen.

3 december 2020 om 15:03

Dat Valentijn kan incasseren is eigenlijk de enige reden dat hij daar nog zit, analisten als Arno Vermeulen en Willem Vissers bij Studio Voetbal zijn bloedserieus. Jammer dat Valentijn 0 verstand van voetbal heeft.

3 december 2020 om 15:04

Ik vind 'm totaal niet grappig, maar ieder zijn mening natuurlijk.

3 december 2020 om 15:14

Ben ik dan de enige die Valentijn wel grappig vind?

3 december 2020 om 15:16

Ik vind het vooral leedvermaak. Kan altijd wel lachen om de onzin die hij uitkraamt. Verder voegt hij wat mij betreft niks toe aan het programma.

3 december 2020 om 15:15

Ik vind Wim Kieft momenteel samen met Arnold Bruggink de twee prettigste analisten van de Nederlandse tv. Inderdaad wat jij zegt: duidelijk, geen praatjes en niet op de man af. Vind ze vooral rustig overkomen en ogen ook redelijk neutraal in hun analyses. Krijg niet het idee dat ze bijvoorbeeld Depay niet moeten omdat ie een keer een hoed op had of dat ze Schuurs zo goed vinden omdat hij de ideale schoonzoon zou zijn.

3 december 2020 om 18:41

Ik mis Kieft echt bij Ziggo. Hij deed vaak de analyses van de Spaanse wedstrijden ook in het pre-Ziggo tijdperk en ondanks dat hij voor Madrid is kon ik hem altijd goed waarderen. Sympathiek en met kennis van het spel. Wars van sensatiezucht. Youri Mulder is echt een stap achteruit. Maar die pakt elke schnabbel. Net als zijn vader.

Theo lijkt me zeker geschikt voor dit programma. Persoonlijk hoop ik dat hij Valentijn Driessen gaat vervangen en niet Boskamp, die hoort er gewoon bij.

De uitzendingen VTBL met Janssen, vd Meijde en John de Wolf vond ik altijd wel vermakelijk jammer dat het programma niet meer gemaakt wordt.

3 december 2020 om 14:58

Dat programma had dan ook totaal geen bestaansrecht. Ik bedoel, je had op dat moment Rondo (wat ook niet heel bijzonder is), dit was het weekend en in de avond nog studio voetbal? De dag erna had je VI en volgens mij ook nog natafelen? Je had tenminste nog iets van Fox. Je had dus 6 programma's waar je hoorde dat de back van PEC Zwolle beter een andere keuze had kunnen maken. Na 3x wist ik het ook wel hoor en vaak waren het ook nog open deuren. Snapte toen die tijd echt niet dat RTL een kans van slagen zag in dat programma, door als laatste aan te sluiten in de rij. En dan ook nog dat knullige gedoe in een kleedkamer met totaal geen interessante voetballers.

3 december 2020 om 16:33

Vond het ook geen verkeerd programma en vond de gasten (o.a. van der Meyde, Janssen, de Wolf en Hasselbaink) ook gewoon leuk om naar te kijken. Kwamen toen volgens mij ook (oud)voetballers/trainers als el Hamdaoui, el Ghazi, Willems, Scherpen, Davids, van Gaal, ect. als gasten langs en dat vond ik ten opzichte van VI dan wel weer leuk dat Vtbl continu iedere week toch weer een iedere gast had en meestal ook gewoon een voetballer. Wat ik dan wel weer niets vond was Bart Nolles en Simon Zijlemans die de 'sidekicks' waren, ik vind hun allebei maar niets. Vind ze op de een of andere manier weinig met voetbal hebben en ook nu als er Europa League-wedstrijden worden uitgezonden op Rtl, dan kijk ik niet want dan bekijk ik de wedstrijd(en) liever op FOX Sports.

Een volkse jongen past wel goed in VI. En hij hoeft niet alleen over voetbal te praten , dat lijkt daar wel een bijzaak. Ik heb laatst de CL wedstrijd op de Belg gevolgd , daar benaderen ze de wedstrijd heel anders. Daar gaat het puur en alleen over voetbal. En wordt er op een serieuze manier over de wedstrijd gesproken

Theo Janssen zou een goede toevoeging zijn aan tafel! Weet haast wel zeker dat hij er tussen past! Is iemand die zegt wat hij denkt en praat zonder met iemand rekening te hoeven houden.

Nog niet zo lang geleden zaten ze met Schelvis. Die had net als Valentijn nu weinig in te brengen. Of je moet alle 'voorspellingen' meerekenen die Valentijn doet en nergens op blijken te slaan. Kraay mogen ze ook eens vervangen, die kennen we nu ook wel met zijn overacting. Janssen zou mooi zijn, Sneijder als oud-topvoetballer nog beter. Zoals anderen al zeiden, programma is wel toe aan wat verfrissing.

Waarom laat vi niet iemand met een andere achtergrond aanschuiven. Een beetje diversiteit.

3 december 2020 om 15:36

Jaaaaa een Dries Bousatta zou niet misstaan :D

3 december 2020 om 15:39

Ik denk dat dit heel erg zou gaan botsen, niet iedereen is daar voor gemaakt. Wie zou je willen laten aanschuiven?

3 december 2020 om 16:27

We hebben er ook niet heel veel van. Gullit en Affalay zijn de enige die ik wel oke vind, maar die passen denk ik niet in het programma aangezien de helft meestal ook niet over voetbal gaat.

3 december 2020 om 16:46

Ik zou het een slechte zaak vinden als iemand vanwege de diversiteit zou worden gekozen. Ze moeten gewoon iemand kiezen die er goed tussen past.

3 december 2020 om 17:18

Zolang je van 'diversen' verwacht dat die, om gelijk behandeld te worden, tenminste twee tot drie keetr beter moeten presteren dan een niet diverse, wordt het altijd heel erg lastig en is snel verklaard waarom er zo weinig diversen dit werk doen.

Prima analist Theo, kan je er goed bij hebben lijkt me. Alleen weet ik niet zo goed of hij de 60 procent randzaken die niks met voetbal te maken hebben ook lekker doorkomt. De reden dat ik het niet meer (geregeld) kijk is daarom... onzin kroegpraat over alles behalve voetbal vind ik nergens op slaan.

Dit is iemand die het programma echt wel kan gebruiken. Theo heeft voetbalverstand en kan ook mee in het lollige niveau wat er vaak is op zo'n avond. Ik denk dat hij ook veel leuke anekdotes heeft over zijn voetbalcarrière. Ik denk dat veel mensen dit ook zien als een frisse wind die weleens nodig kan zijn om de (hoge) kijkcijfers te behouden. Ik ben zelf helemaal fan van hem geworden in zijn Twente tijd, hij heeft daar echt fantastische dingen laten zien. Toevallig had een familielid van mij in die tijd een functie bij Twente, wij mochten toen bij het kampioensfeest zijn. Eerst wat hij zei tegen mij: kun je wel zien dat je familie bent, je hebt al net zo'n rotkop....

Gaat leuk worden. “Was het een terechte strafschop Theo? Ja, hij geeft hem toch”

Zou wel een goede aanvulling zijn voor Veronica Inside. Van de gastanalisten bij VI vind ik alleen Boskamp goed, Kieft vind ik niet super goed maar ook niet slecht en Driessen vind ik al helemaal dramatisch.

Janssen is iemand die veel dingen gewoon goed analyseert en ook wel iemand die hard kan zijn over iemand anders in zijn analyse. Ook van der Vaart zou ik graag bij VI zien, vind Janssen en van der Vaart toch wel de twee beste analisten en kijk graag naar ze en van der Vaart is ook iemand die qua humor volgens mij wel goed kan 'matchen' met van der Gijp en van der Vaart kan ook erg goed tegen grappen of kritiek die over hemzelf worden gemaakt.

Toch wel lekker als je Theo erbij krijgt aan tafel, ik kijk eigenlijk alleen nog VI wanneer Boskamp erbij zit, met Kieft gaat het nog wel maar met die Driessen kom je toch al snel aan het kokhalzen. Met Theo erbij kan dit programma alleen maar de goeie kant opgaan. Ik zeg doen!

Je ziet aan alles dat hij hier niet meer op zijn plek zit, dit had eigenlijk al moeten stoppen. Persoonlijk zou ik Helene Hendriks daar wel willen zien zitten, heeft al laten zien goed bij de heren te passen en kan wanneer nodig ook wat tegengas geven. Theo is een leuke gozer maar ik vind hem niet passen bij de rest.

3 december 2020 om 17:17

Helene Hendriks, leuke vrouw trouwens, heeft allang laten zien helemaal niet goed bij de heren te passen en zeker al niet dat zij in staat is voldoende tegengas te geven. Ze doet het namelijk al ruim een jaar met de CL wedstrijden en daaruit is allang gebleken dat zij absoluut geen waardige vervanger zou zijn voor Genee. Sterker, een vervanger voor Genee die waardig genoeg is, die is er momenteel gewoon niet. Reden temeer waarom John de Mol dit progarmma gewoon heeft voortgezet.
Dat hij trouwens niet meer 'op zijn plek' zou zitten, dat zie ik niet. Integendeel. Tuurlijjk, bij de herstart was het allemaal lastig en wat precair, door al die commotie, maar sindsdien is het gewoon business as usual. En al die commotie berust natuurlijk ook vooral op misconcepties, valse en gespeelde sentimenten en heel veel hpocrisie, vooral van diegenen die heel stoer hebben geroepen dat zij 'uit principes' nooit meer aan tafel zouden gaan, terwijl die principes toen het over heel veel geld ging opeens niets meer waard bleken te zijn.
En de suggestie dat het trio sinds die commotie destijds nu opeens 'geen vrienden' meer zouden zijn die slaat al helemaal nergens op. Dit trio was nooit bevriend met elkaar. Als iets duidelijk had moeten zijn na 15 jaar was dát het wel. Daar hebben ze nooit een geheim van gemaakt ook. Dus wat is er dan verloren? Niks! Nee, die Genee zit gewoon lekker op zijn plek. En ze hoeven totaal niet te stoppen.

Theo de opvolger van Derksen? Dat lijkt me geweldig, zal het programma een boost geven. Derksen is labiel geworden. Gijp, Kieft en Theo. Lijkt me heerlijk. Theo had al iig een prima klik met Boskampie. Prima ontwikkeling zou dit zijn voor het programma.

3 december 2020 om 18:44

Met Boskamp, Theo en Sneijder heb je in ieder geval een gewichtige tafel.

Sinds Feyenoord tegen die Oostenrijkers vorige maand neem ik Theo niet meer serieus. Theo waren dit 2 strafschoppen? ja de scheids geeft ze toch... Ik snap niet dat Driessen daar nog aan tafel zit. Als er iemand de laatste jaren heeft laten zien weinig van het spelletje te snappen, dan is hij het wel.

Wilfred weet wel weer vreemde gasten te vinden. Theo Janssen vertelt alleen maar dat wat elke voetbalkenner al weet, hij draagt niets bij.

Vind Theo en Rafael wel goed op tv, prima analyses en ook nog wat humor, Wesley zou ik niet doen die is wat te vol van zich zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren