Neymar: ‘Ik wil weer met Messi spelen, het moet zeker volgend seizoen’

Donderdag, 3 december 2020 om 06:51Chris Meijer • Laatste update: 07:19

Paris Saint-Germain zette woensdagavond een belangrijke stap richting de knock-outfase van de Champions League, door een 1-3 overwinning op bezoek bij Manchester United. Neymar verraste na afloop door in gesprek met ESPN te zeggen dat hij volgend seizoen weer met Lionel Messi wil samenspelen. De Braziliaanse aanvaller van PSG voegt daarna toe dat het ‘zeker’ volgend jaar al moet gaan gebeuren.

“Ik wil weer met Messi spelen. Dat is wat ik het allerliefst wil. Ik wil er weer van genieten om met hem op het veld te staan. We moeten dat volgend seizoen zeker doen”, geeft Neymar te kennen. Er is de laatste tijd het nodige te doen om Messi, die bij Barcelona in het bezit is van een aflopend contract. Eigenlijk wilde de Argentijnse aanvaller de Catalanen afgelopen zomer al verlaten, maar hij werd aan zijn contract gehouden. PSG is een van de clubs die de voorbije tijd werd genoemd als mogelijke bestemming voor Messi, evenals Manchester City.

De 0-1 van Neymar tegen Manchester United

Op dit moment lijkt het aannemelijk dat een hereniging tussen Messi en Neymar alleen kan plaatsvinden in Parijs. Barcelona zit in financieel opzicht in zeer zwaar weer en kan zich momenteel geen grote aankopen veroorloven. De 28-jarige Braziliaanse aanvaller, die tussen 2013 en 2017 in het Camp Nou speelde, werd de afgelopen jaren ook meer dan eens gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona. Mede door de forse vraagprijs van PSG voor zijn nog tot medio 2022 lopende contract kwam het daar voorlopig niet van.

Les Parisiens hebben nu de beste papieren in Groep H van de Champions League. PSG, Manchester United en RB Leipzig hebben negen punten, maar de Franse grootmacht neemt het op de laatste speeldag in eigen stadion op tegen het reeds uitgeschakelde Istanbul Basaksehir. “Ik heb het nooit voor me gezien dat ik uitgeschakeld zou worden in de Champions League en Europa League moest spelen”, zegt Neymar. “Dat heeft nooit door mijn hoofd gespookt en zal ook niet gebeuren. Door de moeilijkheden ben ik volwassen geworden en kan ik verantwoordelijkheid nemen. Ik ben hier niet gekomen om Europa League te spelen.”

“Ik heb me vanaf mijn zeventiende altijd een leider gevoeld, daar heb ik geen aanvoerdersband voor nodig. Alles wat ik op het veld kan doen, heeft impact op mijn ploeggenoten. Dat is wat ik wil, hen helpen door het beste van mezelf te geven”, gaat Neymar verder. Hij tekende op Old Trafford voor twee doelpunten. “Ik ben best een vervelende gozer op het veld, maar ik vind het niet erg om de kritiek te accepteren. Ik ben niet onfeilbaar. Iedereen vecht hier voor hetzelfde doel en ik ben blij dat ik mijn ploeggenoten kan helpen.”


Poll

Zie jij Lionel Messi naar Paris Saint-Germain verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door schop1989)

Jeetje, wat een verrassende woorden. Sowieso opmerkelijke teksten uit zijn mond. Voor het eerst dat ie eindelijk toegeeft dat ie een vervelende gozer is op t veld, maar dat ie met zijn ploeggenoten alles doet om te winnen. Ben positief verrast door deze uitspraken. Wordt ie idd eindelijk een beetje volwassen?! Edit: en met Messi? Benieuwd hoe en waar?! Maar dit zegt ie niet zomaar lijkt me.

3 december 2020 om 07:23

Een aanval met Neymar, Mbappe en Messi zou ik wel echt legendarisch vinden. Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn, bij PSG of bij Barcelona. Geen enkele club heeft de financiële mogelijkheden om binnen FFP beide spelers in één transferperiode te halen. Waarschijnlijk kan Barcelona Neymar niet halen, dus dan blijft PSG zeer waarschijnlijk over als enige optie om ze weer samen te brengen.

3 december 2020 om 07:47

Het zou fantastisch zijn als Ronaldo er dan ook nog bij komt. Neymar links, Ronaldo spits, Mbappe rechts en Messi op 10. Dit gaat uiteraard nooit gebeuren maar hoe mooi zou het zijn als beide heren genoegen nemen met iets minder salaris in hun laatste jaren om nog één keer te kunnen excelleren?

3 december 2020 om 07:50

@De Toekomst

Maar Messi is dan transfer vrij, dat scheelt toch wel lijkt me qua haalbaarheid?

3 december 2020 om 08:08

Het lijkt me ook fantastisch zo'n aanval te zien in een B competitie. Ik ben wel benieuwd of ze de competitie dan kunnen winnen. FFP werkt echt fantastisch.

3 december 2020 om 08:09

Bij Barca is het natuurlijk niet te doen, misschien dat er een nieuwe sponsordeal uit de hoge hoed van een van de nieuwe president. Maar anders zie ik het niet gebeuren. Denk dat als Messi die kant op gaat dat Mbappe wel even langer blijft ook. Met die 3 ga je sws de CL pakken.

3 december 2020 om 08:25

Er lopen ook nog tig zaken. En hij zit tegenwoordig ook niet meer bij Nike. Laat hem maar lekker in Parijs blijven.

3 december 2020 om 08:28

@viscacatalunya FFP werkt zeker fantastisch, dat zou jij al Barã§a fan toch van dichtbij moeten ervaren?

3 december 2020 om 08:57

Dat scheelt niet zoveel geloof me. Messi gaat grof grof tekengeld aangeboden krijgen tel daarbij een grof jaar salaris. Messi transfervrij is nog steeds een duur grap. Los daarvan komt er aan de andere kant ook echt veel binnen door de naam Messi dus ja het is maar hoe je het bekijkt

3 december 2020 om 09:08

Je maakt een grap gewoon toch? En als je het meent weet wel dat dat nooit zal gebeuren nooit nooit. Niemand kan dat betalen niemand mbappe neymar messi ronaldo in 1 elftal haha, dit is wel een lauwe grap soort van

3 december 2020 om 09:10

Iedereen roept nu messi gaat na Psg of andersom. Het kan ook gewoon heel anders gebracht zijn door de media en dat neymar misschien bedoelt van als het aan mij lag speelden we de komende seizoen alweer samen. Het lijkt me aan de andere kant ook super sterk dat neymar een bommetje gooit wat straks messi alleen extra hoofdpijn zal bezorgen met al die media om hem heen en elke x vragen erover. Ik bekijk het ook zo en niet hoe iedereen denkt van wooowww messi gaat weg en mensen maken al opstellingen

3 december 2020 om 09:30

Barcelona past op strikte wijze de uitgaven aan aan de gedaalde inkomsten om aan FFP te voldoen. Is dat waar je op doelt? Clubs als City en PSG hoeven dat niet te doen want hun inkomsten zijn niet gerelateerd aan de echte economie. Dit in tegenstelling tot clubs die niet van een miljardair zijn die het van commerciele inomsten (merchandise, kaartverkoop) moeten hebben.

3 december 2020 om 09:53

@viscacatalunya, Barcelona past niet op strikte wijze de uitgave aan om aan FFP te voldoen, maar om niet failliet te gaan. Dat de club er voor staat zoals nu heeft het volledig aan zichzelf te wijten door jarenlang wanbeleid en veel te hoge salarissen. Niet alleen financieel staat de club er slecht voor, op het veld is het geen schim meer van een aantal jaar geleden en een plan om weer de weg omhoog in te slaan lijkt ook te ontbreken.

Nu ben ik ook geen fan van clubs als PSG en City, maar je moet natuurlijk niet doen alsof Barcelona heilig is.

3 december 2020 om 10:09

Barcelona maakte onder Bartomeu consequent winst. Als je een miljard aan inkomsten heb is een terugval gigantisch tijdens een pandemie. Had Bartomeu minder salaris kunnen betalen en minder dicht op de FFP limiet kunnen gaan zitten? Natuurlijk. Maar welk bedrijf vangt het wegvallen van 300 miljoen aan jaarlijkse inkomsten zo maar even op. Geen enkel bedrijf. Welk groot bedrijf gelieerd aan horeca, toerisme en evenementen redt het nu zonder overheidssteun. Geen een. Maar Barcelona wel door een deal met de bestbetaalde werknemers.

3 december 2020 om 10:20

@monahoedje,

Vind je dat er geen plan ligt bij Barcelona? Die zijn afgelopen zomer juist het goede pad ingeslagen door te verjongen en een coach te kiezen die spelers aan de praat krijgt. Met een renderende Griezman (29), Dembele (23), Fati (18) en talenten als Trincao (20 en Pedri (18) heb je een enorm talentvolle aanval die samen met Messi (33) verder kan.

Verder heb je op het middenveld Coutinho (28) Alena (22), Puig (21) De Jong (23) ook voldoende spelers die nog 5 jaar mee kunnen op het hoogste niveau. Terwijl Pjanic (30) en Busquets (33) ook nog 1 a 2 jaar mee kunnen..

Verdediging en keeper met Dest (20) Araujo (21) Lenglet (25) Umtiti (27) Ter Stegen (28) naast een Alba (31) en Pique (33).

Alles tezamen heb je gewoon een enorme talentvolle en gemixte selectie die eigenlijk verdedigend nog wat mist. Met een mogelijk vertrek van Messi en de daarbij behorende 100 miljoen die vrij komt per jaar komt er ook ruimte om dat te versterken. En ja dan ga je er in eerste instantie op achteruit, desondanks ga je op de lange termijn er veel meer op vooruit.

3 december 2020 om 14:31

Er komt overigens een moment dat het owner club model kapot is. Dan krijgt Barcelona externe investeerders, dan zal het mogelijk de naam van het stadion te koop zetten en dan zullen de andere professionele takken gesloten worden omdat daar geld afkomstig van de voetbaltak bij moet jaarlijks.

3 december 2020 om 14:31

Er komt overigens een moment dat het owner club model kapot is. Dan krijgt Barcelona externe investeerders, dan zal het mogelijk de naam van het stadion te koop zetten en dan zullen de andere professionele takken gesloten worden omdat daar geld afkomstig van de voetbaltak bij moet jaarlijks.

3 december 2020 om 08:08

Iedereen die gevoetbald heeft kent dit soort ploeg genoten of tegenstanders wel toch? Buiten het veld super relaxt en binnen de lijnen van die bloedzuigers. Mensen kunnen hier alleen geen onderscheid in maken. Met de verkiezingen op komst, zou Neymar ook gewoon naar Barcelona kunnen gaan. Als een Laporte het bijvoorbeeld belooft dan zal dat ook gebeuren, dit zijn de spelletjes die er gespeeld worden tijdens de verkiezingen. Nog anderhalve maand te gaan!

Hoe kan Psg 2de in de poule staan terwijl ze een beter onderling resultaat hebben tegen United en Leipzig?

3 december 2020 om 07:40

Door het doelsaldo. Pas als alle zes de wedstrijden zijn gespeeld, wordt de ranglijst ook opgesteld op onderling resultaat. Als alle vier de clubs bijvoorbeeld gelijk spelen, dan stijgt PSG alsnog een positie.

3 december 2020 om 11:04

Bij officiele ranking wordt al wel gerekend met onderling resultaat, ik zou ook verwachten dat men dit pas doet als iemand gelijk eindigd... vreemd dit. Maar los hiervan PSG is bijna geplaatst niet verliezen van Istanbul en ze zijn er door onderling resultaat.

Geweldig talent. Meest volwassen tekst die de laatste jaren uit zijn mond is gekomen. Dit is natuurlijk een open sollicitatie voor Messi om naar PSG te komen. Ach waarom niet. Hij weet dat Mbappe weggaat....hij zal het nodig hebben.

3 december 2020 om 08:12

En naar waar gaat Mbappe dan wel?
Ik hoor steeds de Real fans roepen dat Mbappe daarheen gaat gaan, maar blijkbaar vergeten die fans dat ook Real moet besparen op lonen.
En blijkbaar is daar ook geen geld meer, wegens renovatie en uitbreiding van het stadion!

3 december 2020 om 08:36

Dennis, er is volgend jaar genoeg geld in Madrid. Dit jaar 0 spelers gekocht en dat was bewust zodat ze kunnen werken aan de komst van Mbappe en Camavinga. Maar jij zal het vast veel beter weten dan al die fans die real nieuws in de gaten houden..

3 december 2020 om 08:50

Genoeg geld? Jij zegt zomaar wat man. Ken je feiten. Er is bij niemand genoeg geld en zeker geen Madrid. Er zijn ook nieuwe regels opgesteld maar goed jij denkt ze hebben niemand gekocht klaar er staat genoeg klaar.

3 december 2020 om 08:52

Nog wel mbappe en een Camavinga waar ze 70 mil voor vragen en ik volg zeker Madrid nieuws ook. Ben elke dag op alle Spaanse sites die te maken hebben met voetbal dus weet wel wat er gaande is

3 december 2020 om 10:16

Dat zie ik wel gebeuren. Nog nooit is het zo makkelijk geweest als nu, om Messi aan te trekken. Psg zou dat kunnen, daar ik Mbappe wel degelijk naar Real zie gaan. Die heeft straks nog maar een 1 jarig contract en dan moet Psg wel toehappen. En Real kan dat wel aan. Die verliezen straks genoeg spelers om een gat achter te laten in het salarispost (naast eventuele transfer inkomsten) die Mbappe dan kan invullen. Neem gratis Alaba over en je hebt 2 top voetballers erbij.

3 december 2020 om 11:57

Je volgt het goed maar je weet niet hoeveel camavinga moet kosten... tegenstrijdig. 70 miljoen id nooit genoemd. Hij moest er 80 kosten afgelopen zomer. Voor komende zomer schat men dat Rennes 40 miljoen vraagt aangezien zijn contract in 2022 afloopt. 70 miljoen voor een 18-jarige met nog 1 jaar contract. Ik hoop dat je een grapje maakt?

3 december 2020 om 13:15

Nog maar eens zien of Mbappé daadwerkelijk weg wil als Messi naar PSG komt. Die speelt toch veel liever met Neymar en Messi om zich heen? (Welk talent zou daar überhaupt nee tegen zeggen). Naar Real kan hij gezien zijn leeftijd altijd nog . Zidane is altijd een grote drijfveer ook geweest voor Mbappé om daar te spelen. Het is nog maar de vraag of Zidane dan nog trainer is..

3 december 2020 om 13:48

Ik denk dat Real Madrid Mbappe opzich wel zou kunnen betalen. Zoals hier boven wordt gesuggereerd is nogal overdreven. Real Madrid heeft nadat ze Bale hebben gekocht genoeg zomers weinig geld uitgegeven en de plannen voor het stadion waren er al jaren. Dat is niet iets waar je snachts aan denkt voor het slapen en de volgende ochtend begint met bouwen. Ik kom al jaren lang elk seizoen in Madrid en deze plannen hebben altijd in het museum gestaan voor zover ik me kan herinneren. Dus dat er helemaal geen geld in Madrid is is dus echt niet waar. Maar zoals jij zegt moet ik het ook nog maar zien of Mbappe richting Madrid komt als Zidane wordt ontslagen en Messi naar PSG vertrekt. Als aanvaller wil je natuurlijk veel liever met Neymar en Messi spelen als met Vinicius of Asensio natuurlijk ...

Samen bij ManC...? dat zou toch 1 van de grootste stunts allertijden zijn. Er zit vast wel zo'n malle oliesjeik nu die ook denkt dat dat mogelijk is....blijft een speeltje toch en hij kan er zo zijn mede miljardairs de ogen mee uitsteken.

3 december 2020 om 13:50

Ben je alleen wel al €170 miljoen kwijt aan salaris per jaar en als Messi transfervrij komt nog is minimaal €250 miljoen aan transfergeld. Lijkt me niet dat er ook maar 1 club 2 van zulke spelers kan aantrekken in 1 seizoen gezien de FFP

Misschien bij Messi langs gaan en samen naar veldje toe lopen en 1 tegen 1 spelen? Barca is bezig met iets nieuws opbouwen en we moeten af van onze negatieve imago die Bartomeu heeft opgebouwd, geen Neymar dus. Je hebt al Dembele, Fati, Trincao, Griezman en Pedri die op flanken kunnen. En wat voor signaal geef je af aan Fati? Nee dit gaat alleen voor rommel zorgen. Blijf dus weg.

3 december 2020 om 08:06

Ooh wacht Messi is de gene die die kant op gaat natuurlijk. 🤣🤣🤣 even vregeten te lezen koekoek.

Ik denk dat enkel PSG ruimte zal hebben om die twee te verenigen, want Barcelona moet minstens dembele en griezmann zien te verkopen richting PSG om Neymar ervoor terug te kunnen halen. Wie weet is dat net de redenen dat Griezmann en Dembele zo veel overtuigender spelen. Ze willen waarschijnlijk ook niet weg haha. Stel je voor Real koopt Mbappe voor 250 mil en PSG stunt om vervolgens Ronaldo en Messi ervoor terug te halen haha. Final showdown met die drie in een team oef. Ik wil gewoon een keer in m’n leven Messi als spelmaker assists zien geven op Ronaldo. Ik durf te wedden dat Messi makkelijk 20+ assists kan hebben met een killer als Ronaldo voorin om ze te benutten.

3 december 2020 om 08:45

Messi heeft vorig jaar al meer dan 20 assists geleverd in la Liga

3 december 2020 om 12:26

Ik bedoelde 20 meer daarbovenop hahaha.

Messi naar PSG en haal ook gelijk Ronaldo om een droomaanval te vormen.

Nou die hereniging zie ik niet gebeuren, maar in de laatste alinea zowaar een beetje zelfreflectie van Neymar! Als dat wonder kan gebeuren kan het wonder van Messi naar PSG misschien ook wel gebeuren.

Als Messi samen met Neymar op het veld staat moet je met 2 spitsen gaan spelen en daarachter 4 kante's neerzetten om te compenseren. Beiden denken ze dat ze leiders zijn, maar zijn het beiden niet. Voor een leider heb je consistent 90 min inzet nodig en moet je naast het veld ook een leider zijn.

3 december 2020 om 12:27

Dat dacht Cruijff ook toen Neymar naar Barcelona kwam. Hij sprak over twee kapiteins op een schip. Cruijff had bijna altijd gelijk. Maar dit keer eens niet.

3 december 2020 om 14:54

Beide zijn beslissend en spelmakers, beide nemen hun team op sleeptouw, is dat niet iets wat een leider ook moet hebben?

3 december 2020 om 14:59

Nee, een leider hoeft geen spelmaker te zijn - kan net zo goed de keeper zijn. Een leider hoeft ook niet aanvallend beslissend te zijn, zoals jij impliceert, een leider is beslissend imo in zowel aanval als verdedigend de kar trekken en dat heeft puur met inzet en mentaliteit te maken. Dat laatste stukje mentaliteitsverschil is wat Barca, City en PSG al een tijdje ontbeerd of nog niet verworven heeft, dat laatste stukje is beslissend in finales en dat is te vinden bij Duitse teams omdat dat in hun cultuur zit en bij spelers zoals Keane, Vieira, Gerrard, Puyol bijv. Dat waren leiders.

Die 2 samen is fraude, ik hoop zooo dat het werkelijkheid word, ik denk dat Messi zoveel meer plezier gaat uitstralen samen met Neymar, ik blijf hopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC4220
4.AS Monaco3610
5.Rennes368
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder191
K. MbappéAanvaller1612
Pablo SarabiaMiddenvelder143
K. NavasKeeper150
M. KeanAanvaller149
M. VerrattiMiddenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1286 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 8 3 3 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Mauro Icardi slachtoffer van comeback na ‘meest gênante wissel ooit’

Spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Neymar en Mohamed Salah domineren al jaren de headlines, maar er komt onherroepelijk een moment waarop zij hun troon over moeten dragen aan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren