Dick Advocaat: ‘Ridgeciano Haps zit niet in de gevangenis’

Woensdag, 2 december 2020 om 14:41Dominic Mostert • Laatste update: 14:50

Ridgeciano Haps is ziek, verzekert trainer Dick Advocaat. De linksback ontbrak in de afgelopen drie officiële wedstrijden van Feyenoord en is er donderdag ook niet bij in het Europa League-duel met Dinamo Zagreb. Op sociale media doen wilde geruchten de ronde, zoals dat Haps in de gevangenis zou zitten, maar daar is volgens Advocaat niets van waar.

Feyenoord maakte twee weken geleden bekend dat Haps enkele dagen alleen trainde om medische redenen en dat hij enkele weken niet beschikbaar zou zijn. In het laatste duel ontbrak hij volgens Feyenoord Transfermarkt om 'niet-medische redenen'; als een van de weinige spelers werd hij ook niet gesignaleerd op de tribune. Feyenoord geeft geen opening van zaken en ook Haps heeft nog niets laten weten.

Het gerucht dat Haps in de gevangenis zit, berust niet op waarheid. "Ik vind het een beetje vervelend dat mensen dat denken of schrijven. Deze jongen was echt ziek. Hij is over één of twee weken terug en dan moet hij zelf maar vertellen wat hij had, want dat mag ik niet. Maar om te insinueren dat hij in de gevangenis zit, vind ik wel heel ver gaan. Hij is gewoon ziek. Ik denk dat hij over een paar weken terug is."

Tyrell Malacia is donderdag tegen Dinamo Zagreb de vervanger van Haps. In de afgelopen drie duels ontbrak Malacia door een heupblessure. "Hij gaat het in ieder geval proberen. Ik heb tegen hem gezegd dat hij moet gaan spelen, want Haps zit eraan te komen", aldus Advocaat. "Daar wordt hij vaak wat scherper gaan. Hij gaat beginnen." De trainer is bovendien blij met de rentree van Orkun Kökcü, die zondag tegen FC Utrecht geschorst was, en de terugkeer van Jens Toornstra, die rust kreeg. "Op het middenveld zijn we weer een beetje in de normale bezetting."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door orgullo)

Hahaha wtf. Wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen? Iemand met een geweldige fantasie denk ik hahaha.
Of weet iemand meer? Is hij toevallig ergens mee in aanraking geweest waar ik dan niks van weet?

2 december 2020 om 14:52

Uit de hand gelopen grap

2 december 2020 om 18:16

Hij zou in de penitentiaire inrichting "de Schie" in Rotterdam zitten. Naar verluid wordt hij herkend door mede-gevangenen. Ik weet het ook niet, maar lijkt me niet dat zulke verhalen compleet uit fe duim worden gezogen....

2 december 2020 om 14:52

Volgens mij had Boskamp ergens gezegd dat Haps er 8 maanden niet bij is, dat had hij van Dick gehoord. Maar hij stond er niet bij als geblesseerd en zat ook niet op de tribune bij de andere geblesseerde spelers. Vandaar dat er wat verhalen kwamen. Maar nu blijkt hij dus ziek te zijn en over 2 weken alweer terug is.

2 december 2020 om 15:10

Dan nog is het een vrij bijzonder gerucht Pablonino. Maar goed. Uit wat Advocaat hier vertelt maak ik eigenlijk heel simpel op dat Haps hoogstwaarschijnlijk ''gewoon'' corona heeft. Met name door de zinsnede:

''deze jongen was echt ziek. Hij is over één of twee weken terug en dan moet hij zelf maar vertellen wat hij had, want dat mag ik niet.''

Gezien de tijdsperiode plus het stukje ''dat mag ik niet'', klinkt voor mij corona als een hele plausibele verklaring.

2 december 2020 om 15:18

Maar dat zegt nog niks, want hij mag sowieso niks zeggen ook al is het wel gewoon een griepje. Dat is nu vanwege de privacywet. Maar goed er zal wel echt wat aan de hand zijn want als er zulke verhalen rond gaan dan treed je toch gewoon naar buiten als het maar gewoon om een griep gaat.

2 december 2020 om 15:54

Hoeft niet per se, officieel gezien mag een club sowieso geen medische details of gegevens delen in de media over een speler zonder toestemming. We zijn het zo gewend dat we alles weten maar als je de regels er op na leest dan mag dat niet zo makkelijk.

Dus het "dat mag ik niet" kan op veel slaan en niet per se corona, maar gezien eerdere gevallen doen clubs vooral daar erg moeilijk over. Het zou wel raar zijn want volgens mij heeft Haps al eens corona gehad in een eerder stadium.

2 december 2020 om 16:41

Bleek verminderd toerekeningsvatbaar in hoger beroep, dus ipv 8 maanden maar 2 weken.

2 december 2020 om 15:05

@sir. Jba: Ik moest er heel hard om lachen, maar eigenlijk is het wel triest natuurlijk. Het is niet leuk als je hoort dat je in de gevangenis zit terwijl je thuis zit te herstellen van je blessure/ziekte. Hoop voor Feyenoord dat hij snel weer terug is, is een belangrijke pijler in het elftal van Advocaat.

2 december 2020 om 16:10

Volgens mij begon het als een onschuldige grap van iemand op FR12. Daar werd het een soort running gag en dan heb je al snel mensen die het niet in die context zien en het serieus nemen

2 december 2020 om 17:14

Zal wel waar zijn anders kan die vandaag nog zo’n instagram filmpje posten waar ze allemaal goed in zijn.

Dit gerucht idd veel tegen gekomen op de Feyenoord fan sites (en op een Ajax fan site toen ik "haps", "feyenoord" en "gevangenis" opzocht haha), voornamelijk huiselijk geweld kwam veel voorbij, met daarbij een stafduur die varieerde van enkele maanden tot een aantal jaar in de bajes... Fijn dat onze Dickie wat duidelijkheid verschaft.

Tja, als je zo vaag en geheimzinnig doet, gaan mensen automatisch speculeren. Hij is ziek, maar over een paar weken is hij er weer? Tenzij die jongen een soa of een andere genante ziekte heeft, snap ik niet waarom je zo geheimzinnig zou moeten doen. Corona is namelijk juist iets wat je liever wel naar buiten brengt. Dan weet je ook dat dit soort verhalen het daglicht gaan zien. Dat heet nou eenmaal de sensatie-media.

2 december 2020 om 14:59

Feyenoord mag omwille van de privacywetgeving simpelweg niet communiceren wat Haps precies mankeert.

2 december 2020 om 15:03

En terecht het gaat ons ook allemaal niets aan wat haps precies heeft.

2 december 2020 om 15:08

Maar ik snap het vanuit haps dan niet dat hij niet gewoon duidelijkheid geeft of zijn club daar toestemming voor geeft

2 december 2020 om 15:12

Stel dat het een blessure is kan dat weer nadelig zijn voor z'n toekomst om vrij te geven. Snap het wel

2 december 2020 om 15:17

Jaa maar dit is wel erg vrijblijvend , hij is ziek en over een paar weken weer beter. Dat is toch echt een dramatische vorm van communicatie, en een bron voor speculatie.

2 december 2020 om 15:34

Als het een blessure is en hij zou bang zijn vanwege een mogelijke transfer, is dat natuurlijk onzin. Elke club die hem zou willen kopen, zal zijn medische geschiedenis opvragen.

2 december 2020 om 15:57

Een club mag de medische geschiedenis niet opvragen. Alleen een dokter mag dat en die heeft geheimhoudingsplicht dus zal dit niet met de club delen. Alleen de uitslagen van de medische keuring worden gedeeld.

2 december 2020 om 16:08

En toch is zijn medische geschiedenis wat betreft blessures een publiek geheim.

2 december 2020 om 16:22

@baradona

De rechten van Haps (of wie dan ook) wegen zwaarder dan jouw nieuwsgierigheid

2 december 2020 om 15:21

Haps had het idd gewoon bekend moeten maken nu nog weet niemand wat er precies aan de hand is zo erg is het toch niet om aan te geven dat je bijvoorbeeld buikkramp hebt ofzo.

2 december 2020 om 15:52

Als het corona was, was het al naar buiten gebracht. Echter heeft Feyenoord al zo'n 7 a 8 weken geen besmettingen en wordt dit wekelijks gecommuniceerd. Gek genoeg kan je tegenwoordig door meer oorzaken ziek zijn.

Het mooie van deze uitspraak is dat iedereen nu juist denkt dat hij in de gevangenis zit of heeft gezeten.

En dan alsnog vind ik het een raar verhaal. Eerst zou hij er enkele weken uit zijn om medische redenen, afgelopen zondag was hij er niet bij om niet-medische redenen, Jan Boskamp vertelde dat hij van Dick had gehoord dat Haps er wel een paar maanden uit zou liggen en nu zegt Dick dat Haps er over 2 weken weer bij is. Nog nooit zo'n warrig en geheimzinnig verhaal gelezen rondom een speler. En ja, ik weet dat het met die AVG-wet ook niet gezegd mag worden, maar dit maal klonken er van zowel mensen binnen Feyenoord als mensen buiten Feyenoord iedere week weer andere geluiden.

Uiteraard staat het Haps vrij niet te willen communiceren wat er met hem aan de hand is, of wat niet. Net zo goed als dat het hem ook vrij staat daar met Feyenoord afspraken over te maken. Alleen, als je niks laat weten en je wordt gemist, ook op de tribune bij een wedstrijd, dan voedt je vanzelf de geruchtenmachine. Dat werkt nu eenmaal zo. Netzo goed dat clubbestuurders, technisch directeuren, managers en trainers ook zonder met hun ogen te knipperen wel eens komen tot een leugentje om bestwil. Mijn conclusie is daarom dat ik hier helemaal geen conclusie uit moet trekken. Haps is er niet, dat is vreemd omdat niet duidelijk is waarom niet en wat mij betreft kan dat om elke bedenkbare reden zijn.

Hmmm, dus hij is ziek, maar je weet dat dit sowieso een paar weken gaat duren?? Komt vaag over. Zelfs met Corona lijkt het me lang

2 december 2020 om 15:54

Ben dan inderdaad benieuwd van welke ziekte je van te voren weet dat het een paar weken duurt.

2 december 2020 om 16:15

Dat wordt natuurlijke pure speculatie waar ik niet per se aan mee wil werken maar er zijn natuurlijk genoeg ziektes waarbij je langer niet fit bent. Pfeiffer om een voorbeeld te noemen of allerhande darmproblemen of wat dan ook

2 december 2020 om 17:29

Zekers, maar in die gevallen weet je van te voren niet echt hoe lang die problemen aan gaan houden

2 december 2020 om 18:28

Mijn broer heeft zo'n 7 maanden geleden corona gehad en ondervind daar elke dag nog hinder van. Het is geen simpel griepje die je krijgt waarna vervolgens alles weer oké is.

2 december 2020 om 19:12

Ik weet dat het geen simpel griepje is (voor de meeste topsporters is dat het trouwens wel), maar des te gekker is het dat ze al weten hoe lang hii eruit is toch?

Als hij niet in de gevangenis zit, waarom heeft hij dan een advocaat nodig om dit te vertellen? Sus..

2 december 2020 om 16:22

Sowieso kan Haps al niet in de gevangenis zitten, aangezien Joris van Benthem een Feyenoorder zelfs daar onderuit krijgt

2 december 2020 om 17:12

Die was ik alweer vergeten. Wat een held is dat voor de Feyenoorders

Gewoon absent en fit houden zodat ze Haps straks voor een mooi bedrag (hoognodig) kunnen verkopen

Wat wel raar is, is dat z’n insta sinds een week op privé gezet is. Er moet toch een reden voor zijn?

"flink ziek" geen defnitieve duur. Nu wel inzichtelijk dat hij binnen 2 weken weer aan kan haken. Ik denk dat dit iets mentaals moet zijn geweest. Van psychose tot aan paniekaanvallen. Allemaal mogelijk. Fysiek was er voor het eerst sinds tijden niets aan de hand, misschien was hij het wel niet meer gewend om een wedstrijd te spelen en kreeg hij een burnout toen hij niet meer iedere 2 weken op de bank zat thuis.

2 december 2020 om 18:52

Haha daar moest ik toch wel even om lachen. Persoonlijk zou ik ook een paniekaanval krijgen als ik eindelijk niet geblesseerd zou zijn en dat dan uitgerekend in een lege kuip blijkt te zijn...

Fr12 is echt prima spul voor je dagelijkse portie humor, maar je moet het niet te veel lezen voor de nieuwsvoorziening. Ging van een member die opperde dat hij wellicht uit de running is omdat hij z'n vrouw geslagen had tot een complot theorie dat Haps bij de Amerikaanse CIA werkte aan de kidnapping van kind slaven. Toch moet ik er ergens wel om lachen dat dat zodanig z'n eigen leven gaat lijden dat het een paar dagen later op een persconferentie wordt besproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren