Feyenoord hield spelersgroep een maand lang in het duister

Woensdag, 2 december 2020 om 14:24Dominic Mostert • Laatste update: 14:29

Dick Advocaat besliste ruim een maand geleden al te gaan stoppen als trainer van Feyenoord, zo geeft hij woensdagmiddag aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met Dinamo Zagreb. Hij maakte zijn besluit destijds kenbaar aan technisch directeur Frank Arnesen, maar de spelersgroep bleef in het duister. Jens Toornstra, woensdag ook aanwezig op de persconferentie, zegt daar geen moeite mee te hebben.

Op de persconferentie gaan de eerste vragen aan Advocaat over zijn besluit om te vertrekken, dat dinsdagavond werd bekendgemaakt door Feyenoord. "Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om te stoppen na dit seizoen. Ik twijfelde over het moment om dat te zeggen", vertelt de oefenmeester. "Er kwam wat reuring over in de kranten, en over de lijn die Arnesen wilde volgen, dus dit vond ik een goed moment." Arnesen heeft Advocaat niet gevraagd om te blijven, vertelt de trainer. "Niet op die manier. Hij heeft me gevraagd hoe ik erin sta en toen zei ik dat ik ermee stopte. Dat is al een goede maand geleden."

"Spelers maakt het allemaal niet zoveel uit of Jantje of Pietje trainer is", reageert Advocaat op de vraag hoe zijn spelers reageerden. "Zo ging het bij mij althans altijd: als er een nieuwe trainer komt, conformeer je je aan zijn eisen. En de ene trainer vind je wat beter dan de ander. Vanochtend hebben ze het allemaal gelezen." Advocaat erkent dat hij de spelers niet heeft toegesproken. "Mijn bui was er niet zo naar", legt hij uit. Dat had onder meer te maken met het teleurstellende optreden van Feyenoord tegen FC Utrecht (1-1) op zondag, al geeft Advocaat wel toe nog steeds plezier te hebben in zijn functie.

"Op een gegeven moment moet je een besluit nemen", geeft de 73-jarige oefenmeester aan. "Mijn leeftijd speelt geen rol in hoe ik me voel; ik voel me heel goed, op allerlei manieren. Maar ik vind het genoeg. Ik denk eerlijkheidshalve ook dat er een jongere trainer moet komen bij een jongere groep. Ik hoor er niet meer bij. Voor mezelf is het beter om het stokje door te geven aan een ander." Wie dat gaat worden, is voorlopig de vraag. Toornstra ziet het als 'een optie' dat Arnesen daarover in gesprek gaat met de spelers. "Misschien niet met de hele spelersgroep, maar met een afvaardiging. Al weet ik niet of wij daar veel over te zeggen hebben."

Advocaat vertelde dat hij de spelers dinsdag wel bijeenriep om te praten over de wedstrijd tegen FC Utrecht en de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Hij vertelde toen niets over zijn besluit om te vertrekken, maar na berichten in de media besloot hij alsnog naar buiten te treden. Advocaat zegt er niet bij te hebben stilgestaan dat de timing, daags voor een belangrijk Europees duel, wellicht niet ideaal was. Toornstra heeft er geen moeite mee. "Het verraste me vooral, maar het moment is niet per se slecht. We moeten als spelers volwassen genoeg zijn om ermee om te gaan", vindt de middenvelder.

Toornstra beaamt aan dat de spelersgroep niet is ingelicht over het vertrek van Advocaat. “Dat vind ik niet vreemd. Ik stoor me er in ieder geval niet aan", aldus de routinier, die naar eigen zeggen weer honderd procent fit is. Zondag ontbrak hij nog in de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Tegen Fortuna kSittard reeg ik last van mijn hamstring. Toen hebben we er alles aan gedaan om tegen CSKA Moskou te spelen. Daar kon ik eigenlijk niet alles doen wat ik wilde. Met het komende programma leek het ons verstandig om een wedstrijd over te slaan."


Poll

Denk je dat Feyenoord gaat winnen van Dinamo Zagreb?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door stapthygar)

Dat is ook geen probleem. Je komt naar buiten als je het daar samen over eens ben.
Ik had liever gehad dat ze nog even hadden gewacht na deze maand.
Er worden nu zoveel wedstrijden in korte tijd gespeeld.
Had even tot de winterstop gewacht had voor niemand een probleem geweest.

2 december 2020 om 14:46

Die discussie werd geloof ik ook gevoerd over Gio, een paar dagen voor de wedstrijd tegen Ajax. Pakte toen ook niet verkeerd uit.

2 december 2020 om 14:51

Laten we hopen dat dat deze keer zo is. Dan doen we goede zaken

2 december 2020 om 17:05

En een week later, voor een wedstrijd waarbij ze zich wel moesten opladen, verloren ze van Excelsior

Ik mis een 3e optie bij de poll namelijk "ligt eraan wie de scheids is"

Gek, want volgens Krabbendam hadden Arnesen en Advocaat geen communicatie over de toekomst..en was het disrespectvol om Dick buiten vergaderingen over het komende seizoen te houden. God, wat zit 'ie er toch kort op.

Het is een duidelijk verhaal van Advocaat en daar is niks aan toe te voegen. Intern was het bekend en door de inmenging van de media (o.a. VI dus) was het volgens Dick maar beter om het tóch snel naar buiten te brengen via de eigen media-afdeling.

Overigens erg fijn om te horen dat Malacia (en Jens uiteraard ook) er donderdag bij is.

2 december 2020 om 15:28

Haha die Krabbendam heeft echt geen enkele bron meer binnen Feyenoord. Ik zit wat dichter op het vuur (meer zeg ik er niet over ) Maar ik moet daardoor toch elke keer hard lachen over de onzin die hij verspreidt. Het is allemaal natte vingerwerk wat die man doet.

2 december 2020 om 16:14

Hahah, oh vertel, Feyenoordtm? Maar ja het is inderdaad erg bijzonder en ik raak er ook oprecht geïrriteerd van. Allemaal van die sensatieberichten en inderdaad natte vingerwerk. En er ook heilig blijven achterstaan in 9 van de 10 gevallen. VI krijgt tegenwoordig steeds meer een professionelere kant, maar helaas blijft dit soort RTL Boulevard gehalte nog altijd van de partij.

2 december 2020 om 17:08

Ik denk dat iedereen met een seizoenkaart bij Feyenoord al dichter op het vuur zit dan Krabbendam. Dat hij geen nieuws heeft is nog tot daaraan toe, maar om dan min of meer te gaan stoken over dingen waar hij het fijne niet van weet.. erg sneu.

2 december 2020 om 17:26

ik snap niet dat mensen altijd zo getriggered raken door figuren als Driessen en Krabbendam. al verkondigen ze een hoop onzin, waarom zou je daar wakker van liggen? bij mij is het gewoon het ene oor in en het andere weer uit

Die gaat toch volgend seizoen lekker in zijn luie stoel afwachten tot er weer ergens een trainer halverwege het seizoen word uitgegooid en hij het stokje weer even paar maanden kan overnemen. Die eerste training van Feyenoord liep hij zo blij als een kind rond. Hij zegt zelf dat het allemaal nog goed met hem gaat dus die gaat het straks echt wel weer missen.

2 december 2020 om 14:47

Haha misschien hoopt ie stiekem toch nog ergens een plekje als bondscoach op het EK of WK te bemachtigen. Die vent krijgt er echt geen genoeg van haha

2 december 2020 om 14:50

Haha ja, hij was in de persco ook wel heel duidelijk - al dan niet met een knipoog - over dat hij stopte als 'clubcoach'. Ik zie 'm inderdaad ook heus nog wel ergens een land coachen.

2 december 2020 om 22:05

Er schijnt wat discussie te zijn over de bondscoach van oranje . Daar zoeken ze altijd een nederlandse man dus ik zie kansen

Haha schitterend, zat Krabbendam er toch weer naast. Kan me volledig vinden in wat Advocaat hier zegt. Hoop dat het hem lukt om na een mooi seizoen afscheid te nemen .

Nou poeh poeh wat erg zeg nu die dit heeft bekend gemaakt stort opeens heel het team in elkaar. Stop toch met dat stoken zoveel trainers die halverwege een seizoen besluiten om een volgend jaar wat anders te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

119 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren