Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Radical post-Brexit shake-up’ aanstaande voor Premier League-clubs

Laatste update:

Nu de Brexit aanstaande is, komt er ook steeds meer duidelijkheid voor clubs in het Engelse profvoetbal. The Guardian meldt op basis van de laatste ontwikkelingen dat clubs beperkt worden in het aantrekken van spelers uit landen die deel uitmaken van de Europese Unie. De Engelse voetbalbond heeft aangekondigd dat clubs uit de Premier League en de EFL niet langer ‘buitenlandse’ spelers kunnen contracteren voordat ze achttien jaar zijn. De krant spreekt van een radical post-Brexit shake-up voor de clubs.

In een officiële verklaring bevestigden de FA, Premier League en EFL dinsdag dat het nieuwe systeem, dat van kracht gaat bij het verlaten van de Europese Unie op 31 december aanstaande, grote gevolgen zal hebben voor de dominantie van Engelse clubs ten opzichte van andere Europese topclubs. Spelers jonger dan achttien jaar mogen niet worden aangetrokken en per transferwindow mogen clubs niet meer dan drie spelers onder de 21 jaar halen. Per seizoen ligt dit aantal op maximaal zes. Ook moeten clubs aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Bovenstaande regels komen voort uit de motivatie om meer spelers uit eigen land op te leiden en te laten doorstromen naar het profvoetbal. Het plan is goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en zal van kracht worden vanaf 1 januari. De transfermarkt in Engeland opent een aantal weken later, op 31 januari. Het wordt voor spelers buiten het Verenigd Koninkrijk daarnaast een stuk ingewikkelder om aan een werkvergunning te komen. Hiervoor gaat een puntensysteem gelden, bepaald door een aantal strenge criteria.

Om een werkvergunning te kunnen bemachtigen moet een speler minimaal vijftien punten hebben. Als het aan de FA had gelegen had dit puntenaantal hoger gelegen. Spelers krijgen punten op basis van (jeugd)interlands, ranking van de verkopende club, positie op de ranglijst en de progressie die geboekt wordt in Europese wedstrijden. Voor het vrouwenvoetbal wordt geen rekening gehouden met gespeelde interlands of behaalde punten van clubs in Europees verband.

Uitvoerend directeur Richard Masters van de Premier League zegt er alles aan te hebben gedaan om ervoor te zorgen dat de Brexit het succes van de Premier League of de vooruitzichten van de Engelse clubs zo min mogelijk zou schaden. “Als we doorgaan met het opleiden van de beste spelers zal de Premier League een sterke en aantrekkelijke competitie blijven en komt het systeem de ontwikkeling van onze eigen spelers ten goede. Na de eerstvolgende transferperiode gaan we de situatie evalueren met de FA.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een artikel van 2-3 dagen geleden en in de tussentijd zijn er al meer dingen aan het lichten gekomen. VZ loopt ietsje achter.

2 december 2020 om 13:36

Zou je er een paar kunnen uitlichten?

2 december 2020 om 15:04

Oeps, iets te snel geweest met het schrijven/aanpassen van mijn tekst.

Ik vermoed dat binnen een jaar de meeste brexit stemmers spijt van hun stem hebben.
Anyway hoop ik dat het de PL clubs het niet onnodig moeilijk gemaakt word, blijft een heerlijke competitie ( samen met italie toch de beste competitie imo)

2 december 2020 om 13:43

Nouja, dan neemt een andere competitie het qua topspelers wel weer over. Die volgen gewoon het geld uiteindelijk. Dat de Premier League zo ongelofelijk veel goede spelers herbergt is voornamelijk te danken aan geld.

Daar is niet zoveel mis mee, maar als ze daarin beperkt worden zal er niet zo'n onwijs sterke competitie overblijven aangezien echt beleid maken niet het sterkste punt is van veel van die clubs.

2 december 2020 om 13:48

Een aanzienlijk deel van de Brexit-stemmers gaat het allemaal niet eens meemaken. Het verschil in leeftijdsopbouw tussen de "leave" en "remain" stemmers is echt schrikbarend. De ouderen hebben tot ver over hun graf geregeerd over de jongeren die moeten leven met de gevolgen.

2 december 2020 om 14:11

Daar zou inderdaad rekening mee gehouden moeten worden bij referenda.

2 december 2020 om 14:30

Tja, natuurlijk weet niemand wat de gevolgen zullen zijn. Er zijn allemaal scenario's, waarin de gevolgen anders zullen zijn. Ik zie persoonlijk de Europese unie in de toekomst uit elkaar vallen in allemaal brokstukken. Teveel landen, met teveel verschillen en teveel verschillende eigen belangen. Mocht zoiets gebeuren, dan is het nog maar net de vraag wie uiteindelijk de lachende derde is. Maar niemand weet het, alleen moet er nou niet worden gedaan alsof het Verenigd Koninkrijk richting een 3e wereldlanden gaat koersen. Het Verenigd Koninkrijk zal gewoon blijven draaien en op het wereldtoneel actief zijn. Op het gebied van handel zal er natuurlijk wat veranderen, maar ook voor de EU werd er handel gedreven hoor, dus ik zie niet in waarom het Verenigd Koninkrijk nou opeens geen handelsgeest meer zal hebben en afstevent op een faillissement. Ook de EU heeft belang bij een sterk Verenigd Koninkrijk.

2 december 2020 om 14:45

Dat zeg ik ook helemaal nergens. Ik zeg alleen dat de 65+'ers in grote meerderheid vóór een Brexit waren, en de mensen onder de 35 waren in grote meerderheid tégen een Brexit. Ik wil er geen waardeoordeel aan hangen, alleen het is gewoon wel aan te tonen dat de ouderen de jongeren hebben opgezadeld met een besluit waar de jongeren (die er mee te maken krijgen) totaal niet op zaten te wachten.

2 december 2020 om 14:54

@spelvout. Klopt. Maar kun je dan ook niet als kanttekening plaatsen dat er misschien ook een te groot deel van die groep onder 35 niet heeft gestemd in het referendum? De oudere generatie had namelijk volgens mij ook een hoger ''turn up'' percentage dan de jonge generatie. In die zin is het dan ook deels hun eigen schuld.

2 december 2020 om 15:24

Ik was destijds betrokken bij de 'remain' campagne en de apathie onder jongeren was echt schrikbarend.

Hebben zu nu spijt van, veel te laat.

3 december 2020 om 12:00

Zeker, maar de jongeren zijn wel méér gaan stemmen dan bij voorgaande verkiezingen. De winst (51,9% Leave) was echter wel zo klein, dat het een verschil had kunnen maken. Veel erger is eigenlijk dat een groot deel van de leave-campagne aantoonbaar gebaseerd was op grove leugens, die ingespeeld hebben op de onderbuikgevoelens van de vele mensen aan de onderkant van de samenleving.

2 december 2020 om 14:12

@r9neymar: Ik zou het de Engelsen juist gunnen om wat minder alleen maar vreemdelingen legioenen te hebben. Ik denk dat het niveau van de Engelse spelers alleen maar ten gunste kan komen als je minder mensen mag halen. Dat effect ebt wel na natuurlijk, want de mensen die nu in Engeland werken worden uitgesloten van deze regels. Dit gaat denk ik daarom ook wel wat doen met de transfersommen en aantal transfers naar Engeland toe.

2 december 2020 om 14:49

Dat zal moeten blijken, maar de Engelse voetballerij is maar relatief heel klein als het een uittreding van Groot-Brittanie betreft. De EU zal er in ieder geval alles aan willen doen om die uittreding en de effecten zo flink mogelijk te laten worden en/of lijken, want als het een succes blijkt, zullen de rest van de landen ongetwijfeld gaan volgen.

2 december 2020 om 16:11

Je klinkt wel erg Links met je aannames. Beperk jij je maar tot het voetballen. Hopelijk heb je daar meer verstand van.

2 december 2020 om 16:17

Louismanuel: “je maakt teveel aannames”
Louismanuel: maakt zelf een grote aanname.

2 december 2020 om 18:43

Gek genoeg wordt de EU door een hoop mensen tegenwoordig als iets links gezien, terwijl het toch echt vooral een rechts-liberaal en christen democatisch idee is-was. je kan zo opzoeken wie de gronleggers waren, en de tegenstanders waren vooral de linkse partijen. De tegenstanders van de EU zitten nu ook helemaal niet alleen rechts, eerder bij populistisch rechts (bijvoorbeeld de Pvv), maar ook waar ze vanaf het begin al gezeten hebben, bij uiterst linkse partijen (bijvoorbeeld de Sp).

2 december 2020 om 19:43

Dat is sowieso grappig. 'Links' krijgt bijna overal de schuld van, maar als je bekijkt wie er de afgelopem 30 jaar hebben geregeerd, kan je t moeilijk 'links' vinden. 'Midden'combinatie links en rechts ookwel paars genoemd) en 'rechts' zijn altijd aan de macht geweest.

En zo 'rechts' is pvv stiekem niet.

Best opvallend dit, want ze mogen gewoon zelf die regels maken. Dan zou je toch denken dat je het lekker eenvoudig houdt omdat je dan een voordeel hebt op Europese ploegen, die namelijk Britten vanaf het Brexit-moment als niet-Europeanen zien. Maar ze zullen er wel een reden voor hebben neem ik aan.

2 december 2020 om 13:54

Voetballers zijn ook gewoon werknemers, dus als niet-Britse voetballers zomaar naar Engeland mogen, dan mogen andere werknemers dat ook.

Daarnaast zullen de Uefa en Fifa zelf ook wel regels omtrent het aantrekken van minderjarige buitenlandse spelers hebben.

2 december 2020 om 14:06

Uitzonderingen kunnen altijd gemaakt worden natuurlijk.

2 december 2020 om 18:55

Voetballers zijn niet gewoon werknemers. In Nederland ook niet.
Het probleem is dat je in de meeste landen (zoals de UK en Nederland) vooral een inkomens toets hebt om te zien of iemand daar mag werken of niet. Die is eigenlijk voor alle beroepen hetzelfde en is in de regel op zich al een indicatie dat iemand een kennis migrant is of op een andere manier iets toevoegd. Hooguit voor een aantal hele specialistische beroepen is die iets lager (universiteir docenten e.d., kennelijk is dat geen vetpot dat ze daar een uitzondering voor moeten maken).

Het probleem met dat salaris is dat je daar voor voetballers niets mee op schiet omdat zelfs de 8ste reserve in de championship daar nog een veelvoud van krijgt. Daarom hebben veel landen andere regels voor voetballers, vaak opgesteld samen met de bond. Zo heb je in Nederland de 150% van het gemiddelde eredivisie salaris als regel en in het vorige systeem in de UK dat een speler minimaal een aantal recente interlands mee moest doen of de hoogte van de transfer som, e.d.

2 december 2020 om 14:13

@lierse1997: Politiek gezien zou dat niet handig zijn. Want als je voor de voetballerij een uitzondering maakt, dan willen andere branches dat ook. En voor je het weet heb je weel een soort EU gemaakt

2 december 2020 om 14:29

Goh, brood en spelen zeg maar. Bijvoorbeeld dat aantal interlands kunnen ze perfect laten vallen op zich.

2 december 2020 om 14:41

Even voorop gesteld, ik vind de Brexit een heel domme beslissing. De meeste mensen die tegen hebben gestemd, hebben juist baat bij de EU (en vice versa). En ja, ze kunnen vast ergens aan sleutelen, maar de max spelers blijven echt wel staan gok ik. Dat betekent dat na een aantal jaren als de meeste 'buitenlanders' uit hun contract zijn gelopen of al getransfereerd zijn, voor een deel moeten worden opgevuld met britten. En ik denk dat dat effect nog best eens goed kan uitpakken voor het gemiddeld Engelse niveau.

2 december 2020 om 14:50

Dan zul je compleet andere wetten moeten maken voor sporttakken. Dat zorgt wel voor heel veel gedoe. Dat krijg je niet waterdicht tenzij je iedereen over dezelfde kam scheert.

2 december 2020 om 15:10

Zouden deze regels dan voor alle sporten gelden? Zeker van die regels zoals een maximum aantal spelers onder een bepaalde leeftijd of een bepaald percentage gespeelde interlands, maken het gewoon onnodig lastig.

2 december 2020 om 15:11

De EU stelt nu de regels vast hoe om te gaan met een niet EU-land. Die 18 jaar eis was een eis van bijvoorbeeld Spanje. Dit stond maanden gelden al in de Spaanse kranten. Nu verkopen de Britten als het een take back control measure. Pure framing. Goed nieuws dit voor Nederland, Spanje en Frankrijk.

2 december 2020 om 15:31

De EU heeft niks te zeggen over de regels in het autonome groot-Brittannië lijkt me toch? Want anders kunnen ze net zo goed bij de EU blijven.

2 december 2020 om 18:00

Niet bepaald. Het gaat om een bilaterale relatie als het gaat om het aantrekken van EU spelers. Daar hebben beide partijen wat over te zeggen. De enige redenen dat de Engelse ploegen spelers uit de jeugdopleiding konden plukken was dat zij onderdeel waren van de EU. En de EU regels stonden dat toe. Nu ze straks geen EU lid meer zijn hebben ze zich te schikken naar het bilaterale verdrag tussen de EU en Engeland. En dat verdrag zal transfers van minderjarigen niet toestaan. Tussen Spanje en Nederland blijft alles bij het oude.

2 december 2020 om 19:00

@viscacatalunya die 18 jaar eis is volgens mij geen eis van Spanje, of niet alleen. Dat is gewoon een Fifa/uefa regel om handel in jeugdspelers tegen te gaan.

Alleen binnen de EU konden ze die regel agv het vrije verkeer van mensen niet handhaven en was het daarom 16 jaar. Hoe dit in de toekomst gaat lopen hangt vooral af van hoe het toekomstige verkeer van mensen tussen de EU en de UK er uit gaat zien. Bij een no deal brexit wordt het dan zo wie zo 18. Mocht er een deal komen met vergelijkbare bewegingsvrijheid van personen tussen de EU en de UK dan hangt het er maar net van af wat daar in staat, ik kan me niet voorstellen dat ze daarin bewust een uitzondering maken voor sporters. Die vinden we hier belangrijk, maar dat is maar een miniscule fractie van het totale verkeer natuurlijk.

2 december 2020 om 19:17

Je hebt gelijk. Ik denk dat landen als Nederland liever die FIFA norm aanhouden in het te komen bilaterale verdrag. Die 16 jaar grens was een EU privilege. De clubs worden zo beschermd.

Ach joh... Beter voor het Nationale elftal van ze.Is er weer wat meer plaats voor talent uit eigen land.Beter voor ons ook uiteraard.Liever verkopen we de spelers later aan hun met dikke winst dan dat ze ze vroeg wegkapen voor een paar ton.Ik lees alleen maar win-win in dit artikel 👍🏽

Toch iets positiefs dat uit de Brexit komt. Zo kunnen GB talenten hun kans krijgen en de vele minderjarige talenten van buiten GB zullen nu twee keer nadenken want Laliga, Seria A of Bundesliga betaalt geen gekkke bedragen en zouden wel eens in eigen competitie blijven.

2 december 2020 om 14:56

ik ben het volledig mee eens. Het kan enkel positief zijn voor de engelse voetbalspelers. misshien een beetje oldskool maar ik vind dat buitenlanders zouden beperkt zijn bij elke ploeg in de europese competities. Het kan enkel beter zijn voor de spelers van die landen zelf. en gaan ze minder snel vertrekken uit hun eigen land. Frankrijk is een goed voorbeeld. Bijna alle goeie spelers worden weg gekocht dor buitenlandse ploegen en de franse competitie stelt niets voor, En ze hebben zoveel hele sterke spelers. jammer toch?

grappig dat ze willen 'doorgaan met het opleiden van de beste spelers', naar mijn weten zijn toch vrijwel alle absolute topspelers ergens anders opgeleid Dit is vooral goed nieuws voor clubs in bijvoorbeeld de eredivisie die iets meer kans hebben om de jeugdspelers langer te behouden.

2 december 2020 om 14:52

Iets meer kans? Steeds meer jonge spelers trokken naar Engeland op vrij jonge leeftijd. Ik denk dat Eredivisie-clubs stiekem al een beetje in hun handen wrijven, evenals andere clubs uit middelgrote competities.

2 december 2020 om 15:03

@sirius, ja iets meer kans want jongens kunnen nog altijd naar andere clubs vertrekken die in dit gat willen springen. Duitsland werd ook laatste jaren populairder met Zirkzee bij Bayern, Bonnah bij Leipzig, Pherai bij Dortmund, Bogarde bij Hoffenheim.

Voor PSV met Madueke, een een paar Bundesliga-teams zien de waarde van hun Engelse spelers meteen in waarde stijgen, want de vraag naar goede, jonge Britse spelers wordt zo alleen nog maar groter.

Dan zullen de Britse clubs heus nog wel jonge spelers uit Nederland halen. Deze spelers zullen ze dan gaan stallen bij hun sattelietclubs op het vaste Europese land. Hooguit dat veel jongere nu twee keer gaan nadenken of ze liever bij Ajax blijven spelen of een paar jaar bij bv. Lommel.

In eerste instantie lijkt dit goed nieuws voor de jeugdopleidingen van de kleinere landen (zoals Nederland). Piepjonge spelers kunnen niet meer worden verleid om voor hun 18e naar Chelsea of Arsenal te gaan.
De Spaanse en Duitse clubs deden dit niet op zo'n grote schaal als de Engelse.

De overige gevolgen moeten we nog zien. De BPL zal met de grote aandacht in Azië en Amerika nog steeds rijk zijn en daarom aantrekkingskracht hebben op spelers uit de Eu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren