Cruijff voorspelt: ‘Hij gaat dit seizoen gewoon zijn twintig goals pakken’

Woensdag, 2 december 2020 om 12:51Dominic Mostert

Jordi Cruijff vertrouwt erop dat Eran Zahavi dit seizoen nog van grote waarde wordt voor PSV. Cruijff werkte als directeur en trainer van Maccabi Tel Aviv samen met Zahavi tussen 2013 en 2016 en destijds was de spits de grote sterspeler van de club: in 168 officiële wedstrijden was hij goed voor 127 doelpunten. Vervolgens vond Zahavi ook bij Guangzhou R&F in China makkelijk de weg naar het doel, maar dat niveau heeft hij in Eindhoven nog niet kunnen evenaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht je dat Eran Zahavi dit seizoen twintig keer gaat scoren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Denk dat Zahavi dit zeker in zich heeft. Zit even in een dipje maar het is een geweldenaar.
Als zowel Malen als Zahavi iets meer om zich heen kijken levert dat zo 25+ meer teamgoals op dit seizoen.

2 december 2020 om 13:14

Kan jij of iemand mij uitleggen waarom dit een geweldenaar is? Oprechte vraag, niet lullig bedoeld, maar ik had nog nooit van hem gehoord voor hij naar psv kwam. Ik volg niet alles, heb wel even wat statistieken bekeken en zie dat hij veel scoorde in China en Israël maar ken het niveau daar niet dus het zegt me weinig. In het nationale team loopt hij knap 1 op 2 kennelijk, maar heb ik hem een paar keer zien spelen en zie er weinig bijzonder aan. Mis ik iets? Weet niet of die bedragen kloppen. Maar als je 33 bent en 8 miljoen euro laat schieten om een gooi te doen naar de Eredivisie schaal dan ben je wellicht ontzettend gemotiveerd, maar ook knettertje gek in je kop natuurlijk.

2 december 2020 om 13:24

Volgens mij een eerzuchtige speler hij was mislukt in de Serie A en wil denk ik daarvoor revanche. hij loopt nu 1 op 2 bij Isreal maar de laaste paar interlands scoort hij er echt op los en was volgens mij ook topscorder bij de kwalificatie. Ik persoonlijk put daaruit mijn vertrouwen in hem hoe hij tot kort speelde bij Israel en tegen redelijke landen vrijwel alle goals scoorde voor zijn land. Toen hij begon bij PSV scoorde hij ook niet maar ik zag zeker veel positive dingen in zijn spel hoe hij bijvoorbeeld positie kiest en overzicht heeft zijn medespelers.

2 december 2020 om 15:20

Ja alleen Israël is volledig afgestemd op Zahavi. Bij PSV is dat niet en is hij onderdeel van de voorhoede. Zijn egoïstisch spel past daarom totaal niet bij Psv. Hij zal vast wel wat goals scoren maar naar mijn gevoel zal hij zijn salaris nooit waarmaken.

Ik ben er ook niet zo bang voor. Je ziet zeker wel kwaliteiten bij Zahavi. Laat hem even lekker zijn draai vinden en dan schiet hij er genoeg in.

2 december 2020 om 14:22

Het grote probleem is wel dat zijn kwaliteiten zich enkel beperken tot het afwerken van de ballen in de 16. Voetballend is hij behoorlijk beperkt. De aanvoer die hij gewend is, gaat hij bij PSV sowieso niet krijgen. Malen is zelf een spits, terwijl Gakpo en Madueke ook graag richting het vijandelijke doel trekken. Waar in de Israelische competitie alles om Micha en Zahavi draaide bij Maccabi Tel Aviv en in China alles om Zahavi, gaat dat bij PSV niet gebeuren. Daar zijn de overige aanvallers te goed voor en Zahavi voetballend te beperkt. Sommigen doen wel alsof hij er zoveel inschoot in de Bundesliga. We hebben het met alle respect over de Israelische- en Chinese competitie.

Opzich hadden ze bij VI wel gelijk dat als hij niet scoort je weinig aan hem hebt. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij zn draai wel gaat vinden als je ziet hoe belangrijk en goed hij is bij israel kan ik mij niet voorstellen dat hij dat niet zou kunnen in de eredivsie. Naar mijn mening is het bij hem vooral eens stuk minder geworden na zijn corona is ook een wat oudere spelers dus mogelijk wat langer last van.bovendien is het ook wel handig om ook ander type te hebben naast malen gakpo madueke. Intresseert mij opzich niet zoveel dat hij 6/7 miljoen heeft laten liggen als hij ze er maar in schiet morgen.

2 december 2020 om 14:26

Maar je moet niet vergeten dat Zahavi niet zo belangrijk gaat worden voor Psv. De overige aanvallers van PSV zijn aan de bal veel beter dan Zahavi, allemaal meer dan 11 jaar jonger en op dit moment ook veel effectiever. Bovendien gaan Malen en Gakpo liever voor eigen succes. Bij dit PSV gaat het niet om Zahavi draaien voorin en dat is wel wat gebeurde op een lager niveau bij Zahavi. Het kan zomaar zijn dat hij z'n doelpunten nog meepakt, maar een bijzondere spits is Zahavi absoluut niet. Z'n carriere geeft dat ook wel weer.

er zijn genoeg gemankeerde spitsen geweest in de Eredivisie die topscorer zijn geweest dus het zou zeker kunnen maar ik vind het geen geweldenaar. als ik Schmidt was had ik gespeeld met Malen in de punt, Gakpo op links, Ihatteren in een vrije rol op rechts (zoals Ziyech voorheen bij Ajax) en Gotze op 10. dan heb je echt een geweldige aanval staan imo

2 december 2020 om 14:01

We kunnen het wel blijven herhalen tegen je Japie, maar een Ihattaren in zijn huidige vorm verdient gewoon geen basisplaats. En nee, PSV kan het zich niet veroorloven om een speler uit vorm maar op te stellen in de hoop dat hij zijn vorm weer terug krijgt. Dit zal hij in eerste instantie op de trainingen moeten doen, waar ik overigens alle vertrouwen in heb.

2 december 2020 om 14:04

precies! als je het fenomenale spel van die Zahavi ziet elke wedstrijd dan heeft Ihatteren zeker geen recht op een basisplaats. die Zahavi zet echt onvergetelijke prestaties neer daar bij Psv. hoe kan je nou op trainingen weer je vorm hervinden? dat doe je in wedstrijden door wedstrijdritme op te doen. er zijn zo vaak spelers die het geweldig doen op de training maar vervolgens in wedstrijden geen knikker raken omdat trainingen en wedstrijden spelen twee totaal verschillende dingen zijn. toen Ihatteren onlangs een paar wedstrijden speelde vond ik hem iig meer toevoegen als een Zahavi en Mauro, ondanks zijn mindere vorm

2 december 2020 om 14:12

Maar anderzijds, Zahavi wel? Ook Ihattaren kan op die positie wel 2 assists geven tegen de hekkensluiters van de Eredivisie en er 2 penalties in knallen. Dan heeft Zahavi ook nog eens twee penalties gemist ook. Vooralsnog maken Malen, Gakpo en Madueke veel meer indruk dan Zahavi. Ook is Ihattaren uit vorm nog steeds een veel betere voetballer dan Zahavi. Wat je dus over Ihattaren stelt, zou je ook kunnen toepassen op Zahavi. Het grote verschil is dat Ihattaren nog flink kan groeien in niveau, deze Zahavi wordt alleen nog maar minder over een langere termijn. De discussie zou dan moeten zijn: Madueke of Ihattaren? Op dit moment wint Madueke dat.

2 december 2020 om 14:50

Nou ik zeg hier ook niets over Zahavi, ik geef alleen mijn mening over Ihattaren, dus ik heb geen idee waarom Zahavi hier dan bij gehaald wordt? Maar goed, om daar op in te gaan, Zahavi verdient ook geen basisplaats nu, de voorhoede zoals tegen Paok met Malen, Gakpo en Madueke zou mijn voorkeur hebben. Zelfde trouwens wat betreft Mauro, die vind ik echt te kort komen voor Psv.

2 december 2020 om 15:49

je hebt geen idee waarom Zahavi hierbij gehaald wordt??? best knap dat je dat niet begrijpt. dit stuk gaat over Zahavi en Japie geeft aan dat wellicht Ihattaren dan een betere optie is met Malen in de spits. jij geeft aan dat Ihattaren niet in vorm is, maar Zahavi schijnbaar ook niet. Ik hoop dat je het nu begrijpt.

2 december 2020 om 16:55

@gilau omdat jij zei dat Ihatteren gezien zijn spel geen recht heeft op een basisplaats. als dat dan de maatstaf is dan verdiend Zahavi al helemaal geen basisplaats want die voegt zelfs minder toe als een Ihatteren uit vorm. nu leg je het beter uit in je laatste reactie en daar kan ik me wel iets meer in vinden al zou ikz elf nog steeds Ihatteren boven Madueke kiezen omdat ik hem het grotere talent vind maar Madueke laat iig nog wel goede dingen zien. die zie ik bij Zahavi niet

Onzin, echt een matige spits. Slechte eerste aanname, matige techniek, niet de snelste. Weet niet waar hij goed in is. Banken aub. Ik zou lekker met Malen diep spelen Götze daar om heen, Gakpo links, Ihattaren/Madueke op rechts. Lijkt me al veel beter dan met deze overschatte Zahavi.

2 december 2020 om 13:24

Heb zelf weinig van die Zahavi gezien, maar aan de hand van jouw beschrijving zou ik denken dat het om Pipo Inzaghi gaat. Bij dat soort spitsen ben je afhankelijk van vorm en aanvoer. Maakt niet uit hoe slecht ze op bepaalde vlakken zijn, soms blijven de doelpunten vallen. De tank van Damascus bv, liet het net ook 43 keer bollen in 65 wedstrijden.

Het moet natuurlijk nog blijken wat er van komt maar wel weer typisch Nederlands om een speler af te branden na 9(!!) officiele potjes. Ik kan me nog een Luuk de Jong herinneren die een half seizoen (of was het een heel seizoen zelfs?) geen knikker raakte maar zodra hij zijn goal mee pakte weer ging draaien alsof er niets aan de hand was. Het gaat natuurlijk een beetje tussen de oren zitten als die bal er niet in wil en je normaal gewend bent uit alle hoeken en standen die bal er in te schieten.

2 december 2020 om 13:38

Bij de Jong was het volgens mij zelfs 1,5 seizoen janken met de pet op. Seizoen erop 28 goals 😅

2 december 2020 om 14:08

Maar voor een topspits (in wat voor context dan ook) zijn dat ook momenten waarop je normaal gesproken naar de bank verwezen word. Luuk de Jong was ook voetballend nog van waarde bij Psv, gaf buiten z'n doelpunten ook veel assists en had zich al bewezen. Deze Zahavi moet zich nog bewijzen. Dan heb je sowieso minder krediet. Daarbij ook het verschil dat deze Zahavi ook al 33 jaar is. Nu wil ik niet zeggen dat hij niet ineens kan gaan scoren, maar een bijzondere speler vind ik 'm verre van. Zahavi is natuurlijk ook het soort spits dat volledig afhankelijk is van de kwaliteiten van andere spelers. Laat PSV nou net veel aanvallers hebben die zelf graag de goals maken.

2 december 2020 om 15:43

Het enige wat ik typisch Nederlands vind is vinden dat iets typisch Nederlands is. Natuurlijk wordt die vent na 9 wedstrijden beoordeeld, moeten we eerst bij nieuwe spelers 2 jaar onze mond houden om iets te mogen vinden? Het is een publiekssport en we betalen om te mogen beoordelen.

Hij heeft nog niks laten zien van wow! Van iemand van zijn salaris en leeftijd mag je toch wel wat meer verwachten vind ik. Hij zal heus wel 10 goals maken, maar verwacht niet iets bijzonders. Wij in Nederland hebben hem ook binnen gehaald als Cristiano Ronaldo met die cijfers de 20x werden herhaald en hij er wel 38 zou inknallen.

2 december 2020 om 14:04

Anderzijds is hij wel al 33 jaar. Ik denk dat ik het nog bescheiden breng als ik stel dat de helft van de spitsen dan al in verval zijn. Maar goed, mensen staren zich al snel blind op cijfers in dit soort situaties. De man maakte z'n doelpunten in de Israelische- en Chinese competitie en was bij al z'n clubs de grote man. Bij Palermo of PSV moet je die status verdienen. Bij Palermo begon hij als basisspeler en verdween langzaam steeds meer naar de bank. Daarna werkten de blessures ook niet mee. Bovendien waren z'n concurrenten ook betere spelers. Bij PSV komt hij ook niet binnen als de onbetwiste topspeler. Daar komt hij ook binnen als een gevalletje "eerst zien, dan geloven". Mensen zien natuurlijk ook al snel dat hij lang niet zo goed kan voetballen dan de overige aanvallers van PSV en als hij ze er dan ook niet in trapt, blijft er wel heel erg weinig over.

Altijd weer de vraag of die 20 dan in totaal in alle competities is, of alleen de Eredivisie. Dat maakt namelijk nog wel uit natuurlijk. We kunnen stellen dat het voorlopig nog allemaal niet meevalt met hem qua spel. Als zijn velddoelpunten dan ook nog uitblijven, dan heb je er nog niet veel aan gehad. Maar goed het is een beetje vroeg om nu al spelers af te schrijven, dus dat ga ik dan ook zeker niet doen.

2 december 2020 om 13:57

Totdat je z'n rendement gaat ontleden. Van z'n 3 doelpunten waren het 2 penalties (waarvan hij er ook al 2 heeft gemist) en van z'n 3 assists waren het er 2 tegen de hekkensluiters. Nu kan het zomaar zijn dat hij ze er uiteindelijk in gaat schieten, maar hij verdient naar verluidt flink bij PSV en dan mag je dus ook kritisch zijn. Voetballend is hij namelijk sowieso aardig beperkt. Bij de Chinese en Israelische club(s) en het nationale elftal was en is hij de grote man. Bij PSV zul je dat moeten verdienen. Het enigste wat hij eigenlijk laat zien is dat hij nog aardig wat tekort komt ten opzichte van spelers als Malen.

2 december 2020 om 15:14

Op twente na, welke penalties heeft hij nog meer gemist?

2 december 2020 om 16:50

Geen, hij heeft enkel tegen Twente gemist, 2/3. Malen nam er 2 en miste 2 keer (tegen Sparta en Groningen), Max nam er 1 en scoorde.

Zahavi is een echte afmaker a la Huntelaar, maar met egoïstische types als Gakpo en Madueke naast zich zal 20 niet lukken.

2 december 2020 om 15:16

Gakpo egoistisch noemen is lachwekkend. Ik zag vorige week een statistiek dat hij in het hele seizoen nog geen 10 keer op doel had geschoten. Ik meen 8 keer met 7 goals.

Gelukkig had Eran Zahavi het zelf al gezegd toen hij gepresenteerd werd bij Psv; hij is geen bijzondere voetballer, wel een goede afmaker. Dat eerste klopt en is niet heel erg, maar aan dat tweede komt hij ook nog niet helemaal toe. Toegegeven, hij wordt niet al te nadrukkelijk gezocht door zijn aangevers, maar hij heeft ondanks dat toch ook al aardig wat kansen om zeep geholpen. Laten we hopen dat hij er snel doorheen komt en inderdaad 20 goals voor De Onzen gaat maken.

Denk dat Robert Muhren er bij PSV ook best 20 in schiet als ie alle 45 wedstrijden meespeelt en de pingels mag nemen.

Het is nou niet zo dat Schmidt erin uitblinkt om spelers beter te maken. Dat lukt dit seizoen eigenlijk alleen met Max, Gakpo en Teze. En misschien Malen. Dan moet het wel volledig uit Zahavi zelf komen. En ik kende hem voor zijn transfer naar PSV niet, maar ik zie momenteel niets dat laat zien dat hij 20+ goals gaat maken. Maar ik laat me graag verrassen.

Blijft toch vreemd hoe een malki, giakoumakis, vleminckx, pelle etc renderen in de eredivisie zonder een dusdanig track record. Terwijl een 'mondiale goalgetter' er geen intikker ingeprikt krijgt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller115
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 11 5 1 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
2017 Guangzhou City 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

Gerbrands noemt twee spelers die ‘uit de koker van Schmidt kwamen’

Met de komst van Roger Schmidt bleek PSV vorig jaar in staat om spelers te halen die normaal gesproken niet voor de Eindhovense club hadden gekozen. Algemeen directeur Toon Gerbrands onthult...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren