Tegenover rentree van Ihattaren staat ook tegenvaller voor PSV

Woensdag, 2 december 2020 om 11:36Dominic Mostert

Mohamed Ihattaren is fit genoeg om met de selectie van PSV mee te reizen naar Spanje voor de Europa League-wedstrijd tegen Granada van donderdagavond. De middenvelder ontbrak in de laatste wedstrijden tegen PAOK Saloniki en Sparta Rotterdam, omdat hij volgens trainer Roger Schmidt oververmoeid was.

De terugkeer van Ihattaren en Piroe is een opsteker voor PSV, maar er staat ook een tegenvaller tegenover. PSV laat weten dat Mauro Júnior 'niet fit' is en daarom ontbreekt. De middenvelder had zondag nog een basisplaats tegen Sparta (1-0), al was dat vooral omdat Schmidt flink rouleerde. Mauro Júnior was aan het begin van het seizoen regelmatig terug te vinden in de basiself, maar belandde vorige maand op de bank.

Behalve Ihattaren keert ook Joël Piroe terug in de selectie. De aanvaller raakte eind oktober besmet met het coronavirus en stond twee weken aan de kant. Vervolgens speelde hij drie wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Piroe kwam dit seizoen tot slechts twee invalbeurten van een minuut in het eerste elftal van PSV.

PSV heeft na vier wedstrijden in Groep E zes punten verzameld en staat daarmee op de tweede plaats. Lijstaanvoerder Granada heeft donderdag aan een punt genoeg om te overwinteren in de Europa League. PSV moet winnen om er zeker van te zijn dat het Europese overwintering in eigen hand houdt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door prem93)

Ik als PSV’er zie het eerlijk gezegd niet als een tegenvaller dat Mauro er niet bij is, laat werkelijk niets zien in de minuten die hij maakt en ik begrijp ook niet dat Schmidt hem nog eerder laat invallen dan Mo in sommige wedstrijden..

2 december 2020 om 11:44

Mauro komt straatlengtes tekort voor de basis van PSV. Leuke 15de man om multifunctioneel in te zetten als je blessures hebt maar wat hij afgelopen weekend in de spits liet zien was dramatisch.

2 december 2020 om 12:33

Ja wie gaat hem nou ook in de spits opstellen. Dat hij geen spits is moet nu wel duidelijk zijn. Je kan hem op het middenveld opstellen maar dat werkt ook niet met het huidige middenveld van Psv, omdat hij verdedigend niet zo sterk is als spelers als Sangare en Rosario. Aan de zijkanten kun je hem ook nog wel opstellen maar hij mist wel wat snelheid, toch maakte hij onder Cocu wel meer indruk dan onder de andere trainers.

2 december 2020 om 13:12

@rombomcu ik snap het ook niet maar dan hoor je altijd dat Mauro zo een lekker multifunctionele speler is die altijd keihard werkt en veel arbeid levert. ik zie zelf toch echt liever een speler die voetballend wat extra's heeft en dan zou Ihattaren bij mij altijd de voorkeur hebben boven een Mauro die leuk mee hobbelt maar verder weinig toevoegt aan PSV

2 december 2020 om 13:31

Weet je hoe vaak Mauro dit seizoen de 'voorkeur' heeft gekregen boven Ihattaren Japie? 2 keer. Namelijk in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Groningen stond hij op de positie van Ihattaren aan de rechterkant. En 2 weken daarna tegen PEC Zwolle stond Mauro samen met Malen in de spits en zat Ihattaren op de bank. Daar kun je zelfs nog van betwisten of hij echt voor Ihattaren speelde aangezien Ihattaten niet in aanmerking komt voor een van de twee spitsposities. Er zijn dus 2 (!) momenten (1,5 dus eigenlijk) geweest dit seizoen waarbij zowel Mauro als Ihattaren bij de selectie zat en dat Mauro dan wel speelde op een van de posities voorin en Ihattaren op de bank zat. Twee dus. 2. En zoals ik hieronder aangeef is er slechts 1 moment geweest waarbij Mauro eerder inviel dan Ihattaren, namelijk tegen Twente. 3 minuten eerder. Hoe kun je dan nu al maanden/weken blijven beweren dat Mauro bij Schmidt de voorkeur krijgt boven Ihattaren?

2 december 2020 om 11:47

Even opgezocht: er is dit seizoen 1 situatie geweest waarbij Mauro en Ihattaren beide op de bank zaten en Mauro eerder dan Ihattaren inviel. Dat was de wedstrijd tegen Twente. Mauro kwam in die wedstrijd 3 minuten eerder in het veld dan Ihattaren.

2 december 2020 om 15:45

😃 goed bezig Skede, bedankt voor het opzoeken. zo helpen we eventuele onwaarheden uit de wereld

2 december 2020 om 12:40

De Telegraaf schijnt nu al te speculeren over een verstorende breuk tussen Mauro Junior en Schmidt en dat Ajax ook wel eens zou kunnen toehappen

Nou wat een tegenvaller.. mauro speelt echt als een natte krant. Heb hem er liever niet bij dan wel

Dit noem ik niet perse een tegenvaller.
Mauro werkt hard, maar lijkt gewoon niet het niveau te kunnen halen wat je verwacht bij een team met aspiraties om kampioen te worden.

Ai ai, Mauro Junior ontbreekt. Heeft zich onder Schmidt toch ontwikkeld tot een vast waarde en een steunpilaar. Vaak een fel mannetje op de bal maar kan ook de beslissende pass geven.

Hoop dat ze daar winnen, goed voor de mensen uit Einhoven maar ook voor NL. Ajax gisteren geen punten gehaald, dan moeten AZ PSV en FEY het maar doen!

2 december 2020 om 11:57

Hey Prem je bent er weer, gezellig! Mauro is nooit een vaste waarde en al helemaal geen steunpilaar. Als iedereen fit is zit Mauro gewoon op het bankje! Heb vaak het idee dat je naar een waterpolo wedstrijd aan het kijken bent i.p.v. PSV. Dit baseer ik op de totaal 0 inhoudelijke reacties van je die totaal niet objectief zijn! Ik wens je toch nog een hele leuke avond!

2 december 2020 om 12:00

Kijk eens naar de afgelopen wedstrijden, hij speelt altijd. tevens laat hij zien van toegevoegde waarde te zijn.
Snap de hetze niet zo van jullie PSV fans naar deze Mauro.
Lijkt een beetje op Veltman bij Ajax./oranje

2 december 2020 om 12:03

Mauro stond afgelopen weekend in de basis in het roulatie elftal inderdaad. De wedstrijden daarvoor heeft hij achtereenvolgens 12, 24, 16 en 32 minuten gemaakt.

2 december 2020 om 12:05

Toegevoegde waarde? Beste man heeft dit seizoen nog 0 goals en 0 assist gemaakt in de Eredivisie... niet echt toegevoegde waarde als je het mij vraagt.

2 december 2020 om 12:54

Prem zit er vaak naast maar het is niet iemand die irritant is. Vaak op een grappige manier naast zitten, misschien ziet hij dingen gewoon anders dan wij dat doen.

2 december 2020 om 11:59

Mauro vaste waarde en steunpilaar? Een man die de beslissende pass kan geven? Ja nee sorry maar ik vraag me sterk af of jij überhaupt PSV hebt gezien dit seizoen. Het feit dat hij vaak speelt is omdat hij hard werkt maar alles wat jij zegt is verder niet waar. Komt zwaar te kort voor het niveau dat PSV wilt nastreven. Prima voor achter de hand maar daar blijft het ook wel bij

2 december 2020 om 12:06

@Prem93... ik weet niet of je wel naar psv hebt gekeken of dat je mogelijk in de war bent met een voetbal spelletje die je hebt gespeeld

2 december 2020 om 12:39

Wat een negatief gedoe rondom deze jongen (mauro), ik zie het wel in hem zitten en zijn spel wordt steeds beter.
Ik heb het vertrouwen erin dat Mauro een van de kartrekkers bij PSV gaat worden.
Dat mensen het er niet mee eens zijn wil dat dan zeggen dat ze meteen moeten gaan schelden en negatiefe opmerkingen richting mij moeten maken? Jammer

2 december 2020 om 12:48

@Prem, maar je ziet toch zelf ook wel dat je woorden niet juist zijn? Je zegt in een eerdere reactie dat Mauro een vaste waarde en steunpilaar is. Dat is simpelweg niet waar, kijk naar het aantal speelminuten, doelpunten en assists. Vervolgens benoem je dat je in Mauro wel de potentie ziet om een kartrekker te worden. Dat is heel wat anders dan je initiële reactie, dus je spreekt jezelf volledig tegen. Uiteraard mag jij je mening hebben, alleen onderbouw die dan wel met goede argumenten.

2 december 2020 om 12:52

Jazeker en dat doe ik dan ook.
@die gelbe reds. Is het dan nodig dat er hier op de man wordt gespeeld?

2 december 2020 om 12:58

Prem93 Ook ik ben het niet met je eens omtrent Mauro maar ik deel wel je mening dat er vaak op de man wordt gespeeld op het moment dat je een andere mening had. Ik had gister een andere mening over de discussie Messi vs Maradona waarbij ik aangaf dat ik Vind dat Messi boven Maradona staat vanwege zijn stats en aantal jaren een de top. Ik kreeg opmerkingen als ''panenkoek' , ''scheer je weg'', ''je bent vast een kind van 15 jaar''. Dit soort opmerkingen komen nu dan niet naar boven maar wel vaak genoeg als je een andere mening hebt dan andere. Zo onnodig

2 december 2020 om 13:45

@Prem93 sorry hoor maar soms vraag je er ook wel een beetje om. Schelden is natuurlijk niet goed op een forum als dit maar als ik jou in een ander topic weer zie schrijven dat Ziyech niks onder een berichtje van Onana mag zetten op Instagram want hij moet zich maar met zijn eigen team bemoeien.... dan lijkt het bijna alsof je het er om doet en kun je een stevige reactie ook wel een beetje verwachten. Nogmaals: schelden is natuurlijk nooit terecht.

2 december 2020 om 13:53

@ prem,

In welke reactie zie je mensen schelden dan? Ik heb jou als persoon die reacties geeft ontzettend laag zitten ja, zeker na jouw opmerking dat je huiselijk geweld goedkeurt. Verder zit je er op voetbalgebied zo vaak naast en wijkt jouw mening zo erg af van het gemiddelde dat ik me afvraag of je het expres doet of niet...

2 december 2020 om 13:57

@barcalover, klopt zeker. Ik scheld nooit mensen uit en laat iedereen in zijn/haar waarde. Vind het juist goed als meningen van elkaar verschillen. Zo werd ik vanochtend nog bijgepraat over het mindere verleden van Maradonna op dit forum. Hierdoor veranderde mijn beeld volledig van deze man.
Dat is ook de interactie die ik zoek op dit forum. Respect en van elkaar leren. Helaas geldt dit niet voor iedereen..

2 december 2020 om 18:10

Prem vertel mij eens waar je bent uitgescholden? Ik lees het namelijk nergens... ben best benieuwd naar je reactie. Wederom een fijne avond!

3 december 2020 om 10:45

Zal je eens zeggen, ik krijg van alles naar mijn kop geslingerd.
Kreeg bijvooreeld gisteren nog een prive bericht waarin ik werd uitgescholden.
Uiteraard gaat dit linea recta richting de moderators.
Op dit forum is geen plek voor racisme en haat!

Jammer voor Mauro maar een tegenvaller wil ik het niet noemen. Komt echt te kort voor een basisplaats.

Een tegenvaller kun je het nauwelijks noemen. Was altijd enorm gecharmeerd van Mauro maar dit seizoen is het echt slappe hap. Ben benieuwd naar de opstelling donderdag. Verdedigng en middenveld kun je natuurlijk wel invullen, maar voorin valt er best wat te kiezen. Ik hoop dat Zahavi geslachtofferd wordt en Schmidt kiest voor Gotze, Gakpo, Madueke en Malen basis.

Een tegenvaller? Grap van de week. Kan die er iig niet meer inkomen, wat is hij matig zeg. Zelfs tegen Sparta heeft hij het gewoon moeilijk, Ledesma is hem gewoon al voorbij in de ontwikkeling.

2 december 2020 om 11:55

Dat Ledezma hem voorbij is gestreefd vind ik te opportunistisch. Ledezma komt net kijken, waar Mauro het al een heel seizoen heeft laten zien op het hoogste niveau. En vergeet niet dat Mauro het in zijn eerste minuten onder Cocu ook geweldig deed. Hij zit nu gewoon even in een dip, maar er zit nog steeds veel potentie in die jongen.

2 december 2020 om 13:00

Ik zie meer in Ledezma dan in Mauro, vind Mauro altijd maar slapjes met weinig pit, Ledezma liet zondag gelijk zijn pit zien. Heb net wat meer met Ledezma dan met Mauro. Denk overigens niet dat het een dipje is, denk dat hij gewoon het niveau niet aan kan en een leuke speler voor Groningen of Heerenveen zou zijn.

2 december 2020 om 13:03

Potentie voor? Ik denk dat zijn potentie AZ en Vitesse is. Veel lager dan wat PSV moet na streven dus als je hem kan verkopen gewoon doen. PSV moet streven voor sub-top Europa tussen teams als Porto, Leverkussen en Villareal. Dat zijn clubs waar Mauro het nooit zou redden.

2 december 2020 om 14:24

Mauro was op zijn 20e een dragende speler bij Heracles. Zijn top licht echt wel hoger dan Vitesse.

Hopen dat Ihattaren wat kan laten zien en zijn vorm kan terugvinden. Ik geloof er niet zo in dat hij qua gewicht nog steeds niet fit zou zijn. Heb als Ajacied echt helemaal niks met PSV, maar vind Ihattaren wel echt een mooie speler. Hoop dat hij zich goed ontwikkelt

Haha aan de reacties te lezen ben ik niet de enige, een ''tgenvaller'' vind ik het niet dat Mauro er niet bij is. Presteert naar zijn kunnen maar dat is helaas niet PSV waardig. Ijverige speler maar op de positie waar hij speelt en waar hij aan de bal komt moet je ook goed kunnen voetballen en dan is hij toch echt de minste in het rijtje opties die Schmidt heeft.

Het is jammer voor Mauro en ook wel voor PSV omdat hij zo multifunctioneel is. Hij is niet perse goed genoeg voor de basis, maar zeker handig om erbij te hebben in het geval er iemand geblesseerd raakt. Hij moet alleen zeker niet in de spits komen te staan zoals we zondag wel zagen. Op het middenveld of als LB kan het nog wel.

Ik gun het Ihattaren heel erg om a.s. donderdag de winnende te maken. Ik ben zo benieuwd naar zijn reactie. Ik denk dat hij echt snakt om een keer echt beslissend te zijn dit seizoen. Een dergelijke opsteker heeft hij wel nodig vermoed ik.

Mwa, tegenvaller wil ik niet zeggen. Vind hem te kort komen voor de basis van Psv. Hij is bruikbaar als 14 e man omdat hij Multi inzetbaar is en altijd wel zijn taak naar behoren uitvoert maar meer ook niet eigenlijk.
Goed nieuws dat Ihattaren weer terug bij de selectie is, ik hoop dat die jongen de rust in zijn hoofd kan vinden en weer zich volledig op voetbal kan richten. Wil best geloven dat hij een zware tijd heeft maar op een gegeven moment moet je verder. Ik ben nog steeds van mening dat hij op voetballend gebied het grootste talent is van de eredivisie. Hij heeft iets speciaals ten opzichte van andere talenten.
Als hij zijn niveau weer weet op te pakken en zich rustig door kan ontwikkelen dan ben ik ervan overtuigd dat hij iets kan toevoegen aankomend EK.

Het is niet dat Mauro niet kan voetballen. Alleen als het niet loopt dan creëert hij ook heel weinig! Vraag me eigenlijk af wat zijn positie is, verdedigend is hij fysiek te licht en aanvallend ook, en moet daarnaast altijd naar zijn linker draaien wat vaak tot niets leid! Wat dat betreft is hij meer het balletje terug dan Rosario. Vraag me af hoeveel serieuze doelpogingen hij heeft gehad dit seizoen.

Niet erg, Mauro is helemaal geen PSV-materiaal. Dat is gewoon niveautje middenmoot eredivisie.

Als PSV wint in Granada dan doen ze goede zaken ik hoop dat iedereen fit blijft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Geen bod van Nice: Ihattaren meldt zich wanneer hij beter is weer bij PSV

OGC Nice heeft geen bod uitgebracht op Mohamed Ihattaren, zo meldt Rik Elfrink woensdagavond op Twitter. De negentienjarige aanvallende middenvelder werd eerder deze week gespot bij het trainingscomplex van de Franse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren