‘Arnesen moet hem eerst anderhalf tot twee jaar naar FC Utrecht sturen’

Woensdag, 2 december 2020 om 10:36Yanick Vos

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van Dick Advocaat als hoofdtrainer en dus is het speculeren over een opvolger begonnen. Binnen de club is aan Dirk Kuyt de belofte gedaan dat hij op termijn de nieuwe trainer mag worden, maar volgens Rob Baan is het nog te vroeg om de oud-voetballer aan te stellen. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers heeft iemand anders bovenaan zijn lijstje staan, zo laat hij weten aan RTV Rijnmond.

Dinsdag werd bekend dat Advocaat na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. Baan vindt het moment van bekendmaken ongelukkig gekozen door trainer en club. “Maar aan de andere kant werd hij er zo vaak naar gevraagd, dat hij die duidelijkheid wel een keer moest geven”, zegt hij tegenover de regionale omroep. “Maar gezien de successen die hij momenteel behaalt had ik hem geadviseerd om nog even te wachten.”

De geruchtenmolen is op gang gekomen nu Advocaat openlijk bekend heeft gemaakt na dit seizoen te zullen stoppen als clubtrainer. De naam van Kuyt wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger, maar dat ziet Baan niet zitten. “Frank Arnesen moet hem eerst anderhalf tot twee jaar naar FC Utrecht sturen om daar meters te laten maken.” In de media zijn behalve Kuyt ook Mark van Bommel (clubloos), Henk Fraser (Sparta Rotterdam), Wim Jonk (FC Volendam) en oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson (Malmö FF) genoemd.

Baan ziet Fraser als de favoriete kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. De oefenmeester van Sparta moet wat Baan betreft in de toekomst samen met John de Wolf de kar trekken bij de Rotterdammers. “Feyenoord moet de spelers fit houden en zich in de winterstop versterken. Ik acht Fraser en De Wolf in staat om Feyenoord op het niveau te houden waar zij zich graag willen begeven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Gaan we opnieuw roepen dat we (althans een groot deel van de achterban) Fraser niet per sé zien zitten en dat we meer draagvlak zoeken dan een Feyenoord verleden.

2 december 2020 om 10:55

"ik acht Fraser en De Wolf in staat om Feyenoord op het niveau te houden waar zij zich graag willen begeven.” Waar Feyenoord zich wil begeven en waar het zich nu bevindt zit een verschil. Een Feyenoord vol ambitie wil serieus meestrijden om het kampioenschap (niet als outsider). Nu is het ploeg nummer 3/4 van Nederland. Met een positieve speelstijl kun je een team en spelers ontwikkelen. Helaas heeft Fraser in het verleden niet laten zien dat in de vingers te hebben. Resultaten bij zijn teams zijn ok, het voetbal verschrikkelijk. Het voetbal onder Advocaat is nog verder vooruit dan ik in al die jaren onder Fraser heb gezien. Dan zullen er ongetwijfeld mensen zijn (japie) die aangeven dat Fraser met minder materiaal heeft gewerkt in het verleden. Lijkt me niet relevant voor de discussie mbt een speelstijl. Legio voorbeelden in het verleden aan trainers die met minder materiaal aan wilden vallen.

Ik las gisteren een aardige invalshoek. Zou Fraser bij PSV of Ajax worden genoemd vanwege zijn kwaliteiten? Waarom dan wel bij Feyenoord? Op basis van sentiment, meer niet.

2 december 2020 om 10:59

@Ijsmuts, Omdat PSV en Ajax misschien van een hoger niveau zijn dan Feyenoord? Dat lijkt me de reden dat hij daar niet genoemd wordt. En in tegenstelling tot Feyenoord halen die andere 2 zelden een trainer weg uit de Eredivisie.

2 december 2020 om 11:07

Ik vond in eerste instantie ten Hag (uit de eredivisie geplukt trouwens) ook niet Ajax waardig. Het tegendeel is gebleken. Wat PSV betreft, laat ze eerst maar eens zien dat ze zoveel beter zijn dan Feyenoord want tot nu toe vind ik ze minstens net zo ruk spelen.

2 december 2020 om 11:11

@messibazoer: Jij hebt in het verleden regelmatig Feyenoord verweten gebrek aan ambitie te hebben. Dan moet je als club zijnde toch proberen in dezelfde vijver te vissen? Apart genoeg is Frank de Boer als typische Ajaxtrainer een van de weinig succesvolle recente voorbeelden. Ten Hag en Bosz als externen waren bij Ajax juist succesvol.

2 december 2020 om 11:53

Gebrek aan ambitie qua aantrekken van spelers. Verder kan ik me niet echt herinneren dat ik ze dat heb verweten. Tuurlijk moeten ze zo hoog mogelijk inzetten, maar ik persoonlijk zou Fraser zo gek nog niet vinden. De namen Jonk en Tomasson spreken toch ook niet echt van ambitie gezien hun trainers carrière?

2 december 2020 om 12:02

@messibazoer: maar waarom zou er onderscheid in ambitie moeten zitten tussen spelers en trainers? Ik vind juist dat 1 goede trainer doorgaans meer kan toevoegen aan een club dan 1 goede speler. Sowieso zijn ze een heel stuk goedkoper. 7 ton voor ten Hag is voor een speler natuurlijk een lachertje.
De namen van Jonk en Tomasson heb ik niet genoemd en vind ik ook niet ambitieus. Kan natuurlijk wel zo zijn dat Feyenoord in het 'hogere' segment bot vangt en alsnog bij deze namen uitkomt.

2 december 2020 om 12:05

@De wonderspits idd en op Bosz was er ook altijd kritiek. Die had niks te zoeken bij Ajax want hij won nooit wat maar in zijn debuutseizoen haalde hij wel even de EL finale

2 december 2020 om 12:10

@ijsmuts maar wie is dan die coach die Feyenoord zoveel beter maakt? Ik zie zo een Schmidt bij PSV wat een of andere voetbalprofessor schijnt te zijn maar ik vind het voetbal wat ik zie daar ook niet echt indrukwekkend. Als ik dan 1 coach echt goed vind is het Slot maar die heeft wel materiaal waar veel creativiteit in zit. Die gaat het voetbal van AZ echt niet kunnen spelen met de huidige Feyenoord selectie. Gio werd ook niet gezien als een tactisch genie maar we werden er wel kampioen mee omdat hij een speelwijze wist te bedenken die paste bij het aanwezige materiaal. Je kan wel leuk aanvallend voetbal willen spelen maar dan moet je aankoopbeleid daar wel op afgestemd zijn en dan kan je niet met een Diemers of Linssen komen aanzetten

2 december 2020 om 12:23

@japie: zucht...
je kijkt teveel VI en je praat echt exact hetzelfde als Derksen. Die slingert de term voetbalprofessor de wereld in en de enige hier op vz die die term kopieert ben jij.
Slot vind je goed op basis van een mooi 3kwart jaar bij AZ vorig seizoen. Dit seizoen staat hij vooralsnog 7e. Nog steeds van onder de indruk? Kan haast niet want jij rekent altijd alleen af op de resultaten.
In die 4 jaar tijd heeft Gio ook nooit aangegeven meer behoefte te hebben aan creativiteit (op bijvoorbeeld het middenveld). Die bouwde zekerheden in met Toornstra (loper) en Vilhena (breker). Het aankoopbeleid bepaalde hij in samenwerking met vgeel en in 4 jaar tijd zijn er op het middenveld geen creatieve spelers nodig geacht, want 4 jaar lang kwamen ze niet.

2 december 2020 om 12:26

Ik vind Jonk écht 1 van de beste kandidaten, omdat hij juist heel graag met de jeugd werkt, houdt van attractief voetbal en een goeie visie heeft. Geen van deze dingen is mij bij Fraser opgevallen.

2 december 2020 om 12:27

@ijsmuts dat heeft weinig met Derksen te maken hoor. toen op ik op dit forum kwam nadat Schmidt werd gepresenteerd was iedereen van mening dat we nu voetbal om van te smullen bij PSV zouden gaan zien en dat het echt vele malen beter zou worden als onder Van Bommel en Faber dus ik ben er dit seizoen goed voor gaan zitten en ik zie dat spectaculaire voetbal niet. wie weet komt dat nog maar het duurt wel erg lang. jij vind Slot dan geen goede coach terwijl dat wel een aanvallende innovatieve coach is. welke coach heb jij in gedachten die wel oogstrelend voetbal gaat spelen bij Feyenoord met het huidige materiaal? ik geloof verder niet echt dat Gio zoveel inspraak in het aankoopbeleid had want onder Rutte werden er ook een hoop vreemde aankopen gedaan en je gaat me echt niet vertellen dat een Rutte Kazim zo graag wilde hebben of dat Gio zo graag een Clasie wilde hebben die al 3 jaar niks had gepresteerd. zulke coaches die zien echt liever een Ziyech ofzo komen

2 december 2020 om 12:29

@madmarcel Jonk lijkt me ook een goede coach maar dan moet je wel zorgen dat je creativiteit in huis gaat halen want met dit materiaal gaan ook Jonk geen aanvallend, aantrekkelijk voetbal kunnen spelen

2 december 2020 om 12:30

@ijsmuts Die heb je recent wel gehad die trainer die hoog druk wilde zetten en aan wilde vallen, dat ging niet heel lekker. Dan lijkt Fraser me beter bij de huidige selectie passen dan iemand als Slot.
Je kan met elke speelstijd teams en spelers ontwikkelen. Op dit moment is aanvallend voetbal, ook internationaal, behoorlijk in o.a. door Guardiola en Klopp. Maar we hebben jaren gehad dat we naar veel defensievere teams hebben zitten kijken in de top en het is niet dat ze in de landen om ons heen toen geen spelers of teams ontwikkelden.
uiteindelijk valt of staat het allemaal, welk systeem je ook wilt spelen met je spelers en daar zit voor Feyenoord het probleem. Je hebt een elftal wat individueel de 3/4 selectie van Nederland is.

Het is prima om ambitie te hebben, alleen mag je ook realistisch zijn. Feyenoord is al 40 jaar de 3e club van Nederland als je naar de resultaten kijkt, dan ben je gewoon een outsider. Ook al omdat je moet opboksen tegen een club die zonder CL opbrengsten een omzet heeft die 40-50% hoger ligt en met CL opbrengsten is die zelfs 2 keer zo hoog, of meer. Daar gaat een speelstijl niets aan verranderen.

2 december 2020 om 12:30

@messibazoer.

PSV een hoger niveau dan Feyenoord is maar welke pet je op hebt. Qua punten is het ongeveer gelijk, qua begroting ook. Vorig jaar eindigde Feyenoord boven Psv, Feyenoord heeft de laatste jaren wat meer prijzen gewonnen. PSV laatste 10 jaar dan weer veel vaker kampioen). Ajax is op dit moment uit zicht, eens. Maar je mag als club toch ambitie hebben?

2 december 2020 om 12:41

@japie: hoe kom je er bij dat 'iedereen er van overtuigd was dat het smullen geblazen werd?" Dat heb je er zelf van gemaakt. Wat wel het geval is dat vrijwel elke volger hier het eerdere werk van Schmidt kent als zijnde aanvallend en hoog druk zettend. De meerderheid hier was vrij terughoudend en nieuwsgierig naar hoe dat uit gaat pakken. Enthousiasme over een aanvallend vooruitzicht snap ik best na een paar jaar gerommel. Dat is echt wat anders dan een overtuiging! Vooralsnog schrijf jij Schmidt af op een half corona-jaar maar prijs je Slot wel de hemel in na een goed 3kwart jaar. Nogal opportuun als je het mij vraagt. Dat je nog steeds niet 'gelooft' dat GIO inspraak had is voor jouw eigen rekening. Al vele malen eerder hebben we hier citaten gedeeld van interviews van Gio over zijn samenwerking met van Geel die feitelijk vaststellen dat ze samen bepaalden wie er kwamen en wie niet. Dat je dat niet gelooft heeft niets met een kritische blik te maken, maar alles met koppigheid. Gio niet blij met Clasie? Die bleef de huurling zelfs opstellen toen er nergens meer om gestreden werd en er zelfs alternatieven voorhanden waren.

2 december 2020 om 12:48

@ijsmuts ik zou even de posts uit die periode weer bekijken en dan zie je exact wat ik bedoel. Schmidt zou weer geweldig voetbal bij PSV gaan brengen want dat had hij ook een keer gedaan met Salzburg tegen Ajax. hoezo is dat opportuun? Slot stond gelijk in punten met Ajax met slechts een zesde ofzo van het budget van die club en deed serieus mee om de titel. dat is toch wat anders dan als je dat met een PSV dat die financieel echt vele malen meer mogelijkheden heeft als een AZ. maar wat zegt dat? jij denkt dat Gio in de media gaat zeggen ik vind dat Van Geel deze transferperiode weer een hoop zaadaankopen heeft gedaan? Clasie wilde alleen naar een club waar hij gegarandeerd weer zou spelen nadat hij 2 jaar op de bank had gezeten en hij kreeg een miljoen aan salaris. die is waarschijnlijk gewoon toegezegd dat hij zou spelen op het moment dat hij tekende. welke coach zit er te wachten op een speler die 3 jaar niks gepresteerd heeft? misschien als het Ronaldinho was ofzo maar ik kan me echt niet voorstellen dat Gio thuis een gat in de lucht sprong toen Feyenoord Clasie haalde of dat Rutte dat deed toen Kazim werd gehaald

2 december 2020 om 13:04

@london Calling: De ene trainer is de andere niet. Jaap Stam past niet bij Feyenoord en pakte veel verkeerd aan. Daarnaast had hij wel de pech geen spits te hebben, Senesi en Spajic er niet waren en Fer niet fit was. Feyenoord heeft meerdere opties voor de toekomst. Ze kunnen zich er bij neerleggen dat ze voor altijd 3e club van Nederland blijven. Dan kun je kiezen voor een positieve speelstijl waar creatieve voetballers graag deel vanuit maken of je gaat door met vechtvoetbal. Optie 2 is op een gezonde structurele manier proberen aansluiting te vinden bij de clubs er boven. Volgens mij moet dat altijd het uitgangspunt zijn in de sport voor elke club. Nu blijkt al 40 jaar lang dat je imago met vechtvoetbal geen pareltjes oplevert. Dan moet je het over een andere boeg gooien. Wat heb je te verliezen? Dat je terugzakt naar plek 4 of 5? Lijkt me momenteel niet het grootste drama.

2 december 2020 om 13:14

@japie: ik ken de artikelen. Grappig genoeg is het eerste comment boven het eerste bericht van de komst van Schmidt naar PSV trendzettend voor de rest: 'een buitenlandse coach dus, ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.'
Slot stond gedeeld eerste met het 4e budget van Nederland. Heel netjes inderdaad. Nu staat hij 7e met het 4e budget. Dat is slecht. Schmidt staat 3e met het 2e budget.. is dat dan een wereld van verschil?

Gio heeft na zijn vertrek meerdere interviews gegeven waarin hij de samenwerking met van Geel belichtte. Ook toen bekend werd dat van Geel zou vertrekken. Dat zijn feitelijke uitspraken.
Jij doet een aanname dat Clasie gegarandeerde speeltijd kreeg of dat Gio niet blij was met Clasie. Daar zijn geen enkele bewijzen van terug te vinden. Feiten zijn dus dat zowel van Geel als Gio uitgesproken hebben samen het gevoerde beleid te hebben uitgevoerd en bepaalden wie wel en wie niet kwam. Feit is dat er geen creativiteit werd toegevoegd aan het middenveld en er lopers en brekers vrij standaard werden opgesteld, ook wanneer die structureel uit vorm waren.

2 december 2020 om 13:21

@ijsmuts ik ben het met je eens wat betreft de creatieve spelers maar daar heeft Feyenoord er veel te weinig van. de hoop was misschien gevestigd op Texeira en Diemers maar die lijken niet van het vereiste niveau. goede creatieve spelers zijn vaak ook heel erg duur en misschien heeft Feyenoord er niet het geld voor maar dan wordt het voor een coach gewoon lastig aanvallend avontuurlijk voetbal te spelen.je hebt coaches die dat bij de kleinere clubs doen maar van die clubs wordt geen plek bij de eerste drie verwacht dus als die creatieve spelers hebben die maar 1 keer in de 4 wedstrijden wat laten zien is dat daar geen probleem. bij Feyenoord echter wel en als je dan geen spelers hebt van dat kaliber dan moet je gewoon een realistische coach hebben zoals voorheen Gio en nu Advocaat die hun speelwijze aanpassen aan het beschikbare spelersmateriaal en niet een voetbalromanticus die denkt dat hij van Leroy Fer een Kevin De Bruyne kan maken

2 december 2020 om 13:25

@ijsmuts er zijn misschien geen bewijzen van terug te vinden maar Clasie heeft in interviews destijds wel aangegeven dat hij alleen bij een club zou tekenen waar hij in de basis zou spelen omdat weer een jaar op de bank funest zou zijn voor zijn carriere dus ik kan me niet voorstellen dat hij heeft getekend nadat Van Geel hem bv had verteld "we zien het wel". als je ook zag hoe trots Van Geel Clasie presenteerde als een soort van grote verlosser en je kijkt naar dat miljoen aan salaris kan ik me niet voorstellen dat Van Geel hem voor de breedte heeft gehaald. een huurling als Martina verdiende ook niet een miljoen aan salaris. verder was het nou ook weer niet zo dat Gio kon kiezen uit een hoop creativiteit wat er op de bank zat. dat is nou juist al jaren het probleem bij Feyenoord. dat de selectie voornamelijk bestaat uit harde werkers en dan wordt er mooi voetbal verwacht maar dat kan helemaal niet met alleen harde werkers. omdat dat spel te spelen moet je creatieve spelers hebben die snel de oplossing naar voren zien, die een steekpass in benen hebben en die technisch heel goed onderlegd zijn en dan zie ik alleen Berghuis die dat heeft en heel misschien een Kokcu maar die is nog heel wisselvallig

2 december 2020 om 14:01

@ijsmuts, Je hoeft je nergens bij neer te leggen. Maar er zit wel een verschil tussen lange termijn ambities en een reeel verwachtingspatroon op de korte termijn. Natuurlijk moet Feyenoord voor optie 2 gaan. Maar, op korte termijn heb je de 3e-4e selectie van Nederland en geen geld om die aanzienlijk te versterken maar waarmee je resultaten moet halen. Als je dat niet doet ben je nog verder van huis. Alleen kun je aan veel fans niet uitleggen dat een lange termijn ambitie iets is waar 4 of 5 seizoenen over heen gaan, of meer. Of je kan het ze wel uitleggen, en ze zullen het ook vast wel begrijpen, maar echt accepteren doen ze het niet. Ik geloof ook niet dat de speelstijl de enige reden is waarom spelers voor een club kiezen. PSV heeft in die 40 jaar de meeste kampioenschappen gewonnen, en ik weet niet beter dan dat er kritiek op PSV is/was, ook in die jaren dat ze kampioen werden hoorde je dat ze resultaat of counter voetbal speelden, het was vaak degelijk maar saai (terwijl ze in Amsterdam wel aanvallend voetbal probeerden te spelen maar er niets mee wonnen). Naar PSV gingen toen ook genoeg pareltjes. Sterker de transfer records van de eredivisie hebben van Gullit tot Depay onafgebroken op naam van verschillende PSV spelers gestaan, ondanks dat resultaat voetbal. En er zijn wat dat betreft ook genoeg spelers die onder mourinho willen spelen, of bij Atletico.

2 december 2020 om 14:19

@london calling: ik denk ook niet dat speelstijl de enige reden is dat spelers naar een club willen of gaan. In je voorbeeld van PSV ga je echter wel voorbij aan het feit dat een winnende of prijzenpakkende club per definitie aantrekkelijker is dan een club die dat niet doet. Feyenoord is dat niet, dus de vraag is op welke manier het dat wel kan worden.

2 december 2020 om 16:54

heel simpel. door te stoppen met je weinige geld uit te geven aan spelers als Linssen en Diemers die niet beter zijn als de gemiddelde jeugdspeler en kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen. haal talentvolle spelers met restwaarde zoals bv een Senesi en maak af en toe flinke winst op dit soort spelers. dan kan je financieel weer stappen maken

2 december 2020 om 17:42

Linssen en Diemers of jeugdspelers die het niveau bij Dordrecht nog niet omhoog brengen. Zorg eerst dat de jeugd aansluiting kan vinden.

Net alsof Utrecht zo'n trainer wilt Spelers opleiden voor een andere club door ze te huren a la, maar ook een trainer? Hou op zeg. Dirk Kuyt verzaakt compleet bij de A1 van Feyenoord, neemt geen verantwoordelijkheid en om de week lagen er weer 2 trainingen uit omdat Kuyt weer een potje van Liverpool moest meepakken oid. Totaal niet gemaakt om zoveel verantwoordelijkheid te krijgen blijkbaar. Ook saaie eentonige trainingen waar destijds veel door spelers anoniem werd geklaagd naar de pers. Ik hoop voor Feyenoord dat ze voor Jonk, Tomasson of Fraser gaan.

2 december 2020 om 11:22

Altijd mooi deze zogenaamde kenners. Maar dirk kuyt is al maanden geen trainer meer bij de feyenoord jeugd. Heeft 1 seizoen meegemaakt, waarbij de media heeft opgeblazen dat hij er nooit zou zijn. En dan weer typisch dat jij, als feyenoord hater, dat dan onthoud en nog verder opblaast en hier je gedateerde mening geeft. Misschien moet je je bezig houden met je eigen club?

2 december 2020 om 11:27

Ik ben geen feyenoord hater hoor. Grappig dat je dat zo verwoord. Ik hou me bezig met alles van voetbal omdat ik dat interessant vind dus daar hoort ook feyenoord bij En als ik zo'n feyenoord hater ben dan zou ik toch juist Kuyt als trainer willen zien bij Feyenoord aangezien ik hem niks vind als trainer? Je raakt kant noch wal genietertje

2 december 2020 om 11:36

@genieterr, maar hoe kun je een trainer die het trainen van de A1 al niet super serieus nam en die op dit moment geen trainer is, trainer van Feyenoord of Utrecht maken. Dat is toch complete waanzin.

2 december 2020 om 12:46

Als Kuyt trainer van Utrecht word ga ik net zo lang er niet heen/er naar kijken tot dat hij weg is. Hij was ons al vergeten toen die 1 dag weg was en dat is niet erg maar kom aub nooit meer terug. Alle oud spelers van Utrecht gun ik het beste maar met Kuyt heb ik echt niks wil de ideale schoonzoon spelen maar zal iedereen naaien als meneer Kuyt er beter van kan worden. Lekker in Rotterdam blijven graag!

Kies gewoon voor Tomasson of Jonk. Veel meer kwaliteit dan clublegende Dirk Kuyt, kon het in de 0-19 al niet aan..

2 december 2020 om 11:19

Zou Jonk zelf wel willen? Van Tomassen denk ik het wel.

Zou het prachtig vinden als ze eens een gok nemen en Wim Jonk er gewoon voor zetten.

2 december 2020 om 11:43

Ik denk ook wel dat hij het word. Paar maanden geleden gingen de verhalen al dat Jonk en Tomasson goed erop staan bij Feyenoord. En Fraser en van Bommel worden nu standaard genoemd bij elke club die een trainer zoeken. Arnesen heeft van de zomer Antonucci gehaald en nu weer gestald daar. Hij zal Volendam ieder geval genoeg aan het werk gezien hebben om een beeld te krijgen van Jonk zijn werk.

Natuurlijk moeten ze niet voor Kuyt gaan, word een sentiment coach.
Fraser is uiteraard de betere oplossing met een echte Feyenoord man naast zich.

Haha...en daar zit Utrecht op te wachten?
Laat hem eerst maar presteren met de jeugd van feyenoord en wellicht dat er een KK ploegje is die het wil proberen met hem.
Het zou mij verbazen als hij een goede trainer wordt

Arnesen acht fraser en de wolf in staat Feyenoord op het niveau te houden waarop ze willen acteren.

Dit insinueert dat wat ze nu doen überhaupt enig niveau heeft en dat ze daar tevreden mee zijn.

Is dit echt wat Feyenoorders willen??

2 december 2020 om 11:45

Maar naar welk niveau zouden ze dan moeten met deze selectie. Ik denk dat elke fan van elke club het liefst kampioen wil worden. Alleen moet je op een gegeven moment wel kijken wat er realistisch is. In het geval van RKC zou handhaving al heel knap zijn, dat begrijpen die fans ook wel, in het geval van Feyenoord zou de derde plaats al een goede prestatie zijn, dat zien de meeste Feyenoord fans ook wel.

2 december 2020 om 13:34

Het hele idee van topsport of in ieder geval sport beoefenen op professioneel niveau is realisme koppelen aan ambitie.
Dat zie ik bij Feyenoord al jaren nergens terug.
Daarnaast kan je bij niveau natuurlijk ook aan spelniveau denken, niveau van de doorstromende jeugd etc.
Facetten die je als je het positief wil benaderen en ambitieus bent matig kan noemen.

2 december 2020 om 13:35

Bij RKC bijvoorbeeld is degraderen realisme en handhaven ambitieus. Dus die zijn redelijk bezig

2 december 2020 om 16:06

@emielschnell Dat realisme ontbreekt nou juist bij Feyenoord (of iig bij veel fans). Feyenoord is al 40 jaar de derde club van Nederland, dat je hogere ambities hebt is prima maar voorlopig is dat de realiteit. Alleen is die acceptatie er bij de fans niet. Met deze selectie is de derde plaats een ambitieus en reeel doel.

Als dat niet ambitieus genoeg is ben ik wel benieuwd naar het referentie kader van Feyenoord fans. wanneer je na dit seizoen 5 keer in 50 jaar kampioen bent geworden, dan is 2 keer in de 10 jaar op basis van het verleden al ambitieus. Je hebt het hier niet over een tijdelijke prijzendroogte zoals bij united of ac milan, maar over een periode die langer is dan de meeste mensen (bewust) hebben meegemaakt. Dan kan het nooit zijn dat ze eens in de 2 jaar kampioen moeten worden, maar dat lijkt bij een groot deel van de fans wel de verachting. Die zien Feyenoord niet als derde club van Nederland, eigenlijk zelfs niet als de tweede club van Nederland.

Ik zou een iets meer ervaren trainer nemen als ik Feyenoord was. Wim Jonk eerst nog maar een paar jaar ergens bij een middenmotor in de Eredivisie laten werken. Zou in mijn ogen een fout zijn om na 2 jaar KKD-ervaring een trainer bij een topclub in de Eredivisie neer te zetten. Bij Volendam is de druk veel minder hoog en is men al tevreden met een plek bij de eerste 8. Daarnaast, PEC Zwolle speelde ook wel leuk onder Stam, maar toen Stam dit spelletje bij Feyenoord wilde spelen ging het helemaal mis. Feyenoord heeft helemaal niet de spelers om attractief voetbal te spelen en door de misgelopen inkomsten door corona duurt het nog wel 2/3 jaar voordat er zo'n team kan komen te staan, maar mag Jonk dan 3 jaar blijven als de resultaten tegenvallen?

Wat moeten wij ermee. Hou op hoor. We zijn geen opleidingsclub voor Feyenoord. Denk dat Kuyt ook helemaal niet meer geliefd is in Utrecht.

Misschien heb ik iets gemist maar volgens mij is FC Utrecht helemaal geen satellietclub van Feyenoord. In Utrecht zit een ambitieuze Van Seumeren aan het roer die bepaalt wat er daar gebeurd en niet Frank Arnesen. Lekker voor RTV Rijnmond dit; denk je een deskundig expert aan het woord te laten met een dito mening, kraamt zo'n oud baasje dit soort nodeloze onzin uit. Op papier heeft FC Utrecht een helemaal niet zoveel minder elftal dan Feyenoord, op enkele posities vind ik sommige spelers zelfs beter en sowieso de beleidskeuzes van FC Utrecht zijn naar mijn smaak een stuk ambitieuzer dan in Rotterdam. Wat mij betreft hoeft Rob Baan dus niet zo laagdunkend over FC Utrecht te doen...

Nee, geen Kuyt naar Utrecht hoor, dan kunnen we net zo goed Sneijder gelijk voor de groep zetten, zelfde niveau, en dat is dan nog een jongen van de stad.

Feyenoord is gewoon beter af met een ervaren coach voor deze groep, en daarom is het gewoon heel logisch dat ze fraser proberen te strikken, al dan niet in tandem met de wolf.

Kuyt eerst naar Utrecht 'sturen' zou wel een logische stap zijn (moet Utrecht ook wel willen natuurlijk). Ik zou Kuyt nu never nooit al voor de groep zetten. Ik heb daar zelf echt 0 vertrouwen in, maar ik weet natuurlijk niet hoe hij echt is (experts zijn alleen ook niet zo lyrisch). Fraser, Jonk of Van Bommel lijken me allen betere opties dan Kuyt op dit moment. Doet Kuyt het fantastisch bij Utrecht, is de overstap daarna een "1-2tje".

Het probleem met Kuyt is op dit moment ook dat hij zo nadrukkelijk in beeld is dat je hem er ook niet even naast kan zetten als assistent. Dan weet je als hoofdtrainer ook gelijk dat hij het over neemt na 4 slechte wedstrijden, dat lijkt me ook niet lekker werken.

Fraser gaat niet naar Feyenoord zolang Brard en cs nog daar zitten. Dat heeft hij zelf aangegeven bij FC Rijnmond nog niet zo lang geleden. Dus door die naam kan echt een streep. Jonk zou qua visie wel bij het beleid van Arnesen passen maar heeft alleen Volendam getraind. Dat is wel een ploeg meer dan Kuijt. Tomasson doet het goed in Zweden maar wel bij een ploeg die verreweg de hoogste begroting heeft. Slot zal Feyenoord niet zien als een stap hoger op het moment. Ik heb echt geen enkel idee wie er trainer bij Feyenoord moet worden. Arnesen zal buiten Nederland gaan kijken vermoed ik dus wie het zal worden... Echt geen idee

Bij Feyenoord is de blik vooral op het verleden gericht en naar binnen gekeerd. Ze zoeken altijd spelers en trainers die passen bij de cultuur van de club. Een cultuur die grotendeels gebaseerd is op het sentiment van het verleden. Waarom moet een club van een stad die bekend staat om zijn werkers ook een elftal hebben dat bestaat uit werkers.
Als je een vervanging doorvoert in je staf of elftal en dat doet met een vergelijkbare trainer of speler, dan evolueer je niet mee met het voetbal. Dit is ook de oorzaak dat de club met misschien wel de grootste achterban al jaren achterloopt op Ajax, PSV en inmiddels ook AZ. Financieel en sportief. Daar doet dat kampioenschap van een paar jaar geleden niets aan af. De structurele ontwikkeling is er niet. Onvoldoende visie toen dat nodig was: te laat een nieuw stadion (sentiment), geen jeugd in de Kkd, altijd spelers en trainers die niets vernieuwends brengen.

2 december 2020 om 15:40

een beetje makkelijk dit hoor en ook niet helemaal waar. ja we hebben de boot gemist als het gaat om jeugdelftallen in de kkd, maar daar viel toendertijd nog wat voor te zeggen we hingen namelijk aan de afgrond. de laatste jaren wordt er juist precies een andere richting ingeslagen die in zwaar contrast staan met het sentiment ''harde werkers en clubiconen''. Er worden grotere bedragen neergelegd voor jonge talentvolle spelers uit het buitenland (bozenik, senesi, sinisterra), er worden jonge buitelandse talenten vastgelegd om de jeugdteams te versterken (silva, skogen, torset johnson, conteh ect.) dat was bijna ondenkbaar 5 a 10 jaar geleden. miljoenen geinvesteerd in jeugdcomplex (feyenoord investeerd nooit). Er wordt gezocht naar buitenlandse overname en investeerders evenals een gloed nieuw stadion. (ook allemaal ondenkbaar vroeger want feyenoord moet van de feyenoorders blijven blablabla). als je de club nauwlettend volgt zie en merk je duidelijk dat er een hele andere wind begint te waaien alleen dit duurt tijd, jaren minstens. volgend jaar en het jaar daarna zullen we deze discussie nogsteeds precies op dezelfde manier hebben maar over een jaar of 10 ga je echt resultaat zien van wat er allemaal gebeurt.

Natuurlijk is Kuyt nu geen optie. heeft zijn papieren niet en gaat die in deze corona tijden ook echt niet ff snel nog binnenhalen. dat gaat hem echt niet worden (gelukkig maar). Tomasson is net kampioen geworden met Malmo, dus zal niet staan te springen om te vertrekken daar (gaf dat ook aan). Jonk lijkt me de meest logische keuze. hij past precies in het beeld dat Arnesen graag wil namelijk veel inpassen van jeugd met fris voetbal. zie hem samen met Antonucci wel de overstap maken volgend seizoen. heel veel meer valt er uit Volendam niet meer te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder148
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller148
L. SinisterraAanvaller136
J. BijlowKeeper120
A. JahanbakhshAanvaller121
C. DessersAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
304 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren