Engelse kranten: Ajax heeft weer iemand om trots op te zijn

Woensdag, 2 december 2020 om 09:04Yanick Vos • Laatste update: 09:17

Ajax heeft Anfield met lege handen verlaten door een 1-0 nederlaag tegen Liverpool in de groepsfase van de Champions League. De Engelse kranten zijn een dag later lovend over het spel van de bezoekers, maar zagen ook dat het team van trainer Erik ten Hag de vele kansen niet kon omzetten in een doelpunt. Ondanks zijn blunder zijn de tabloids mild in hun oordeel over André Onana, terwijl er met verwondering is gekeken naar het optreden van Ryan Gravenberch.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Hoorde gisteren inderdaad niemand over die slappe actie helemaal in het begin van de wedstrijd van Schuurs. Eerste kans Jones. Daar zit nog wel zijn slordigheid, de lakse balletjes. Verder prima verdedigd verder.

2 december 2020 om 09:44

En een lekker terugspeelballetje op Onana

2 december 2020 om 09:45

Beiden waar. Maar wel wat simpel dat Telegraph alleen die momenten noemt. Afijn, het maakt niet uit. Perr ontwikkelt zich gewoon door komende jaren en over 5 jaar zegt iedereen 'ik zag het altijd al in hem zitten'.

2 december 2020 om 11:10

Ik voorzie in Schuurs een betere versie van Veltman. Degelijk met altijd wel een slippertje. Gisteren maakte Schuurs gewoon weer meerdere slippertjes. En ook de standaard ik speel een verkeerde bal in op de helft van de tegenstander zodat ze er vol overheen kunnen counteren zat er ook weer in. Voor een toptalent is de leercurve van Schuurs echt te laag. De Ligt, maar nu ook Gravenberch. Die maken ook fouten, hebben ook slippertjes, maar het gebeurd ze een keer en dan klaar, niet regelmatig. Schuurs blijft soortgelijke fouten maken. Dat stelt me een beetje teleur. (mazraoui wordt trouwens echt een topspeler en is precies de rechtsback die oranje nodig heeft. Aanvallend sterk, maar verdedigend ook echt heel solide, waarbij zelfs een een tegen drie situatie onschadelijk werd gemaakt).

2 december 2020 om 18:02

Ik vond dat Onana juist veel twijfelde, zeker met uitkomen en dat hij dicht bij zijn eigen goal bleef staan.Terwijl hij dan juist weer iets hoger had kunnen staan om zijn verdedigers te ondersteunen. Schuurs gebruikte deze wedstrijd juist meer zijn lichaam en liet zich nu juist niet zo gemakkelijk uitspelen

2 december 2020 om 10:16

Onzin. Schuurs werd al vanaf minuut één afgebrand door de goegemeente. Pas later trokken de reacties wat bij.

2 december 2020 om 10:49

Was een prima analyse van de Engelsen. Vind Schuurs nog steeds niet betrouwbaar (wel iets betrouwbaarder dan vorige wedstrijden) ik hoop dat ik 't mis heb maar ik denk toch echt niet dat hij top niveau gaat halen. Ook Blind is trouwens al flink wat wedstrijden niet goed. Achterin is het daardoor veel te kwetsbaar tegen echte goede tegenstanders. Voor de rest is 't gewoon erg matig gister heel veel fouten en slordigheden. Alleen Mazroui en Gravenberch sprongen er positief uit.

Tja, Onana heeft veel punten gepakt voor Ajax en zeker in Europa ervoor gezorgd dat ze rondes verder kwamen.
Nu heeft hij een slippertje gemaakt, dat is het keepersvak.

Gelukkig heeft Ajax het nog in eigen hand en kunnen ze het nog goedmaken.
Tov Liverpool is Ajax een maatje te klein maar Atalanta kunnen ze verslaan.

2 december 2020 om 09:36

Thuis verplicht winnen van Italianen, ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien. Slippertje thuis tegen de Denen gisteren maar ze hebben zowaar wel uit bij Liverpool gewonnen. Dit gaat nog een extreem pittig potje worden.

2 december 2020 om 09:56

Klopt. Maar dit zijn wel de wedstrijden waarom je CL wil spelen, Midttyland thuis wordt ik niet warm van. Een kraker tegen Atalanta die bepaalt of je doorgaat wel. Ik heb er nu al zin in. En mochten we niet doorgaan, is het geen schande. Wel doodzonde.

2 december 2020 om 10:06

@messibazoer: klopt zeker en mocht je niet doorgaan in de CL, ik geef Ajax toch ook echt kans om heel ver te komen in de Europa League dit jaar.
Laten we het hopen, voor NL en zeker voor de Ajaxfans.

2 december 2020 om 10:46

Dat dacht ik vorig jaar ook

2 december 2020 om 10:35

Vond het geen slippertje eerlijk gezegd. De enige reden waarom die die bal niet gewoon pakt want dat was echt heel simpel. Is omdat Onana last minute besloot dat ie iedereen wilde laten zien hoe goed hij het spelletje onder controle heeft. Ego dus. Daardoor verlies je gewoon een punt.

2 december 2020 om 11:31

Ik kan me ook niet aan de indruk ontrekken dat hij zoiets had van komt goed met die bal die achter gaat.
Een pluspunt is dat hij dit niet nog eens zal doen, maar daar kopen we nu niets voor.
Hij had tijdens de wedstrijd al een beetje van dat nonchanlante over hem en nu werd het afgestraft. Hij moest weer even worden wakker geschud.

2 december 2020 om 18:53

Hij maakt denk ik twee inschattingsfouten. Ten eerste staat die veel te ver naar voren, omdat die denkt dat die die voorzet er zo uit kan plukken. Ten tweede denkt die dan dat die bal uitgaat of hij ziet die jongen achter hem niet.

Redelijke analyse van de Britten. Het was best frustrerend, je ziet ze achterin en op het middenveld geweldig voetballen, zo goed dat zelfs Liverpool er niet aankomt toen ze druk gingen zetten dat in combinatie met ontelbaar veel strakke crosspasses maar dan....

Het lijkt soms wel als ze die crosspass eenmaal gegeven hebben dat ze denken dat ze er al zijn, terwijl je dan de ruimte hebt om een gevaarlijk te worden. Voorin ook niet scherp genoeg, die bal van Neres op de paal moet hij eigenlijk nog een keer kappen naar rechts, Hunter heeft die kopbal vaker wel dan niet gemaakt en Antony heeft die bal in de tribune vaak wel op goal gekregen.

Spelen met Alvarez blijf ik niks vinden, al deed hij het aardig, hij leverde weer een paar keer de bal gevaarlijk in en volgens mij wat Curtis Jones zijn man, bij het combinatie spel heb je niks aan hem. Kenneth Taylor gevolgd door Regeer, is een evengroot talent als Gravenberch, geef die jongen toch eens de kans.

2 december 2020 om 10:53

Heb ik dan zo'n andere wedstrijd zitten kijken? Liverpool was in mijn ogen juist heer en meester en het is een klein wonder dat het slechts 1-0 was. Liverpool bijvoorbeeld 2 keer op de paal. Daarnaast was Salah gewoon erg slordig en die verprutste ook een aantal enorm grote kansen. Liverpool hoeft niet de bal te hebben om toch de wedstrijd onder controle te hebben.

Hoeveel levensgrote kansen heeft Ajax gehad? Klaassen die een keer naast kopt en Huntelaar die recht op de keeper af kopt.

Of heb ik gewoon echt niet op zitten letten en heb ik enkele 100% kansen van Ajax gemist dat iedereen hier doet alsof Ajax hier tekort is gedaan en dat het alleen de blunder van Onana was die er voor zorgde dat Ajax verloor?

2 december 2020 om 11:45

Liverpool maar 1 keer op de paal volgens mij met Jones in de eerste helft, het was Ajax met 2 keer paal. Neres met een schot en een kopbal van Klaassen. Hun keeper had verder ook nog een aantal mooie reddingen op die kopbal van Huntelaar na zoals het schot van Mazraoui. Dus ja ik denk dat het aan jou ligt als jouw mening anders is dan de overgrote meerderheid. Het is niet voor niets dat Klopp het zo nodig vond om naar zijn keeper te sprinten na het fluitsignaal.

2 december 2020 om 13:39

Liverpool was zeker geen heer en meester. Voetballende en combinerend vind ik Ajax beter. Liverpoil heeft wel meer kwaliteit en zijn in hun spel directer dan Ajax. Liverpool is vooral gevaarlijk in de omschakeling en wanneer de tegenstander een fout maakt. Dan hebben ze wel wereldklasse voorin lopen die dat direct afstraft.Akax mist een echte spits op niveau . Voor de rest was het een gelijkopgaande wedstrijd.

2 december 2020 om 15:59

Qua kansen ging het aardig gelijk op, Neres heeft ook op de paal geschoten, Huntelaar van dichtbij op de keeper en Gravenberch richting de kruising. Stond die bij jou toen uit?

Ajax moet wel de bal hebben om controle te hebben en dat hadden ze opzich wel, al waren ze soms te slordig.

Het kwartje had, al je wat efficienter was ook de andere kant op kunnen vallen, maargoed dat is zeker ook een kwaliteit waar Ajax dus tekort komt.

2 december 2020 om 16:00

Liverpool was vooral ontzettend gevaarlijk in de omschakeling, met veel snelheid tegen een Ajax dat dan hoog stond en de bal (te) vaak verloor door een risicovolle pass in de as. Met dat spel is Ajax vaak succesvol, maar een tegenstander met de kwaliteit (ondanks vele blessures) van Liverpool is dat te gevaarlijk. Had verwacht dat Ajax, onder meer vanwege het opstellen van Alvarez op het middenveld, iets behoudener zou gaan spelen. Tegelijkertijd vond ik dat je bij het invallen van Labyad zag dat hij goed is in hoog druk zetten. Er is hier het nodige over Labyad gezegd, maar dat doet hij in ieder geval goed. Ajax speelde te slordig in de passing en afronding om Liverpool echt pijn te kunnen doen.

2 december 2020 om 18:55

Als beide ploegen elke grote kans hadden afgemaakt, was het denk ik iets van 5-4 geworden. 1-0 is dus prima.

Hopelijk zijn de Engelse clubs nu niet meer geinteresseerd in Onana en kunnen wij in Amsterdam nog jaren van hem genieten. Onana ziet de man achter in zijn rug niet. Natuurlijk is dat een fout van hem, maar verdedigers kunnen ook de doelman coachen. Ik weet niet of dat dit gebeurd is. Verder had hij toch weer 2 formidabele reddingen.
Ajax speelde zeer behoorlijk maar had het in de beginfase heel moeilijk met het snelle counterspel van Liverpool. Na een kwartier ging het volgens mij redelijk gelijk op. Jammer dat Huntelaar die 1-1 niet maakt. Dat zou denk ik een terechte uitslag zijn geweest.
Gravenberch speelde uitstekend. Het zal genieten worden van een middenveld Gravenberch, Klaassen en Kudus. Want die laatste is misschien nog wel een nog groter talent.

2 december 2020 om 11:34

Nou wees niet bang, die interesse is er helemaal niet. Hij zal vast op een shortlist staan her en der, voor het geval dat. Maar concreet is het niet en ook nooit geweest. Voor welke club, sportief beter dan Ajax, is Onana een verbetering ten opzichte van wat ze al onder de lat hebben staan? Sowieso denk ik dat alle topclubs in Europa behoorlijk voorzien zijn. Hooguit Dortmund zou zich voor de Kameroener kunnen melden als je kijkt naar noodzaak.

2 december 2020 om 11:55

gomes1psv je hebt denk ik de artikelen gemist of bent het vergeten, maar Onana heeft wel degelijk clubs als PSG afgewezen. Hij vond het toen nog wat te vroeg. Voor nu lijken de meeste topclubs inderdaad voorzien, maar dat er nooit concrete interesse was klopt dus niet.

2 december 2020 om 14:34

PSG is geen Engelse club.

2 december 2020 om 14:58

Dortmund ook niet.

2 december 2020 om 19:57

Klopt, maar Spetterson had het over belangstelling van Engelse clubs. Ik reageerde dat die er sowieso niet was in concrete zin. Daarna vroeg ik me af welke topclub in Europa uberhaupt op Onana zouden zitten te wachten momenteel en was het niet onlogisch Dortmund te noemen. Scrump reageerde op de Engelse belangstelling en noemde Psg.

'the Telegraph' is de Engelse versie van De Telegraaf? Die kijken ook altijd maar halve wedstrijden om vervolgens een oordeel te vellen over een complete wedstrijd. Heb geen idee welke wedstrijd zij hebben gezien, maar Schuurs was tot aan z'n gele kaart enkele malen fenomenaal met een tackle of ingreep. En ja, dat slippertje in het begin was slecht. Maar Jones liep ook wel compleet vrij. En daarbij begon het me gisteren op te vallen hoevaak Schuurs 1 op 1 kwam te staan door niet meelopen van andere Ajax-spelers. Het is al niet makkelijk tegen Salah, Mane en Jota, maar dit sloeg echt nergens op. En Blind was nergens te bekennen. Ik mis toch wat kritieken op hem, in plaats van dat Schuurs weer gezocht wordt.

Tweede helft was Schuurs trouwens wel een tandje minder, maar mijn gevoel zegt dat dit ook te maken had met die gele kaart. Dan hou je net wat meer afstand, speel je wat meer op safe en gooi je er geen tackles meer uit zoals in de eerste helft. Alles is een leerproces voor hem, maar ik begin steeds meer vlagen te zien van een toekomstig ijzersterke verdediger. 21 jaar he, mensen. Hoeveel 21-jarige centrale verdedigers spelen er uberhaupt in de CL?

2 december 2020 om 10:51

Schei nou uit man. Hij speelde zo bang, wat weer ten koste gaat van het team. Als hij niet durft in te spelen dan heeft de tegenstander dat door op een gegeven moment. Als je martinez daar hebt staan dan zie je tenminste nog bravoure en passen naar voren waardoor het team verder kan. Nu moesten ze steeds tien minuten wachten op een bal omdat Schuurs niks durft. Tegen Emmen loopt hij telkens de spits in maar als het ff moeilijk wordt richt hij zich enkel op verdedigen. Dat betekent dat hij niks kan maar zelfs Veltman kan beter opbouwen en durft nog eens wat.

2 december 2020 om 11:13

Schei zelf uit met je vooringenomen mening. Martinez is lood om oud ijzer. Ja, hij is harder maar wat moet je met Martinez naast Blind uberhaupt? Haha, dat kan echt niet man. Die twee zijn zo traag als een dikke keutel door een trechter, en klein.

Je overdrijft volledig. Alsof het kwijl je aan de mond staat. Je was zeker even aan het slapen toen hij in de eerste helft een aantal onwijs belangrijke onderscheppingen had? Als je zo mans bent hem continu te bashen, moet je ook zo mans zijn z'n goede acties te benoemen.

2 december 2020 om 18:58

Ik vond Schuurs ook niet al te best gisteren, maar die durf zat er juist wel bij hem in. Het is vooral Blind hoor die de schuld mag krijgen. Die man denkt dat die tegen Liverpool naar voren kan schuiven, waardoor Schuurs er constant alleen voor stond. En die Blind gaf een paar passes... echt bagger.

2 december 2020 om 11:24

Schuurs werd uitzonderlijk vaak in de problemen gebracht door de fouten die Blind maakte. Ik vond Blind gisteren uitzonderlijk slecht. Hij liep iedere keer uit postitie om een duel in te gaan wat hij vrijwel altijd verloor. Daardoor kwam Schuurs heel vaak in de problemen.

2 december 2020 om 11:26

Mee eens, en verder verdedigt Gravenbergh heel erg laks en slap. Hierdoor komt de verdediging regelmatig onnodig onder druk te staan.

2 december 2020 om 15:53

@careldegrote, Eric Garcia van 19 jaar bij Man City, Konate van 21 bij Leipzig, Sarr van 21 bij Porto, Kossounou van 19 jaar bij Club Brugge, de Ligt van 21 bij Juventus, Araujo en Mingueza bij Barcelona, Rhys Williams van 19 jaar bij Liverpool, Richards van 20 bij Bayern. Nog best wel wat

Laat Gravenbergh dit niveau eerst maar eens zien vast te houden en zich verbeteren in het "keuzes maken". Fysiek is hij imponerend gezien zijn leeftijd en veel overige aspecten beheerst hij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

323 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren