Klopp andermaal gevraagd naar opmerkelijke uitspraak over duel met Ajax

Woensdag, 2 december 2020 om 10:01Dominic Mostert • Laatste update: 10:01

Jürgen Klopp is vervuld van trots na de overwinning van Liverpool op Ajax (1-0) in de groepsfase van de Champions League. Het elftal van Klopp verzekerde zich van de groepswinst, terwijl Ajax op de slotdag nog moet winnen van Atalanta om door te stoten in het miljardenbal. Voor de oefenmeester gaat de wedstrijd van dinsdagavond de boeken in als een van de mooiste Champions League-avonden gedurende zijn sinds 2015 lopende dienstverband op Anfield.

In zijn wedstrijdinterview voor de camera van BT zei Klopp dat de avond voelde als 'een van de grootste Champions League-avonden' sinds hij trainer van Liverpool is. "Het was, zonder fans, de meest belangrijke, moeilijkste en bijzonderste wedstrijd", opende de oefenmeester. "Onder deze omstandigheden was er weinig om blij over te zijn, maar de jongens hebben alles gegeven. Robbo (Andy Robertson, red.) ontving een tik tegen de enkel, maar voetbalde erdoorheen; Hendo (Jordan Henderson) had last van zijn rug. En voor Gini (Georginio Wijnaldum) heb ik geen woorden." Een andere middenvelder die indruk maakte op Klopp, was doelpuntmaker Curtis Jones. "Wat een wedstrijd speelde hij. Ik ben blij om over hem te kunnen beschikken."

Jones opende de score na 57 minuten spelen na een grove fout van André Onana. De keeper schatte een hoge voorzet vanaf de rechterflank van Neco Williams volledig verkeerd in: Onana wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar hij had niet door dat Jones in een gevaarlijke positie stond. De middenvelder dook vlak voor de achterlijn op en kon de bal in een leeg doel schuiven. "Het was een goede voorzet van Neco, want de bal ging niet rechtstreeks richting de keeper", analyseert Klopp. "Voor de keeper is dat een verraderlijke situatie. Normaal gesproken leidt zoiets tot een doeltrap, omdat niemand erop reageert, maar zulke ballen achter de laatste linie kunnen heel belangrijk zijn. Er stonden veel spelers van Ajax tussen mij en het doel, dus ik had niet de beste plek om het doelpunt te zien, maar ik zag de bal in het net gaan en daarmee wist ik voldoende."

Bekijk de samenvatting van Liverpool - Ajax

De eerste uitspraak van Klopp, dat het 'een van de grootste Champions League-avonden' was sinds zijn komst in 2015, zorgt voor enige verbazing, daar Liverpool in het seizoen 2018/19 nog de Champions League won en een jaar eerder de finale bereikte. Op de persconferentie wordt hij er daarom andermaal naar gevraagd. Het was niet helemaal duidelijk hoe Klopp zijn uitspraak bedoelde, maar journalist Dominic King van de Daily Mail trekt, zo blijkt uit de wijze waarop hij zijn vraag stelt, de conclusie dat Klopp sprak over groepswedstrijden in de Champions League. Ook dan blijft er echter nog een aantal bijzondere wedstrijden over, zoals de 7-0 zege op Spartak Moskou in 2017/18, de 3-2 zege op Paris Saint-Germain in 2018/19 door een treffer in de blessuretijd of de 1-0 zege op Napoli die in hetzelfde seizoen beslissend was in de strijd om de tweede plaats in de poule.

"Dat waren ook geweldige wedstrijden, maar onder andere omstandigheden", legt Klopp uit, als hij specifiek naar die drie wedstrijden wordt gevraagd. "Zo is het. Er waren toen supporters bij. Mocht iemand nu veronderstellen dat dit betekent dat ik liever geen supporters heb: nee, dat is natuurlijk niet zo. Maar om deze wedstrijd onder deze omstandigheden met 1-0 te winnen: veel wisselingen, Robbo die verband nodig had in de eerste helft en een nieuw verband in de pauze, Hendo die in zijn rug werd geraakt, Gini die bezig was aan wedstrijd nummer ... Ik wil het niet eens zeggen, want ik hoop dat hij door kan. De jongens waren buitengewoon goed. De voorste drie verdedigden in alle uithoeken van het veld."

?? Boks voor Erik ten Hag ?? Jürgen Klopp doet zijn Jürgen Klopp-sprint ?? De eerste omhelzing is voor een bijzonder iemand

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 1 december 2020

"De twee centrumverdedigers (Fabinho en Joël Matip, red.) waren er wanneer we ze nodig hadden", vervolgt Klopp zijn lofzang. "Het is niet dat we ons beste spel ooit speelden, maar het gaat om de situatie waarin we verkeerden. Het gaat erom wat je daarvan maakt. Uiteindelijk zijn we na vijf wedstrijden zeker van de eerste plek in de groep. Dat is ons nooit eerder gelukt, dus het is ongelooflijk goed voor ons." Klopp is tevens lyrisch over het optreden van Caoimhín Kelleher, zijn 22-jarige sluitpost die de geblesseerde Alisson Becker verving. "Top, top, top, top", zo vat Klopp het spel van de Champions League-debutant samen. Kelleher kreeg de voorkeur boven Adrián, normaliter de tweede keus. "Het was uiteindelijk makkelijk om voor Kelleher te kiezen, want hij verdient het gewoon, maar het was moeilijk om Adrián níét te kiezen, want hij heeft het goed gedaan." Klopp stipt aan dat Adrián 'veel clean sheets' hield, al valt dat in werkelijkheid mee: in 5 van de 23 officiële wedstrijden waarin hij vorig seizoen onder de lat stond, hield de Spanjaard het doel schoon.

"Hij heeft echt goed werk geleverd, maar vanavond hadden we de kwaliteiten van Caoimhín nodig", legt de oefenmeester uit. De Duitser noemt Kelleher een 'toptalent'. "Hij is ook heel goed in ballen tegenhouden en het is een goede voetballer. Daar houd ik van. Door de druk die Ajax zette, hadden we behoefte aan zijn hoge ballen in de half-spaces", legt Klopp uit. Half-spaces zijn denkbeeldige verticale stroken die zich tussen de as en de zijkanten van het veld bevinden. "We hadden er veel aan, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat hij de ballen uit het net houdt. Dat heeft hij minstens twee keer op exceptionele wijze gedaan. Ik denk dat hij vannacht heel goed slaapt, of juist helemaal niet, maar dat hij in beide gevallen gaat genieten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door yoda)

Goedkoop scoren bij zijn B en C garnituur spelers... Zij hebben, wederom dankzij een ongelukkige individuele actie ve Ajacied, gewonnen en daarmee plaatsing afgedwongen. Ze hebben goed gereageerd op de nederlaag tegen Atalanta.. maar het is goedkoop vertrouwen opkloppen bij die jongens die vast blij zullen zijn maar tegelijk weten dat ze via geluk gewonnen hebben. LFC was de gevaarlijkere ploeg, maar Ajax heeft ook een paar dotten van kansen gehad. Laat duidelijk het verschil zien tussen een Ajax dat even pas-op-plaats moet maken en een Ajax dat de halve finale haalde.. kansen benutten en fouten vd tegenstander afstraffen, in goede jaren doet Ajax dat

2 december 2020 om 05:11

Wat een misplaatste opmerking. Ik denk dat Klopp daadwerkelijk blij is met elke selectiespeler, zoals elke andere trainer en dat met de omstandigheden van nu hij ze ook keihard nodig heeft, dan mag hij dat toch uiten. Er hangt altijd een zeer negatieve lading op VZ als trainers zoals Klopp of Guardiola dit soort uitspraken doen, maar het siert ze juist als trainer en verklaart de successen. Ten Hag is er ook meester in om zijn volledige ploeg erbij te betrekken en achter elke speler te staan. En met geluk winnen is ook een beetje onzin, maar ik snap dat de teleurstelling van de nederlaag dit soort gevoelens met zich mee brengt. Als Ajax dit kan blijven opbrengen, dan gaan ze volgende week gewoon door en is het opnieuw een zeer knappe prestatie. Vaak zijn Overmars en van der Sar die daar de credits voor krijgen, maar het lijkt me nu toch duidelijk dat ten Hag hier verantwoordelijk voor is. Ajax hoeft helemaal geen plaats te maken, maar om de halve finales te halen moet alles meezitten voor een Nederlandse ploeg, zo niet,dan is een 2de ronde of meer een puike prestatie.

2 december 2020 om 07:47

Wat een onzin weer, ik snap niet waarom mensen blijven roepen dat er een B a C team in stond?

Op de keeper na, spelen de jongens die aan de start stonden bij Liverpool gewoon regelmatig hun wedstrijden en aan de startende 11. Salah, Mane, Jota spelen alle gewoon tegen Manchester City bijvoorbeeld, Wijnaldum, Henderson, Jones is een redelijk vast duo en Williams, Matip, Robertson en Fabinho zijn toch gewoon top spelers met redelijk wat basis punten.

Kom op he, net doen alsof dit een C team is - triest hoor. Beide teams waren gewoon aan elkaar gewaagd en het had net zo goed 1-1 kunnen zijn maar ook 2-0 of 0-3.

Atalanta won vorige keer van Liverpool, dus als we het op dit soort dingen gaan rekenen dan is 3e worden in zo'n sterke groep toch geen schande?

2 december 2020 om 08:04

Het is geen B garnituur, maar Trent, Allison, v Dijk, Gomez, Thiago zouden er allemaal in staan mits fit. Dat zijn 6 vd 11 spelers. Dus het is eigenlijk een half B of een half A team, A min of B plus. Maarja, dat ligt niet lekker in de mond

2 december 2020 om 08:37

Ajax speelde goed, maar Liverpool was gevaarlijk. Gevaarlijker dan in Amsterdam. Toen vond ik dat Liverpool te veel kreeg, dat kan ik nu niet zeggen. Boeien wat mensen a, b of c garnituur vinden. Als je naar de complete selecties kijkt zit er in de breedte ietsje meer kwaliteit bij Liverpool natuurlijk, maar veel van die spelers konden niet meedoen. Maar wat wel kon spelen is nog steeds gewoon goed.

2 december 2020 om 10:29

Dit was degelijk een half b team. Is niet erg kun je van verliezen natuurlijk. 3e worden is geen schande inderdaad. Atalanta draait ook niet zo geweldig als voorgaande seizoenen dus er moet wel een kans liggen om 2e te worden.

2 december 2020 om 11:45

Het zijn allemaal spelers van de A-selectie dus is er geen sprake van B of het tweede elftal. Feit is dat het gewoon Liverpool was en dat die 6 punten hebben gehaadtegen Ajax en door zijn naar de knock-out fase.

2 december 2020 om 08:43

Ik denk dat het Ajax dat de halve finale haalde geen goed referentiekader is.
Alsof dat de norm moet zijn. In de afgelopen 50 jaar zijn er denk ik maar een paar seizoenen geweest waarin Ajax van een regerend PL kampioen kan winnen.

2 december 2020 om 10:09

Ben het hier wel mee eens. De hele tijd klagen over het drukke schema en dat hij niet kan beschikken over een aantal topspelers, maar na zo'n wedstrijd dan wel overdreven trots zijn op je 2e garnituur. Eigenlijk heeft hij dus gewoon niks te klagen lijkt me, als hij daar zo blij mee is. Buiten dat, baal ik verschrikkelijk van deze 2 wedstrijden tegen Liverpool. Ik had veel liever gehad dat ze Ajax kapot gespeeld hadden en 3-0 gewonnen hadden, dan 2x op deze manier winnen. Waar is die Engelse topclub nu? Ja ze winnen 2x maar daar is ook alles mee gezegd, maargoed daar draait het uiteindelijk wel om. Echt totaal niet leuk om naar zo'n ploeg te kijken. Ajax had meer verdiend vind ik. Niet perse op basis van kansen, maar wel qua spelopvatting. Helaas heeft het geen resultaat opgeleverd en is voetbal soms oneerlijk. Leuk die lange ballen op Mane en Salah, meer zat er niet in. Mane speelde trouwens een gruwelijk slechte wedstrijd.

2 december 2020 om 10:31

Liverpool kan maar over driekwart van haar selectie beschikken. Die proberen met zo min mogelijk energie zo'n wedstrijd te winnen. Dat is ze nog gelukt ook.

2 december 2020 om 11:11

Zuurpruim. Als het aan mij had gelegen had Liverpool op z'n Mourinho's gespeeld en gewoon de bus geparkeerd om daarna alsnog met 1-0 te winnen. Kijk lekker naar je eigen ploeg. Zou het wel puur leedvermaak vinden als nu alle Eredivisie-ploegen massaal besluiten om tegen Ajax de bus te parkeren om zo het spelplezier van die club te bederven. Maar dat doen die ploegen niet omdat ze enige eigenwaarde hebben. Maakt het voor Ajax vaak net iets makkelijker om met 5-0 te winnen

2 december 2020 om 15:53

Ga nou niet overdrijven. Na de goal van Liverpool, had Ajax letterlijk tot de 90ste minuut nodig om tot een fatsoenlijke kans te komen met die kopbal van Huntelaar..

2 december 2020 om 10:58

Wat een ongelofelijke onzin kraam je uit, zeker nog een flinke kater na gisteravond... alsof je elke kans zo even afmaakt. Op die manier had ADO dus nu ook bovenaan kunnen staan als je het zo stelt. Het is heel simpel, Ajax heeft niet de kwaliteiten om van ploegen als Liverpool, City, Juventus of Bayern te winnen. Liverpool gaf gisteren iets meer gas, maar nog steeds geen 100%, dat kunnen ze ook niet met hun drukke schema. Het is jammer voor je, maar de tijden dat Ajax van die ploegen kon winnen is een beetje voorbij omdat De Ligt en De Jong zijn verkocht, die vervang je niet zomaar. Daarbij was het winnen tegen Real destijds ook enigszins ingegeven omdat Real toen er veel te gemakkelijk over dacht, gunde het Ajax dan toen ook wel om te winnen

Oh hij was wel tevreden? Wat stond hij zich weer belachelijk te maken bij tijden. Dat misplaatste ongenoegen telkens... staat hij weer als een zielige brulaap langs de kant. Ik ben een beetje klaar met deze man

2 december 2020 om 08:22

Maar wel gewonnen

2 december 2020 om 12:58

Nou nou, het grote Liverpool wint van Ajax. Zijn ze gewoon aan hun stand verplicht, Jota, ‘het B garnituur’, kostte gewoon 45 miljoen.

2 december 2020 om 13:20

Jota is dan ook niet de B-garnituur maar gewoon een basisspeler aangezien Firmino gewoon op de bank zat.. het gaat meer om Allison, van Dijk, Gomez, Trent en Thiago wat gewoon de helft van het basisteam is..

2 december 2020 om 17:22

Het grote deel hier op VZ was nochtans arrogant genoeg om ervan uit te gaan dat Ajax wel even zou winnen op Anfield. Uiteindelijk zijn de enige 2 winsten die ze momenteel hebben, tweemaal tegen Midtjylland.

2 december 2020 om 08:41

Ik vind het hetzelfde misplaatste ongenoegen dat tadic en tagliafico continue, week in week uit uitstralen. Bij een pass in de diepte op Anthony vlagt de grens voor buitenspel en het eerste dat tadic doet in verongelijkt naar de scheid appelleren. Tagliafico maakt er sport van om zo onschuldig mogelijk, druistig een duel in te gaan, maar bij een tikje van de tegenstander theatraal te gaan lopen doen. Hey, het hoort erbij. Passie heette dat toch?

2 december 2020 om 08:57

@yoda: gewoon even 1 vraag: wat vind / vond jij van de speler Mark van Bommel?

2 december 2020 om 09:04

Ik ben voor psv, en ik vond het een geweldenaar. Als voetballer. Maar ik zie ook wel dat hij bij tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan kan halen. De voetbalwereld zit er vol mee, van die spelers die je in die zin liever mee dan tegen hebt. En zo zijn er ook trainers. Simeone, klopp...wat die af en toe vertonen. Maar ze zijn succesvol en lijken gewoon vol passie te zitten. Mijn types? Nee. Evenals dat Tadić en Tagliafico dat niet zijn, maar ik zou ze graag in een psv shirt zien vanwege de toegevoegde waarde.

2 december 2020 om 09:38

Zie je nu dus wat je doet: jij vond Mark van Bommel een geweldenaar. In wezen was hij in veel dingen de overtreffende trap van Tadic en Tagliafico (en dan gecombineerd in één persoon). Maar door nu (wederom) te benoemen wat jou irriteert aan Tadic en Tagliafico en het bericht te beeindigen met een cynisch zinnetje: Passie heette dat toch?, ben jij onnodig aan het provoceren en dat terwijl je het dus wel geweldig vind bij Mark van Bommel. Ik wil je dus vriendelijk vragen om gewoon inhoudelijk te reageren op het artikel of op de reacties en je overduidelijke psv-brilletje alleen te gebruiken bij artikelen die over psv gaan. Alvast bedankt.
Oja, jammer dat je niet even benoemd dat Wijnaldum een rode kaart verdiende met zijn smerige overtreding op.... Tadic, of was dat ook acteren van Tadic?

2 december 2020 om 11:30

Maurice, ik ben het anders volkomen met Yoda eens dat Tagliafico en Tadic kwallen eerste klas zijn als het gaat om hysterisch gedrag en theater. Beetje flauw om dat Yoda af te fikken omdat hij psv supporer is en te refereren naar Van Bommel. Dat Tadic en Tagliafico om te kotsen zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er niet meer (oud) voetballers of trainers om te kotsen zijn.
Daarnaast accepteer je van de een natuurlijk meer dan van een ander.

2 december 2020 om 12:26

29er, heel fijn dat jij Tadic en Tagliafico kwallen vind, maar het feit dat Yoda ongeveer in diezelfde strekking een reactie geeft op dit artikel slaat natuurlijk nergens op. Of gaat Yoda (samen met jou) nu op elk artikel reageren en daarin vermelden dat hij hen niet mag. (terwijl het artikel over heel iets anders gaat) En verder wil ik je aangeven dat ik de clubvoorkeur niet wist toen ik mijn vraag over Mark van Bommel stelde. Uiteraard had ik al wel een voorgevoel en dat werd dus volledig bevestigd. Dus nogmaals richting jou en Yoda: hoe kun je objectief iemand geweldig vinden die de overtreffende trap is in alles wat je in Tadic en Tagliafico verafschuwt. Dan heeft dit dus daar weinig mee te maken, maar is je dus te doen om het feit dat ze bij een bepaalde club spelen waar jij dan weer geen fan van bent.
Het artikel gaat over de reactie van de coach van Liverpool en dan geef je als reactie dat de reactie van een coach (in woorden) hetzelfde is als iets wat een voetballer op het veld laat zien. Laat me niet lachen, jullie zijn beide gewoon aan het zoeken. Maar prima want in mijn ogen zijn jullie reacties dan weer exact hetzelfde misplaatse ongenoegen waar jullie bij een ander niet tegen kunnen. Gevalletje een goede spiegel kopen (exact het advies wat van Bommel zowel in zijn tijd als voetballer maar zeker nu als trainer enorm kan helpen).

2 december 2020 om 12:32

Ik heb echt geen idee waarom jij zo over-reageert. Ik provoceer niks. Ik irriteer me aan het gedrag van de genoemde spelers en trainers, maar geef ook meteen aan dat ze kwaliteit hebben. Verder: Je hebt me niet gevraagd om wat ik vond van de actie van wijnaldum. Daarom heb ik het niet benoemd. Ik vond dat een smerige overtreding, net te laat En misschien geen opzet, maar ik ken gevallen dat hier rood voor werd gegeven. Ik vind dat ik (afgezien van een dolletje waar ik zeg “passie heette dat toch”) behoorlijk inhoudelijk reageer en ben jij juist degene die er een psv brilletje bij wil halen. Als jij de meeste van mijn reacties zou lezen, dan denk ik dat ik even kritisch ben naar psv als naar Ajax. Het voorbeeld gaf ik toch al door te stellen dat ik van Bommel oook irritant heb gevonden. En als iemand anders dat vind, snap ik dat. Ik vond m zelfs als trainer van psv irritant. In mijn ogen maak jij er dus provocatie van.

2 december 2020 om 12:37

Correct 29er, ik zie t probleem ook niet zo. Het is het met hand en tand verdedigen van spelers van eigen club, omdat iemand anders er een mening over heeft. Alsof het mij uitmaakt dat iemand een psv speler irritant vind. Ik kan t misschien nog met hem of haar eens zijn ook. Ik voel me iig niet persoonlijk aangevallen en doe het zeker niet om te provoceren. Waarom zou ik.

2 december 2020 om 12:41

Ik zoek niks Maurice. Echt niet. Het artikel gaat over klopp en zijn reacties. Veel leden vinden zijn reactie overtrokken, belachelijk, etc. Dat mag je vinden, maar dat is zijn stijl. Maar hij blijft een goede trainer mijn insziens. Zo noemde ik dus Tadić en tagliafico als voorbeelden van spelers die ik irritant gedrag vind vertonen, maar geweldig belangrijke spelers zijn. Jij vraagt van Bommel? Voor mij dus precies hetzelfde. Bloed irritant, maar kwaliteit.

Maar genoeg over gezegd.

2 december 2020 om 15:36

Zand erover, mijn reactie was dan wellicht ietwat overtrokken. Ik zal in het vervolg eerst tot tien tellen alvorens een reactie te plaatsen. En ik hoop dat jij je hekel aan Tadic en Tagliafico nu hebt kunnen uiten en een plaatsje hebt kunnen geven.
Iig veel plezier en succes met de wedstrijd tegen Granada!!!

2 december 2020 om 17:22

Top reactie. Thanks. Hé en ik kan serieus gewoon Ajax kijken en genieten van het spel van deze mannen. Ik ga er ook vanuit en hoop dat Ajax door gaat tegen atalanta. De volgende keer dat we elkaar tegen komen in de discussies weten we iig voor welke club we zijn, maar hoop ik ook op inhoud zonder bril te kunnen chatten. Grtz

2 december 2020 om 11:01

Dan ben je er maar klaar mee, zo was hij bij Dortmund ook. Feit is dat hij kwaliteiten ziet in sommige spelers die niemand anders ziet maar ze er volledig uithaalt. Kijk naar Schmelzer en Pisczek, maar ook bijvoorbeeld Wijnaldum nu. Wijnaldum had anders nooit de CL gewonnen. Voetbal is een sport waar passie in hoort, dat je dan als een idioot staat te schreeuwen langs de lijn is dan toch mooi?

Ik weet niet wat Klopp precies voor wedstrijd gezien heeft maar als hij wat meer op "gini" gelet had dan had hij ook kunnen zíen dat alle ballen die hij speelde voornamelijk risicoloze terugspeelballen over een paar meter waren. Meer dan 95%.

2 december 2020 om 10:05

Zuurpruimpje, Gini met een oude kritische noot gaan aanvallen? Deze kritiek heeft hij al jaren geleden verworpen door voor Liverpool te gaan spelen op het hoogste niveau. Zijn ballen zijn 99% altijd in de voeten van een medespeler en dat zorgt voor stabiliteit op het middenveld. Waar Liverpool teams nakt op het middenveld met een snelle omschakeling, overkomt je dat met een Gini veel minder. Velen zien het als een pluspunt dus en wat Gini wekelijks laat zien is een fysieke topprestatie waar je alleen maar respect voor kan hebben. Gini is nog fitter dan een Mane....

2 december 2020 om 10:22

Schop1989. Zuurpruimpje??? Wat ik gisteren gezien heb is misschien 2 of 3 goede passes vooruit. De rest was zeer matig gekenmerkt door 95% tikkie terug en over een beperkte lengte. Maar als je dat stabiliteit wil noemen vind ik dat best. Heeft gisteren echt niet een meter teveel gelopen. Matig.

2 december 2020 om 11:28

Zuur ja ofwel negatief. Het is naïef om te denken dat goede teams bestaan uit 11 oogstrelende spelers, functionaliteit zoals stabiele passing is minstens zo belangrijk als Mane die een mannetje voorbij gaat. Met een potje Fifa kun je met De Jong, Pjanic, Coutinho spelen op het middenveld, in de echte wereld heb je Gini's, Kante's nodig om te compenseren voor andere spelers en stabiliteit te creëren. Om te compenseren voor Messi heb je anno 2020 3 verdedigende middenvelders nodig. Als je dus moet compenseren en dat kun je goed doen met een bepaalde speler, dan is dat positief.

Klopp is een motivator, een man die sociaal een enorm positief mens is en dat voelt voor veel Nederlanders erg kriebelig. Ik snap dat wel, want ik had vroeger ook van doe normaal, dan doe je al gek genoeg. Nu heb ik geleerd dat dit gewoon the next level is op sociaal gebied, het vergt ballen om iemand een knuffel te geven, een compliment te geven en positief te blijven. Dit soort mensen, die zonder schroom zo zijn, zijn ware leiders en kunnen mensen verbinden. Feit blijft dat 9/10 niet zo gemakkelijk uit deze comfort zone stapt en wat dat betreft spreekwoordelijk 'kleiner' blijft dan een Klopp.

2 december 2020 om 13:02

Sociaal een e-norm positief mens totdat het een keer tegenzit of hij verliest. Wat een enorme motivator is het dan zeg, plus die positiviteit nog! Houd toch op zeg, zet die Liverpool-bril af. Als je het contrast tussen een winnende en verliezende Klopp bekijkt, krijg je sterk het idee dat het een grote, gemaakte act is. Of vindt jij zeuren op de VAR, het speelprogramma of andere externe factoren kenmerken van ‘een geboren leider, zonder schroom’? Ongelofelijk, dat er mensen zijn met zo’n mening..

2 december 2020 om 14:31

100% mee eens

2 december 2020 om 15:30

Hebben we hem ook weer te gal spuwen. Wat betreft je laatste zin: hier nog zo één met zo'n mening. Ook ik zie Klopp als een geweldige motivator.

2 december 2020 om 16:18

Noem eens wat voorbeelden dan van onterechte negatieve kritiek die hij uit? En dan vanuit een interview en niet gequote en gerequote van the daily mail. Eigenlijk is het altijd terecht en stop hij het team en zichzelf nooit in de slachtoffer rol. VAR in de PL volg jij? Het laatste jaar gezien wat voor fouten er gemaakt worden? Mourinho loopt al het langst mee en kan heel schouderophalend cynisch zijn, maar Klopp is energiek en kan een keer vloeken op deze beslissingen. Onterecht? Lijkt mij niet. Als je wil praten over geboren leider zonder schroom die niet voor reden vatbaar is kunnen we praten over iemand dichter bij huis. V Gaal. Als trainer net zo'n motivator, alleen ja een steekje los soms. Toch heb ik ook voor deze man enorm veel respect, hij creã«ert van los zand een prachtig fundament. Ik weet dat mijn beeld over hem gevormd is van dichtbij via interviews en met dingen die ik zie op zijn trainingen. Dat kan ik niet van anderen zeggen, dus wat jij vind moet je lekker zelf weten. Weet wel dat de mensen die zich het meest negatief uiten en het hardst beginnen de trillen als ze zo'n knuffel zien, vaak zelf wat onzekere trekjes hebben en een keer uit die comfort zone getrokken moeten worden. Moet je een knuffel ?

Wat walg ik van deze man zeg... iedere keer maar weer dat druk lopen maken langs de zijlijn om niks, al zijn spelers continu een veer in hun reet steken. Het is echt een geweldige trainer die zijn ploeg super laat spelen, ook nu nog met al deze blessures onwijs knap! Maar hou alsjeblieft op met dat overdreven gedoe...

2 december 2020 om 11:07

Zou niet weten waarom Klopp zou stoppen met zijn maniertjes, omdat dit mensen irriteert. Zoals je zelf al aangeeft, is het een geweldenaar en doet hij dit op zijn eigen manier.. wat wellicht net het verschil maakt. Snap niet waar men zich zo druk om maakt, hoe vaak je zie je Klopp nou langskomen? Zijn vaak de trainers die successen behalen waar men zich vaak aan ergeren (lees: Klopp, Mourinho, Simeone )

2 december 2020 om 14:00

Je gelooft zelf toch niet dat hij zijn successen haalt door als een dolle langs de zijlijn te reageren. Hij haalt zijn successen door hoe hij zijn ploeg plaat spelen, hij heeft die onzin allemaal niet nodig. Zonder die rare maniertjes komt hij er ook wel.

Ben normaal wel een Klopp-fan, maar de afgelopen weken erger ik me steeds meer aan hem. Jazeker, hij heeft veel blessures. Jazeker, het speelschema is bizar zwaar. Maar jij runt een voetbalteam met honderden miljoenen aan budget. Je hebt dit seizoen nog even de beste speler van de Wolves overgenomen. En dan kun je niet een tweede elftal op de been brengen dat over een team als Ajax heen loopt? Aan tv inkomsten krijg jij minimaal 100 miljoen per jaar. Ajax 8 en zelfs Atalanta krijgt veel minder. Dan raak je 7 spelers kwijt aan blessures (ajax verliest jaarlijks al zijn beste spelers aan de top). En dan kom je met zo'n geluksgoal 2x tot winst en ga je klagen over het schema? Voer eens beleid: zorg voor een goed bezette bank, toon vertrouwen in je bankzitters en de spelers die je haalt. Dat doet ie nu ineens, maar hij klaagt wekelijks over de blessures; dat toont niet echt vertrouwen in je bankzitters. Kom op, je bent Liverpool, je bent een top 4 team in de wereld. Niet klagen, beleid voeren.

2 december 2020 om 11:38

Afgelopen weken heeft Klopp samen met Mourinho en Pep een standpunt in genomen en besloten het kritisch te uiten in de media. Het was geen toeval dat Pep en Klopp samen spraken over de zotheid dat Mourinho donderdag avond in het vliegtuig zat en 12.30 moest spelen op de zaterdag. Het is volgens de trainers fysiek onmogelijk om topwedstrijden te kunnen spelen zonder in de blessures te lopen. Ja je kunt nog meer gaan rouleren (de enige oplossing), maar daar word de kwaliteit niet beter van. Dan speel je een United uit zonder Henderson en Mane, speel je een halve finale tegen Barca zonder Salah en Firmino. Als we dat allemaal oke vinden en iedere competitie heeft hetzeflde probleem dan is dat akkoord, maar de kijkers willen topwedstrijden zien met de beste spelers en andere competities hebben in mindere maten dit probleem en houden soms zelfs rekening met teams die acteren in Europa. Vind kritiek op deze wensen en scheefheid dus terecht van Klopp, Pep en Mourinho en onterecht van jou

En de beste speler van Wolves? Overdreven vind je niet? Hij was niet de beste speler van Wolves dat was Jiminez vorig jaar, de helft kende hem nog maar half, maar hij maakt gewoon een vliegende start bij Liverpool.

2 december 2020 om 14:32

Tja, dat krijg je als je zoveel topspelers wilt hebben in 1 competitie, dan gebeurd het wel s dat er een of twee niet meedoen. Laten we nu aub geen medelijden hebben met de PL en hun uitpuilende selecties. In de winterstop gaat Liverpool vast weer de markt op, dus no worries. Ik heb niet gekeken, maar vraag me wel af hoeveel wedstrijden PL ploegen hebben gespeeld tov ploegen uit andere competities, en of dat de echte oorzaak is vd vele blessures. Het is niet ideaal dat je niet veel kan trainen, maar jonge profs moeten wel in staat zijn om elke drie dagen een wedstrijd te spelen toch.

2 december 2020 om 16:30

De oorzaak die ze aankaarten is de herstel tijd, dat is steeds meer situaties fysiek onacceptabel volgens de fysios bij de clubs. Managers roepen dat niet voor niets. Dit het eerste jaar dat er donderdagavond gevlogen word en zaterdag middag de wedstrijd word gespeeld en dat dat als OKE word gezien door de FA. Clubs vinden van niet.

Het dus niet 3 dagen, maar zo'n 40 uur hersteltijd op topniveau in het geval van Tottenham waar ze over klaagde. Ik vind dat beklag terecht en netjes dat Pep en Klopp dat deden voor de spurs. Natuurlijk ook in hun eigen belang maar toch. Grappig is dat Mourinho alleen maar cynischer word

Een City kan het niets schelen al moeten ze spelers betalen om de bank warm te houden, maar als je wil meedoen op het hoogste niveau tegen teams die niet zo hoeven te rouleren, dan is dat best tricky.

Ik persoonlijk zie het liefst niet die uitpuilende selectie zoals City heeft, als ik een Neco Williams, Kelleher, Jones jeugd exponenten op het formulier zie staan word ik al blij en 10x als het local lads zijn. Dat is ook voetbal in mijn ogen. Meer wedstrijden is op dat niveau verder weg van dat idee, puur omdat je dan bijna genoodzaakt bent om niet te gokken op jeugd, je moet dan erg principieel kunnen blijven om dat te blijven doen.

Ach in de euforie roep je wel eens wat. Bovendien zag hij erg op tegen deze wedstrijd. Hopenm op een gelijk spel en dan winnen, net als in Amsterdam. Ajax was nu wel een stuk slechter voorin

Misschien is een Liverpool op volle oorlogssterkte iets beter voor een Ajax want dan komen ze meer. Nu was het gewoon afwachten op fouten en lekker counteren en ja het Ajax van dit seizoen maakt nog teveel fouten. Zeker als je het blijft vergelijken met het Ajax van 2 seizoen geleden. Maar goed Ajax verliest 2x ongelukkig tegen Liverpool maar deze wedstrijd was alleen belangrijk om eventueel eerste te kunnen worden. Helaas lukt dat niet dus nu focussen op doorgaan. En ja Klopp die man is gewoon raar en een aandachtstrekker en een zeurder maar dat weet iedereen al jaren dus lekker laten gaan.

Ajax heeft redelijk weerstand geboden tegen een vd beste zo niet het beste team vd wereld. Ja er stonden een aantal reserves in en een aantal spelers op andere posities. Echter bijven veel er van top spelers. Heel objectief heeft Liverpool 2 keer redelijk verdiend gewonnen. Beide teams kregen kansen maar Liverpool zeker over 2 wedstrijden de meeste en de grootste. Jammer maar het is niet raar dat Liverpool een maatje te groot is voor Ajax. Ook met veel wisselingen en reserves is dat niet vreemd. Ajax heeft zich kranig verweerd en zal zelfs soms het gevoel hebben gehad dat er meer inzat, hierdoor zullen ze vertrouwen tanken en het tegen een matig Atalanta afmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger191
G. WijnaldumMiddenvelder191
Roberto FirminoAanvaller195
S. ManéAanvaller186
Mohamed SalahAanvaller1813
T. MinaminoAanvaller91
T. Alexander-ArnoldVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

286 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp veegt titelkansen falend Liverpool van tafel: ‘Hoe dom zou ik zijn?’

Het zijn zware tijden voor regerend landskampioen Liverpool, dat donderdag tegen Burnley (0-1) voor het eerst sinds april 2017 een Premier League-duel verloor op het eigen Anfield. Daarnaast hebben the Reds...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren