‘Het kost voor Ajax een vermogen om iemand die vergelijkbaar is te vinden’

Dinsdag, 1 december 2020 om 23:48Chris Meijer

Een fout van André Onana besliste dinsdagavond het Champions League-duel tussen Liverpool en Ajax (1-0). De doelman van de Amsterdammers verkeek zich op een voorzet van Neco Williams, waardoor Curtis Jones bij de tweede paal de bal in een leeg doel kon tikken. Johan Derksen denkt dat de transfersom van Onana door deze fout ‘iets gedaald is’, zo vertelt hij na afloop in de studio van SBS6.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij André Onana komende zomer vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door formus)

Probleem voor Onana is dat praktisch elke club die ten opzichte van Ajax een verbetering is een eerste keeper heeft die minstens gelijk of beter is dan de Kameroener. Alleen Dortmund zou in potentie een bod kunnen doen om de doelpost te versterken.

2 december 2020 om 00:08

Mwa, ik denk oprecht dat hij weleens de concurrentiestrijd van Courtois bij Real zou winnen die vanavond ook aardig matig keepte. Handanovic van Inter is 36. Bij Chelsea kan hij lekker met Ziyech ballen. Geen clubs die significant beter zijn dan Ajax, maar natuurlijk wel in een veel uitdagendere competitie spelen.

2 december 2020 om 00:09

Van Courtois wint hij niet, die heeft (ook bij Real) al een enorm hoog niveau aangetikt dat Onana niet kan naar mijn mening.

2 december 2020 om 00:11

Wat zeg jij allemaal? Chelsea is net voorzien met Mendy die boven Onana is gekozen. Courtois speelt hij er niet uit, die heeft voor dit weekend zo'n enorm niveau aangetikt en Real zo vaak gered met de onmogelijkste reddingen. Inter zou een optie kunnen zijn.

2 december 2020 om 00:28

Haha, ik ben gewoon niet zo'n fan van Courtois. Naja, met 1 op de 3 (inter) gelijk neem ik dan genoegen Maar voor iedereen is het beter dat hij lekker in Amsterdam blijft.

2 december 2020 om 08:33

@psvchelseaboy. Hoe bevalt die Mendy? Tot m'n verrassing wordt die jongen in maart ook al 29. Heeft ook nog maar 138 wedstrijden in de benen als keeper (onana 238, waarvan 52 Europese duels) en begint dit jaar voor het eerst in een Europese competitie. Vrij opvallende transfers dan toch? Ik bedoel, je zou dan toch veel eerder voor een Onana kiezen die nagenoeg hetzelfde zou kosten?

2 december 2020 om 09:23

@psvchelseaboy
Haha, ja want Chelsea heeft enorm veel kijk op het aantrekken van keepers . Kepa was een topaankoop voor ca. 80 mln.

2 december 2020 om 10:14

@BaronvonBorsig. Mendy is een laatbloeier, hij werd pas op zijn 23e prof. Hij doet het echt boven verwachting goed. Eerste 6 PL duels 5 keer de 0 gehouden. Hij heeft aantal geweldige reddingen gemaakt. Speelt echt enorm goed. Hij speelde vorig seizoen bij Rennes, dus dit is niet zijn eerste jaar in Europa. Onana lag wel meer op de voorhand, de geruchten waren ook dat Oblak of Ter Segen zou komen. Uiteindelijk is het Mendy geworden, waarom hij boven Onana is gekozen, ik heb geen idee. De scouts hebben goed hun werk gedaan, want Mendy is wel zeker beter dan Onana. Die scouts hadden nog wel wat goed te maken met hun blunder met Kepa.

2 december 2020 om 11:24

" Want Mendy is zeker wel beter dan Onana", op basis van wat? Die fout van gisteren? Want men kan niet eens meer wedstrijden herinneren waar hij voor gisteren een fout heeft gemaakt. En er zijn wel zat (europese top-)wedstrjiden op te noemen waarbij hij Ajax er doorheen hielp! Onana werd vorig jaar nog 7e keeper van de wereld, in de top 10 zag ik geen Mendy voorbij komen.

2 december 2020 om 00:08

Het is alleen maar de vraag of die een keeper willen kopen voor meer dan 30 miljoen, wat toch een recordtransfer zou zijn. PSG zou op termijn ook wel kunnen, maar zo oud is Navas natuurlijk ook niet. Ook Inter zou wel een optie kunnen zijn als opvolger van Handanovic.

Wat een onzin... onana is helemaal niet zo goed. Pakt nauwlijks 'onhoudbare' ballen maakt daarintegen ook nauwlijks fouten maar een topkeeper moet minimaal 20 wereldreddingen per seizoen maken en fat doet Onana nauwlijks omdat zijn reactie snelheid niet goed genoeg is. Voor 10 miljoen zou je al een vergelijkbare keeper kunnen halen. Het is niet voor niks fat Onana nog niet verkocht is die is gewoon veel te duur voor zijn kwaliteit.

2 december 2020 om 00:19

"Pakt nauwelijks 'onhoudbare' ballen", hahaha vanaf daar kun je al stoppen met lezen eigenlijk. Kijk je überhaupt wel eens naar Onana, die man pakt hartstikke vaak de meest lijpe ballen, vandaag na de 1-0 zelfs nog een. Ze noemen hem niet voor niets 'de panter'. Voor 10 miljoen een vergelijkbare keeper halen? Laat me niet lachen man.. Edit: Ik lees je reactie nogmaals door en er staan zoveel dingen in die loodrecht tegenover de werkelijkheid staan dat ik denk dat je gewoon aan het trollen bent. Chapeau, je had me te pakken!

2 december 2020 om 00:26

Onana is goed, maar hij wordt hier wel heel erg gehyped. Waarom verkoos Chelsea van de zomer een keeper van Stade Rennes boven de keeper die de halve finale van de CL heeft gehaald? Juist, die keeper van Stade Rennes Mendy is beter. Onana pakt wel degelijk te weinig onmogelijke ballen.

2 december 2020 om 01:51

Nou dat kwam in ieder geval niet omdat hij beter was. Ik denk dat het gewoon te maken heeft met het feit dat je met Kepa die 70 miljoen heeft gekost de grootste flop uit de premier League geschiedenis hebt gehaald en dat ze dat risico niet nog een keer willen nemen met Onana. En al helemaal niet voor de prijs die Ajax vraagt. Dan ga je voor iemand die wat goedkoper is. En als ik het goed heb gelezen is de transfer van Mendy ook op het verzoek van Peter Cech(denk het ergens te hebben gelezen) tot stand gekomen.Dan lijkt het mij zeer logisch waarom ze eerder voor Mendy zijn gegaan dan Onana. Uiteindelijk wel de juiste gemaakt maar, ik denk dat onana ook wel mee zou kunnen draaien bij Chelsea. Is pas 24 jaar

2 december 2020 om 04:20

@ unknown Mendy was helemaal niet goedkoper die kostte namelijk 24 miljoen En heb je mendy zien keepen bij chelsea? Die pakt ballen die Onana never nooit zou pakken. Onana is echt overhyped.

2 december 2020 om 04:24

@ sanderk91 ook die bal na de 1-0 had elke top keeper gehad. De reactie snelheid van onana komt tekort let daar maar eens op. Hij word ook niet voor niks iet opgepikt bij ajax. Zwaar overhyped hier die man.

2 december 2020 om 04:43

Mendy is gehaald voor de zekerheid, hij heeft het sinds zijn komst in de Ligue 1 meer dan prima gedaan, dus als club zou ik het dan snappen dat je iemand uit een betere competitie zou halen dan Onana uit de Eredivisie. In Engeland zien ze Ligue 1 als een sterkere competitie dan de ED. Daarnaast heeft Chelsea ook geen slechte geschiedenis met hun aankopen van de Ligue 1 UberEats (Hazard, Drogba, Azpi etc.), dus dan zou het ook geen pijn doen om een kwalitatief goede keeper op te halen uit die competitie.

2 december 2020 om 07:40

Elke topkeeper inderdaad, en Onana had hem ook. Hier zeg je dus zelf dat hij een topkeeper is, mooi dan zijn we het met elkaar eens. En kap toch eens met een woord als 'overhyped', je bent toch geen dyslectische kleuter of wel?

2 december 2020 om 15:36

Dat wil dus niet zeggen dat het een top keeper is. Pas als hij ballen gaat pakken die niet alle topkeepers hebben mag hij zichzelf daarbij scharen.

2 december 2020 om 17:25

En hoe weet jij per moment in alle wedstrijden over de wereld heel het jaar door exact te beoordelen welke keeper welke bal wel/niet pakt? Precies, dat weet je niet en dat je ook helemaal niet zo 1 op 1 vergelijken. Kortom, je zuigt een heel uit je dikke duim. Onana laat wel degelijk met enige regelmaat wereldreddingen zien en is qua reflexen gewoon een van de betere keepers die er rondlopen.

2 december 2020 om 09:12

Ik hoop dat de gehele Europese top ook zo denkt. Dan blijft deze wereldkeeper tenminste bij Ajax.

2 december 2020 om 15:35

Zo denkt de gehele europese top erover em als jij het denkt beter te weten lijd je aan grootsheidswaan

2 december 2020 om 16:17

Ik respecteer jouw mening wel. Ik ben het alleen totaal niet met je eens. Alle facetten van het keepersvak beheerst hij i.m.o. Ik vind hem echt een topkeeper, van alle huidige Ajacieden het hoogste niveau.
Samen met Gomes van PSV vind ik hem behoren bij de beste keepers van deze eeuw op de Nederlandse velden.
En het maakt mij helemaal niet uit dat jij denkt dat ik aan grootheidswaan leid. Ik weet van mezelf dat dat niet zo is.

Misschien is die 3e doelman van Kiev het proberen waard? Neshcheret, 18 jaar en 1.90M lang! Natuurlijk gebaseerd op die wereldpot tegen Barca. Maar keepen kon ie!

Ik zou Onana wel bij dit Liverpool zien spelen. Hij zal zeker een versterking zijn voor ze. De eredivisie is verreweg de beste en de uitdaging is er denk ik niet meer voor hem ( gezien Emmen uit). Hij heeft ons nu punten gekost maar wat heeft deze geweldenaar ook punten gepakt. Van grabbenlaar in Jong Ajax tot absolute BEEST in Ajax 1. Ik zal zeker een traantje laten als hij ajax zou verlaten want wat is hij goed en zo ontzettend gegroeid!

2 december 2020 om 00:22

Nee hij zou absoluut geen versterking zijn. Liverpool heeft nota bene Allison, en 30 miljoen is veelte veel geld voor een 2e doelman. Onana is goed, maar niet zo goed als men beweerd. Van de zomer verkoos Chelsea Mendy boven Onana, Onana is heel degelijk maar maakt niet de wereld reddingen die een Ter Segen en een Courtois wel maken.

2 december 2020 om 08:01

Ik wil wel een brilletje voor je betalen ? Kijk even de wedstrijden tegen Bayern, Chelsea, Tottenham en vandaag terug aub. Die bal van firmino was een wereldredding. Je bedoelt toch die Courtois die dit seizoen eindelijk een keer iets van niveau haalt na 3 jaar? Die man is pas overhyped.

2 december 2020 om 09:12

Die laatste opmerking slaat dan ook weer kant noch wal. Vorig seizoen top, het WK 2018 veruit de beste doelman. En het is toch waar dat Allison een betere doelman is dan Onana?

Derksen zei in de rust nog dat Ajax met 2-1 ging winnen omdat Ajax een betere keeper had. Nou, daar moesten wij thuis al heel hard om lachen en (want Liverpool heeft geen betere spitsen?) en omdat we voorspelden dat hij het ging jinxen. En ja hoor, a la Driessen (met Moura die toch nooit scoort), ging de voorspelling weer helemaal mis en juist bij diegene die benoemd werd. Topvoorspellers

2 december 2020 om 09:11

Onana maakt een blunder ja, maar het is toch een feit dat hij een betere keeper is dan een debutant aan de overkant? Snap niet zo goed wat daar aan gelogen is.

2 december 2020 om 19:35

Maar een club wint toch niet omdat het een betere keeper heeft, maar vier mindere spitsen?! Daar moesten we om lachen.

Een stap naar Napoli, Arsenal of hierboven ook genoemd Dortmund zou goed voor hem zijn. Als de behoefte er is om ergens anders te spelen dan zijn die clubs het meest open qua plek.
Napoli heeft Meret, al denk ik dat hij daar wel een plek kan afdwingen net als bij de andere clubs.

Handanovic gaat hij er ook niet zomaar uitkeepen. Inter doet het gewoon prima, buiten dat het minder gaat in de CL wel met ze. Onana kan beter wachten zoals Hakim deed. Misschien over 2 jaar?

Toch wel frappant dat een analist dan alleen iets over zijn transferwaarde wert te vertellen. Onana oogde er na wat onzeker. Een paar keer had hij moeten uitkomen en dat deed hij dan niet , waardoor er kansen voor Liverpool ontstonden. Of hij bleef te dicht bij zijn doel staan ,ipv iets om iets verde te staan zodat zijn verdedigers meer kon ondersteunen. En dan liep hij wel weer met de bal aan zijn voet buiten zijn zestien , terwijl 2 verdedigers achter hem stonden , om geforceerd zijn fout goed te maken? Uiteindelijk had hij weer een schitterende reddeibg een paar minuten voor tijd. Masr ja als je niks weet te zeggen , dan heb je het maar over zijn transferwaarde...

Ik denk dat als Onana wekelijks in een top competitie keept, hij zeker een topkeeper kan worden. De potentie is er maar je wordt geen topkeeper als je jezelf 90minuten moet warm houden op een kunstgrasveldje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

71 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 16 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Drommel niet verrast door zoveelste vraag over spelen in Amsterdam

Joël Drommel is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Twente. De inmiddels 24-jarige doelman verklaarde na de 1-3 nederlaag tegen Ajax van donderdagavond dat hij klaar is...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren