Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord

Dinsdag, 1 december 2020 om 18:06Dominic Mostert • Laatste update: 19:10

Dick Advocaat heeft de clubleiding van Feyenoord laten weten aan het einde van het jaar definitief te stoppen als trainer, zo bevestigt de club dinsdagavond via de officiële kanalen. De oefenmeester heeft zijn besluit nu al kenbaar gemaakt, om de club de tijd te geven in alle rust te zoeken naar een opvolger en om een einde te maken aan speculaties over zijn toekomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Het vertrek van Dick Advocaat is een groot gemis voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Zag vanmiddag nog een grappig filmpje dat Dick dit al 10 jaar roept, alhoewel ik denk dat hij dit keer wel serieus is, helemaal door de onzekerheid van Corona. Voor mij is Dick een absolute Nederlandse voetbalheld

1 december 2020 om 18:18

Ik weet het niet hoor, hij kiest bewust voor het woord ''clubtrainer'' , dus hij kan nog best als bondscoach ergens aan de slag gaan.
En als ie open staat voor bondscoach dan zal die misschien toch nog de deur op een kier houden voor clubs (mocht ie een mooie club krijgen).

1 december 2020 om 18:45

Hij kan natuurlijk ook nog als adviseur of zo iets doen, en beetje koffie drinken en over voetbal praten zonder dat hij op het veld hoeft te staan.

1 december 2020 om 18:59

Een beetje zoals onder Van Bronckhorst bedoel je? Dat zie ik idd wel gebeuren ja.
Maar ergens op kantoor een adviseur uithangen, strak in het pak presentaties geven en verkooppraatjes houden lijkt me niks voor Dick.

1 december 2020 om 19:12

BME12 hele mooie en terechte woorden! Mijn hart heeft Advocaat gestolen toen hij oprecht, na de uitschakeling in de halve finale tegen die dekselse Tottenham Hotspurs. Net zo emotioneel verdrietig was en stuk zat, ik had dat nooit verwacht als Hagenees zijnde! Maar de hele weg naar de halve finale, was Advocaat erg over ons te spreken en had hij veel geloof in ons net als Gijpie altijd. Wel erg jammer voor Feyenoord, want geen trainer had het beter gedaan nee ook geen Mourinho of Guardiola! Ben ik overtuigd van. Ik er persoonlijk weer naar uit om Advocaat tijdens de cl wedstrijden te zien, en ik hoop dat hij die vreselijke inhoudsloze provocateur Driessen definitief vervangd bij Vi.

1 december 2020 om 19:35

Goede reactie! Dick is een fanatiek baasje, maar bovenal liefhebber. Ik denk dat 90% van voetballiefhebbend Nederland die avond een klere hekel had aan de Spurs😉. Werd ook even blij van de laatste zin. Zou fantastisch zijn als dat stuk chagrijn vervangen wordt door Dickie, dat wordt smullen bij vi.

1 december 2020 om 20:30

Gluubster, thanks kerel! De beste man is bezeten van het voetbal, en een echt voetbal dier.

Klopt behalve de echte diehards, die absoluut Ajax ten allen tijden haten en niks gunnen.

Haha ja, echt vreselijk man. Het is wel grappig dat meerdere supporters kampen die man niet kunnen uitstaan!

Wat hij al zovaak heeft aangegeven in zijn carriere, met dick weet je het nooit😅😅

Best verrassend maar meer zat er ook echt niet meer in, Dickie heeft letterlijk de laatste druppels eruit geperst. Het ga je goed!

Groot gelijk Dick. Mooi de rotzooi van Stam opgeruimd en de club stabiel gehouden. Nu mooi van je pensioen genieten. Tot het weer gaat vervelen

1 december 2020 om 18:13

'laatste maanden als clubtrainer'. Die aast dus nog op een baantje bij een land. Denk dat die nog een eindronde wil meemaken.

1 december 2020 om 18:22

Ik denk oprecht dat hij er mee kapt. Af en toe aanschuiven bij rondo en VI. Die CL wedstrijden analyseren vind hij ook leuk volgens mij. 73 is ook een mooie leeftijd toch om te stoppen?

1 december 2020 om 18:25

Laat hem dat maar met Oranje doen na de Boer!

1 december 2020 om 18:49

Zou mooi zijn als hij als assistent van FdB mee wilt naar het EK

1 december 2020 om 18:38

Al heeft Dick met Diemers en Linssen ook rotzooi binnen gehaald. Twee provincievoetballers die tekort komen.

1 december 2020 om 18:51

Waarom denken mensen altijd dat de trainer de aankopen doet? Dit doet toch echt de technisch directeur, overigens hebben Linssen en Diemers samen 1 miljoen gekost, en ze maken allebei aardig veel minuten, waardoor ze gewoon nog een redelijke marktwaarde vertegenwoordigen

1 december 2020 om 19:07

Omdat deze 2 spelers zijn gekomen op voorspraak van Advocaat, Arnesen wou deze spelers in eerste instantie niet halen.

1 december 2020 om 19:22

Diemers 6 ton en linssen transfervrij!

Begrijpelijke besluit en kan je natuurlijk alleen maar respect voor hebben!

Dick meteen een functie geven binnen Feyenoord dan haalt men tenminste iemand binnen met verstand van voetballen.

1 december 2020 om 18:20

Heb opzich ook gewoon vertrouwen in Arnesen. Afgelopen zomer waren er gewoon weinig mogelijkheden.

1 december 2020 om 18:22

Ik heb ook vertrouwen in Arnesen, maar hij neemt imo wel een enorm risico als hij Kuyt daadwerkelijk gaat aanstellen.

1 december 2020 om 18:36

Kuyt heeft nog niet eens z'n papieren. En met de corona wordt dat voorlopig ook erg lastig. Kuyt wordt, vermoedelijk, 'ooit' hoofdtrainer, maar de naam Kuyt wordt maar wat graag constant genoemd door de Nederlandse media / clubwatchers omdat ze verder inspiratieloos zijn.

1 december 2020 om 18:44

@MGMV, Ik weet niet hoe ver Kuyt is met zijn cursus, maar met een stroman is natuurlijk veel te regelen. Ik hoop inderdaad dat Feyenoord creatiever is dan de media. Kuyt zou een aanfluiting zijn

1 december 2020 om 18:38

Welke functie heb je in gedachte?

Daarmee is de nieuwe trainer van FC Utrecht voor volgend jaar dus ook bekend, haha. Maar snap Dick wel hierin. Hij ziet ook dat Feyenoord meer de jeugdkant op wil en als komende zomer een Senesi en Berghuis vertrekken, moet je als trainer echt je best gaan doen om in de top van de Eredivisie mee te draaien. Een dergelijk tussenjaar ziet Dick natuurlijk terecht niet zitten. En afsluiten bij Feyenoord is ook niet verkeerd

1 december 2020 om 18:14

Waarom denk je dat Senesi verkocht gaat worden? Hij vertegenwoordigt weliswaar veel geld, maar ik kan me ook voorstellen dat Feyenoord hem nog een jaartje probeert te houden.

1 december 2020 om 18:19

Feyenoord moet ook een keer geld binnenharken om aan de selectie te werken

1 december 2020 om 18:21

Ik ga er ook vanuit dat Senesi verkocht wordt, lijkt me ook verstandig. Geeft financieel lucht voor Feyenoord

1 december 2020 om 18:24

Lijkt me ook wel dat hij verkocht gaat worden. Dat biedt Arnesen ook mogelijkheden om de selectie op diverse plekken te versterken. Er staat best een renovatie te wachten.

1 december 2020 om 18:24

@kyle66, dat zou echt heel dom zijn van Feyenoord. Juist deze zomer zou je hem dan eigenlijk gewoon moeten verkopen om het geld weer opnieuw in andere talenten te kunnen investeren. Het was anders geweest als Feyenoord al een enorme berg geld zou hebben gehad, dan kun je natuurlijk wel proberen om je sterkhouders te behouden. Maar in deze situatie - waarin Feyenoord gewoon niks te besteden heeft - is het niet verstandig dat Feyenoord een speler die in 1.5 jaar tijd 25 miljoen winst zou kunnen opleveren koste wat het kost wil gaan behouden. Gewoon lekker verkopen voor +/- 30 miljoen en op zoek gaan naar nieuwe parels. Alleen zo bouw je kapitaal op.

1 december 2020 om 18:36

Ik begrijp dat Feyenoord het geld goed kan gebruiken. Absoluut. Maar ik zeg dat ik me ook voor kan stellen dat ze hem willen houden om de verdediging goed te houden aangezien Botteghin ook weggaat volgend jaar. Wat de mogelijke verkoop van Senesi betreft: ik las dat een deel nog moet worden afgestaan? Dat was de reden dat hij betaalbaar was voor Feyenoord. Weet iemand hoeveel ze moeten afstaan?

1 december 2020 om 18:39

@kyle - Ik meen 10 / 15% van alles bovenop het aankoopbedrag (€6 - 7 miljoen).

1 december 2020 om 18:42

@MGMV, dank! Dat valt reuze mee. Althans, het had veel hoger kunnen zijn. Feyenoord zou, bij een verkoop van circa 25 miljoen zo'n 16/17 miljoen overhouden aan hem.

1 december 2020 om 19:17

En dan de fout maken net als met Nicolai Feyenoord moet gewoon verkopen om zo sterker te worden. Door meer eigen geld te krijgen kunnen ze de selectie in de breedte versterken. Nicolai hadden ze moeten verkopen voor 15 mil daar hadden ze voor de helft wel een redelijke vervanger voor kunnen halen. Het probleem bij feyenoord is dat ze alles op nieuw moeten gaan doen. Er komt te weinig jeugd door dus jeugdopleiding moet gewoon beter. Scouting waar ze de afgelopen jaren aan spelers vandaan halen ondermaats. Dat alles heeft gewoon geld nodig, geen fans in de kuip dus inkomsten zijn minder. El is geen vetpot dus ze moeten gewoon verkopen.

Jammer als hij echt met pensioen zal gaan. Hij doet het goed en heeft zo te zien nog veel passie voor het spelletje. Hopelijk gaat hij dan als analist verder want ook in die rol kan ik genieten van hem..

'Clubtrainer' We hoeven niet lang te zoeken voor het addertje. Dick never quits.

1 december 2020 om 18:13

Niet erg verassend met een EK en WK binnen 2 jaar.
Die denkt natuurlijk ook: Straks komt een land als Senegal nog ff voorbij die mij 3,5 miljoen betalen om ze te coachen op het WK. zou gek zijn als hij het niet doet.

1 december 2020 om 18:27

Hij mag van mij direct de baan van De Boer nemen, met Dickie valt er altijd iets te lachen en zo'n wissel als in 2004 kan niet meer want we hebben geen Robben meer

1 december 2020 om 18:59

Dick komt met zijn 73 jaar langzamerhand in een fase waarin er niet zoveel jaren meer over zijn om gezond van dat geld te kunnen genieten. Als die het kiest moet het oprecht om het plezier gaan. Ik geloof niet dat geld meer een rol speelt voor ‘m

Donderslag bij heldere hemel dit!

Haha nee maar serieus, dit zagen we natuurlijk al lang wel aankomen.
Nu vooral zaak een degelijke vervanger te halen die je ook echt in principe een jaar of 3 tot 5 wil gaan neerzetten.

Advocaat was een mooie trainer als lapmiddel, maar je ziet wel dat hij maar met 1 ding bezig is: Direct resultaat.
Dat is leuk en aardig maar je moet als club ook kijken naar de ontwikkeling van je spelers en de inpassing van jeugd. Beide gebeuren nu nauwelijks.

1 december 2020 om 18:12

We hebben geen jeugd die je kan inpassen....

1 december 2020 om 18:14

Je bedoelt zoals Malacia, Geertruida, Bijlow, Kokcu die allemaal niet uit eigen jeugd komen?

Het gaat er ook niet direct om dat je aankomende zomer 10 jeugdspelers gaat toevoegen aan je 1e team. Maar het is wel de bedoeling dat een hoofdtrainer er een paar gaat menemen op trainingskamp, en meer de focus legt op het invoegen in de komende jaren. Beide dingen hoef je niet te verwachten van Dick

1 december 2020 om 18:15

Maar die spelen toch allemaal onder Advocaat?

1 december 2020 om 18:17

Die waren allemaal al bij het 1e voordat Dick trainer werd

1 december 2020 om 18:38

Heeft hij geen enkele jeugdspeler laten debuteren sinds hij trainer is?

1 december 2020 om 18:52

Bannis?

1 december 2020 om 18:14

En dan komen ze straks uit bij Dirk Kuyt 😅

1 december 2020 om 18:15

Ik kan je alvast garanderen dat Dirk geen optie is voor komende zomer.
Dirk zit nu zelf een beetje moeilijk in de privé-sfeer en traint daarom ook al maanden geen teams meer.

de 2 tot op heden top opties zijn: Jonk en Tomasson

1 december 2020 om 18:24

@stengun, VI melde vanmiddag anders dat Kuyt een serieuze optie is. Wat is jou bron?

1 december 2020 om 18:26

@stengun VI meldde juist dat Kuyt een heel goede kans maakt om Dick op te gaan volgen. Vind VI doorgaans best betrouwbaar eigenlijk

1 december 2020 om 18:34

@messi / Grasmaaiertjes - VI (lees: Krabbendam) is totaal niet serieus te nemen en is enkel bezig om te stoken. Die schrijft zolang er geen officieel persbericht van Feyenoord binnen is alles op basis van aannames en speculaties. Feyenoordtm is inmiddels wél een betrouwbare bron en meldt al vaker dat Kuyt (en overigens ook Fraser) niet genoemd wordt als opvolger van Advocaat, maar o.a. wel Jonk en Tomasson.

1 december 2020 om 18:46

@MGMV, Ah oké. Dacht dat VI altijd vrij betrouwbaar was. Jonk en Tomasson zijn ook geen geweldige namen natuurlijk. Jonk speelt leuk voetbal met Volendam, maar kan hij dat ook met Feyenoord. Tomasson kansloos bij Roda maar doet het prima op dit moment begreep ik. Benieuwd wat Arnesen uit zijn hoed tovert.

1 december 2020 om 18:46

@mgmv, maar vind je dit nu niet wel opeens heel toevallig? Vanochtend lekt een bericht uit van VI dat Arnesen bezig is met Kuyt om over volgend seizoen te praten en dat Advocaat daar niet bij betrokken wordt, en een paar uur later maakt Feyenoord zelf bekend dat Advocaat er inderdaad mee stopt. Lijkt me niet alleen maar toeval te zijn toch? Ook een redelijk raar moment om dat op een dinsdagmiddag voor de Europa League bekend te maken. Over 3 weken is er een winterstop, dan hadden ze het net zo goed op dat moment bekend kunnen maken. Denk trouwens dat ze bij Feyenoord intern al wel veel langer weten dat Dick er mee stopt hoor en dat ze misschien nu daarom al met Kuyt bezig zijn? En dat ze nu het nieuws van Advocaat bekend maken, zodat er zeg maar geen roddelcircuit om Feyenoord komt te hangen

1 december 2020 om 18:49

@grasmaaier - ''vanochtend lekt een bericht uit van VI dat Arnesen bezig is met Kuyt om over volgend seizoen te praten en dat Advocaat daar niet bij betrokken wordt, en een paar uur later maakt Feyenoord zelf bekend dat Advocaat er inderdaad mee stopt. '' Dat is geen lek, maar gewoon een aanname van deheer Krabbendam zelf. Zoals gezegd; wã©l betrouwbare bronnen hebben het niet over Kuyt.

1 december 2020 om 18:15

Welke jeugd moet Dick gebruiken dan? Want met alle respect. Die spoeling is wel zeer dun.

1 december 2020 om 18:22

Hall, Hendriks, el Bouchataoui, Azarkan, Burger, Wehrmann (die nu eindelijk minuten gaat maken), Hartman, van der Zeeuw, Owusu, Valk.. Allerlei spelers die een nieuwe trainer binnen 1 a 2 jaar zou kunnen inpassen. En daarachter zit nog een zeer talentvolle O18.

1 december 2020 om 18:48

In de meeste wedstrijden sta je niet comfortabel voor om jeugd in te zetten. Lijkt me wel een risico. Daarnaast is Burger al weer verhuur en nog geen basis bij Sparta.

1 december 2020 om 18:52

Ik zeg ook niet dat er een team vol jeugd moet komen te staan? Het idee is om met een nieuwe trainer jeugd geleidelijk in te passen. En die jeugd is er in tegenstelling tot wat jij zegt.

Heel zuur voor Feyenoord. Zie Dick als de perfecte match met mijn club. Ook raar om dit als laatste seizoen te doen voor zijn carrière

Voor Feyenoord zal het een uitdaging worden om de juiste vervanger te vinden. Advocaat haalt echt het maximale uit de selectie. Hoop voor de Feyenoord-supporters dat ze niet met Kuyt komen.

1 december 2020 om 18:26

Ik zit ook niet op Kuyt te wachten. Zelf zie ik graag Jonk naar de Kuip komen. Of anders Tomasson die het erg goed doet bij Malmo!

1 december 2020 om 18:39

Denk dat Jonk het goed zou doen. Hij is in elk geval wel een trainer die met de jeugd kan werken en ze ook leuk voetbal laat spelen. Tomasson heb ik niet gevolgd dus daar kan ik niets over zeggen.

Na de onzin van Kraaij gisteren met de deur staat op een kier dacht Dick ik gooi die deur meteen maar dicht. Hij heeft dit Feyenoord aan de beademing gehouden en dat echt goed gedaan. Puur op kwaliteit van de trainer er alles uitgehaald.

1 december 2020 om 18:16

Haha ja, dacht ik ook al aan. Snap ik ook wel, want het blijft maar vragen oproepen en als je daadwerkelijk stopt, kan dat maar beter snel naar buiten. En dat geeft Feyenoord, zoals hij ook zegt, ook ademruimte om te zoeken naar een definitieve opvolger.

Zonde dit Dick haalt er bij ons echt alles uit en is altijd ook heel realistisch ik ga hem missen.

Als Kuyt de trainer van een topclub als Feyenoord wordt, kunnen ze 300 Senesi's binnenhalen en met winst doorverkopen maar dan wordt het nooit wat. Buiten het feit dat hard kunnen werken op het veld werkelijk niets zegt over iemand z'n trainerscapaciteiten, ben ik ook redelijk afgeknapt op de persoon Dirk Kuyt, afgelopen jaren. Die vibe om hem heen van de ideale teamspeler, maar als puntje bij paaltje komt gaat het maar om één man: Dirk Kuyt. Ik zie in hem echt zo'n typische amateurvoetbal-trainer die alleen maar kan pochen over hoeveel beter het in zijn tijd wel niet was. Hopelijk voor Feyenoord pakt het goed uit, maar ik zag in Stam nog een betere trainer dan in Kuyt.

1 december 2020 om 18:16

Als ik dan toch een suggestie mag doen: ga voor Wim Jonk en bouw iets moois op. Weet je in ieder geval zeker dat je volgend seizoen een florerende Antonucci hebt.

1 december 2020 om 18:18

Ik wil ook wel Wim Jonk zien, leuk persoon en goede trainer imo

En dat allemaal door de communicatie die er niet is, toch Krabbendam?

Maar ja; zat er aan de ene kant aan te komen, maar bij Dickie wist - en weet - je het natuurlijk niet. Fantastische liefhebber van wie ik blij ben dat we zijn kunstje (en heerlijke interviews) nog in de Kuip hebben mogen zien. Kan terugkijken op een waanzinnige loopbaan als coach en hopelijk sluit hij het nog uitstekend af.

Mooie leeftijd om er eens een eind aan te breien en mocht hij toch doorgaan (je weet het nooit) dan is dat natuurlijk ook volledig zijn goed recht. Leuke kleurrijke man en hopelijk zien we hem af en toe nog eens terug in de praatprogramma's.

Neem dan afscheid in stijl en win dit seizoen nog even de EL met Feyenoord...

Je kan wel spreken dat Advocaat het fantastisch heeft gedaan, dit had ik zeker niet verwacht van te voren. Ere wie ere toekomt en hulde voor deze man.
Nu hopen dat die in stijl afscheid neemt en Feyenoord een prijs bezorgd, het liefst de El...

1 december 2020 om 22:08

Als hij dat flikt mag er een standbeeld van hem komen op het hofplein

Dan niet te hopen dat ze die Kuyt gaan aanstellen als hoofdtrainer. Hij wilde onder de 21 niet doen dus dan nu ook passeren. Hij heeft bij onder de 19 niets gepresteerd laat staan dat hij hoofdcoach moet worden met zijn hoogmoedswaanzin. Er zijn er wel te vinden die 100% beter zijn en voor langere termijn iets meer eruit kunnen halen met jeugdspelers. Wim Jonk zou een geweldige trainer zijn voor Feyenoord die weet hoe het is om met jeugd te werken. Meneer Fraser waar iedereen zo over roep die man is heel aardig en sympathiek maar als trainer heeft hij het ook nergens gepresteerd en dan gaan we weer de boot in.

"Mijn laatste als clubtrainer", hij wil dus nog een klus als bondscoach gaan pakken. Zet hem maar bij Jong Oranje.

Als Feyenoord daadwerkelijk Kuyt aansteld zie ik Dick zomaar vanaf de kerst weer trainer van Feyenoord zijn 😛

Groot gelijk. Ga lekker genieten van iets anders dan voetbal. Je hebt weliswaar nooit een prijs gewonnen in Nederland, maar toch een trainer met naam. Besmet het niet door bijvoorbeeld trainer te worden van Curaçao ten koste van een ander, daarmee werp je een smet op je naam en zal men anders tegen je aankijken dan men nu doet

Gezien het weinig avontuurlijke karakter van de club Feyenoord zal de opvolger wel Gio of Bert van Marwijk worden.

Grote aderlating voor Feyenoord dit, ook al zal het geen verrassing zijn. Heeft een indrukwekkende reeks en dus een mooi resultaat neergezet. Ik gun hem van harte nog een mooi restant van het seizoen (zo lang Feyenoord maar onder Ajax eindigt...) en een heerlijk pensioen. Dan wordt de Kleine Generaal toch eindelijk nog veteraan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1610
B. LinssenAanvaller144
L. NarsinghAanvaller91
J. BijlowKeeper60
L. SinisterraAanvaller51
N. MarsmanKeeper110
L. PrattoAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

92 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Feyenoord - AZ, gaat Lucas Pratto eindelijk scoren?

De Eredivisie wacht op niemand. Na een bekerronde waarin Feyenoord met moeite won van Heracles Almelo en AZ voor het eerst sinds lange tijd zijn meerdere moest erkennen in Ajax staat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren